-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris0321
addikt
válasz Luissimo #11440 üzenetére
Luissimo: A felét kifizetem, az nem nagy összeg. Néha találok rajta valami nézhetőt de általában az is csak feliratosan.
zseko: Én a HBO Max-ot néztem mostanában, most az Amazon-on a Boys-t és egy másik sorozatot. A Disney-t várom nagyon a Sólyomszem sorozat miatt, plusz más tartalmak is lesznek Marvel-től amit még nem láttam. A doki is fenn lesz nemsokára.
Noukoum: Milyen minőségről beszélsz?
-
l.skywalker
Topikgazda
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz Luissimo #11346 üzenetére
Mindenre ott van a szabályzat. Én nem gondolom hogy külön preventív előadást kell tartani arról, hogy az ott foglaltakat hogyan érdemes betartani. Van ami nem való, nem hogy ide de a való életbe sem. Ilyen véleménynek és ilyen megnyilatkozásoknak ez a fórum nem ad teret.
A továbbiakban pedig ha egy Moderátor azt kéri, hogy ne az adott Topikban vitassuk meg akkor arra lehetőleg ne válaszolj.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
blue eyes
tag
-
newmoonlight
senior tag
válasz Luissimo #11244 üzenetére
Most arról beszélünk, hogy -mivel fénykorában zsaru volt- értelemszerűen "meg tud oldani bonyolultabb problémákat is"?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
newmoonlight
senior tag
válasz Luissimo #11242 üzenetére
Az a kérdés, hogy fénykorában mi volt, vagy így "nyugdíjasként"?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
newmoonlight
senior tag
-
newmoonlight
senior tag
válasz Luissimo #11211 üzenetére
Apropó "végtelenül unszipatikus szereplőgárda"...
Az Ozark castingosa is kitett magáért.
1. Apa (Jason Bateman): Vígjátékokra istenáldotta, tökéletes karakter, de hogy egy dörzsölt "pénzmosó" legyen, meg véreskezű gengszterek partnere és/vagy riválisa, uggggyanmár...
2. Feleség (Laura Linney): Tésztaképű, jellegtelen háziasszony. (Nőként értelmezhetetlen.) Tizenkettő egy tucat. Statisztaszerepre so-so. (Az arcára van fagyva egy rá jellemző, tipikus "uppsz, kicsit beszartam, ugye nem vette észre senki?"-mosoly.) Még, hogy mossa a pénzt ezerrel, meg hogy egy hidegvérű, ravasz stratégiai játékos a bűn világában, a maffiózók, és az FBI meg csak szaladgálnak körbe-körbe, meg a fejüket vakargatják, pfff...
3. Fiuk (Skylar Gaertner): Tizenéves, ágybavizelős, a paplan alatt Hustler-re hokizó, minden alap nélkül nagyarcú takony, aki egyszer csak úgy dönt, hogy "nnnna, apu/anyu figyuzzka, akkor innentől pénzmosásból fogok megélni, nem viccelek, tényleg, ja és anyu csinálsz egy kakaót?", meg suli után, délután kettő és negyed három közt, csak úgy összerittyent egy "PÉNZMOSÓ PROGRAMOT". :DDDDD
4. Lányuk (Sofia Hublitz): Lóarcú nulla.
5. Ruth (Julia Garner): Égnek álló hajú, rángatódzó szájú, hisztis, üvöltöző, trágár, idegbeteg (valószínűleg mindig menstruál), primitív redneck. Még a mentőben is rugdosnám. A szinkronhangját is. (Rágugliztam: Andruskó Marcella.) A max.6 általánosával nyilván ő is született PÉNZMOSÓ, meg kaszinó-üzemeltető, meg főnök, meg stratéga, meg gengszter/zsaru-kijátszó, meg atomfizikus, meg minden, ami ránézésre teljesen irreális. Valós kvalitásai alapján a kamionsoron kellene alkalmi franciaórákba bonyolódnia.
6. Wyatt (Charlie Tahan): Hát b+, ilyen papucs szájjal hogy a faxban lehet életben maradni? Egyáltalán, hogyan tud táplálkozni? (A szilárd étel kipotyog a szájából, a normál szívószál lötyög benne. Esetleg egy 2 collos slagon keresztül szopdossa ki egy vödörből a zabkását.) Végtelenül unszimpatikus. Arra már meg sem rezzenek, hogy tizenéves karakterként szerelemre gyúl a nyugdíjas Darlene-nel, aki hipp-hopp ezt viszonozza is ofkórsz, aztán közös jövőről, családról, meg bébikről delirálnak. (Amíg meg nem halnak hálistennek.) Ennél a pontnál már a forgatókönyvíró is vinnyoghatott a röhögéstől.
7. Darlene (Lisa Emery): Nyugdíjaskorú (iskolázatlan, lepcses szájú, ronda) nagymama, aki nem befőtteket rak el, hanem drogot állít elő, gengszterhálózatot üzemeltet, rendőröket tart kézben, riválisakat irt, plusz Wyatt-tel (lásd fent) az elhagyhatatlan romantikus szálat -mint az egész szereplőgárdában erre legalkalmasabbak- jelenítik meg.
8. Maya, az FBI-ügynök (Jessica Frances Dukes): Annyira jellegtelen, sótlan karakter, hogy gyakorlatilag bármilyen szerepre alkalmas, kivéve egyet, az Ozark-ban általa alakított kőkemény FBI-ügynököt. (Jut eszembe, mostanában nem nagyon láttam olyan amerikai filmet, amelyben ne egy nég... izé afroamerikai nő alakított volna FBI-os, CIA-s, vagy rendőrségi nyomozót, ill. főnököt.)
9. Roy Petty (Jason Butler Harney): Már nem emlékszem, hogy az ő karakterének dramaturgiailag volt-e egy hangyafasznyi értelme, mármint azon kívül, hogy ő személyesítette meg a Netflix-alkotásokban elhagyhatatlan homoszexuális szálat.
10. Three Langmore (Carson Holmes): Lövésem nincs, hogy ez is ki a tökömnek a kije volt a sorozatban (mély nyomokat hagyhatott bennem az alakítása), az IMDB-n nézegetem a szereplőgárdát, ő is fel van tüntetve, tehát gondolom, nem csak a rendezőnek hordta a Starbucks-ból a lattékat. (Esetleg mással melegítette fel.) Tényleg nem szarral gurigázott a castingos. Tenyérbemászó, vörös hajú, szeplős, soha nem bocsátom meg az anyukájának, hogy nem élt a magzatelhajtás lehetőségével. Ideteszem a fotóját, gyönyörködjetek benne:
-
newmoonlight
senior tag
válasz Luissimo #11199 üzenetére
A "két hülye" kissé sematikus. A "korosodó, jellegtelen, szerencsétlen balfasz" (Bryan Cranston), ill. az "irritáló, hisztis, takony picsa" (Aaron Paul) pontosabb.
Egyébként végignéztem a (BB) sorozatot. A szereplőgárda végtelenül unszimpatikus volt (rühelltem őket), szemben a másikkal (BCS), ahol viszont telitalálat volt minden egyes karakter.
-
Pro Koryak
addikt
válasz Luissimo #11189 üzenetére
Hát ja, nekem ez kevés. Lehet annyira nagy volt a hype mindenhol, teljesen másra számítottam, nem két hülye bénázására. Ráadásul senki nem szimpi benne - talán Skyler, hogy kíváncsi legyek mi történik vele a köv. pillanatban. Profin meg van csinálva de ennyi.
Még nekiállok párszor, de eddig valóban szenvedés.Amik bejöttek:
Már írtam pár hsz-el korábban ill. bírom a valóban megtörtént események doku sorozatait, sorozatgyilkosok/gyilkosok. Na azok valóban kemények. -
Pro Koryak
addikt
válasz Luissimo #11186 üzenetére
"Forditott sorrendben kell nézni, előbb a Bb, aztán a BCS"
Ja, ezt írtam, miután "Sas vader" ajánlotta/mondta.
Most lepörgetve a BB 1.é 3 részét, számomra ez továbbra sem üti meg a szintet illetve nem az én műfajom. Nekem eddig a BB = 2 szerencsétlen balfa..kodása.#11183 l.skywalker
az tiszta, csak nem vagyunk egyformák. Nektek a BB + BCS bejött, nekem eddig valóban kínzás. Még adok neki pár részt, hátha alakul.[ Szerkesztve ]
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz Luissimo #10858 üzenetére
Köszi! Akkor nincs arra lehetőség, hogy Magyarországról megnézzük. Mintha régebben lett volna erre megoldás, pont azért mert sokkal több tartalom van más országokban. Egyébként ezt nem is értem, ha kimennék az USA-ba, akkor is csak az nézhetném, ami a magyaroknak "jár"?
-
headhunter
addikt
válasz Luissimo #10200 üzenetére
Seinfeld 1-9 évad megvan (DVDRip - Hun) verzióban, de én sem éreztem még kedvet hozzá, hogy elkezdjem, viszont aki abszolút kedvenc: Larry David
Curb Your Enthusiasm Season 01-10., minden részt láttam, kizárólag eredetiben érdemes megnézni. (magyar felirat: [link] vagy [link])
11. évad október végén... [link]
-
RedCactus
senior tag
válasz Luissimo #10154 üzenetére
Ha letöltötted offline akkor hogy lenne a felhőben? A letöltött filmet csak azon az eszközön tudod offline megnézni, amiről letöltötted és csak a Netflix saját alkalmazásával.... Arra találták ki, hogy otthon letöltöd a telefonra és internet nélkül megtudod nézni mondjuk utazáskor, de erre is van valami limit, talán néhány hét.
Mi van veled? -
-
Vismajor01
addikt
válasz Luissimo #7650 üzenetére
Elvileg SZTE bölcsészek forditják a feliratot a netflixnek, de nem tudom mennyire valid.
Remélem semennyire mert ha ez igaz akkor tuti elsirom magam. Az ok, hogy naptej helyett napernyőt irnak mert context miatt irreleváns, de mikor haragban van a csajával és azt mondja, hogy "I don't know what my next move is" vagyis nemtudja mitcsináljon, sikerült arra forditani, hogy "nem tudom hova költözzek legközelebb"
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
-
rdt89
addikt
válasz Luissimo #6199 üzenetére
Engem a Netflix szoktatott rá a sorozatokra, előtte sose néztem sorozatokat csak filmeket. Sajnos mindent megnéztem ami érdekelt, ami zavar, hogy a kiábrándult királylány új évad előzetese szinkronos maga a sorozat meg feliratos. Ettől függetlenül hatalmas tisztelet továbbra is a rengeteg magyar szinkronért.
-
Mike
veterán
válasz Luissimo #5750 üzenetére
az appnak eddig nem volt baja androidon. max kissé kockás a sötétebb részeken, de nem tudom hol lehet állítani minőséget ha egyáltalán lehet.
de számítógépen milyan appot használjak? vagy van vmi program Windows alá?
DRM-re tippelnék én is, mert a hardveres gyorsítás már ki volt kapcsolva. erről meg azt olvastam hogy jobb az edge, bár én nem használtam eddig, de teszek egy próbát -
atala
addikt
válasz Luissimo #5163 üzenetére
LG 42LM620S-ZE
SDK 02.08
Szoftver 04.62.12
Nem lehet újabb szoftvert telepíteni.erahurka:
Annyiból rossz, hogy angol, mert jó lenne elolvasni a film leírását, miről szól. (A kezeléssel nincs bajom)
Most ezt úgy oldom meg, hogy a PC-n berakom a saját listába azokat amik engem érdekelnek, és a TV-n már csak megnézem.Azt nem értem, hogy miért kell lefikázni azokat akik nem akarnak a nyelvekkel bajlódni.
A lányom is azt mondja, hogy jobb az eredeti szinkronnal, de Ő tud elég jól angolul, így néha olvassa csak a feliratot.
Én nem tudok angolul, és nekem sokat ront az élvezeti értéken az olvasás.
Mellesleg meg nagyon jók a magyar szinkronok. Elismerem, néha vannak olyan szinkron hangok, amiktől falra mászok, de szerencsére kevés az ilyen.
Egyébként meg szokás kérdése. Ha megnézel egy évadot eredeti hanggal, akkor valószínűleg nem fogod a második évadot szinkronosan nézni, és ez fordítva is igaz.
Van olyan, hogy a második évadot més színész szinkronizálja, az is zavaró tud lenni, de ennek ellenére akkor sem szeretem angolul nézni. -
veterán
válasz Luissimo #5170 üzenetére
Mit érsz az eredeti nyelvvel, ha nem érted? Ráadásul amíg a feliratot, szöveget olvasod, egy csomó képi információról lemaradsz. Elvesznek a részletek... Akármilyen gyorsan olvasol és fogod fel a szöveget, mindenképpen lemaradsz egy jelenet feléről. Pedig minden apróság fontos lehet, egy beszélgetésben a mimika, gesztikulálás, körülmények. Van egy komolyabb tv-d (pl oled), nem tudod élvezni a képi világ felét, harmadát. Azon kívül fárasztó is tud lenni, mert amit hallasz, összehangolod azonnal a képpel, olvasásnál koncentrálnod kell, figyelned folyamatosan és ez számomra nem kikapcsolódás. Ha olvasni akarok, veszek egy könyvet és a képi világot én teszem hozzá.
Nem akarok itt senkit meggyőzni, csak leírtam az álláspontomat. Ha más az olvasásért néz tv-t, szíve joga. Meg persze, ha érti az eredeti nyelvet, akkor meg az egész általam leírt problémakör tárgytalannak minősül. -
zseko
veterán
válasz Luissimo #5149 üzenetére
Nem volt elsőre egyértelmű :) az angolt (angol tudásomat) nézve meg nem igazán segített :)
A jelentését megtaláltam én is,
1 an unweaned child or animal.
2 feed (a baby or young animal) from the breast or teat.Legalább 30 disznóvágásban voltam, meg amikre már nem emlékszem 6 éves korom előttről, így ismerem ;)
HR24.hu
-
Luissimo
veterán
válasz Luissimo #5149 üzenetére
ennek a zenének a címe "Szopós malac", kölyök disznó, disznókölyök,
-
-
djpundro
aktív tag
válasz Luissimo #4590 üzenetére
Aposomnak
Meg eddig csak egy teve jutott körbe .
Es az utolso gazdanal (aposom) meg egy köver teve van egy Sony Trinitron .Gondolom azt mar nem akarod megörökölni!Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
kmarci25
Topikgazda
válasz Luissimo #4549 üzenetére
Ha pc-n beállítod, akkor bizonyos tv-s appokban is megjelenik a változtatás. Legalábbis egy Sony tv applikációjában módosult a méret.
Egyébként Six underground. Oké, hogy akciófilm, de az első 20 perc autóüldözéses jelenete tele van vágási hibákkal. Általában az ilyen jellegű hibák nem szoktak zavarni, de ez rémes volt. (Letörik az autó bal oldali visszapillantója, a következő 10 percben mégis ott van; dialógusnál az egyik szereplő nézőpontjából a város a háttér, a másikéból pedig egy kies mező, totálképben megint a városban vagyunk.) Nekem sajnos nem jött be, pedig limonádéra számítottam, de még így sem.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
Topikgazda
válasz Luissimo #4431 üzenetére
Ja, csak a végét összecsapták. Egyébként pedig a könyv abból is jobb szerintem. Ott annyira máshova futott ki a sztori (sokkal jobb befejezés), hogy asszem a 3. évadtól az író ki is lépett a filmes csapatból, mert nem értett egyet az iránnyal.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
-
ORCA58
addikt
válasz Luissimo #3728 üzenetére
Sajna levonta. A bankban is megjelent mint terhelés.
Azzal a lappal indítottam, amit azbest belinkelt.
Utána mutatta díjcsomagokat, majd létrehoztam a fiókot, ahogy "kérte". Megadtam a szükséges adatokat, bankkártyát. Amint véglegesítettem, jött az SMS a fizetésről.
Ha más email címmel próbálom újra, ugyan azok az ablakok jönnek fel. Valami nem stimmel, vagy átvágtak simán!
magyarul, e-mailben "természetesen" nem lehet náluk reklamálni.[ Szerkesztve ]
-
hadam98
senior tag
válasz Luissimo #3673 üzenetére
Az El Camino Pinkman történetet meséli el mi történik a Breaking Bad befejezése után.
A Saul mindegy mikor nézed, inkább utánna érdemes.1. Breaking Bad
2. El Camino (de elvileg külön állónak is nézhető)a Saul meg csak egy spinoff, ennyi.
a Sons of Anarchynak pedig tudtommal semmi köze hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
totopad
senior tag
-
törölt tag
válasz Luissimo #2910 üzenetére
Én értettem eddig is hogy mit számoltál, de akkor megpróbálom én is számokkal elmondani, hátha megérted amit mondtam. 50 dollárra jön ki a számításod alapján fejenként 4 főre. Erre mondtam, hogy giftcarddal nekem az egy év ettől az 50$-tól picivel többre jön ki 4 személyre. Ez a picit több 8 dollárt jelent, tehát egy év 58$. Ezt osztjuk 4 felé. Tehát évi 14,5 fejenként, ez havi $1,2.
-
pkaresz
őstag
-
pippo76
tag
válasz Luissimo #2816 üzenetére
Akkor en is megerositenem, hogy 42 talalat van a magyar feliratra nalam is ami nem fedi a valosagot mert minden amihez megjelent a magyar felirat az elerheto. Nalunk nem anyagi megfontolasbol van US acc, hanem mert a testverem az USA-ban el es mar regebb ota van elofizetese.
-
nagyúr
válasz Luissimo #2823 üzenetére
A go egy retek, nem erdekesen viselkedik. Nekem van a flix mellett az is, gyűlölöm. Ha nem kapnek ingyen biztos nem fizetnek rá elő. Hasznalhatatlan az alkalmazás, folyamat kidob a streambol, fel-le valtja a minőséget, akad a menü, bruh. Netflixnel semmi ilyen nem jön elő.
-
-
törölt tag
válasz Luissimo #2816 üzenetére
US accountom van, szlovák ip-ről kipróbáltam amit írtál. A subtitles in hungarianre keresve 42 filmet talál a tv-n az app. Unogs szerint 674 hun sub film van. Az unogs első találta a last summer c. film amit a netflix nem listázott a hun sub keresésnél, viszont ha elindítom a filmet akkor van magyar felirat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- EAFC 25
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest