-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
newmoonlight
senior tag
A jó hír viszont az, hogy ha a hátralévő részek is ilyen lagymatagok lesznek, tök könnyű lesz elengedni a sorozatot.
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
newmoonlight
senior tag
Úgy vártam, mint a messiást, aztán nyomorultul vérszegény lett a Saul VI/5. része. Nem is emlékszem ennyire ingerszegény epizódra.
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
newmoonlight
senior tag
válasz Luissimo #11244 üzenetére
Most arról beszélünk, hogy -mivel fénykorában zsaru volt- értelemszerűen "meg tud oldani bonyolultabb problémákat is"?
-
newmoonlight
senior tag
válasz Luissimo #11242 üzenetére
Az a kérdés, hogy fénykorában mi volt, vagy így "nyugdíjasként"?
-
newmoonlight
senior tag
válasz kmarci25 #11240 üzenetére
(Az utolsó bekezdésedre.)
Ha úgy vetődik fel a kérdés, hogy az unszimpatikus karakterek (és az őket megformáló színészek) miatt eleve egy szűrőn keresztül néztem-e az (alapötletként érdekes) sorozatot, akkor valóban. De nincs szó semmilyen zsigeri gyűlöletről. Egyszerűen sajnáltam, hogy nem lett belőle kihozva az, ami kihozható lett volna.Ha a világ legjobb forgatókönyvét vinné filmvászonra a világ legjobb rendezője, de a castingos a főszerepeket Majkának, Kasza Tibinek, Tillának, és Tóth Gabinak osztaná ki, akkor bele sem szagolnék az egészbe.
-
newmoonlight
senior tag
válasz kmarci25 #11236 üzenetére
Az alapötlet kiváló.
A forgatókönyv (történetvezetés) nagyrészt jó. A karakterválasztások viszont számtalan esetben hiteltelenítik. (Hatvanas öregasszony, akibe szerelmes lesz a papucsszájú tinédzser. Kamasz gyerek, aki "pénzmosó programot" rittyent, és a zsebpénzét pénzmosásból egészíti ki. Háziasszony, aki a teljesen szokványos, szürke, unalmas életéből kilépve metsző logikájú, véreskezű gengszterekkel tárgyaló, FBI-t átverő, pénzmosó gépezetet működtetéséhez, meg kaszinó üzemeltetéséhez, meg drogterjesztés csínjához-bínjához készségszinten értő polihisztorrá válik. Aztán este vacsorát főz a családnak, és az étkezőasztalnál nem beszélünk üzletről, és "kisfiam szépen megeszed a zöldséget is". Aha.
Igen, a színészek, és az általuk (hiteltelenül) megformált karakterek a gond.
Nem az a gondom, hogy egy sztoriban "az egyik egyszerű karakter megvezeti az ügynököket", hanem az, hogy ezt Ruth-ról, meg Marty-ról, meg Marty feleségéről, meg Lisá-ról, meg Marty kamasz kölykéről nem tudom elhinni. Sem a színészekről nem hiszem el, sem az általuk megformált karakterekről. Csak egy példát mondok. Marty felesége (a tésztaképű Laura Linney) a tök átlag amerikai háziasszony, aki a konzervbontáson kívül nem sok problémamegoldó szituációba keveredhetett, nem valószínű, hogy a filmben látható "sakkjátszmákat" a kisujjából rázza ki. Ámde! Ha a forgatókönyv szerint pl. nehéz gyerekkora lett volna, a nevelőapja zaklatta volna, ő álmában ezért kasztrálta volna, ezért kis időre nevelőotthonba, v. fiatalkorúak börtönébe került volna, utána kicsit edződött volna egy utcai fiatalkorú bandában, kisebb betörések, kis drog, aztán snitt, konszolidáció, észbekapás, jó útra térés, találkozás Martyval, szerelem, család, gyerekek. Aztán újabb snitt, kiragadják a normális életéből, és a családja érdekében meg kell küzdenie FBI-jal, gengszterekkel, a világ összes kínjával, és felidéződnek az emlékei, és összeszorítja a fogát, és küzd, mint állat. Ez életszerűbb lenne. Meglenne az illúzió. (Csak pont nem Laura Linney-vel...)
Ha a sztori szerint (elvont példa) a kocsmában az egyik vendég a falhoz csapja a másikat, az lehet hihető. Ha viszont a castingos, a falhoz csapónak egy 40 kilós, szemüveges Jenőkét választ, a falhoz csapottnak pedig Dwayne Rock Johnsont, akkor az elég illúzióromboló.
-
newmoonlight
senior tag
válasz freeknight #11235 üzenetére
Abban tökéletesen igazad van, hogy egy "józan paraszti ésszel gondolkozó" aluliskolázott akár dörzsöltebb, ill. életképesebb lehet, mint egy kevésbé gyakorlatias, a maga elszigetelt intellektuális elefántcsonttornyában élő "fényevő". De Ruth-ról ezt pont nem tudom elhinni. Ő inkább egy nagypofájú, "kihanemén" suttyó. Nem írom le újra az előző hsz. ide vonatkozó sorait, de (szerintem) teljesen elképzelhetetlen róla mindaz, amiket felsoroltam.
Az is jó példa, amit említesz ("6 osztályos vs. diplomás FBI-ügynök), mivel a filmben szereplő (általam az előzőekben már említett) színesbőrű, gömbölyded, bronx-i háziasszony-típusú, értelemtől mérsékelten csillogó tekintetű FBI-os nő (Maya) agyilag valóban nem körözi le fényévekkel Ruth-ot. Ez viszont nem Ruth intellektuális fölénye, hanem Maya intellektuális deficitje. Szóval ezzel sem vagyunk beljebb...
(Amiért mégis azt írtam lejjebb, hogy Ruth-ról nem tudom elhinni, hogy az orránál fogva vezeti az FBI-t, azzal nem kettejük -a két szellemóriás- intellektuális párharcára céloztam, hanem Ruth és az FBI (mint komplex bűnüldöző szervezet) konfliktusára. (Pont ezért írtam FBI-t, és nem XY FBI-ügynököt.)
Az "egyszerű, de megvan a magához való esze" embertípusra pl. jó példa a BCS-ben szereplő öreg, kopasz parkolóőr (Mike), akiről el tudom hinni, hogy megold bonyolultabb problémákat is. (Nem csak fizikailag.) Ruth-ból ezt nem nézem ki.
A "legeltaláltabb casting"-ra szerintem pl. a fent említett BCS a legjobb példa. Tökéletes, szerethető, ill. gyűlölhető karakterek, akinek szurkolni kell, annak szurkolunk, akitől félni kell, attól félünk. Mindegyikük tökéletes választás. Kattints rá az IMDb-n a szereplőgárdára, és mindegyikük fotója felidézi a karakterük által megformált jellemzőket. Telitalálat, tényleg. Imádom!
-
newmoonlight
senior tag
válasz Debilon #11233 üzenetére
A "túllihegést" (bár valóban a veled induló bekezdést zártam le vele) a sokadik kommentet generáló -érdektelen, szubjektív észrevétellel indult- polémiára értettem. Félreérthető volt, bocsánat!
Az alapötlettel nem lenne baj, a forgatókönyvben megálmodott karakterekkel sem, nekem -ahogy mondtam- a castinggal van gondom, meg a hihetőséggel. Igen, Ruth tökéletesen hozza az aluliskolázott amerikai suttyót (igen, a nyekergő szinkronhang is telitalálat), csak azt nem tudom elhinni róla, hogy a 6 általánosával FBI-ügynököket, és gengsztereket vezet az orruknál fogva, meg kaszinót vezet, meg könyvelést tart kézben, meg nehézfiúkat tesz helyre, meg pénzt mos. (Ettől a "pénzt mosok"-tól meg a hideg kiráz, állandóan ismételgetik, úgy beszélnek róla, mint a muskátli megöntözéséről.) Plusz irritáló.
Abban is tökéletesen igazad van, hogy az ordenáré nyelvezet velejárója ennek a közegnek, de pont azért írok olyanokat Ruth-ról, hogy egy "ugatós, hisztis picsa", mert egy ugatós, hisztis picsa.
Peace!
-
newmoonlight
senior tag
Uhhh srácok (mármint Gsx-rr, ill. mlinus), ha előre tudom, hogy ennyire megsérül a lelkivilágotok, esküszöm, meg sem makkanok.
A #11226 hozzászólásomban egyébként igyekeztem a mimózaérzületűbbek kedvében járni, de ha nem, hát nem... Talán túlélem. (Majd imádkozom, hogy ti is mielőbb regenerálódjatok.)
Debilon szaktársnak viszont érdemi észrevételei voltak, ezért igyekszem érdemben válaszolni. Az egész polémia onnan indult, hogy mennyire unszimpatikus a szereplőgárda. Ez annyira szubjektív, hogy szubjektívabb már nem is lehetne, tehát eleve nincs sok értelme ezen ficeregni. Én utálom a mákos tésztát, Te imádod. Nem győzködjük egymást, nem szívjuk mellre, nem vívunk párbajt hajnalban a Vérmezőn, vállat vonunk, témát váltunk, továbblépünk. Ennyi. Minden egyéb gyerekes túllihegés.
Másrészt. Nem tudom mennyire érdemes úgy általában emelkedett akadémikus vitákat nyitni egy olyan stream-szolgáltató (többnyire fájóan igénytelen) produkcióiról, amelyekben az erőszak, az abnormalitás, a homoszexualitás, a nyelvezet, a tudatmódosítók használata, az aberrációk széles skálája, stb-stb. gyakorlatilag a dramaturgiai kelléktár alapját képezi. Tehát nem a bibliáról makogunk, hanem olyan médiatartalomról, amelynek jóérzésű ember a közelébe nem engedné még a kutyáját sem.
Harmadrészt. Mimózalelkű fórumtársaink hüledeznek az általam használt (pl. takony, lóarcú, lepcses szájú, ronda, stb.) jelzőkön, az viszont furamód nem éri el az ingerküszöbüket, hogy a sorozat egyik illusztris szereplője (Ruth) szájából 10 másodpercenként buggyannak ki a "f.szom, kib.szott, g.ci, k.rva, b.zdmeg", stb-stb. kifejezések. Szép, ízes, karistolós, ordenáré magyar szinkronnal, ahogy kell. Szóval ezen is lehetne nyammogni egyet...
(Rugózhatunk még rajta, de engem már kicsit untat.)
Ui.: Bocsi Gsx-rr, de inkább nem küldök magamról fotót, ki tudja, mire használnád...
-
newmoonlight
senior tag
válasz lemmy9 #11225 üzenetére
...ha nem lennénk ennyire antiszociálisak.
-
newmoonlight
senior tag
válasz ebayer #11224 üzenetére
Értem. Köszönöm az észrevételt! Elnézésedet kérem!
-
newmoonlight
senior tag
válasz Pro Koryak #11220 üzenetére
Tudod, mennyire be tudja szippantani az embert egy sorozat. (Pláne, ha az átlagos Netflix-es nívó felett van.) Ráadásul jól is indult, csak egyre elviselhetetlenebbé vált. A 4. évadnak már csak a felét bírtam megnézni.
A Breaking Bed jó példa, az is alapvetően jó sztori (pár hozzászólással lejjebb meg is szakértettük már), csak ott is irritáló volt a szereplőgárda nagy része. (A férfi főszereplő, a felesége, a fia, a sógornője, na meg a főszereplő bűntársa, az örökké nyavíkoló, hisztis picsa hülyegyerek "Jesse Pinkman".)
-
newmoonlight
senior tag
-
newmoonlight
senior tag
válasz freeknight #11215 üzenetére
Én egészen őszintén mindvégig annak drukkoltam, hogy Laura Linney-től, Sofia Hublitz-on és Charlie Tahan-on, valamint a castingoson, a dramaturgon, és úgy általában az egész nyüves stábon át, a segédrendező édesanyjáig bezárólag mindenkit, minél előbb lőjenek halomra, lehetőleg egy shotgunnal, és lehetőleg hasba, hogy minél tovább szenvedjenek, és minél több idejük legyen átgondolni, hogy miért baxták el ennyire ezt a jobb sorsra érdemes forgatókönyvet.
-
newmoonlight
senior tag
-
newmoonlight
senior tag
válasz Luissimo #11211 üzenetére
Apropó "végtelenül unszipatikus szereplőgárda"...
Az Ozark castingosa is kitett magáért.
1. Apa (Jason Bateman): Vígjátékokra istenáldotta, tökéletes karakter, de hogy egy dörzsölt "pénzmosó" legyen, meg véreskezű gengszterek partnere és/vagy riválisa, uggggyanmár...
2. Feleség (Laura Linney): Tésztaképű, jellegtelen háziasszony. (Nőként értelmezhetetlen.) Tizenkettő egy tucat. Statisztaszerepre so-so. (Az arcára van fagyva egy rá jellemző, tipikus "uppsz, kicsit beszartam, ugye nem vette észre senki?"-mosoly.) Még, hogy mossa a pénzt ezerrel, meg hogy egy hidegvérű, ravasz stratégiai játékos a bűn világában, a maffiózók, és az FBI meg csak szaladgálnak körbe-körbe, meg a fejüket vakargatják, pfff...
3. Fiuk (Skylar Gaertner): Tizenéves, ágybavizelős, a paplan alatt Hustler-re hokizó, minden alap nélkül nagyarcú takony, aki egyszer csak úgy dönt, hogy "nnnna, apu/anyu figyuzzka, akkor innentől pénzmosásból fogok megélni, nem viccelek, tényleg, ja és anyu csinálsz egy kakaót?", meg suli után, délután kettő és negyed három közt, csak úgy összerittyent egy "PÉNZMOSÓ PROGRAMOT". :DDDDD
4. Lányuk (Sofia Hublitz): Lóarcú nulla.
5. Ruth (Julia Garner): Égnek álló hajú, rángatódzó szájú, hisztis, üvöltöző, trágár, idegbeteg (valószínűleg mindig menstruál), primitív redneck. Még a mentőben is rugdosnám. A szinkronhangját is. (Rágugliztam: Andruskó Marcella.) A max.6 általánosával nyilván ő is született PÉNZMOSÓ, meg kaszinó-üzemeltető, meg főnök, meg stratéga, meg gengszter/zsaru-kijátszó, meg atomfizikus, meg minden, ami ránézésre teljesen irreális. Valós kvalitásai alapján a kamionsoron kellene alkalmi franciaórákba bonyolódnia.
6. Wyatt (Charlie Tahan): Hát b+, ilyen papucs szájjal hogy a faxban lehet életben maradni? Egyáltalán, hogyan tud táplálkozni? (A szilárd étel kipotyog a szájából, a normál szívószál lötyög benne. Esetleg egy 2 collos slagon keresztül szopdossa ki egy vödörből a zabkását.) Végtelenül unszimpatikus. Arra már meg sem rezzenek, hogy tizenéves karakterként szerelemre gyúl a nyugdíjas Darlene-nel, aki hipp-hopp ezt viszonozza is ofkórsz, aztán közös jövőről, családról, meg bébikről delirálnak. (Amíg meg nem halnak hálistennek.) Ennél a pontnál már a forgatókönyvíró is vinnyoghatott a röhögéstől.
7. Darlene (Lisa Emery): Nyugdíjaskorú (iskolázatlan, lepcses szájú, ronda) nagymama, aki nem befőtteket rak el, hanem drogot állít elő, gengszterhálózatot üzemeltet, rendőröket tart kézben, riválisakat irt, plusz Wyatt-tel (lásd fent) az elhagyhatatlan romantikus szálat -mint az egész szereplőgárdában erre legalkalmasabbak- jelenítik meg.
8. Maya, az FBI-ügynök (Jessica Frances Dukes): Annyira jellegtelen, sótlan karakter, hogy gyakorlatilag bármilyen szerepre alkalmas, kivéve egyet, az Ozark-ban általa alakított kőkemény FBI-ügynököt. (Jut eszembe, mostanában nem nagyon láttam olyan amerikai filmet, amelyben ne egy nég... izé afroamerikai nő alakított volna FBI-os, CIA-s, vagy rendőrségi nyomozót, ill. főnököt.)
9. Roy Petty (Jason Butler Harney): Már nem emlékszem, hogy az ő karakterének dramaturgiailag volt-e egy hangyafasznyi értelme, mármint azon kívül, hogy ő személyesítette meg a Netflix-alkotásokban elhagyhatatlan homoszexuális szálat.
10. Three Langmore (Carson Holmes): Lövésem nincs, hogy ez is ki a tökömnek a kije volt a sorozatban (mély nyomokat hagyhatott bennem az alakítása), az IMDB-n nézegetem a szereplőgárdát, ő is fel van tüntetve, tehát gondolom, nem csak a rendezőnek hordta a Starbucks-ból a lattékat. (Esetleg mással melegítette fel.) Tényleg nem szarral gurigázott a castingos. Tenyérbemászó, vörös hajú, szeplős, soha nem bocsátom meg az anyukájának, hogy nem élt a magzatelhajtás lehetőségével. Ideteszem a fotóját, gyönyörködjetek benne:
-
newmoonlight
senior tag
válasz Luissimo #11199 üzenetére
A "két hülye" kissé sematikus. A "korosodó, jellegtelen, szerencsétlen balfasz" (Bryan Cranston), ill. az "irritáló, hisztis, takony picsa" (Aaron Paul) pontosabb.
Egyébként végignéztem a (BB) sorozatot. A szereplőgárda végtelenül unszimpatikus volt (rühelltem őket), szemben a másikkal (BCS), ahol viszont telitalálat volt minden egyes karakter.
-
newmoonlight
senior tag
Köszi mindenkinek!
-
newmoonlight
senior tag
válasz toompa #11122 üzenetére
Az 1. részt én nem találom sem az angol, sem a magyar címmel.
-
newmoonlight
senior tag
Azt a 2. résznek írja a Netflix.
(A trilógiából én csak két részt látok. A csontok örökségét és az Áldozat a viharnak címűt.)
Ennek egyébként mi a magyar címe?[ Szerkesztve ]
-
newmoonlight
senior tag
Villámkérdés. A Baztan-trilógiának melyik az első része?
-
newmoonlight
senior tag
válasz Pro Koryak #11117 üzenetére
-
newmoonlight
senior tag
-
newmoonlight
senior tag
válasz Pro Koryak #11106 üzenetére
Az After Life a legeslegeslegjobb. Többször is nézhető, ami (nálam) tényleg ritkaság.
-
newmoonlight
senior tag
válasz Pro Koryak #11102 üzenetére
Köszi, megkukkantom őket. (Az Outlandert szerintem is ellaposították. Kár érte, mert érdekes a témaválasztás, és netflixes mércével mérve nagyon igényes.)
Az After Life-ot kihagytad.“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
newmoonlight
senior tag
válasz Pro Koryak #11092 üzenetére
Javaslat esetleg?
-
newmoonlight
senior tag
Múlt héten ugyebár hosszú hétvége. Mindenki otthon, a TV előtt...
Na mondom, biztos kitesz magáért a Netflix. Hát kitett. (Alább a filmek, ill. az IMDb-pontszámuk.)The Utah Cabin Murders: 2,8
The Curse of Halloween Jack: 2,9
Vals: 4,9
Choose or Die: 4,8
Simon: 3,7
Robert... (gyilkos bábu sorozat): kb. 2,5-3Ennyit a Netflix-ről. Sz.pjanak lovat!
-
newmoonlight
senior tag
Outlander. Aki még nem látta, tegyen vele egy próbát!
-
newmoonlight
senior tag
Tagadhatatlan, de a színészi játékról és a párbeszédekről jut eszembe (Ricky Gervais főszereplésével) egy másik alapmű, az "After Life". Ez is toronymagasan kiemelkedik az általános Netflix-színvonalból. Kihagyhatatlan. Már harmadszor kezdek bele. Zseniális.
-
newmoonlight
senior tag
Ha valaki még nem látta volna, annak ajánlanám az "After Life" c. érdekes (elgondolkodtató, szomorkás, ironikus) hangulatú sorozatot.
-
newmoonlight
senior tag
válasz headhunter #10681 üzenetére
Igen, pont miatta töröltem a megnézendők közül a sorozatot. Elmondhatatlanul rühellem a fejét.
-
newmoonlight
senior tag
Az "Új barát karácsonyra" c. (egészen kellemes) sorozatra visszatérve, egy csepp üröm az örömben, hogy
SPOILER KÖVETKEZIK!!!
a nagyon szimpatikus női főszereplő, a számtalan aspiráns közül, a legvégén pont ezta "19 éves", csimpánzfejű, unszimpatikus taknyot választja, arra szavakat nem találok. (Kísértetiesen emlékeztet a "Barátok közt"-ben hajdan Berényi Ákost alakító másik csimpánzra: [link] ). Hogy honnan a p..csából kukázták ezt?! Teljesen életszerűtlen olyanokat feltételeznünk róla, hogy
SPOILER KÖVETKEZIK!!!
pl. az átszexelt éjszaka után, a sokfogásos reggelihez kenyeret süt(!!!) a csajnak, később 100 szál vörös rózsát küld (anonim) bocsánatkérésként, egyetemre készül (a tekintete alapján max. szakmunkásképző), meg a barátja kórházi ágya mellett tölti az ünnepeket, stb-stb. Nonszensz.
-
newmoonlight
senior tag
-
-
newmoonlight
senior tag
Filmajánló: The Fall
-
newmoonlight
senior tag
Csodapirula. Nagggyon jó.
-
newmoonlight
senior tag
Én alapvetően rühellem azokat a filmeket (sorozatokat meg pláne), ahol a legvégén látható csavar előtt órákig a fogamat csikorgatom az unalomtól, de ez esetben én is azt mondom, hogy le a kalappal. Ilyen fordulatra nem számítottam. Tényleg bravúros. Nem azt mondom, hogy újra végigkínlódnám a sorozatot (brrr...), de hiba lett volna a vége előtt feladni.
-
newmoonlight
senior tag
Nagyon nem bánnám, ha (az HBO GO-hoz hasonlóan) a Netflix-en is lenne IMDb-pontszám szerinti rangsorolás. (Az általában fedi az ízlésemet.)
-
newmoonlight
senior tag
Jaja, ezeket mind láttam. Saul nálam is alapmű. (Te ajánlottad azt is.) Az a baj, hogy a még nem látott filmek 99%-nak trailerébe belenézve mind ótvarnak tűnik.
(Bár éppenséggel ugyanezt mondtam volna a pár kommenttel feljebb ajánlott "Happy"-ről is, aztán -mély döbbenetemre- teljesen nézhető...)“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
newmoonlight
senior tag
Azt viszont én köszönném meg, ha az általad megtekintésre javasolt filmeket (és sorozatokat) felsorolnád. (Tudom, "ízlések és pofonok", de az eddig említett filmjeid tetszettek.)
-
newmoonlight
senior tag
válasz Real_Necro #7702 üzenetére
Én a Chromecast Google TV forgalmazására várok. (HBO GO-hoz kellene.) Ez az Nvidia Shield miben nyújt többet, mint a kb. negyed (harmad?) ennyibe kerülő Chromecast?
-
-
newmoonlight
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest