- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
válasz expendables #51746 üzenetére
Javasolták itt afféle Jolyjoker-ként az uefi újraflash-elését. hátha!
-
I02S3F
addikt
válasz expendables #51739 üzenetére
Másik fali csatlakozóban próbáltad? Másik táp kábellel? Esetleg egy hibás elosztó nem okozhatja? A gépet az a táp ki tudja szolgálni?
-
I02S3F
addikt
válasz redoxxen #51695 üzenetére
Próbálnod kéne
-a gépet másik konnektorban,
-1 rammal az a slotban
-1rammal a b slotban
-cpu stressz tesztet csinálni, hogy nem-e ott van a baj
-ramokra van tesztelő beépített windows alkalmazás, próbáld mind a, mind b slotban tesztelni
-ha tuningos a gép, akkor alap értékekre vissza venni a feszeket, szorzókat
-Live linux alatt is megnézheted, hogy megy (van benne log vizsgáló alkalmazás,beépítve)
-cmos reset
-Ha van uefi frissítés, tedd fel
-Manapság már szükségtelen mondani, de legyen friss a win
-smart adatokat is csekkolhatsz
-windows eseménynapló mond valami nem általánosat?
-teljes kikapcs (shift+katt a leállítás gombra) és konnektorból kihúzni, 30sec vár, majd visszadugni.Egyelőre ennyi :)
- -
I02S3F
addikt
-
I02S3F
addikt
válasz FireKeeper #51638 üzenetére
például, ha több nagyfogyasztó (hűtő, sütő, tűzhely) arra a konnektorra van kötve, amire a géped.
-
I02S3F
addikt
válasz szithorszki #51560 üzenetére
Még egy ötlet, hogy kizárjuk a 10 gondjait, live Linux-al is megnézhetnéd, hogy ott látja-e a hdd-t,ssd-t! Például egy Linux Mint Cinnamonnal. Próbálj fájl műveleteket végezni és, ha már ott vagy a Disks alkalmazással megnézhetnéd a smart adatokat!
-
I02S3F
addikt
válasz szithorszki #51556 üzenetére
kábelek feszesen csatlakoznak?
-
I02S3F
addikt
válasz Paligyerek #51465 üzenetére
Ha nem tudsz tápot kölcsön kérni, szerintem add be szervízbe, ott másik cpu-val is meg tudják nézni!
-
I02S3F
addikt
válasz Paligyerek #51463 üzenetére
Próbáld meg másik táp kábellel, másik konnektorba. (Hátha van otthon! Ha mást nem a monitor tápkábelével meg tudod cserélni.)
Ha van módod rá, akkor másik táppal is megnézhetnéd!
[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Thinkstation P510. Vettünk vagy 8-at, 9-et és csak ezzel az eggyel van baj.
Hibajelenség: Nem ad a monitorra jelet.Paraméterek:
CPU: Intel Xeon E5-1620 v4 (8 mag)
RAM: 16GB DDR4 ECC
HDD/SSD: 512GB SSD
VGA: NVIDIA Quadro M2000 4GB GDDR5 (integrált vga nincs benne)Amit próbáltam:
- monitor: másik géppel megy.
-kábelek cseréje (monitor tápkábele, adatkábele)
-másik konnektor ajzat
-ram másik slotban
-VGA másik ajzatba
-VGA csere másik quardo m2000 (Egy jól működő p510-ből) (több portot is kipróbáltam)
-vga ajzatból kiszed, visszarak.
-másik VGA displayport bemenet.
- PC tápkábel csere, másik konnektor
-Kábelek a gépházban nem-e lazultak meg.
-CMOS reset
-monitor más csatornáiAmit holnap akarok próbálni:
-manuál elolvas
-CMOS elem csere újra.
-google.**A fentieket a chatgpt segítségével csináltam, ami megelőzte a Google-t, mert kényelmesebb, de még Google is adhat eredményt.
Van még ötletetek? (Azon túl, hogy adjuk vissza garanciába. Ez lenne - értelem szerűen - a legutolsó lépés)
Szerk.: Lényeges lehet hogy displayport to hdmi átalakítót használok. Ebből is próbáltam többet is, eredménytelenül
[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
válasz JulianSinulf #51263 üzenetére
Szerintem a lényegen nem változtat! Ez egy olyan hardveres hiba, amit szervíz nélkül nem lehet megoldani, kis túlzással.
-
I02S3F
addikt
Mivel, ha jól emlékszem stressz teszttel nem sikerült előcsalni a hibát, ezért én várnék egy 4-5 napot a másik 1 rammal, majd a kettővel. Amelyiknél visszajön a bsod, ott lesz a kutya elásva! Alaplap manuáljában is ellenőrizheted, hogy melyik ramoddal kompatibilis és, hogy milyen felálással (1 ram, vagy 2), melyik slot-ot írja elő használni.
Szerk.: Sajna a különböző ramok okozhatnak ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
Ha nincs türelmed, vagy a régi cpu-t visszarakod, ahogy írtad. Vagy megfizetsz egy szervízet, akik megcsinálják. Persze utóbbi nem azonnal lesz.
Szerintem ne légy a pénztárcád ellensége, aludj rá párat, aztán, ha pihent és nyugodt vagy, akár egy hét múlva, veselkedj neki megint.
[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
válasz Petya XT #51044 üzenetére
Köszönöm szépen! Végül a főnök engedélyével egy újabb monitorral megy. Plusz csinált uefi beállításokat, amiket nem értettem. Annyit értettem, hogy az uefi többet várt az ssd-re.*
Probléma megoldva! Köszi mindenkinek!
nálunk a főnök egyben a senior munkatárs!
[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Egy Lenovo Thinkstation p510 nem ad képet egyáltalán.
Jelenség:
-A monitor power saving state- be kapcsol. Nem látni a biost sem
-beboitol a gép, numlockra reagál, nincs hibakód sípolás- Ez a monitor másik gépen megy dp-hdmi kábellel.
-cmos reset megvolt
-áramtalanítás megvolt.
-másik(máshol tesztelt) monitorral sem megy.
-a Quardo 4000 4 db dp portjának egyikével sem megy
-vga-dp vel sem megyötletek?
-
I02S3F
addikt
válasz gabber01 #45520 üzenetére
Kérdezz rá a win 10 topicjában! Szerintem elég a defender is, mert jelezted, hogy olyan weboldalakon, ahol indokolt a vírusírtó/tűzfal, nem jársz és olyan programokat sem futtatsz.
Esetleg a keresőt is használhatod a 10 topicjában, mert ezt már kérdezték többször, hogy elég-e önmagában!
-
I02S3F
addikt
válasz gabber01 #45518 üzenetére
Az nem megoldás, hogy a játékok futása alatt kikapcsolod a tűzfalat? Sajnos ez nem egy elegáns megoldás, de ha működik? Mert azt írod szeretnél egy erősebb védelmet. Ezt a Comodo biztosítja is.
A hips az a programokat vizsgálja gyanús viselkedést kutatva, azt is megéri kikapcsolni! Legalábbis a játék idejére.
-
I02S3F
addikt
válasz gabber01 #45516 üzenetére
Szia!
Eseménynaplóban van valami nyoma a fagyásnak? Comodo esetében (ha meg akarod tartami, akkor) hozzáadtad már a kivételekhez a programot? Van definiált tűzfal szabályod, hogy átengedje?
Ugye nem egyszerre van Comodo vírusírtód, meg Avast?
A 10 topicjában azt olvastam, hogy manapság a Defender elég, ha jogtiszta szoftvereket futtatsz. Ha viszont darkneten jársz, crack-elt játékokkal játszol, akkor lehet nem elég. (Szerintem).
-
I02S3F
addikt
válasz Dave567 #45494 üzenetére
Az nvidia driver-t gyártótól, vagy update-ből szedted le? Próbáld ki felváltva mind a kettőt? Próbálkozhatsz régebbi windows build-el is. Az uefi firmware friss? Esetleg, amióta a problémát tapasztaltad, az az utáni frissítéseket megtagadhatod.
Ez a sw oldal. A hw-hez nem tudok hozzászólni.
Ha ezeken túl vagy, vagy nem mondtam újat, akkor ignoráld, amit írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gitáros topic
- Gran Turismo
- Óra topik
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest