Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
800.henrik
senior tag
Nem megy, a zöld led nem világít az alaplapon, és sípol a táp ez is forró 1-2 másodperc után.
[ Szerkesztve ]
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
Poctar
senior tag
válasz Fasten #19793 üzenetére
Nem biztos, hogy elem gondja van.
Egy régi gépemnél hasonló volt a gond. A különbség, hogy a videokártya reset után volt hajlandó működni. Aztán ráébrednem, hogy a táp volt kicsi.Szerintem a következőket próbáld meg:
- kábel csere
- két hdd-vel működik e rendesen az indulás
- nagyobb táp beiktatása
- (ide hdd-ken a jumperek rendben vannak?)Hdd smart-ot néztél már?
-
Ruszki
senior tag
válasz 800.henrik #19795 üzenetére
Üdv!
Reméljük az a FET a probléma forrása és azt is,hogy a kompatibilisek lesznek egymással(megegyező paraméterek)!
Mindenféleképpen hasonlót(felírat,gyártó,stb.) cserélj!
A javításhoz sok sikert!Üdv!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz 800.henrik #19792 üzenetére
Ez csak akkor derülne ki, ha megműtenéd Viszont ehhez nem árt némi elektronikai szaktudás, én biztos nem állnék neki
https://howbad.info/
-
Fasten
tag
válasz Poctar #19791 üzenetére
Korábban ilyen jellegű probléma nem volt, max. olyan, hogy a gép bootolás közben magától újraindult, akár 2x-3x is, utána kezdett el bootolni..
Esetleg lemerülőben van az alaplapi elem és elfelejt dolgokat? 2007-ben vettem a lapot...
üdv,
F.Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
Fasten
tag
válasz Ruszki #19788 üzenetére
Félek, hogy komolysabb a baj :-) Az egérnek már nem működik a görgője sem, néha a billentyűzet sem... Lehet, hogy az alaplap kuka lesz...
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
Poctar
senior tag
-
Ruszki
senior tag
válasz Fasten #19787 üzenetére
Nem volt ez rossz alaplap!
Anno.
Átfutom a BIOS beállításokat hátha lesz valami!
De ha esetleg te is belenéznél hátha addig meg van!?Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Fasten
tag
Sziasztok,
A gépemben 3 vinyó van, 80GB IDE, 200GB IDE, 500GB SATA.
A 200GB a system, arról bootol.
Indításkor a BIOS-ban rendszeresen csak a SATA 500GB-set látja.
Újraindítás--> BIOS --> Már megvan a SATA + 80GB IDE
Újraindítás --> BIOS --> Megvan mind a 3 vinyó, el is indul szépen.Miért nem látja már elsőre a 3 vinyót?
Köszi
üdv
F.Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
Ruszki
senior tag
válasz Poctar #19782 üzenetére
Hát ez olyan "talán" megoldás de nem biztos, hogy beválik.
Nézd meg kézzel nem e melegszik egy két kondenzátor az alaplapon.
Ha van ESR mérőd ill. tudsz szerezni esetleg akkor azzal meg lehet állapítani persze ahhoz kell egy olyan kondenzátor ami jó és a jó értékeit össze lehet hasonlítani az alaplapban lévőékkel és ha nagy az eltérés akkor az a hibás![ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Poctar
senior tag
válasz dvdbackuper #19779 üzenetére
A tápot már kicseréltem teljesen újra.
A kábelekre gondoltam elsőnek, ezért lehúztam őket az alaplapról és sajnos úgy is leáll a gép random szerűen.
-
Ruszki
senior tag
válasz Poctar #19778 üzenetére
Ha már másik táppal(a másik táp tuti jó!!??) is próbáltad akkor alaplap gyanús!
Kondik nem púposak véletlenül vagy esetleg nem folyt ki valahol az elektrolit!!??
Az normális üzemi hőmérséklet!Üdv,Ruszki!
[ Szerkesztve ]
-
Poctar
senior tag
válasz 800.henrik #19776 üzenetére
3 és fél éves a gép és azóta nem volt gond a proci hűtéssel. A hűtés gyári rajta és amd-s prociról van szó.
Jó poros volt a hűtőborda, de eltávolítottam a port.
Bios-ban nézve a proci hőmérsékletét, 39 és 49 fok közt mozgott.
Vegyek pasztát?Pár hete volt még egy érdekes jelensége a gépnek. Egy hdd elkezdett kattogni benne, oly módon, hogy nem is ismerte fel a bios csak időnként. Majd egyáltalán nem. Ezt követően vettem egy új hdd-t és meglepődésemre ugyanazt csinálta. Nem akart a hdd felpörögni. De ezt a jelenséget csak a gép fizikai helyén kezdte el produkálni. Azaz telepítésnél nem (másik helyen). Kicsit furcsálltam e jelenséget és ezért megcseréltem a sata adatkábelt a hdd és az optikai meghajtó közt és máris jó lett. (Az optikai meghajtó rendesen működik.)
Az alaplap Asus m2n68-am plus
Memória 2db 1gb-s ddr2-800 -
syberia
veterán
válasz vandersky #19775 üzenetére
Érdekes hiba, ha csak 1 ramot hagysz benne akkor is fagyogat? Én kipróbálnám 7850 nélkül hogyan viselkedik a géped, a tápnak bírnia kéne ezt a kártyát, az alaplapod is ludas lehet, de előbb zárd ki a többi lehetőséget.
(#19774) Poctar: hasznos lenne ha kitöltenéd az adataidnál a "cuccok" részt ahogy fentebb írták, lehet hogy csak túlmelegszik a procid.
[ Szerkesztve ]
-
vandersky
csendes tag
Üdv,
Segítségetek kérném. Múlt héten rakattam össze egy számítógépet és olyan problémába ütköztem, hogy a számítógép óránként lefagy, nem reagál semmire így kénytelen vagyok újraindítani. Újratelepítettem a windows 7-et rajta, de ugyanúgy folyton leáll 1 órás intervallumonként úgy, hogy semmilyen komolyabb műveletet nem végzek rajta tehát magyarán csak böngészek, netezek. Először memória hibára gyanakodtam így lefutattam egy memtestet, de semmi. Próbáltam kivenni az egyiket és átrakni a másik csatlakozóba, de ugyanúgy lefagy. Processzor hőmérsékletét megnéztem úgy 40-50 fok, de a hibát nem találom.Jelenlegi paraméterek:
MSI_s1155_H61M-P31_(G3)_alaplap
KingMax_2GB_1333Mhz_DDR3_memoria
KingMax 2GB 1333Mhz DDR3 memória
Western_Digital_WD10EZEX_1TB_35_7200rpm_SATA-600_merevlemez
MSI_R7850-2GD5/OC_videokartya
FSP_FSP400-60APN_85+_400W_tapegyseg
Samsung_S22B150N_215_LED_Monitor
Intel_Core_i5-3570_(3400MHz_6MBL3_Cache_22nm_77W_skt1155_Ivy_Bridge)_BOX_processzorMinden segítséget szívesen fogadok.
-
Poctar
senior tag
Hello!
1 napja folyamatosan leáll a gépem és nem tudom, hogy miért.
A bekapcsolást követően random időre (egy pillanat vagy több perc) megy a gép. Ha nem akar beindulni, akkor bekapcsolást követően egy pillanatra felpörög a ventilátor és kész, le is állt. De van, hogy az operációs rendszer betölt, működik minden rendesen, majd kikapcsol.Elsőnek a tápegységre gyanakodtam ezért ki is cseréltem. Elsőnek jónak is tűnt, de aztán újra leállt a gép.
Ezt követően kihúztam mindent a gépből /kábelek, hdd, alaplapi usb/, de így sem lett jó. Majd kiszereltem az alaplapot a házból és pár perces működés után újra leállt a machine.Néztem memóriát is, de hiába. Portalanítás is megvolt.
Az alaplapon a kis led zölden világít és a speaker sem jelez hibát.
Mi lehet a gond?
-
drydam
csendes tag
-
syberia
veterán
válasz drydam #19769 üzenetére
Találtam egy kis hibakereső útmutatót:
Steps you should take to test below are as follows
1. Examine minidump file.
2. Can you get into Safe Mode ok?
3. Run a memtest (each stick will need to be tested separately).
4. Drivers upto date.
5. Test with other parts.
6. Run a spyware scan (cant harm the machine to just make sure nothing dodgy is on there).
7. Running "sfc /scannow" in cmd prompt will make sure that Windows files are correct.Többször volt róla szó hogy a Sapphire márkájú 7850/70 kártyák között voltak gyári hibás példányok amik véletlenszerűen dobálták a "black screen" nevű hibát, a Sapphire HD6670 érintettségéről még nem hallottam, de attól még elképzelhető hogy hibás példányt kaptál.
[ Szerkesztve ]
-
drydam
csendes tag
válasz syberia #19753 üzenetére
megcsináltam mindent amit írtál, egészen fél órával ezelőttig semmi gond nem volt
reggel játszottam, aztán most nem rég elkezdtem egy youtube videót nézni és újra befagyott a cucc és fekete képernyő.
reseteltem, majd amikor újra felállt a rendzser, indítom a böngészőt, és újra befagy de most csak azt írta ki hogy AMD driver leállt. ezt így egymás után 3-szor és újra feket képernyő, de most magától indult újra.ezután már nem is a BCCode 124-et hanem 116-ot írt
-
syberia
veterán
válasz 800.henrik #19765 üzenetére
A déli híd az magától is átforrósodik, az alatta lévő vezérlő chip-től.
-
Ruszki
senior tag
válasz 800.henrik #19763 üzenetére
Lehet elszállt az a FET!
Az nem normális ha egyből melegszik!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
800.henrik
senior tag
válasz Ruszki #19762 üzenetére
Az elemet kivettem 3-4 órára, de a BIOS reset jumpert nem találom...
Ez ment tönkre? Amikor leállt, 2-3-szor próbáltam bekapcsolni a gépet, és utána néztem, hogy a déli híd kb 50-60 fokos, de előtte nem ment a gép. (20-30 másodperc után lett ilyen meleg.) A táp nem indul el, és így melegszik... 2 táppal próbáltam: Codegen display 400w és Mecury 420w.[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
válasz 800.henrik #19756 üzenetére
Üdv!
Hirtelen csak az jut szembe,hogy egy elemkivételt ill. egy BIOS resetet próbálj meg!
Reméljük semmi komoly!Üdv!
-
luiaxe
csendes tag
válasz Rivaul #19749 üzenetére
Crash dump directory: C:\Windows\Minidump
Crash dumps are enabled on your computer.
On Mon 2013.06.03. 18:10:49 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\060313-13556-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x75C00)
Bugcheck code: 0x1E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF80002EE8150, 0x0, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)
Error: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
file path: C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that a kernel-mode program generated an exception which the error handler did not catch.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.On Sun 2013.06.02. 14:24:42 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\060213-14430-01.dmp
Bugcheck code: 0x34 (0x50853, 0xFFFFF88003193498, 0xFFFFF88003192CF0, 0xFFFFF80002EE75CE)
Error: CACHE_MANAGER
Bug check description: This indicates that a problem occurred in the file system's cache manager.
This might be a case of memory corruption. More often memory corruption happens because of software errors in buggy drivers, not because of faulty RAM modules.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.On Sun 2013.06.02. 9:13:02 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\060213-14773-01.dmp
This was probably caused by the following module: atikmdag.sys (atikmdag+0xA95C9)
Bugcheck code: 0x1000007E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF8800735D5C9, 0xFFFFF88003C186E8, 0xFFFFF88003C17F40)
Error: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M
file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmdag.sys
product: ATI Radeon Family
company: Advanced Micro Devices, Inc.
description: ATI Radeon Kernel Mode Driver
Bug check description: This indicates that a system thread generated an exception which the error handler did not catch.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: atikmdag.sys (ATI Radeon Kernel Mode Driver, Advanced Micro Devices, Inc.).
Google query: Advanced Micro Devices, Inc. SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_MOn Sat 2013.06.01. 19:29:32 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\060113-13696-01.dmp
Bugcheck code: 0x1E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF80002EC2B05, 0x0, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)
Error: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Bug check description: This indicates that a kernel-mode program generated an exception which the error handler did not catch.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time. -
syberia
veterán
válasz dvdbackuper #19758 üzenetére
+1 bár azzal a lappal nem nagyon lehet húzni a K-s procit.
-
Goatman
aktív tag
Hello!
Adott ez a konfig:
AsRock H61M-GE
i5-2500k
16Gb RAM
GTX660Ti
128Gb SSD
1TB HDD
DVD-RW
400W ChieftecAz SSD a legújabb szerzemény benne, friss rendszert húztam rá. Eleinte minden rendben volt, azonban az utóbbi időben az SSD lecsatolgatja magát pillanatokra (Intel Rapid Storage az 1. porton eltávolítva) , és ennek következtében Win7 kényszeresen átnevezgeti a meghajtóimat is, feldobja őket automatikus lejátszásra. Mivel nagy videófájlokkal dolgozom ez kellemetlen, mikor félúton munka közben eltűnnek az elérési útvonalról a fájlok.
Először SATA kábel, vagy BIOS problémára gondoltam, megigazgattam mindent annak rendje és módja szerint, a BIOS-ban sem találtam hibás beállítást. Aztán az IRST driver egy frissebb változatával próbálkoztam, de hiába. Azt a tendenciát vettem észre, hogy terhelésnél (Premiere) gyakoribb a hibajelenség, így 3 elképzelésem van:1. eszembe jutott hogy nem húztam le minden SATA eszközt (HDD, ODD) a lapról, mikor a Windowst telepítettem az SSD-re és talán ezért van ez a gubanc, vagy
2. elfogyott a tápomban a kakaó, ami megbízható ugyan, de nem mai darab (400AA-101A)
3. szimplán halódik vagy az SSD, vagy a vinyóVan valakinek valami direktebb, konkrétabb elmélete, vagy Win reinstall csak SSD-vel bekötve és/vagy nélkülözhető eszközök lehuzogatása és a gép megfigyelése lesz a megoldás?
Előre is köszi
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
800.henrik
senior tag
válasz 800.henrik #19633 üzenetére
-
törölt tag
[link]
Ez még fenn áll,hiába cseréltem driver-t. -
fogirobi
senior tag
válasz Rivaul #19707 üzenetére
Hello!
Sajnos ismét előjött a probléma játék közben, megint random újraindul a gép... Tehát az új oprendszer nem segített! Mi lenne a következő lépés amit meg lehetne próbálni? Olvasgattam 1-2 okosságot és kikapcsoltam a vezérlőpult/rendszer/rendszerhibánál az automatikus újraindítást, mert akkor elvileg nem indul újra hanem kék halál van amiből meg lehetne állapítani a hiba okát, de hiába, nem volt kék halál, ugyanúgy újraindult a gép!
Köszönöm előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz drydam #19752 üzenetére
A tápod miatt nem aggódnék, ellenben egy registry pucolást megejtenék (CCleaner-el) és utána driver sweeper: unistall all ati, törölsz minden vga drivert és utána a legfrissebbet telepíted.
-
drydam
csendes tag
közben utána olvastam a dolognak, másoknál is jelentkezett már ez a "black screen" dolog
lefuttattam mindenféle tesztet már (memóriára, videókarira) hőmérsékleti adatokat is néztem. mindent rendben talált.
még olyat olvastam hogy esetleg a táp lehet a ludas
-
Rivaul
addikt
válasz luiaxe #19747 üzenetére
Írd le a bs kódot amit ilyenkor dob a gép s az alapján el lehet indulni. Ha azonnal újraindul a gép akkor kapcsold ki ezt az opciót hogy le tudd írni. Saját gép, tulajdonságok, spec rendszerbeállítások, spec, indít és helyreáll, automat újraind-vedd ki a pipát. Win8 előtti verziók esetében picit más lehet a szöveg de így keresd.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
luiaxe
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám van,a számítógépem minden egyes első induláskor egyszer ujra indul blue screenel mindenféle hibával de utána semmi baja a gépnek.
hardverek: Asus M5A97 R2.0, Ram: Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1866C9, SSDCZ-AGIL ITY3 SATA Disk Device, HDD:ST1000DM 003-9YN162 SATA Disk Device, proci: AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor, VGA: Gigabyte Radeon HD 7850,A válaszokat előre is köszönöm!!
-
drydam
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan gondom lenen a géppel, hogy most vettem bele nem rég egy HD7750-es karit és azóta azt csinálja hogy fogja magát olykor és kikapcsol a monitor (mintha energia takarékos módba kapcsolna) és csak a reset segít. Visszakapcsolás után hibakódnak vmi olyamsit ír hogy BCCode 124 (hátha ismerős ez vkinek)
Van hogy napokig semmi gond, van hogy egymás után többször is. Eddig elsősorban játékok alatt illetve youtube videók nézésénél jelentkezett, de volt már hogy csak úgy (csak word volt megnyitva). Néha kiírja hogy az AMD driver leállt, de már próbáltam többet is és mindegyiknél jelentkezett ez (12.8; 13.4; 13.6 beta)
Gépem:
E5700-as proci
ASRock P5B-de alaplap
2x1 GB corsair XMS2 memória
Chieftech CTG 400-as táp
1 terrás samsung vinyó
win 7Köszi előre is a válaszokat
-
törölt tag
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz mihu91 #19723 üzenetére
Üdv!
Az alaplapod nem támogatja azt a CPU-t, ezeket támogatja: CPU Support list.
A VGA-t érdemes lenne másik gépben is tesztelni, és ha ott sem jó, akkor mehet vissza garanciába. -
MasterHUn
senior tag
válasz mihu91 #19723 üzenetére
"This CPU is not supported by this model.
Please check CPU QVL on ASUS website.Ez annyit tesz hogy: Ez a cpu nem támogatott model. Kérjük nézzen utána az ASUS honlapján.
Legalábbis leforditva ezt mondja
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
mihu91
csendes tag
Üdv!
2 napja vettem az iponon a következő konfigot:
ASUS M5A78L-M LX3
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9 KIT KHX1333C9D3B1K2/4G
SAPPHIRE 11192-14-10G HD6670 1GB GDDR5 PCI-E OEM
WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
SAMSUNG SH-224BB/BEBE Fekete OEM
XDL Basic X-01 Fekete-Piros
COOLERMASTER Thunder 500W RS500-ACABM3-E1problémám a következőek lennének: a gépre gond nélkül sikerült feltelepíteni mindent, ment/megy is szépen, de egy idő után főleg hosszú használat után illetve intenzív használat mellett (pl: játék során, vagy youtube video nézése közben) a videokártya hűtője nekiáll pörögni mint az állat 5400RPM max: 48-52fok és játék után nem esik vissza hanem pörög tovább majd ezután ha megnyitok egy videot vagy csak mást megnyitok újraindul a gép.
Miután újraindult a gép akkor is pörög és ha röviden megnyomom a kikapcs gombot leáll.
Valamint ha hagyom 10 percig állni akkor megint normális fordulatszámmal indul el...de ha csak 2-3 percet várok ugyanúgy maxon pörögve indul el és a probléma meg sem szűnik.Másik lenne hogy amikor elindul a gép a következő hibaüzenettel megáll:
"This CPU is not supported by this model. Please check CPU QVL on ASUS website.
To countinue, please press F1. "Miért csinálja ezt?
1. Konfig nem passzol össze?
2. Esetleg kevés lenne a táp?
3. Egyszerűen csak gyári hibás a kari?
4. Driver esetleg BIOS probléma lehet?Kérlek segítsetek mert minden próbálkozásom ellenére nem javul a helyzet.
Segítségeteket előre is köszönöm.A Vas ereje legyen veletek!
-
törölt tag
Üdv.
A gépem 2-5p játék után,először szürke-fekete csikokat,majd 5-6 mp múlva fekete képernyőt jelenit meg.
Mit tegyek?
Minden alkatrészem garis még,csak melyikkel lehet a gond? -
MasterHUn
senior tag
válasz syberia #19719 üzenetére
Sziasztok. Megcsináltam amit mondtatok a géppel elem és táp csere megvolt de ugyanugy nem indult el elsöre a gép. Cseréltem benne szalagkábelt is most ugy néz ki hogy jo. De ha továbbra is fennáll a probléma mit javasoltok mit probáljak még ki?
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
Carlos_A
tag
Sziasztok!
Két napja, unokatesóm gépe nem kapcsol be. Cserélt benne tápot, de még így sem. El sem indul, semmi. Mitől lehet? A gép még fél éves sincs. -
félisten
Üdv!
Tudtok olyan megbízható, korrekt, budapesti embert (akár innen, a PH-ról), aki vállalja számítógépek hardveres, szoftveres szervizelését?
Kollégámnak kellene valaki, aki nem vágja át, és nem nézi hülyének...Privátba is jöhet, köszi előre is!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz CSATOMI #19711 üzenetére
Nem találja a boot indító fájlt, azaz vagy sérült az oprendszer a rendszer meghajtódon (javítást, frissítést futtass), vagy maga a meghajtó nem elérhető (mert pl tönkrement). De ugyanezt a hibát generálja a memória hiba is, azt is ellenőrizd le egyesével, elsőnek ezzel kezdj.
-
CSATOMI
csendes tag
Hali.
Ma reggel bekapcsoltam a gépem és egy ilyen szöveg fogadott "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key" Mit kér tőlem? Mit kellene csinálnom?
-
Integrator
aktív tag
válasz Rivaul #19709 üzenetére
Konkrétan nem szedtem még ki a házból, hogy ott rakjam össze, de már vagy 3x-4x teljesen szétszedtem-összeszereltem, de semmi. TÁP-ra csak azért kérdeztem rá, mivel mint írtam, épp azután jelentkezett, hogy kipucoltam a gépet, többek között a tápot (Ilyet is csináltam már többször is, nem nagy dolog - Kompresszorral kifújom a port, és ennyi)
-
Rivaul
addikt
válasz Integrator #19708 üzenetére
A képek alapján a vga hibázik. Az hogy mitől van nem lehet így tudni. A táp is okozhatta de akkor mást is tönkre vágott volna. Próbáltad hogy darabokra szeded s az asztalon rakod össze?
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Az elmúlt héten kitakarítottam a gépem - konkrétabban a tápot- , és azóta kék halálokat dob. Eddig egyszer sikerült beindítanom, de azóta is csak kék halál.
A kép is szét van esve, már maga a BIOS nyitóképernyő is, így VGA-ra gyanakszom, de csökkentett módban beindul, igaz, a kép szét van csúszva itt is. Debug file-ban a hiba csak ennyi: ATI kernel.
Egyáltalán táp hiba tud ilyet produkálni?Ötlet, javaslatok?
Sajnos nincs kéznél semmilyen másik gép, hogy kipróbáljam másik VGA-val is
-
fogirobi
senior tag
Kedves Rivaul!
Köszönöm a segítséget, megoldottam a problémát, azokat a lépéseket követve amiket írtál. Driver lecserélése régebbire nem segített, ugyanúgy random befagyott játék közben, registry pucolás szintén nem segített, ezzel a mindent leszedek egyenként aztán vissza, ezzel meg nem akartam szenvedni, szóval újrahúztam a win-t inkább és most úgy tünik, hogy minden rendben van több órányi játék után. Le is kopogom!
Szóval köszi még1szer a segítséget!!! -
MasterHUn
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémába ütköztem egy
ASUS G41T-M LX
E2160
Wd black 250gb IDE
Wd 500gb Sata
1x4gb memókonfiggal hogy valami oknál fogva kikapcsolás után visszakapcolom pl reggel és valami media bott os hülyeséget ír ki és nem bootol ba a gép...Boot resi után ujra beállítom hogy az IDE-s vinyorol bootoljon és elindul..... mi baja lehet? ötletek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile 2
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jövedelem
- Autós topik
- További aktív témák...
- HP Elitedesk 800 G2
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Ryzen 5 / GTX 1060 / B450 M / 8GB / 250GB M2
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest