Új hozzászólás Aktív témák

• fgabor87

tag

válasz 313313 #65803 üzenetére

Igen, még tiltott. Vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy ellentmondásos. Csak amikor heti 3-4 áramszünet van, és erre az e.on azt írja vissza, hogy ez természetes velejárója az elektromos hálózatnak, illetve hogy nem szünetmentesen szolgáltatnak, hanem folyamatosan, akkor valahogy máshogy gondolkodik az ember erről. :)
    Megvan a kettős galvanikus leválasztás. De az csak a fázisokat tudja leválasztani.
    Egészen pontosan a nulla ágat is szét tudja kapcsolni (ha beállítom), de azt egyidejűleg átköti a védőföldre (ugye valahonnan kell egy nulla neki). A védőföld pedig a villanyóránál össze van kötve a nullával. Azaz a nulla ágam sehogy sem lesz független, csak más színű vezetéken áll kapcsolatban a hálózattal.
    Emiatt nem is értem, miért kellene nekem lakáson belül a fázisok mellett még egy plusz 0 vezetéket is behúzni. Az tiszta sor, hogy ÁVK után külön kör, de ÁVK előtt? Felhozok az emeletre egy L1-et a hálózatból, egy L2-t a Load portról, és egy nullát. Emeleten ezt az egy nullát bekötöm 1-1 ÁVK-ba, utána a két ÁVK már két külön n-bar-t kap, az már két külön kör. De csak az ÁVK miatt. Az én felfogásomban.

Telepítő cég szerint viszont két nullát kell, hogy felhozzak, egyet a hálózatos L1 fázishoz, és egy másikat a Load-os L2 fázishoz. Amit majd az inverter áramszünet esetén szépen leválaszt az órától érkező kék vezetékről, és átkapcsol az órától érkező zöld-sárga vezetékre. De ez a két vezeték az óránál egymásba van kötve. :F :W

Új hozzászólás Aktív témák