- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
-
PROHARDVER!
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
Nikaré
őstag
Srácok!
Az "e-Pack nem teljesítés díja " az mit jelent? -
dchard
veterán
válasz
Donki Hóte #70686 üzenetére
Abban a hozzászólásban amiből idéztél, kifejtettem részeletesen, hogy mire gondolok. Ez nem tiltásos alapon működik amúgy sem, hanem engedélyezéses alapon
-
MadMancs
veterán
válasz
Gubu0101 #70693 üzenetére
Nevetni fogsz de 1270 el és 1750 el is beszéltem nem egyszer. Majd lesz számla egyszer, nem tudják mikor. Bár megtehettem volna hogy utalomminden hónapban azt jóváírják majd, de ennyire azért nem bíztam a rendszerben. 😅
Üzleti vonalon viszont csak a májusi maradt ki, azt is pótolták pár napja. Így e hónapban ott is dupla a fizetni való.
-
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Vodás a vezetékes net és mobilnet adat csomag,150GB 5eFt volt 2 év hűséggel.
Most jár le, nekünk tökéletesen jó lenne hosszabbítani de nem lehet :-(
Ha én akarom ugyan ilyen feltéttelekel mehet tovább a szerződés?
Mivel rányomtam az emailben hogy hosszabbítok. De nem engedte.
Ami van az 2e Ft több igaz, hogy jelentősen nagyobb adatkerettel.
DE mi még a régit sem használjuk ki.
Így mindenképpen elkel fogadnom Mobilnet 150 GB 7990 Ft/hó
Mert ezt ajánlják helyette. -
HUNgabus
senior tag
Infó azoknak aki esetleg váltáson törnék a fejüket, és okulások se rossz.
Alapfelállás céges 6 SIM, nem kapok számlát december óta, május 20 eljöttem tőlük, 2 mobil még függő a hűség végéig.
Ma kaptam egybe 4 számlát ami Bruttó 530e HUF, ez kb reális, már épp ki akartam fizetni egybe az egészet amikor belső hang, "telefonálj" előtte.
Azt mondják a vonal végén ha minden kifizetek, utána lehet kérni a függetlenítést ami telefonon is lehetséges, és pár nap alatt megvan mert már nem köt a hűségidő, mondom oké köszi, igaz hogy eljöttem de elvileg még nem járt le, ja, pill... beszélek a ....
pár perc múlva, mondja hogy ha kifizettek mindent, bemegyek egy vezérképviseletbe ahol is kérvényezhetem az idő előtti zár feloldást, amit pár HÉT alatt jóváhagynak, mondom oké köszi
majd pill, éppen ír vmit a kolléga ez ügybe...
mégse, mert amit most hirtelen megkaptam ( 5 HÉT UTÁN !!! ) az még nem minden, ezek csak az elmaradt havi számláim, az utolsó azért sok ( 330e ) mert abban vannak benne a hátra lévő havi törlesztők, DE ez még nem a végszámla, ha ezeket kifizetem akkor átkerülök a végelszámolási osztályra vagy a tököm tudja hova, akik kiállítják majd végre a kötbért + büntit + miért jöttem a világra és hozzátok VÉG számlát, ami ha megvan ( ÚJABB HETEK HÓNAPOK ?! ) na ha azt IS befizettem akkor tudom csak kérni a 2 db 400e papír nehezékem függetlenítését a fentebbi módon, várva majd még újabb heteket,
ekkor már se köpni nyelni nem tudva, rákérdeztem hogy ÖN szerint ez lehetséges hogy meglesz a NAGY átállás előtt, Ő ilyet nem tudhat / mondhat, de ( kimondom helyette hogy esélytelen ) nem valószínű.
ekkor elköszöntöm még mielőtt rajta töltöm ki a fásultságom és közöltem hogy majd Én is ilyen formában és hozzáállással fogom majd 1x vmikor befizetni
( ja a 4 számla 12-14 naponta kellene befizetni, a JÓ K..... A..... !!!!!!!!!!!!!! )
hát ennyi, itt tart a történetem, de szerintem lesznek itt még fordulatok a Reklám után,
már csak röhögök az egészen, ha nem velem történik tuti nem hiszem el ....coming soon
-
-
Gubu0101
veterán
-
Gubu0101
veterán
válasz
dchard #70678 üzenetére
Samsung Z fold 3 van es kepes ra,mivel mashol mar csatlakozott 5G-re,kulfoldon is.Beleptem az ugyfelfiokba ott aktivalva van az 5G red infinity pro elofizum van.Probaltam
mar sim helyet is cserelni de nem valtozott.2 eves sim kartyam van,meg az se lenne oreg ehez,szerintem.
Szoktam merni speed testen az olyan ~74/30 Mbit-en mozog,az nem rossz sima 4G-n.4G lte az nincs.
De itt a terkep,meg fotot is tudok,hogy itt van nem meszi a torony,legvonalban sac .200m -
dchard
veterán
-
tomp
félisten
válasz
dchard #70680 üzenetére
Igaz nem voda hanem yettel:
Fent 5G jelzés de valójában nem volt 5G-n. 4636-os menü jelzi is, hogy nem "Connected" hanem "Not Restricted".
CellMapper sem mutatott NR bandot(OnePlus-on csak akkor mutatja az app ha valóban kapcsolódik is hozzá)
Telefonon a SIM állapotnál is mutatta, hogy 4G: xDBm, NR: - azaz nincs kapcsolat. -
tomp
félisten
-
dchard
veterán
válasz
Gubu0101 #70677 üzenetére
Ez hol lenne pontosan? A lefedettségi térkép az esetek döntő többségében pontos. Olyan pláne ritkán van, hogy egy még el nem indult szolgáltatást kirakjanak. A telefonod biztosan támogatja azt a sávot, amin az 5G az adott állomáson elindult? Illetve az ÜFSZ-szel ellenőriztetném, hogy biztosan katív-e az 5G szolgáltatás az előifzetésen. Attól, hogy egy csomaghoz jár, még nem biztos hogy aktív is. Ez utóbbit, vagy a telefont inkább el tudom képzelni problémának, mint hogy olyan helyen jelez 5G-t a térkép ahol nincs.
-
Gubu0101
veterán
válasz
dchard #70676 üzenetére
En kifelemenet mertem szlovak illetve nemet 5G halozatra,igaz Telekomos simel,de siman ment 250-400Mbit kozott a tempo.Jovoheten ranezek a vodara is
Irtam 2 napja a vodanak,hogy a csobehuzos terkepuk szerint van 5G lefedetseg itt nallunk,amugy meg semmi,hogy mikor lesz aktivalva,de semmi reakcio eddig.Jo lenne mar,ha 16k-t fizetek havonta lenne valami “hasznom” is belole,nem csak elveszenk,mint pl a roaming korlatlan netet -
dchard
veterán
válasz
#08176384 #70673 üzenetére
Attól, hogy hetente leírod ide ezt a "kamu" szöveget, még nem lesz igaz. A DSS pont ugyanúgy működik a német faluban, mint bárhol máshol a világon. Megnézném én a németeknél is, hogy milyen a tisztán 3.5gigás lefedettség (főleg beltérben). De nyugodtan nézzük meg, hogy a Telekomnak vagy a Yettelnek pontosan hol is van 3.5GHz-es hálózata? Mert mindenhol máshol náluk is pont ugyanolyan DSS van, mint a vodának. Már sokszor elmondtuk, hogy a saját egyéni érdekeidet kivetíteni az egész országra sem arányos, sem helytálló nem lesz.
A hovát "5G roaming"-ban sem hiszek annyira. Az hogy a telefon 5G-t ír ki, még simán lehetett 4G-n a telefon SIB hiba miatt. Nálam is volt ilyen:
Láthatod az 5G logót fent, de valójában csak 4G CA van a valóságban, hiszen az 5G nem aktív az előfizetésemen. Ez egyszerű SIB hiba, roamingban pláne el tudom képzelni. Nem átverés, nem kamu 5G, egyszerűen SIB hiba. Van DSS a kiszolgáló állomáson, NSA miatt 4G-n is kimegy az 5G SIB, telefon dekódolja és tévesen megjeleníti.
Sok mindenért lehet szidni a vodát: hol késik az 1800 és 2100 refarm, miért nincs sokkal több B7 például a balaton parton, a számlázási és üFSZ problémákról már nem is szólva. De amit te itt leművelsz ezzel az egy darab balatoni helyszínnel és kivetíted az egész országra, az egyszerűen az alma-körte tipikus esete...
-
-
törölt tag
Nem terhelt hálózaton:
rendes 5G:
dss 5G:A kettő között a fő különbség, hogy terhelés alatt a dss 5G ugyanúgy kuka mint a 4G, míg a rendes 5G alig alig esik be és akkor is max néhány 10 megabitet. Ezenkívül a késleltetés is 8-15 vs 24-35. Ráadásul nálunk gyengébb a felhordó hálózat, a rendes 5G sebessége ennek a duplája már egy toronnnyal arrébb, dss pont ilyen ott is. A közel 10x-es sebesség előny azért nagyon sokat számít erős terhelés alatt.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #70671 üzenetére
Egy ideje már Horvátországban és Szlovéniában is van 5G roaming. Itthon nem csoda, hogy exluzív téma az 5G, mivel a dss típusú “kamu” 5G-t építi a Vodafone Magyarországon, ami így is gyenge, nemhogy a teljes előfizetői létszámmal. Ez a kis pénz kis foci elv. Németországban meg már be van kapcsolva a standalone 5G hálózat is a la Vodafone. Ott is van dss, de csak kb a falukban, mert ez oda való és nem pl a Balaton partra vagy a fővárosba.
-
-
MadMancs
veterán
válasz
HUNgabus #70668 üzenetére
De ha eljöttél tőlük akkor vodás üzletiről hogy hívod üzleti vonalat?
Pont ezt írtam hogy csak uzletiről gyorsabbak. Volt 1x hogy véletlen másik simről hívtam őket, 20perc után abból vettem észre hogy nem veszik fel.
Tudom hogy nagyon nem ok még semmi, pont ebből indult a beszélgetés.
-
HUNgabus
senior tag
válasz
MadMancs #70667 üzenetére
mázlista, nekem 40p kb a legjobb az elmúlt 2 hónapban, számlám meg semmi december óta, vagyis kb 3 hete megjött a januári, de azóta semmi, SMS 1 hete hogy már minden OK készül..., ja látom,
( az milyen már hogy eljöttem tőlük 5 hete erre felhívtak a múlt héten hogy hosszabbítsak mert 6ból 2 már lejárt
)
na ennyire faszán minden OK a rendszerükben
-
MadMancs
veterán
-
-
bohoc71
aktív tag
válasz
HUNgabus #70662 üzenetére
Kedves Ügyfelünk! 2022.07.11-16. között az ügyintézés, értékesìtés és egyes szolgàltatàsok nem lesznek elérhetöek. Telefonàlni, SMS-ezni és internetezni zavartalanul tudsz majd. Kérjük, gondoskodj az adat- és egyenlegfeltöltésröl, szàmlàd befizetéséröl 07.11-ig. https://www.vodafone.hu/atallasmobil Ez jött ma,szerintem belenyúlnak a mobilos részbe is.
-
-
MadMancs
veterán
válasz
cellpeti #70660 üzenetére
Arra utalt hogy tavaly nyáron Voda csinált egy ügyviteli rendszer frissítést ami elvileg 3 napig tartott volna, de a mai napig nem sikerült talpra állítani a dolgokat. Romokban fekszik a rendszer. Most lesz elvileg egy számlázási rendszer frissítés ami vezetékes és mobil oldalt is érint, és hát a tavalyi tapasztalatok alapján...
-
törölt tag
válasz
_csocso_ #70654 üzenetére
Nincs feltérképezve rendesen a település a cellmapperrel.
Az egyik bázis Csengersimán van (4G B20 + 3G B1) a másik állomás Csengeren van (B1 3G....) nehezen tudom elképzelni, hogy Csengeren nincs bekapcsolva az állomáson a B20 4G.Szerk: nem hogy B20-at nyomnak Csengeren, hanem még B28-at is + a B1-ből 10MHz át lett refarmingolva 3G-ről 4G-re.
-
tomp
félisten
válasz
Diák66 #70650 üzenetére
Ha a telefon konfigban lehet bandot limitálni akkor megeshet, hogy az adott band nincs beleírva.
Android 11-en OnePlus 9 Pro-n nem volt megadva a voda konfigban az N1 így azon nem ment az 5G.
Én magam beleírtam, restart és máris működött.
Szerencsére android 12-n már nincs band limit. -
_csocso_
senior tag
Sziasztok! Vezetékes internet nélküli helyre szeretnék valamit ideiglenesen munkára. Kérdésem, hogy feltöltő kártyás SIM et tudok használni usb stickben, illetve mennyire használható a sebessége? 4G remélem hogy van ( Vagy mindenütt van már? ). Köszönöm.
-
-
Gubu0101
veterán
válasz
csernak75 #70468 üzenetére
Hat ez a vodas terkep ami az 5G lefedetseget mutatja,szerintem az elkovetkezendo 5 eves terv.Tegnap neztem ra a terkepre,itt a falunk teljes 5G lefedetsegel szerepel,ahoz kepest semmi.Kinezek az ablakon latom a torony tetejet,meg azt se mondhato,hogy meszi van,max 200m legvonalban.Ki tudja mikor kapcsoljak majd ra
Javareszt B3-as cellan van,neha fellep B20-ra par pillanatra.
-
tatabike
őstag
-
csanady97
tag
Sziasztok!
Ma kötöttem új flotta szerződést és mellé rendeltem telefont is, amit ki is fizettem. Az lenne a kérdésem hogy lehet még módosítani valahogy hogy másik színű telefont szeretnék? Ha biztosan nem lehet, akkor nem is hívogatnám/várakoznék emiatt az ügyfélszolgálaton.
Előre is köszönöm. -
Parson
addikt
Szasztok, mobil WLAN érdekelne, ha a magyar vodafone-nál ez elérhető. Elérhető?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Találtam csoportos beszedési megbízásra űrlapot a Voda oldalán. Azt kitöltöm és lefényképezve elküldöm nekik, az szerintetek jó?
-
dchard
veterán
válasz
makoss #70624 üzenetére
A SIM a hatszázadik is lehet, ha a telefon pittyeg. Hogy nem sikerül megérteni, hogy a legkézenfekvőbb megoldás az, amit már 15-ször leírtunk? Ugyanaz a "pittyegős" SIM másik (típusú) telefonban, vagy egy másik szolgáltató SIM-je a pittyegős telefonban (és ki fog derülni hogy mindegyikkel pittyeg, mert a telefon csinálja ezt az ezer százalék). De őszintén szólva nem sok értelme van fórumozni, ha segítséget kérsz, de nem fogadod meg....
-
dchard
veterán
válasz
#08176384 #70608 üzenetére
Ettől még az aranyparti routerdben bőven lehetne Telekom kártya, hogy a mobilodban megtartod a vodát roaming miatt. Probléma megoldva. Biztosan nem szivatnám magamat otthon 1 megabittel... Mondjuk eleve mobilnettel nem szívtanám magamat otthon. Nincs normális drótos opció?
-
makoss
veterán
Üdv!
Korábban írtam, hogy ha hívok egy adott számot kb másfél másodpercenként hallható pittyegés van, a túloldalról.
Na most cseréltem Sim kártyát, a hiba ugyanaz, mindegy, hogy mobilról vagy vezetékesről hívom.
Nem tudok mást csinálni, szolgáltató váltás lesz erre a telefonra, olyan egyszerűen nem létezik, hogy folyamatosan hiba legyen
A telefon meg zsír új. -
törölt tag
válasz
dchard #70604 üzenetére
A roaming miatt nincs opció. Svájc és az ingyenes világnet, ami miatt nagyon szívesen lennék más cégnél, de ők nem kínálnak életszerű és jól használható megoldást. Elmegyek pl Svájcba és nem mindegy, hogy hazai díjjal beszélek, netezek vagy éppen x10000000 Ft a a másik kettőnél. Majd minden hónapban külföldön is vagyok és sokszor nem EU zóna. Erre egyedül a Vodafone kínál megoldást. Persze németben olaszban, mindegyik szolgáltató tud megoldást, csak nálunk a beszédre nincs, adatban meg 2giga meg 500 megabyte az opció, nevetséges. Red Infinity World-+ban meg mindegy hol vagyok szinte a világban éppen, egyedül kézzel ki kell választani a támogatott roaming partnert és sem adatforgalomra, sem beszédre nincs felár az EU-n kívül sem.
-
törölt tag
Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Eredeti játékok OFF topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Horgász topik
- Politika
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest