Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsodaPOK
senior tag
UCC tanúsítványt intézett már valaki?
Nagyon nem jövünk rá, hogy hogyan kéne legenerálni a Request-t.
(Egyébként Netlock-tól kérnénk.) -
gaborbol
őstag
Ha egyeduli exchange szerver akkor nem kell relay, tedd vissza Authoritative-ra ugy jo az ahogy van.
3292 a 2 es a 3. kepen levo beallitasok vannak alkalmazva?
Recieve connector enegedelyezve van, es a extrelnal network alatt 0.0.0.0-255.255.255.255 van beallitva.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Hát nem jövök rá mit b*szok el. Kiszellőztetem a fejem, mert felrobbanok... Régebben is szívtam már vele, mintha Accepted Domain-nél állítottam volna valamit, de már fingom nincs mit... Elvileg ott nem kéne nagyon mókolni semmivel nem? Mégis a posta mester az előbb, ezt dobta vissza:
Final-Recipient: rfc822;testuser@co.cc
Action: failed
Status: 5.5.0
Diagnostic-Code: smtp;554 The mail could not be delivered to the recipient because the domain is not reachable. Please check the domain and try again (-814321497:251:-2147467259)Authoritative-ról átettem internal relay-be, h kívülről is jöjjön a mél, mégse jön... Address policy-nál meg beállítottam a co.cc-t, vagyis ami accepted domain-nél szerepel. Mailbox-ban usereknél is co.cc-s cím az alapértelmezett smtp cím, mégse...
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz gaborbol #3290 üzenetére
Persze, ezek megvannak, Recieve connector-nál is beállítottam az external url-t de semmi
Amúgy nem 587-es és 25-ös port ami kell a leveleknek? Csak azért kérdezem, mert Recieve connector-oknál ez a 2 port található meg default-ban.
Ping-elni tudom a servert, nslookup megy, mxtoolbox is okés, telnet-en mikor küldeni akarok meg message queued van.
Accepted Domain-nál és Default Policy-nél nézelődtem még, nem változott a helyzet.
Amúgy ez is egy "tesztkörnyezet" lenne, co.cc-s domain nevet regeltem magamnak és ott állítottam be a zone config-nál a dolgokat. Valamint van egy dyndns-es regem, a router-ben azt adtam meg DDNS-nél.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz kraftxld #3287 üzenetére
Köszi. Telnet nem anyázott, viszont exchangeconnectivity igen.
The server returned status code 550 - Mailbox unavailable. The server response was: Requested action not taken: mailbox unavailable
Exception details:
Message: Mailbox unavailable. The server response was: Requested action not taken: mailbox unavailable
Type: System.Net.Mail.SmtpFailedRecipientException
Stack trace:
at System.Net.Mail.SmtpTransport.SendMail(MailAddress sender, MailAddressCollection recipients, String deliveryNotify, SmtpFailedRecipientException& exception)
at System.Net.Mail.SmtpClient.Send(MailMessage message)
at Microsoft.Exchange.Tools.ExRca.Tests.SmtpMessageTest.PerformTestReally()Ez érdekes, mivel a mailbox él és virul köszöni szépen :S
-
_NCT
addikt
Help kellene Exchange Server 2010-hez.
Szóval van egy domain amihez beállítottam a fix ip címem, mx record-ok működnek, mxtoolbox is a saját ip címemet írta ki. Viszont kívülről nem jönnek be a levelek. 25-ös port nyitva, Recieve Connectors-nál Anonymus bepipálva, kifelé tudok küldeni, csak befelé nem jönnek a levelek.
Accepted domains-nál csináltam egy Internal Relay-t, hogy kívülről is és belülről is jöjjön levél. Mégse
-
_NCT
addikt
válasz jerry311 #3282 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam, sysprep-el együtt ugye visszazárjuk a gépet majd shutdown. Hirens Boot CD indít, majd Seagate Disk Wizard (Acronis TrueImage), csinálok a visszazárt meghajtó partíciójáról MBR-estől,szőröstől-bőröstől egy tib kiterjesztésű backup-ot és kész. Ugyanezzel a módszerrel virtuális gépre felteszem a Backup-ot, újraindítom a virtuális gépet, és szépen feltelepíti magának az összes beállítást, registry kulcsot mindent a gép. Én a saját gépemet így szoktam "újratelepíteni", visszaállítani a frissebb állapotára (vírusírtó kivételével), driverektől kezdve, a workstation-ig mindent visszaállít szépen, sohasem volt vele gondom.
Persze a VHD-s lementés egyszerűbb, vagy amit írtál a Workstation 8-as verzájában lévő megoldás, de hirtelen ez a kettő megoldás jutott eszembe
-
kraftxld
Topikgazda
válasz InfiniteReality #3281 üzenetére
A kisebbet érdemes beintegrálni a nagyobba, kliens oldalon bőven van szívás az interorg migrációval.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
válasz InfiniteReality #3280 üzenetére
Rakd be vmware workstation-be vmware converterrel aztán pucold ki, és jó lesz
-
jerry311
nagyúr
AFAIK a sysprep utan elszall az osszes telepitett alkalmazas is. Fizikailag ott lesz a gepen, csak eppen a registrybol, meg minden mas adatbazsbol is hianyzik majd.
Vannak virtualizalo progik, hogy HP vagz VMWare termek volt-e arra nem emlekszem, de sok gepet virtualizaltunk igy VMWare clusterbe.
Szvsz nem lehetetlen feladat.
-
InfiniteReality
őstag
válasz kraftxld #3279 üzenetére
Mi most tervezzük 2010-es külön AD-k egybeolvasztását. Két megoldás van: új forest, új minden, meglévő userek átmigrálása...
vagy csak létrehozunk trust-okat meg telephelyeket (de ez egy lazább kapcsolatot jelent).
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
InfiniteReality
őstag
Offline betud lépni, amig a gép a domainben van. De nem is vele kell belépjek hanem egy adminnal, és átmásolni a profilt egy local user profiljába (Windows ezt meg tudja tenni). Utána még offline módon kiveszem a tartományból is, csak az a kérdés, az Itunes összes beállítása is átmegy-e. Gyanítom igen. Ha ez megy, akkor már csak az a kérdés, a Virtu gépből felismeri-e a csatlakoztatott iphone-t.
Pont az a bajom, hogy a szép új win7es gépet nem akarom összeszemetelni az Itunes-szal. Még akkorse ha minden beállításával és file-okkal áthozható lenne.
-
kraftxld
Topikgazda
Csinált már valaki egy kisebb cég beolvasztását nagyobba?
Van egy külön forest, benne külön exchange 2003 és ebbe jönne bele minden egy másik forestből/exchange 2003-ból.
Most csináltam egy hasonló Exchange 2010 hosted migrációt (köszi MS a szopatást a /hosted móddal), de iszonyatos szívások voltak kliens oldalon.
Elméletben összeállt már pár gondolat, de gyakorlati tapasztalat kéne.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
veterán
válasz InfiniteReality #3277 üzenetére
Domain user nem fog tudni belepni ha kilepteted a geped a tartomanybol
Nem egyszerubb atrantani valahogy a teljes itunest az uj gepre? [link][ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
InfiniteReality
őstag
Köszi! Erre rákerestem és oké. Kérdés ez megy-e a Win7 xp mode-jával (mert ugye azt írják "régi" vhd-kat nem lehet megnyitni vele.
Egyébként köszi mindenkinek a segítséget, igen a jelenleg domaintag gépet nem domaintagként, de azzal a domain userrel szeretném tovább használni, virtuálisként. A domain userprofile-t majd átmásolom egy local profilba, kiveszem a domainből a gépet, virnyákkergetőt leszedem és úgyis másik megy majd fel rá.
Egyébként mindez a szenvedés a működő, már 1x jól beállított Itunes miatt van (pc-re rühellem azt a szoftvert, sok felesleges szemetet tesz fel amit nem akarok meglátni a gépemen). Tehát ha működik a dolog, akkor már csak azon múlik, hogy a virtuális gépből "kitekintve" is felismeri-e az Itunes az Iphone-t.
-
bobsys
veterán
válasz InfiniteReality #3273 üzenetére
disk2vhd a microsofttol, csinal egy vhd-t azt meg eltudod inditani virtual gepben
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
_NCT
addikt
Bocsi hogy bele vau-vau, de ha jól értem, akkor egy jelenlegi domain-es fizikai gépet akarsz tovább használni virtuális gépen? És ha jól értem nem kell hogy domain tag legyen virtuális gép alatt.
Nos én akkor azt csinálnám, hogy kiléptetem domain-ból a gépet, vírusírtót kilövöm, és sysprep-elem az egész gépet minden cumóval, virtuális gép alá meg a sysprep-elt image-et felhúzni. Utána meg visszatelepíted a vírusírtót és ennyi. Vírusírtóval viszont ne sysprep-elj, mert megszívod telepítésnél.
Vagy ami még eszembe jut, hogy vannak nagyon szép programok, amik meglévő gépet tudnak virtualizálni és VHD-be alakítani. Remélem nem írtam nagy hülyeséget, megyek is
Workstation-t én is támogatom, pl az utóbbi megoldást tudja (akár hálón keresztül is? )
-
kraftxld
Topikgazda
Konkrétan mi a cél? XP móddal eléggé küzdős a téma, VMware workstation-el vagy virtualboxxal sokkal egyszerűbb.
-
InfiniteReality
őstag
kraftxld úgylátom Te nagyon vágod itt a dolgokat, van ötleted, hogyan lehet egy működő (egyébként domaines) XP-t bevinni a Win7ben lévő XPmode alá? A lényeg, a user működjön, de a gép ne legyen a továbbiakban domaintag, de azt a működő rendszert a beállított profillal egy virtuális gépen szeretném tovább használni virtuálisként (lehetőleg a Win7be beépített virtuális cumóval - xp mode fel van telepítve).
-
bobsys
veterán
VMwareen futo 2008 R2 with SP1 terminal server. User logonkor megall az egesz cucc 10-15 masodpercre. User logoffkor szinten.
ESX 3.5on fut jelenleg. Talan ez a problema, nemsokara meg at ESX 5-re de addig valami otlet?(#3269) gaborbol: ilyenbe mar en is belefutottam, majdnem kivagtam a printert az ablakon
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Azert dicsoseg is jutott mara...
Persze a szerveren lefutott a tool hibatlanul, de az SBS2011 meg mindig panaszkodott, hogy nem futott le a tool.
Megneztem a logot az SBS2011-en es RPC error, megoldas itt:
Persze tuzfal ki, symantec szutyok uninstall, kiprobaltam mas szerverrol es onnan vegre megy, de SBS-rol tovabbra sem megy.
Masik szerverrol telnet szervernev 135 es megy, sbsrol telnet szervernev 135 es semmi. Nezzuk ip alapon, es megy bakker. Na akkor ping server es egy tok mas ip-vel jon vissza. WTF?
Rakeresek arra az IP-re es sehol sincs, nincs a dns-ben szerverben, nincs masodik IP vagy masodik nic,nincs reservationba sehol, de a DC nevevel jon vissza.
Kinomba beirom a bongeszobe az IP-t hatha, es feljon egy HP lasernyomtato amit ugy hivnak mint a DC es meg az IPV6 nev is stimmel. Hogy ki csinalta, nem tudom, de kegyetlenul megszopatott vele az fix...
Gondolom azt hitte igy lehet megosztani a szerverrol?
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
-
gaborbol
őstag
Server 2003 STD+Exchange 2003 migralnam SbS2011-re.
A migration prep tool azt modja, hogy nincs telepite a Microsoft Baseline Security Analyzer 2.0.
De telepitve van, mukodik is, lefut a report, szint minden kipipalva. Egyszer mar belfutottam ebbe, de nem jovok ra mi a pelo baja van. Event logba nincsen semmi erre vonatkozan...Felraktam a 2.2-it ugyan azt mondja,hogy nincs telepitve.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
Google: exchange 2010 download
Fakultativan hozzarakva az sp1 vagy sp2-t attol fuggoen hogy mi van telepitve. Ezt leszeded majd futtatod a gepeden es csak az mgmt toolst rakod fel[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz CsodaPOK #3257 üzenetére
A magas napszel aktivitassal magyarazhato. A napbol erkezo mozgo toltott reszecskek altal okozott eros magneses ter megvaltoztatta a jelszavad lejarati idejet tarolo biteket az azt tarolo HDD-ken. Ezert jelszot kellett valtoztatnod, hogy ezzel elinditsd a replikaciot es ujra szinkronba keruljenek. Elofordulhat, hogy egy kovetkezo, hasonlo nakitores soran helyreallt volna magatol is.
-
CsodaPOK
senior tag
Na ezt most kutya legyek, ha értem.
Exchange 2010, Outlook 2003.
Másik átjárón kellett kimenjek, ezért gépemet áttettem fix IP-re, átjáró beír. Megcsináltam a dolgomat. Visszaállítottam mindent DHCP-re.
Pár perc múlva nézném Outlook-t, dob egy üzenetet, hogy az Exchange kiszolgáló nem érhető el. Megnézem, Exchange elérhető. Biztos csak megkeverte valami az Outlook-t.
Outlook újraindít. Semmi
Gép újraindít. Semmi.OWA-t megnézem, teljesen jól működik, be tudok jelentkezni, látom leveleket, mindent.
Valami nagyon nem ok. Google-zás, próbálkozás. Eljutottam oda, hogy Office reinstall.
Továbbra sem megy.Gépemre bejelentkezek másik felhasználóval. Gond nélkül működik az Outlook.
Jólvan, biztos megsérült valami a helyi profilomban, amit az uninstall nem távolít el.Felmegyek Terminal Serverre. Outlook indít, ott is ugyanazt az üzenetet kapom, hogy Exchange nem érhető el. WTF? Akkor az Exchange nem szeret engem.
OWA megnéz. Az továbbra is működik! Exchange, Mailbox tulajdonságlap. Minden rendben van, nem lett semmi elállítva.Egyre érdekesebb. OWA továbbra is jó, Outlook nem.
Hirtelen vezérelt ötlet: változtatok egy jelszót. (Közelében nem vagyok a lejáratnak.) Gépet újraindítom, biztos ami biztos.
És Outlook működik!Van erre logikus magyarázat vagy a Nap-Hold együttállás és a csillagok száma és elhelyezkedése okolható a problémáért?
[ Szerkesztve ]
-
CsodaPOK
senior tag
Az előbb, amikor néztem, akkor az egyik virtuális gép dolgozott bőszen.
Egy kicsit tesztelgettem.
Most egész nyugisnak tűnik a rendszer. SAS, SATA 10-20ms körüli értéket produkál.
Elkezdtem másolni egy SATA-n lévő virtuális gépre. SATA volume 200-250 körüli IOPS és 600-800-1000ms response.
Illetve ekkor a SAS volume-k response time-ja is megnőtt 300ms körülire.Elkezdtem másolni az egyik SAS területen lévő virtuális gépre. SAS volume 500 IOPS körül. Response time itt is megnőtt úgy 400-500 ms-re.
Másik SAS és SATA responsa növekedett, de csak ilyen 80-100ms körülre. -
MeTaL
tag
vki léci adjon linket honnan tudom letölteni az exchange management console-t hogy a saját gépemen tudjam managelni. köszi
-
CsodaPOK
senior tag
-
brd
nagyúr
válasz CsodaPOK #3249 üzenetére
Én már 3 gépet sem szívesen tennék HDD-s tömbre. A HDD-k 3-4 egyidejű lekéréstől már bőven meghalnak sajnos. Néha már 2 is sok nekik.
Nem ismerem a nevezett eszközt, és nektek lehet, nem is megfelelő megoldás, de én lehetőleg minél több tömbre (RAID1 inkább a RAID5 helyett) szétosztanám a gépeket.[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
CsodaPOK
senior tag
Battery-t 2 hónapja cseréltünk. Akkor volt firmware frissités (előjött egy cache kezeléssel kapcsolatos hiba és IBM javaslatára frissitettük). Cache jelenleg működik.
Az akku csere után megtapasztaltuk, hogy milyen, ha nincs cache. Azt a kinlódást nem kivánom senkinek.
Ja meg akkor jöttünk rá, hogy tök szép meg jó, hogy dual controller, dual switch, szerverekben dual nic iSCSI-ra, csak épp a multipath-t felejtették el bekonfigurálni elődeink. Aztán a virtuális gépek nem vették túlzottan jó néven, mikor az ő általuk használt controllert kikaptuk a storage-ból. Azt a szép látványt, mikor a fél világ Saved-Critical állapotban vanViszont akkor szerintem azt fogom csinálni, hogy elindulok a kályhától. Végigmonitorozom, hogy mit produkál nyugis időszakban, mit terheltebb időszakban.
Performance Monitoron kivül mit érdemes használni?
Esetleg valami irányszámok, hogy egy ilyesmi kategóriájú storage-nak mit kéne tudni?DopeBob:
Igen, kb 10 virtuális gép és Exchange 2010.
Érzésre én is azt gondolom, hogy baromi sok ennyi vinyóra ennyi virtuális gép és ha 2-3 gép csak picit is dolgozik már nem tudják az olvasófejek, hogy hova rohanjanak.
Ezért kezdtem el gondolkodni, hogy hogy lehetne átszervezni a dolgokat.
Pár vinyót talán be tudunk szerezni, ha muszáj lesz, csak mennyit? 1-2-10? Ezért irtam, hogy ha most pl hasraütésre beleteszünk 3 vinyót, nem vagyok benne biztos, hogy az megoldja a problémát.[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
válasz CsodaPOK #3241 üzenetére
Hány szerver van a SATA vinyós raid5 köteten?
Nekem itthon a próba szerveremben raid0-van, elvileg 250Mb körüli írást olvasást tud de ha 2-3 VM fut párhuzamosan meghal. És akkor ez csak egy demo környezet 0 terheléssel. Szerintem lassú ehhez a 7.2K ha 1-2-nél több VM fut. A 10 az szerintem rengeteg. Nem tudtok venni még bele sata vinyókat?
Exchange melyik? 2010? Mert ott elvileg javítottak az IO kezelésen, hogy ellegyen sata lemezeken is kényelmesen.
Talán fájlszerver, Exchange2010, meg DC-k a SATA,ra többi SAS-ra ha van így hely.
MZ/X
-
CsodaPOK
senior tag
válasz kraftxld #3242 üzenetére
Igen, Hyper-V cluster és CSV volume-k.
Az a baj, hogy kb semelyik virtuális gép nem okoz nagy terhelést.
Alkalmazás szerverek a weblapokat szolgálják ki (nem túl nagy látogatottságú oldalak...).
Terminal szervert használják, kb 15 user, fut egy program, meg egy Outlook. Néha megnyilik egy-egy Excel, Word, PDF. A program kb annyit csinál, hogy adatbázisból lekéri az adatokat és azt megjeleniti.
Kommunikációs szerver fogadja az adatokat és egyből tolja át az adatbázisba.
DC az ideje nagy részében napozik.Viszont pl hétvégén futtatunk merge-t. Fájlszerver (SAS) leállit, merge elindul. Feladatkezelőben nézve a két iSCSI kapcsolatot stabilan úgy 30-30%-ban használta. (Mondjuk ezt se tartom olyan egetrengető értéknek...)
Végzett, egyik alkalmazás-szerver (SATA) leállit. Merge indul. Feladatkezelőben összevissza ugrált az iSCSI kapcsolatok kihasználtsága ilyen 1-2% és 15% között. A jellemző érték inkább 10 alatt mozgott.Esetleg még annyi (bár nem hiszem, hogy túl nagy jelentősége lenne), hogy a SATA diszkek egy bővitőben vannak és egy "x4 multilane SAS port"-on kereszül kapcsolódnak a storage controller-re.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
válasz CsodaPOK #3241 üzenetére
Én bármilyen további eszelés helyett kideríteném, hogy melyik szerver(ek) okozzák a nagy terhelést a storage-n, plusz mennyi IO kell nekik, aztán matekoznék.
Pár gyors gondolat: Exchange mehet a SATA-ra, nincs vele gondja ha másik szerver nem gyilkolja le teljesen az IO-t.
Van szívás a 2TB-os határral, de ha hyper-v clustered van akkor a CSV volume bőven mehet 2TB fölé GPT partícióval.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
CsodaPOK
senior tag
Storage elmélkedés következik.
Adott egy storage, melynek egy részében van úgy 10 db SAS 10K-s vinyó. A másik részében van 3 db SATA 7,2K-s vinyó.
A SAS-s vinyókon két RAID5-s volume van kialakitva.
A SATA-s vinyókon egy RAID5-s volume.SAS-os területen van jelenleg az Exchange, egy fájlszerver és két adatbázis szerver.
SATA-s területen vannak alkalmazás szerverek, terminal szerver, domain controller. Kb 10 szerver összesen.A problémánk, hogy a SATA-s területen lévő virtuális gépek dög lassúak. Tárhelyileg elegendő a mostani konfiguráció, csak a sebesség, ami botrányos.
Hogy lenne érdemes átszervezni a virtuális gépeket, illetve a storage-t, hogy valamelyest gyorsuljon a rendszer?
Az első gondolatom, hogy az adatbázis szervereket mindenképp SAS területeten kéne hagyni.
Második gondolatom, hogy Exchange-t lehet érdemes átpakolni SATA-ra. Viszont cégnek elég kritikus pontja a levelezés, nem szeretném ha ebben bármi lassulás következne be vagy Outlook-k dobálnák a kis buborékban az üzenetet, hogy megszakadt a kapcsolat a kiszolgálóval majd helyreállt a kapcsolat, majd megszakadt....
Gondoltam arra, hogy fájlszerver átkerülne a SATA-ra. Ami a SATA-n van, az pedig menne a SAS-ra. Igy a fájlszerver egymaga 3 diszkkel gazdálkodhatna.
Esetleg elintézhető lenne még 1-2 SATA disk, ha muszáj.Sokadik gondolatom, hogy nem megy senki sehova, hanem kap még 3 SATA diszket a storage. Viszont félek, hogy ez nem hozna olyan látványos gyorsulást, mint amire szükség lenne.
Ki-milyen irányba indulna el?
Illetve még egy kérdés.
A SAS terület kétfelé van osztva. Durván egy másfél terrás és egy 1 terrás területre. Ezt állitólag azért csinálták igy, mert 2 TB feletti volume-kkal gondok lehetnek.
Ebben van igazság vagy nyugodtan egyesithetnénk őket? Esetleg ezzel nőne a SAS sebessége is. (Az OS Server 2008 R2 Enterprise.)
Ez azért is kérdéses, mert a SATA terület jelenleg pont nem éri el a 2 TB-t. Ha hozzáadunk még egy lemezt, akkor már biztosan túllépnénk.Minden ötletet, tanácsot köszönök!
-
iwu
addikt
-
MTbc
senior tag
Nem tudom,segítsetek, Hyper-V -> 1 Win2k8 R2 klónozni akarom SCVMM 2012RC -vel,de a klónba SID ugyan az, sysprep pedig olyan kurva lassú hogy kb. 5 órán keresztül csinálja vagy nem is csinálja csak megáll. Nem találok semmi rendes megoldást.
Ti sysprepeltetek Hyper-v alatt futó Vm-et? Hogyan?
-
MeTaL
tag
mi az istenért van az hogy minden nap van 1-1 user akinél nem töltődik le a profil...
win 2008 R2 AD kiszolgáló és sima 2008 fájlszerver , w7 klienssekkel,igaz van közte XP is. sok sok 7w és alig pár xp. nem tudjátok hogy mitől lehet? NTUSER.MAN -os profil miatt előfordulhat? -
bobsys
veterán
Hat ez a Nokia egy nagy rakas hulladek. Nem szinkronizalt semmit az Echangeel. Egyik usernek megvolt iphoneon a contactjai azokat fellottem a serverre (kb 2 perc), de Nokia nem hajlando frissiteni a kontaktokat.
PC Suite install, telefon pcre dug, manualis szinkronizalas a telefon es Outlook contact kozott. Kettoszor kellett lefuttatnom, hogy minden atmasoljon az Outlookbol.
Csodalaom, hogy meg letezik a ceg.
Masik ket usernek lottek nagyjabol a kontaktoknak, megkapjak a masik useret es ennyit tudtam tenni. Mind a 3an ugyanabban a sales teamben dolgoznak remelem sok contactjuk azonos.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
_NCT
addikt
No megjelent az új Persil. Windows Server 8 Beta
Windows 8-at meg inkább hagyjuk....mármint Desktop-ra...
-
MTbc
senior tag
Ismeritek az Apostol céget? Vélemény?
-
RedNeck79
csendes tag
Sziasztok,
érdeklődnék, hogy ki mit szokott tenni az ipv6 protokollaln Windows 7-es klienseknél, ha nincs használva? Itt okoz valami gondot vagy rendellenes működést a letiláltás? Vagy ha mindenféle konfigurálás nélkül csak hogyom heverni "parlagon"?
-
bobsys
veterán
Nezem, nezem. Mintha Nokia E72 elfelejtette volna felszinkronizalni a contactokat az exchangenek. Magyaran nem mukodik. Remelem nem torolte a lokalist es elotudom varazsolni.
Jah merthogy az iPhoneom faszan feltolja az uj contactokat.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
DopeBob
addikt
Nekem is van egy találós kérdésem, két napja nem jövök rá, mi a faxom van.
Tök ugyan olyan gépek, telepítés imageből, driver minden bitre ugyan az. Az egyiken semmi gond azátirányított mappákkal, a másiknál mindíg duzzog a gép induláskor, hogy nemlátja. A gond az, hogy így minden offline-ban marad, hiába van hálózat, ki is lehet tallózni, de mondjuk a "Dokumentum"-ok mappára azt írja offline.
A szerveren a könyvtárszerkezetet meg rá a megosztásokat egy scriptel csinálom, az is tök ugyan olyan.
Ötlet?
MZ/X
-
bobsys
veterán
-
-
kraftxld
Topikgazda
-
bobsys
veterán
Joemberek nemreg hivtak. Exchange 2003->2010 migracio. Nokia telefonokrol eltuntek a contactok. Exchangen nincsenek benne amik eltuntek, gondolom valami lokalis contact lista. Minden segitseget szivesen veszek, csoppet idegesek a userek.
-
bobsys
veterán
Fel lehet tolni az sbs 2003 server consolejat egy sima 2003ra?
-
_NCT
addikt
Még 1 kérdés Exchange server 2010 telepítésével kapcsolatban. Valaki az életben telepítésnél használta a
setup /PrepareSchema
-||- /PrepareAD /OrganizationName: Name
-||- /PrepareDomainkapcsolókat cmd-ből mielőtt neki kezdett volna a Server deployment-nek? Vagy ez csak nekem új dolog?
Én eddig mindig Deployment Wizard-ból tettem fel a szervert, persze előtte a szükséges Role-okat telepítettem Server Manager-ből. Max még Deployment Wizard-ban bepipáltam hogy telepítse a neki még szükséges Role-okat és ennyi, csodálatosan felmászott.
Ezeket a kapcsolókat ma néztem egy CBS oktatóvidiben, nem tudom hogy ezt kellene-e megcsinálni, vagy jó az úgy Wizard-ból?!
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Ma szar napom van ilyen teren
Tegnap nem volt junior tech, ezert engem kuldtek ki egy flancosabb ruhabutikba. Nem volt bent az office manager, megcsinalok mindent amit kernek, felhiv, de gyozodjek meg, hogy a wireless printer mukodik.
Hat hiszen ott van mellette a halokabel, bedugom, beallitom miden gepen-laptopon, mondom a beosztottnak, hogy jobb lesz ez igy mint wifin- keresztul, gyorsabb-stabilabb, persze igazam van.
Ma berek mondja a fonok, hogy telefonalt valami ugyfel es tajtekzik, mert o megmondta, hogy wireless legyen a printer pont azert vette, mert wireless, es akkor mukodjon mar ugy is, en meg csak nem azt csinaltam
Kimegyek 30 ev koruli csaj latszik, hogy tok morcos, gyorsan kezet nyujtok-bemutatkozom, mondom mi a gond a wifiwel, es ha mar eleve itt a kabel, jobb az...
De akkor nem lehet a laptopokrol nyomtatni, mert az is wireless, hat nem ertem,hogy azert kell a wiereless printer neki!
Es olyan komolyan mondta, majdnem en is elhittem
Nyomtattam neki egy tesztoldalt, o meg elnezest kert.
-
bobsys
veterán
válasz jerry311 #3202 üzenetére
Koltoi tulzas volt, bar egy ugyfel van, ahol csak olyan NASt adhattunk nekik ami nagyjabol hozza a server vinyok sebesseget. Serveben ment olyan 120 MB/s iras, a NAS kozvetlen serverre dugva gigas halon hozza a 85-90 MB/sec irast. Kozben meg mindenki egy 100as netgear switchen log
-
_NCT
addikt
válasz gaborbol #3204 üzenetére
Na ezt jó tudni, köszi. Szerencsére nem élesben csináltam, csak "tesztkörnyezetben". Én is csináltam registry barmolást, nem segített, nic driver sem. Jobb ezeket megtudni sunyiban, minthogy élesben valamit elbarmoljak . Azóta visszaállítottam backup-ról a rendszert, nálam 30 perc után elfogyott a türelem.
-
gaborbol
őstag
Igen, 2007-tol felfele nem szabad kivenni. Ha hasznalja, ha nem.
Az eredeti gond hibas nic driver, illetve abban egy feature([link]) volt nalunk,kollega elkezdte barmolni, es akkor talata a kacsoljuk ki az IPV6-ot otletet.
A net tele van leirasokkal, hogy ha hasonlo gond van akkor kapcsold ki batran az IPV6-ot, barmold hozza meg esetleg ossze a registryt, de csak meg nagyobb pacban talalod magad.Ekkor kaptam meg en a melot....Igazabol nem rohadt meg a szerver,jopar (2-8?) ora tekerest kovetoen, be tudtunk lepni, visszakattintani, minden halozati beallitast ellenorizni,uj nic driver, reboot, es ment ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Exchange 2010 server nem nagyon szereti ha elveszem tőle az ipv6 interfészt ugye?
Belefutottam ebbe a nagyszerű hibába, látom már ebben a topicban másnak is volt vele gondja, indításnál a szerver megáll ott hogy "applying computer settings" és elkarikázgat... Leválasztom a hálókártyát, akkor meg indul, természetesen csak helyi adminisztrátori fiókkal... Viszont fél óra után be tudtam jelentkezni, megadtam neki amire vágyott (ipv6 pipa be), de azután soha többé nem tudtam belépni a server-re még csökkentett módban sem...
Ezt okozhatja az ipv6, vagy más lehetett a baj?
-
jerry311
nagyúr
8-10 db 300 GB 10k RPM SAS?
Usereknek epitunk privat sotrage-t! Nem kell annak villamgyorsnak lenni. Mar akkor nagyon jo fej vagyok, ha 2 db 1 TB 5400 RPM SATA vinyot kapnak.
1 SAS vinyo arabol megvan az egesz tomb RAID1-ben.
Amelyik ceg nem tud kigazdalkodni 200 USD-t erre a celra, az ne akarjon ilyen szolgaltatast nyujtani.Ez olyan, mint az egyik elozo cegemnel elfogyott dugalj a rack szekrenyekben. Kozoltek, hogy egyelore nem tudnak ezzel mit kezdeni, jelenleg nincs keret bovitesre. Mondom 150 EUR-rol beszelek. Hat, akkor is csak talan, de meg az sem biztos.
-
gaborbol
őstag
válasz CsodaPOK #3195 üzenetére
Ma delutan onnan inditok, hogy egy masik ceg eladott neki egy HP ML 150 G6 szervert 2 honapja amin egy darab konyveloprogram fut (quickbooks), semmi mas, meg a domainbe sem lett berakva, mert nem tudtak megoldani.
Most azt a progit atrakom a TS-re, es kidobhatja azt a szervert az ablakon
Eddig olyan $18-20K ment pocsekba ahogy szamolgatok... De hat az o hibaja, miert nem kerdezett, egyeztetett...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest