Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sanzi89

addikt

válasz kali #28360 üzenetére

A gyakorlati oldalról annyit, hogy ezen leírásban lévő linkről letöltöttem a LTSC .iso-t, feldobtam egy VM-be, mindenféle kulcs megadás nélkül aktiváltam közhálós neten keresztül a kms.edu.hu. Az OS aktivált, verziója Windows 10 LTSC, aktuális összes frissítés is gond nélkül lejött.

Értem ezt az megközelítést is, hogy szarjak bele, de valahol ez a munkám, ezért kapom a fizetést. Mókolásokba, hekkelésekbe, ilyen-olyan registry cicomázásba, hogy inkompatibilis gépre felmenjen a Win 11 nem veszek részt, de a fenti út - eddigi ismeretem szerint - járható, licensz ugyanúgy rendben, használhatóság, biztonság szintén. Inkább az én felelősségem és hibám, ha van egy használható megoldás, amivel még egy pár évet el lehet lenni, de akármiért nem csinálom meg, hanem ülök karba tett kézzel és duzzogok.

Új gép úgyse lesz, ezt engedjük el, egy csavarhúzóra nincs pénz a közoktatásban, ha nem valamilyen pályázati forrásból öntik az iskolákla az IT cuccokat, amilyet és amennyit egyébként sose kértünk.

A kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen verzióval, nem ajánlott-e valamiért vagy van-e valamilyen buktatója, mielőtt több energiát teszek a dologba?

@kali
    Na, igen, ez lehet buktató lesz, ha kiveszik a Windows 10-et kompletten, miután - vagy nem sokkal miután - lejárt a támogatottság.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák