Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Gargouille #27599 üzenetére
"Szóval ez a jó megoldás igazából, csak én alapból rühellem a böngészős alkalmazásokat, nekem nagyon nyögvenyelős."
Nyilván nem optimális, de mivel még egy kutya közönséges személyes OneDrive is képes összehányni magát néha, én ezt látom az egyetlen útnak, ha már ennyire ragaszkodnak az elképzelésükhöz. Na majd kiderül, köszönöm Mindenkinek!
-
Gargouille
őstag
"Pont arra gondoltam, hogy így fogják használni, ezzel kiveszem a képletből a OneDrive-os sync problémáját, meg igazából talán szól is a usernek, ha olyan fájlra nyit rá, amit mások használnak."
Igazából ha a userek a böngészőből való használatot el tudják fogadni és megszokják, akkor az tökéletesen működik. Ha így használják, akkor a felhasználók egyszerre is szerkeszthetik bármelyik fájlt (akár az asztali alkalmazásban is, a lényeg, hogy a böngészőből nyissa meg), nem lesz ütközés, realtime látják egymást mondjuk az excelben, ahogy szerkesztik. Szóval ez a jó megoldás igazából, csak én alapból rühellem a böngészős alkalmazásokat, nekem nagyon nyögvenyelős.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
veterán
válasz Gargouille #27597 üzenetére
Először is köszönöm a válaszokat Mindenkinek!
"Nagy mennyiségű fájl és mappa esetén horror tud lenni (van multi ügyfelünk, ahol ez napi probléma)."
Na, pont ettől tartok én is, de az ember hiába magyaráz, ha valaki odafent már eldöntötte...
"Igazából én eddig jól működni a gyakorlatban csak ott láttam, ahol böngészőből nyitogatják a fájlokat, de azt meg - szerintem - kényelmetlen és fapados használni egy fájlkezelőhöz képest."
Pont arra gondoltam, hogy így fogják használni, ezzel kiveszem a képletből a OneDrive-os sync problémáját, meg igazából talán szól is a usernek, ha olyan fájlra nyit rá, amit mások használnak. Vagy megpróbálom a Kraft által javasolt lehetőséget (demó környezetben nyilván jól megy, és az lenne a kényelmesebb) de R1 felhasználókkal kódolva van a hiba lehetősége, és rendes mentés nélkül kész öngyilkosság lesz ilyesmire alapozni a céges dokumentumokat.
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
Kicsit hasonlóval már volt dolgom tavaly. Sharepoint-ra akart költözni a cég egy Synology NAS-ról (két telephely), de mindenképpen ragaszkodtak a felmappelt hálózati meghajtóhoz. Végül egy nagyon szerencsétlen kompromisszummal megoldottuk nekik, de IE kell hozzá és azzal van lehetőség felcsatolni így egy Sharepoint mappát, noha ez már nem egy supportált megoldás tudtommal. Persze kellett hozzá egy vbs scriptet is írnunk, mert kb hetente újra kell csatlakoztatni, ezt meg automatizálni kellett valahogy.
Szóval én ilyesmire csak ilyen gány megoldást láttam sajnos. Pedig - szerintem - jogos igény lenne a userek részéről.
A OneDrive klienssel meg az a gond, hogy a leszinkronizált fájloknál nem igazán jól megoldott a közös munka, idővel jönnek a duplikálódott fájlok vagy a csak nagy sokára (esetleg soha) felszinkronizált változások stb. Nagy mennyiségű fájl és mappa esetén horror tud lenni (van multi ügyfelünk, ahol ez napi probléma).
Igazából én eddig jól működni a gyakorlatban csak ott láttam, ahol böngészőből nyitogatják a fájlokat, de azt meg - szerintem - kényelmetlen és fapados használni egy fájlkezelőhöz képest.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
bolvar
senior tag
Én lehet megpróbálnék rájuk erőltetni valami ad szerűséget, és a megosztást is az ottani felhasználókkal lehetne elérni, de akkor még mindig ott van az együtt szerkesztés gondja.
2016 office óta van közös munka, de gyakorlatilag nevetséges korlátai vannak, ha feltolják a teams-be(ami nagyobb excelek alatt összekulázza magát...) vagy csak simán sharepointra ott meg a makrók tudnak elvérezni, nem tudom milyen komoly dolgokat visznek véghez De ez a legyen ingyen meg persze jó a gyors is munka esete ugrik beA jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
-
veterán
válasz kraftxld #27591 üzenetére
Elvileg csak szimpla fájlok, docx, xlsx, PDF-ek, semmi egyéb. Mondják ők, aztán majd szépen kiderül, hogy tele van olyan excel fájllal, ami egymásra hivatkozik!
Egyébként nem sok, olyan 10 évnyi kisirodai adat, ha jól tippelem. Fájlméret korlát nem gondolom, hogy probléma lesz, és talán a darabszám se haladja meg az 50.000-et.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kraftxld #27589 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Ezek szerint PE (ParasztEdisön) megoldásként mi jöhet szóba? Onedrive mappa két megosztással, az egyik felhasználó linkje RW, a másik felhasználó linkje csak RO joggal a mappán, és így szinkronizáltatni klienssel a PC-re? Ez elég ergya, de működhet végülis. Csak akkor már talán egyszerűbb ugyanezt Sharepoint alatt megoldani úgy, hogy adott mappára hozzárendelni tagokat, akik ugye alapból írhatnak, és egy linkkel megosztani a csak RO usereknek, és legalább értesítéseket is lehet konfigurálni a műveletekhez. Ez akár működhet is, de akkor jönnek a további problémák: mi van, ha egyszerre szerkesztenek? Mi van, ha valaki felülír egy fájlt (fájlelőzményekben talán ott van, kérdés, vissza lehet-e rá térni), mi van, ha töröl valaki (talán 30 nap, de lehet, hogy az csak a levélre megy? Valamiért csak mentenek Veeammel is konkrét siteokat...). Nem nagyon ástam bele magam őszintén szólva, de megteszem, a kérdés inkább csak az, hogy melyik módszerrel szívatom meg magam kevésbé addig, ameddig rájönnek, hogy nem hiába mondtam el ezeket a dolgokat jó előre... Most jelenleg ott tartunk, hogy az IT elmondja, mi lesz a probléma, és senki nem hiszi el. Csak a szokásos...
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
Erre még én sem találtam jó megoldást kis cégre
1, [link] Ez majd egyszer jó lesz, de cloud only-val még nem megy.
2, Synology-n sincs rendes Azure AD only file share access - [link]Vagy el kell engedi a mapped drive-ot, vagy VM-et kell felhúzni Azure-ban. B szériás géppel, reservation-al azért elég olcsón elmegy.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
veterán
Sziasztok! M365 kérdés. Van egy kisebb cég néhány tív fővel, akik egy ideje már használják a szolgáltatást levelezésre, Standard és Basic licencekkel. Több telephelyes a cég, és most jött az ötlet, hogy a közös munkát a fájlokon felhő alapon végeznék el. Nincs lokál AD, nincs felhős AD, gépekre felkonfolt Office van, windows / mac vegyesen, lokál userekkel használva. Fájlokkal úgy szeretnének dolgozni, mint egy lokál fájlszerveren, azaz jogosultságokkal, felcsatolt meghajtókkal. Nekem ez elég büdösnek tűnik így AD híján. Van valaki, aki csinált már hasonlót, ha igen, mik a buktatók? Nekem rögtön az nem tetszik, hogy klasszik fájlshare-ként jó eséllyel nem fognak tudni felcsatolni semmit stabilan, és marad a fantasztikus OneDrive kliens és annak szinkronizációs képességei, de gond lehet a párhuzamosan szerkesztett fájlokból is. Egyáltalán OneDrive felé érdemes indulni, vagy Sharepoint felé? Hogy mi a gond az eddig használt VPN+NAS kombóval, azt megmondani érdemben senki sem tudta még, de nem nagyon lehet a felhőről leugrasztani őket úgy érzem, hiába vázoltam fel, hogy így extra költségek lesznek, mentés, stb., és esetleg még a licenceken is módosítani kell majd. Ismerve a vállalti kultúrát, ebbű' baj lesz, de erősítsetek meg vagy cáfoljatok, ha valaki dolgozott már hasonló feladaton. Nyilván, ha a pénzük meglenne rá, akkor azt mondanám, hogy azure file server, de azt nem fogják tudni megfizetni...
[ Szerkesztve ]
-
Rinocerosz
őstag
válasz Longeye #27585 üzenetére
Persze ami azt illeti én is nagyon szeretem a felhőt azért elég kényelmes dolog. Viszont ezt a OneDriveos dolgot már régen felfedeztem, hogy nem igazán úgy működik ahogyan azt én szeretném. Persze nem állítom, hogy a OneDrive a hibás lenne mert lehet én vagyok ügyetlen, de nem örültem ennek a hirtelen elinduló szinkronizálásnak.
Az ikonokat egyébként nem tudta vissza állítani sajnos... a többi dolgot leszedtem és kiválasztottam, hogy tartsa meg ezen az eszközön majd lekapcsoltam a szinkronizálást. Most le is töröltem a OneDriveot mert úgy vagyok vele, hogy egyenlőre nem kell még egy ilyen véletlen eset.
Indiant
addikt
Lehet tiltani az indítását és azt is, hogy szinkronizáljon csak azt nem értem, hogy a frissítés ezt miért írta ilyen szinten felül. Ügye ha elve tiltva van az indulása és a frissítés ezt kilőtte akkro még azt mondom okés megérte. Az már kicsit sok, hogy önkényesen elkezdte felmásolni az adatokat.Na nem baj azt mondom ennél nagyobb baj ne legyen soha!
-
Indiant
addikt
válasz Rinocerosz #27584 üzenetére
Én sem használom, de nálunk is hasonlókat csinált. Ha lehet én is tiltom de mivel ms termék, gondolom nem lehet.
-
Longeye
tag
válasz Rinocerosz #27584 üzenetére
Én kb. 6-8 éve használom a OneDrive-ot, de épp ellenkező módon ahogyan Te. Én mindig szinkronizálom az Asztal és a Dokumentumok tartalmát. Így minden más eszközön is ott van minden, amire szükségem van. Suliban dolgozom és itt is majdnem minden tanárnak hasonlóan beállítottam ezt a funkciót.
Sem magamnál, sem másnál nem tapasztaltam még ilyet, amit mondasz. A géptermekben volt egyszer ezzel anomália, 2-3 éve, de az más történet.Adatok visszaállítása:
Nem tudom, de lehet az a baj, hogy a OneDrive automatikusan beállította a szinkront (ezt szokta alapból) és pl. az Asztalra be van kapcsolva, vagy csak azokra a fájlokra, amelyeket feltöltött a felhőbe, hogy ne tárolja őket helyben.
Ha jól gondolom, akkor kapcsold vissza a szinkronizálást! Ekkor meg fognak jelenni újra az ikonok.
Az Asztalra állítsd be, hogy "Mindig tartsa meg ezen az eszközön". Ezt fájlkezelőben, a megfelelő mappára való jobb klikkel tudod megtenni. Nálam mondjuk az egész OneDrive mappára ez van beáéllítva. Lehet az lenne a legegyszerűbb, ha Te is ezt tennéd.
Ezután megvárod, amíg mindent leszinkronizál, majd a OneDrive beállításainál leválasztod a számítógépet és kikapcsolod az automatikus indítást. Ha nincs szükséged a OneDrive-ra, akkor el is távolíthatod.Remélem sikerül! Ha nem, kérdezz bátran és ha tudunk, segítünk!
Megj.: Szerintem a felhőbe való tükrözés borzalmasan jó dolog. Egyszer véletlenül felülírtam egy mappa tartalmát egy másikéval. Ezzel több havi munkám ment volna kukába. És milyen jó, hogy oda ment! A (OneDrive) felhő 3 hónapig megőrzi a törölt fájlokat. Maradéktalanul vissza tudtam állítani mindent.
/* Egy lelkes kontár */
-
Rinocerosz
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni a OneDriveval kapcsolatban... mert lassan kinyír idegileg.Mai napon frissült a Windows 11... nem is szokott gond lenni ahogy most se volt. Viszont pár kattintás után észre vettem a zöld kis pipákat az asztalon lévő ikonok mellett. Annak ellenére, hogy a OneDrive indulása tiltva van + a szinkronizálás is már ki lett kapcsolva. Végül csak elindult a háttérben... . Én ügye leállítottam az "Asztal" "Dokumentumok" "Képek" szinkronizálását. Természetesen mikor ezt kikapcsoltam eltüntek az adataim. A webes onedriveban látom az adatokat, de azért érdekelne, hogy ez szerintetek miért történhetett?
Eleve miért csinál mentést? Főleg úgy, hogy minden létező dolog tiltva van neki.
A másik pedig az, hogy most az ikonokat miért tünteti el az asztalról minek másolja fel a felhőbe? Ezek után mondjuk, hogyan lehet vissza állítani ezeket az adatokat. + néhány ikont másolt csak fel amit ő jónak látott... szóval én nem értem ennek a működést.
Veletek is csinál hasonlókat a OneDrive vagy csak én vagyok a szerencsétlen? -
bolvar
senior tag
Üdv!
Egy anomáliában kérném a segítségem.
Nem illik,de kényszerből egy terminal hack ketyeg egy szerverem.
Az új jelenség, belépne a user, és kis türelmet kér.
Azt gyorsan kinyomoztam a gpo reportnál 10órás futtatási időt látok néha.
Nem mindig. Viszont azt nem látom melyik policy akasztja meg...
Van erre valakinek esegleg tanácsa? Nem módosítgattam a rajta lévő policy nagyon(nyomtató telepítés, kikapcs tíltás, meg ilyen apróságok vannak csak gpo letoltva).
Köszi a tippeket!A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
válasz Gargouille #27581 üzenetére
Került de megoldottam új usert létrehozva. Isten tudja mi lehet annak a baja.
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz MasterDeeJay #27580 üzenetére
Eventlog-ban mit találsz róla? Gondolom a sikertelen authentikációról kerül bejegyzés.
-
Van egy érdekes dolog amire nem jövök rá.
VPN IPsec előre megosztott kulccsal, csatlakozok, Win10 sima beépített VPN kliensel, el tudom érni a hálón lévő gépeket és megosztásaikat kivéve az egyik windows serverét. (2019 standard)
A hálón lévő gépeket (CNC marógépek) IP-vel érem el és ott valami faék egyszerű talán SMB1 módon csatlakozhatok. (linux samba talán ami rajtuk van nem tudom)
A szerver-t ip-vel csatlakoztatnám hálózati meghajtóként, feldobja hogy miként akarok bejelentkezni a megosztása beírom és nem fogadja el.
szervernév\user formátumban
host fileban felvettem a szerver nevét mert amúgy nincs dns vpn-en keresztül hátha az a baj, így névként is fel tudnám csatolni de úgy sem megy.
A szerver nem domain tag, nincs semmilyen domain a hálózatban csak egyszerű userként jelentkeznek be rá.
Semmilyen felhaszn. jelszót nem fogad el, beleérve az administrator fiókot sem.
Ugyan ezen szever helyi lan-ban lepróbáltam és mindent elfogadt amiket írogatok be létező userek felh/jelszó párosait szervernév\user formában.
Lehet valami tök egyszerű dologról van szó.
VPN-t mikrotik csinálja semmi extra nincs benne, mindent el elhet vele érni.
A kintről csatlakozó gép lanja nem ugyan az mint a vpn-es ip, szóval nincs ütközés (192.168.0.1 a lan, a vpn-es meg 192.168.1.50-est oszt és a szerver is 192.168.1.5 címen van de akár milyen más gépet elérek az 1.x részből csak azt az egy nyomorult szervert nem)
Valami authentikációs dolog lesz de nem tudom mi. -
Döglött Róka
veterán
válasz Gargouille #27578 üzenetére
Lacp illetve barmilyen LBFO mar deprecated 2016 ota. Hyper-Vn egyedul a SET a jo irany.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Gargouille
őstag
válasz bogabi #27576 üzenetére
Ugye itt az sem mindegy, hogy milyen Team-be fogod össze a kártyákat (switch independent, LACP, static...), illetve az SMB Multichannel a jó barát.
-
Flowtation
őstag
válasz Döglött Róka #27553 üzenetére
A training360-at már nézegettem, ezt a Szirtest viszont nem ismerem, utána nézek.
#27554kraftxld
Az alap serverktől szeretném elkezdeni, mert bár tanultam régebben, de csak érintőlegesen sajnos, másrészt érdekel is a téma, meg második embernek is kellek úgy néz ki. Emellett érdekel a veeam, azt használjuk mi is, illetve én majd az acronist fogom, bár azzal meg dolgoztam is. Sőt még a virtualizáció is érdekel. Sajnos az előző munkahelyen nem volt lehetőség forogni a pozíciók között, de a jelenlegiben igen, sőt valamilyen szinten elvárják, hogy ismerjünk legalább alap szinten mindent.
Hogy most otthon-e vagy tantermi, az most még szerintem mindegy, egyelőre kellene valami folyamatot prezentálnom, hogy hogyan néz ez ki.#27555Timer
Köszi megnézem ezeket.Mindenkinek:
Láttam, hogy a gloster is oktat, róluk milyen az általános vélemény?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
senior tag
válasz Döglött Róka #27575 üzenetére
Oké, akkor nem tudtam értelmezni az oké, hogy a team nemegyenlő sum of sávszél, hanem loadbalance, csak fura, hogy két különböző hálózaton menő forgalom is max. egy fizikai kártya sebességével megy.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
anulu
félisten
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Zabbix 6.0-ban azt szeretném monitorozni, hogy az adott alkalmazás admin módban fut-e vagy sem. Ilyet meg lehet valósítani?
Előre is köszi!
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #27567 üzenetére
na, így már ok, köszi! a gyártó nevét hallottam de közelebbi kapcsolatba még nem kerültem velük. meglesem
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Gargouille
őstag
-
senior tag
válasz Döglött Róka #27568 üzenetére
Nem ez a gond. Ha több session van raengedve a teamre, akkor is max. 10 Gb a sebesség. Olyan, mintha a HV switch megfogná. Pl. van forgalom két virtual kártyán (livemig és os), és osszes tud 10 Gb-et. Mintha egy fizikai kártyát használna csak egyszerre.
-
-
kraftxld
Topikgazda
Feltelepíted, beállítod a mentést, csinálsz egy bootable ISO-t.
Bootolod a szervert, szétvágod a VD-ket, újrakreálod ahogy szeretnéd.
iDRAC-ot boot-olod a Veeam ISO-val, majd visszaállítod a szervert az új VD-re| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
senior tag
Esti gyors kérdés: Hyper-V 2022 hostok, 4 db. 10 Gb kártyával mindegyik. Hostonként a 4 kártya teamben és beforgatva a hostokon a Hyper-V switchbe. Azt tapasztaljuk, mintha lenne a HV switchekbe egy 10 Gb-es korlát. Pl. hostok között nagy fájl másolás + több nagy VM livemig összesen sem megy 10 Gb felé (szépen eloszlik pl. az OS és a LiveMig virtuális kártyán a 10 Gb), pedig ott a 40 Gb-es sávszél, de minimum 20 Gb két fizikai csatolón összesen rendelkezésre áll...
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #27564 üzenetére
ránéztem, de ez inkább backupnak tűnik, mint klónozásnak
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
másik kérdésem mára
adott egy régebbi server vas (Dell 720XD), OS-t másik VD-re át kéne klónoznom. most RAID-5-ön van, de elég sok a nyűgje (ez is megérne egy misét...), és reinstall nélkül átraknám RAID-1-re.
milyen programmal tudnám ezt megcsinálni úgy, hogy a gatyám ne hagyjam ott a pénztárnál? desktop-on EaseUS-t használok, de az arra szóló licensz nem tud Server 2022-t. 1 migrálás miatt meg $150 körül nem adnék ki"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz Döglött Róka #27561 üzenetére
ezt is értékelem
-
anulu
félisten
válasz Döglött Róka #27559 üzenetére
az a baj, hogy enforced Windows Hello for Business kell, viszont úgy, hogy ha legacy dolgot akarnak elérni a userek, akkor meg kell adni a lehetőséget nekik, hogy tudjanak authentikálni WHfB nélkül is. magyarul, ha unlockolva van a gép, akkor username / password enabled...
tehát a GPO-s smart card enforcement kilőve..."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz Döglött Róka #27557 üzenetére
áhh, azóta már nagyon nem
itt sajnos nincs lehetőség advisory-ra (különben már repült volna nekik )"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
végigszenvedett napok után felteszem ide is a kérdést, hátha valaki tudna valami használhatót javasolni (azon kívül, hogy hagyjam a taskot a francba...)
szóval.
windows lock screen-en le kell tiltanom a usernév / jelszó kombó használhatóságát, csak alternatívval lehet unlockolni a gépet. ez a feladat, röviden. unlock után pedig engedélyezni kell.
indokot ne kérdezzetekprobléma: a script lock eventhez rendelve le is fut (credentialprovider registry key módosítás). első lockapp.exe indulás előtt van annyi ideje, hogy érvényre jusson. a második locknál viszont gyorsabban lockolódik, minthogy a háttérben a reg key átírás megtörténne, így a user/pass kombó használható.
amit próbáltam (PS):
- unlock után lockapp.exe process kill, hogy következőre teljesen indulnia kelljen, ne csak suspend - resume legyen
- suspendelt process debug módba átrakása, hogy lassítsam az indulást
- lockapp indulása után user32.dll hívás a process refresh-re, hátha az új beállításokat felnyalja
Windows 10/11 kliensek vegyesen, latest update-en.egyik sem megy stabilan. nem érdekes, hogy mennyire kell hegeszteni, de meg kellene oldanom, szóval bármilyen értelmes ötletre vevő vagyok.
ty!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Flowtation #27552 üzenetére
Szirteséket tudom ajánlani, pláne azokat a képzéseket, amiket a névadó úr tart. Elég jól magyaráz, cserébe nem olcsó. ArrowECS-t is érdemes megnézni, bár nem tudom, MS-t oktatnak-e épp, VMware, Veeam jó volt náluk.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
válasz Flowtation #27550 üzenetére
Ennek van topikja a fórumon bár nem túl aktív mostanában.
Milyen vizsgát / certet szeretnél csinálni?
Működhet a tantemi oktatás, felkészülés, vizsga út is ha ez szimpatikusabb.
Vagy akár a saját felkészülés, majd otthon online vizsga (ez a legolcsóbb)| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Döglött Róka
veterán
válasz Flowtation #27552 üzenetére
Training360 vagy Szirtes vagy mittomén ki ad le ilyen tananyagot. Vizsgát is lebonyolítanak.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
mötálhed
tag
válasz Flowtation #27550 üzenetére
A munkahely képzést fizet vagy csak a vizsgadíjat, esetleg egyiket sem?
Én is idén tervezek egy MS vizsgát és eddig az MS Learn + LinkedIn Learning on tolom a tananyagot, mellé jegyzetelek.
De szívesen várom én is a többiek tanácsát. -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Biztos többször volt már róla szó, gondolom, az lenne a kérdésem, hogy Microsoft-os cert-et hogyan érdemes elkezdeni, végigcsinálni, illetve általában mi ennek a menete? A munkahelyemen jóváhagyták, hogy elvégezzek ilyet, viszont semmi tapasztalatom nincs ebben a témában.
Előre is köszi a válaszokat!Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
bolvar
senior tag
válasz Gargouille #27548 üzenetére
És ez okés is, a win számtalan hibájának egyike hogy ua a gépről bootolsz 2x próbáltam mind2x ment csak pár cmd line és megy YouTube számos videón demonstrálja pl itt [link]
Természetesen mindenre ez se jó de ha szerencséje van megyA jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
Gargouille
őstag
válasz bolvar #27546 üzenetére
A merevlemez titkosításnak pont az a lényege, hogy a ne férj hozzá a tartalmához ha kiveszed a lemezt a gépből vagy idegen adathordozóról bootolsz. Magyarán ha a bebootolsz egy CD-ről vagy pendrive-ról, akkor RAW disk-et fogsz látni kb. --> így nem tudsz lokál admin jelszót resetelni
-
bolvar
senior tag
válasz DopeBob #27544 üzenetére
Local admin resettől mitől reseteldődne a bitlocler?
Eleve a bitlocker kulcsot kér nálunk mert úgy állítottam be így nem is értem mi lenne a kapcsolat, 2 külön dolog.
Ha nincs tíltva a local admin, simán felüthető.Ha tíltva van vagy törölve, akkor egy reinstall és megy továbbA jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz belovary #27539 üzenetére
" a munkahelyre nem viszem vissza, meg más is már a rendszergazda. "
Nem tudom milyen méretű cég lehet, de ezek szerint nálatok vagy nincs, vagy nem veszik komolyan a tárgyi eszközök kezelését. Nálunk még a fejhallgatók is leltári számot kapnak és a leltárkor be kell mutatni a pénzügynek. Illetve ha valaki kilép le kell adni IT-n az összes felszerelését, nincs olyan, hogy valakinél ott marad valami.#27544 DopeBob
Microsoft Autopilot esetén még bonyolultabb, ott az újratelepítés sem segít, mert amint hálózatot kap a gép, egyből kéri a céges bejelentkezést. De a BIOS és rendszergazda jelszó egy normális IT-val rendelkező cégnél az alap elvárás, ahogy az is, hogy a sima felhasználóknak nincs telepítési jogköre a gépeken.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
DopeBob
addikt
válasz bolvar #27542 üzenetére
Ez egy közepesen szar céges gép esetén sem ilyen egyszerű szerintem, local admin reset-et pl kilövi egy bitlocker, aminek elég alapnak kellene lennie egy notin, ha meg rendes üzleti gép akkor a jelszavazott bios-on sem egyszerű/lehet átjutni és nem tudsz bootolni sehonnan sem.
MZ/X
-
bugizozi
őstag
Azta milyen hasonló név ugyanolyan avatarral
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
belovary
senior tag
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, ha nem, ne tépjetek szét.
Munkahelyemen a kollégám vagy másfél éve elment, az ő laptopja rajtam maradt. Mivel nekem a melóhelyen van két gépem is, ez itthon volt eddig a szekrényben, most elővettem, de semmi nem tudok vele kezdeni, mert még egy francos program letöltéséhez is rendszergazda engedélyt kér. Tök üres a gép, a munkahelyre nem viszem vissza, meg más is már a rendszergazda. Win 10 van rajta. Hogy lehet megoldani, hogy ezt a helyzetet megszüntessem? Gondolom törölni a rendszergazdát nem lehet csak úgy, ezért is írtam, hátha valaki tud segíteni. Újratelepíteni, vagy ilyenkor mit lehet csinálni? Előre is köszi a válaszokért. -
E.Kaufmann
veterán
Sziasztok!
A sima asztali Outlook (M365 asztali) mitől állítódhat el úgy, hogy minden szöveg (már régen beérkezett és új küldendő levél) sorkizár/justify elrendezéssel látszódjon? Webes outlook és új outlook rendben, ott nincs ilyen anomália. Hogy javítható?[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
kraftxld
Topikgazda
Friss MS doksi, benne Windows Phone-os authenticator
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Tamy
senior tag
Megoldottam, a kulcsszó a Loopback policy volt. Köszönöm mindenkinek az iránymutatást.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Upo
addikt
Az adott gépen be tudod állítani.
A leírás szerint Option One alatt Users-t kitörlöd, berakod a DOMAIN\gep105logonusers csoportot. A csoportba meg bedobálod AD-ben akik beléphetnek.
https://www.tenforums.com/tutorials/129779-allow-prevent-users-groups-sign-locally-windows-10-a.htmlBlogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
kriszrap
tag
Sziasztok. Ismét biztonsági kérdésem lenne
Van egy synology nasom.
Szeretnék egy mappát amit megosztanek vele és arra tenné a dolgait. Itt mi a jobb elérés módja ftp vagy smb?Készítenèk egy mappa-t amihez ő nem fér hozzá csak a nas.
Automaizálnèk egy heti biztonsági mentést a dolgainak de abba a mappába amihez a nas fér csak hozzá.Működhet ?
-
-
Longeye
tag
"Gyári" megoldást én sem tudok rá, de lehet meg lehetne oldani egy logonscript-tel. Egy felhasználók számára csak olvasható megosztáson lehetne tárolni ezeket az információkat, egy script pedig lekérné a felhasználónevet és a gépnevet, majd ellenőrízné a megosztáson tárolt fájl alapján, hogy jogosult-e a felhasználó az adott gépre bejelentkezni. Ha nem, kijelentkeztetné.
/* Egy lelkes kontár */
-
Tamy
senior tag
Tartományi környezetben miként lehetne megoldani, hogy bizonyos gépekre csak adott felhasználók tudjanak bejelentkezni? Felhasználóknál megadható, hogy melyik gépekre van jogosultsága, de az úgy elég macerás.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Longeye
tag
válasz qwertly #27522 üzenetére
Én ez alapján csináltam: https://learn.microsoft.com/hu-hu/windows/configuration/windows-10-start-layout-options-and-policies
Az engedélyeket az unattend.xml fájlban lehet beállítani, az OOBE szekcióban. Amit keresel:
https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/customize/desktop/unattend/microsoft-windows-shell-setup-oobe-protectyourpc/* Egy lelkes kontár */
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Működik a "gyári appok" eltávolítás win10-ből. Itt a [link] amit még nem tudok össze hozni, start menüből kiszedni minden csempét. Mivel "csak" linket tartalmaznak így nem lehet eltávolítani mint programot. Lényeg hogyan tudnék véglegesen megszabadulni tőlük, más felhasználók ne is lássák? Még egy gondom van, , kilehet valahogy kapcsolni mit engedélyezzen új felhasználó amikor elsőnek bejeletkezik? Fölösleges perceket vesz el.[ Szerkesztve ]
-
thomatox
csendes tag
Egy kérdés: Ha szerverbe rakok alaplapi raid 0 konfigba ssd -t, akkor azt úgy szokás hagyni trim nélkül, vagy karbantartani kell? Ha igen, mi módon csinálják?
-
qwertly
addikt
Szia!
Csak arra jó ha "egyedül" használod a win10 de amikor beléptetted tartományba új felhasználónál ott virít a start menüben.. Próbáltam csoport házirend szerkesztővel de nincsen benne lehetőség. Akkor powershell admin módon ott eltudok sokk előtelepítetet alkalmazást kigyomlálni. DE sajnos ami nekem a leg zavaróbb a Microsoft Office 365 azt nem tudom. Igaz találtam egy jó kis oldalt szerinte innen eltudok indulni.. [lazyadmin]
Azért megvagyok lepődve hogy erre a "hibára" még nincsen valamilyen nyilvános jó megoldás, mivel azért szerintem sokat érint.[ Szerkesztve ]
-
pdave
aktív tag
válasz qwertly #27517 üzenetére
a hivatalos Office uninstaller nem jó? én ezt használom, ha összegabalyodnak a telepített verziók
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
Longeye
tag
válasz Döglött Róka #27514 üzenetére
"egy tipp mindenkinek. Ne redditen meg 3rd party helyeken takoljatok. Erre pont van hivatalos cikk. Amit meg nem lehet azzal kiirtani azt okkal nem lehet."
Ezzel teljesen egyetértek. Én pl. innen indultam ki:
Csak olyan eszközöket használtam én is, amit MS megenged/támogat. Én sem mertem "third party" programokat/script-eket használni, bár belenéztem egyik másik forrásába és merítettem ötleteket.
Nálunk a OneDrive okozott egyszer meglepetést. Telepítés után (akkor még teljesen érintetlen, eredeti MS Win iso-ból) néhány héttel, megkergültek a tantermi gépek. Eszeveszetten elkezdték használni a winchestert és használhatatlanul belassultak. Nem mindig és nem mindegyik, de egyre gyakrabban. Megnéztem Feladatkezelőben és a OneDrive használta 100%-ban a lemezt úgy, hogy nem volt bejelentkezve senki bele. Csak ott csücsült a systray-en, szürkén, magányosan, bánatosan
Ennek 4-5 éve, azóta a OneDrive-ot az ilyen gépekről mindig leszedem. Persze lehet csak valamilyen driver-rel akadt össze, vagy hardware gondja volt, ezt nem tudom, mert egyébként az előtt és azóta sem tapasztaltam hasonlót sem, pedig én magam is használom minden gépemen és a tanároknak is beállítgattam a felhős tükrözést./* Egy lelkes kontár */
-
Döglött Róka
veterán
válasz Longeye #27513 üzenetére
Igy érthető, akkor csak egy tipp mindenkinek. Ne redditen meg 3rd party helyeken takoljatok. Erre pont van hivatalos cikk. Amit meg nem lehet azzal kiirtani azt okkal nem lehet.
A hatterben futo folyamatok meg modern appoknal nem igazan vannak. Volt egy memory commit es ha nem hasznalod akkor nem fut csak idle thread. Sokkal tobb effort mint a haszon rajta. (windows internals alapfok, egy process nem fut)
-
Longeye
tag
válasz Döglött Róka #27511 üzenetére
Ha a Teams-re gondolsz, azt azért, mert tolakodó. A sulis gépeken folyton be akarta a diákokat jelentkeztetni, de nem használtuk semmire. Nálunk Google Workspace van.
Tantermi gépeknél ugyanez a helyzet a OneDrive-val is pl. Minél kisebb az image, annál gyorsabb a deploy. Én még az Office telepítőből is kiszedtem, ami nem kell az érettségihez. Pl.: Sticky Notes. stb.
De pl. a WordPad-nak is mi értelme, ha ott van rajtuk az Office2019.
Az OfficeHub is fölösleges, ugyanabból az okból, ahogyan qwerty már írta.
Meg még egy sor dolog...
Az egyéni ízlésemen kívül, talán még azért, mert, ha nincs szükség pl. a Teams-re és a OneDrive-ra, azok feleslegesen futtatnak folyamatokat a háttérben.
Ez persze csak az én véleményem/* Egy lelkes kontár */
-
senior tag
válasz Döglött Róka #27511 üzenetére
Az előtelepített Office nálunk okozott problémákat (Volume license-es Office-t telepítünk): sokszor azt produkálta a gép, miután rákerült a VL Office, hogy az előtelepített indult, aztán persze kérte a licenckulcsot. Nyilván VL kulcsot nem evett meg. Lehet, mi vagyunk bénák, de sok-sok keresgélés után sem találtunk igazi megoldást arra, hogyan vakarjuk le TELJESEN az előtelepített Office-t.
-
Longeye
tag
Szia!
Én a bloatware-ket csak offline tudtam véglegesen eltávolítani. Van, amihez trustedinstaller jogosultság kell, pl. a Teams-hez is.
Még év elején írtam rá egy ps scriptet, megosztom, ha gondolod.
Ezzel grafikus felületen tudod kiválogatni, hogy mi kell. Működik Win10/11-el is./* Egy lelkes kontár */
-
pdave
aktív tag
válasz Gombinyó #27505 üzenetére
esetleg ez? nem tudom, hogy switchre is jó, vagy csak usg-re
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
qwertly
addikt
válasz Döglött Róka #27506 üzenetére
Szia, köszönöm a linket. Úgy néz ki, lehet faricskálni a win10 tiszta linux filing... .
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Ugyan ez a problémám... [Kéretlen előtelepített programok végleges eltávolítása] fölleg az Microsoft 365 app amit nem tudok kigyomlálni. Plusz a csempéket nem kikapcsolni hanem véglegesen törölni. -
Gombinyó
őstag
Üzemeltet valaki unifi hálózatot? Port tükrözéssel futottam bele furcsaságba. Network applicationben egyetlen egy portot enged tükrözni per switch, a switch pedig cli-ből 4et engedne csak a beállítás felülíródik az applicationből restartnál. Fura... Supporttól arra se kaptam választ, hogy van-e olyan eszközük, ami enged több portot tükrözni ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Tőzsde és gazdaság
- SSD kibeszélő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest