- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Direct One (műholdas és online TV)
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Ismertek olyan megbízható megoldást, melynek segítségével monitorozható a hálózatra csatlakoztatott PC-k hardverváltozása?
-
bugizozi
őstag
Lehet az lesz, de azt max jövő héten. Holnap már kisszombat, akkor nagy dolgoknak nem szabad nekiállni Fusson le holnap este a napi, szombaton a heti szalagos mentés aztán hétfőn nekiállok átmigálni a Veeam Backup-ot, ha addig nem történik valami csoda.
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Tamy
őstag
válasz bugizozi #28336 üzenetére
Soha nem telepítek Windowsból Windowst, csinálj egy bootolható pendriveot, aztán hajrá
Illetve most látom, hogy virtuális gép, de a lényeg ugyanaz, tiszta telepítést neki.
[ Szerkesztve ]
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
bugizozi
őstag
válasz hiperFizikus #28337 üzenetére
Linux-on nem fut a jelenlegi Veeam
Majd a következő, 13-as verzió [link]VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Windows 10-t próbálok frissíteni 11-re, de harmadjára akad el a folyamat 75%-nál. 5 órája itt áll, CPU terhelés 0 közeli, előtte azért 20-50% között mozgott.
Google: "windows 11 upgrade 75% stuck" megvolt, nem találtam épkézláb ötletet. Valakinek lenne esetleg valami javaslata mit lehetne megnézni?Infó:
Lenovo System x3650 M5 szerveren fut LVO_7.0.3-LVO.703.10.3 ESXi, azon virtuálisként ez a gép.
Guest OS Microsoft Windows 10 (64-bit) VBS not enabled
Compatibility ESXi 7.0 U2 virtual machine
Veeam Backup szoftver fut rajta.
50GB szabad hely van a C:\
Próbáltam, úgy, hogy update előtt szedje-e le a frissítéseket, vagy ne, nem változtatott a helyzeten.
Nincs semmi extra hardver:
Kolléga előtte megcsinálta ugyanezt a VeeamOne Windows10 géppel annyi különbséggel, hogy az egy Dell R640 DEL-ESXi-703_19482537-A0 ESXi-n fut. Mondom akkor ezt csinálom én, mi baj lehet belőle, Next-Next-Finish... gondoltam én magamban ezt 2 nappal ezelőtt...
A Windows kiírta ezt a frissítés előtt, elfogadtam:
Köszönöm a segítséget!
-
cass
aktív tag
Fú köszönöm mindenkinek a gyors segítséget. Ezt most nekem kellene orvosolnom házilag, a getdataback pron már el is indítottam egy lvl 5-ös recoveryt, hamarosan le is fut kíváncsi leszek rá!
Ha szemmel mindent el lehetne intézni, az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.
-
bolvar
senior tag
Ha csak törölték és nem csináltak mást az még otthon is működhet getdataback is hoztam már vissza, de van itt a ph-n egy kolléga sosadatmentő néven fut, jártam már nála párszor és mindig közel 100% sikerrel járt.
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
sanzi89
addikt
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
cass
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam a témában külön topikot, ezt szoktam olvasgatni és mintha múltkor itt olvastam volna ezzel kapcsolatban úgyhogy itt teszem fel a kérdést:
Egy sima 2.5-ös kingston SSD-ről lenne szó. Szeretném az adatokat amit lehet vissza állítani rajta, mert le lett törölve.(Nem emlékszem milyen módszerrel lett törölve.)
Köszönöm szépen a segítséget!Ha szemmel mindent el lehetne intézni, az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.
-
bon
őstag
Ok, akkor marad a pampogo ügyfél és a jelentés amivel bizonyítjuk, hogy mi kiküldtük a levlelet. Szerencsére ritka az ilyen reklamáció.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Tamy
őstag
Szerintem ilyent nem tudsz. Kérhetsz olvasás visszajelzést, de tapasztalatból írom, hogy talán 50-ből 1 küld. Eleve manapság majdnem mindenki gmail-es, amit a többség webes felületen néz, vagy mobilon a gyári alkalmazással, amikben meg nincs is ilyen opció. Az a kevés, aki normális levelezőklienst használ, vagy a webes felület rákérdez, hogy akar-e küldeni, ott is valamilyen megfontolásból sokan a nemet választják.
A másik lehetőség, hogy egy saját webszerverről beillesztesz egy akármilyen kis fájlt a levél törzsébe, és detektálod, hogy letölti-e, de erre sincs garancia, hogy le fogja.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
bon
őstag
Office 365 leveleézés esetén tudom e valahogy ellenőrizni, hogy a kiküldtött levelet a címzet megkapta. Azt látom az exchange-ben, hogy a levél kiment a gmail szerverére, de onnétól van e mód, hogy megtudja, hogy az ügyfél megkapta e, esetleg spam-be ment?
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
tbc2
tag
Bitlockeresedett sulis gép: partíciók törölve, rufusos pendrive-ról Win10 fent, magától aktiválódott. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, a linkeket a Kréta oldalakra és a howto-kra, sokat tettetek hozzá a tisztánlátásomhoz!
-
Tamy
őstag
Ismerem az adott gépet, telepítettem belőle úgy 30 db-ot, igaz nyúzni inkább a Lenovokat nyúztam, de kb. ugyanaz a kettő. Nem egy erőgép, a mai világban már elég karcsú a 4 GB ram, de általános irodai célra (értsd tanulásra: böngészés, Office) azért megteszi. Ha komolyabbak az igények, akkor áldozni kell rá, használtan már fillérekért kapni nyugati cégektől levedlett jót. Ennél lényegesen gyengébb gépekre raktam fel Win10 után a 11-et, azokban még ssd se volt, mégsem éreztem lassabbnak a 11-et a 10 után (ott persze mindkettő lassú, főleg a boot). Gyakorlatilag semmi különbség nincs a kettő között, de Te tudod.
-
tbc2
tag
4 GB nem bővíthető RAM-ról beszélünk. Brutál kevés. Amikor külső SSD-ről bootolva futtattuk a Win10-et, azt mondta a fiam, hogy érzetre jóval gyorsabb volt. Blenderezik, 3D modellezik rajta (mert ugye GPU-ban is erős és a 11-es kijelző is optimális erre :DDDD) Olvastam és értem, hogy a bloatware nélküli, lesoványított Win11 is jó lehet, de nekem kisebb problémám van azzal, hogy lejár az OS supportja, mint azzal, hogy használhatatlan a gép.
-
bolvar
senior tag
Elakadtam hátha tudtok segíteni mit nem látok
Nyomtatókat gpo csatolok fel olyan ou rendelve amibe a gép van, eddig ment gond nélkül.
Lett egy új gép belép a kollegina de a nyomtató policy hiába applied nem jelenik meg a nyomtató.
Kínomba csináltam user policyt az meg megy
Évek óta nem volt új gép nem tudom menet közben mit állíthattam el most nem ment
Valakinek van tippje? Gpo engedélyezve nem admin usereknek a driver telepítés bár ez egy shared nyomtató a print serveren.A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
tbc2
tag
Na most kezdett el egy picit telelenni a törpöm ezzel az egésszel. Mint kiderült, factory resetelni SEM tudom ezt a tetves gépet. A Bitlocker kódról már lemondtam, a gyerek is elfogadta, hogy ez ennyi volt, mehet az újratelepítés. Azt mondta, hogy ő akarja megnyomni a gombot. Megnyomta. Azt mondta a DELL nemtommilyen assist, hogy OK, de ahhoz net kell. Adtunk neki wifis netet, le tudta kérdezni, hogy a Win11 mennyi idő alatt települne, stb. Viszont amikor mondtam neki, hogy OK, akkor mehet, települj, akkor azt mondta, hogy jó, de ahhoz dugd be az RJ45-ös kábelt, mert wifin én biza nem települök. VAJON van-e RJ45 a diákDELLen? Nincs. Nekem meg nincs most hozzáférésem RJ45 --> USB adapterhez. Tehát már megszabadulni sem tudok ettől a nyamvadt betitkosodott Win11-től. Marad a pendrive-os újratelepítés.
Kérdésem, hogy az OEM licensz hogy működik pontosan? Kinyerni nyilván nem tudom már sehonnan (ugye?), ha újratelepítem a Win11-et vagy Win10-et pendrive-ról, akkor az fog kérni kódot?
-
Tamy
őstag
válasz Rinocerosz #28314 üzenetére
A kódot ki lehet olvasni, de most 11 van rajta, azt a 10 nem biztos, hogy elfogadja.
-
Tamy
őstag
Igaz, nekik csak Office, szerencsére ezekkel nem kell foglalkoznom, sose tudom nekik mi jár. Akkor a kérdező vagy bepróbálkozik így a telepítéssel, vagy vesz egy 10-et, ha mindenképp azt akar rá. Annyit megér az ingyen laptop, illetve ezt neki kell eldöntenie.
-
Rinocerosz
őstag
efemmtag
Szuper köszi .Más:
Tanácsot szeretnék kérni hdmi elosztóval kapcsolatban. Kettő darab különböző termék is érdekel engem.Az egyik egy hdmi elosztó lenne, de arra kellene nekem, hogy a laptop kijelzőt további másik 2 monitorra is ki tudjam terjeszteni. Tehát a laptop középen van és az egyik kijelzőn mondjuk excelt a másik kijelzőn pdf-et a laptop monitoron meg mondjuk emailt írok. Erre pontosan milyen eszköz lenne jó? Egy sima hdmi elosztóval ezt meg tudom oldani? [Mondjuk egy ilyenre lenne nekem szükségem?]
A másik olyan lenne, hogy mondjuk 1 monitor, de 3 különböző hdmi forrás közül tudjak választani.
Tehát van 1 monitorom és mondjuk van egy win server, linux server és egy sima aztali gép majd ezek között jólenne ha tudnek váltani, hogy éppen melyiket jelenítse meg. Hdmi switchre gondolnék ami tudja ezt, de jó lenne valami ajánlás ami már bevált. -
efemm
tag
válasz Rinocerosz #28309 üzenetére
Gyere/menj át az általános iskolai rendszergazda fórumba, ott folytassuk. Ha ott visszaolvasol 5-6 hsz-t, más is pont ezt kérdezte.
-
efemm
tag
válasz Rinocerosz #28307 üzenetére
Mivel a telepítési útmutatóban benne van az MS account létrehozása vagy meglévő használata, ha azzal lépsz be, akkor már nem kell külön menteni a bitlocker kulcsot.
Mivel nekünk van saját Azure "felhőnk" (az alap A1+ -os), így inkább annak a használatát szoktam javasolni az office365-höz és annak a letöltéséhez. A tisztaszoftveres-krétás office azonosító használata nem a legegyszerűbb, és mindegyik amúgy is csak addig használható, amíg a tanuló az intézményben tanul. -
Rinocerosz
őstag
Sajnos nem tudtam megkérdezni egyenlőre, de engem is érdekel a dolog szóval jövő héten talán megtalálom a dolgokat. Viszont úgy ovasom, hogy van egy Bitlocker doksi ami azt próbálja elmagyarázni, hogy neked kell elmenteni....
Sajnos akkor marad a telepítés.
[MS WIN 11 PRO rendszerindító (boot) adathordozó létrehozása]
Esetleg a windows 11 iso-ra keresve a microsoft oldalán is tudsz egy ilyet csinálni. [Windows 11 telepítési adathordozó létrehozása]Esetleg ha kell a windows pro kulcs akkor a diákoknak a tisztaszoftver.hu-n lehet igényelni és office 365-t is. Azt hiszem a windows 10 Pro kulcs jó a Windows 11-re is.
-
efemm
tag
Ez lesz az, a projekt oldaláról tölthető le. Ugyanott vannak HP Pro X360, Dell Latitude 3140 és Lenovo Yoga Gen4 újratelepítési útmutatók.
Sőt, a "MS WIN 11 PRO rend-szerindító (boot) adathordozó létrehozás" útmutató pedig úgy kezdődik, hogy "rufus letöltése". -
elmouse
aktív tag
válasz elmouse #28303 üzenetére
Közben ezeket találtam:
GitHub Copilot Product Specific Terms
GitHub Copilot Trust CenterKa nama kaa lajerama!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Felhasználó szólt, hogy nem tud nyomtatni Adobe Reader-ből, mert miután kiválasztja a nyomtatót és rányom a Print gombra egy Save as ablak ugrik fel, hogy hova mentse...
Megtaláltam, hogy a "Print to File" opció volt bepipálva nála véletlenülPrinting a PDF only opens a Save As Dialogue, Does NOT actually print.
Azon gondolkoztam, hogy ennek a lehetőségnek mi értelme van egy sima Adobe Reader programnál. (ha jól tudom azzal nem tud PDF-et szerkeszteni)
-
elmouse
aktív tag
"A tegnapi napon automatikusan aktiválódott a (Microsoft Visual Studio Code) fejlesztőkörnyezetben az a.i. copilot asszisztens. Annyira meglepett a képessége, hogy az első percekben csak az ámulatra tudtam koncentrálni. A copilot úgy működik, mint pl. a google kereső sávja: ha elkezdek beírni valamit felajánl egy kiegészítést.
Megadtam egy függvény nevet, amit én találtam ki, a többit pedig az a.i. találta ki. A félelmetes az, hogy mind a tartalom, mind a formázás tűpontosan az, amit én akartam beírni. A tartalom pedig mind olyan, ami saját kódot hív meg, tehát nem gyári függvényeket írt nekem az a.i., hanem a saját kódomból a saját kódomat alkotta meg.
Az ámulatból csak órákkal később ocsúdtam fel, hogy „és az adatbiztonság?”… Kikapcsoltam az internetelérést, és a szolgáltatás azonnal megszűnt. Tehát tuti, hogy a kódot feltölti és távolról elemzi, majd visszaküldi a felajánlott részletet. Sajnos a megtörténteket már nem tudom visszacsinálni, tehát biztos, hogy valami már „fent van” a Microsoft szerverén."A fenti levelet az egyik fejlesztőnk írta nekünk. A kérdés az lenne, hogy hol találok pontos infót arról, hogyan kezeli az így megszerzett(?) forráskódokat a Microsoft. A kollégám le tudja tiltani ez szolgáltatást? Illetve, hogy ti ezt nem találjátok-e kissé aggályosnak.
Köszi![ Szerkesztve ]
Ka nama kaa lajerama!
-
Tamy
őstag
Belinkelem a Kréta Tudásbázist, ,most már elérhető. Ez az intézményi oldal, de elég sok felhasználókra vonatkozó kérdés is megválaszolásra kerül benne. Jobb felül meg ott a szülői rész.
Én továbbra se javaslom a Win10 telepítését, nem kerestem ide vonatkozó utasítást a Kréta oldalán, de gondolom nem véletlen nem foglalkoznak egy olyan OP rendszerrel, aminek fél év múlva megszűnik a támogatása. Inkább rakj fel egy OEM Win11-et, ezek a gyártói előtelepített rendszerek szinte mindig tele vannak szemetelve. Egyébként kb. ugyanúgy kell telepíteni minden Windowst. Kód meg minden tanulónak jár, a Tisztaszoftveren tudsz igényelni Krétás azonosítóval, ha még lehet Win10-hez.
-
tbc2
tag
Köszi, ez jó hír! A Kréta tudásbázison belül pontosan hol találom meg a Windows 10 telepítés mikéntjét Dell 3140-re (vagy bármilyen másik gépre)? A Win11-et megtaláltam, a Win10-et nem.
Adódna, hogy így állok neki: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10, tehát csinálok egy ilyen telepítő USB-t, amivel telepítem, de ekkor nem fog kérni kódot? Mert azt olvastam, hogy OEM Win11 licensz jár a hardverhez, de Windows 10-re is jó ez a kód? Hol találom ezt a kódot? Nagyon régen a gép alján volt egy matrica, ennek viszont nincs. Vagy ez a hardver enrollolva van a "nem fogok kódot kérni ezen a hardveren" csoportba? Hogy kell ezt elképzelni?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Delta Force (2024)
- Kuponkunyeráló
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Horgász topik
- MSI MPG X870E Carbon WiFi: alaplap Zen 5 alá
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...