- OpenMediaVault
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Sweet.tv - internetes TV
- Bittorrent topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
polo493 #102499 üzenetére
arra gondoltam, hogy gyári beállítások visszaállítását nyomtál?
az néha segít ilyen esetben.
apró luk, amiben egy gomb van, 10 másodpercig kell nyomva tartani. kihajtogatott gémkapoccsal vagy sim tűvel tudod benyomni. általában oda is van is írva luk mellé vagy a gomb mellé hogy reset.
ha jól csináltad, akkor a led-ek jelzik a router-en."Your reset button may look different, but usually they are very small. You may need a paper clip to push the reset button. Keep an eye on the lights on the front of your router while holding the reset button down for about 10 seconds."
-
polo493
tag
válasz
donjohnson #102495 üzenetére
igen,yettel firmware van rajta nem gyári eszköz,és még netről sem lehet rá letölteni gyári szoftvert kerestem azt sehol nem tölthető.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Viktor!
Az Otthonnet milyen APN-t használ? Arról nem találok infót. -
polo493
tag
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Yettel-es Samsung A41 az hálózatfüggő szerintetek?
-
yanna
addikt
válasz
donjohnson #102487 üzenetére
Azért reméljük, meg lesz oldva a probléma.
-
-
winbox
senior tag
válasz
Danecay #102483 üzenetére
Persze, minél kisebb, annál jobb, de nem csak a jelerősséget kell nézni. Mire mész egy nagyon erős jellel ha az tele van zajjal?
RSRQ és SINR értékeket is figyelni kell. Én mikor a kültéri routeremet tettem fel nem oda került, ahol az RSRP volt a legjobb, mert sebességben elmaradt a másik helyektől...
-
yanna
addikt
válasz
donjohnson #102482 üzenetére
A piros mondat valóban lényeges, nekem a szemem magától egyből odafókuszált.
-
Danecay
addikt
válasz
4Grider #102475 üzenetére
#102476 tomp
A kiváló jelerősség -80 alatt van, a -95 pedig csak közepesnek számít. Én ezt eddig is így tudtam, de EZ az írás is ezt erősíti meg. Volt már nekem -100 felett is, érezhető és mérhető is volt a különbség miután sikerül belőni -79-re.
Na és mindketten elmentetek a lényeg mellett. Ezeket a jelszinteket a padon produkálja router, teljes térerő mellett, amennyiben lehozom a ház belsejébe, úgy visszaesik a jelszint 3-asra az 5-ből. Na ehhez kellene az antenna. -
polo493
tag
válasz
winbox #102479 üzenetére
ez van csak semmit nem tudok beírni sem létrehozni új konfigot ,ki van fizetve úgy tudom kötelesek függetleníteni de yettel firmware van rajta gondoltam hátha volt már valakinek ilyen ügye vissza tudom kérni a pénzt érte vagy oldják meg akkor egyszer voltam bent telefonált az ürge meg nézte a routert azt mondta független viszlát.
-
winbox
senior tag
válasz
polo493 #102477 üzenetére
Volt nálam régebben több ZTE router is(MF289D, MF286D), külföldi, de független firmware-rel, azok mindig online apn-t írták be alapból. Azt próbáltad, hogy az apn-nél felül a Mode-ot manualra teszed? Mert ugye csak akkor engedi neked beírni kézzel, mert amíg fent a mode: auto-n van, addig csak te tudod kiválasztani a listából amik gyárilag benne vannak...
-
-
polo493
tag
van egy zte mf297d routerem ami nem vált be falun ,ki van fizetve még garis ,yettel firmware van rajta és az APN menü le van tiltva nem tudom beírni manuálisan és így a sima yettel hívás simemen a mobil net nem is megy mert automatikusan net apn-re teszi mondtam boltba hogy nem független így a készülék ők meg azt mondták az és jó az úgy,vissza akarom vinni adják ide a pénzt leadom javításra vagy mit tehetek?
-
Danecay
addikt
válasz
akaszajanos #102467 üzenetére
Na, erre én is kíváncsi lennék, mondjuk engem kültéri is érdekelne, mert jelenleg fent van a Router a padláson. Most a 3G/4G jelerősség -58dBm és -67dBm, a 3G/4G ECIO/SINR 27.4dB, de van, hogy a 3G/4G jelerősség felmegy, vagy leesik, megközelítés kérdése
- 89dBm-re, ami annyira már nem jó. Arról meg nem is beszélve, hogy ezeknek a routereknek mennyire tesz jó télen a hideg, nyáron pedig a cserép alatti forróság. Szóval valahogy le kellene hoznom a házba és kivezetékelni az antennáját. Én nem teszem OFF-ba mert szerintem annyira nem az.
-
donjohnson
addikt
válasz
akaszajanos #102467 üzenetére
a zte-hez nem adtak szerintem, csak a nokia-hoz ami megszűnt a kínálatból: [link]
a zte nem működik külső antenna nélkül, vagy miért akarsz azt is mellé? -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Azt akartam kérdezni eredetileg, hogy használható e VPN Otthon NET szolgáltatással, de visszakeresve a topikban, nem olvastam olyat, hogy nem, sőt, azt igen, hogy többen használnak. Most töltöttem le egy 6 hónapig ingyenes VPN klienst (linkelem, amennyiben valakit érdekelne), ki szerettem volna próbálni, de amint kiválasztok egy szervert és csatlakozik rá, legalábbis azt írja, hogy connected, a hálózati ikonom átvált földgömb-re, jelezve, hogy nincs internet, és valóban nincs is. Amint bontom a VPN kapcsolatot visszaáll a normál állapot. Ez valamilyen beállítás kérdése, vagy a VPN progival lenne a baj? Korábban az előző szolgáltatómon keresztül próbáltam már sok félét, de mindegyik működött gond nélkül.
-
aktív tag
Sziasztok!
Költözés miatt a következő lakásban optika hiányában úgy néz ki a Yettel OtthonNet + TV-re fog esni a választásom, főképp, mivel a kinézett területen az 5G lefedettség is elérhető. Topik előzményeket átolvastam, szimpatikusnak tűnik a csomag, azonban egy-két tapasztaltra azért rákérdeznék.
A router mennyire háklis arra, ha nem közvetlenül az ablakba kerül? Így is ablak közelében lenne (~1 m), érezhető ez sebességvesztésben, megbízhatóságban?
Mennyire stabil a szolgáltatás munkaidőben? Ebben az esetben rövid távon a sebesség másodlagos, a folyamatos rendelkezésre állás viszont fontos lenne (HO).
A tévé szolgáltatás stabil WiFi-n keresztül? Anno Telekom ügyesen titkolta, hogy az IP tévéjük nem megy vezeték nélkül, itteni topikból tudtam megsejteni.
Páran írtatok róla, hogy párhuzamos használat mellett érezhetően romlik a minőség. Átlagos, párhuzamos használat mellett (pl. A: HD Netflix, B: online játék vagy A: HD tévé, B: videó hívás, stb.) észrevehető ilyen vagy csak szélsőséges esetekben?Esetleg valakinek van tapasztalata, összehasonlítás alapja a csomaggal Telekom optika (Net 500/150) után?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Danecay
addikt
válasz
Danecay #102119 üzenetére
Nos, a páromnak pont arra volt dolga és beugrott a Yettel fiókba, rákérdezni a további TV BOX-ok bérlésére és arra, hogy miként lehet majd módosítani a szerződést a próbaidő lejárta után, mert jelenleg külön szerepel az Otthon NET és külön szerepel a Yettel TV, ami így külön-külön, drágább mint a csomagban az Otthon NET + Yettel TV. A módosítás lehetőségére azért tartottuk indokoltnak rákérdezni, mert a szerződés kötésönk napját leszámítva, nálunk továbbra sem érhető el az Otthon NET, és ezt a Yettel fiókban is megerősítették. Nem tudom, hogy ez mitől függ, de nem lennék nagyon meglepve akár azon sem, hogy településünkön egyedül nekünk lenne Otthon Net csomagunk, és nekünk is csak mázliból, pont jókor voltunk jó helyen.
A felmerült kérdésekre pedig a következő válaszokat kaptuk. A próbaidő letelte után az előfizetés automatikusan Otthon NET + Yettel TV csomaggá konvertálódik majd.
A plust TV BOX bérlése pedig 490Ft/hó/db, csak mivel készlethiány van belőle, egyelőre nem tudta adni, mert annyi BOX-ot szoktak kiküldeni mint amennyi routert, amiből pedig jó eséllyel nincs igény egy háztartásban többre, legalábbis ebből az 5G-s fajtából. -
akaszajanos
tag
Sziasztok,
Félig-meddig off: sikerült beszereznem egy olyan ZTE 5G-s routert, amit a Yettel is ad. Így nem kell bérelnem.Viszont az antennával bajban vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy a Yettel milyet adott korábban? Főleg a fúrás nélkül használható érdekelne, amit valahogy az ablakba ki lehet helyezni, és a lapos kábel is fontos lenne. Sajnos nem igazán találtam eddig ilyet a neten. :/
Köszi előre is! -
bopeti98
őstag
válasz
Viktor0610 #102447 üzenetére
Köszönöm, most megnéztem a szerződést, és ott egyértelműen le van írva, hogy nem kell visszaadnom: [kép]
Akkor ezzel futok még egy kört. -
polo493
tag
válasz
Krystal_s #102462 üzenetére
az nem lehet ha sokan vannak fent pl este mivel sokan otthon vannak és olyankor csinálja ezt sok a kapcsolat ilyesmi azt már én is észre vettem csúcsidőben lassabb vagy más toronyra kapcsol át és azért ,van egy jó app cellmapper ott meg tudod nézni a tornyokat is mi van hozzád közel és melyiken vagy rajta külső directional antennával lehet belőni tornyot ,lehet éjjel ezen spórolnak lekapcsolják estére drága az áram
-
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #102461 üzenetére
Ilyen véletlenek nincsenek, ma is reggel 6-kor visszajött a 4G+, ahogy tegnap.
Most már biztos szándékosan kapcsolják le. Ezt nem hiszem, hogy bevallja majd egy szerelő...3G/4G frekvencia 300
3G/4G csatlakoztatott sáv 10.0MHz@2100(B1) + 10.0MHz@900(B8) + 20.0MHz@1800(B3) -
Krystal_s
addikt
Most találtam rá erre a topikra.
2 napja előfizettünk Yettel OtthonNet+TV-re.....
Igyekeztem megtalálni a legjobb helyet a Router (ZTE MC801A ) számára, ahol egész nap jó a jel. Ablakban, sajnos nem túl esztétikus...., de máshol nem megfelelő a jel.
Nálunk 4G+ van. Nappal a sebesség 100-130 Mbit/s, ami így alapból megfelelő is lenne. (Külső antennával talán még lehetne javítani)
De ez csak nappal van.
Tegnap és ma éjfélkor is a +-ról átváltott sima 4G-re és a sebesség 10-20. Ez nagyon kevés. Tegnap reggel 6-7-kor csatlakozott újra a 4G+-ra.
Eddig nem akartam elhinni, amikor hallottam, hogy egyes helyeken éjszakára lekapcsolnak sávokat. Ügyfélszolgálatot hívtuk, azt mondták ilyen nincs, ők nem csinálnak ilyet, felvette hibának, hogy kivizsgálják. Aztán kérte, amikor ezt tapasztaljuk, akkor éjjel telefonáljunk, hogy ők is láthassák mi a gond.
Ma éjfél óta megint átváltott sima 4G-re és hívtam őket. Aki felvette ilyenről nem is hallott. Mondta nem tud mit csinálni, ilyenkor nincs ott szakember...Tényleg van ilyen másoknál is? Nem lehet éjjel netezni a Yettelnél? 😲
Ez ellen mit lehet tenni? A korábbi méréseket, csatornákat a másik topikba írtam le. -
polo493
tag
válasz
4Grider #102457 üzenetére
Nem egy zte mf297d van és manuális-ra teszem a beállításokat de csak az előre beírt apn van lehetőség választani yettel net vagy telekom.. ,sem hozzá adni újat sem írni nem tudom a meglévő konfigot, még gyári firmware sincs hozzá le sem lehet tölteni
Netről, sajnos yettel firmware van rajta -
-
pourri
aktív tag
Sziasztok.
A későbbiekben vásárolható lesz a Yettelnél az Iphone 15 pro max? Vagy jelenleg csak azért nem látom, mert nincs készleten. -
polo493
tag
Üdv nekem vagy egy routerem ami nem vált be és ki van fizetve még garis is yettel firmware van rajta és az APN menü le van tiltva nem tudom beírni manuálisan és így a sima yettel hívás simemen a mobil net nem is megy mert automatikusan net apn-re teszi mondtam boltba hogy nem független így a készülék ők meg azt mondták az és jó az úgy,vissza akarom vinni adják ide a pénzt leadom javításra vagy mit tehetek?
-
Landsmann
addikt
válasz
zelikocc #102448 üzenetére
Nem tudom. De az azért necces, hogy a biztonsági világítás sem ment. Nem gondolnám, hogy azt a pilácsot a Yettel üzemelteti.
Fél 3 körül helyre állt a dolog. Fél 4-kor jártam arra, akkor már elhúzták a csíkot. Mondjuk azt el tudom képzelni, hogy az áramszünettel egy füst alatt valamiféle karbantartást is végeztek, ezért nem lettek az agregátorra kötve. Ügyfélszolgálat is tervezett karbantartást mondott, szóval tervszerűen nem volt az agregátorra kötve.
-
csernak75
senior tag
válasz
donjohnson #102449 üzenetére
ezt írta: "2 év hűséget aláírtam, amiért kaptam készülékkedvezményt"
Anno nekem is így volt hogy 2 év hűségre 0 ft lett volna a hordozható kis wifi vagy 5k a B525 asztali router. Ami akkor kártyásan vagy 45k volt.
-
-
bopeti98
őstag
Na csak voltam megérdeklődni ezt az OtthonNet csomagváltást, meg az 5G router bérlést, és azt mondták hogy a 2021 szeptemberében még 2 év hűséggel megkötött csomaghoz kapott Huawei routert visssza kell adnom. Akkor még nem ez az eszközbérlet volt, én 2 év hűséget aláírtam, amiért kaptam készülékkedvezményt, és még így is fizettem 5000 Ft-ot a helyszínen a routerért. Akkor mégis miért kell visszaadnom a saját tulajdonomban lévő routert?
-
Landsmann
addikt
-
törölt tag
Templomnal ennyi:
-
Landsmann
addikt
Totál döglött a helyi bázisállomás. 2G, 3G, 4G nuku. Egyedül a telekomos B20 tartja magát. Hívtam őket, azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy 27-én és 28-án karbantartás van. Vajon mit egy 3 hónapja modernizáűlt tornyon? Biztos nem 5G-s antennákat pakolnak fel.
Tény, hogy eddig nem volt látszata a finomhangolásnak. Az is tény, hogy a Cellmapper alapján látszik, hogy a rohadt magas toronyhoz képest igen kis távolságtól is a szomszédos településekre csatlakozik át a telefon. Lehet, hogy a dőlésszögeken változtatnak? Na, mindegy majd látjuk. Lehet elkarikázok arra, hogy mászkálnak-e a tornyon.
-
törölt tag
Nem rossz eredmenyek. Es szerintem nem is a telekomos b20as toronyra megy fel mivel ha arra menne fel akkor maximum terero lenne
-
Danecay
addikt
válasz
donjohnson #102422 üzenetére
Csak közepes jelerősséggel látta a TV a ZTE routert, és így néha meg-meg állt, vagy romlott a képminőség, ezért is dugtam rá kábelt már az elején. Az óta mondjuk ott van a TV mellett egy 5G-s router is, így a jelerősséggel már nincs gond, de ettől függetlenül kábellel van összedugva.
-
lala666
őstag
válasz
Viktor0610 #102417 üzenetére
Akkor ne azt írd, hogy a vas kevés mert ez így nem igaz...
-
Danecay
addikt
válasz
donjohnson #102406 üzenetére
Mint ahogy már mások is írták, kábellel is ugyanúgy akadozik. Én alapból kábellel kötöttem össze, úgy mint ahogy a TV BOX-ot is.
-
-
lala666
őstag
válasz
Viktor0610 #102414 üzenetére
Nem gyenge, komolyabb filmek mennek rajta mint ez a faék egyszerű app. Optimalizálás gondok vannak! Az appnál van gond, egy mi stickbe gyengébb a vas....és hibátlan.
-
-
lala666
őstag
válasz
Viktor0610 #102409 üzenetére
Nem fogyhat el, ne viccelj már!
Csak a yettel alkalmazás problémás, nem jól optimalizált samsung tévére. Mondták még foglalkoznak vele. -
-
lala666
őstag
válasz
donjohnson #102406 üzenetére
Viszont kábelen is akadozik, hiaba van bedugva a digis kábel......
-
Sziasztok!
VoLTE okozhat olyan problémát, hogy hívás közben kimarad a hang? Én sem hallom a másik felet és ő sem engem.
Kerepes (Szilasliget) lokációról lenne szó.
Tegnap frissítettem a telefon szoftverét és ma tapasztaltam a jelenséget. Mondjuk nem minden nap telefonálok.
Másnak nincs gondja a frissítéssel ugyanilyen készüléken.Köszönöm a segítséget
.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! IPhone-om beállításokban megjelent a wifi hívás [kép] . Ez előfizetés csomag függő? Vagy hogy működik? Elment a térerő mert szerelik a yettel tornyot és nem tudtam hívni wifin pedig be volt kapcsolva.
-
Danecay
addikt
válasz
lala666 #102402 üzenetére
Igen, éppen ezért kérdezem, hogy bérelni vagy inkább venni érdemes. Nyilván ha hűségidő letelte után maradna a box akkor inkább bérelni.
Akkor már megkérdezem itt is, milyen BOX-ot érdeme venni a Yettel TV szolgáltatáshoz. A Samsung TV-mhez van Yettel TV applikáció, de néha akadozik, és van, hogy teljesen le is áll a stream, csak teker, teker és csak kilépni lehet az alkalmazásból.#102401 Viktor0610
Köszi! Értem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest