-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti72837
addikt
Kezdőnek van olyan honlap, könyv, youtube csatorna ahonnan az alapokat és az elméletet meg tudom jól tanulni?
-
rekid
addikt
válasz
kuyarashi #48898 üzenetére
Szerintem meg ezt így nem lehet megmondani.
Ott a DSC_0118.jpg a levendulán van a fókusz és éles is. Ilyen távolról f4-en 200mm-eren reciprok érték határán lévő záridővel szerintem ez ennyit tud. (Mármint az obi)
Csinálj egy rendes fókusz tesztet és kiderül ha van valami turpisság. -
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #48892 üzenetére
'vót mibű kropplni..
-
helixP
nagyúr
válasz
Facebookra minek annyi Megapixel?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Ugye? Az azért más kávézó.
-
rekid
addikt
válasz
rmatyi #48887 üzenetére
Hipertérugrás lesz.
Tájképnél ajánlom mellé a Tami 17-35-öt.
Portréhoz is kiváló, ha nem vágysz szemkövető fókuszra és a milcek fókuszrendszerére. -
Throme
veterán
válasz
rmatyi #48884 üzenetére
Azt hogy kell érteni, hogy megéri?
Ha melóra veszed, és ügyes vagy, visszajön az ára.
Ha hobbira és van mellé zseton obikra és utazni/stúdió felszerelésre (attól függ mire használod), akkor is megéri.Ha használt vs új, és még nem tudod mennyire érdekel az FF, vagy a fotózás, akkor használt jobb...kisebb bukta kiszállni belőle...
-
rmatyi
tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire éri meg beruházni egy új D750-re? -
Viperator
őstag
válasz
zsolti72837 #48882 üzenetére
Épület fotózáshoz Tokina 11-16/2.8 az ideális. Nem értem, miért nem próbálod ki a kiteddel? (18-140mm, mondjuk 18-50mm közötti gyújtótávval általad készült képek megfelelnek az elvárásodnak? Meg a szűk helyeken készült képek is?)
-
SkyLine3000
addikt
válasz
zsolti72837 #48873 üzenetére
Városban, épület fotózáshoz inkább vmi széles kell. Mint Canonnál 10-18. Kb ennek a Nikonos megfelelője. Valamennyi zoom átfogás nem árt. Én is sokat fotózom a városomat (épületek, stb) évek óta. A 35mm apsc-n 52,5mm. Városban ettől szélesebb kell.
Én, ha megtalálom az igazit, akkor ezek az obik fednék le, amire kell (város, rendezvények): 18-105mm, 35mm és vmi széles 10-18 körüli. -
válasz
Ha már megvan a géped, gondolom kitobival használod, nem?
Próbálgasd úgy, hogy több pár alkalom erelyéig akkor sem tekered el 35mm-ről amikor eddig el szoktad - ha együtt tudsz élni vele úgy (vagy nem gond menet közben cserélgetni), akkor megveheted. (Én villámgyorsan agyfaszt kapnék tőle, nekem kell a nagylátó... dehát kinek mi. válik be.)
-
wms
senior tag
válasz
Ez egy jó kis obi, de lehet, hogy épületekhez szűk lesz.
-
zsolti72837
addikt
Sziasztok!
Nikon D5300-as gépem van és ehhez szeretnék objektívet vásárolni amivel városban épületeket szeretnék fotózni, viszont kezdő vagyok ezért elsőre nem szeretnék sokat kiadni érte. Ezt néztem ki, jó lehet? Vagy valami mást ajánlanátok?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Sziasztok! Szereteném a segítségetekt kérni. Szerettem volna olyan képeket csinálni itthon, amelynél full sötét a háttér, és csak oldalról kapja a vakut a portré alanya. A gondom az, hogy ehhez a setuphoz 1/2000-edtől rövidebbre kellene vennem a gépemen a záridőt, ami vaku nélkül megy is, de amint felkerül a villantó, vagy a távkioldója, ez azérték maximalizálódik 1/200-ban. Hosszabbra lehet venni, rövidebbre nem, pedig a gép alapesetben 1/4000-re képes. Mi lehet a gond, mit nem látok át? A gép Nikon D3500, az objektív ahogy nézem, kábé mindegy is, a vaku pedig Godox TT350N, illetve egy szintén Godox X1-es kioldó. Elvileg ezek tudják a HSS-t, ami az extrém rövid villantásokhoz kellene. Hiába rakom át TTL-ről manuálba a vakut, a gép azonnal veszi a lapot, és korlátoz 1/200-zal. Ötletetek esetleg? (Azon kívül, hogy menjek fotós suliba
) Köszi előre is!
Az ötletet és a beállításokat egyébként innen vettem kölcsön, de már régi perverzióm egy-két ilyen kép az Asszonyról, és ha lehet, magam oldanám meg a menedzsmentet! ;-D
-
kuyarashi
őstag
válasz
gaben22 #48861 üzenetére
Tudom, hogy szériaszám alapján beazonosíthatóak ezek a problémák, viszont a zöldes bőrárnyalatot köszi, erről nem hallottam. (A becsillanás volt a fényútba kerülő, festetlen alkatrész, amiről írtam, ill. a sötétedés, amit a redőny okozott.)
Timer(#48862)
Pont egyszerre mindkét objektív? A 80-200-al ügyesen kell bánni, ez tény, de a Tamron azért elég jó képeket lő a D610-el, tehát nem, nem valószínű, hogy lencse probléma okozza. -
gaben22
senior tag
válasz
kuyarashi #48860 üzenetére
D750-nek azt hiszem 3 nagyobb szériahibája volt, úgy emlékszem mindegyik ingyen javításos volt:
1. bizonyos körülmények között zöldült enyhén a kép (pl. arcbőr zöldes lett)
2. volt egy becsillanásos eset a tüköraknában
3. volt valami gond a redőnyökkel is (enyém is beleesik ebbe, csak mivel nem jött elő eddig, inkább tolnám bele az expókat, mert elvileg garancián túl is cserélik (szegény gépem már 5 éves te jó ég...), de most ugye nem utazok sehova, általában csak utazásokkor használom a fényképezőmet...)Nem az összesnél volt ez, Nikon ad egy oldalt, ahol a serial number alapján meg tudod nézni a tied beleesett-e. Másra nem emlékszem, ami ingyencserés lett volna.
-
kuyarashi
őstag
válasz
kuyarashi #48816 üzenetére
Megjött végül a D750, viszont a képélességgel én sem' volnék megelégedve. Lehet, hogy csak beképzelem.
Elég szubjektív lehet, de a képek egyébként sem tetszenek. Úgy ahogy vannak, "semmilyenek". Olcsó kategóriás váz képeinek tűnnek. Ezért most lehet megkapom a magamét, de a lényeg, hogy nem épp ezt várnám. a) Nyugtassatok meg, hogy csak rossz passzban vagyok! A képeket RAW-ban készítettem, semmilyen utómunkálatot nem végeztem, csak elmentettem *jpg-be, 12-es értékkel (sRGB). Csak a képélességet szerettem volna ellenőrizni, mert a tulaj szerint nem az igazi. (Az egyik objektív egy régi, képstabi nélküli Nikon ED f/2.8D 80-200 mm, a másik egy Tamron SP 24-70 mm f/2.8 Di VC USD.)
Van egy D610-ünk de szervizben rostokol. Majd összehasonlítom azonos körülmények között (objektív + beállítások) a kettőt. Az érzékelő azonos, de a D750-nek legrosszabb esetben is hasonló minőségű képeket kellene készítenie.Ami elsőre feltűnt, hogy valami zörög a gépben, ha mozgatom. (Nem a csatok, nem a kihajtható kijelző zsanérjai, nem a vaku zsanérjai.) b) Erre van ötletetek?
c) D750-ekkel milyen probléma szokott lenni? Mint a korai szériák esetében, amikor a fényútba 'belógott' egy fényes csavar feje. Később valami képelsötétedés volt jellemző.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Viperator
őstag
válasz
SkyLine3000 #48857 üzenetére
Külön is lehet megvenni (ha nem kapható olyan kit-ben).
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Throme #48856 üzenetére
Köszi!
Azért kérdem, mert még nem tudom, mit veszek. Nem nagyon akarok 18-55ös kit obival venni gépet, inkább 105össel, ha olyan gépre esik a választásom. Néha jól jön az a nagyobb átfogás. Többször éreztem kevésnek a 18-55öt. Canonnál is inkább a 135öst preferálom az alap kit obi helyett. Ott állítólag azért van különbség a sima IS és az IS USM között képminőségben is. Meg ugye utóbbi csendesebb és gyorsabb is. -
Throme
veterán
válasz
SkyLine3000 #48854 üzenetére
Hitvitákat leszámítva az átfogás. Kinézetre is a 18-105-ös tetszik jobban
.
Nincs belőle több verzió. 18-135-öt váltotta. Majd leváltották a 18-140 vr obival. Optikailag jó, mint kitobi. Használtaknál érdemes ellenőrizni a bajonett épségét, a zoomgyűrű gumi állapotát, a tubus lazaságát. -
bayarena
aktív tag
válasz
Ed Parker #48847 üzenetére
Jó, azért ne keverjük, egy fritőz, porszívó vagy óvszert nem hasonlítanám egy fényképezőhöz. Az előbbiek esetében tényleg 0 kilóméteres az új, mert egy használat után is használati nyomok keletkeznek, por, gci, stb...
De egy fényképező esetén, ha teljesen karcmentes akkor 100 expo után még új.
Értelek titeket, a pénz miatt nem tetszik nektek, mert kevesebbet akartok fizetni...
Embere válogatja ill pénztárcája.
Nem azt mondtam, hogy örülnék neki, ha a leendő gépemben megvételkor már lenne 100 kattintás, de emiatt tuti nem balhéznék, mert nem érdekel. -
SkyLine3000
addikt
A Nikonnak a 18-105ös obija milyen a kit 18-55höz képest? Itt most képminőségre gondolok. Van-e különbség a zoom átfogáson kívül? Egyáltalán a 18-105ösben vannak változatok? Mint Canon 18-135is vagy usm.
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Óvodások homokozója
- OLED TV topic
- Android szakmai topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook - Kamatmentes részletfizetés
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest