Hirdetés
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r.levente75
addikt
válasz bakosgabor57 #42199 üzenetére
A kérdező nem én voltam.
-
bakosgabor57
őstag
válasz r.levente75 #42198 üzenetére
Csak a kérdésed miatt csináltam egy 0.5 perceset, de nem hallok semmi különöset.
[ Szerkesztve ]
-
danny73
csendes tag
Sziasztok! Kérdéssel fordulok Nikon d7200 tulajdonosokhoz. Meg tudná valaki mondani nekem hogy d7200 al ha videót készítek akkor másnál is van egy alapzaj? Nem az AF re gondolok, hanem egy állandó háttérzajra ciripelésre. Nagyon zavaró és nem tudom ez tipushiba e, vagy pedig ennyit tud a belső mikrofonja? Várom a segítségeteket. Köszönöm.
"A repülők mászkálnak! A csigák kézen állnak, a békák meg fejen!"
-
tvamos
nagyúr
-
dssport
tag
válasz tvamos #42194 üzenetére
Én nem indultam meg az A6000-re -itt is csak azért vetettem fel mint lehetőséget, mert árban a d5300 megfelelője. A6300 volt a minimum amire hajlandó lettem volna beruházni, nem egy teszten simán leverte képminőségben és autófókuszban pl. a 80D-t, a videóról meg ne is beszéljünk... Mindegyiket megfogtam MM-ban és annak ellenére hogy nincs az a kimondottan lapát kezem, nekem ezeken a kis MILCeken (A7 széria alatt) kevés a fogás... - mondjuk még mindig jobb volt mint egy Canon M5, érdekes, hogy azon nagyobbnak tűnik a markolat kiemelkedése, de nagyon keskeny és egyértelműen zavaró. Ezek azok a gépek amiket egyáltalán nem érdemes próba nélkül megvenni. X-t20 Fujiból is többek között a mérete miatt bántam ki magam, ott az X-T2 amin már van valamennyi fogás, de az megint horror áron van. Persze léteznek mindenféle gripek például ha egyszerre oldanád meg a gyenge üzemidőt és a fogást akkor ez [link] szinte ajándék
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz dssport #42184 üzenetére
Az o osszefoglaloja alapjan azt hittem, hogy egy igazi kompromisszum mentes szuper gep az A6000. Elmentem a MM-ba, es megneztem az A6000-ret, (meg egy csomo YT videot,) es nekem, szemely szerint csalodas volt. Az o leirasa alapjan sokkal tobbet vartam tole. Szoval, szerintem is nagyon fentartasokkal kell kezelni, de gondolatebresztonek lehet, hogy jo.
En tuti nem vennek ujonnan A6000-ret, mert az A6300 egy sokkal jobb gep. (Esetleg hasznaltan, ha nagyon jo arban van.)(#42192) dssport válasza Throme (#42188) üzenetére
Pont ez a baj szerintem, hogy egy sz@ros fényképezőgéphez vagy rendszerhez itthon szinte vallási imádattal és áhítattal tudnak közeledni az emberek.
Nekem az a tapasztalotom, hogy ez igy van, es igy is marad, nem lehet vele mit tenni. (Sot, neha magam is beleesem ebbe a hibaba.) En azt latom gondnak, amikor valaki kore ugy gyulnek a fanatikusok, mint Nemeth Sandor kore a hitgyulisek. De tulajdonkeppen az is mindegy.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
itouchfan
senior tag
válasz dssport #42192 üzenetére
ha már youtube csatornák, én erre: [link] kaptam rá nagyon az utóbbi időben. Lr, PS tutorialok, képértékelés (igaz, hogy átlagban nagyon jó képeket küldenek be neki, de jókat mond róluk), és egykét egyéb videó is érdekes.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
dssport
tag
válasz Throme #42188 üzenetére
Pont ez a baj szerintem, hogy egy sz@ros fényképezőgéphez vagy rendszerhez itthon szinte vallási imádattal és áhítattal tudnak közeledni az emberek. (Egyéb műszaki cikkekre világmárkákra stb stb... sorolhatnám reggelig, hogy mi mindenre igaz ez.) Ismétlem egy fényképezőgépért egy TÁRGYÉRT amihez annyi közük van, hogy megvették vagy sem, tetszik nekik vagy sem. Nem kapnak a gyártótól zsetont, nem röppen be éjszaka a szobájukba a Nikon, Canon, Sony és stb... tündér és nem elégíti ki őket orálisan. Nem történik szinte semmi az ég adta világon, nem változik meg ettől az életük. Normálisan ennek annyiba kellene kimerülni, hogy az adott terméket megelégedéssel használják, boldogok amikor kontaktusba kerülnek vele és jó érzéssel, legjobb tudásuk szerint, higgadtan ajánlják annak aki kikéri a véleményüket. Mindemellett pedig elfogadják azt, hogy tőlük eltérően más embereknek más preferenciái lehetnek amelyek befolyásolják a végső döntéseiket. Itt vérengzés folyik kérem szépen mégpedig foggal körömmel. TISZTELET A KIVÉTELNEK! Szegény kérdező is úgy teszi fel a kérdést a komment aljára bújtatva, hogy jaj csak hitvitát ne generáljak. Nice.
Ezért nem olvasom pl. Totalcar youtube csatornáján a kommenteket a videók alatt. Több bennük a fröcsögés mint egy csoportos felnőtt filmben.
Viszont ha már Youtube:
ArtoftheImage videóit bírom. Az utcán ha szembe jönne nem feltétlenül lenne szimpatikus, de elég jók a tesztjei, nem szőrszál hasogat megtalálja a gépek/obik/kiegészítők jó oldalát próbál pozitívan és egyszerűen állni mindenhez. [link]
Jared Polin pedig örök favorit irigylem a haját Tetszik az a hozzáállás, hogy egy olcsóbb vázzal akár egy 80d-vel (nekik az is olcsó) - vagy lejjebb- és kit obival is lehet bámulatos/stílusos portfóliót/albumot összedobni. - nem kell feltétlenül elszállni mert a jó képek titka legtöbbször még mindig egy jó fotós-
[link]Ő pedig szimplán hülyének tűnik, de a sok ökörködés mögött bőven van értékes mondandója, csak jobban el kell mélyülni a videóiban, hogy mi miért történik: [link]
És mit ad Isten, a videóik alatt nagy általánosságban a kommentek is jóval mérsékeltebb hangvételűek.
Nekem Econnal kapcsolatban a képei megtekintése volt hasznos. - miután fejben odatettem őket a mellé amit itt írt.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz dssport #42184 üzenetére
Én megemelem a kalapom az előtt, aki bemegy a cserélhetőobis fórumba, és az ottani harcokból kiszűri magának a hasznos infót, és számára a legjobb fényképezőt sikerül kiválasztani
Econ-ra érkezett már pro és kontra, hogy abból számodra mi volt hasznos az megint egy másik dolog.
-
OPiiPO
veterán
-
dssport
tag
válasz mazsi70 #42183 üzenetére
Lehet, hogy nem pártatlan, és nem is hibátlan összefoglaló. De manapság mi az? Egy Youtube teszt amin a gyártó meghívja a tesztelőt a világ másik végére egy fotózásra?
Egy szakmai cikk ahol a legritkábban van 2 különböző gép ugyan azon paraméterek alapján súlyozva/összehasonlítva? Az egyik teszt ekkori, a másik akkori, a kettő között eltelt x hónap és ugyan azon oldalon képesek különböző tulajdonságok szerint értékelni pro kontra érveket felsorolni... Telik az idő változnak a szempontok. Ami az egyiknél PRO az a másiknál lehet, hogy meg sem jelenik az összehasonlításban és így tovább és így tovább. Nem is beszélve arról, ha különböző emberek végzik a tesztet. Mindettől függetlenül szerintem értékelendő, ha valaki ennyi energiát fektet -tudtommal anyagi érdekek nélkül- abba, hogy segítsen másoknak.
Engem sem győzött meg teljesen, (nem is vettem Sony MILC-et) tudni kell mérlegelni és olvasni a sorok között de kezdetnek akkor is hasznos lehet.
szvsz
ui.: talán dpreview komolyabb a fent említett szempontokat figyelembe véve... talán...
[ Szerkesztve ]
-
mazsi70
senior tag
válasz dssport #42181 üzenetére
Itt egy elég részletes bemutató/összefoglaló Sony MILC fórumról Econ fórumtárs jóvoltából:[link] nagyon szép munka és ezúton is köszönjük!
Baromi sok csúsztatás van ebben a bemutatóban !
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
itouchfan
senior tag
válasz t_a_m_a_s #42179 üzenetére
Ami egyébként most akciós is (elég jó áron van..). pár hozzászólással feljebb be lett linkelve a 85/1.8, ugyanazon a linken megtalálható a Tamron 18-200 is
[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
dssport
tag
válasz Throme #42180 üzenetére
mutyuru (#42178):
nálam is +1 D5300 főleg mert valamennyire már be vagy rendezkedve Nikonra és azért is mert nem írtad, hogy sportra is használnád (MILC AF téren jobb).
MILC fronton esetleg Sony a6000 ajánlható ennyiért.
Itt egy elég részletes bemutató/összefoglaló Sony MILC fórumról Econ fórumtárs jóvoltából:[link] nagyon szép munka és ezúton is köszönjük!
ami kapásból eszembe jut mint MILC hátrány:
- gyengébb üzemidő (kb fele a DSLR-nek) -persze utángyártott akkukkal lehet próbálkozni olcsón.....
- rosszabb fogás
- vaku még annyit sem ér mint egy tükrösben (főleg ha egyáltalán nincs is)
- garancia kiterjesztés pénzbe kerül (Sony)
- adapter drága és kompromisszumokkal jár
ami kapásból eszembe jut mint MILC előny:
- alacsonyabb súly
- nagyságrendekkel jobb AF rendszer
- nincs front-back fókusz buzulás
- lehet találni olcsóbban manuális üvegeket, ha valakinek van kedve ezekkel foglalkozni
- ingyenes Capture One Sony verzió (már akinek ez szempont a LR és a torrentezés világában)két kamera összevetése: [link]
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz mutyuru #42178 üzenetére
A 18-105 az Nikkor, a Tamronnak van egy nagyon jó ár/érték arányos 18-200-a.
A DSLR/MILC téma az új Canon/Nikon 1000 és 1000 érvet lehet felhozni pro és kontra. Nekem az öreg D5000 mellé van egy tök alap Panasonci GF7-esem. Akkor használom amikor egyrészt családdal, két gyerekkel megyünk, másrészt olyan helyre ahol voltunk már, illetve nem az a kifejezett fotós célpont. A gyerekekről lehet vele emlékképeket lőni, le lehet tenni bárhova, időzítővel családi képeket csinálni. Én nagyon szeretem, de a képminőségre azt mondom, hogy a fele akkora szenzormérettel azért nem lehet csodát tenni.
Holnap majd jól beletépünk...
-
mutyuru
aktív tag
válasz t_a_m_a_s #42154 üzenetére
Latom meg masok is leragadtak a regi technikanal
Nalam is megy a D40 meg, bar kicsit docogosen mar.Emiatt is irok most: ideje lenne mar valtanom egy ujabb vazra, nalam is ket kiszemelt volna:
D5300 vs. 3400
Jelenleg egy nikor fix 50 1.8G es 18-200as Sigma a D40-hez, szoval tudnatok ajanlani megfelelo obit is. Feljebb irt Tamron 18-105 ajanlott?
1. Mi a felhasználás köre? (turistafotók, természetfotók, sport, portrézás, egyéb)
termeszet, epuletek fotozasa, ejszakai fotozas
2. Mi a fontosabb a jobb képminőség vagy a kezelés?
kepminoseg
3. Mennyi a rá szánt összeg?
D5300 vagy 3400
4. Használt váz szóba jöhet-e?
esetleg - ha leinformalhatoMellesleg a kihajthato kijelzo eleg jo lehet, mivel megkonnyiti a fotozast - erinto kepernyo nem erdekel!
Tovabba - vita hullam elinditasa nelkul - erdekelne a velemenyetek a DSLR vs MILC temaban! UTobbival soha nem fotoztam, de amiert rakerdezek a hordozhatosag, mivel csaladi utazasok soran mindig hatalmasak a csomagok.
-
Byk01
őstag
válasz szuszinho #42170 üzenetére
Amennyire nem egyértelmű az 50/1.8, hogy AF vagy AF-S, annyira az a 85/1.8 (bár láttam belőle D nélkülit kb. féláron a használt AF-S -hez képest)
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Elgondolkodtam egy 85 1.8 G-n.
Benéztem apróra, és árulnak 1.8 D-t illetve egy f2-t. Utóbbi kettő mennyire használható? Teljesen más az árfekvés.
7200-re kellene. Van egy 50 1.8 D-m, és meg is vagyok elégedve vele.Köszi!
-
csacsi77
senior tag
válasz Aryon87 #42167 üzenetére
Akkor hajrá!! Én is rengeteget tanultam annak idején az első gépeim használatijából.
Most meg már el sem kell olvasni, minden kézre áll. Ha meg mégsem, akkor meg bújhatom ezerrel.
Szép hobbi ez, sok türelmet, kitartást kíván, de a végeredmény mindenért kárpótol. A raw feldolgozásba szokj bele, sokkal többet ki lehet hozni a képekből.Öreg fater megoldja!!!!
-
Aryon87
félisten
válasz csacsi77 #42166 üzenetére
Nem voltam meg itthon mikor kerdeztem. Utana mar beleolvastam a konybe erre vonatkozoan. Csak tudtam hogy hamrabb kapok valaszt, mint a konyv a kezembe kerul.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
csacsi77
senior tag
válasz Aryon87 #42163 üzenetére
Nem rosszból, de nem kéne először elolvasni a használati útmutatót? Ezeket elég szépen leírja, sőt fotózási tanácsok is szoktak benne lenni. Milyen helyzetekben milyen beállításokat ajánlanak. Ha azon túl vagy és még vannak kérdéseid akkor érdemes ide írni.
Öreg fater megoldja!!!!
-
Aryon87
félisten
Sracok, a gep kepes a toltesre a micro usb-n keresztul?
Vahy mindenkepp azt lehet csak jatszani hogy akksi ki es a dokkolon keresztul toltes?Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Salex1
őstag
D7100-ban meg lehet valahogy nézni az expo-számot? (internet nélkül, csak a vázon)
-
kutga
nagyúr
-
Aryon87
félisten
válasz randras_83 #42156 üzenetére
Koszi
Parom mar fotozott vele, tetszik amit lattam. Ma en megyek fotozni vele, lassam milyen. Mobil utan mas lesz az tuti. Kulon tetszik, hogy a kepeket azonnal atviszi telora BT-n.Meg gyakorolni kell azert:
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Kiskopika
senior tag
-
Aryon87
félisten
válasz Throme #42151 üzenetére
Nembaj, egyelore ezt elegnek erzem. Mobil utan meg plane. Egyelore ismerjemnki, tapasztaljam meg mi micsoda, mert ahogy neztem, 20millio opcio van, ilyen gomb olyan gomb, es a 3. gomb utan elvesztem. 5300 is lehetett volna, de figyelnem kell a tobbi koltsegvetesre is
Opiipo:
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Aryon87 #42149 üzenetére
A manual-ra ne sajnáld az időt.
Ez akkor D3400 gondolom.
Én is az 5300-ra szavaztam volna.
Ha reménytelen dolog összespórolni azt a kb 30k huf-ot, akkor hogy fogsz venni hozzá objektíveket?
Az a 18-55 nagyon hamar kevés lesz.
Lehet kemény szavak, de ez egy ilyen kegyetlen hobbi. A türelmetlenség csak további zsetont vesz ki az ember zsebéből.
Anno harcok voltak a 18-55 vs 18-105 kitobi témakörben. Az előbbivel ugye olcsóbb volt a kit.
Sláger termék lett a 18-55 a hardverapróban...eladási oldalon... -
Aryon87
félisten
válasz Viperator #42148 üzenetére
Ami Cetelemes. Azok utalnak engem
Sebaj, egy D4300 lett vegul, hozza van egy taska es 16gb-os SD kartya. 5 kep erejere volt benne szufla. Este megnezem a vegeredmenyt.
Elso kerdes: a HDMI az szabvany, vagy valami kisebb tipus kell?
Ugyanakkor van microusb csatlakozoja, az is kepes adatatvitelre, vagy a gep kep3s tolteni ugy is? Vagy mindenkepp a sajat dokkolojan kell tolteni?
Otthon a gep, dolgozom, igy informalodokXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Viperator
őstag
válasz Aryon87 #42144 üzenetére
Tessék: 174ezerért és ráadásul 0%THM
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Aryon87 #42144 üzenetére
Nem akarok mindig ezzel előhozakodni (pedig mindig elő szoktam), de azért volt itt régen pár ügyes srác, akik pl egy D40x-el ilyeneket tudtak... Szerintem ezt sokan 1-2 kategóriával komolyabb géppel sem ugorják meg. Aztán van még egy bölcsességem, sok éve puffogtatom: inkább egy gyengébb váz jó üvegekkel, mint fordítva. Ja, meg hogy attól még hogy profi edényeid vannak, nem leszel profi szakács Szóval ne félj a belépő váztól, sokmindent ki lehet hozni abból is.
(#42145) r.levente75: köszi, a listát közben én is megleltem
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Van 5300, de az mar meghaladja a keretet az a baj (170k). Mar a 3400 is
Duna plazavan 1db 3300 van, ga neg megvan, az 130k es kereten belul van.
Viszon a 3400 az most szettben van (taska + memoria) 155k aron...Most egy alap kellene amivel megtanulhatom a hasznalatot, de ugyanakor jo kepek is legyenek, aztan valamikor vennek egy jobb obit is..
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
Srácok, az ML-L3 (és klónjai) infrás kioldó ami anno a D40-hez és most a D5000-hez jó, az jó a D50-hez is? Van egyáltalán a D50-ben infra?
-
-
kutga
nagyúr
válasz Aryon87 #42134 üzenetére
D3300 már elég régi váz, ettől függetlenül kezdésnek nem rossz az sem, és rengeteget gondolkodtam rajta, de végül egy karácsonyi akcióban úgy levitték a D5300 árát hogy inkább azt vettem.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz randras_83 #42137 üzenetére
Ránéztem a flckr-edre. A képeid láttán neked már valóban kompromisszumos lenne használni. Számomra mondjuk EZ a 18-200-tól 200 mm-en teljesen rendben van, ha a 18-300 tudja ezt 250-300-on, akkor én el lennék vele. Ezért írtam, hogy felhasználási terület függő. Azt mondjuk nem írta le a kérdező a kiindulási posztban, hogy mire használná.
[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
válasz Aryon87 #42132 üzenetére
Szerintem inkább a D5300, nekem volt én szerettem főleg azt a kihajtható kijelzőt, hiányzik is a d750-ről
(#42115) t_a_m_a_s : igaz csak a 18-300 már nagyon kompromisszumos, nekem már a 18-200, bár azt tudom, hogy többen dicsértétek itt a topicban. egyszer kaptam retusra vagy 50 db képet, ami d7100+18-300-val készüt studióban, hát mit ne mondjak, az az obi inkább drága, mint jó.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
helixP
nagyúr
válasz Aryon87 #42132 üzenetére
Nem: belépő-közép
Ezt érdemes nézegetni. -
Aryon87
félisten
válasz t_a_m_a_s #42131 üzenetére
Inkább a mobilfotós topikból lehetek ismerős, de igen, volt H8 is. (aláírásomban a feltüntetett mobilok topikjaiból lehetek ismerős )
D5300-at nem láttam, csak D4300-at.
Megnézem az MM honlapján, kapható-e. A D5300 az már középkategória igaz?
Szerk: MM-ben van, +50k-val drágábban..
Érdekes, a honlapon nincs is D3300. Kifutó termék lenne?
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Aryon87 #42123 üzenetére
Az árukeresőn nézve a D3300+18-55 és a D5300+18-55 között 10K a különbség, ennyit mindenképpen megér. Amúgy én barátja vagyok a belépő szintű gépeknek. Ha a D3300-at is úgy kitanulod mint a Honor8-at (asszem onnan ismerős az avatarod), nem lesz szégyellni való a végeredmény.
-
kutga
nagyúr
válasz Aryon87 #42127 üzenetére
Inkább 5300. 3300ban nincs wifi, én nem is használom de a kihajtható kijelző és a több fókusz pont időtállóbbá teszi.
A 7000-es sorozat nekem már túl drága, ff meg nem kell.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Roachy
senior tag
válasz DavidPetson #42126 üzenetére
Egy módon tudsz fölé (pontosabban alá) menni, ha teljes sötétségben használod, pl mozgás megfogására és hosszú záridő mellett, manuálisan villantod el a vakut.
-
Aryon87
félisten
válasz helixP #42125 üzenetére
Egyből kiszúrtam a neved
Ez a D3300 is képes wlan-ra, bár perpillanat gyarkorlati hasznát még nem látom, bár van egy sejtésem mit és hogyan llehetséges a kivitelezése.
-
DavidPetson
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy D5300-as váz, hozzá egy YN622N-TX rádiós vaku kioldó, YN622N-es vevővel, ami egy Sunpak DF3600U vakut villogtat. Na már most tudom, hogy a váz nem támogatja az Auto FP/HSS funkciót, ellenben a többi kütyü igen. (Tudatosan így lett vásárolva, hogy váz upgrade esetén is jó legyen), viszont addig létezik-e bármi féle trükk, hogy 1/200 fölé menjek zársebességben?
-
helixP
nagyúr
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz dssport #42121 üzenetére
forcebergnek van/volt 18-300-a ha jól emlékszem. Én sosem voltam ultrazoom párti, aztán két gyerek és csatolt részeik mellett egyre kevésbé volt kedvem fotós cuccot hurcibálni, a 18-105-öt lecseréltem egy Tamron 18-200-ra (és beújítottam egy mókusvillantót, de az más téma). Utóbbi simán hozza a 18-105 képminőségét, úgy gondolom a Nikkor 18-300 is kb tudja amit a 18-140 tud. Azért írtam hogy felhasználási szokástól függ, mert ha elsősorban turistáskodni, emlékképeket készíteni kell nem pedig pixelkukkolni, valamint helyén kezeled a tudását (nem művészkedős fényerős fix és nem sportfotóra való fényerős telezoom hanem egy mindenre jó kit) akkor jó választás.
-
Aryon87
félisten
Sziasztok! Zöldfülűként kezdek kacsintgatni a fényképezőgépes oldalra, eddig mobilfotózással foglalkoztam, és úgy érzem, kimaxoltam azt a kategóriát, így szintet lépnék.
Kellene egy kis útbaigazítás:1. Mi a felhasználás köre? (turistafotók, természetfotók, sport, portrézás, egyéb) - Inkább turistafotózás, pontosabban szobrok, emlékművek, tájképek, és éjszakai fotózás, esetleg portré és makró, de ez nem annyira elsőbbségi
2. Mi a fontosabb a jobb képminőség vagy a kezelés? - képminőség, de azért a kezelhetőség is viszonylag könnyű legyen
3. Mennyi a rá szánt összeg? - 130-140k, áruhiteles vétel opció csak. (tudom ciki, de nah)
4. Használt váz szóba jöhet-e? - nem, fontos a garancia
Ezek ismeretében szeretnék tippeket kérni, egyelőre egy Nikon D3300-at néztem ki, amit elvileg holnap ki is tudnélk hozni a MediaMarktból. (130k)
Előre is köszönöm az útbaigazítást
[ Szerkesztve ]
-
dssport
tag
válasz t_a_m_a_s #42115 üzenetére
Új váz vásárlása esetén kitben gondolkodom, úgy egy kicsit barátibb az ár.
Azt a gyújtótávolság tartományt amit egyenlőre tervezek használni (18-~140) mindegyik magában foglalja, a kérdés inkább a képminőségre irányult.
Arra pedig még alszok néhányat, hogy kitaláljam, megéri-e a többletköltség azt a tartalékot ami a 300-asban van ,,hátha egyszer szükségem lesz rá" alapon.
-
rekid
addikt
válasz szecsgeri #42119 üzenetére
Én egy manfi pixi evo-t használok a 7100-17-50-hez.
Alapvetően jobb mint a semmi de túrák során kb használhatatlan. Legtöbbször nem tudod stabilan hova letenni max a földre.
Pont ma rendeltem egy veo 2 235 ab-t, hogy legyen egy normális hordozható állvány nálam.Gyáva népnek nincs hazája!
-
szecsgeri
tag
válasz helixP #42118 üzenetére
És megbír egy D7x00-et 18-105-el, esetleg 11-16-al? Mert akkor én is beruházok egyre túrákra.
[ Szerkesztve ]
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
Viperator
őstag
válasz Salex1 #42116 üzenetére
Az nem bír semmit, nem ajánlom. Ha ilyen kicsit akarod, akkor legyen babzsák. Vagy esetleg ez?
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Salex1
őstag
7100 + 18-105-höz tudnátok ajánlani egy mini állványt? Ami akár zsebben is elfér, de elbírja. Esetleg forgatható fej is jól jönne rá... valami ilyesmire gondolok, de nem tudom elbírja-e.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz randras_83 #42114 üzenetére
Azért ez felhasználási terület/igény kérdése szvsz.
Építési minőségben, képminőségben kb ugyanaz a kettő, a 18-300 a nagyobb átfogás miatt nyilván a végén kompromisszumosabb. Tény, hogy k*rvadrága mindkettő, utóbbiért 100% hogy nem adnék 200K körüli összeget, a 18-140 véleményesebb. Én bevenném a sorba a Tamron 18-200-at, hamár...
-
dssport
tag
Sziasztok!
18-140mm AF-S DX VR
18-300mm AF-S DX VR
Kit obikkal kapcsolatban mi a véleményetek/tapasztalatotok? (d7200-ra vagy D7500-ra)
Köszönöm!
-
Sleek
senior tag
válasz Roachy #42110 üzenetére
Beszéltem egy ismerőssel. D5300 megvan még a lányánál Így próbát megtudjuk csinálni
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Roachy
senior tag
Próbálj kölcsön kérni egy aksit valakitől, vagy a tiédet kell tesztelni másik gépben.
Egyébként meg a Nikonnal nem jó stratégia levelezni, mert általában megpróbálják lerázni az embert. Oda kell menni, csak van valamijük amivel tesztelni tudják. Talán ezért még nem küldik ki a csehekhez.
Garanciális új gép, a saját gyári aksijával, ami perpillanat nem úgy működik ahogy kéne. Ez bőven elég indok, hogy garanciába bevegyék.
Ha vagy így, vagy úgy tesztelésre kerül a sor, a töltőt se felejtsed ki, arra is lehet gyanakodni.[ Szerkesztve ]
-
Sleek
senior tag
válasz Viperator #42108 üzenetére
Az max 4 sec ig volt bekapcsolva amennyi a gyárija.
Meg ugye a 4 fél perces videónál.Könyv azt írja ,hogy kb 600kép +20 fokon félpercenként egy képpel számolva.
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Kiskopika
senior tag
Ez rosszabb mint nalam. En azt vettem eszre ha gyorsan kattingatok (rovid ido alatt csinalok tobb kepet) esetleg sorozatlovessel, talan mintha tobbet birna. Ha viszont lassabban fenykepezek es tobbet szoszolok a beallitassal (targy igazitas) esetleg tobbet varok ket keo kozott, akkor rosszabb, de ez lehet csak placebo.
-
Sleek
senior tag
-
Sleek
senior tag
válasz Kiskopika #42103 üzenetére
Márc 15.én amikor bekapcsoltam a gépet fullon volt az akksi. kb 50-60 képet csináltam meg 4 db fél perces videót.
Az utolsó képeknél már villogott az akksi jel és kikapcsolt az lcd amikor akartam vissza nézni a képeket.<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Kiskopika
senior tag
Es ha fenykepezel hany kepet tudsz csinalni? Vagy csak akkor merul ha kikapcsolva all a gep? Mert nekem d7100 nal kikapcsolva is hetekig tartja magat de frissen toltott aksival csak 200-300 kep megy. Szerdan jon az uj tolto aksi, nagson kivancsi leszek valtozik e valami.
-
Sleek
senior tag
Ez ok. De miért saját pénzemen vegyek egy terméket amikor garanciális a gép. 2 hónapos.
Jah kikötés csak gyári akksival fogadják el a gépet ... Nehogy már egy garanciális gépnél vennem keljen 10 pár ezer forintért eredeti akksit....<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elemlámpa, zseblámpa
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ukrajnai háború
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest