-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
válasz Aryon87 #42167 üzenetére
Akkor hajrá!! Én is rengeteget tanultam annak idején az első gépeim használatijából.
Most meg már el sem kell olvasni, minden kézre áll. Ha meg mégsem, akkor meg bújhatom ezerrel.
Szép hobbi ez, sok türelmet, kitartást kíván, de a végeredmény mindenért kárpótol. A raw feldolgozásba szokj bele, sokkal többet ki lehet hozni a képekből.Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz Aryon87 #42163 üzenetére
Nem rosszból, de nem kéne először elolvasni a használati útmutatót? Ezeket elég szépen leírja, sőt fotózási tanácsok is szoktak benne lenni. Milyen helyzetekben milyen beállításokat ajánlanak. Ha azon túl vagy és még vannak kérdéseid akkor érdemes ide írni.
Öreg fater megoldja!!!!
-
kutga
nagyúr
-
Throme
veterán
válasz Aryon87 #42149 üzenetére
A manual-ra ne sajnáld az időt.
Ez akkor D3400 gondolom.
Én is az 5300-ra szavaztam volna.
Ha reménytelen dolog összespórolni azt a kb 30k huf-ot, akkor hogy fogsz venni hozzá objektíveket?
Az a 18-55 nagyon hamar kevés lesz.
Lehet kemény szavak, de ez egy ilyen kegyetlen hobbi. A türelmetlenség csak további zsetont vesz ki az ember zsebéből.
Anno harcok voltak a 18-55 vs 18-105 kitobi témakörben. Az előbbivel ugye olcsóbb volt a kit.
Sláger termék lett a 18-55 a hardverapróban...eladási oldalon... -
Viperator
őstag
válasz Aryon87 #42144 üzenetére
Tessék: 174ezerért és ráadásul 0%THM
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Aryon87 #42144 üzenetére
Nem akarok mindig ezzel előhozakodni (pedig mindig elő szoktam), de azért volt itt régen pár ügyes srác, akik pl egy D40x-el ilyeneket tudtak... Szerintem ezt sokan 1-2 kategóriával komolyabb géppel sem ugorják meg. Aztán van még egy bölcsességem, sok éve puffogtatom: inkább egy gyengébb váz jó üvegekkel, mint fordítva. Ja, meg hogy attól még hogy profi edényeid vannak, nem leszel profi szakács Szóval ne félj a belépő váztól, sokmindent ki lehet hozni abból is.
(#42145) r.levente75: köszi, a listát közben én is megleltem
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
kutga
nagyúr
válasz Aryon87 #42134 üzenetére
D3300 már elég régi váz, ettől függetlenül kezdésnek nem rossz az sem, és rengeteget gondolkodtam rajta, de végül egy karácsonyi akcióban úgy levitték a D5300 árát hogy inkább azt vettem.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
randras_83
addikt
válasz Aryon87 #42132 üzenetére
Szerintem inkább a D5300, nekem volt én szerettem főleg azt a kihajtható kijelzőt, hiányzik is a d750-ről
(#42115) t_a_m_a_s : igaz csak a 18-300 már nagyon kompromisszumos, nekem már a 18-200, bár azt tudom, hogy többen dicsértétek itt a topicban. egyszer kaptam retusra vagy 50 db képet, ami d7100+18-300-val készüt studióban, hát mit ne mondjak, az az obi inkább drága, mint jó.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
helixP
nagyúr
válasz Aryon87 #42132 üzenetére
Nem: belépő-közép
Ezt érdemes nézegetni. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz Aryon87 #42123 üzenetére
Az árukeresőn nézve a D3300+18-55 és a D5300+18-55 között 10K a különbség, ennyit mindenképpen megér. Amúgy én barátja vagyok a belépő szintű gépeknek. Ha a D3300-at is úgy kitanulod mint a Honor8-at (asszem onnan ismerős az avatarod), nem lesz szégyellni való a végeredmény.
Holnap majd jól beletépünk...
-
kutga
nagyúr
válasz Aryon87 #42127 üzenetére
Inkább 5300. 3300ban nincs wifi, én nem is használom de a kihajtható kijelző és a több fókusz pont időtállóbbá teszi.
A 7000-es sorozat nekem már túl drága, ff meg nem kell.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
helixP
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest