-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
masterful87
senior tag
Van értelme még manapság D7100-at venni újonnan?
Már régóta figyelem az árát, és úgy veszem észre itt a vége, 230-240 ezer, és már alig kapható pár helyen, gondolom alább nem adják, viszont már erősen kifutó, csak pár darab maradhatott belőle?! Meg ugye már ott a legújabb D7500 is, meg az eggyel régebbi D7200, így a D7100-nak nem maradt hely a palettán.
Feltenném az örök klasszikus kérdést: megéri a D7200 a felárat a D7100-hoz képest?
Vagy bátran ajánlható ebben a kategóriában még ma is a D7100? -
terra052
őstag
-
psycroptic
őstag
válasz terra052 #40692 üzenetére
Még megpróbálkozhatsz az érzékelök készenléti idejének növelésével(ha van ilyen menüpont a D3200-ban). Valahol az idözítök menüjében lesz. Asszem nekem legalábbis a D7200-ban úgy van. Mert általában pár perc van ezeknek beállítva azután kikapcsolódnak, hogy ne merítsék az akkut.
PSNID: Tomy83PS
-
marcitp
őstag
...az jutott még eszembe - lehet hülyeség- , de esetleg az af módot is megnézheted.
Ha esetleg dinamikus af-en van, akkor símán előfordulhat, hogy az általad kiválasztott fókuszpont mellé rakja az élességet.
F.gépen visszajátszáskor bekapcsolva a fókuszpontvisszajelzést meg tuidod nézni, mert ott viszont már azt a mezőt fogja jelezni, ahová a gép ténylegesen állította az af-et.
Persze ez is csak egy tipp, engem egyszer ez megtréfált.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
terra052
őstag
Segítség. D3200-nál hogyan tudom beállítani, hogy az infrás távkioldó legyen az alap?
Most ha beállítom, állványon hagyom a gépet, kis idő múlva elmegy aludni és visszaáll normál kioldásra...werkmania.hu
-
doit
csendes tag
Sziasztok,
Van egy furán viselkedő D90 + 18-105 párosom, mondjatok rá valamit.
Az utóbbi pár hónapban rá lettem kényszerítve arra, hogy minden témáról több képet készítsek, mert 10 képből 4-5 általában életlenül sikerül. Nem bemozdulásról van szó és akkor is előfordul, ha nagylátószögön (18-35), lerekeszelve használom.
Csináltam állványos tesztet (AF-S, VR kikapcs, középső fókuszponttal ugyanazt a témát minden alkalommal újrafókuszáltam (auto), majd kattintottam), de így is félrement néhány képen a fókusz.
Egy másik obival (55-200) valamivel jobb arányt sikerült kihozni, de ott is találok néha életlen képeket.
Mi lehet a hiba forrása? Váz / Obi / User?
-
pergabb
senior tag
válasz randras_83 #40672 üzenetére
Simán sötét szobában lőj egy képet a monitorra, arra fog fényt mérni. A monitor legyen középen, körülötte azért legyen látható a szoba is, pontosabban nem látható, mert sötét van Aztán húzzad fel De felőlem alul is exponálhatod a monitort és utána rángassad fel, aztán kiderül nálad mi van.
Újabb kérdés
Samyang 14mm-es obija van vkinek? D750-en a vignettálás nálam nem szürke, konkrétan más színe van a képnek és korrekció után is teljesen más lesz a sarkokban a wb.
Itt van 2 korrigálatlan nyers kép, sarkokban az a zöldes/sárgás szín nem tudom mi a retek. Ez is szenzor hiba, vagy létezik, hogy a samyang 14mm ilyen csodát produkál? -
Lac-coo
őstag
Teliholdhoz minek állvány? Valójában rohadt fényes !
I love latte-avokado !
-
-
Papa-Het
aktív tag
válasz Viperator #40678 üzenetére
Szóval. Lefotóztam a holdat, -most jpeg-be mentettem, eddig mindig raw-ba ment- és felmásoltam gépre. Lightroomban pedig croppoltam rajta. 40-50% kb. Megpróbálom feltölteni a képet aztán úgy egyszerűbb.
Itt látszik mennyit szedtem le belőle. Jobb sarokban látszik is a beállítás. Nem vagyok profi, lelkes amatőr. -
Papa-Het
aktív tag
"A minőségromlást, gondolom, képernyő méretben láttad, az meg egyértelmű, hisz ha vágsz a képből, akkor a képernyőméretre kevesebb pixel adataiból kell a gépnek képet csinálnia."- így van. Lightroomban történő szerkesztés után láttam, hogy húha, ennek a vége elég gyenge már. 55-200-nál is hasonló volt a vége, már, bár ott többet kellett "vágni" ugye.
Egyrészt a szorzó miatt vettem (mint írtam), másrészt pedig lépésenként próbáltam az obi parkot felépíteni úgy, hogy lassan át tudjak térni a Full frame rendszerre.
-
Byk01
őstag
válasz Papa-Het #40674 üzenetére
Csak a szorzó miatt fölösleges volt, mert a DX telénél is ugyanúgy számolni kell vele. A DX jelölés (mint már annyiszor leírtuk), csak annyit jelent, hogy nem rajzolja ki a full frame képkört az objektív. Az már más kérdés, hogy az FX objektíveknél a gyengépp szélső részek nincsenek rajta a képen, így valamivel jobb képminőséget várhatunk tőlük a szélek felé.
A minőségromlást, gondolom, képernyő méretben láttad, az meg egyértelmű, hisz ha vágsz a képből, akkor a képernyőméretre kevesebb pixel adataiból kell a gépnek képet csinálnia.
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
marcitp
őstag
válasz Papa-Het #40671 üzenetére
D300 és a D7200 pl ég és föld.
Ez van. Én is szeretem a robusztus építését, ha jól exponálod ki, jó minőséget hoz.
De teljesen más a szenzor az újabbakban, cropnál is jelentkezik igen erősen.
Jobban szeretem kézbevenni a 300-at, fotózni vele ( a gépet is jobban szeretem), de a végeredmény igen erősen a 7200 felé billen. Olyanokat lehet vágni/menteni, ami a másiknál már bőven kuka. (makró/család a fő téma) af-ben is más liga, főleg fényszegény környezetben.
Persze obi és témafüggő az egész, de az alap képminőség teljesen más. És nem rögtön derült ki, hanem kb 1 hét fotózás után, kellő képmennyiséggel. Győzködtem magam, hogy nem annyival jobb. Hát de.
Bár nekem 300-am van, nem "s" (az is volt), az s-et jobbnak éreztem picit szenzorban, mint a símát. Elviekben mást is raktak bele, inkább a D90-re hasonlít, a 300 szerintem gyengébb, mint amit a 90-be pakoltak.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Papa-Het
aktív tag
válasz anaqer #40673 üzenetére
A Holdat fotóztam le tegnap, és kellett kroppolni, és ekkor láttam nagy minőségromlást. De nem jellemző az, hogy még kivágok vagy "szűkítem" (nagyítom) a képet. FF telét a 1,5x szorzó miatt vettem DX-re. Hobbira azt gondolom a d800 egy kicsit drága, nem nagyon térülne vissza az ára. Alapból hobbi célra vettem.
-
veterán
-
Papa-Het
aktív tag
Adott a d300s gépem, és mellé a tamron 70-300 vc. Ugye "csak" 12.3mpix felbontású a szenzor, és a következő lenne a kérdésem. Ha készítek egy képet 200-300 közötti tartományban, és még abból croppolok, számít hogy csak 12 mpix a szenzor, és mondjuik nem 18 vagy 24? Mert pici minőségromlást vettem észre, amikor még croppolok a képből. Ha mondjuk 24 mpix lenne a szenzor is látható lenne ez a fajta romlás? Mi a helyzet a full frame esetében, mondjuk egy d700-nál, ami szintén 12.3 mpix? Igazából gondolkozom a d300s lecserélésén, de annyira szeretem a robosztussága miatt. Érzem hogy van kamera a kezemben. Feltéve a tamron 70-300 vc-t, közel 1,5kg a szerkezet, de nagyon jó. Ha váltok, nem tudom megérné-e a full frame felé mozdulni, vagy maradni dx-en. Ha full frame akkor d600/700 ha dx akkor d7100/7200.
Használt már valaki d600-at? Mennyi gyakori probléma az olajos, poros hiba? Az igaz, hogy a Nikon még mindig cseréli, illetve bevizsgálja ha hibás, garancián túl?
Elég összetett kérdés.
-
pergabb
senior tag
Oké, de csináltam olyat is, ahol a szobában égett lámpa, -3 expo, emelem akkor kiég a monitor, de a sávom ott lesz
teszem azt amit mondtam templomban fotózom a "csodálatos" mozaik ablakot, akkor pedig már sötét részen fog emelni és megint csak látni fogom.
Ismerős azóta csinált képet, neki semmi sincs.
Amúgy Sanyi, hogy vigasztaljon a canonhoz való hűségem.... mezei 6D volt, most D750, de élességben a 6D sokkal jobb volt. Eléggé életlen képeket csinál a D750 ahhoz képest, mondjuk kétszer annyi élesítést el is bír
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Lac-coo #40667 üzenetére
Ezt írtam neki FB-on, hogy eleve máshogy kellett volna a tesztet elvégezni: 1/3 sec záridőnél jóval kevesebb fény éri a szenzort (és ebből adódóan a jel/zaj viszonya sokkal rosszabb), mint egy csillagfotózáskor általános 20-30 sec expó esetén.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Lac-coo
őstag
válasz *Ropi* #40666 üzenetére
Én úgy vettem észre hogy csak a nagyon fekete, brutál alulexponált részeknél jelentkezik, más esetben még a 7100-esem is birja az emelést, éjszakai fotóból simán nappalt csinálok .
Vaksötétben , 1/60 exponál nulla tartalom rögzül, mitől ne lenne sávos , zajos ?!I love latte-avokado !
-
pergabb
senior tag
na most én értek mindenkit
Viszont.. én csak meg akartam nézni, amit annyira hirdetnek a tesztoldalak, hogy valós e a D750 esetében.
Az már más kérdés, hogy 2 expo emelésnél is megtörténik ugyan az, csak nem ennyire erősen látható.
Mondanám, hogy szerviz, de canonról váltva, ha a nikonnál hasonlóan állnak a dologhoz, akkor azt fogják mondani minden oké, ez nem probléma, azaz pl templomban az ablakot hdr-be fotózzam és ne a géptől várjak csodát, ez nem rendeltetés szerű használat. Szóval picit kétkedve állok ahhoz, hogy a szerviz ezzel foglalkozik e.[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Má megin' sávosodunk...
Bakker ha 3-5 FÉ-t kell visszahúzni egy képen ott azért valljuk be nem a szenzor a legnagyobb gond..Gyáva népnek nincs hazája!
-
marcitp
őstag
-
flash-
veterán
Nikon d5500-el mi a csuda a helyezet?
több oldal azt írja kifutott, arkereso oldalak se nagyon hoznak találatot, ellenben d5300 ból van bőven, arukereso szerint 33 helyen..
-
pergabb
senior tag
válasz marcitp #40651 üzenetére
Sanyinak közben küldtem fb-n privátban képet. igazából ha nem alexpózom és tesztelgetem, ha nem csak a sötét szobában a monitorra mérek fényt, körülötte pedig ugye sötét van, majd emelek 2 max 3 expót akkor is előjön a sötét részen. Jobban meg van világítva a dolog, akkor pedig nem. Azt hittem D750 nem sávozódik 2-3 expo emelésnél ilyen extra szitukban Netről tesztképek amiket lerángattam nem csinálták ezt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Throme
veterán
válasz tvamos #40641 üzenetére
Egyetértek anaqer-el. Talán a D5000 volt az első "hajtogatós" lcd-vel szerelt tükröse a nikonnak.
Már akkor ezzel jöttek, de talán még én is bekérdeztem a fórumon anno, hogy mennyire strapabíró ez a megoldás. Semmi gondom nem volt a zsanérral. Egyik fórumtárs mai napig azt használja és neki se ment tönkre. Itt a fórumon se olvastam még senkitől, hogy gond lenne. Nem beszélve az utána jövő D5x00 gép tulajok sem panaszkodtak erre.
Ráadásul D5k előtt is gyártottak kihajatható lcd-s kompaktokat, szóval volt azért tapasztalat milyen legyen a zsanér.Nekem ez az egyetlen fájó pont 7100-on, hogy fix az lcd. Nem vagyok már az az ugri-bugri kiscsávó szóval jól jönne, mert érdekes képeket lehet lőni szemmagasságnál alacsonyabb/magasabb nézőpontból.
Persze fix-el is meg lehet ezt csinálni, csak ott vakon teszed mindezt.Azt szokták mondani, hogy csak annak nem számít a kihajtható lcd, aki nem is próbálta, vagy nem is használja, mert nincs neki
-
szacsa82
tag
Egyetértek, amennyiben a kérdező úgy gondolja, hogy a hölgy leül egy asztal mögé a berendezett stúdióban, majd àllvànyra teszi a gépet, amely ezesetben különösen se legyen Nikon, mert az az Androidos szoftver még arra is képtelen, hogy elindítsa a videó felvételt, ha épp nem száll el amúgy is a kapcsolat... Lumixszal más, ott még a paraméterek is állíthatók. Ha viszont mozgó helyzetben vagy àllandóan mozgásban használha, ott szerintem praktikus a forgatható képernyő.
És persze hangfelvétel is 1000 féleképp megoldható, de míg egy d5300 egy 1 dolláros csiptetőssel mindent letud, a d3400hoz még két cucc kell kapásból, és tapasztalatom szerint a wifi szívás
(D7200zal használva van tapasztalatom róla, ha a d3400 más elven működik, akkor bocs, javítsatok ki...)Amúgy én nem vlogolok, de követek sok vloggert, mindegyiknél alap, hogy kihajtható screen kell.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
pergabb
senior tag
Olvastam a következő cikket a D750 kapcsán:
https://fstoppers.com/landscapes/iso-review-capture-night-sky-iso-less-nikon-d750-144755Ezek után bátorkodtam kipróbálni a D750 dinamikáját, állványra tettem a gépet és befotóztam a kb csillagos égbolt alatti fényviszonyoknak megfelelően és belőttem a budiba. Iso 100, alulexponáltam 5 fényértékkel és Lr alatt húztam rajta 4-et. Egy részt felül mindig lesz egy bazi nagy sáv, más részt foltokban bezöldül. Ez így normális? Egy rakás videót láttam, ahol kb korom sötét képeket húztak fel 5 expókkal és nem volt olyan vészes, ez viszont szerintem horror. Én vagyok a hülye, vagy vmi nem okés?
-
veterán
válasz szacsa82 #40640 üzenetére
A mikrofon-bemenet igazából csak utómunka-igény szempontjából játszik be.
Egy elég mezei Rode VideoMic Go (aminek kell a mic bemenet) kb. ugyanabban az ártartományban van (pluszminusz párezer forint), mint mondjuk egy Tascam DR-05, ami csak lementi SD kártyára... viszont utána aztán azt csinálsz vele, amit akarsz...
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
veterán
"szerintem felesleges hibaforras a kihajthato display."
Szerintem meg ez egy sok éve elavult nézet - a hangsúly a kihajtHATÓságon van.
1) Ha nincs rá szükséged, max. nem hajtod ki, problem solved.
2) Ha nem piszkálod, semmivel nem nagyobb hibaforrás, mint a fix.
X) Eleve ha a vloggerkedés egy prominens felhasználási terület, nem belépő Nikonban gondolkoznék. Canonnak is, Panának is van erre a területre lényegesen alkalmasabb megoldása. A legújabb cuccaik nyilván kiesnek az anyagi keretből... de létezik a használt piac is.(És szerintem meg az nem teljesen dönt racionálisan, aki neki vadiúj területre betévedve inkább az elsőtulajdonosságért fizet, mint a ténylegesen használható és fontosabb funkciókért. Magánvélemény, nyilván.)
-
tvamos
nagyúr
válasz szacsa82 #40640 üzenetére
kihajtható képernyő, ami szintén alap a vlogginghoz
Ha tudod magad bamulni telefonon, (tableten, 1 meteres tv-n, akarmin,) akkor szerintem felesleges hibaforras a kihajthato display.
De lehet, hogy ezt csak en gondolom igy..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
szacsa82
tag
válasz Peddy789 #40629 üzenetére
Nincs kihajtható screen a d3400on, de ami fontosabb, amire az előző hozzászóló is felhívja a figyelmet, nincs mikrofonbemenete, vagyis a hangfelvétel gáz lesz, vagy külső felvevő kell. Szóval videó blogra felejtős. D3300on még volt mik csati, de ott sincs kihajtható képernyő, ami szintén alap a vlogginghoz... 5000res széria a nyerő vagy más, e fórumon nem megnevezhető márka.
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
kutga
nagyúr
válasz Peddy789 #40631 üzenetére
Ez a csomag egyébként itthon sem sokkal drágább.
Gyári garanciával és ugyanúgy a cashback akció keretében.
Az hogy elég-e, neked kell eldöntened. Részemről vagy ezt, vagy az 5300-at fogom venni...talán karácsonyra.
Az 5300-ban van kihajtható kijelző és mikrofon csatlakozás is.
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Nyilván (nem kell visszahozni, el sem vesznek )Most így hirtelen nem is tudom, hogy ha csak raw van beállítva, lehet-e monokrómban fotózni - egy opció amit 6 év alatt még nem használtam (mármint nem a raw hanem a monokróm) De a raw mindig tutira a nyers, színes képet fogja tartalmazni.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
xors
senior tag
Ha raw -ban fotózok, akkor ugye nem számít, hogyha monokrómra állítottam a színeket fotózásnál, vagyis vissza tudom hozni a színeket?
-
Peddy789
őstag
Hali, abszolut noobkent erdeklodnek.
Baratnom regota szeretne valami alap fenykepezo gepet, ami jobb mint a telo. Neki annyi lenne fontos hogy videokat is szeretne kesziteni youtubera, amin onmagat veszi ahogy beszel stb. (legyszi ne itelkezzunk)Nemtudom hogy kihajthato kijelzo pl vane. Illetve mikrofon jolenne ha lehetne csatlakoztatni hozza kesobb
Black friday alkalmabol nezelodtem, hogy van e valami jo deal, es ezt talaltamNIKON D3400 + AF-P 18-55MM VR BLACK FRIDAY KIT 369euro tasival 16gb memoriaval
Ez jo dealnek szamit, illetve megfelelo kamera ez video keszitesre? vagy tul olcso, tul draga, valami kapaszkodo jolenne, barmi velemeny erdekel! Nagyon koszi!
-
-
válasz Throme #40625 üzenetére
Nem, ez ilyen jövőben idetévedőket összezavaró hsz., hogy nagyjából 50-50%-os arányban maradjanak a "kezdőként vegyél jobb gépet mert egyszer úgyis kevés lesz" vs. "vegyél nyugodtan D3xxx-et mert nem azon múlik, hogy milyen képeket készítesz" válaszok
Amúgy így van ahogy mondod, de én is hónapokig lamentáltam a D3200-as előtt, és persze nekem is az lett a konklúzió, hogy "ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz" Valószínűleg ha egy használt D5100-at vettem volna (akkoriban az volt a "vegyél használtan"-király), akkor se bántam volna meg
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
válasz fireman123 #40620 üzenetére
Én 3 év D3200 után váltottam most nyáron D7200-ra - attól, hogy picit gyorsabban és kényelmesebben tudom elkészíteni a képeket, azok még nem lettek egy fikarcnyit sem jobbak Csak mondom, ugyebár mindig előjön ez a vélemény (is) ilyenkor.
Ha nem D3200-as hanem D3300-asom lett volna, valószínűleg még nem is cseréltem volna le, annyira tökéletesen megfelelt a 3xxx széria minden igényemnek. (meg ha nem lett volna Nikon visszatérítés + eszement jó akciós ára a D7200-nak épp júniusban ).
-
kutga
nagyúr
válasz fireman123 #40620 üzenetére
Lehet várok karácsonyig és D5300 lesz. Arra még gyűjteni kell sajnos.
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz fireman123 #40617 üzenetére
Az én igényeimnek a D3300/3400 tökéletesen megfelel.
-
fireman123
őstag
Igen, az edigi is havatalos nikon partner, mondtam is a szervíznek, ....de őket csak a sárga nikonos feliratú garijegy (illtve a nikon eu-s) érdekelte, azt mondták, ők edigis és más bolt által kiállított garijegyet nem fogadhatnak el. Az is meglehet, hogy miközben az edigitál is hivatalos nikon partner, de "beesett" egy szürkeimportos szállítmány valahonnan és azt "akciózták le" és adták olcsóbbab 10 %-al, ....de ezt nyilván nem tudom amikor a kosárba beteszem.
Nem lenne célszerűbb D5300-at venni? ....most már elég olcsók újonnan is (nemtom mennyivel drágább mint a D3300), nekem nagyon bejött a kihajtható kijelző, sokat használom talaj közelben a gépet..... -
kutga
nagyúr
válasz fireman123 #40615 üzenetére
A digitcamet néztem, ott van csomagban a kiszemelt gép. A Nikon oldalán az edigi is fell van tüntetve egyébként, lehet inkább a Nikon képviselet szívózott.
-
fireman123
őstag
azért érdemes rákérdezni, hogy most mit adnak, ...én még tavaly nyáron vettem, lehet csak az akkori szériára volt edigis papír (az obit külön vettem, nem vázzal)
D5300 vázat + 18-105-öt a fotoplusnál vettem, ott ezekre rendes nikonos garipapírt adtak (de ennek már 2,5 éve)[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz fireman123 #40613 üzenetére
Akkor megy vissza a feladónak. Kár érte.
Pont az Ediginél néztem én is gépet, de akkor inkább valami olyan boltot keresek ahol nem saját garanciajegyet adnak hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
Gondolom garipapír nélkül eléggé nehéz lenne garis javításra leadni, és kérdéses, hogy milyen színű forrásból származik a gépváz és obi (mármint fehér/fekete/szürke ), ...és persze nem derülne ki, így hogy van-e rá még gari (ha volt egyáltalán)
Nikkor 35mm f1,8G obit a hivatalos Nikon viszonteladó Edigaltól vettem, de nem a sárga Nikonos feliratú garijeggyel adták hanem egy edigitálos garijeggyel ....bevittem a Nikor szervízbe garis javításra (back fókusz) és nem akarták elfogadni az edigitálos garipapírt, szerencsére vittem magammal a komplett dobozt és abban megvolt a Nikon eu-s garipapír amelyen szerepelt a sorozatszám, ...így ezzel az eu-s garipapírral (ami ki sem volt töltve, csak passzolt a sorozatszám) vették be garis javításra[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Ajándékba kaptam egy D3300 típúsú gépet 18-55 VR kit objektívvel. Minden tartozék megvan hozzá, de számla, garanciajegy sajnos nincs. A kérdésem az lenne, hogy ezek hiányában le tudom-e adni a gépet garanciális javításra, vagy nem, ha igen, akkor honnan tudom meg hogy egyáltalán van-e rá bármiféle garancia a gépre?
Nem mintha bármi baja lenne, kifogástalanul működik.
[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
válasz Mákosmetélt #40598 üzenetére
Na a három közül a 18-105VR, és kész.
A 18-135 régi + nincs benne stabi, a másik szebben rajzol, emlékeim szerint.A 70-210-ez meg vázmotor nélkül szerintem felejtsd el, se stabi se autófokusz, akkor már inkább 55-200 VRII vagy 70-300.(#40604) anaqer: vak vagyok
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
Viperator
őstag
válasz Mákosmetélt #40607 üzenetére
Nézd meg az általad kinézett objektívek hogyan teljesítettek D5300 vázzal (nagy a választék, de megtalálod): [link]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
csacsi77
senior tag
válasz Mákosmetélt #40607 üzenetére
Canon oldalon ilyen esetekben ezt a Tamront szokták ajánlani.
Gondolom Nikonon is jól muzsikálhat.
Ha mindenes obi kell, akkor ezzel mindent megkapsz. Semmiben sem a legjobb, de épp jó mindenre. Azért a tele végéhez ajánlott a sok napfény.Öreg fater megoldja!!!!
-
Mákosmetélt
tag
válasz anaqer #40604 üzenetére
Köszönöm, hasznos volt
Szóval akkor a VR-t semmiképp nem érdemes kihagyni a buliból.
Elterveztem, hogy nekiállok a Kéktúrának és végigfotózom a tájat, állatokat, épületeket, stb...
Szóval kell a nagy látószög, illetve a a tele is, mert út közben bármilyen téma előfordulhat.
Ezért nem lenne hátrány, ha nem kellene cipelnem + súlyt, illetve menet közben 10 percenként cserélnem az obit (ahogy ismerem magam )
Tele obit pl. 55-200 csak abban az esetben vinnék/vennék és vállalnám be a cserélgetést, ha számottevően jobb minőséget produkálna, mint a 18-105.re: OPiiPO , Viperator - Köszi nektek is!
[ Szerkesztve ]
Éljenek a nyulak!
-
Viperator
őstag
válasz Mákosmetélt #40602 üzenetére
Nem volt még a kezemben ez (Nikon 16-85), jó árban van, csak meg kell nézni alaposan! A többiek megmondják, hogy ez az objektív mennyire jó...
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
OPiiPO
veterán
"- Nikon Nikkor AF 70-210mm 4-5.6D"
- ebből csak a fix F/4 változatot nézném, annak van értelme"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
veterán
A 18-135 tutira felejtős. 105mm és 135mm között elég minimális az eltérés - ennyit 24MP-ből bármikor kikroppolsz -, viszont a VR hiányát nem tudod kiutómunkázni. Ha beremegett a kép, akkor az kuka, kész, ennyi volt.
Azt lenne hasznos tudni, hogy igazából milyen témára kellene. Mert ha csak az a baj, hogy rövid az 55mm, akkor vagy csere 18-105re... vagy a kitobi mellé egy 55-200 VR (40 alatt van abból is dögivel). Sokkal inkább ajánlható, mint a 70-210. Ideális körülmények között képminőségre lehet, hogy frankóbb egy FX obi, mert a sarkokban taknyolósabb részek lelógnak a szenzorról... de hogy se AF, se VR - nos, az nem elhanyagolható mértékű gépészkedést fog igényelni. (Használtam a 28-105öt még a D40-en... van egyfajta tanulógörbéje a "motor nélküli vázra alacsony szögelfordulású fókuszgyűrűs obit csavarok" kombinációnak.)
energomatt
Nem érzem szükségét, hogy leugasd a kollégát. Pech, ha éppen birkózószart vacsoráztál, de ez az RTFM / LMGTFY szintű válasz mérsékelten produktív.[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
Attól még, hogy sokan, sokszor leírták már itt és az objektív topikban is a saját, erősen szubjektív tapasztalataikat ezekről és az ennél jobbakról is, a te intelligenciád és igényszinted alapján teljesen eltérő variációk mellett is dönthetsz estleg jól, rosszabbul és még annál rosszabul is, mint ahogy mások is ezt teszik. Ehhez már most is minden feltétel adva van, további tanácsok nélkül is.Nem beszélve a tesztoldalakról, amelyek az objektív méréseket és értékeléseket nagyon részletesen tartalmazzák.
[ Szerkesztve ]
-
Mákosmetélt
tag
válasz Throme #40600 üzenetére
Köszi! Lehet kicsit félreérthető voltam
Az átfogást szeretném bővíteni, ezért kellene másik obi, nem a minőség miatt.
Viszont az új obik közül a minőség lenne az elsődleges választási szempont.
A 40k sem limit, csak azért írtam oda, hogy nagyjából egy árban vannak.@ fireman123 :
Köszi!
Az nem baj számomra, ha a fényereje gyengébb, csak ne torzítson és szép, éles képe legyen.[ Szerkesztve ]
Éljenek a nyulak!
-
fireman123
őstag
Nekem a D5300-hoz az alábbiak vannak:
- Nikkor 18-105
- Nikkor 35mm 1,8G
- Tamron 70-300 VR
- és játszani egy Helios 44M-4Az én igényeimhez/tudásomhoz/pénztárcámhoz teljesen megfelelnek, ....persze nyilván jó lenne minőségi fényerős zoom a széleslátó és a tele tartományban is, de annyit nem tudok/akarok ráfordítani, ezek még egy darabig kiiszolgálnak arra a célra amire nekem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Politika
- GTA V
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest