-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Nagyon metál ez a hirdetés: csak a poén kedvéért.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Roachy
senior tag
válasz randras_83 #40492 üzenetére
Én szoktam használni. Van olyan helyzet amikor ott állítom be előre, hogy hova akarom az élességet, vagy pl mozgásnál, honnan induljon a követő Af. Egyszerűbb a kijelzőre pillantva előre beállítani, mintha a keresőbe nézek, ráadásul közben a várható eseményt is szemmel tudom tartani.
-
Lac-coo
őstag
válasz psycroptic #40495 üzenetére
Ki is irja, plussz amit kell mutat is, pl szelektiv fokusz terulete....
I love latte-avokado !
-
Lac-coo
őstag
Beallitaskor azert jo ha van, nem egy fokuszpontnal, de pl fokusz modot, teruletet beallitani tok jo...
I love latte-avokado !
-
psycroptic
őstag
válasz randras_83 #40492 üzenetére
Jó kérdés. A D5100-on anno betudtam tanító jellegnek pl. a rekesz ábrát "minél kisebb az f-szám annál tágabb a rekesz és fordítva", de a fókuszpont ábrázolást én sem vágom.
PSNID: Tomy83PS
-
randras_83
addikt
válasz psycroptic #40491 üzenetére
Egyébként most elgondolkodtam, hogy miért is jó, mert keresőbe látszik, LV-ban beállítod ahová akarod, de ennyi. Önmagában csak státusz kijelzésre éppen nem sok értelmét látom, a D750 sem jeleníti meg.
https://www.flickr.com/randras83/
-
szecsgeri
tag
válasz szab13 #40489 üzenetére
Mondjuk szvsz ez pont olyan fícsőr, aminek én nem sok hasznát veszem, pedig nekem van fókuszpont visszajelzés a D7000-en. Úgyis a keresőben választok pontot, egyszerűbb is, mert úgyis azon keresztül nézem a témát.
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
szecsgeri
tag
válasz szab13 #40484 üzenetére
Szerintem nem.
(A felső státusz kijelző lebutításából kiindulva gondolkozva.)[ Szerkesztve ]
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
-
szacsa82
tag
Behalt a topik.
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
tvamos
nagyúr
Nem sok Nikon 1 obi van a winter cashback-ben. [link]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Viperator
őstag
válasz recallcity #40470 üzenetére
A többség nem használja videózásra a DSLR-t... Nem csodálom, hamar belefárad a szenzor....
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
recallcity
csendes tag
válasz recallcity #40468 üzenetére
Sok világító pötty, van zöld kék piros és fehér színű is.
A szaporodást úgy értem, hogy időről időre egyre feltűnőbb és több volt , vissza néztem a videós munkáimat, és havi szinten visszamenőleg egyre halványabbak és észrevehetetlenek voltak. Mára már odáig fajult hogy rettenetes módon zavar engem, és idegesít hogy ott van.http://www.youtube.com/user/14recall
-
Throme
veterán
válasz recallcity #40468 üzenetére
Helló!
Azt azért konkretizálni kell az elején, hogy most pixel probléma, vagy szennyeződésről van szó.
Foltos a kép, vagy egyes pixelek "világítanak", sötétek, mindig egyszínűek (zöld, piros...). Vagy mindkettő.A pixelhibát a szerviz elég gyorsan meg szokta csinálni. Pláne ha nem garis a gép, akkor már pénzes buliról van szó, de nem visz anyagi csődbe.
Az mondjuk elég furán hangzik, hogy elszaporodnak pixelhibák. Ezt eddig hogy kezelted?
Szenzortisztításhoz létezik néhány megoldás (pl nedves swab, nenspen), de ha már pixelhibákat megcsináltatod, akkor ugyanott a szenzor tisztítás nem sok idő, és nem sok pénz.
De lehet elég egy tükörfelcsapást követő körtepumpás befújkálás.szvsz
[ Szerkesztve ]
-
recallcity
csendes tag
Sziasztok!
Ritkán írok fórumokra, de most nagy szügségem lenne a segítségetekre.
Jelenleg egy Nikon D5200-al dolgozok, és időről időre elszaporodtak rajta a hotpixelek / deadpixelek, azt hiszem az a nevük. Próbáltam ilyen speckó tisztítót venni a lecsére is, de alig értek hozzá. Az official szerzív a legutolsó lehetősége, mert a munkámhoz kell a gép, és az 2-3 hét amég kivizsgálják bla bla...
Olvastam olyan hogy lehet szenzor hiba, lehet hogy csak piszkos... Mi lenne a legegyszerűbb és a legpénztárca barátabb megoldás?Előre is köszönöm.
Ui: Ha van valaki, aki esetleg jobban ért hozzá és tudnak segíteni, hálás lennék érte.
Skype elérhetőségem: recall.clshttp://www.youtube.com/user/14recall
-
RpPRO
őstag
válasz Ed Parker #40462 üzenetére
Hajrá.
A few clarifications for this release:
Do I need upgrade to Lightroom 6.13 when Lightroom Classic CC has already launched?
You should only update to Lightroom 6.13 if you are currently holding a license to our perpetual, non-subscription-based product.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
*Ropi*
félisten
válasz marcitp #40464 üzenetére
Ha valakinek van dokkolója, akkor nem vészes a Sigmák beállítása: némi rutinnal egy fix obi 4 referenciapontját 1 óra alatt végig lehet kalibrálni, zoomoknál meg a referenciapontok számának növekedésével arányosan több idő (legalábbis a sajátjaimnál így volt). Érdemes a végtelen felől kezdeni és a végén újra ellenőrizni, mert a többi elhúzhatja. A váz ---> dokkoló szorzó pedig 2 (ha a vázon +4 értéken pontos, akkor a dokkolón +8 lesz jó Canon és Nikon váz esetén is).
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Viperator
őstag
válasz marcitp #40457 üzenetére
Egyszer írtam erről, a szakszerviznek biztosan van valami "gyári" berendezése és ezért hamar meg tudják csinálni...
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
marcitp
őstag
válasz pergabb #40458 üzenetére
De ha egyszer bekalibrálod, utána okés, nem? Egyébként erről jut eszembe, a 35/1.8G DX obit rendbe tudják rakni nikonnál? Mármint a szokásos probléma, vagy 1m-en belül jò, VAGY felette, az egész táv nem együtt fut. Van olyan fotòs itt is, aki képes ilyen megkötèsekkel használni, na ez azért nem opciò.
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
pergabb
senior tag
válasz randras_83 #40439 üzenetére
csak bírd türelemmel míg kikapsz egy olyan példányt, ami jó a vázon
-
Viperator
őstag
válasz jlaudio #40452 üzenetére
Már többször leírtam, hogy az obit (kizárólag csak az obit, a Camera Kft is megmondta) kell kalibráltatni a vázhoz képes! Hogy ha más vázon lesz, ott gond lesz. Ezért csak egyfajta vázzal jó lesz az obi, mert ehhez az egyfajta vázhoz van kalibrálva. Ha garanciális még, ingyen megcsinálja a Camera Kft és jól!
(Nikon - Sigma konfliktus van, ezért ilyen fókuszhibásak a Sigma objektívek, kalibrálással megoldható)
[ Szerkesztve ]
-
jlaudio
tag
válasz Viperator #40447 üzenetére
Tényleg nincs gondod vele? Nem is kellett kalibrálni? Milyen vázon használod? Lehet, hogy neked valami új változatod van, olvastam külföldi fórumokon olyasmit, hogy a Sigma változtatott valamit az obin, de hivatalosan semmi ilyesmit nem irnak, persze nem is lesznek hülyék elismerni, hogy aztán mindenki ki akarja cseréltetni a régit ingyen...
-
Viperator
őstag
-
jlaudio
tag
válasz Viperator #40443 üzenetére
Nem, ugyanazon a vázon beállitod és bizonyos távolságokon, fényviszonyokon pontos máson nem, addig viszed amig el nem találják vagy meg nem unod és eladod, a haver obijával egy hétig "szórakoztunk" és nem tudtuk beállitani, gondoltam változtattak valamit rajta és a mostan gyártott modellek jobbak de a külföldi fórumok szerint nem.
-
jlaudio
tag
válasz Lac-coo #40438 üzenetére
Nekem van már dokkolóm hozzá a kérdés az, hogy be lehet e állitani úgy, hogy tökéletesen működjön? Minél többet olvasok a neten róla annál jobban elmegy a kedvem tőle, sokan nem tudták beállitani dokkolóval sem, a baj az, hogy DX-re nemigen van más alternativája, kezd elegem lenni a Nikon-ból, DX el lett felejtve, semmi jó fényerős zoom sincs csak az ősrégi stabi nélküli f2.8 17-55 amit ha jól tudom már nem is gyártanak.
-
Viperator
őstag
válasz jlaudio #40436 üzenetére
Ha elviszed a Camera Kft-hez vázzal együtt kalibráltatni és tökéletes lesz! Lehet találni használtan és még érvényes garanciával rendelkező obit is!
-
mazsi70
senior tag
-
jlaudio
tag
Használ itt valaki Sigma 18-35 ART-ot Nikonnal? Szeretnék egy új obit venni a Nikon d5100 gépemhez, jelenleg van egy Nikon 18-105 VR obim és egy Tokina 11-16 f2,8 nagylátóm, eredetileg egy Nikon 35 f1,8 fixet akartam de a 3-ik decentrál példány után megondoltam magam. Tudom, hogy voltak/vannak fókusz problémák, egy havernek van egy ilyen obija, az övé nagyon problémás, lehetetlen rendesen beállitani, igaz használtan vette és elég kopott volt már de például LV módban nem téveszt a fókusz.
Szóval én egy új példányt akarnék vásárolni, netes rendelés lenne igy sajna nem tudom kipróbálni vásárlás előtt, már vettem is egy USB dokkolót hozzá, tehát elméletileg majd tudok rajta állitani ha kell.
A neten sokat olvasgattam egyesek szidják a fókuszt mások szerint OK, változtattak valamit ezen az obin a megjelenése óta, már vagy 4 éve gyártják történt valami fejlesztés rajta ami javitja a fókusz problémákat? -
pergabb
senior tag
válasz randras_83 #40427 üzenetére
Én azóta néztem élőben is, 1.8G jóval gyorsabb...
-
Lac-coo
őstag
En ket-harom obival jarok nyaralni, nem ertem mi a baj vele....
Volt Tamron 17(8)-200-asom, adtam el a fenebe, mindenre jo, de valojaban semmire.
Semeddig nem tart lecserelni egy obit, taskabol ki-taskaba be...,nem is ertem mi a gond azzal.....[ Szerkesztve ]
I love latte-avokado !
-
pandur99
aktív tag
válasz mazsi70 #40423 üzenetére
Én az ilyen szervezett utakat 1 objektívvel abszolváltam mindig: régebben Nikon D80 + 18-200 VR, most Olympus E-M5 + 14-150. Az a tapasztalatom, hogy objektívcserére ritkán van alkalom, leginkább a buszon, kiszállás előtt kell eldönteni, mit csavarsz fel. Nagyon ritkán volt olyan érzésem, hogy az objektív szűkössége miatt nem tudok valamit lefotózni. Max. ott a panoráma. Legutóbb éppen Nápoly környéke volt a cél, ott is mindenre elég volt.
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
Ed Parker
nagyúr
Egy elinchrom d-lite rx 4/4 to go-val jól jársz, még korrekt áron is van.
-
Papa-Het
aktív tag
Köszi!
-
Viperator
őstag
válasz randras_83 #40382 üzenetére
Már eladod az 1.4G-t?
-
Papa-Het
aktív tag
Ha FF obit használok DX-szen, akkor az f értékek is emelkednek a 1,5-ös szorzó esetén?
-
válasz csobi1 #40412 üzenetére
Ha ügyes vagy (és nem nehéz, év vége, Black Friday stb. ), a Nikon visszatérítéssel 240 körül kijön a D7200 váz új/garisan, mellé meg egy használt 18-140, pont megleszel
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
-
A Zéé
addikt
válasz mazsi70 #40416 üzenetére
Ha dx vázad van, akkor ezek közül bármelyiket választod egyedüliként, akkor csak a szívás lesz. Ilyen kirándulásokon nekem tuti iszonyatosan hiányozna a nagylátó rész a Tamromból.
Valahogy találd meg a módját, hogy gyorsan tudj cserélni. Övre köthető objektív tartó, vagy valami hasonló nem opció?Just a simple Lineman...
-
mazsi70
senior tag
Köszönöm a válaszokat !
Szívem szerint mindent vinnék de muszáj választanom (nem tudtam) .
Ezért is kértem a segítségeteket !Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
szacsa82
tag
válasz mazsi70 #40416 üzenetére
Én el nem mennék egy obival a helyedben ilyen helyre (sőt egyáltalán, még a sarki boltba se), ráadásnak még egy telét is vinnék pluszba ehhez a 3 remek darabhoz, de ha már muszáj választani, akkor szerintem is a Tamron...
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
DonTuros
tag
válasz Ed Parker #40415 üzenetére
Fotózásra szeretném használni, nagyon ritkán videózásra is.
Legyen új, mert az a legbiztosabb + garancia - (bár a használtaktól sem félek annyira).
Erős hobbi szintű használatra, mármint nem munkához, vagy bármi hasonlóhoz
Illetve mondjuk olyan objektívre gondoltam ami mindegyik témában (táj, állat, épület, rendezvény és személy/portré - fotózáson is) megállja a helyéthttps://www.akosturos.com
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Adott egy Olaszországi társas utazás .Nem akarok több obit vinni magammal a fotózáshoz ,csak egyet ,mert nem biztos ,hogy lesz időm cserélgetni .Jelenleg 3 obim van :
Nikon af-s 50/f1.4G
Nikon af-p 10-20/f4.5-5.6
Tamron af 28-75/f2.8Szerintetek ?
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
DonTuros
tag
Sziasztok!
Milyen gépet és objektívet ajánlatok jelenleg / vagy úgy a közeljövőben (~1-2 hónap) 200-250 ezer összköltségben?
https://www.akosturos.com
-
csobi1
tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Nikon DSLR gépet szeretnék venni. Szerintetek melyiket érdemesebb? D5600 18-140 objektívvel kitben, újonnan vagy D7200 pár ezer expóval használtan, szintén használt 18-140 objektívvel?
-
marcitp
őstag
válasz pergabb #40406 üzenetére
Ez az ábra ha jòl értem, azért igen nagy előny az 1.4 részére. A képszél (pl teljes kitöltéses arcportrénál harmadolòba rakott szem) pl portrénál fontos, az 1.8 azért harmadoló környékén mintha jòval gyengébb lenne. Meg mondjuk ezt is tapasztalom a saját 1.8-nál.
Szòval az 1.4 jòval egyenletesebbnek tűnik.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
pergabb
senior tag
válasz Ed Parker #40399 üzenetére
Ezt is láttam már
Viszont ahány oldal kb annyi eltérő írás és teszt
Dxo-n kiválasztod a vázat akkor pl az 1.4-es a jobb. Néztem az élességet és ott ezt dobta, 1.8-as kb F8 fele jut ide el:Ezért is kérdeztem, mert ezek a tesztek már semmit sem érnek, inkább hagyatkozom mások tapasztalatára. A lassúságot pl többen említették.
Vkinek van full frame nikon vázzal és samyang 14mm 2.8-al készült képe, amit nyers formában is meg tudna mutatni, azt nagyon megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz randras_83 #40404 üzenetére
Nikon 500/5.6
-
Ed Parker
nagyúr
válasz randras_83 #40402 üzenetére
Ha fókuszt talál akkor brutál, viszont teljesen más teknikát igényel ez a nagy szenzor, apró be mozdulás hamar meglátszik a képen.
Stúdióban nincs ez a para, de vadfotónál sokkal magasabb záridő kell.
AF, kijelző, szenzor mind rendben van.
35 Art obival nagyon adja.Eddig minden szempontból tetszik, a LR támogatás hiányát tudom egyedül felróni mínusz pontként.
Az új havi előfizetős rendszer nem tetszik, szóval marad egyelőre a konvertálás. -
Ed Parker
nagyúr
válasz randras_83 #40400 üzenetére
Nekem régebben volt 1.4, de pontatlan volt és lassú, eladtam.
Most nyáron beesett egy 50/1.8G olcsón és nagyon szeretem, D850-n nagyon jól karcol, 100képből 2 fókusz ment félre, szóval ez jó.
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Politika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest