-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Ha egyébként is ilyen durva fókuszproblémáid vannak, akkor az simán bekavarhat.
Milyen AF módban lősz? Mert ha nem AF-S, akkor a custom settingsben nézd meg, hogy az "a1: AF-C Priority Selection" mire van állítva - ha Focusra, akkor simán lehet, hogy amiatt tilt le a váz.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
hito
nagyúr
válasz #65675776 #40989 üzenetére
A második lehetőség a szimpatikus. Kíváncsi vagyok mennyibe fog ez fájni.
Viperator: köszi, felhívom őket.
Még egy problémám van, ami miatt már majdnem földhöz csapdostam a gépet. Van amikor egyszerűen nem akar exponálni. Nem tudom, hogy miért és mikor, amikor éppen kedve van. Ellövök egy képet, utána nyomnám a következőt és hiába nyomom az exponáló gombot, cseszik ellőni a képet. AF-be és MF-be is csinálja. Ki-be kapcsolom és lövi a képet. Mi lehet ez?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
kutga
nagyúr
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
törölt tag
válasz Viperator #40991 üzenetére
Már megint úgy írod, mintha konkrétan a Sigma ellen irányulna az egész. Miközben csak arról van szó, hogy nem adja ki harmadik félnek a kommunikációs protokollt, ami egy saját, zárt fejlesztése. A 3rd party gyártók persze ettől még visszafejtik, de a jelek szerint a Sigma-nak megy ez a legkevésbé.
-
Viperator
őstag
Nikon kitol a Sigmával, valami licensz díj miatt....
Vidd el kalibráltatni a Camera Kft.-hez! (ha garis az obi, akkor ingyen megcsinálják! Az összes Sigmát odavittem kalibráltatni, Nikonnak köszönhetően....)
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
A WU-1a wifi adapternek van más, olcsóbb, utángyártott alternatívája? (D3200)„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
hito
nagyúr
Erre ugyan sajnos nem jött válasz, de hátha most erre
Megvettem az obit és szomorúan tapasztalom, hogy elég sokszor hibázik a fókusz. Először csak azt hittem, hogy nyitva ennyit tud, de aztán MF-szal is próbálkoztam és úgy már rendben volt a végeredmény.
Aztán megint AF-szal lövöldöztem és 4-ből 4 képet eltaknyolt, használhatatlanok lettek olyan szinten fals a fókusz. Mi lehet a gond? Be kell állíttatni az obit? Vagy netán hibás darab? Ja, leginkább tele tartományban csinálja. Nagylátón nincs (nagy) gond.
-
rekid
addikt
válasz Lac-coo #40980 üzenetére
Beállítottam, hogy 1/60-nál lassabb záridő alá ne menjen mindezt úgy, hogy max iso 1600 lehet.
Ehhez képest gép fényviszonytól függően lőtt expókat a két határ között is. Tehát pl. 1/125 és Iso 800 fix f1.8. mellett. Miért nem húzta lentebb az auto iso az isot és engedte tovább a záridőt. 1/60-ig lett volna tere és alacsonyabb zaj lenne a képen.Gyáva népnek nincs hazája!
-
Lac-coo
őstag
-
veterán
Erre én is kíváncsi lennék.
Tapasztalataim szerint Nikonéknál sajna az auto ISO eléggé... "fickle mistress". Nagyon fasza lenne látni a firmware forráskódját, hogy pontosan mi alapján dönt az algoritmus - mert néha elég furcsán dönt.
Pont ezért használom rekeszprióban mindig az első tárcsa rekesz, hátsó tárcsa ISO setupot - ez szerintem a legjobb átmenet a full manuál és a full auto között. Témához illesztett rekesz, aztán max gyorsan feltekerem az ISO-t hátul, ha túl hosszú záridőt látok a keresőben. (Ezt még egytárcsás gépeken is meg lehet csinálni - az Fn gombra rákonfigolod az ISO állítást, aztán csá.)
-
rekid
addikt
válasz Lac-coo #40974 üzenetére
Nem.
A gép rekesz prioban van. Fixen 1.8-on az obi.
Beállítottam, hogy 1/60-nál lassabb záridő alá ne menjen mindezt úgy, hogy max iso 1600 lehet.
A gép fényviszonytól függően lőtt expókat a két határ között is. Tehát pl. 1/125 Iso 800. A kérdés az volt, hogy ilyenkor mi alapján számol expozíciót a gép. Iso vagy záridő a nagyobb prioritás.Roachy: Ezt mindenképp megnézem, köszi!
Gyáva népnek nincs hazája!
-
Lac-coo
őstag
Amit beállítasz ott zárídőt azt tartja minimálisan...
Tehát beállítod az ISO-t 100-ra, minimum záridőt mondjuk 1/125-re, akkor egészen addig semmi nem történik amíg 1/125 nél vagy afelett vagy, viszont ha csökken a fény , vagy zársz a blendén akkor mindig pont addig emeli az ISO-t, hogy tartani tudja a beállított 1/125 -öt .I love latte-avokado !
-
hito
nagyúr
Sziasztok! D5500-ra keresek valami tisztességesebb obit. Sigma 17-70mm-t (2.8-4, sima, nem C.) néztem ki, mert Canon vonalon nagyon meg voltam vele elégedve. Kérdésem az lenne, hogy ebben a tartományban és hasonló árban van valami jobb választás?
-
rekid
addikt
A hétvégén először használtam a váz auto-iso módját rekeszprioritás móddal. Alapvetően nagyon meg tudja könnyíteni az ember életét ha gyorsan változó fényviszonyok mellett kell lövöldözni.
Viszont a számolási módját nem teljesen értem. Megadtam neki azt a záridőt ami felé nem mehet így is tett viszont a felett nem világos mi alapján állít záridőt és ISO-t magyarán expot. (ISOnak is állítottam felső limitet természetesen.) Nem a legkisebb isora törekszik az biztos.
Nem ismeri valaki véletlen ennek az üzemmódnak a lelki világát?[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
Byk01
őstag
Ha nincs DX jelölés az nem baj, a lényeg az AF-S vagy AF-P. Ezekben van motor, így ezekkel lesz autofókusza.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Roachy
senior tag
válasz anaqer #40961 üzenetére
Az én régi D200-am másfél napig nem működött. Kb -10-ből mentem be egy fűtött helységbe, a gép végig szabadon lógott a nyakamban. Bent még lőttem vele párat, majd először elszállt az lcd, majd az egész gép meghülyült. Aksit, kártyát kivettem belőle és kb másfél nap száradás után működött megint. Nem lett semmi tartós baja, túl élte, de azóta azért vigyázok ilyenkor.
De történt velünk ilyen párásodás profi televíziós videó kamerával is, az nem javult meg a száradás után sem, csak egy 200ezer forintos szerviz segített rajta.
Nem mellesleg, nemcsak a gépnek, de az optikának is okozhat gondot.
Én inkább türelmes leszek továbbra is és hagyom akklimatizálódni. Abból biztosan nem lehet baj. -
csacsi77
senior tag
Feltételezem nem lesz autófókusz a D5300-al. Van AF-S jelölésű Nikon obi 55-300mm. Használtan kb. 60 eFt körül szokott lenni.
Öreg fater megoldja!!!!
-
Helm
csendes tag
Üdv!
Barátnőmnek van egy d5300-as gépe és van egy eladó objektív a közelben, de sajnos nem igazán találtam semmi infot erről a konkrét darabról, ennyire régi darab lenne?
Nikkor 75-300mm 4.5-5.6D
30.000 Ft-ért árulják. Érdemes ennyiért vagy inkább egy másik, modernebb 300mm-est ajánlanátok a géphez, kb hasonló áron?
Köszi előre is!
-
veterán
válasz t_a_m_a_s #40960 üzenetére
Igen - túl van kicsit pörgetve az időjárás-állóság. Voltam D40+kitobival (kb. a legidőjárásállatlanabb kombó, amit el tudsz képzelni) augusztusi párás esőben, meg -8 fokban... le se szarta. (Na jó, hát hidegben az aksi nyilván gyorsabban merült - de ez a fícsör minden gépnél megvan.)
Ahol ez az egész téma egyáltalán képbe jön, az inkább esőerdő-szintű páratartalom, meg esetleg ha valami szarrá fagyot tajgáról mész be a házba, és rögtön letekered az obit, aztán úgy hagyod a vázat... de még ott sem biztos, hogy túl sokat számít. Hétköznapi használatban meg ezek nem túl reális helyzetek.
Javítsatok ki, de én még nem hallottam olyan Nikon vázról, amit az ölt volna meg, hogy valaki nem bugyolálta zacskóba mielőtt bement a kicsit hidegebbről hidegről a kicsit melegebbe. Még a legcsóróbb DSLR vázaknál is el van szigetelve az "alaplap" annyira, hogy a páralecsapódás ilyen elméleti síkú kérdés. Az obi elektrikus kontaktjai, de még az SD kártyái is elég messze vannak egymástól ahhoz, hogy egy kis párapötty visszahozthatatlanul leshortolja a cuccost.
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz looser #40959 üzenetére
Semmi baja sem lesz így. Azért nem hímestojások ezek, bírják a strapát.
Szvsz a párásodás dologgal is max a felhasználók 10%-a foglalkozik. Én is csak akkor ügyeltem rá, amikor órákat volt kint a mínuszokban, és utána kellet (volna) bent a lakásban. Gondolj csak bele, mennyien vannak akik hírből sem ismerik ezt a fórumot, csak megveszik aztán használják...[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
looser
addikt
Byk01, t_a_m_a_s, doeeg, Roachy: köszönöm szépen a válaszaitokat!
Még egy amatőr kérdés: ha leteszem a gépet, az ugye "orrnehéz", ez nem kezdi ki a menetet? Itt az obi és gép között bezárt háromszög két befogóján lévő nyomást értem. Tehát érdemes otthon is szétszedve, kupakokkal, táskában tárolni, vagy maradhat így?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
veterán
válasz amulet #40955 üzenetére
A 35/1.8 kivételével ezek mind FX obik, tehát különösebb beavatkozás nélkül működni fognak... viszont ne várj tőlük olyan élességet a sarkokban, mint ami a D7100-os képeken volt. (Minden obi szarabb a széleken/sarkokban - de ezek ugye eddig lelógtak a DX szenzorról, tehát nem láttad őket. Mindenesetre én ezt nem izzadnám túl.)
Sőt... igazából a 35/1.8 egy kicsit különc DX obi - keress rá és nézd meg a képeket FX-en. (Páran próbálták, és nem teljesen szar. Brutálul vignettál, persze... de meglepően nem teljesen szar.)
Teljesen szubjektív vélemény - de ha nem tartod meg másodgépnek a D7100-t, akkor én azért azt az obit eladnám vele. Egy 50/1.8D-vel is jobban jársz helyette, és könnyebb is egy DX vázat úgy eladni, hogy mellécsapod az egyik "DX sztár" obit.
-
veterán
"Ismét tanultam valamit (amit már mindenki tud)" rovatunkban ma:
1) Keringenek néha a neten ilyesféle városi legendák, hogy a modernebb stabik már elég "okosak" ahhoz, hogy felismerik, ha állványozol, és olyankor elvonulnak cigiszünetre. Nos, ez talán bizonyos prémium obiknál tényleg így is van - de mind a Sigma 17-70C, mind a Tami 70-300 VC próbált nemlétező rezgéseket korrigálni. Eredmény: aktívan bemozgatják a képet, tehát tényleg figyelni kell rá, hogy állványozásnál kézzel ki kell őket kapcsolni. Biztos, ami biztos.
2) Figyelem, ez kicsit reklámszagú lesz* : a Joby GorillaPod SLR Zoom egy atom jó állvány azoknak, akik nem szeretnek állványt cipelni. (Jelentkezem.) Tényleg csak ajánlani tudom koca-állványosoknak, mert kis helyre elpakolható, súlyra meg nincs 40 deka - könnyebb mint egy átlag zoom obi, vagy egy vaku. És ha kicsit is kitanulod, rá lehet tekerni szinte bármire - faág, szék háttámlája, Belgrád rakpart vaskerítésének díszgömbje ... majdnem akármi. (Egyszer egy kilincsre is megpróbáltam, de az már tényleg sok volt neki.) (Sajnos valami egészen eszetlen mértékben felment az ára - három éve még 22 volt itthon gömbfejjel együtt, most meg másfélszerese. Külföldről még vannak olcsóbb megoldások.
*ha úgy gondoljátok, ez a rész törölhető - mondjuk anyagi érdekem nem fűződik hozzá, nem a saját cuccomat hirdetem (el a kezekkel tőle)
[ Szerkesztve ]
-
Roachy
senior tag
válasz itouchfan #40953 üzenetére
Ha nagyon hidegből mész melegbe, akkor előfordulhat hogy a pára a hideg gép belsejében csapódik ki. És az bizony nem tesz jót az elektronikának. Ugyanaz történik a gépben, mint amikor egy szemüveges ember megy be a hidegből, azonnal párás lesz a lencse. A párásodás nem is garanciális, az alaplap csere meg kb a legdrágább hiba ami egy gépvázon előfordulhat.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
melyik alkatrész miatt fontos ez az akklimatizálás? mi károsodhat, ha ez az idő nem áll rendelkezésre kinti és benti helyszín között?
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Roachy
senior tag
A 15-20 perc még kevés lehet a táskában, inkább 1 óra legalább.
A zacskós megoldás akkor kell, ha beltéren is szükség van minél hamarabb a gépre. Zacskóval a leggyorsabb az akklimatizálás, úgy tényleg csak pár perc. De ahhoz még kint villámzáras zacsival tényleg légmentesen kell lezárni. Akár inkább több tasakba. -
Roachy
senior tag
válasz t_a_m_a_s #40949 üzenetére
Nem jó hasonlat a Canon vs Nikon, mert ott tökmindegy melyiket veszed, csak a "vallásodon" múlik. Míg az UV szűrő akármilyen jó minőségű, lesz olyan helyzet amikor rontja a képminőséget, javítani viszont sosem fogja. És védeni is csak szélsőséges helyzetekben, ahogyan már doeeg részletezte.
-
válasz looser #40947 üzenetére
Fizikailag nyilván ront, mert egy precíziós lencserendszer elé csavarsz egy 5000 forintos, Kínában gyártott üveglapot (az meg már része a hitvitának, hogy adnál-e többet érte ). Nem is kell nagyon szélsőséges körülmény hogy bezavarjon a képbe. De úgy általában azért nem nagyon fogod észrevenni a képeken a különbséget
Szóval ártani olyan sokat nem árt, ha már megvetted, nem kell a Dunába dobni. Biztos van olyan szitu (pl. homokfúvót fotózol szemből, vagy kőolajjal teli mendencében vízalatti képek) akkor lehet hogy érdemes, hogy fizikailag védd a frontlencsét, és/vagy a bevonatát. De azért azt tudd, hogy a boltokban semmi másért nem ajánlják, mint hogy megvedd tőlük
Annyi racionális előnye tényleg lehet, ha tényleg gyakran kell takarítani, akkor nem a frontlencse bevonatán simogatod körbe a porszemeket a lenspennel. De én pl. 7 évnyi fotózás alatt nem éreztem emiatt még UV szűrő hiányát az Alpoktól az Alföldig sehol.
Úgy általában az elektronikus cuccoknál annyira nem hülyeség az akklimatizálás, illik valamennyire fokozatosan csinálni, lehetőleg minél kevesebb páralecsapódással, pl. elrakod a táskába mielőtt bemész, és nem veszed elő 15-20 percig. Olvastam olyat is, hogy be kéne tenni egy nejlonba odakint, és így bent azon csapódik le a pára, ennyire azért nem kell paranoiásnak lenni.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
t_a_m_a_s
addikt
Hogy ront-e az UV szűrő (jó minőségű UV) vagy sem, az kb akkora hitvita mint a Canon vs Nikon.
Az akklimatizálódás viszont fontos. Ha sokáig van kint a hidegen a cucc, hagyd táskában, esetleg előszobában, de legalább ne a radiátor elé rakd a cuccot. Én a memóriakártyát ki szoktam venni, az hamarabb "átmelegszik", és a képeket addig is le lehet menteni.
Holnap majd jól beletépünk...
-
Byk01
őstag
Minden, ami a fény útjába kerül, ront a képminőségen. Azért fektetnek rengeteg időt és energiát egy-egy objektív megtervezésébe, hogy ez a minőségromlás minél kisebb legyen.
Az odakoccanások ellen használaton kívül objektív sapkával tudsz védekezni, használat közben pedig napellenzővel, hogy a képminőség ne romoljon (sőt, az esetleges becsillanást okozó oldalról jövő fénysugarak kizárásával még javítasz is rajta vele)"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
looser
addikt
Akkor ezek szerint ront a képminőségen egy védelem céljából feltett UV szűrő? Teljesen kezdő vagyok, az eladó javasolta és rá hallgatva vettem egy uv szűrőt. Mondván, ha béna vagyok és koccan a gép, nem a frontlencse sérül, ami végül is elfogadható magyarázat volt számomra. Úgy voltam vele, hogy kezdőként nem árt, meg sajnos a Coolpix meg a régi Beirette-em is koccant 1-2x, pedig vigyáztam rájuk. De a képminőség befolyásolása tényleg érdekelne.
Meg még egy kérdés: a hideg-meleg (utcáról lakásba & vv) esetén mennyire kell vigyázni? Szóval ha kimegyek-bejövök, mindig érdemes várni, hogy akklimatizálódjon a szett? Vagy ez hülyeség? :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
válasz Viperator #40942 üzenetére
Nekem a napellenző van mindig fent. Úgy a kutya se fér oda a frontlencséhez
De amúgy szubjektív hitvita, aki akarja, tegyen rá UV-szűrőt, nekem is van pl. szilikontok a gépen.
Bár a szilikontok nem rontja le a képminőséget, nem okoz fölösleges becsillanásokat, és nem kell harapófogóval lefeszegetni ha belegyógyul a szűrőmenetbe[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Viperator
őstag
válasz t_a_m_a_s #40940 üzenetére
"(#40939) doeeg: Hja, arra ott az objektívsapka." - igen, de így nem lehet fényképezni Viszont egy kutya megnyalhatja fényképezés közben a frontlencsét.... (ki tudja mit akar fényképezni, de nem árt védelem céljából ott legyen egy szűrő...)
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Viperator
őstag
válasz t_a_m_a_s #40940 üzenetére
Ha teljesen kezdő, nem árt megkérdezni, hogy mit is akar.... nálam minden obi kap védelem céljából szűrőt és ezért kérdeztem, hogy nem erre gondolt...
-
-
válasz #73959936 #40930 üzenetére
Egy W-Tianya-val, vagy Polarioddal jó vagy ~5.000ig (mindkettőm volt, ilyen szinten vállalható minőség), vagy Hoya bőven jó
(használtan ezekből is van 5-6000 körül). Polárszűrőt feltételezem a polárszűrő funkció miatt akarsz venni[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
vettem 1 ilyet
Meg tudná mondani valaki, hogy milyen polárszűrőt érdemes hozzá választani. (abszolút amatőr vagyok)
-
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Sajnos időhiány miatt ezer éve nem vagyok már itt aktív, most mégis lenne egy gyors kérdésem:
vennék egy használt D750-et, Serial Number alapján érintett a Nikon zárcserében, de a tulaja nem vitte be. Kérdésem h én minden gond nélkül cseréltethetem még én ezt?
Illetve azt sem tudom biztosan h erre a vázra 1 vagy 3 év gari van/volt. Ez pontosan h deríthető ki?
Köszi nagyon ha vki tud segíteni!
-
Throme
veterán
válasz jlaudio #40920 üzenetére
Én már a nikon rendszeremhez nem veszek obit. Elég az ami van, amire nekem kell.
Még ez a sigma 17-50 C lehetett volna a kivétel...17-70 jó obinak tűnik, de a vége már nem fényerős. Most nem emlékszem meddig tart az f2.8, de kb egy 18-105 obi 24-70mm szakaszával összehasonlítva talán 0,5Fé-vel jobb, ennyit meg elbír a szenzorban lévő tartalék, és mondjuk a 24Mp-ről 12 Mp-re leméretezés.
Átfogásban viszont jobb a 18-105.
Ami igaz az igaz, dokkolni a nikkor obit nem lehet, míg a sigma 17-70 C-t igen, és ez nagy előny a sigma oldalán, főleg, ha belépő tükröst használ az ember. Ezért is várnám a C-s 17-50-et, bár nekem AF tuningos vázam van.Nem értjük a sigmát, de ők tudják.... még a tamron-ban lehetne bízni, mert ők is elkezdték a dokkolós játékot, és ha véletlen felújítanák a 17-50 VC-t dokkolósra, és optikailag jobbra, akkor lenne verseny, és ösztönzés a sigma számára...
Addig meg szép lassan mindenki átáll milcre, hogy a fókusz problémáktól megszabaduljon....
-
jlaudio
tag
válasz Throme #40863 üzenetére
Több mint 1 évet vártam, hogy kihozzák a C verziót de szerintem nem lesz belőle semmi, a Sigma APSC fronton a 18-35 és a 50-100 f1,8-at "erőlteti" vagy van még a 17-70 f2.8-4 ami sokak szerint nem annyira jó obi?
Akartam valami jó kis obit a Tokina 11-16 és a 18-105 mellé, persze fényerőset és olyat amit lehet dokkolni ha netán téveszt a fókusz mivel a d5100 vázamban a Nikon kihagyta ezt a szoftveres funkciót . A 18-35 az optikailag nagyon jó de az a példány amit kölcsön kaptam az minden 3-4 képet melléfókuszálta és sajna dokkolóval sem lehetet beállitani és a haver vázán is ugyanazt csinálja, na ezután már nem mertem beválalni.
Elkeztem nézegetni a képeimet és rájöttem, hogy a legtöbb képem ekv. 35-50mm között készült, ergo gondoltam akkor keresek valami fixet.
Először a Sigma 30 f1,4 ART-on akadt meg a szemem, de végül 35 f1,4 Art-ot vettem, mert ez jobbnak tűnik, FF kompatibilis (ha majd FF-re váltanék nem kell eladjam) igaz, hogy nagyobb, nehezebb és drágább mint a 30-as.
Ami még nagyon tetszett az a 24-35 f2volt de ez elég drága és nagyon nehéz viszont mindenki dicséri
Szóval a 17-50 az egy álom maradt, nem igazán értem a Sigma gondolkozását, pont a legjobban keresett APSC obit nem akarják felújitani igaz FF-en sem akar jönni a 70-200 f2.8 ART. -
amulet
senior tag
sziasztok, szeretnék egy kis tanácsot kérni. Le szeretném cserélni a D7100-at, mert idoban nem a legjobb
Jelenleg D600-at vagy D7200-at néztem. Az egyik APS a másik Full Frame, de iso tekintetében melyik a jobb?
Egyre többször kell olyan helyen használnom ahol kevés fény van, rendezvény, épületen belül, stb... de vaku nélkül. Elvileg az objektyveimet kezeli a full frame gép, szóval ez nem lenne gond. -
Throme
veterán
válasz temagad.aho #40914 üzenetére
Úgy, hogy a két obival szerencséd van, míg a sigmával nincs.
Inkább vissza kellett volna vinni a sigmát 14 napon belül, ha online rendelted, és ha jó fej a bolt kipróbálhatsz másikat (bár így meg valaki megkapja a te használt obidat újként...), vagy visszakéred a zsetont.Másrészt, ha a vázat hozzáállítják a sigmához, akkor a két obid lehet nem lesz jó a vázadon...
(ez az egyetlen probléma ami miatt a milc jobb, a többi szubjektív, de ez szívás AF tuning nélküli vázakon... sajna...)
-
kutga
nagyúr
válasz fireman123 #40915 üzenetére
Igaz. Vagy tavasszal veszek egy telét.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
fireman123
őstag
D5300 váz 135e + használt 18-105 obi 40-42e-ért, összesen kijön ~175e-ből és a jobb vázad és jobb obid van, ennyi pluszt megér (szerintem) ....én 2,5 éve a D5300+18-105-t még 245e-ért vettem, de nem bántam meg (persze jobb lenne egy D7200 váz , de az megint más kategória, ...árban is)
-
temagad.aho
tag
Sziasztok!
Vettem egy Sigma 10-20as obit a D3200es vázamhoz, azonban pontatlan volt az AF. Leadtam az obit a vázzal együtt a Camera Kft-nek, és azt a választ kaptam hogy az objektív megfelel a gyári értékeknek, a gépem viszont "erősen mögé állít". Az hogy lehet hogy a másik két Nikon objektívnek nincsenek AF problémái, azonban a 10-20as erősen hátra fókuszál? (18-55, 55-300)
[ Szerkesztve ]
Honor 8
-
tvamos
nagyúr
válasz anaqer #40910 üzenetére
Bocsanat, valoban rosszul emlekeztem.
"D5300: Pentamirror 95% coverage 0.82x magnification
D3300: Pentamirror 95% coverage 0.85x magnification
The D3300 has a slightly larger viewfinder, but all three are of the same type. This will provide you with a clear and bright view of the scene.""Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
kutga
nagyúr
válasz tvamos #40909 üzenetére
Én úgy tudom több infót jelenít meg. Attól félek hogy a legkisebb kitobin felül egyből kell vennem egy másikat. A 18-105 azért nagyobb tartományt fed le.
MOD
Ha cég nevére szóló számlával vásárolok, akkor is megkapom a 3 év garit?[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
En csak teszteket nezegettem, de mintha a kereso is jobb lenne az 5-os szerian, ha ez szamit. De ebben nem vagyok biztos, elnezest, ha tevedtem volna!
Nagyon szeretem a kihajthato kijelzot, mert a szaladgalo kisgyereket, kutyat sokkal jobb azzal fenykepezni.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
kutga
nagyúr
-
kutga
nagyúr
válasz Viperator #40905 üzenetére
-
looser
addikt
válasz tvamos #40902 üzenetére
Az mondjuk meredek, hogy a 80e-el drágább D7200-nál 22e, míg a D5600-nál 30e a visszatérítés...
Én már hónapok óta nézegettem, BF-re vártam, de nem volt jó árban D7200-es, most 18-140-el vettem meg 346 (-22), ebből ha jól láttam 150 körül van az obi. Nagyon be vagyok sózva :-))Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
kutga
nagyúr
válasz Viperator #40898 üzenetére
Ha jól értem akkor azt kellene eldönteni, hogy megveszem-e a komolyabb vázat a kisebb obival és később bővítem, vagy a 'butább' vázat a kissé nagyobbal és azt bővítem.
-
looser
addikt
Tripontnál holnapig egész jó akciók vannak (Nikon -10% + pénzvisszatérítés), ha valaki esetleg vásárlás előtt áll.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest