Hirdetés
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Mikrotik routerek
- Disney+
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz imyourfriend #19999 üzenetére
Aha.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Freddy76
addikt
válasz imyourfriend #19996 üzenetére
Oszt mér nem
-
Real_Necro
veterán
válasz emitter #19994 üzenetére
A Tamron teljesen jó lesz, sokan használjuk itt nagy megelégedéssel. Alapzoom, fényerős, ha újan veszed, 5 év gari.
Szerk.: sajátomat is Artworknél vettem.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
emitter
őstag
Sziasztok!
A kérdésem az volna, hogy milyen márkájú típusú objektív illene a Nikon D90-hez? Általános alapzoomra lenne szükségem, esetleg tájfotózáshoz, szürkületi, éjszakai fotózáshoz. Amiket eddig néztem az a következők:
Tamron: [link]
Sigma: [link]
Nikkor objektívek közül is ajánlottak még, de azok már drágábbak kicsit. Mennyire jók a nagy tartományú objektívek? Pl.: 18-105mm, 18-200mm
Gondolom ezek a nagy átfogású objektívek valamely minőségi jellemző rovására tudják csak ezt az átfogást.
Köszi előre is!
-
Freddy76
addikt
válasz negyedes #19987 üzenetére
AF problémák. A 2013. december 20. - 2014. február közötti hozzászólásaimban sokat bazmegoltam. Aztán a Nikon szervíz beállította az af szenzort, én eladtam a 35-öst, vettem egy 17-50/2.8 Tamront, és öröm boldogság.
-
Dare2Live
félisten
válasz Freddy76 #19981 üzenetére
ír még vhol fotos témában?
szerk: imo ken rockwell (a fotózás chuck norrisa) kifejezetten jókat ír ha a megfelelő szürőn át nézi az ember.
Egyik kedvencem tőle mi jól mutatja mindenki magából idnul ki, hogy senkit se érdekel egy kocsi fogyasztása. Ami lényeges az, hogy milyen gyakran kell tankolni megállni. Elsőre nem is érti az ember....de bzzeg az ő nézőszögéből ez igaz. Hiába eszik az újonnan feleségének vett 450loerős cayenne-je 16+l/100kmen nem fontos mert 120literes a tankja. Netto 2milliom lenne havonta engem se érdekelne.
De nekem a How to afford anything cikkje is nagyon tetszett k* jól megmutatja, mennyire más (imo jobb) az ő felfogása mint az én tipikus bár nyugatiasabb de Magyar. Nem az a fő szempont mennyit keresel hanem, hogy amit megkeresel azt mire költöd, hogy fekteted be/kamatoztatod.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #19982 üzenetére
D7000 kivétel. Azt megvettem, rühelltem, megszerettem, majd eladtam
-
BigBlackDog
veterán
-
ccH2SO4
tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #19981 üzenetére
"...inden cuccát imádja, amikor megveszi, kritikus lesz két hónap után, majd szidja kicsit, amikor eladja..."
Ez valahonnan ismerős... kisebb nagyobb eltérésekkel...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
Real_Necro
veterán
válasz ccH2SO4 #19977 üzenetére
Nedveset nem, sima mikroszálas törlőkendőt, lenspent meg körtepumpát. Én a bevonatos lencséket semmilyen oldószeres dologgal nem kenném össze...
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz DAVE_CH1 #19974 üzenetére
Ha jól tudom pl. infra fotózásnál jelenthet valamekkora előnyt. Régebbi (közelmúlt-beli) gépeknél a Moiré nevű jelenség csökkentésére, kiszűrésére használták, az újabb, nagyobb felbontású szenzorok viszont kezdik feleslegessé tenni a használatát. Ha jól tudom, akkor tulajdonképpen ez a szűrő kicsit lágyította, mosta a képet minimálisan (ezáltal a valós felbontás is csökkent nagyon kis mértékben), emiatt csökkent, eltűnt a Moiré jelenség (anyagoknál, ruháknál, egyéb apró, ismétlődő mintázatot tartalmazó felületnél szokott előjönni). De a fent leírtakat ne vedd feltétlen biztosra, elég régen foglalkoztam már ezzel a témával, nem ártana, ha valaki megerősítene/megcáfolna egy válasszal.
Mindenesetre én nem tartanám nagy előnynek az OLPF szűrőmentességet, igaz némileg talán nagyobb élesség érthető el egy ilyen géppel, de ahhoz a 24 Mpixeles DX érzékelőhöz kell ám rendesen egy obi, ha ezt ki is akarnám használni. D5200 jobb választás lenne véleményem szerint egy D5300-al szemben (az árkülönbséget figyelembe véve).[ Szerkesztve ]
-
DAVE_CH1
tag
válasz lakkusjj #19973 üzenetére
Elgondolkodtató..
D5200 Nincs optikai low-pass szűrű OLPF és EXPEED 3 képfeldolgozó rendszerrel bír.
D5300 OLPF szűrő nélkül és EXPEED 4 processor.Előny vagy hátrány az OLPF szűrő?
Az Expeed 4 gyorsabb rendszer ezáltal kevesebbet is fogyaszt azt olvastam.Xiaomi Mi3 / Mi5 Pro / MiNyóc / 14pro
-
DAVE_CH1
tag
Sziasztok!
Komolyabb gép vásárlása előtt állok és nemtudok dönteni a két típus között:
Nikon D3300 kit (18-55mm VR II)
Nikon D5300 kit (18-55mm VR II)D5300 felé hajazok mivel kihajtható az lcd, sokat használom a régi gépemnél ezt a funkciót. + HDR funkció ami érdekel. wifi, gps része nem érdekes számomra. A többi egyezik a D3300-al, na meg a plusz fókusz pont amiben eltér a kettő. Megéri e azt a +80e a D5300? Szerintetek? Képminőségben meg nem ad többet.
Csak az a fránya kihajtható lcd miatt sírok...Xiaomi Mi3 / Mi5 Pro / MiNyóc / 14pro
-
Larry303
addikt
-
Throme
veterán
válasz imyourfriend #19960 üzenetére
Én most fáradt vagyok a számolgatáshoz, de nem biztos, h teljesen ugyanaz. Az 1.3x kivágást 16mp-en teszi.
Eszterr: a pénzt visszakapod, de erre asszem van 30 napjuk, h megtegyék. Nem tudom mennyire sietik el a dolgot.... bocs nem akarok vészmadárkodni!!
[ Szerkesztve ]
-
Eszterrr
csendes tag
válasz t_a_m_a_s #19964 üzenetére
Visszaküldtem visszakapom majd a pénzem..
Nem sokára elutazok, most kell szereznem valahonnan egyet 1 hét alatt..
Nagyon szomorú vagyok..
Gondolkozok most amúgy az 5200-ason mivel nincs olyan sok különbség árba, bár nem tudom hogy megéri-e, mert a jelenlegi tudásom még az 5100-hoz is kevés .. De ez majd változik.. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz Eszterrr #19912 üzenetére
Ez a tükrös világ ilyen, bekerül néhan1-1 szösz, nagyobb porszem ami meglátszik. Akár az első napon is. De törölgetni nehogy nekiláss! Körtepumpa és.lenspen amiket be kell szerezned, ezekkel kell ügyködni. Egyik sem nagy költség, körtepumpa gyógyszertárban is kapható (asszem beöntéshezbhasználják gyárilag...), ezzel tudod lefújni az apróbb porszemeket. Lenspen meg szvsz media.marktban és hasonlókban is beszerezhető, vagy edigital webshop...
A tisztításról nézz meg egy két videot mielőtt nekilátsz.Holnap majd jól beletépünk...
-
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #19959 üzenetére
...szóval ne használd, mert a crop mód csak a profiknak való... mint a FF is... ja nem...
-
Aaron14
őstag
válasz negyedes #19961 üzenetére
Bocsi. :-)
Köszönöm a választ. Annyi kérdésem lenne még, hogy a fényképezőgépem markolatánál elkezdett leválni a műbőr borítás. Ha még garanciális, akkor szerintetek vigyem vissza vagy erre nem terjed ki a garancia?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
negyedes
addikt
válasz Aaron14 #19951 üzenetére
erre van kulon topik.
amit en leszurtem vasarlas elott: ne legyen muanyag meg akkor sem ha csak neha kell. ne legyen osszekotve a labak. gondolkozz el hogy hany kilot kell elbirjon(gep+obi). labak nyillasanak szoge(ha fontos). milyen fej kell(sokat panozol, gyors es egyszeru kell, ala gombfej, amit en nagyon utalok, stb), az allvany tomege es merete.
Ezek alapjan en egy velbon sherpa 200r vettem.[link]
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
TayRol
nagyúr
D7100-nál ha crop módban használom, akkor a képélesség és egyéb képi tulajdonságok megmaradnak, csak a felbontás (illetve az ekv. gyutáv) változik?
-
Frigetrus
aktív tag
válasz matyi012345 #19957 üzenetére
Igen, a programok némelyike kiszedi. Az EV-t tényleg azért piszkáltam minimálisan, hogy az original képen jobban átjöjjön, hogy mire gondolok, illetve miután az egész képkivágást lementem painttel, és felteszem prohardverre, utána már megint csak egy paca lenne az egész, ezért toltam rajta, és nagyítottam fel 400%-ra.
Szerviznek hamar megvan a javítás, a szállítás ami macera messzebbről, ezért jó, hogy a szoftverek szűrik automatice.
Az előfordulás tényleg lutri amúgy. Lehet 1 napos gépen már van, lehet egy hét után jön elő, lehet 3 hónap után, lehet, hogy sose.
Azért a lényeg, hogy átbeszéltük a dolgot így a végére, az illető meg ezek után átgondolhatja újra, biztos vissza küldi-e.
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
válasz Frigetrus #19955 üzenetére
Látom tényleg van rajta, én 200-on elmentem mellette ezekszerint. Vagy az LR és a Ps is kiszedi, mert ami 400-on látszik annak azért kéne 200-on is, mondjuk én az EV-t hagytam mert originalt kértél. Mindegy, mert ezentúl sem fogok mást használni Szerintem amúgy továbbra is érdemes és a boltban ellenőrizni kell, nem hinném hogy mindegyiken van. Szervíz is kimappeli gondolom hamar, kérdés melyik az egyszerűbb. én a gépen is vissza szoktam nézni 100%-on a képeimet és ott sem láttam. Ha 2 év után előjön, hát jöjjön rendben de az nem 1 nap.
-
imyourfriend
őstag
válasz matyi012345 #19954 üzenetére
Fogtam a kezemben olyan D300S-t amelyiken ott virított egy-két ilyen pixel és az illetőt nem igazán zavarta, szóval nem vagy vele egyedül.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz matyi012345 #19952 üzenetére
Igen, a felső képen azért nehéz meglátni, mert letömöríti a prohardver, az eredeti képen szép piros a pont és nem ilyen sötét. Amúgy ugyan arról a pixelről van szó mindkét képnél természetesen.
A jelenség normális, a szenzorokon előfordulhatnak hibás pixelek. Tehát igen, a hiba normális, a megoldás meg teljesen helyénvaló. Mint olvashattad, tervezem a gépet megint szervizbe küldeni, és egyszer már volt is. Itt a téma arról szólt, hogy kell-e a felhasználónak emiatt új gépet kérnie, és hogy ez jelent-e akkora problémát. És amúgy ha kicseréli a gépet, lehet, hogy a következőn is lesz hibás pixel, vagy akár egy hét, vagy két év után jön ki néhány.
Tessék, a képed egy részlete, 400%-ban, jpg-be dxo-ból konvertálva, 0.75 EV-vel felfelé, anélkül is látszik, de így még jobban:
(Közben rájöttem, hogy a paint is túlságosan tömörít )
[ Szerkesztve ]
-
gab.m
senior tag
válasz matyi012345 #19952 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy a LR és a PS automatikusan kiszedi a hot/deadpixelt........
Túl határozottan hirdeted itt szentírásként a saját véleményed, miközben nekem úgy hat, hogy nem teljesen értesz a témához. A hotpixel egy hiba, de teljesen természetes és a szenzor működéséből adódóan előfordul(hat); kimappelés után is jelentkezhet/jelentkezik.-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
matyi012345
őstag
válasz Frigetrus #19950 üzenetére
Original NEF fájl, 200%-ban pásztáztam végig LR és PS-ben is. Ha mutat is az a DxO, akkor sincs értelme.
Egyébként a felső képeden semmit se látok, csak az alsón egy kereszt alakút ami tényleg hasonlít rá. De erre a jelenségre sem mondanám azt hogy normális, szervízben pixelmapping-al ki kéne vetetni és akkor nem lenne rá gond. Most attól, hogy szerinted egy hiba normális attól még nem az és van rá megoldás. Ha ez lenne az elfogadott akkor nem létezne a pixelmapping eljárás.
-
Aaron14
őstag
Állvány vásárlása esetén milyen szempontok alapján érdemes dönteni és melyik márkákat ajánljátok?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Frigetrus
aktív tag
válasz matyi012345 #19949 üzenetére
Nem, az egy hibás pixel, nem véletlenszerű. Pláne onnan is tudom, hogy minden képemen ott van. Ennyire azért nem vagyok hülye.
Tegyük hozzá prohardver nagyon tömöríti a képet, a valóságban jobban látszódik.
Mivel konvertáltad a képed? Mert nagyon valószínű, hogy ott igenis történt változás. Nagyon nem mindegy. Ha átküldöd emailben a nyers képet, akkor megmutatom hogyan fest DxO-ban.
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
válasz Frigetrus #19948 üzenetére
Semmilyen hibás pixel nincs a képeden, a hot dead vagy stuck pixelek határozott éles kontúrú jellemzően "+" alakú jelenségek, amik a szenzor hibájából fakadnak. A bekarikázott dolognak semmi köze nincs hozzá. Az előhívás meg teljesen mindegy, én nyers NEF-et fotóztam amivel semmit nem csináltam, csak átkonvertáltam a fájlt hogy netre feltölthető legyen, ugyanis NEF-et nem lehet. A kép tartalmán emiatt nem történik változás. Amit bekarikáztál az közönséges véletlenszerű zaj csak éppen az a legnagyobb a képen.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz matyi012345 #19946 üzenetére
Nos nekem ilyen a kép DxO-ban RAW-ban, ISO3200-on, fehérrel pedig bekarikáztam az egyik ominózus állandóan ott lévő hibás pixelemet.
Tudni kell a DxO Optics Pro-ról, hogy valóban egy nyers képet mutat, nem mint a Capture NX, ami még akkor is szűri a képet, ha elméletileg ki van kapcsolva a programban a zajszűrés.Ilyen pedig zajszűrés után, szépen eltűnt a hibás pixel is, oldalt láthatóak a szűrés értékei:
Jpg-nél már nem tudja ilyen szépen kiszedni a hibás pixeleket.
(#19947) Eszterrr
Szerintem meg ne csesszék meg.
Fel tudnál tölteni egy képet alacsony ISO-val készítve, úgy, hogy ez a képrészlet mindenképpen rajta legyen, amit már felraktál?[ Szerkesztve ]
-
Eszterrr
csendes tag
visszaküldöm felhívtam őket..
csesszék meg -
Frigetrus
aktív tag
válasz matyi012345 #19944 üzenetére
Nyugi, csak te nem tudod alátámasztani a kijelentést, miszerint nem szabad 3200-nál semminek sem lennie, hiszen ha neked 8000-nél sem volt(5100-assal), akkor másnak sem lehet, és az már rossz gép. Nem kell félrevezetni a delikvenst, hogy két hotpixel miatt már rossz a gépe, és vigye vissza vidékről, és csináljon belőle magának pár kört.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz matyi012345 #19941 üzenetére
Mondom, RAW, ISO 8000. Ha nincs, akkor nem tudom miről beszélünk. Hiába RAW-ból van konvertálva, nekem a nyers fájl kellene, DxO-ba berakom, és kiderül.
Egyébként jöhet olyan kép is ahol nincs letakarva az obi. Lehet rajta téma.[ Szerkesztve ]
-
-
torzo
őstag
NikonD810!!!!
Nóóórmáááááliiis? -
Frigetrus
aktív tag
válasz matyi012345 #19938 üzenetére
Ahhjj, nem mondok ilyet.
De tudnod kellene, hogy hibás pixelek bármikor előjöhetnek, és nincs konkrét határ, hogy mégis milyen ISO-nál fordulhat elő a dolog. Mondom ha ISO100-200 körül, kézből kitartható záridőnél is előjönnek, akkor érdemes kimappeltetni, de ha 3200-on jön elő, akkor azért az eléggé természetes jelenség.
Azért egy teljesen nyers képre kíváncsi lennék sötét háttérrel, hogy mennyire nincs semmi világító pixel nálad 8000-en. Kaphatok? (mondjuk úgy letakart obival, ISO 8000-en, és 1/50-es záridővel.) -
matyi012345
őstag
válasz Eszterrr #19933 üzenetére
Simán visszavinném. Nekem ISO8000-en sem volt ilyenem és az élőképem is hibátlan volt és túl voltam 25.000 expon egy ilyen vázzal. Kötelesek cserélni és ellenőrizd az újat mielőtt elhozod. Szervízbe amúgy feltérképezik és kiszedik pixelmapping eljárással, de kár vele sz.rakodni ha időn belül vagy szó nélkül cserélniük kell.
Mondjuk ha nem BP-i vagy akkor bonyolultabb, de a szervízbe is csak el kell juttatni.
[ Szerkesztve ]
-
Frigetrus
aktív tag
válasz Real_Necro #19930 üzenetére
Nekem eleinte volt egy nagyon zavaró hot pixelem, ISO200-nál, 1/4000-nél is látszott, azt lazán kimappelték.
Azóta lett még 3 nagyon zavaró hot pixelem, szintén mindig látszódnak
Tervezem, hogy megy szervizbe, de már kevésbé izgatom magam miatta, RAW esetén a program kiszedi őket.
Az, hogy a boltok hogy kezelik, az jó kérdés. 3 napon belül még akár jogos is lenne, de ugyebár:
1. bármikor előjöhet új hibás pixel, és a szerviz gari időn belül ingyen kiszedi
2. ez miatt a boltnak egy másik gépet kell odaadnia, a "hibás" géppel meg talán kezdeni kell valamit, lévén használt.(#19932) matyi012345
"Én is használtam 5100-ast és iso 8000-nél se volt vele gondom. Nem jöhet elő 3200-on,"Az egy dolog, hogy neked nem volt vele gondod, simán lehet gond másnál. És de, előjöhet 3200-nál, akármilyen záridőnél...
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
válasz matyi012345 #19932 üzenetére
Neten rendelt gép. Vissza lehet küldeni, de a pénzbe kerül, és utána vadászhat újat. Egyszerűbb ebből a pénzből elvinni/küldeni a szervizbe, ahol kimappelik (az eddigi ki tudja mennyi mellé), és megy tovább az élet.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Eszterrr
csendes tag
MediMarkt webáruházából rendeltem..
Én totál amatőr vagyok még ebben az egészben, szóval visszaküldjem vagy ne?
Még 10 napon belül vagyok.. -
matyi012345
őstag
válasz Frigetrus #19929 üzenetére
Én is használtam 5100-ast és iso 8000-nél se volt vele gondom. Nem jöhet elő 3200-on, max hosszú zárnál, de ha élőképbe látja akkor rövidnél is ugyaúgy elő fog jönni, mert ez deadpixel jelenség, ami pedig hiba. Egyébként meg indokolni sem kell, ha visszaviszi három napon belül. Az újat meg ellenőrizni kell a helyszínen. Biztos hogy egy másfél napos gépet így nem tartanék meg.
-
Real_Necro
veterán
válasz Frigetrus #19929 üzenetére
Nem tudom ezt hogyan kezelik ilyenkor az üzletek, de pl D7100-on ISO3200 mellett nem tapasztaltam pixel hibát. D90-nél anno ISO 1600-on volt 1-2, de azok több mp-es expók voltak.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz matyi012345 #19928 üzenetére
Nana, ez a kép ISO 3200-as érzékenységgel készült. Ott meg azért előjön több ilyen hiba is.
Ha ISO100-200 körül nem látszik, akkor nem nagyon lehet problémázni miatta. -
-
Real_Necro
veterán
válasz Eszterrr #19924 üzenetére
Szóval pixelhiba...
Milyen záridő mellett jönnek elő ezek a pöttyök? Gondolom ilyenkor "hosszú ideig" készül a kép ugye?
Szerk.:
most látom ISO3200 és 1/30
Gab.m:
[ Szerkesztve ]
-
Frigetrus
aktív tag
-
gab.m
senior tag
- törölhető
[ Szerkesztve ]
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Byk01
őstag
válasz Eszterrr #19916 üzenetére
A döntött lap a tükör. Ha azon, vagy a mattüvegen látod őket, akkor a képen nem jelennek meg, tehát semmi nem történik (egész addig, amíg ezekről a helyekről a szenzorra nem jutnak). Le kell fújni őket egy körtepumpával, és annyi.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Frigetrus
aktív tag
válasz Real_Necro #19920 üzenetére
Oké, valóban így hülyén hangzik, akkor hétköznapi probléma, korrekt így?
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Frigetrus #19919 üzenetére
Azért az nem mindennapos, hogy szösz kerül a gépbe... Megfelelő tárolással még por is alig/minimális.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz Eszterrr #19916 üzenetére
Semmi, baja nem lesz.
De a megoldást már megírták neked, körtepumpa segíthet a dolgon, első körben.
Amúgy miért nem töltesz fel képet és videót, hogy pontosabban tudjanak reagálni neked? 5-6 hozzászólás alatt már lett volna rá mód, szerintem.
Ne parázz ezek miatt, apróságok, későbbiekben minden napos dolog lesz, ha használni fogod a géped.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
nekem se tiszta, hogy elkészült képen is látható e a szösz vagy csak a keresőben.
és véletlenül se állj neki semmi ilyesminek magad. Ha annyira zavar küld vissza és adják vissza a pénzt 10napon belűl vagy és vedd meg egy local forgalmazotól.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
negyedes
addikt
válasz Real_Necro #19913 üzenetére
gondolom nem hasznalja a keresot es lv-ben ott van, kepen ott van, szoval esetleg a szenzoron van a szosz?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Byk01
őstag
Ha a kupak levételénél láttad, akkor a tükrön kellett lennie, és nem kerülhetne a képre.
Nem szokták ajánlani, de ha nagyon nincs semmilyen fotós felszerelést árusító bolt a környéken, akkor a gyógyszertárban kapható körtepumpával (amit beöntéshez használnak) lefújható. Pár száz forintért meg lehet kapni."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Real_Necro
veterán
Ez nekem most nem egyértelmű. Felül a kis keresőben látod a szöszt, vagy a hátsó kijelzőn?
-
Eszterrr
csendes tag
válasz matyi012345 #19909 üzenetére
A szöszt úgy látom ha fekete háttérnél fotózok látom az élő képen, majd amikor elkészül a fotó és kijön a kép amit csináltam ott a szösz picit jobbra kerül mint ahol eredetileg volt az élőképen..
Ez mit jelenthet? És mit kellene letörölnöm?
Nincs ilyen pumpám itthon sajnos és vidéki vagyok.. Ha Budapesten élnék már rögtön bevittem volna valahova..
Elég vicces, hogy kifizetek ennyi pénzt és 1 napos gépnél ilyenekkel kell foglalkozni.. Már amikor levettem a kupakot a gépről akkor láttam, hogy van bent valami szösz..
Nikon szerviz persze azt mondta, hogy biztos objektív felrakásnál lett olyan.. -
matyi012345
őstag
válasz Eszterrr #19907 üzenetére
A Videora nem nemtudok mit mondani mert nem videozok, de ha a képeken látszik egy szösz akkor az rendszerint a szenzoron van rajta. Bár érdekes, hogy egy 1 napos gépnél előfordul. pumpával le lehet fújni, találsz video-t a youtube-on, hogy hogyan érdemes nekiállni. Ha nem mersz nekiesni akkor a Fóti úti szervízbe szó nélkül, ingyen, azonnal megcsinálják.
-
gab.m
senior tag
válasz Eszterrr #19907 üzenetére
A lakásban videózol? Elképzelhető, hogy az auto-iso be van kapcsolva, szépen videó alatt feltolja az érzékenységet és ezért lesz zajos. Szerintem egyébként ha már így is a youtube-ot bújod, az lenne a legegyszerűbb, ha te is felraknál egy rövid videót, amin úgy érzed indokolatlanul zajos a kép és belinkelnéd nekünk.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Eszterrr
csendes tag
A fényképekkel nincs gond azon kívül, hogy már látni ezt a szöszt..
Gondolom laikusként ne nagyon álljak neki még új törlőkendővel se való törölgetésnek?Amit írok, hogy szemcsés az a videózás akármilyen beállítással nem azt a tükör full hd képet kapom amit várnék. Megnéztem youtube-on ilyen objektívvel is szebbnek kellene lenni bőven..
-
KZP
őstag
-
Eszterrr
csendes tag
válasz Real_Necro #19899 üzenetére
próbáltam 400-as ISO-val is és úgyse jó..
lehet hibás a gép?
most kipróbáltam fekete hátterén a fényképezést és még a vacak szösz is látszódik..
még jó, hogy 1 napos a gép és semmi baja sincs..
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest