Új hozzászólás Aktív témák

  • DNReNTi

    őstag

    válasz DNReNTi #11701 üzenetére

    Bocsi a duplaert, mar nem tudtam szerkeszteni.
    Szoval az kozben kiderult, hogy egy 'korlatozottan cselekvokepes' gondnokolttal van dolgunk, ez a hivatalos idezesbol egyertelmuen kiderult. Szamomra ebbol (2:20. §) nem derul ki egyertelmuen, hogy a korlatozottan cselekvokepes gondnokolt, kervenyezheti uj gondnok kijeloleset, a jelenlegi gondnok hozzajarulasa nelkul. Van egy ilyen kikotes azoknal a kiveteleknel, hogy mit tehet a gondnok hozzajarulas nelkul: 'tehet olyan személyes jellegű jognyilatkozatot, amelyre jogszabály feljogosítja', viszont ezen jogszabalyokat nem talalom.

    Lenyeg a lenyeg nagyon roviden:
    Be lettunk idezve a birosagra gondnoksagi targyalasra, mert egy szellemileg nem kerek urge, megjelolte a felesegemet, hogy ot akarja gondnokanak. Wtf. Mar voltam bent a gyamhivatalban, mert szerintem ez az eljaras tobb sebbol verzik. Lenyegeben kirohogtek, es nem igazan ertettek, mit vagyok felhaborodva, szoval megyek a kovetkezo szintre a jegyzohoz, ezert szeretnek kicsit felkeszulni a jogi dolgokkal. Alapbol az, hogy egy szemmel lathatoan zakkant valaki, random embereket rangathat be birosagra ilyen hulyesegek miatt... Nem tudom elhinni, hogy ez igy szabalyos. A gyamhivatal `kotelez` a megjelenesre, vagy 500.000 Ft-ig terjedo buntetessel buntethet. Adtunk be nyilatkozatot, hogy nem kivan a felesegem gondnok lenni, es megjelenni sem a targyalason. A masik, hogy minden adatvedelmi szempontot felredobva, adjak ki a 'kivant' uj gondnok szemelyes adatait, peldaul lakcimet, a kervenyezo (szellemileg beteg) szamara.

    Ez utobbi azert is nagyon erdekes, mert amikor elkoltoztunk, megbuntetett az onkormanyzat, mert nem jelentettuk be, hogy a kommunalis adot fizetni szeretnenk, es ezt az infot a foldhivataltol ok nem tudjak beszerezni, adatvedelmi okokbol! Szoval, ket egyuttmukodo hivatalnak nincs ralatasa az adatainkra, de egy utcarol beszedelgett mentalisan rotty baromnak van? Na jol felkurtam magam megint. :DDD

    Szoval normalis ez igy? Komolyan? :U

    but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

Új hozzászólás Aktív témák