- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icezozo
addikt
használ valaki a netbookjához
Asus T500 HSDPA kártyát?
[link]http://qwankido.hu/
-
szimplak
tag
Sziasztok! Sürgős segítség kellene!
Egy 1005ha-h tulajdonost szeretnék megkérni, fotózza le a netbook fedlapját úgy, hogy látsszon, nincs rajta karcolás. Nagyon fontos lenne!Az ok az, hogy a szervízből visszaérkezve tiszta karcosan kaptam vissza a netbookom, pedig előtte tökéletes állapotban volt.
Kérlek segítsetek!Apple iPhone 4 & Asus 1005ha-H
-
EmThor
addikt
Samsung n210? A mostani top, az asus 1005pe mellett. Ugyan az akksija kicsit kevesebbet bír (8 óra a 11 ellen), de a billentyűzete jobb.
Viszont csak 1 év gari van rá, de cserébe adnak mellé táskát.
Ami kétséges a wi-fi és a melegedés, erre egy netes tesztben írták, hogy a wifije nem túl jó és állítólag melegszik,de egyiket sem tudom megerősíteni, akinek meg van ilyenje úgyse veszi a fáradságot, hogy írjon... sajnos.
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
upszilon
őstag
...tetszik-tetszik, csak az a bunkó-vastag keret ne lenne ezeknél a 10"-osoknál. Simán elférne a 11"-os képernyő is. Mindjárt ergonomikusabb lenne. Csak az a baj, hogy mindegyik azonos alkatrészekből építkezik. Gondolom nem gyártanak másmilyen képernyőt, csak ezt a szélességet...
-
upszilon
őstag
Letisztult szépség. De annyira letisztult, hogy odalettek a tapipad gombjai is...
-
Zoli G
tag
Tudom mit jelent, at alvás mód, és nem arra gondoltam, hogy szétrázom, csak hogy ha kap áramot egykét része az nem fog-e túlmelegedni, ha a neoprén tokkal a táskámban csücsül?
-
senior tag
válasz mukibuci #8780 üzenetére
Semmi baja nem lesz a gepednek. Annyiban kulonbozik a hibernalastol, hogy a winyo tartalmat nem kiirja a merevlemezre, hanem a memoria meg az alaplap tovabbra is aramot kap, igy megmaradnak az adatok. Szoval a winyo sem porog, semmi mozgo alkatresz nincs a gepbe ilyenkor, tehat nyugodtan mehettek setalni a laptoppal
-
senior tag
válasz Zeratul #8778 üzenetére
Hat azert nem csak par nap. Dehat par nap alatt meg a sivatagban is talalsz egy konnektort
Ennek az a lenyege, hogy otthon dolgozol a geppel, lehajtod (beallitas kerdese, hogy fedlap lehajtasra mit csinaljon), aztan amikor megerkeztel B-pontba, felcsapod a gepet es folytathatod is a munkadat 10 mp-en belul ott, ahol abbahagytad. Sztem nagyon jo kis cucc. -
hami85
tag
Samsung N210 netbookról van valakinek valami tapasztalata?
Köszi előre is -
MODERÁTOR
válasz pallacko #8779 üzenetére
Először is döntsétek el, hogy alvó állapotban hurcoljátok, vagy hibernálva
Ha hibernálod, akkor biztos nem károsodik, ugyanis ki van kapcsolva minden, csak a memória tartalma le van mentve a vinyóra, és bekapcsoláskor onnan tölti vissza, és mintha mi sem történt volna, megy tovább minden.
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
pallacko
tag
Ez a kérdés engem is érdekelne!
Hibernálom az 5101 -t, utazok pl. 100 km -t "felhozom a hibernált állapotból" és nem károsodik közben a gép?
Lehet ezt?
Köszi:
pallacko[ Szerkesztve ]
iPhone 8+, iPhone X, iPad Air 2019, Apple watch S4, GitUp Git2P sportkamera, DJI Osmo Pocket
-
Zoli G
tag
Srácok, a gépet(hpmini5101) el szabad csomagolni alvó állapotban, nem melegszik meg?
-
Gergő_
őstag
válasz upszilon #8771 üzenetére
Az lehet. De gondolj bele hogy itt másról van szó. Ebben a topikban pl nekünk is voltak éles vitáink, de azt hiszem erre a szintre amit ő megenged mindenkivel szemben, soha nem süllyedtünk le. És nem is szeretnék senkivel. Felőlem vitázhatunk örök időkig arról ki szerint mi a jobb, csak a stílus maradjon emberi.
-
Gergő_
őstag
Én is hibáztam. Ne etessük a majmot. A másik topikban(Azonnali notebookos...) is eljátszotta ezt.
-
cudar07
senior tag
sziasztok
melyik netbukot kéne vennem, ha esetleg HD filmet is leakarok játszani vele??
tudom hogy video gyorsítással megy csak (VGA)
az ION-nal is megy!
de az intelek közül?előre is köszi
-
-
Zeratul
addikt
válasz Zeratul #8763 üzenetére
Direkt lemértem a Lenovot. POST 12sec. Hibernálásból az asztalig eljutás 42s. 42-12=30 sec, ami messze van a 5 másodpertől, mivel a hatszorosa. Hidegindítás, boot az asztalig 72 sec. 5 sec hibernálásból történő felállás 405 MB/s olvasási sebességet feltételezne ami max a raid0 intel X25M SDDvel valósítható meg.
[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
válasz SocketA #8759 üzenetére
2GB memóriával soha nem fog 5másodperc alatt felállni a win7. Ha az ideális 90 MB/s olvasás feltételezünk a HDDtől, akkor is 2048/90 =22,7 s a hibernálásból visszajövetel, ehhez jön még a POST idő ami megint pár sec végén ott tartunk hibernálás kb. ugyanannyi ideig tart mint a teljes boot, "hidegindítás" után. Express gate meg érdektelen, mert ha valaki egyszer kifizette az Win7 árárt is akkor feltételezhetően azzal akarja használni, ellenkező esetben oprendszer nélkül venné.
-
upszilon
őstag
válasz SocketA #8758 üzenetére
Volt nálam pár napig 1366-os felbontású, 10"-on kijelzővel egy atombook. Számomra használhatatlan volt. Kénytelen voltam az erősebbik olvasószemüvegemet felvenni. Azzal jól láttam 8-10 cm-ről. Sajnos ez annyira kényelmetlen pozíció számomra, hogy eldöntöttem, nem veszek ilyet. Jelenleg egy 15,6"-os notebookom van, 1366-al. Határeset. Mivel öregszem és ezzel arányosan romlik a szemem, vélhetően ez sem lesz sokáig kényelmes használat...
-
senior tag
válasz Zeratul #8753 üzenetére
Veled meg nem vitatkozom, egyszeruen keptelen vagy megerteni, hogy egy netbook nem jatekra van, meg "gordulekeny" winre valo... nem szamit a boot ido, mert ugyis hibernalod, akkormeg 5 mp alatt hasznalhato a gep. Vagy asusoknal ott van az express gate
8 mp alatt kapsz egy "mini op.rendszert", amivel tudsz bongeszni, amire ez a gep valo! -
senior tag
Hp osszes gepe alkalmas netezesre... de a Dell meg az Asus nem... ahha, logikus
Harmad annyi pixel van? 1366x768 = 1049088 1024x600=614400... Ez hogy jott ki Neked ketharmad annyir pixelre? A HP-nak van 2/3-ad pixele Kerlek, reszletezd mar ) matekzseni baratom[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Magnum_ #8745 üzenetére
Ulj le, nagy ujdonsagot fogok most mondani, aztan nehogy rosszul legyel: a Windows annyira egy hiper-szuper op.rendszer, hogy lehet benne allitani a felbontast, a DPI-t, lehet benne nagyitani is (windowsban is, bongeszoben is), nagy ikonokat beallitani... durva mi? Ergo mindent be tudsz allitani ugyonakkora, csak nem lesznek annyira "kocka" betuk... De ehhez mar egy picit gondolkodni kene...
-
Gergő_
őstag
válasz SocketA #8744 üzenetére
hp szinte összes gépe, itt pl sok embernek van 5101.
vagy például az új samsung pine trailes gépek.
Lenovo netbookjai...
Ez van itthon kicsi a kínálat, annyira nem nehéz választani.
Azon a kijelzőn effektíve kétharmadszor annyi pixel van mint az 1024-esen.Nem akarom ezt részletezni úgysem érted meg miért lehet szemfolyató.
Ez nem hátrány, volt aki ennek tudatában vette a hd kijelzőset. Viszont sokkal kényelmesebb eleve kisebb felbontásút venni, ekkora méretnél. Nem kell állítgatni rajta semmit. A weben szinte mindent 1024-re optimalizálnak. -
proof88
addikt
Sziasztok,
néhány hónappal ezelőtt ígértem, hogy írok egy összefoglalót az MSI Wind U123-ról logoutra, nos már akkor megcsináltam a képeket is az íráshoz, de az írást még azóta sem kezdtem el... Lenne rá igény még (akkor volt) ? -
senior tag
Akkor Neked mi alkalmas a netezesre? Mondjal mar vegre egy konkret tipust! Csak ugatsz, lefikazol mindent, de egy gepet nem tudsz monani
Miert lenne szemfolyato, ha valaminek olyan felbontasa van, mint a nagy gepeknek ? Ekkora hulyeseget is reg hallottam, Te is sok netbookot lathattal
1024x576-on meg sok alkalmazas nem indul el... de latom, ilyen gepbol is sokat hasznaltal -
Magnum_
nagyúr
szerintem bannolják már ....
I humbly and respectfully decline™
-
kokyt
senior tag
Esetleg Atom + ION? Ha az megfelel, akkor az Asus N10JH jónak tűnik. Sajna azt nem tudom lehet-e kapni valahol
[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
válasz SocketA #8730 üzenetére
Ha vetted volna a fáradtságot, mit ahogy nem vetted, akko részrevetted hogy aki az SSDt ajánlotta mind utólagos bővítésként hozta fel. 10 col vs 12 col. Netbookban alig találni. Lenovo S12, Asus 1201 egyik se 100 rongy. A 12 colos ULV megint nem 100 rongy inkább 150-200. Ha meg az IGP GMA950 akkor ugyanott van mint az Atommal, mert ugyanúgy nem tud HW H264t és ugyanúgy alkalmatlan játékra. Az AMDs 12 colos ULV-i fogyasztás miatt nem játszanak.
-
senior tag
válasz Zeratul #8727 üzenetére
Nehez felfogni, hogy a topic temaja NEM az utolagos bovites, hanem, hogy MOST mit vegyek.
De amugy azt is kifejtettem mar, hogyha meg 30-al meg tudna toldani a 80 ezret, akkor inkabb fontosabb egy HD kijelzo, meg 2 giga memoria, mint egy gyors vinyo... mert hiaba a gyors gep, ha par alkalmazas nem indul el, meg "osszecsusznak" a sorok...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Zeratul #8726 üzenetére
Ok, Köszi! Ezek szerint az Athlon Neo procis kütyük már notebook-nak számítanak...
Esetleg VIA+S3 kombó max. 10 colig?
Egy céges progi futtatásához kell, aminek nem elég az intel VGA-ja. Mást nem terhel, csak a GPU-t GLSL (gésőbb openCL) nyelven.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Sziasztok!
AMD-s netbookok közül melyik a legolcsóbb?
Keresgéltem, de nem sok eredménnyel.Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
senior tag
Teljesen igazad van!
En is ezt mondom, hogy a par gigasok hasznalhatatlanok. A nagyobbak jok, de meg nagyon dragak. 80 ezres gepbe nem fer bele!
Es szeretnem mindenkinek a figyelmet felhivni, hogy a topic cime: Milyen NETbookot vegyek? Ennek ellenere senki nem mondott meg egy gepet sem, ami 80 rugoert 40 gigas hasznalhato SSD-vel van ellatva.Rakal! Ha elolvasod az osszes hozzaszolasomat, akkor lathatod, hogy nem a technika ellen vagyok. Nagyon jo kis cucc az SSD, de meg egyelore nagyon draga a hasznalhato valtozat... ennyi a lenyeg
-
senior tag
Igen, igazad van a netbook <-> subnoti összehasonlítással. Mondjuk nálam a legfontosabb vízválasztó a hosszú akkuidő. Jelen pillanatban nem tudok más pc-s alternatívát, ami hasonló üzemidőt produkálna akkuról, mint a netbook. Mind a subnotik, mind a notik legjobb esetben is csak a felét-harmadát tudják. ODD manapság nem kell olyan sűrűn, mint régen, simán kihagyható.
Samsungos kérdést passzolom, nem volt még rá szükségem.
-
rakal
senior tag
válasz SocketA #8700 üzenetére
Én az SSD témát ezzel zárom:
Nekem megérte 2 év után kicserélni a 80 GB-s HDD-t 32 GB-s SDD-re.
Az oprendszer villámgyorsan betöltődik,a rendszer fürge,nem hallani a ventillátort,sem merevlemez fejkattogást,semmit.És csak 27000 Ft-ba került(a HDD is lett volna 12-13000,jó,olcsóbb...),és nem kell félnem,ha kisebb trauma éri a gépet működés közben.
Próbáld ki Te is,meg fog a véleményed változni az SSDk-ről(persze etalonnak nem a 4-8-16 GB-os régi modelleket kell tartani,valószínűleg ezekkel volt tapasztalatod)
Ami a legjobban tetszik:az MSI Windem teljesen hangtalan lett...[ Szerkesztve ]
-
kokyt
senior tag
válasz HummeRC #8683 üzenetére
Szerintetek mitől netbook egy netbook?
- 12" alatti képátló
- 1,5kg vagy inkább az alatti tömeg
- ODD nincs
- alacsony fogyasztású, és teljesítményű platform (az én értelmezésemben a CULV-s cuccok már nem netbookok)Nálam amik valamilyen szempontból átlépik ezeket, azok inkább már subnotik. A kivételeknek számító hibridek, csak erősítik a szabályokat
Szerk.:
Ha már említésre került a márka, a Samsung support-ja milyen? Valakinek van tapasztalat velük kapcsolatban?[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
Magam is észrevettem, hogy megy a synaptics multitouch, de nagyon gyorsan le is vakartam a driverét. Nekem nem tetszett, bár biztos van akinek bejön. Nekem sokkal gördülékenyebb a sima touchpad használata, gondolom megszokás kérdése. Még jó hogy driverrel orvosolható a dolog.
szerk: touchscreen nem valószínű...
[ Szerkesztve ]
-
Gergő_
őstag
válasz SocketA #8700 üzenetére
összegyűjtöttem a lényeget:
itt bazmegolsz, leszerencsétlenezel, okostojásozol, prüntyőkézel, hd kijelzot ajánlasz 10 colon..., használhatatlannak állítod az ssd-ket netbookban, irtó vulgáris 8618, 8656!!!, és kegyetlen buta helyesírással.
Disznóólból vagy barlangból tetszett jönni??
A többiek nevében is kérem, hogy keress egy másik topikot.szerk.:
látom, hogy a másik topikban is ugyanezt csinálod. gratulálok[ Szerkesztve ]
-
Zoli G
tag
Srácok, bocs, hogy beleszólok a vitába, de azt mondja meg nekem valaki, hogy az miért jó egy cégnek(HP), hogy egyujjas tapival reklámozzák, adják el... de ha én ráteszek egy másik (szintén HP) drivert, akkor multituch-os lett és pazarul működik?(igen...MINI 5101). Vajon ha felrakok egy tuchscreen drivert, az is fog működni?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest