Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Trailblazer #222 üzenetére
V Max (vagy Q/Q Max) széria legyen, és szerintem próbáld ki a Kailh BOX Jade kapcsolókat!
Lehet, hogy tetszeni fog. Megfizethető, közepesen nehéz/közepesen taktilis, mélyebb tónusú, letisztult hangú kattogós finomság.
Hasonló karakterisztikával, te még teltebb és mélyebb hanggal Kailh BOX Crystal Pink.
Ha valamivel kevesebb taktilitást szeretnél, plusz könnyebb rugót, akkor Kailh BOX White. Ez még játszani is elég korrekt imo, viszont a hangja picit magasabb, halkabb, és nem olyan telt, mint a Jade.
Ha meg kifejezetten erős taktilitást akarsz nehéz rugóval, akkor az öblös hangú Kailh BOX Navy.[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
A magyar az idővel kopós-fényesedős ABS, de ettől függetlenül hajrá! Ha ez a formátum kell, talán a legjobb, amit újonnan ennyiért vehetsz, főleg hazai boltból. Az üzletből kevesebb, mint az MSRP feléért árult Q5 barebone-okról sajnos már lecsúsztál.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Árkategóriájában szerintem nem akkora penge, de határozottan szerethető.
-
HThomas
őstag
Illetve ami még lemaradt: a szoftver teljesen korrekt, open source fw fut rajta és online webes felületen konfigolható, de fordíthatsz rá saját, személyre szabott firmware-t is.
Nekem eddig kétszer volt, hogy vezeték nélküli módban valami befagyott és nem tudtam hasznáni a billentyűzetet, kellett neki egy ki és bekapcs. Fura, a vezetékes Q8-amon soha nem tapasztaltam ilyet.
-
HThomas
őstag
Nekem V6 Max van: a kivitelezés szerintem teljesen jó az árához képest. A magyar capek rendben vannak, az átvilágítás erősségét szokták problémának mondani, ha ez fontos, akkor érdemes valahol nézni egyet élőben vagy legalább képeken.
A magyar kupakok fényesedésre hajlamos ABS anyagból készültek, nem tudom mennyire súlyos a probléma, ez egyén és használat függő. Kopásról én még nem olvastam. Nálam kb egy hónap után a space egyik oldala mintha picit fényesedne, de csak ha erős világításnál közelről nézem, amúgy nem zavaró.De amúgy ide írj, szerintem sok Keychron tulaj van a topicban
[ Szerkesztve ]
-
XZoli
aktív tag
billentyűzet vásárlás előtt állok
a kiszemelt darab Keychron V5 Max, nem ismerem a márkát milyen a
- kivitelezés minősége
- a billentyűzeten lévő magyar karakterek illenek a többi karakterhez ( nem Asus kivitelezés teljesen más karaktere kinézete )
- a szoftver minősége működik nem fagy le meg van írva rendesen (nem Asus ArmouryCrate 3 GB trágyadomb)
- Keycaps minősége (nem kopik, nem fényesedik ki)Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram
-
TheProb
veterán
Nuphy azért nem lett említve, mert nem volt hozzá szerencséd vagy okkal?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Hát, nem egy nagy művészet vagy időbefektetés összerakni, és ezért a pénzért szerintem messze a legjobb, amit vehetsz hagyományos gombelrendezésű cuccból, ráadásul teljesen ízléshez szabható. A Keychron felett van, minimum egy polccal. A V1 Max esetében inkább kettővel.
A billencses topikban többeknek is van, szóval elsőkézbeli tapasztalatot is kérhetsz róla.
Itthon még nem láttam a K2 HE-t. A 140 dollárra írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #228 üzenetére
Köszi a tippet, érdekes ez a Qwertykeys Neo65, ha valaha építésre adom a fejem, tuti ezt próbálom ki először... de most inkább készre szereltekre pályázok.
A K2 HE is tetszik, hol kapni itthon 55+ÁFA-ért? Vagy ezt a gyártótól rendelve értetted?
A Lemokey P1-ek(normál és HE) is tetszenek még(a Kerychron oldalán nem nehéz beléjük botlani) de egyelőre azok is kilógnak a keretből.
Szerencsére ezekkel a paraméterekkel sokkal több találatot adnak a keresők, mint a standard paramétereimmel, így eltart még jó ideig míg végigérek a találatokon...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Hát, őszintén szólva 40-60k-ba nem nagyon fér bele olyan újonnan, ami túlságosan jobb lehetne a V1 Maxnál erre, főleg nem vezeték nélkül. Esetleg a K2 HE (55k+ÁFA), mivel az analóg. Persze lehet kísérletezni az olcsó, fémházas/gasket mountos kínai csodákkal is, de azok nem igazán az asztalom.
Vaaaagy...Qwertykeys Neo65 tetszőleges színben/nehezékkel, tri-mode hot swap NYÁK-kal és mondjuk CF plate-tel. Ennek elég baráti ára van. Kapcsolónak valami finom, rövidített úton járó és könnyű lineáris (pl. Gateron G Pro 3.0 Silver, Akko V3 Silver Pro, Geon Raptor MX Extreme, Kailh BOX Blueberry/Blackberry Ice Cream Pro, HMX Xinhai stb.), kupakoknak meg egy Shenpo/XMI dye-sub PBT (Cherry) szett Aliról.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #226 üzenetére
Ránéztem erre a cuccra én is, és nagyon tetszetős...
Erről eszembe jutott, hogy célegyenes közelbe került a "desktop Steam Deck" projektem, és nem ártana hozzá valami patent célirányos billentyűzet.
Különösen azért lennék kíváncsi a javaslataidra, mert ezúttal el tudok tekinteni a fő PC-mhez használt billentyűzet esetén meglevő rigolyáim többségétől, mivel ez dedikáltan és 100%-ban csak játékra kell, semmi netezés, kommentelés vagy szövegszerkesztés.Így a módosított preferenciáim:
- 65-75%-os méret, mert itt fontos már a kompaktság és értelmét veszti a keypad
- wireless, lehetőleg dongle-lal
- lineáris switch
- Kiosztás és szabvány(ISO/ANSI) kb. mindegy, bár azért az angol preferált az egzotikus kiosztásokkal szemben
- nem baj, ha van rajta knob (V6Max rászoktatott)
- layerezés nem fontos
- bónusz ha tud USB pass-through-t(egér vagy kontroller rákötése céljából)
- Keychronnál ne legyen jelentősen drágább, tehát úgy 40-60e HUF-ba férjen beleElőre is ezer köszi bármilyen javaslatért!
u.i.: jelen pillanatban Keychron V1 Max a default, ahhoz képest jönnének jól olyan tippek, amik ár/értékben vagy feature set-ben túlételjesítik és vannak vele tapasztalatok(szívesen guglizok, nem annak a kiváltására kérek tanácsot).[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
válasz
Dester31 #225 üzenetére
gl hf
Egy bővebb poszt majd jöhet róla, ha van hozzá kedved.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Dester31
tag
Nos, lényegében rengeteget köszönve a cikknek, vettem egy Meletrix BOOG75-öt. Eddig sem voltak rossz billentyűzeteim a mechanikus szegmensben, de úristen, nem hittem volna, hogy ennyivel a meglévőek fölött is vannak még billentyűzetek. Ez valami elképesztő. Ha valakit érdekel, írok bővebben szívesen. Köszi a cikkírónak!
Des
-
Az ízlés változik, de te tudod.
Itt clicky volt az első mecha, aztán két év után hosszú ideig (évek) gyakorlatilag csak lineárisakat használtam (túlnyomó többségben a nagyon könnyű, rövidített úton járó fajtából), az utóbbi fél évben meg főleg taktilist (Wuque Studio WS Brown, Gazzew Boba U4T Clear és Bsun Ruben Hornet Tactile), néha clicky-t, és csak elvétve lineárist.
Az utóbbi 2-3 hétben meg megint clicky-t, mert a Kailh BOX Jade igencsak bejön gépelni, még Cherry profilos kupakkal is igen precíz, és kellemes hangja van sárgaréz plate/plate foam/tape mod kombóval. Játszani talán egy fokkal jobb lenne a könnyebb BOX White variáns, de már úton van, és lehet, hogy egy darabig az lesz a main.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #221 üzenetére
Köszi, de inkább nem. Nem szeretnék pénzt költeni olyanra amiről tudom, hogy nem nekem való. Attól még, hogy nem próbáltam ki saját kezűleg "egy modern, közepesen vagy erősen taktilis kapcsolót egy normálisabb buildben" pontosan tudom, hogy nem nekem való, mert felfogtam, hogyan működik és mire jó, és nekem nem jön be(relatíve, persze, azért még ezerből ezerszer azt választanám egy bármilyen clicky helyett
).
Az MSI-ről is pontosan tudtam, mielőtt megvettem, hogy nem annál fogok hosszú távon kikötni, de az volt olyan árban amit akkor hajlandó voltam rá szánni és átmeneti megoldásnak jó volt, az átlag gumiharangoshoz képest az is masszív előrelépés volt... de már akkor világos volt, hogy hosszú távon nekem a lineáris szolgálja ki az ízlésem, mostanra az is világos, hogy abból is a nehezebbek, ami még nem biztos az az, hogy elég lesz a közepesen nehéz, vagy a nagyon nehezekre fogok rákapni... meglátjuk.Őszintén, ha lenne hasonlóan strapabíró, nKRO-képes, scissor switches, modern, világítós, 100/110%-os magyar billentyűzet, eszembe se jutnának a mechanikusak... de nincs, és jellegéből adódóan nem is nagyon várom, hogy valaha lesz, és akkor már egy lineáris switches mech(esetleg optikai/analóg) a második legjobb megoldás. :p
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Trailblazer
veterán
Jövő hónapban veszek egyet a sokszor megénekelt Keychronból, mert ez a Rapture valóban nem az igazi. Kattogós feelinget szeretnék.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Mármint a kenetlen, lineárisnak csúfolt, enyhén taktilis Cherry MX1A Brown reszelt? Mert az nem meglepő.
Az enyhén taktilis, kenetlen switch-eket valószínűleg nem neked találták ki, de ennyi.
Szerintem próbálj ki egy modern, közepesen vagy erősen taktilis kapcsolót egy normálisabb buildben, mielőtt leírod az egész fajtát. Még meglepődhetsz. Tapasztalat.
Imo ezekhez jobb a rugalmas, puhább pate és a Cherry-nél magasabb kupakprofil, de kit szeret.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #219 üzenetére
"Mi röcög?"
Az amit a gyártók "tactile bump"-nak szerettek volna gyártani, de én egy lendületes ujjmozdulattal egy lineáris kapcsolón levő gyártási hibává degradálok...
Attól tartok, nem tudok bottom-out nélkül gépelni, hiába próbálok.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Ahogy villamos is írta, taktilis és taktilis kapcsoló között óriási különbségek lehetnek és vannak. Garantálom neked, hogy a gyárilag kent WS Brownok és a kétpálcás MSI csontszáraz MX Brownjai között kb. annyi a hasonlóság, hogy mindkettő switch.
Mi röcög?SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
villamos
őstag
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #216 üzenetére
Lehet, de nem igazán szeretem a taktilisat, még ha nem is utálom. Jobb híján elmegy kategória.
Ha ennyi pénzt fizetek érte, akkor olyan legyen, ami nekem jó, nem csak "elmegy".
Anno egy MSI GK-701-es billentyűzet volt az első mechanikus amit használtam, barna switchekkel, választási lehetőség nélkül. A "tactile bump" inkább olyannak érződött, mintha egy lineáris switch szar QC következtében sorjás lenne és szorulna... csak annyival jobb volt a gumiharangosoknál, hogy kibírtam... de kösz, nekem ne röcögjön, ha nem muszáj.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Egyébként a 60-65 gf között még közepesen nehéz, aztán felette a nehéz, szóval taktilisben megfelelne az erőkifejtési elvárásaidnak. Aztán 100 gf felett meg a ***ott nehéz, why are you doing this to yourself?
-
-
gytompi
csendes tag
Sziasztok! Első mechanikus billentyűzetemet szeretném összerakni, ehhez keresek barebone-t de teljesen el vagyok veszve, annyiféle modell van. Tudnátok ajánlani valamit?
Az biztos, hogy QMK/Via kompatibilis és wireless (2.4ghz) modellt szeretnék. 40-45k-t szánnék rá. Köszi előre is a segítséget!
-
Neki most megint van 105 db. A FOXPOST csomagküldés ára szerintem lealkudható.
Téged is az örömmámor csapdosson az új esztendőben!
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Bónuszként ott van a ~110grammos MX Linear Gray, amit Cherry szeretett az MX Black billzeteibe rakni szóköznek.
Halványan rémlik, hogy anno lehetett kapni full MX Gray billzetet is, de szerintem azt csak mazochisták vették.
(Az mondjuk nem rémlik, hogy melyik Gray volt, mert a halványabb szürke stemes az taktilis volt, míg a sötétszürke az ugyanolyan nehéz lineáris.)Mikor akarom már kivágni a billzetből a TTC Bluish Whiteot???
Elegem van belőle.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Kansas
addikt
Köszi a tippet, de nekem nem éri meg a macerát 110 kapcsolón rugót cserélni, elég nekem a kapcsolók cseréje. Nincs meg igazán hozzá a kézügyességem se(ez is közrejátszott abban, hogy nem műszerésznek, hanem mérnöknek mentem
)...
-
dqdb
nagyúr
Black ellen nem igazán szokott menni a legtöbb gyártó, sokszor az alapszínű kapcsolóik közül a fekete könnyebb is, mint a Cherryé, mert az a legtöbb embernek már nehéz. A H1 az egyedüli, ami beugrik, mint hasonló rugóval rendelkező darab. Ha pedig árat nézünk, akkor az MX Black eléggé verhetetlen megfelelő helyről/időben vásárolva, a konkurencia sem olcsóbb, sőt (a H1 lényegesen drágább).
Azonban bármelyik lineárisból egy gyors rugócserével nehéz lineárist lehet gyártani, bónuszként a végeredmény is jobb lesz, mint egy eleve megfelelő rugóvak szerelt darab, mert pár kivételtől eltekintve az összes gyári rugó hulladék minőségű. Geon rugók csak 67,5 grammig mennek fel, bár ezt 22 mm-es hosszúsággal kombinálva a nagy erőt igénylő megindulás miatt nehezebbnek fog érződni, a TX rugóból van 80-85-90 grammos is mindhárom hosszúságban (Oblotzkynál elérhető), az lehet a nyerő.
A nagyon nehéz lineáris 100 gramm felett kezdődik és vannak olyan nagyon nehéz kezű emberek, akik 150 grammos rugót használnak, ilyet már csak Spritben lehet találni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Cherry black nem egy "nagyon nehéz" kapcsoló, ~60 g-os. A nehezek bőven 70 g felett kezdődnek. Én is a keményebb kapcsolókat szeretem, a mostaniak 75 g-osak 95 g peak force-szal. (Megjegyzem, lehet belőle lineárisat is csinálni, csak attól idegbajt kapnék.
)
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #204 üzenetére
Igazából én nem "közepesen nehéz, erősen taktilis" kapcsolót kerestem, hanem nagyon nehéz(nagy lenyomási erőt igénylő) lineárisat, Cherry Black-hez hasonlót(csak talán jobbat).
A múltkori tipped(KiiBOOM Topaz) jónak tűnik, csak még rá kell magam venni, hogy legyen rá büdzsé(másra meg ne annyi)...
Azért köszi. Boldog új évet!
[ Szerkesztve ]
-
Amúgy ha még érdekel közepesen nehéz, erősen taktilis kapcsoló, akkor Wuque Studio WS Brown.
Egyik kedvencem, és nagyon hasonlít a Bobához. Egy nagyon picivel kevésbé taktilis (így is bőven az), meg nekem egy kicsit jobban tetszik az U4T Clearek hangja, főleg a 2u+ kupakok alatt (ez meg szubjektív).
Cserébe jóval olcsóbb, dobozszár, és nem hajlamos benne maradni a bejáratatlan Gateron foglalatokban. Valamivel rövidebb úton jár (4 mm helyett 3,8 mm), és hosszabb a rugója, szóval picit nehezebben indul a lenyomás, meg erősebb a visszacsapás. A 35 darabos szett szép tálcás kiszerelésben jön. Long pole, szóval nem halk, és valamivel határozottabb a bottom out, de aztat szeressük.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
st.jimmy #201 üzenetére
Ez valami irgalmatlan gányolásnak és céltalan pénzégetésnek hangzik.
Ha Cerakeyt akarsz, akkor vegyél egy hozzá méltó US ANSI alapot, oszt jó napot.
Az US ANSI enter szerintem még jobb is, mint az ISO. Közelebb van a home rowhoz, így nem kell annyira nyújtózkodni ujjakkal, plusz kupakszetteknél is sokszor olcsóbb/egyszerűbb. Az összes ISO billencsemet bármikor elcserélném egy ugyanolyan, de ANSI modellre.
Az utóbbi hónapban úgy vettem észre, hogy a jobb shift is jobb enternek, mint a szimpla ISO. Itt – ANSI híján – mindenesetre marad.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Trailblazer #198 üzenetére
Teljesen plug and play.
-
st.jimmy
friss újonc
1000 köszönet az infóért és a válaszért!
A koncepció egy része az, hogy a szerelem a kupakkészletre vonatkozik, valszeg különleges kb bármilyen házban.A nekem megszokott nagyobbik enter, ami ha jól értem szintén nincs a cerakeynél, minden megoldásnál problémás lenne, a shiftre konkrétan nem gondoltam, de ezért írtam, hogy részben menne rá cerakey, nem egyforma anyagú kupakok szerepelnek a tervben.
Ha jól gondolom unortodox megoldás ez, és lehet, hogy tényleg vacak lesz szerintem is, meg a szerint is akinek szánom, de ezt meg merem kockáztatni, mert úgy érzem nem lesz igazán problémás.Szóval a cél egy UK/HU kiosztású (ez az ISO?) 65% esetleg TKL ház szotyiért, déli PCB-vel, amelyik kupakra nincs megoldás, abból először marad a műanyag.
Először lakkfilccel lesznek feliratozva a cerakey-ek magyarra.
Hosszabb távon lesz egyedi kupak a hiányzókra, jobb felirat a cerákra, és a kupakszett költözik egy komoly házba.
Gondolom őrület... -
dqdb
nagyúr
válasz
st.jimmy #199 üzenetére
A CK720-szal nem lesz kompatibilis a Cerakey. Nemcsak azért, ami miatt aggódsz (north facing amúgy, szóval R3-ban előbb érhet hozzá a kupak a kapcsoló házához, minthogy tövig nyomnád, ez csak zavaró), hanem azért, mert a CK valamiért 1.5u széles jobb Shiftet használt a megszokott 1.75u helyett, olyan pedig nincsen a Cerakey készletében (és szinte egyik külön kapható készletben sem).
A koncepciót magát nem igazán értem, azaz hogy ellocsolnád a keret kétharmadát egy speciális kupakkészletre, majd a maradékból alátennél egy olyan billentyűzetet, ami teljesen alkalmatlan arra, hogy kihasználja a kupakkészlet előnyét.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
st.jimmy
friss újonc
Sziasztok! Első HSz valaha, szóval bocsi ha rossz helyre, vagy nem szabad olyan linket amit akarok, vagy ilyesmi...
Szóval büdzsé vonalon felmerült a Cooler Master CK720
Ha valakinek van kifejezett negatív tapasztalata, akkor az érdekel, de amúgy tisztában vagyok vele, hogy nem várhatok Keychron Q2 szintet...
Ami a kifejezett kérdés:
Ez north vagy south facing pcb-vel van?
Google nem segített
Ebben a videóban 5:52 nél látszanak a kapcsolók közelről, gondolom aki ért hozzá, az meg tudja mondani ebből?
https://www.youtube.com/watch?v=yXWJ7iWmdOI
Azért lenne ez marha fontos, mert jó eséllyel Cerakey kupakok mennének rá részben, és ott azt írja a desclaimer, hogy csak south facingre vállalnak garanciát, hogy működni fog.
Előre is köszi a segítséget! -
Trailblazer
veterán
válasz
Synthwave #197 üzenetére
Az ritkán van. Ez a Keychron lenne szimpatikus. Minél bütykölésmentesebb legyen, mert én nem szeretnék kupakokat cserélgetni, switcheket zsírozgatni, vagy mi is ez. Nem vagyok berendezkedve ezekkel való fiddlingre, amolyan plug & play megoldás kellene.
-
válasz
Trailblazer #196 üzenetére
Ahogy írtam, eddig még soha nem vettem retekbányát, pedig nem egy vagy tíz biznisz volt a múltban. Mondjuk nem is egyhetes újoncokkal szoktam üzletelni.
Finnyáskodni meg legfeljebb akkor lehet, ha van pénz lóvéra.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Trailblazer #191 üzenetére
Bezony, embert próbáló dolog másfél/kéthetente egyszer, lefekvés előtt rácsatlakoztatni a kábelére.
"Tudom, mit él át egy keyb vagy egér."
Azt én is. Az egerek 2007, a billencsek meg 2018 óta a hobbim. Volt és van is itt "ez-az".
Eddig csak csitti-fitti billencseket/egereket vettem apróról, szotyiért, de egy kupakszett levétele, szakszerű átmosása, majd visszarakása sem több egy óránál, ha ultrakényes vagy. Cserébe pedig tízezrek maradnak zsebben.
-
villamos
őstag
válasz
Trailblazer #186 üzenetére
Vették a fáradtságot, és lefotózták HU ISO kiosztással, ez igen. Ha nem ilyen gusztustalan karakterek lennének rajta, akkor instant buy, de így kösz denemkell...
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Trailblazer
veterán
válasz
Synthwave #190 üzenetére
Nem szeretnék billencset töltögetni, pont elég a többi akkus cuccra (mobil, BT füles, hangszóró) ügyelni, hogy ezt a technológiát ne engedjem a desktop pc közelébe.
Más által összedzsuvázott periféria sosem volt opció. Tudom, mit él át egy keyb vagy egér. Meg hát ugye te tudod, mit kéne keresni, ha mégis, én meg nem.
-
válasz
Trailblazer #189 üzenetére
Akkor használod vezetékes üzemmódban, de nem értem, hogy miért tennél ilyet, ha nem eSport döntőben ülsz, és épp biztosra akarsz menni.
A Rapture tényleg gyatra. Már ha mechanikus billentyűzetről van szó. Ilyen kis pénzből legfeljebb apróról veszünk Ducky-t vagy Akkót.
[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
-
válasz
Synthwave #187 üzenetére
"2,4 GHz + BT + kábel, 1000 Hz, gasket mount, polikarbonát plate, hot swap, némi csillapítás, és a kupakok minősége sem olyan gyatra, mint a Rapture-on."
Plusz csavaros stabilizátorok, PC/Mac üzemmód és a QMK/VIA programozhatóság (asszem' ez is öt réteget támogat), de van webes driver is. És remek ár/érték arány.
-
válasz
Trailblazer #186 üzenetére
"erősen belépő modell lehet..."
Elég erősen. A merev, lebegőgombos plasztikzörgés kakofóniája. Nekem legalábbis bántja a fülemet.
Nyilván egy membránosnál azért még ez is sokkal jobb.
Természetesen a második opció. Már ha számít, hogy mit püfölsz.
Ha minden áron kell num pad, és nem akarsz más kiosztások felé sem nyitni + boltból vásárolnál, akkor Keychron V5 Max/V6 Max (inkább az előbbi; helytakarékosabb, és annál is ott van a QMK/VIA, szóval minden gomb szabadon programozható, így a kurzorpozicionáló klaszter hiánya nem létező probléma), oszt annyi. Brown vagy Banana kapcsolókkal. Ezekből még HU ISO is van.
2,4 GHz + BT + kábel, 1000 Hz, gasket mount, polikarbonát plate, hot swap, némi csillapítás, és a kupakok minősége sem olyan gyatra, mint a Rapture-on. Szóval egy korrekt belépő az igényesebb cuccok világába.
[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
Vettem az Alzában egy olyat, hogy Rapture X-Ray. (Olcsó volt, erősen belépő modell lehet...) Otemu Red, lineáris, nagyon lágy érzet az én ízlésemnek. Lehet/érdemes ezzel kezdeni valamit, vagy tényleg ki kell adni azt a zsák, nehezen megkereshető (nem IT-ban dolgozok) pénzmagot rendes keybre?
-
Jó döntés. Q8 gang.
A kolléga nem olvasta ezt a cikket, pedig benne van, hogy a kenés gyakorlását nem az elég drága, rögvest használni akart Gazzew Boba U4T Clearekkel kezdjük. Meg a taktiliset nem Krytox GPL 205G0-val, hanem inkább Tribosys 3203-mal kencézzük. Ellenben szerencsére a legtöbb modern kapcsolóval már nem kell kulimászkodni, elég jó a gyári kenés (legfeljebb rugócsere, ha arról van szó).Kupakból nem vagyonért jó, AliExpressről:
–Cherry profilos Shenpo vagy XMI dye-sub PBT
–AF SA profilos DaYe doubleshot ABSEsetleg beszállhatsz a topikosok egyedi HU ISO XMI dye-sub PBT rendelésébe.
A plate fájl Molydeusnál van.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Mourgul
csendes tag
válasz
Synthwave #183 üzenetére
Köszönöm
, megrendeltem a Keychron Q8 barebone-t mert addig addig nézegettem míg elindult felfelé az ára. Köszönöm a tippet hogy most érdemes míg feléé' adják. Átmegyek a billes topicba, olvasgatok, aztán kérdezek, mert ott olvastam valaki bukta a felét az új kapcsolóknak mert rossz olajat kent rá (?). Nah nekem most kéne kapcsoló de az ilyen fiaskót szeretném elkerülni és minimalizálni a tanulópénzt hogy legyen gyárilag jó. Illetve a plate fájlt szeretném elkérni, lehetőleg ami már ki van pofozva
-
A következő szint? Valami fémházas cucc, rugalmas mounttal. Ha tűrhetően gépelsz, akkor az Alice/Arisu kétségtelenül jó irány. Ha a 80 százalékossal elvagy, akkor szerintem a 65-tel is ellennél, főleg akkor, ha QMK/VIA-s darabot veszel.
A Keychron Q8 Knob ISO barebone-ok még mindig nevetségesen olcsók itthoni boltokban. Az egy jó kiindulási alap lehet. Kapcsolók, kupakok ízlés szerint (mondjuk egy jó Shenpo/XMI dye-sub PBT, Cherry profillal vagy DaYe doubleshot ABS, AF SA profillal, és akkor nem költöttél egy vagyont). Egy csuklótámasz nem árt hozzá, mert elég magas a ház.Plate-tel is lehet bűvészkedni. Alapból acél van benne, de a gyártó árul alut, sárgarezet, polikarbonátot és FR4-et is hozzá. De ha kell, szerintem tudok adni plate fájlt. Az eredetivel volt munka, mert elég hanyagul dobta össze a gyártó, CAD-ban ki kellett pofozni, hogy lehessen vágatni belőle jót. Billencstopikos kolléga megcsinálta, így vágattam hozzá POM-ot és szőtt szénszálas kompozitot. --> $$$
UHK: Nem tudom. A 60-as tetszik, de ha teljesen felkitelem, akkor már olyasmi árban megy, mint a sculpted keywelles dolgok (Dactyl Manuform, Charybdis, Kinesis Advantage széria stb.), szóval részemről eléggé okafogyott.
-
Mourgul
csendes tag
válasz
Synthwave #179 üzenetére
Most egy kicsit elkeveredtem a sokmindenben. Szuper jó lett a cikk, van mibe beleásni, köszi szépen! Elolvastam a kommenteket is, s most akkor mit is akarok - kéne letisztázni ahogy a cikk utolsó oldala mondja vala.
Van egy DasKeyboard4 -em, amit nagyon szerettem, ticky kék switchekkel. Mai napig használom ha megakarok nyugtatni mindenkit csukott ajtók mögül is hogy dolgozom - hallani.
A család érdekében az esti órákra vettem kb2 éve egy Ducky2 -est itt a hardverapron. Az a helyzet hogy megszerettem és más rajta gépelni, őszintén szólva jobb mint a daskeyboard kékein. Kényelmesebb, puhább (red?), pedig féláron volt az előzőhöz képest s most a cikk végén 'nagyon nyomott áron' kerül a 20-30as kategóriába?
Hogy lehetne most akkor megint egy kicsit mégjobb a gépelési élmény? Vagy hívjuk... érintési élménynek. Amikor csak azért gépelünk mert jó. Mi a következő szint, az Alice Arisu kiosztás Gateron Pro szürkével? vagy mindenképpen ilyen HE gyorsreagálású Hall effektus felé kell venni az irányt? S slim az most segít az élményben, vagy csak vizuálisan? Lebegni viszont ne lebegjen mert az nem jó a cikk szerint se.
Szóval Slim Alice/Arizo kiosztású Gateron Pro Szürke switches 80% os ( f1-f12) gyors reagálású gyárilag olajozott s halk tetszik mondani van e?+1 UHK -t nem olvastam a cikkben, pedig magyar honfitársaink csinálják, évek óta megy a fejlesztés és a blog. Arról vélemény esetleg?
-
válasz
Trailblazer #177 üzenetére
Lehet, eltartana vagy 40 percig.
-
OPiiPO
veterán
válasz
Synthwave #176 üzenetére
Nézd egyszer majd tényleg lehet ráveszem magam, de egyenlőre magamhoz képest is az elmúlt egy hétben hatalmasat léptem előre: CK350 110%-os (Outemu brown talán) billről 80% Ducky 3-ra léptem, ráadásul életemben először cseréltem kupakot is
A kép ótvar valóban, de nekem bejön ez a kombináció
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
A sötétkék Ducky Horizon alfák viszont szerintem rohadt jól mutatnak a sárga One 3-on, az eredeti, sárga modifierekkel.
Sajnos csak moslék minőségű képem van tavalyról, de talán még így is átjön valamennyire;
"Hát, majd egyszer ha nagyon ráérek, biztos építek össze egy ilyen billentyűzetet,"
Nem olyan sok idő amúgy. Ha megjöttek a cuccok, 15-20 perc alatt beledobálod a kapcsolókat, azokra meg a kupakokat.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Az úgy valóban érdekes kombó lenne, de kicsit drágácska ahhoz képest hogy nem double-shot...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Kansas
addikt
Hááát... ízlés kérdése. Nekem pl nem jönnek be azok a kupakszettek amikben az egyes kupakok közt olyan nagy a kontraszt(vagy color block), mint abban a kék szettben a sárgák meg a kékek közt. Inkább a kupak színe meg a felirata közt legyen kontraszt.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Kansas
addikt
Az nem sokban tér el az enyémtől... én februárban vettem a K10 Pro-hoz egy RGB-inkompatibilis PBT kupakszettet, meg most egy szett silver switchet.
-
OPiiPO
veterán
válasz
Synthwave #150 üzenetére
Hát, majd egyszer ha nagyon ráérek, biztos építek össze egy ilyen billentyűzetet, de az nem ma lesz
#151 Kansas: az én kényelmi szintem a billentyűzetet érintőleg kimerül abban hogy feltettem a gyári lila kupakokat a Ducky-ra és ennyi
-
ISO-t elengedtem, szimpla wired elég lenne, kijelző meg tekerő sem kell.
Legtöbb noname ott vérzik el, h vagy nem hotswap, vagy /és az rgb nekik az, hogy sávosan más színűek a ledek. egyszínű fehér, narancs vagy piros az ok lenne.
magegee néztem, meg a yinzii yz98-at, de ez eltűnt.
AK992 retro az milyen lehet?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nyunyu
félisten
Inkább valami 98% kompaktot ajánlj, Te mindig találsz jókat. Jön a blekkfrájdéj
Hetente körbe szoktam nézni Alin, hátha akad valamelyik fehér Akko 3098B (Plus) ISOban, de semmi, ANSI is viszonylag ritkán van 75-80$ körül.
(Utód 5098B kiosztása nem tetszik, meg 100-120$-ért nyitott)Ezen felül az Aula F99, F99 Pro, Ajazz AK992, meg egy csomó nonanebb szokott szembejönni, 50-80$-ért, szintén ANSI kiosztással.
Hmm, Epomaker RT100
Nem szép, de legalább még 3 napig 75$, plusz ki tudja mennyi szállítás, ÁFA.[ Szerkesztve ]
-
-
"clicky még jobb lehetne, csak azt sokan(köztük én is) utálják a hangjáért, de antiszociálisoknak és inceleknek ideális lehet...
"
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Kansas
addikt
Nekem nagyon úgy tűnik, neked a taktilis switchek lehetnének a barátaid, azoknál a "röcc" elég szépen megmutatja, hol regisztrálják a leütést, elég addig nyomni, ha tudod - elég a lineárisat is, csak ott nem érzed, hogy hol van az "ott"... clicky még jobb lehetne, csak azt sokan(köztük én is) utálják a hangjáért, de antiszociálisoknak és inceleknek ideális lehet...
Van belőle rövid úton járó is... ezokon még 2mm-t se kell lejjebb tolni gépeléskor, ha valakinek az a zsánere.
Vagy LP-k...És én még nagyon a felszínét kaparom a dolgoknak, szándékosan, nem akarok rabbithole-ba ugrani, meghagyom azt a vájtfülű(-kezű)eknek...
-
Szerintem túlspilázod.
-----------------------------------------------------------------
(#160) Synthwave: Plusz nem csak a kapcsolók és kupakok befolyásolják a gépelési érzetet, hanem a mount, a plate és en bloc a flex/bounce is. Itt meg aztán végképp nem az van, mint anno.
[ Szerkesztve ]
-
HThomas
őstag
válasz
Synthwave #145 üzenetére
Köszi a tippeket! A K-t végül elengedtem.
A V5-tel nekem még mindig az a bajom, hogy a környezetemben mindenhol 100%-os HU ISO billentyűzes gépek vannak (akár bedokkolt laptop, akár asztali), vagyis ha átülök egy másik géphez, akár otthon, akár munkahelyen, akkor így rögtön tudok bárhol vakon gépelni. Nem akarom azzal szivatni magam, hogy a saját gépemhez valami spéci elrendezést használok, vagy cipelem mindig mindenhova magammal a billentyűzetemet. Néha így is agyfaszt kapok, ha pl útközben dokk nélkül kell használnom a laptopomat, az első fél órában csak kínlódok (mondjuk a laptopot a kis monitor miatt is rühellem
) . A játék nekem nem igazán szempont, mostanában jó, ha heti 1 órát tudok játszani, akkor is sokszor kontrollerrel a TV előtt, vagy az asztali gépnél valami retro játékkal, aminek kb halál mindegy milyen a billentyűzet.
-
"Mikben nincs sok köze hozzá?"
Például az alapvető kapcsolófelépítésben és gépelési érzetben érzetben. Alma és marhahús. C-64-em még van is itthon, annyiban hasonlít az előttem lévő billencsre, hogy gombjai vannak.
"robosztus kupakok"
Már ahol. Az újkori DCS szettek például direkt vékonyak, hogy tovább fokozzák a viszonylag alacsony profilból eredő, magasabb frekvenciák jelenlétét. Bár kérdés, hogy pontosan mit értesz robusztus alatt, mert egy rakás olyan profil van, amit nem kifejezetten neveznék annak.
"Rugók"
Csak nem mindegy, hogy milyen súlyozásúak, milyen hosszúak és milyen karakterisztikájúak. Nagyon nem.
"és hosszú utak"
Kivéve, ahol nem.
"attól, hogy valaki ínyenc, nem feltétlenül és nem kötelezően fog megérkezni a mechák mélybugyraiba."
Így van. Lehet, hogy kapacitív gumidómos Topre lesz az vagy buckling spring. Mondjuk az Alps sem Cherry-kompatibilis történet, de azt még azokkal venném egy kalap alá. Vagy szimpla, nem túlárazva 50-100k közötti MX-compatible/Choc.
Komolyan érdekelne, hogy miket próbáltál, ha ilyeneket írsz.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz
Synthwave #158 üzenetére
100 ezren felül tényleg nem jutottam. A mintám szélessége-számossága sem bődületes, de azért egy átfogóhoz közeli képet kaptam szerintem. Aztán lehet, hogy bujdos itt-ott még egy titkos befutó, nyitottnak megmaradtam.
Mikben nincs sok köze hozzá? Rugók vannak, robosztus kupakok és hosszú utak. Mi csiszolódott szebbre, jobbra, precízebbre? Egy átlag profilról vagy szigetről jött használó egyenesen egyneműként fogja érzékelni és értékelni a mechákat, régit-újat. Vannak finomságok, de csak ha bentebb húzódtál, mert érdekelt. Ami lehet simán technikai (kockai) indíttatású vagy mert egyszerűen csak audio-video-bill.-phil vagy ami persze átok. Amit ki akarok hozni ebből, hogy attól, hogy valaki ínyenc, nem feltétlenül és nem kötelezően fog megérkezni a mechák mélybugyraiba.
-
"A nagy utat bejáró mechanikusok sem a sokat gépelők barátai, inkább csak a marketing hiteti el velük."
Nem tudom, ezt honnan veszed, de nekem a kezeim/ujjaim, a szemeim és a füleim. Persze kinek mi, érted.
"de érezzük, hogy ők vannak kevesebben"
Én inkább azt érzem, hogy aránylag kevesen próbáltak tényleg korrektet. A posztod alapján szerintem te is közéjük tartozol.
"Nem sírom vissza a Commodore-os, IBM-es időket, még ha fancy is és nosztalgikus felhangú csemege is egy mai mechanikus."
Az jó, mert a modern konstrukcióknak nem sok köze van hozzájuk. Főleg, mert a Commodore 64 Mitsumi KSR Type fajtájú, hibrid kapcsolókat használ, míg a vintage IBM-ek gumidómosak vagy buckling springesek.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Van azért nem csak elmegy szintű, hanem határozottan jó szigetes megoldás pár. Hogy a tömegtermelésből adódó silánykodás jelensége is ráül a technológia létezésére, az egy másik dolog.
A nagy utat bejáró mechanikusok sem a sokat gépelők barátai, inkább csak a marketing hiteti el velük. Nem azok preferenciáját vitatom el ezzel, akiknek tényleg bejön, de érezzük, hogy ők vannak kevesebben. Nem sírom vissza a Commodore-os, IBM-es időket, még ha fancy is és nosztalgikus felhangú csemege is egy mai mechanikus. Kevés az olyan véleményezése aki tényleg gépel is, nem kocaként.
-
hahh... gyáva népnek nincs hazája...
mondták a bölcsek. Kipróbáltam, működik, ha kiszeded, akkor kb. 20-25% veszteséget realizálsz.
Inkább valami 98% kompaktot ajánlj, Te mindig találsz jókat. Jön a blekkfrájdéj
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
A felső GMK klón: az a baj, hogy ha ilyenből magyart akarsz, akkor legfeljebb gyártatni tudsz, és ott dye-sub lesz, nem doubleshot. Pontosabban reverse dye-sub, annak meg nem olyan a minősége, hogy középmélyen (30-40k) a zsebedbe nyúlj érte, max. ilyen 10k-t ér, még extended kittinggel is.
Átvilágítós side printnél meg csak doubleshot (szóval a legyártatás eh) vagy gagyesz, lézerrel gravírozott lehetne a cucc.
A billentyűzetes topikban egyébként pont mostanában lett leadva egy csoportos rendelés jóféle, Cherry profilos XMI szettekre HU ISO-val, fehér és bézs/szürke alapszínnel + fekete vagy színes karakterekkel. Vaskos falú dye-sub PBT, ilyen ~15k körülre jött ki/készlet.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Pl. egy ilyen szettért magyar kiosztással, még akár középmélyen is hajlandó lennék a zsebembe nyúlni... de egy klasszikus IBM ThinkPad színvilág se állna messze tőlem... bár az talán kicsivel olcsóbbért
Emellett a cikk által ihletett nézelődésem közben megtetszettek a side-printed shine-through keycapek, ha abból lenne HU-ISO valahol, instant get lehetne egy szett...
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #152 üzenetére
Egy pillanatig se kételkedtem, hogy a határ a csillagos ég, de azért az ilyen basic népeknek, mint én, elég a belépő szint... esetleg picit felette.
[ Szerkesztve ]
-
"de azért egy új kupakkészlet nem a világ se árban"
Nana! Azért nem volna nehéz olyat mondanom, amitől még én is leteszem a hajamat. Kezdésnek ott van rögtön az áhított, DCS profilos Signature Plastics DCS Dark Sky/DCS Reaper/DCS Blue Moon, ami 120-150 dollár/euró (+szállítás, vám, dollárnál még ÁFA), már amikor épp kapható.
Mondjuk bármi, ami Signature Plastics, GMK, Hammerworks CRP, Drop MT3, (Cerakey, ) vagy OG Cherry, az nem lesz olcsó.
De amúgy igen, 15-20-ig bezárólag nagyon korrekt extended szetteket lehet venni, amik köszönőviszonyban sincsenek azzal, amiket itthon megkaphatsz. Néha még 10-15 között is beeshet decens minőségű ez-az.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Nem tudom, egy olyan eszköz esetében, amit úgy designolsz át szinte ahogy akarsz, a "bűnronda" elég olcsó vacak érvnek tűnik, még ha szubjektív is...
De hát kinek-kinek a saját kényelmi/lustasági szintjéhez... én se megyek el olyan messze a customizálás útján, mint Synthwave-ék, de azért egy új kupakkészlet nem a világ se árban se fizikai erőfeszítésben(csere), bár ha hozzám hasonlóan nem vagy hajlandó lemondani a magyarról, akkor azért kis utánajárás/türelem kell hozzá... de pl pont most találtam egész ígéreteseket Etsy-n...
[ Szerkesztve ]
-
A V5 Max/V6 Max csak az általánosított ajánlat abban az ársávban, pláne, hogy a HU ISO mellé wireless is.
A magam részéről a vezetékes Q5/->Q8<-/Q9 ISO barebone (itthon boltban ~35-ök, de Q9 van 29-ért is) + Alis Shenpo (Cherry) dye-sub PBT/DaYe (AF SA) doubleshot ABS kupakok + korrekt kapcsolókat favorizálom annak az összegnek a tőszomszédságában. A szuperakciós Q2-k úgy néz ki, elfogytak.
Vagy V8 Max/V11 Max, közvetlenül Keychrontól.
-
nyunyu
félisten
( és nem, nem vagyok hajlandó kapcsolókat rendelni, cserélgetni, próbálni, 2 billentyűzetet fenntartani, stb. - néha azért pénzt is kell termelnem
)
Hja, az elég nagy probléma, ha a napi béredből csak egy K120-ra futja.
-
nyunyu
félisten
válasz
Synthwave #132 üzenetére
l (a gumis csillapítású, mostanában budget siker lineáris Outemu Silent Peach V2/V3 vagy taktilis Outemu Silent Lemon V2/V3 még egy kicsit emlékeztet is a gumidómra a puhább bottom out miatt – de csak egy kicsit
)
Mikor használtál utoljára gumidómot?
Héten volt szerencsém egy HP USB Slim Keyboardhoz, de 2 órányi azon szenvedés után inkább elmentem a saját Silent Lemon V1-emért a T irodaház másik végébe.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz
Synthwave #128 üzenetére
Megnéztem ezt a Keychron billt, hát bűnronda egy Duckyhoz képest, úgyhogy felejtős (szubjektív vélemény, kéretik nem kritizálni). Szélesebb is, +1 felejtős. A V5 Max is, elolvastam.
Ducky tetszik tehát marad, azt meg hogy szerinted kb. 4000Ft-al vettem drágábban mint az ajánlott, tudomásul vettem és a vélt veszteséget leírtam. Több is veszett Mohácsnál
( és nem, nem vagyok hajlandó kapcsolókat rendelni, cserélgetni, próbálni, 2 billentyűzetet fenntartani, stb. - néha azért pénzt is kell termelnem)
[ Szerkesztve ]
-
Ez a kettő van gyárilag hozzá, de akár egy Glorious GWR-szériásat is vehetsz vagy valamilyen másfélét, bár az kétségtelenül nem olyan elegáns, mint a sajátja.
A V Max széria jobb konstrukció, mint a K Max.
Egyébként a V5 Max szerintem még jobb volna, ezért.
"Illetve a csuklótámaszt lehet valahogy rögzíteni a billentyűzethez?"
Hogyne lehetne. A feléd eső perem aljához egy-két vékonyka csík kétoldalú ragasztószalag, és annyi. Jól tart, és nyom nélkül eltávolítható. Ha nem pakolgatod állandóan, sokáig kitart.
-
Hát nézd, ha néhány kattintást és egy sétát a legközelebbi FOXPOST automatához (ha esetleg eladnád az alap kapcsolókat) sajnálsz arra, hogy egy épkézláb beviteli eszközöd legyen, amivel napi rendszerességgel órákat vagy kapcsolatban, évekig, akkor sajnos nem tudok segíteni.
Amúgy az, hogy bemész egy boltba, és végignyomkodsz 20-30-40 e-hulladékot, körülbelül tízszer annyi erőfeszítés, mint az én verzióm.
-
K0vasz
aktív tag
válasz
Synthwave #132 üzenetére
ez már nagyon sok lépéssel több, mint amit én erre hajlandó vagyok rászánni
nekem az kéne, hogy bemegyek egy boltba, végignyomkodok 20-30-40 billlentyűzetet, aztán hazaviszem azt, amelyik tetszik. de itthon max a media marktba lehet ilyesmit csinálni, és ott is csak annyi van kirakva, hogy az alap kék-piros-barna vonalról tudom, hogy melyik kapcsolót kell messzire elkerülnöm
-
HThomas
őstag
válasz
Synthwave #132 üzenetére
Nézegettem a Keychron V6 Maxot a magyar kiosztással, tetszik, kedvet kaptam kipróbálni egyet. Milyen csuklótámasz ajánlott ezekhez? Azt látom, hogy van gyári fa (nekem nem tetszik), meg szilikon, bár azt nem nagyon láttam itthon. Illetve a csuklótámaszt lehet valahogy rögzíteni a billentyűzethez?
Sok éve integrált csuklótámaszos billentyűzeteim voltak és mindig a csuklótámaszon pihentetem a kezem, ha épp nem gépelek...Illetve nézem, hogy a K5 Max is van magyar kiosztással, 100%-os méretben, ahhoz talán nem kell támasz
-
A Redragon billencsen a 3 pin Outemu hot swapba a Silent Peach V2-őt belejátszottam. Nem volt könnyű, párat vissza kellett venni, mert nem "lukra" ment.
Majd megálmodtam, h a Kang White jobb, ez ehhez is való. OK, Silent peach-et kiszedem... ehh. A ~20 db-ból legalább 4-et széttépett a kiszedő, olyan erősen fogja. Nem voltam boldog.
...de nekem is van itthon még pár régi/ócó mecha, meg pár gumidómos is. Mindig legyen B tervedHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ilyen ez a popszakma.
És ezért jó, ha az aktuális kedvenc billencsből egynél több van otthon.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #138 üzenetére
Na frankó, hogy még ilyenekkel is kell számolni...
-
Az Outemu által gyártott Gazzew Boba U4T/U4T Clear egy rohadt jó, nehéz/taktilis kapcsoló, de a csöszvedt északi pinje nagyon könnyen beletörhet részlegesen vagy teljesen a Gateron hot swap foglalatokba, ha azok nincsenek rendesen bejáratva (a Keychronban ilyen van). Kailh socketekkel nincs gondja.
Most a héten jön vissza gyógyultan az egyik Q8-am, amibe vagy tizenöt U4T Clear beletört. Wuque titánpullerrel. Örültem neki.
Egyébként Cherry házas, szóval gondoltam rá, hogy az itthon fölösben lévő MX Speed Silverek alsó kapcsolóházára kicserélem a sajátjait, de úgy tűnik, hogy így egy picit veszít a taktilitásából.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Ha arra gondolsz, hogy lineárisat nagy aktuációs erővel, akkor a válasz az hogy igen, de nem vagyok benne 100%-ig biztos.
Barnám volt régebben(Cherry), nem utáltam, de nem is voltam oda érte, a kék jellegúeket viszont ki nem állhatom.
Most mindkét billentyűzetemben piros switchek vannak, a K10-ben Keychron K Pro-k, a V6 Max-ban nem vagyok biztos: a Keychron oldalán Gateronokat írnak(Jupiter Red), de az AfterHours oldalán viszont arra is K Pro-t és tőlük vettem...
A K Pro Silver elég olcsó, hogy csak kipróbálni is megvegyem, úgyhogy belevágtam, kéne valami a nehéz oldalról is, aztán meglátom és/vagy összekombinálom.
A lényeg az lenne, hogy ha a silver a rövid útjával nem jönne be(bár azért esélyesen jó lesz), akkor valami olyat próbáljak, ami jobban ellentart a püfölésnek - nem épp légiesen könnyed a gépelési stílusom...
Mindezt a lehető legminimálisabb piszmogással/hibalehetőséggel, nem a folyamat érdekel, hanem a végtermék, maga a billentyűzet-mókolás aligha lesz valaha a hobbim.
Néztem extra erős Gazzew Boba-kat is, de azoknak az ára nem a könnyed próbálgatásra predesztinálja őket... 10-es csomag belőlük nem sokkal olcsóbb a 110-es Keychron K Pro pakknál.[ Szerkesztve ]
-
A KiiBOOM Topaz pl. egy kellemes nehezebb lineáris, és még rövidített úton is jár.
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #132 üzenetére
Én most rendeltem egy 110-es csomag Keychron K Pro Silver switchet közvetlenül a Keychron webshopjából $16-ért a rövidebb kapcsolóútért a V6 Max-ba, és később jó lenne egy szett Oil King switch a K10 Pro-ba, csak annak az ára kicsit még megfekszi a gyomrom, de majd ráveszem magam... esetleg van tapasztalatotok vele, vagy tipp egy másik fajta nagy erővel járó kapcsolóra?
-
nyunyu
félisten
Már tízenéve se tartottam semmire a K120/200/270-et, pedig akkor még nem volt mechanikus billzetem. *
Már akkor is úgy tűnt, mintha az előző ócó +tech billzet árának duplájáért akarnak rádsózni egy kevesebb anyagot tartalmazó billentyűzetnek látszó tárgyat.(*: 2012. nyarán mondtam fel az idegbeteg munkahelyemen, ahol az utódomat egy zsírújj K200-zal látták el.
Ócókínai Cherry MX-Board 2.0 mechámat 2013. őszén rendeltem Hong Kongból.)[ Szerkesztve ]
-
Keychron V5 Max/V6 Max HU ISO, és ott a 14 napos ellállás.
Bár kötve hiszem, hogy elállnál, főleg Logi után.
Ha esetleg halkított kapcsoló kell, rendelsz Aliról (a gumis csillapítású, mostanában budget siker lineáris Outemu Silent Peach V2/V3 vagy taktilis Outemu Silent Lemon V2/V3 még egy kicsit emlékeztet is a gumidómra a puhább bottom out miatt – de csak egy kicsit
), ami meg benne volt eredetileg, azt kb. ugyanannyiért kiárulod aprón, oszt annyi, van egy korrekt tri-mode billentyűzeted.
[ Szerkesztve ]
-
K0vasz
aktív tag
az elmúlt heteket-hónapokat billentyűzetkereséssel töltöttem, aztán végül arra jutottam, hogy nekem még mindig a klasszik Logitech a legjobb: nincs róla lespórolva egy gomb se, csendes, lapos, bírja sokáig, és ráadásul még magyar feliratos is. mindezt kevesebb, mint 20ezerért
úgyhogy hiába unom már, mert már tizensok éve gyakorlatilag ezt használom, a következő is ez lesz, mert nincs kedvem vakon berendelni és kísérletezgetni ilyen 50+ ezer forintos billentyűzetekkel
-
Á, a gyerekekkel nem sok közös témám van, és saját gondom is bőven több van annál, minthogy másokét akarjam megoldani.
Hát, a billentyűzetes topik mindig nyitva áll...
De ahogy mondtam, egyáltalán nem rossz a One 3 (nekem is volt három, egy sárga SF még most is), csak az utóbbi időszakban annyira lementek az árak – főleg, ha hozzávesszük az elmúlt egy évben itthon látott, teljesen anomália Keychron árakat, amikor a boltban az MSRP feléért vagy még kevesebbért megy ez-az a full aluházas/vezetékes Q-szériából + ott vannak az After Hoursos HU ISO V Maxek –, hogy már nem top pick.
Tavaly még best buy volt ennyiért. Meg igazából most sem rossz, ha nem igazán tudsz sehogy sem ~30 fölé menni, és nem opció egy 40-50 százalékos Akko akció megvárása, külföldi rendeléssel.
Ha nem az van rajta, érdemes majd 1.07-es firmware-re frissíteni (nem a legújabb, de az a legjobb – az 1.13-at még nem próbáltam).
[ Szerkesztve ]
-
Akkor az szerintem annyira nem érte meg. Ha nem full size kell, 40-45 körül kihozható vatta új, Q-szériás Keychron (azért az egy más szint), illetve 45-be megy a szintén új V5 Max/V6 Max HU ISO, ami szintén komolyabb történet + tri-mode NYÁK. Itt már érdemesebb hozzárakni.
Amúgy nem rossz az a Ducky sem, csak az árképzése nem az igazi, ha használtban 25 felett van. Úgy fest, az a rengeteg DE ISO kifogyni látszik apróról.
yw
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
Csak megjegyzem hogy az aprón nem lesz 20eFt alatt Ducky One 3, a legolcsóbbat most vittem, 30 fölött volt. De megérte
Köszi a cikket![ Szerkesztve ]
-
Dester31
tag
válasz
Synthwave #120 üzenetére
Ahogy Alaaf Pi írta, sok hotkey, amit jobb egykezes módban nyomni. Ctrl-PageUp, Ctrl-Home, Ctrl-End, Ctrl-Fx gombok (jobb oldaliak). Wordben, Excelben, Total Commanderben, Notepad++-ban és Visual Studioban (esetleg egyéb szerkesztőkben). A fentebb írt Ctrl-X és társai bal Controllal megy.
De ahogy megszoktam az ANSI kiosztást is a Das Keyboard 4 Ultimate billentyűzetemnél, valószínűleg a jobb Control hiányát is meg tudnám szokni.[ Szerkesztve ]
Des
-
VIC20
őstag
Vastag ujjú, ügyetlenebb kezű idős embernek keresek billentyűzetet, tehát olyat, aminek nagyok a gombjai és/vagy nincsenek túl közel egymáshoz.Létezik ilyesmi, pláne magyar kiosztású?
-
-
válasz
Alaaf Pi #121 üzenetére
Ha bal kézzel egerészik, akkor nem hiszem, hogy 75 százalékos billencset akarna venni.
Sok billentyűkombót használok, de így sem kellett még a jobb control. : >
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Dester31 #119 üzenetére
Nem tudom, én 30 év alatt szerintem egyszer sem használtam jobb controlt. Neked mire kell? Amúgy szerintem a szoftverével pótolható.
Érdemes megnézni több vendort. Mindenesetre amit itthon ennyiért vennél (hozzászámolva mindent), annak köze nincs hozzá minőség és tervezés szintjén.
[ Szerkesztve ]
-
Dester31
tag
Rég láttam ennyire alapos feltáró cikket a PH-en. Köszi!
Utánanéztem a Meletrix BOOG75-nek. Állatira tetszik, lehetne ez a következő billentyűzetem a következő 15 évre, mindössze két problémám van vele.
1. Nincs jobb Control. Nem is értem.
2. Az ára még hagyján, $230. Hanem mire ideér (szállítás, ÁFA, vám), az még $100. A billentyűzet árának majdnem a fele! Megnéztem próbaképpen Németországba, oda "csak" $55... Ilyenkor imádom kishazánkat.[ Szerkesztve ]
Des
-
moma
őstag
válasz
inteltunder #117 üzenetére
A tökéletesre törekvés tud bénitó lenni. Azért a végén ez csak egy billentyűzet. Ami olyan dolog, hogy általában a random akármit is megszokja az ember és tud vele élni. Szóval itt is megfogyja szokni és ami az elején zavarja, azt egy hét után észresem veszi és alkalmazkodik hozzá.
we all deserve a bit of luck.
-
inteltunder
tag
hát ezek után se tudom mi kéne, vagyis Keychron V6 Max már már egész jó lenne te több hátránya is van nálam
jobb ma egy intel mint holnap egy amd
-
moma
őstag
Nagyon komoly tudást szedtél össze nekünk, nagy köszönet
Bele se gondolok mekkora meló lehetett
we all deserve a bit of luck.
-
SaGa59
őstag
válasz
Synthwave #105 üzenetére
Persze, nyugodtan. Túl sok kép nincs róla, megtaláltam az első kiosztás verziót, azt még felmatricáztam.
Ez azóta megváltozott, három vagy négy verzió kellett a mostani eléréséhez, pl a tapasztalatok alapján az F1-F12 átkerült a középső 12 gombra a numerikus rétegre, plusz jónéhány egyéb karakterrel kiegészült az eredeti készlet, mint pl a №, mert a fordításaimnál elég sokszor előkerül, mások meg helyet cseréltek vagy kivettem őket a listából mert kiderült, semmi szükség rájuk. Pl Enterből bőven elég egy, FN-ből (ezek a rétegváltók) több is kell. Jelenleg négy réteg van definiálva. A matricázás meg megszűnt, megtanultam vakon használni.
Az eredeti kiosztást úgy terveztem meg, hogy fogtam vagy húsz magyar nyelvű könyvet, többféle korból, műfajból, csináltam egy karakterszámoló rutint, abból kijött, mely karakterek hányszor fordulnak elő. Majd jött a tervezés, hogy a leggyakoribbak a mutató vagy a középső ujj alá kerüljenek, az általában egymást követő párok (c-s, z-s, t-y, g-y, mássalhangzók-magánhangzók) másik kéz alá kerüljenek és azon belül a gyakoriságuknak megfelelő ujjhoz.
Ha ma állnék neki, annyit változtatnék, hogy kb 5%-kal kisebb lenne a „nyitás” a két fél között, meg egy-egy mm-rel közelebb lennének egymáshoz a switchek. Nem bíztam eléggé a másfeles alulemez tartásában, meg abban sem igazán, hogy képes leszek elég egyenesen kivágni ilyen közel egymáshoz 72 megfelelő formájú lyukat a switcheknek. De sikerült. Igaz, három napig tartott. Minden egyes lyukat előfúrni, a lombfűrészt befűzni, körülvágni, kifűzni, a következő lyukba befűzni, stb… Ha van lézer vágó ismerős, az sokat tud segíteni, nekem nem volt.
Az Fnx gombok a „rétegváltók”. Jelenleg négy réteg van, egy a normál munkához, ebben nincsenek számok, ez az alap. Egy a számokhoz (a numerikus részt aktiválja jobb kéznél, balnál nyilak meg multimédia vezérlő gombok, ezek még sosek kellettek), egy játékhoz (ennél az összes, a Fallout/TES játékokban használt gomb. plusz még néhány átkerült a bal kezem alá), egy pedig egy „vezérlő” réteg, ahol egeret tud szimulálni a billencs, meg NumLock-ot és társait kapcsolgatni. Ez utóbbira túl nagy szükség nincs, mint kiderült.
Még annyit: többen kérdezték, mi van, ha váltogatni kell a billencseket? És nekem igecsak nagy a váltás egy standarhoz képest. Semmi különös. Évekig HO-ból dolgoztam, reggel a normál billentyűzettel kezdtem, mert a céges gépeken, szervereken nem telepíthettem a szükséges drivereket, nem definiálhattam át a billentyűzetet, majd délután, munkaidő végén céges gép lekapcs, saját gép be, ez a billencs előrehúzva, a normál meg hátratolva és ment minden a maga módján. Csak egy KVM switch képes monitor kell hozzá, vagy egy külön KVM switch. A normál billentyűzeten a mai napig nem tudtam megtanulni tíz ujjal vakon gépelni. A vakon gépelés még megy valamennyire, de csak hat ujjal, amiből a hüvelyk igazából csak a szóközt használja és ezt én nagyon nagy pazarlásnak tartom, hisz az a legügyesebb ujjunk. Ezért kapott nálam rögtön ötöt. Ezen simán megy a tíz ujjas vak gépelés.[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
nyunyu
félisten
Réteg (angolul layer) az nem feltétlenül egy fizikailag megfogható fogalom (mint pl. egy réteg festék valamin, vagy mint a hagyma rétegei), hanem absztrakt, logikai értelemben is használjuk az ITben. (pl. a hardver+szoftver architektúrákban az egymásra épülő szolgáltatások rétegei)
Szerintem az zavarhatott össze, hogy a billzet topikban a módosító gombokkal (Shift, AltGr, Fn...) váltható logikai rétegekre általában layerként szoktunk hivatkozni, itt a cikkben meg magyarul lett leírva.
[ Szerkesztve ]
-
drkbli
tag
Nagyon jó összefoglaló, köszönöm!
Didaktikailag az alábbi kisebb problémáim voltak, amelyeket nagyjából megoldott az, hogy egy menetben olvastam végig:
- a "réteg" nincs megmagyarázva, a magamfajtának a réteg és a layer két külön dolog
- a "plate" előbb kerül használatra, minthogy a szerkezeti ábrán meg lenne mutatva, mi is az
- a kupak profilok előbb kerülnek használatra (ráadásul betűszavak), mint hogy magyarázva lennének (pl. extra fényes doubleshot ABS, HSA: ez két műanyag, vagy vmi más?) -
-
Arra mondtam, hogy a G3 előtt.
Elsősorban az Adjustable Keyboardra gondoltam. Alps SKFS. Kár volt elkótyavetyélni, full patika állapotban volt, csak csuklótámasz nélkül...[ Szerkesztve ]
-
rossz a profilképed, Te inkább Data vagy...
Azt sem tudom, h 2024ben mi volt, nem 30 éve...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nyunyu
félisten
válasz
Synthwave #104 üzenetére
Gumidómos AppleDesign Keyboard '94-ben jelent meg, egy évre rá szántották be a mechanikus Apple Extended Keyboard II-t.
ADK még ADB-s volt, első USB billzetük a TV házába épített iMacekkel jelent meg '98-ban.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #107 üzenetére
"mehetne a billencses topik összefoglalója mellé/helyére"
Jó ötlet.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
válasz
Molydeus #106 üzenetére
Köszke.
Amúgy szerintem mehetne a billencses topik összefoglalója mellé/helyére.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Azt hiszem a visszajelzések alapján is elmondható, hogy megérte a cikkbe fektetett nem kevés munka.
Gratulálok!M.
-
Ezt már láttam korábban is, elég elvetemült. Főleg a logikai kiosztás.
Bedobhatom a cikk 12. oldalára? Esetleg jöhetne még egy-két kép. : >SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
"az elmult 5 ev agyonajnarozott apple billentyuzeteitol en 5 perc alatt inhuvelygyulladast kapok es estere mar 1.5-szeresre dagad fel az ujjam."
Áh, azt is kb. csak olyanok ajnározzák, akiknek még nem volt a kezeik alatt normális billentyűzet. Az Apple utolsó olyan beviteli eszköze, ami 2 forint 14 fillérnél többet ér, még az ADB-s korszakban volt, az meg már manapság vintage kategória ('90-es évek, a G3 előtt).------------------------------------------------------------------------------------
(#86) CriticalHit: "Hol marad azonban a SteelSeries Apex Pro?"
Részemről a boltok polcain. : > Lebegőgombos csoda, és olyasmi összegekért, amibe kerül, már kb. Meletrixet veszek, és az nem egészen egy kategória vele. Szerintem.
A nagy, itthon népszerű mainstream gamer gyártóktól beleraktam az összes olyat, amit ismerek, és már egész vállalható olyannak is, aki jobbhoz szokott, mint az átlag felhasználó. (Tehát billencses szemmel nézve sem egy tuti vakvágány.)------------------------------------------------------------------------------------
(#64) rxmiss, (#69) Horvi, (#72) Victorio, (#79) Skynet258, (#80) CYBERIA, (#81) Rhino666, (#90) haxiboy, (#98) .LnB, (#101) Johnny001, (#103) sittes79: Köszi.
-
sittes79
addikt
Fullos lett gratula. Ki is nyomtattam
-
válasz
eszterencs #68 üzenetére
-
Johnny001
senior tag
Ez aztán a kemerítő cikk, gratula!
Egyszerre azért sok volt!
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
Új hozzászólás Aktív témák
ph Főleg a normál profilra koncentrálva igyekszünk támpontokat nyújtani a vásárláshoz, esetleg meghozni a kedvet az építéshez.
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még mindig rengeteg Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- Futás, futópályák
- World of Tanks - MMO
- Bitcoin topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok