Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Tud nekem segiteni valaki ? Asus eee pc 1201N-re fel lehet telepiteni a jo öreg XP-t ? Valakinek van erröl tapasztalata ?
-
Dave™
nagyúr
válasz CHIPman #7998 üzenetére
Az teljesen normális, ha a feladatkezelőben 0 a rendelkezésre álló memória, ugyanis a superfetch előtölti az alkalmazásokat (ezt jelzi is a gyorsítótárazott sorban), ha másnak kell a hely, azonnal felszabadítja a felesleges, nem futó dolgoktól. Win 7 teljesen szuperül megy 2-vel is. Ahol Win 7 "akad" 2G rammal, ott komoly gond lehet, és nem a ram hiánya.
Amit írtam nyilván az olyan átlagfelhasználásra értettem, amit te is írtál, ahhoz bőven elég a 2G is.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
Ehhez lenne hozzászólnivalóm. Ugyebár az x86 4GB-ot tud megcímezni, ez tiszta. Ebből lejön minimális egyéb dolgokra, ami "kárba vész". Viszont mivel itt a VRAM is a gép ramjából tevődik ki, így nem sok a veszteség a 4GB-ból. Így a 4GB-nak ion mellett még van értelme, más mellett nincs.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Dave™
nagyúr
válasz nilpeter #7994 üzenetére
Üdv a klubban
Betűméret növelés jótékonyan hat a használhatóságra, bár xp alatt nem a legszebb, mindenképpen hasznos. Eredetileg Vista Business-el adják ezeket, viszont xp prof downgrade lehetőséget kihasználva vannak xp-s verziók is, ez a magyarázat.
Megéri a magyar bill. a gép árának 10%-át? Napokon belül meg lehet szokni az angol kiosztást.
-
nilpeter
csendes tag
Sziasztok!
Addig-addig olvastam a topicot itt a döntésképtelenségemben, hogy vettem egy 5101-t én is.
A héten megjön a magyar bill. is.
Nagyon jó kis gép, de a felbontás tényleg dúrva...szemmeresztős az tény
A cimkéjén vista business...a gépen XP prof...de nem is baj talán.
Nem melegszik...aksiról nem túl hangos...most merítem az akkumulátort...de nem akar kimúlniKöszi a tanácsokat, melyek ehhez a géphez tereltek.
nil
....nem én voltam....
-
Goldmen75
őstag
Egy igazi baj van az SSD-kel!!! Nem lehet eladni őket használtan, mint 1 hdd-t! Mert ellentéteben a hdd-kel, jelentősen csökkenhet az élettartam s ezt, aki foglalkozik a témával tudja is. Tehát ha veszek 1-et akkor az kipurcanásáig, vagy még gar idő előtti elhalálozásáig az enyém marad...
-
Zeratul
addikt
válasz Goldmen75 #7984 üzenetére
Ha kikapcsolod a lapozófile-t és a prefetch-t (SSD alacsony késleltetése miatt felesleges) akkor jelentősen lecsökken az írási lemezműveletek száma (mert az írás öregíti nem az olvasás). Win7 alapból kikapcsolja a töredezésmentesítést SSD-n, ezzel is növelve az élettartamot..
-
Goldmen75
őstag
válasz Magnum_ #7983 üzenetére
Mellesleg gondolkozom egy 40 GB-os SSD-n, az 500-at meg külsöre rakni, csak még "félek" az ssd-ktől. Minél többet megy,(nálam pedig 24órás üzemben van a kicsike) annál jobban csökken az élettartama. Kellene próbálni, csak hát berendelni sem olcsó mulatság egy ilyet...meg még nem keresik..
[ Szerkesztve ]
-
Goldmen75
őstag
Reggel ölembe vettem kis Dell 1012-met, s a CPU felkúszott 60 fokra, netezéssel fél fényerővel S érdekes, csak a vinyó felöl volt meleg a noti, a cpu résznél nem érezni a műanyagon. Viszont ha visszateszem a cooling pad-ra, hamar levesz 10-15 fokot!
Hangja is volt, bár itt nincs venti csak a hdd pörög, de érdekes mindenesetre. -
Dave™
nagyúr
Nem értem mi a baja, elvileg egy sima .exe-t futtat megnyomáskor, hol érdekli őt, hogy az most micsoda :S Az írásvédettség sem segített? Ezeken túl passz, én szívem szerint a világításukat kapcsolnám ki, de erre sincs semmi ötletem, még BIOS-ban sem volt tiltás ha jól rémlik, csak a funkciógombokat lehetett állítani.
-
rakal
senior tag
válasz customrobi #7966 üzenetére
Igen,a legjobb megoldás szvsz a szolgáltatófüggetlen Novatel MIFI,kár,hogy kissé drága,nekem nagyon bejött.(főleg,hogy 5 eszközzel is fel tudok menni egyszerre a netre vele)
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
olvasgass teszteket, google kidob egy rakatot N450-es netbookokra, sok helyen összehasonlítják a korábbi modellel. Itt van pl. a laptopmag tesztje, a Toshiba NB200 és NB300 kb. ugyannyit megy, pedig előbbi N280, utóbbi N450. A PH-s tesztben egy ASUS ment kb ugyanannyit, mint az előző generáció. Pedig elvileg a közös tokozás miatt kevesebbet kellene fogyasztania, valóban. Mondjuk az hogy 7-8, vagy 9-10 óra, szerintem már majdnem mindegy, nekem bőven elég a ~7 óra
szerk: a hivatkozott két modellben egyaránt 5800mah-s, 6 cellás akku van.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz customrobi #7966 üzenetére
Nem csak letilthatják, hanem le is tiltják Én biztos nem vennék olyat Utána ugyanott vagy, mint a modem nélkülivel
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
customrobi
tag
na egyelőre csak a baleset mentes síelésen vagyok túl, de gépet még nem vettem
még van a hp 5101 az ősállatos áruházbande egy kérdés: mi van a kártyafüggő 3G*s gépekkel? Azokat, ha a tulaj nem fizeti ugyan úgy tilthatják mint a telefonokat? ( jogilag)
Meg szabad venni ilyen kütyüt egyáltalán???? (használtan) Hiszen valószínűleg hűségnyilatkozatosak...
Vessetek az oroszlányok elé.
-
Dave™
nagyúr
Ennek N280, de a 270-es csak 60 MHz-el lassabb, azt nem hiszem, hogy nagyon érezni. Az 450 is 1660, csak ott ugye integrált a memóriavezérlő, az talán segít valamennyit, meg talán minimális többlet a fejlettebb grafikus mag, bár aero-t elviszi a 950 is, másra meg úgyse jó
Ezek között komoly, érezhető teljesítménybeli differencia nincs.
-
Dave™
nagyúr
Media marktban többnyire, ha nem demot futtatnak. Az 1,6-os atom elvisz egy normál munkakörnyezetet, enyhébb multitaszkinggal, amit nem szeret, az a komolyabb számítások, vagy sok futó program.
Nekem win 7 alatt fut wmp, opera 10.5, intézőből több példány meg néha 1 word, és teljesen használható. Ha közben telepít vagy kicsomagol, akkor már nem ennyire röccenésmentes
Az 1,3-as atomok állítólag érezhetően lassabbak.
-
Jámbor
tag
Üdv!
Tudtok vmi helyet, ahol kajakra kipróbálhatnám a különböző netbookokat (8,9", 10", Atom N270, N450, Z520 procis), hogy mi a különbség köztük használhatóságban, sebességben? Pl. internetet, közben 1-2 word, plusz winamp, ilyesmi...
Edigitalban ki van rakva 3 db, be sincs kapcsolva, nehogy net. PhotoHall ugyanaz. Hétvégén csak ezekbe tudtam eljutni.Jámbor
Soha ne mondd, hogy soha.
-
Dave™
nagyúr
Azt simán meg tudod csinálni: tegyél fel valami mail klienst, amit támogat (szerintem outlookon kívül tuti jó a live mail meg a thunderbird is), aztán töröld a futtató .exe-t, másold be a utorrent.exe-t és nevezd át a program megfelelő nevére
Mondjuk nem túl kényelmes az a két gomb, szerintem felesleges használni, sokkal jobb a win gomb és az 1-9-ig terjedő számgombok kombinációja, nem tudom korábbiaknál is működik-e, de win 7 alatt ez megnyitja/átvált a tálcán balról adott sorszámú programra
szerk: nekem a médiavezérlő gombok hiányoznak, de rettenetesen Nem tudja valaki a Windows Media Player rendszerszintű billentyűkombinációit? (a két irányú skip és a play/pause kellene).
[ Szerkesztve ]
-
Zoli G
tag
Srácok, nem tudja valaki hogy a HP Mini 5051-esnek az e-mail quick start button-jára hogy tudnám ráállítani pl az utorrentet?Vagy hogy hol érdemes még ezt a kérdést feltennem?(tudom, kérdeztem már de hátha) Az is jó gondolom, hogy ha valami csoda folytán be tudom állítani az utorrentet alapvető email kliensnek...
-
Dave™
nagyúr
-
pallacko
tag
Sziasztok!
Árban van azért külömbség a Lenovo S12 és a
Benq Joybook U121 -s között!Nagyon tetszik az utóbbi.
fontos nekem a min 11,6" -s kijelzőméret, és ez az árfekvés számomra amegfelelő (84 -90 alatt).
Melyikről beszélnétek le, illetve melyikre beszélnétek rá?
Pro és KontraKöszi:
Lackó
[ Szerkesztve ]
iPhone 8+, iPhone X, iPad Air 2019, Apple watch S4, GitUp Git2P sportkamera, DJI Osmo Pocket
-
Magnum_
nagyúr
-
Goldmen75
őstag
válasz Matt-OPT #7941 üzenetére
50-ért? Jóformán semmit!
Azaz de, asus-nak volt egy netbookja, 30k körül télen akcióba! a pláne az volt benne hogy raktak az alaplapra egy integrált "ssd"-t 2 vagy 4 GB-osat ami szinte épp elég egy OP-hoz.Húgom akart ilyet venni, mondtam neki elkalapálom ha megmeri venni A legolcsóbb netbook-ok ott kezdődnek hogy:Netbook J&W Minix Black 10,2"/N270/1GB/160GB/1,3MP HU bruttó :65.000.-
-
Matt-OPT
aktív tag
Max 50K-ért mit lehet venni újonnan és hol?
-
Zoli G
tag
Na, lett HP 5101esem igazán jó... Nem tudjátok, hogy lehet ezt a két böngésző gombot átállítani?
-
Dave™
nagyúr
Amikor azt írjátok, hogy 3-4 gigát szeretnétek nem netbookról beszéltek, ugye? Mert ott elvileg 2 a maximum, ha jól tudom.
-
Goldmen75
őstag
Nem csak a notiramok, minden ram ára min. a duplája lett október -november környékén s senki nem adott magyarázatot az iszonyat áremelésre sajna s azóta se mérséklődött
-
Goldmen75
őstag
Mivel egy deka matrica sincs a gépen sehol, mint pl MSI notikon, így nem beszélhetünk garvesztésről sem. csak ne állíat módjára tekerje senki a csavarokat
Bármilyen ddr2-es ram.
PL:2 GB DDR2 800 MHZ NOTEBOOK KINGMAX 11375.- Ft
2 GB DDR2 800 MHZ NOTEBOOK KINGSTON 10875.-Ft[ Szerkesztve ]
-
Goldmen75
őstag
Amúgy a 1012-nél már csak a klaviatúrát kell leszedni s altta a hdd meg a ram pofoneccerűen cserélhető!
-
splice
csendes tag
válasz Goldmen75 #7858 üzenetére
Hahó, Dell mini 1012-be lehet pl ramot még belegyömöszölni?? Ugyanis olvastam ilyesmit:
A 1024 MB DDR2 SDRAM and a 160 GB hard disk from Western Digital support the processor. The manufacturer makes it impossible to upgrade both of these components
.
Itt.
Segítsetek! Számomra kb ez döntene arról, hogy veszek-e ilyet vagy sem. (Szerintem agyrém, hogy nem lehet 2Gbyte ramos konfigot venni belőle)Hm most látom: "Tinkerers will find a solution because the keyboard can be lifted with a bit of careful fiddling." - így kell csinálni? Vajon mennyire "legitim" ez a módszer? Gondolom a garanciát tönkrevágja. Pls help!
-
Goldmen75
őstag
válasz ro_bert17 #7914 üzenetére
Szerintem nagyon jó s árban is szuper!
Jővő hónapban lehet bevállalok egyet!
-
Goldmen75
őstag
Hát én még netbookban nem láttam ODD-set, de még ha lenne is rá pénzem se adnék érte ennyit!!! Múltkor néztem kimondottan netbook alá cooling padot, ami beépítve tartalmaz egy dvd-írót slim-et másikoldalon meg egy 2,5" hely van sata hdd részére, s mindez 20e-ért!!!!
-
ro_bert17
őstag
válasz scott_free #7911 üzenetére
Persze, persze! Humorizálni járok ide!
Ezért kérdezem.
Ti tudtok-e olyan Magyarországon forgalmazott netbookot, amiben van odd? -
Goldmen75
őstag
Éppen akksi formázás van, utolsó harmad. Reggel néztem everesttel a hőt CPU 40, CPU dioda 65 Ha jól emléxem mikor a másikat szétszedtem(bővítettem), csak a fémlemez szorul a cpu-ra?! Mi lenne ha ezt is szétszedném s kennék rá pasztát, szerintetek?
-
blast3r
csendes tag
És egy másik kérdés:
Memóriában milyet ajánlotok? Van spec márka? Olvastam ,h 667es és a 800Mhez is jó bele...Samsung N150,Nokia E51
-
blast3r
csendes tag
Sziasztok!
Milyen egeret ajánlotok netbook mellé?
Olvastam az arcot,de ennél kicsit olcsóbb érdekelne!Köszi!
Samsung N150,Nokia E51
-
Dave™
nagyúr
válasz Zeratul #7900 üzenetére
Szuper, de nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy melyik nem tükröződik, és szerintem a válaszom helytálló volt.
Ha akarom sem tudom nem szemből nézni, de egyébként a kedvedért kipróbáltam oldalra és fölé hajolva is, így is rendesen látszik. Mellesleg itt egy teszt róla, szögek szempontjából simán hozzá a netbook átlagot, viszont látni is lehet a képet minden körülmény között.
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest