- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csdm
senior tag
OKé, oké oké.. Megértettem. MSI WIN U135. Erről mi a véleményetek? ez elég olcsó, a memóriáját lehet bővíteni, és ha jól tudom, akkor a starter is szépen fut rajta, és a 720p-s youtube vidikkel is megbírkózik.
-
Zeratul
addikt
válasz SocketA #8598 üzenetére
1. Stol mester a VIAs S12be rakott SSD, ráadásúl csak Jmicron vezérlős 16GB-ost. A SATA vinyós ionos S12met szarrá veri ha bootról, programindításról vagy taskváltásról van szó. SDD fogyasztása sokkal kisebb mint HDDjé, ezzel növeli az akkuidőt, NEM érzékeny a fizikai behatásokra, a vinyó viszont nem szereti ha működés közben rázkódás éri. Mostani notivinyók úgy hullanak mint a kemotoxos őszilégy.
2.Az SSD későbbi bővítési opcióként jelentkezne.
3. Azért nincs a 170 ezer forintos notiban SSD mert herpeszes vérpistike csak méretet nézni nem teljesítményt. Van aki képes elvinni inkább az 5670 1 GB memóval mint a 5770 512MB, mert hogy az előző 1gigás. LOL.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Dave: Hat en sehol nem latom emlitve, hogy O csere gondolt volna. De ha igen, a sracnak 80e-bol kell gep. Ha 50 ezerert vesz gepet, hogy maradjon 30ezre az SSD-re... hat kivancsi vagyok, mit vesz 50bol
Azt kene itt megerteni, hogy ezek a netbookok csak netezesre valoak (ahogy a nevukbol is adodik). Felesleges egy Trabantra slick gumit tenni, meg peres gumit azzal a cimszoval, hogy "igy majd jobban tapad", mert 30 loeronel annyira mind1.
Itt is ezt kellene belatni, hogy egy ilyen teljesitmenyu gepnek minek SSD? Minden szerkezet csak annyira eros, mint a leggyengebb lancszeme. Es ezekben a gepekben NEM a satas winyo a leggyengebb lancszem.
Ha lenne olyan netbook, amibe beletennek egy SSD-t, az ez:
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/dell/inspiron-1110-113374-p41266002/termek-leiras.html#descriptionDe az egyik problema, hogy a sracnak 80 ezre van a gepre, a masik meg hogy 170ezrert szerintem a kutya nem vesz netbookot
Masik reszrol erdekes, hogy meg a 170ezres gepben sincs SSD... de biztos a Dell szakemberei nem ertenek hozza -
Zeratul
addikt
válasz SocketA #8593 üzenetére
2.5 colos USB külső vinyóról hallottál már aranybögyörő? Sőt külön kapható SATA vinyók számára 2,5 colos USB keret. Nem az 70 ezer forintos netbug hulladék SSDről van szó jelen esetben hanem az Intel jóárasított SSDről ami bármilyen sata vinyót kenterbe ver, de még a SAS csatolósokat is.
-
Dave™
nagyúr
válasz SocketA #8593 üzenetére
De Zeratul azt mondta, hogy utólag célszerű cserélni benne, nem Én is látok benne fantáziát, az Intel SSD-i egész normális áron vannak, aki nem nagyon akar tárolni rajta dolgokat, annak tényleg jó lehet a sebesség miatt. Én maradok a 250-es winyónál, de csak azért, mert sok zene van rajta, meg nyárra majd filmek is kelleni fognak.
Viszont: Milyen lenne - konkrétan a HP 5101-re vonatkoztatva - a winyó mellé a mini pci-e-be beletenni egy ilyen foglalatú SSD-t? Tárhely is lenne, meg sebesség is. Kérdés mennyire szeretné pl. a BIOS a két meghajtót, meg lehetne-e közülük választani, hogy melyik a boot.
Amúgy most nézem: egy 64 G-s Kingston 40e Forint, és 200/110 a sebessége. Nem rossz.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Zeratul #8588 üzenetére
Edes kicsi pruntyokem!
Egy asztalig gepbe meg tudod csinalni, hogy beleteszel egy 40 gigas SSD-t rendszernek, meg egy 1 terrasat letolteni... de ezt netbookban egesz pontosan hogyan kepzeled el? Mai vilagban meg onalloan 40 giga az lokuki...
Es ha kicsit is figyelnel ram: Hasznaltam NORMALIS SSD-t, de egy 70 ezer forintos netbookban NEM az van Ha elolvasnad megegyszer az elozo hozzaszolasomat, akkor lathatnad, hogy nem a technologia ellen vagyok. De hasznalj egy honapig egy 2-16 giga koruli SSD-vel szerelt netbookot, a honap vegere a foldhoz fogod vagni. -
csdm
senior tag
Énis hajlok az olcsóbb, kisebb SSD felé, már csak a sebessége miatt. Sok hely nem kel, nem letöltőgép lenne ( arra van itt laptopom)
-
senior tag
Ahogy mondtam, ezekbe a gepekbe szarok az SSD-k. Tudom, hogy hangzatos, meg jo lenne, de ne vegyel.
Ha 80k uj gepre, akkor az elobbiekben felsoroltanak az elodjeit ajanlom:
Dell Mini 1011
Asus 1001Ha
esetleg Acer D250, vagy az itt sokak altal kedvelt HP Mini 5101.
Illetve sztem a legjobb lenne ha ennyiert Renew gepet vennel (kulfoldrol importalt gep)Azt a J&W (vagy mi a tokom) netbookot meg biztos nem vennem meg. Eletemben nem hallottam errol a gyartorol. Garanciarol sem latok semmit... Ennyiert kapsz Dell-t, ugyonezzel a felszereltseggel op.rendszer nelkul...
Zeratul: Mondom HASZNALHATO!
"A gyártó legfrissebb fejlesztésű háttértárolója a belépő szintet képviseli, a boltok polcain pedig Intel X25-V típusjelzéssel és egyelőre egyféle tárolókapacitással fog megjelenni." - http://www.gamesforwindows.hu/cikk/pc/azintelbemutattalegujabbx25vssdtarolojatEz egy tok egyszeru kis 40 Gigas vacak. Akkor mar inkabb a 160 vagy 250 gigas Sata winyo Az Intel X25-M 160 Gigas valtozata pedig 120eFt korul van... hat szerintem ez egy netbook ara Orulok, hogy segithettem
-
csdm
senior tag
Az a baj, hogy ha az erősebre keresek rá, az 1100-asra, akkor arról semmit nem dob ki a google...
-
Zeratul
addikt
"Magán a processzoron az Intel túl sokat nem fejlesztett: az architektúra és a 45 nm-es csíkszélesség maradt ugyanaz, mint a Diamondville-ben volt. Ami újdonság, az az integrált memóriavezérlő (DDR2-es) és a szintén integrált grafikus mag, a GMA 3150 valamint a 2,5 GB/s sávszélességű DMI csatoló, ami összeköti az N450-et az NM10 Express lapkával."
z N450-be integrált GMA 3150 önmagában még nem tartalmaz hardveres videodekódert a H.264 kódolású streamekhez. Ezen igazából nincs mit csodálkozni, hiszen a GMA 3150 gyakorlatilag a régi GMA 3100 45 nm-es változata, 400 MHz-es működési frekvenciával. Így hardveresen csak az MPEG-2 dekódolását tudja segíteni, ráadásul 3D-s teljesítménye is csekély, tehát a Pine Trail sem lesz a játékosok és a HTPC-építők kedvence. További korlátozás, legalábbis a netbookokba szánt N450 esetében, hogy a digitális kimenet maximális felbontása 1366×768, az analógé pedig 1400×1050 pixel, azaz a 1080p-s filmek lejátszása semmiképpen sem lesz lehetséges Pine Trail netbookokon.
geeks.hu
-
csdm
senior tag
[link] Erről mi a véleményetek? Én a 70k-s 2 GB 250GB HDD N450-et 3 cellás akksival, freedos-szal néztem ki. ár/felszeréltség alajpán, ez a nyerő. Az integrált grafikus kártya milyen? Arról nem tudok semmit. Márkáról tudni lehet valamit?
-
csdm
senior tag
Én az alacsonyabb árkategóriások közül kereseknék netbookot, ami nálam 80k alattiakat jelent. Fontos lenne, a súly, minél kisebb legyen, és Win 7 starter prímán menjen rajta. Office, internet, kevés youtubeozásra lenne használva, Az akksi nem mondom azt hogy szar legyen, de főképp hálózatról fog menni, kevés hordozás lesz, viszont a hang viszonylag fontos tényező, hogy halk legyen. Mit tudtok ajánlani?
-
Dave™
nagyúr
Az akkus dologra válaszoltak többen is, én bent hagyom, viszont néha célszerű tényleg lemeríteni, majd 100%-ra feltölteni. Ha csak hálózatról használod, azért érdemes kivenni, és mondjuk havonta lemeríteni, majd ismét feltölteni. Csak a fedlap szálcsiszolt alumínium, a gép többi része is fém, csak valami magnézium-akármi ötvözet. Nekem van garanciapapírom, ezt a matricás dolgot nem tudom, hogy így van-e. Az biztos, hogy a matricán lévő sorozatszám alapján be tudják azonosítani, de hogy ez elegendő-e, azt passzolom.
-
Zeratul
addikt
válasz Matthewsz #8576 üzenetére
Tévedés. Li-ion is hajlamos passziválódni, ha hosszú ideig nem volt használva. A beépített védőelektronika miatt se túltölteni se mélykisütni nem lehet. Az akkukopás mértékét a betáplált és kivett energiamennyiség alapján számolja. Ha hosszú ideig nem volt használva az akku akkor passziválódás miatt jelentős elhasználódási szintet fog jelezni ezért kell időnként teljesen kisütni és újratölteni--> újrakalibrálás.
Kishugami FuSi notjaiban 2 év után van 14% akku elhasználódás pedig abszolute nincsenek kímélve.
[ Szerkesztve ]
-
Fleed
aktív tag
Dave, és hogy érdemes használni a netbook ot hogy kíméljük az akksit? Úgyértem hogyha otthon használjuk (telepről akksit kivéve?). Vagy ezek már bírják ,hogy akksi plussz telepről?
És nektek ti hp 5101 eseteknek is csak a fedlapja szélcsiszolt alu? Illetve mivel tudom garizni ezt a gépet? Mert nem kaptam hozzá semmilyen papírt, mert azt mondta hogy az alján levő matricával lehet. Ez így van? -
-
lmark
csendes tag
2 kérdésem lenne :
Gateway 20asról valami vélemény ?? 9 cellással elméletileg 6-7 óra üzemidő, nem tűnik rossznak, igaz Acer alap .....
A másik szerintetek az Ipad konkurálni fog a netbookokkal ?? 100 ezerért azt is meg lehet venni (3g-vel 125) -
csdm
senior tag
Megnéztem a netbookokat, ezenél, azért olcsóbbakat keresnék inkább. 80k a tető ( új/használt)
-
csdm
senior tag
válasz SocketA #8566 üzenetére
Köszi !
Meg fogom őket lesni!
Igazából, nem áll tőlem távol az sem, hogy egy hásználtat vegyek, volt is hardverapron pár hete egy dell mini 2 giga rammal, 40 GB SSD-vel, 50 ezerért, wn 7 starterrel. Azt bánom, hogy nem vettem meg akkor...
Szóval így használtba már megéri valami megbízhatóbb alaktól, egy nem túlnyúzott netbookot ssd-vel venni? Ovastam azt is ,hogy az SSD nem szereti ha sokat írnak rá , meg törölnek, tehát letöltőgépbe, hátttértárnak nem jó, mert tönkremegy. Sima netezéstől, ami szintén töli le a weblapokat, ugye nem lenne ilyen gond? [link] -
senior tag
Hat amit en probaltam SSD-s netbook, az 2 masodpercenkent 2 masodpercre megallt a gep. Egyszeruen 2 masodpercekre lefagyott, meg a kurzor sem mozdult. Es csak egy honapos volt a gep, az elejen az is szepen ment... Ezert mondtam, hogy az olcso gepekben nem jok, amugy jo cucc az SSD, csak egyelore nagyon draga, egy hasznalhato 32 gigas dragabb, mint egy netbook
-
senior tag
csdm: Az altalad emlitett markak kozul en a kovetkezoket ajanlom:
Dell 1012: N450es procival van szerelve, HD LED-es kijelzo, de nem 4500-os videokari van benne. Win7 starterrel nagyo jol hasznalhato.
Asus 1101HA: 2 giga memoria, Z-s proci, HD LED-es kijelzo, 250-es winyo + 500 giga webtarhely, viszont "teljes" Win7 van a gepen, es rengeteg hulyeseget feltesz ra, nagyon belassul tole az op.rendszer. Ajanlom vagy jol beallitani, vagy Win7 Starterre vagy WinXP-re lecserelni.
Asus 1008P: N450-es proci, 4500MHD-s videokartya, 250 Gigas winyo, de a LED-es kijelzo nem HD-s... Ja, meg nagyon jo a formaja es a tapintasa a gepnek.
SSD-s winyot meg ne vegyel, ha jot akarsz magadnak. Ezekbe az olcso gepekbe hasznalhatatlanok...
A procikat meg konnyen osszehasonlithatod itt:
http://www.usanotebook.hu/downloads/14-CPU_2010_feb.xlsN270: 206. hely Z520: 210. hely N450: 202. hely! Gyoztes
Akksi:
Dell kb 6 orat bir, Asus 1101 9 es fel orat biir (tenyleg ) Asus 1008P meg 6.5 orat bir, de ket akksi jar hozza (csak a geppel tudod oket tolteni, nem jar hozza tolto) -
senior tag
Fleed: A geped gyari op.rendszerrel van ellatva, ez van a Recovery particion. Ennek az a lenyege, hogy egy rejtett particion van egy windows, amirol a gep elso inditasakor, illetve amikor a Recovery-t elinditod, akkor ezt az oprendszert felhuzza a gepre. Nem egy hagyomanyos Win telepito, csak nevet meg datumot kell beadni neki (meg meg par dolog) es automatikusan felteszi magat, illetve feldriverezi a gepet es ellatja alapveto szoftverekkel (ez geptiusonkent elter, hogy miket tesz fel).
En netbookra vagy WinXP-t vagy Win7 Starter Editiont szoktam javasolni, a Vistanak ezeknek kepest 2x memoriaigenye van. Vistat ajanlom legkevesbe, eszi a gepet...
Ahogy meg mar az elobb leirtam nem kell kulso DVD, eleg egy pendrive Win telepiteshez -
senior tag
Sziasztok.
Láttam korábban, hogy beszéltetek a hd chipről. Ha rendel valaki 5101-hez, akkor az gondoljon már rám is 1db erejéig pls. WWAN számomra nem érdekes, de a teljesítmény és az akkuidő igen.
Előre is köszönöm...
Apropó: melyik a legnagyobb akku am iberakható az 5101-be? Csak a gyári 6 cellás, vagy van nagyobb is?
[ Szerkesztve ]
-
Fleed
aktív tag
köszi, ráraktam CrystaldiskInfo-t és ott írta egyből, de aztán a Hd sentinel brn is megtaláltam, és 15 órát ment eddig. (ebből én 1 óra kb) Azóta felmerült kérdésem, hogy van egy hp recovery nevezetű 1 gigás partíció a merevlemezen, és az mi akar lenni? Mert kértem kölcsön egy optikai meghajtót, és felrakok egy xp-t rá. Vagy Win 7 et inkább? Ja és még annyi, hogy ha otthon használom, akkor vegyem ki az akksit, és telepről használjam? vagy hogy a legmegfelelőbb az akkunak?
-
Dave™
nagyúr
-Pl. WWAN modult (3G modem). Én is ezt szeretnék
-Akksi lötyögésre már írtam, vékony szivacs csík a megoldás.
-A sima flash videók nem nagyon szaggathatnak, lehet valami takarékos energiagazdálkodási profil van beállítva és le van véve a processzor órajele.
-Az ATOM N450 szinte semmivel sem gyorsabb, de elvileg kevesebbet fogyaszt.
-HD Sentinelben simán írja, hogy mennyit üzemelt, nem a SMART-nál kell nézni, hanem az üzemidőnél.
Ömlesztett válaszok
-
Fleed
aktív tag
Nem ide tartozik, de HD sentinelben hogy lehet megnézni mennyi időt volt bekapcsolva a vinyó? találtam a s.m.a.r.t. funkcióban vmi "power on time count" ot, de nem tudom mit kell leolvasni onnan. ( bocsi hogy offolok, de ez most sürgős, hogy megnézzem minél hamarabb h mennyit ment a vinyó )
-
Fleed
aktív tag
Na már a Hp miniről írok, és tényleg lötyög az akku. És (remélem a vista miatt, meg hogy van rajta egy csomó felesleges program) szaggat a videó rajta. Indexen a flash videót nem bírta lejátszani Mit csináljak ? Win7 el jobb lenne? vagy xp -t tegyek rá?
-
longjoe
csendes tag
Lenovo S10-2 3G T-mobilos,használ valaki ilyet,mi a véleményetek róla?Állitolag GPS képes"?"
486-os a dossal gyorsabb,mint az Asus F3-as az XP-vel!!!!
-
csdm
senior tag
Hali!
Úgy néz ki netbook vásárlás előtt vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami fejlődés a processzorok terén? az új ATOM N450 proci mennyivel jobb mint az N270/80? Ez a különbség meglátszik, pl filmnézés közben, vagy akksi időben( vagy akárhol) Jönnek talán majd 2 magos gépek is? Ha igen, akkor áruk tekintve 80+ -os kategória?
Melyik éri meg jobban, egy "régebbi" de SSD-s netbookot venni, vagy inkább egy teljesen új pl.: ASUS EEE PC 1005PE N450-es procival, HDD-vel? (Netezés, e-mail, kis office felhasználás szempontjából)Dell mini 9/10-zel is szemezek, az tetszik benne, hogy passzív hűtéses, egy SSD-vel meg hangtalanná lehet varázsolni. Akksija ennek meddig húzza netezéssel, wifin?
Még érdekelne az is, hogy melyik netbook bírja a legtovább egy feltöltéssel, akksival?
[ Szerkesztve ]
-
kokyt
senior tag
Ha más a múltkor szóba került az 5101 kapcsán az operációs rendszer, gondoltam megosztom veletek: [link]
Hátha akad pár elvetemült kocka -
laceeek
aktív tag
kicsi benéztem a topicot:S sorry régen jártam ittfenn
-
laceeek
aktív tag
sziasztok valaki helpelne nekem?
http://www.tuvie.com/wp-content/uploads/laptop-hp-eco.jpg
ennek a laptopnak nem tudjátok mennyi az ára???vagy egyel talán gyártják-e?
köszi előre is a segítséget. -
upszilon
őstag
Nem figyeltem egy darabig. Mi a mostani ász?
-
rmmm
tag
Nem ment el, ezért árcsökkenés az 1 hetes SONY VAIO-ra. HD képernyő Pine Trail 250Gb stb 89eFt vagy a legjobb ajánlat. Részletek [link]
[ Szerkesztve ]
-
ArrayOfLilly
aktív tag
1. Az antenna csatlakozik a modulhoz (anélkül ugye nem működik), elég a kivezetését látni ott, ahová a modult beszereled.
2. Ha nincsen, akkor kapható. És nem kell ugyanoda beszerelni, elég elfektetni a modul körül, ld. telefonok. (Azokban sincsen kilométeres, csak kellően "érzékeny".)
http://www.arrayoflilly.com
-
Dave™
nagyúr
válasz fene_vad #8539 üzenetére
Nem tudom még, van egy elég jó szervizes kapcsolatom, reményeim szerint beszerzési árat tud mondani rá, meglátjuk mi lesz. A billentyűzetet kiszedem majd, aztán meglesem van-e antennája. Szerintem kell lennie. A WWAN module könnyen meghatározható már csak a driver alapján is
A HD chipnek én igazán értelmét max a HD flash (elsősorban youtube) videók esetén látom, mkv-kat tuti nem ezen néznék, a youtube is annyira alkalomszerű, hogy inkább a WWAN, az sokkal hasznosabb.
-
Az MSI gépek végződéseinek jelentését hol lehet megtalálni?
Az MSI oldala szerint a 021, és a 400-as a magyarországra tervezett model, viszont árlistán találni 630-ast is. Ez hová valósi?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nilpeter
csendes tag
A HP mini 5101 tulajoknak egy hasznos link[link]
nil
....nem én voltam....
-
-
senior tag
Ez alapjan tudsz csinalni bootolhato windows7-es pendrive-ot, es akkor nem kell venned DVD-meghajtot:
[link]
Amugy en a Te gepedre Win7-nek a Starter verziojat ajanlom. Nagyon le van butitva, meg a hatteret sem lehet allitani rajta, de amire a netbook valora arra eleg ez a fajta op.rendszer. A HD kijelzodhoz szerintem ez a legjobb valasztas -
fene_vad
senior tag
elvileg ha a billentyuzetet kiszeded, ami 3 csavar, mar lathato, hogy van-e benne antenna.
(Felmegy a kepernyo felso keretebe elvileg, egyutt a wlan antennajaval)ilyen wwan moduloknal lehet kompatibilitas problema? vagy olyat tudsz szerezni, ami gyarilag lenne benne? esetleg masnak is?
erosen gondolkodom en is hogy a hd chip vagy wwan legyen... most hogy megtudtam a linkedbol hogy ott hever parlagon egy mini pcie, ecceruen muszaj tennem bele valamit
-
kovacszk
senior tag
Ha win7-et raksz rá akkor IITT egy progi a microsoft adta ki hogy iso-ból könnyen lehessen bootolható pendrive-ot csinálni. Ha pedig xp mellett döntesz (bár már én sem ajánlom) akkor ITT egy leírás magyarul, nekem ezek alapján sikerült. Sok sikert.
[ Szerkesztve ]
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
Dave™
nagyúr
Igen, angol volt. Tulajdonképpen le vannak írva a parancsok, túl sok angol tudás nem kell hozzá, ami meg nem megy, translate.google.com
Más. Erősen gondolkodom egy WWAN (3G) modulon az 5101-embe. Szerintem tudnék jó áron szerezni modult, berakni is elvileg a szabad mini pcie slotba kell, csak kérdés, hogy ennek is kell-e valami külön antenna, és vajon benne van-e a nem 3G-s modellben is. A sim foglalat ott van, csak le van takarva egy szivaccsal, de az antenna a lényeg (van-e, kell-e), szóval várok kicsit, hátha valaki szétszedi a broadcom chip miatt
-
Fleed
aktív tag
Köszi, am ha jól emlékszem az egy angol leírás volt. Angol tudásom nem a legjobb, de lehet találok egy magyar leírást is.
-
Dave™
nagyúr
Én a Win7-re szavazok, Home Premiummal használom, teljesen szuper. Pendriveról egyszerűen lehet telepíteni, van hozzá egy jó kis tutorial, már linkeltem is itt. Csak emiatt nem érdemes optikai meghajtót venni, ha egyébként is kell, akkor nem szóltam. XP szerintem mára már iszonyat elavult lett, minden szempontból.
-
Fleed
aktív tag
Tudom azt olvastam már itt a fórumban, hogy vmi szivacs csík félét kell berakni hogy ne lötyögjön az akksi. De valahogy majd megoldom, amúgy majd pénteken veszem át, és jövök tanácsokat kérni. Most a legnagyobb problémám. hogy optikai meghajtót szerezzek. De valszín veszek itt Ph-n egy használtat. Vistával kapok a gépet és azt egyből leakarom cserélni, csak még nem tudom hogy XP re vagy Win 7 re...Szerintetek? És pendriveról való telepítés ugyanúgy megy mint lemezről?
-
Fleed
aktív tag
Köszi. Persze.
1366* 768 10.1" matt WXGA,
6 cellás Li-Ion akku,
Intel Atom N280 1.66GHz, 512KB L2 cache/ 667MHz FSB 1 mag
2GB DDR2 RAM,
250GB HDD,
10/100/1000 Gigabit ethernet,
szálcsiszolt alumínium fedlapÍgy hírdette meg, aztán meglátjuk mit kapok. Remélem Everest is ezeket fogja kiírni.
-
Fleed
aktív tag
Pénteken lesz meg a Hp 5101 asom ( 84.000 ért még tudtam szerezni egy túrbós változatot ). Az lenne a kérdésem, hogy azt állítja az eladó, hogy csak op rendszer installt csináltak rajta, mikor bejött küldölről. Nos hiszek neki, de azért valahogy lehet ellenőrizni ezt?
Amúgy Dave, a modding témában szívesen hallgatlak !
-
gjohnny
tag
Sziasztok!
Páromnak vennénk netbookot, szerintetek a kettő közzűl melyik jobb. Internetre, msn, skype-ra lesz főleg használva, így jó mikrofon hang és jó webcam kép fontos.
HP Compaq Mini 110C-1010SH NW642EA netbook
MSI Wind U135-400HU netbookKöszi előre is!
-
Dave™
nagyúr
Azt írják, hogy: kmplayerrel is használható simán, viszi gond nélkül az 1080p-s mkv-kat (valaki 1GHz-re underclockolta az Atomot, és úgy is csak 40% volt a terhelés), illetve a legújabb Flash is támogatja a Broadcom chipet, tehát elvileg a youtube videóknál is működni fog.
Az ára ebayen állítólag 20 dodó körül van (én 33-ért találtam hirtelenjében legolcsóbban).
Cserébe picit jobban fog melegedni a jobb csuklótámasz, de állítólag nem vészes.
[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
Néztem valami régebbi hentelős játékot, hogy megy a Ionon (asztali gépem alaplapja ép gariban). Meglepően jól.
-
Dave™
nagyúr
Mivel már rég volt Hp 5101 fejlemény: Broadcom HD chip mod
-
Dave™
nagyúr
válasz Magnum_ #8518 üzenetére
Köszi, ezzel megy, bár érdekesen: ami a driverben van, az csak a 3 ujjas katt és pöccintés, egyebet nem ír, viszont néha sikerül a nagyítás/kicsinyítés is, de teljesen random módon.
helyesbítek: a kétujjas görgetés is megy, az is ott van a driverben. Ez legalább hasznos is
[ Szerkesztve ]
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Erre látod nem mernék megesküdni.
Viszont az utolsó esetről még mondok pár szót.
Néhány próbánál csak bizonyos funkciók nem működtek, néhány drivernél az egész touchpad nem, és aztán egyszer csak az egyiknél minden.
Érdemes fórumokat böngészni, nem mi vagyunk az egyetlenek, akiket ez érdekel, van, ahol konkrét javaslatokat írnak. (Az enyémre vonatkozó pl. nekem nem jött be, csak tartotta bennem a lelkesedést, hogy lehet találni.)
-
Dave™
nagyúr
válasz ArrayOfLilly #8516 üzenetére
Synapticcal is sikerült már nem multiból multit csinálnod? Mert én leszedtem a régit, újra is indítottam, de egyelőre még nem sikerült.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz ArrayOfLilly #8512 üzenetére
Jobb a keresés hatásfoka, ha először eltávolítod a régi drivert,
aztán újat fel,
és bá elvileg nem kell, de mégis újraindítod.Macerás, de sokkal jobban kiderül.
Alpsból meg pl. nekem mindig a régebbi driverek hoztak többet, mint az újak. (6 gép van itthon (vagyis az irodában, ami itthon van, mielőtt teljesen hülyének néztek), abból csak 2 synaptic, de az egyiket nem használom, mert van trackpoint, amit sokkal jobban szeretek...)
-
Gergő_
őstag
Az sejtem, de tényleg csak sejtés..
ha a legújabb synaptics-szal nem megy akkor esélytelen kicsikarni belőle -
Dave™
nagyúr
válasz ArrayOfLilly #8512 üzenetére
Ez jó ötlet, próbálkozom, az Acer 3810 drivere egyelőre nem talált, megy minden alap funkció ugyan úgy, csak a multi nem, de még megnézek egyet-kettőt.
Kösz a tippet!
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Ezzel a multitouch dologgal azért ne kapkodjatok, nekem elvileg egyik gépem sem tudja, nem is volt divat, amikor kijöttek pl. (ld. XPS M1530), ennek ellenére megfelelő driverrel tökéletesen működik mindegyiken, kivétel nélkül.
Biztos, hogy nem venném figyelembe, mint választási szempontot.
Konkrét pl.: HP dm1-1020ed Alps touchpad egy Acer Timeline 14xx driverrel, szuperül működik ez is. Kb. a 20. próbálkozásra találtam, nem ment mindegyikkel, de 3-4 jó drivert találtam hozzá.
-
boogie45
csendes tag
Sokan használjátok a hp 5101-et, én meg tervezem a vásárlást. Van jelentősége a 1024x576, vagy 1024x600 vagy1366x768 felbontásnak: már szoftver használatnál, (valaki az alsó 24 pixelsort hiányolta egy hsz-ben), a felbontás különbségét tudom. Kell görgetni sokat vagy ilyesmi. Multitouchot tudja-e?
Köszi előre is -
upszilon
őstag
Az IBM, a Simmtronics és a Canonical bejelentették, hogy nemsokára megvásárolhatóvá válik a kifejezetten fejlődő piacokra szánt Simmbook. Előbbi két vállalatnak annyi köze van a dologhoz, hogy a Canonical által fémjelzett Ubuntu Netbook Remix operációs rendszer fut a netbookon, az IBM pedig üzleti szoftvereket biztosít rá - konkrétan a Client for Smart Work csomagot.
A gép érdekessége, hogy nettó 190 dollárba fog kerülni: ez kerekítve 38 ezer forintnak felel meg. A hardver teljesen szabványosnak nevezhető: 10,1 colos kijelző (1024×600 pixeles felbontással), 1 GB memória, 160 GB-os merevlemez, 1,3 megapixeles webkamera, kártyaolvasó, VGA-kimenet, és három USB 2.0 port.
Az olcsóság egyik oka az lehet, hogy a Simmbookban még 945GSE alaplapi lapkakészlet, és Atom N270 processzor van: kifutott termékek lévén az Intel valószínűleg igen kedvező áron próbálja meg kisöpörni a megmaradt készleteket. Az afrikai debütálás után a netbook kapható lesz még Indiában, Vietnámban és Thaiföldön is.
-
Celtis
veterán
Néha előfordul, hogy nem működik az Asuson a multitouch (egyből indítás után). Reboot általában segít rajta.
A tapipad működik, a multitocuh érintésekre speciális egérmutatók jelennek meg, csak épp nem az történik aminek kéne. Nem scrolloz, nem nagyít.
Valami ötlet? -
Dave™
nagyúr
válasz Zeratul #8500 üzenetére
Nem megy, illetve csak annyira, ahogy fentebb is írtam, ha lenne ehhez való .ini, akkor valószínűleg menne. Rákerestem, de mindenhol csak az ION-os gépeket tudták húzni vele, gondolom ahhoz megfelel az adott .ini, viszont erre nincs. Sebaj, megpróbáltam
Köszi még egyszer a tippeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Horgász topik
- PlayStation 5
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest