Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz Scaevola #11563 üzenetére
csak a fázis a radiátorokban... erre gondolsz?
Igen, és mindenen, ami oda van kötve. Ezzel nem is lenne baj, lehet hintázni a magasfeszültségű távvezetéken is, csak ne találkozz egy más (esetleg föld) potenciálon levő valamivel.
Elméletileg a hálózati feszültség nem ráz, nyugodtan próbáld ki... szigeteld magad s nem lesz bajod.
Tudod, tudom, mégsem próbálja ki egyikünk sem.Én szoktam - nem élvezetből - feszültség alatt dolgozni. Csak kell tudni a módját.
az elektromos művek köteles földelést biztosítani...
Nem tudom pontosan a kötelezettségek határait, de egy dolog biztos, amikor egy építménybe bevezetik a villamos hálózatot, a főtáblában a földvezeték jelen van, és onnan osztódik a fogyasztók felé (ez már a tulaj dolga). Ezzel nem lehet viccelni.
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz Scaevola #11563 üzenetére
"Elméletileg a hálózati feszültség nem ráz, nyugodtan próbáld ki..."
Mégis elég sokan halnak meg benne. Százalékosan csökken az esély attól függően, hogy merre megy az áram az ember testében és hogy mondjuk száraz -e a keze, esetleg vastagabb a bőre, de ez más dolog.
Azt azért ne várd, hogy a szobába behúzzák a kábelt mindenhova, ha jól tudom erre nem kötelesek ezt saját zsebből kell állni.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
mr_ricsi
veterán
válasz Scaevola #11551 üzenetére
"egy darab kábelt kötöttem egy csavarral a házra és a radiátorra."
Ha valaki elvágja vagy magától elrohad a fűtésrendszer testelése, és zárlatos lesz a tápod, akkor a hálózati 230V-ot ráteszed a ház fűtésrendszerére, és aki a radiátorokhoz-csövekhez nyúl, az belehalhat. Ez a módszer nagyszerű, ha gondatlanságból elkövetett emberölés miatt szeretnél néhány évet a hűvösön tölteni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Lompos48
nagyúr
válasz Scaevola #11551 üzenetére
Ha egy áramszolgáltatótól érkezik a hálózat, akkor köteles vagy megoldani a földelést a házban (épületben). Létezik földbeásott földelések is. Mindenképp kell valamilyen a balesetek kiköszöbölésére. Ha pedig már létezik egyetlen földelés is a házban, azt szét kell osztani a konnektorokhoz. Kötelező vasalóhoz, mosógéphez, hűtőhöz stb. Akkor pedig jut a PCnek is.
A szobámban, ahonnan most pötyögtetek (tömbház), a konnektorom nem volt földelt. Konnektor cseréltem, a hálózat jön a falból, földelést hoztam a parkettaszegély alá rejtva.
Az előző házam full fém volt..... egy darab kábelt kötöttem egy csavarral a házra és a radiátorra.
Megoldottad a problémát bent a házban. Most utólag ujjongj, mert megtörténhetett volna, hogy latyakban, vizes lábbeliben bejárati lépcsőre/ről lépve a lábad közé "kaptad" volna a 230V-ot. Most nem írnál!
De ahogy Storm mondta... ha a táp házát hasonlóképpen leföldelem (leradiátorozom) akkor az kihat a többi cuccra is, HDD, alap, stb.
Ez részben igaz. Nem fog rázni a táp és külső HDD (és többi cucc) között. De ha a táp nem földelt konnektorból eszi az áramot, akkor csak imádkozhatsz, hogy ne legyen hálózati zárlat a tápban.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz Scaevola #11547 üzenetére
Még valami: külön földelésekkel úgynevezett földhurkokat (rákereshetsz guglival, sok információt fogsz találni) alakíthatsz ki, amik nagyon furcsa és kellemetlen jelenségeknek lehetnek okozói. Tehát ellenjavallottak. Ellenben a konnektorokon keresztül hasznos és (majdnem) kötelező.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Scaevola #11547 üzenetére
A 4 pines (molex) tápellátású merevlemezekkel kapcsolatban a fekete test vezeték (GND) a hdd külsejére is ki van vezetve, a GND meg össze van kötve a táp földelésével tudtommal, így azokat tuti nem kell külön földelgetni...
Meg úgy szerintem más egyebet sem, mint az előző hozzászóló mondta, a konnektor viszont mindenképp földelve legyen mert máskülönben problémáid adódhatnak...[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz Scaevola #11476 üzenetére
"Mennyire fog ez a dolog melegedni?"
A hátára csavarozz egy alu vagy rézlapot, hűtés gyanánt.
Egyébként az IC ki fogja kapcsolni magát, ha túlterheled, vagy túlmelegszik, ezért büntetlenül kísérletezhetsz vele.Milyen feszről fogod használni ezt az IC-t?
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest