Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadBullet
tag
válasz Lompos48 #11390 üzenetére
Meg egy kerdes. Fentebb az egyik hozza szolasomba irtam, hogy a nyak vizsgalata kozben a hatoldalon talaltam egy szalat ami az erosito resz masik nyakjarol indul es nem tudom, hogy hova indul, mert olyan a szal vegzodese mintha valahonnan kitort volna. A kepek nem soka jonnek, csak a telefonom lassu a kep konvertalasaban.
[ Szerkesztve ]
Hataron tulrol! Steam: DeaDBuLLeT Origin: LorDDeaDBuLLeT
-
DeadBullet
tag
válasz Lompos48 #11392 üzenetére
Utalom ezt a telefont meg mindig ra varok.
Folyamatosan keresem honnan torhetett le az a fekete szal ami az egyik nyaknak a hatuljarol indul valahova, de nem talalom hova. Onnan gondolom, hogy tort, mert olyan lapos a vege mint az egyszeru vas "tabla" lenne.
[ Szerkesztve ]
-
DeadBullet
tag
válasz Lompos48 #11399 üzenetére
Tudom mi a nyak jelentese, csak nem tudtam, hogy mondjak a kapcsolasi rajznak rendesen magyarul nem ugrott be. Elnezest kerek, a helytelen megfogalmazasert. A feszultseg meres egyenlore nem lehetseges, mert a meromuszer nincs a varosban. De amint megvan jelentkezek. Ez kb jovo hetvege lesz.
-
PHM
addikt
válasz Lompos48 #11415 üzenetére
Leadja az, csak nem túl sokáig. (550 mA van megadva az outputnál.)
A 4400 mAh ugyanis a lítium akku kapacitása lenne, abban az esetben,
ha nem kozmetikáztak kicsit az adatoknál.
Hasonló akkus tápom nekem is van. 3600 mAh van nagy betűkkel ráírva.
Belül pedig egy kb 1800 mAh kapacitású lítium akku volt.
Kicseréltem 2 db 2200-asra, azóta frankón működik...Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Wind-Storm
őstag
válasz Lompos48 #11427 üzenetére
és a kondi?
Rendben, akkor plz mondd, hogy ezekből pontosan mit vegyek(#11428) And
Nem akarok külön beszerezni dugasztápot, költeni rá.. annyit nem ér az egész.
Mindenképp a 36V AC adapterre akarok applikálni valamilyen megoldást..
Mondjatok valami okosat[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
válasz Lompos48 #11433 üzenetére
Értem...
Hát akkor lehet, hogy megpróbálkozom a huzalellenállásos történettel... csak nem ég le az adapter.A trafóban egyedül egy AUPO 125°C-os hővédelem van semmi több...
Oszt.társamnak tönkrement és ahogy boncoltuk szét, a trafó tekercsei közé burkolva találtuk, megszűnt a vezetőképessége...Akkor miket is kéne ehhez használnom?
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
válasz Lompos48 #11496 üzenetére
Petzval-ról sztem hamarosan új mértékegységeket neveznek el és a neves gyártók az ő ötletei alapján fognak szabadalmaztatni új kapcsolástechnikákat.
SchumiBácsi: ezek a tápok arany áron vannak. Ettől tudok olcsóbbat (->pü). A pc-s neon izéknek 12V egyenáram szükséges, a többit az inverter intézi.
[ Szerkesztve ]
-
Petzval
senior tag
válasz Lompos48 #11496 üzenetére
Én egy pár évtizede fotózom az 1/1000-es vaku villanási idő semmi 1/30000-et is villan sok vaku.tudományosak százezredet is! A ventillátor 1500-at fordul 1/1000-nél hogy látszanának a lapátok?
A másik a trazisztoros fesz szabályzóm 24V-ot tud ha ráadok 40V-ot. Ha kevesebbet adok rá akkor akkor nyilván kisebb lesz a szabályzott tartomány. Azért tettem be műszert hogy tudom mennyi a kimeneten a feszültség
Amúgy 1/200-addal egy tranzisztoros vaku nem villanhat mert a zár 1/250-1/400-al nyit szinkronban
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Lompos48 #11505 üzenetére
A franc egye meg..
Mint láttad 60-nal számoltam csak véletlenül elírtam és 50 lettEgyébként nem csodálkoznék most már ha Petzval 1500/sec forgási sebességre gondolt volna..... de az még elméletben is elég durva lenne, gondoljunk csak bele.
Egy 7200RPM-es merevlemeznél 120 a forgási sebesség másodpercenként.1500 R/sec-nél 90k RPM lenne. Ekkora fordulatszámmal már nem is tudom, hogy egyáltalán mi létezik...
[ Szerkesztve ]
-
Petzval
senior tag
válasz Lompos48 #11504 üzenetére
Azt érdekes módon nem vetted észre hogy valaki 1/200sec vakuvillanási időt írt ami totál lehetetlen ugyanis a gépek zárszinkronja 1/250 -1/400-adig van!Ezt miért nem veszed észre? Le van fényképezve a megépített fesz szabályzó működés közben ahol meg lehet mérni egy ventillátor mekkora feszültségnél kezd el érdemben forogni ezt valaki kérdezte is nem is régen.(mellesleg a puffer kapacitáshiányos lett ami nem csoda több mint húsz éves elkó van benne) Ezt miért nem veszed észre?
-
Scaevola
tag
válasz Lompos48 #11548 üzenetére
Köszi a válaszokat.
nem olyan egyszerű egy konnektort leföldelni... szerintem.
Elmondom mi volt, de nagyjából arra gondoltam, amit (#11549) Wind-Storm írt.Az előző házam full fém volt, acél és alu és egy idő után arra lettem figyelmes, hogy mikor feldobom rá a lábam (vádlimnál támasztott alá) akkor néha "megszúrt".
Először nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de egy idő után zavart, így egy darab kábelt kötöttem egy csavarral a házra és a radiátorra.Soha többé nem szúrt.
De ahogy Storm mondta... ha a táp házát hasonlóképpen leföldelem (leradiátorozom) akkor az kihat a többi cuccra is, HDD, alap, stb.
Jól gondolom, ugye?
kösz srácok.
apex
-
Wind-Storm
őstag
válasz Lompos48 #11553 üzenetére
Megoldottad a problémát bent a házban. Most utólag ujjongj, mert megtörténhetett volna, hogy latyakban, vizes lábbeliben bejárati lépcsőre/ről lépve a lábad közé "kaptad" volna a 230V-ot. Most nem írnál!
Ezt nem értem
Mi köze a bejárati lépcsőre vizes lábbelivel állásnak és a 230V-nak egymáshoz a küszöb közelében? -
mr_ricsi
veterán
válasz Lompos48 #11548 üzenetére
"Szerintem a konnektor(oka)t, amiből mindezeket táplálod lásd el földvezetékkel."
A fa burkolat szigetelő, ezért szerintem azon kellene elgondolkodni, hogy nem lehetne-e a gépet "kettős szigetelésűre" alakítani. (Nem biztos, hogy meg lehet valósítani, de azért el kellene gondolkodni.)
[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Scaevola
tag
válasz Lompos48 #11555 üzenetére
Tehát nincs feszültségesés, nincs melegedés, olvadt műanyagszag, nincs levert kismegszakító... csak a fázis a radiátorokban... erre gondolsz?
Igen, valószínű.
Elméletileg a hálózati feszültség nem ráz, nyugodtan próbáld ki... szigeteld magad s nem lesz bajod.
Tudod, tudom, mégsem próbálja ki egyikünk sem.Ezt az elektromos művek köteles földelést biztosítani témát körbejárom, kösz az ötletet...
most váltottam úgy is szolgáltatót... most kivághatják a rezet.köszi
apex
-
sanyek2
senior tag
válasz Lompos48 #11594 üzenetére
mit keressek helyette? egy csomó NYÁK van ami bontásra vár, de nem tudom mit keressek konkrétan. ellenállást használjak vagy varisztort? de konkrétum is jöhet. színkódolás szerint más vágom az ellenállásokat, csak még nem találtam megfelelőt.
ellenállás vagy varisztor használata ajánlott a venti ledjeinek üzemeltetéséhez? -
PHM
addikt
-
And
veterán
válasz Lompos48 #11616 üzenetére
(A sima üveg inkább az UV-fényt blokkolja, nem az infrát. Huszonvalahány évvel ezelőtt, mikor még elterjedt volt a típus, a Videoton-féle super infra color távirányítójával remekül lehetett az ablakon keresztül ki- és bekapcsolgatni a szomszédok tévéit, meglehetősen messziről.)
-
-
-
-
sanyek2
senior tag
válasz Lompos48 #11639 üzenetére
Milyen rajzra van szükséged?
Molex foglalat 12Vos ágán a venti (tévedtem, nem az 5V-oson van), 5V-os ágon egy molex csati van (12V-os ág is át van vezetve), szóval egy toldásról beszélünk.
Az 5mm-es ledek párhuzamosan vannak bekötve (egy kábel fut körbe, megbontva a szigetelés a ledek lábainál)
A ledek 1500 mCd fényerejűek, 3-3,2V-os nyitófeszültséggel. -
-
Wind-Storm
őstag
válasz Lompos48 #11658 üzenetére
Hm...
Egy ilyen [link] zacskót méregettem kívül belül 2000k ohm méréshatárral, gyak. nem mutatott semennyit se a multiméter, tehát vagy 2000k ohm fölött van, vagy nem vezet és ennél még az ujjam is jobban vezetőképes..Ennek a típusnak [link] csak a külsején mértem 60-100k ohm-ot a két mérőpont távolságától függően.
Itt korrektül leírják a különböző típusok ellenállásait. [link]
-
béke
aktív tag
válasz Lompos48 #11664 üzenetére
Bocsi hogy ide írom ezt de ahogy láttam a hőmérséklet topicban nem volt mozgás.
sziasztok Na most segitsen valaki
van egy Gigabyte 8800GTS OC-m EZ
Nemrég játszottam MW3-at, és 115Fokos lett hirtelen a kártya
De tegnap végig vittem 4pályát és az idö alatt 75fok fölé nem nagyon ment az tuti.
ez mitől lehetett?
A gépemben 3db venti nyomja rá a lehelletett de nem nagyon jók.
Milyen hűtést vegyek a kártyára vagy mit csináljak vele ??? köszi az S.O.S ötleteket linkeket előre is. BÉKE[ Szerkesztve ]
Alá írás :)
-
Wind-Storm
őstag
válasz Lompos48 #11664 üzenetére
Egyébként már én is tettem az alaplapot a kívül és belül egyaránt 2000k ohmos méréshatárral nem mérhető ellenállású zacskóra és nem volt belőle problémám.
De gondoltam, hogy nem véletlenül antistatikus...
Mondjuk a „mintás" típusúra rá is van írva, hogy „CONDUCTIVE GRID BAG"(#11667) haromegesz14
Elkötés címszó alatt mondjuk, hogy nem vágod le csak leszigeteled aztán valahova elrejted mert az még jól jöhet. Én szeretem épen hagyni a dolgokat, amit csak lehet.
De mondom, ha van az alaplapodon egy üres 3 pines aljzat amit nem használsz nyugodtan odakötheted és akkor fogod tudni mérni a tápventi fordulatszámát ha gondolod.[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz Lompos48 #11696 üzenetére
Hát úgy gondoltam, mint pl a régebbi PC tápokban, hogy ugye a monitornak lett egy 230-as "leágazás" az párhuzamosan van kötve. Magyarul egy sima 230-as elosztó.
Azt hitem erre gondol.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
pitbull1990
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest