Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gausz
aktív tag
válasz flashpointer #58702 üzenetére
Elmélkedtem rajta, de inkább kerülném a vizet, mert ha egyszer beépítem, akkor amíg megvan a konfig, addig nem szeretnék hozzányúlni. A jelenlegi notebook már 9 éves...
-
Gausz
aktív tag
Felül, alul, oldal körbe van zárva [kép]
Node 202-vel az volt bajom, hogy csak alacsony hűtő fér bele, és nem elöl-hátul van a szellőzőrács, beszorul a hő.
Jelenleg egy notebook-ról üzemelek, amivel ha játszok, akkor fel kell szerelni egy USB-s ventilátort...Igazából a max 163mm magasság miatt nem is találtam semmi mATX-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Gausz
aktív tag
Na jó, ezek után felvetem hogy milyen házra lenne igényem, hátha van ötletetek.
Egy polcra szeretném tenni, emiatt a méretek behatároltak: 163mm magas, 450mm széles, 500mm mély helyem van. Mivel 4 oldalról körül van zárva, ezért a levegőáramlást nehézkesnek érzem. Olyan mITX ház kellene, aminél a levegőt a szoba felé tolja ki magából és hátul szívja be. Fordítva nem működik, mert a fal felől csak egy ujjnyi hely van. A teljesítmény nem lesz extra nagy, AM5-ös APU-ra várok, ami remélhetőleg még a nyáron jön.
Ha ez nem kerülne augusztus végéig piacra, akkor marad egy Ryzen 7600 alatti kategória (7500?), esetleg intel 13400F egy belépő videokártyával (RTX 4050), ami még a beszívást is megoldja, tehát inlet venti sem kell.
Mivel a levegő felfelé nem tud elszállni a CPU-ról, meg a ház is kicsi, így a front venti tehermentesítése és a jobb ház-szellőzés miatt miatt tower CPU-hűtőre gondoltam (NH-D9L, ami 110mm magas).Amit eddig találtam, custom-mod SX3 és Lazer3D LZ7 XTD. Tudnátok mást is ajánlani, amibe ilyen magas CPU-hűtő belefér, de nem lépem túl a polc méreteit?
-
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
egy Asus B650E-I hátoldalán mennyire tud bemelegedni egy NAS-ra szánt (SN700) SSD, amit tárolásra használnék? Vagy ezt a portot nem érdemes használni, mert kb hűthetetlen, amit oda betesznek és hamar tönkremegy?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest