Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
andersen10
aktív tag
válasz andersen10 #13233 üzenetére
Ezer bocs rossz topicban voltam...
-
andersen10
aktív tag
Akit, új magyar számlás Pana 20-as érdekel (mert pl. el tudja költségelni)
Itt rendeltem kicsit lassan, 1.5 hét alatt futott át. Végül minden OK, (cucc, számla, gar).
A hivatalos forgalmazónak meg toll a fülébe a 25eFt magasabb "akciós" ár miatt. -
andersen10
aktív tag
"Fogyasztást nem tudsz méri esetleg? A G530 és az I3 is érdekelne.":
Sajnos nincs wattmérőm. Megpróbálhatom multiméterrel az áramfelvételt megmérni. Az AC vagy a DC oldal érdekel?
"Alulfeszelés nélkül használod/használtad mindkettőt?": Igen, "buta" alaplapom van, nem állítható. -
andersen10
aktív tag
válasz andersen10 #11739 üzenetére
Jelentem a kis LCPOWER LC-1360mi 75W alapú m-itx konfigomat kibővítettem:
- Celeron G530 --> Core i3-3225 (ez a HD4000-es változat!)
- 4GB RAM --> 2x4GB RAM
- A HDD megtartása mellett egy 64GB SSD rendszerlemeznek (Az SSD-nek nincs gyári helye, de befér)
- SLIM DVDÉs ami változatlan:
Alaplap ASRock H61M-ITX
HDD WD10EZRX 1TB
Ház Vent. SCYTHE Mini Kaze 60mmÉs ami miatt írok: a kis 75Watt-os külső táp stabilan kiszolgálja! Nem tudom mi a titok, lehet hogy a valós a teljesítménye nagyobb. Vagy ennyire jól fogyaszt az Ivy Bridge i3...
Megkergettem, Furmark + hyperpi (azaz 100% GPU,CPU kiterhelés) közben SSD --> HDD másolás. Gond nélkül vitte.Szóval örülünk.
-
andersen10
aktív tag
válasz joe357 #11804 üzenetére
A brazos/atom vonal mellett a celeront is megfontolnám. Fogyasztásban fej-fej mellett vannak, teljesítményben valamivel jobb az egymagos cerka.
"valami passzív hűtéses": azért egy valamirevaló passzív hűtő nem olcsó. A gyári brazos hűtőventi sivalkodásánal vsz jobb az intel hűtő minimál fordulaton.
20 körül kijön egy G440 + alaplap, főleg ha nem kell ITX hanem mATX méret is megfelel.
-
andersen10
aktív tag
""2. Ha upgradelnék i3-ra akkor valószínű kevés lesz a táp, pedig a Q3-ban esedékes Core i3-3225 igen szimpatikusnak tűnik a HD4000 miatt..."
Nem kizárt, hogy már most is kevés, csak még nem tudsz róla."Itt megmérték mennyit fogyaszt egy ilyen G530-as konfig a konnektorból (le kell görgetni a végén van). Az eredmény: Alapfogyi 22 Watt (beloggolt windows ), max cpu+fpu terhelésen 53 watt ami alulfeszelve 20%-al csökkenthető. Azért ez nem rossz egy destktop procitól Így elvileg a 75w-os táp ki kell szolgálja. És a gyakorlatban is. Futtattam a furmarkot, superpi-t és közben másoltam USB dvd-ról hdd-re, minden gond nélkül. Mindezt alapfeszen, mert sajnos az asrock H61 itx deszka nem tud feszültséget módosítani.
-
andersen10
aktív tag
válasz Pista0001 #11746 üzenetére
"ezek teljesen jó értékek, 40°C-os vinyóval nyugodt lehetsz. Esetleg azt megnézheted hogy nagy mennyiségű (mármint sok darab kicsi fájl) adat másolása mennyit változtat a vinyó hőmérsékletén.":
nem nagyon melegszik tovább.
htpc-be, kisfogyasztású gépbe csak ajánlani tudom ezt az új szériás egyterás, egytányéros wd green vinyót (WD10EZRX). csak összehasonlításképpen :
WD10EZRX:
Acoustics
Idle Mode 21 dBA (average)
Seek Mode 0 22 dBA (average)
Seek Mode 3 22 dBA (average)Current Requirements
12 VDC
Read/Write 1.10 APower Dissipation
Read/Write 3.60 Watts
Idle 2.10 Watts
Standby 0.40 Watts
Sleep 0.40 WattsAz elődje ( WD10EARX):
Acoustics
Idle Mode 23 dBA (average)
Seek Mode 0 27 dBA (average)
Seek Mode 3 24 dBA (average)Current Requirements
12 VDC
Read/Write 1.47 APower Dissipation
Read/Write 5.30 Watts
Idle 3.30 Watts
Standby 0.70 Watts
Sleep 0.70 WattsJa és úgy tűnik az új modell már mentes a korábbi Intellipark problémától.
-
andersen10
aktív tag
válasz Mercutio_ #11740 üzenetére
"Néhány óra használat után hány fokos a vinyó?":
Legyen teljes a kép, megadom CPU és az alaplap adatait is.
Környezet: 28 C
Mindkét venti minimum fordulaton
Minimál terhelésen:
CPU, MB, HDD: mindhárom 40 C körülFullra kitehelve (SuperPi + Furmark egyszerre):
CPU: 60 fok
MB: 50 fok
HDD: 40 fok marad -
andersen10
aktív tag
Sziasztok!
Összeraktam életem első m-itx gépecskéjét. Nagyon elégedett vagyok
Konfig:
Ház LCPOWER LC-1360mi 75W
Alaplap ASRock H61M-ITX
Processzor Intel Celeron G530 2.4Ghz, gyári hűtés
RAM KINGMAX 4GB 1333MHz
HDD WD10EZRX 1TB
Ház Vent. SCYTHE Mini Kaze 60mmTapasztalatok:
Örömök:
1. A proci a vékonyabbik intel bordával jött, szépen belefért a 65 mm-es házba ventistül, semmit sem kellett faragni.
2. Hála az extra kis fogyasztású procinak és vinyónak, a 75 wattos külső táp lazán kiszolgálja a konfigot.
3. A kis scynthe venti halk (<20db, 2000rpm) de egész hatékony, és pont tökéletes a mérete, "bepattan" a helyére. Szvsz a G530 ellenne mellette saját prociventi nélkül is, de azért bekötöttem azt is. Így most a legalacsonyabb prociventi fordulat mellett is gyk. "túl van hűtve" a cucc, mégis halk.Bánatok:
1. A házventi légáramból kevés meg a hdd felé.
2. Ha upgradelnék i3-ra akkor valószínű kevés lesz a táp, pedig a Q3-ban esedékes Core i3-3225 igen szimpatikusnak tűnik a HD4000 miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Minden ami hőszivattyú
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Opel topik
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...