- Milyen routert?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
RootRulez #21411 üzenetére
Itt középtájt találsz alacsonyabb ventilátorokat felsorolva 120 és 140 mm-es méretben. Ezek közül mindnek a 120mm-es ventilátornak megfelelő 105 x 105 mm-es a furatközéppont távolsága.
-
shteer
titán
-
zodo
nagyúr
válasz
RootRulez #19442 üzenetére
Proci pontos típusával közelebb lennénk a kompatibilitást illetően.
Amit hirtelen találtam a AIMB-273 lap 7 támogatott procival.
Itt pedig egy hazai oldal a laphoz (ugyanitt találsz egyéb PGA988 foglalatos lapot is), viszont az árakat nem tüntették fel.
(gondolom nem éppen az az árfekvés lesz mint amire számítanánkkb. €243.00 láttamde egy telefont megérhet) -
szente
addikt
válasz
RootRulez #15179 üzenetére
Köszönöm!
Bár szerintem ez így fals eredmény lett, a 740-em kapott 2,67-et TC nélkül.
Arra keresem egyébként a választ, hogy teljesítményben hol helyezkedik el a leggyengébb i3-hoz képest.
Az A10 5800 kap kicsivel 3 pont felett. Azt hittem, hogy ez is fog annyit kapni. -
törölt tag
válasz
RootRulez #14956 üzenetére
Szia!
itt vannak méretek is hozzá:[link]
És a lap:[link] kinagyítod akkorára hogy a képernyőn 17*17cm-es legyen
Hátlapi merevítő alapból bukó, ez tuti. A hátlapon lévő alkatrészek miatt.[link]
[link] Itt van az instal guide.
E szerint csak a hátlap vagy a sata portok felé tudod felszerelni a hűtőt!Ezekből már ki lehet centizni hogy el fér-e rajta.
-
mrbig25
őstag
válasz
RootRulez #14905 üzenetére
AMD vonalon a hűtés rögzítése AM2-től / AM2+ / AM3 / AM3+ / FM1 / FM2-ig megegyezik, szóval igen, jó lesz FM2-re is.
Erre nem tudok válaszolni...
Webshopoknál betudható annak, hogy ritkán frissítik a termékleírást, viszont a hivatalos oldalakon tényleg odafigyelhetnének ilyesmire. -
Hurkaleves
őstag
válasz
RootRulez #14764 üzenetére
ha itt egy pár hsz-el visszább olvasol akkor szerintem képe kerülsz! nekem is 120 elite házam van egy athlon 750K procival és egy régi gyári hőcsöves amd hűtővel hűtöm úgy, hogy a ventilátrot megfordítottam a proci hűtőn így szív róla, valamint a tápot ventilátorral lehfele raktam a házba így azon keresztül távozik minden hő a házból.
a ház első ventija fúj befelé az oldalsó 8-as is fúj befelé, a procijé szív és egyből továbbítja a tápba. nagyon jól működő így a rendszer a procim loadnál 56 fokos 4x4.2Ghz-en! -
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez #7900 üzenetére
És még az érdekelne, hogy a ZOTAC 890GX-ITX WiFi és a ZOTAC 890G-ITX WiFi alaplapok között az a különbség, hogy az előbbibe notebook ramok rakhatók?
-
kisza25
félisten
válasz
RootRulez #7879 üzenetére
az a helyzet, hogy szerintem már csak azért sem erőltetik a 125W ot ilyen kicsi lapban, mert vízen kívül nem sok minden férne rá ami lehűti
nekem egy I7-870 van a mini-ITX-ben(95W) egy kis gányolással ráment egy freezer 7 pro rev2, de még az sem tudja lehűteni mikor teljesen le van terhelve, ilyenkor turbo 3,2Ghz-re nyomja fel mind a 4 magot meg ugye a HT is rátesz egy lapáttal,
szóval le kellett vinnem a gyári feszt 1,2026V-ről 1,15V-re, így már ok63-64 fok a max prime alatt és hangsúlyozom ez egy 95W TDP-s proci -
-
zodo
nagyúr
válasz
RootRulez #7875 üzenetére
Akkor az valamelyik Deneb magos lehet amit ugyan támogat a másik kiszemelt Sapphire lap
csak megjegyzéssel amit én nem tudok szóról szóra értelmezni.
"- 125W CPU’s at consistently more than 60% loading for extended periods of time will require appropriate attention to thecooling solutions and air flow in the case"
"- 95W CPU’s will require appropriate cooling / air flow for the CPU, Chipset and MOSFET to be run under significant load forextended periods of time"
Viszont ennél a Sapphire lapnál csak a DDR3 1333/1066 memóriák támogatottak!
Szóval drága mulatság lesz. -
zodo
nagyúr
válasz
RootRulez #7858 üzenetére
Szia!
Nem tudom nálad mi az "átlagos" de valóban azt írja az Asus cpu lista hogy a Phenom II X4 955-ös proci még támogatott (Bios frissítéssel 0901 kiadás) mivel ez a max. teljesítményű ami beletehető a mostani lapokba. (95W TDP)
Shuriken rev.B-t nem ismerem de az tuti hogy a Big típusú hűtő nem tartózik a jók közé csak muszáj-ból használjuk.
-
atom360
tag
válasz
RootRulez #7866 üzenetére
A q7 be csak 18 centis vga megy nagyobb nem, pont ezzel szivok most nekem asus deluxe van q7-ben nagyon jó lap de ha vársz most jönnek amiben már nincs megszabva mekkora lehet a proci tdp-je. pont feljebb linkelték ennekk az asusnak az utodját. Ugyis akartam képet hová tudtam rakni a vinyót a q7 ben, itt láthatod mekkora hely van benne.
-
toldy
őstag
válasz
RootRulez #7866 üzenetére
Egyébként én a helyedben, ezt a konfigot nem fejleszteném. Félraraknám a rá szánt összeget és nyáron eladnám ami nem kell és vagy 1155 vagy FM1 rendszert raknék össze. Az új A8 LIanok elvileg az 1155 i3 akkal lesznek egy szinten ( esetleg lehet megcsípik a kisebb i5). Ez szerintem megfelelő lenne neked mivel az x4 általánosan az i3-2100 egy szinten van. Így jobb lenne a fogyasztás, és a melegedés miatt sem kellene annyira agódnod.
-
toldy
őstag
válasz
RootRulez #7864 üzenetére
A h60 kb 15-18 k és gondozás mentes. Azért javasoltam ilyet mert a 125w amd ha jól tudom igen melegek tudnak lenni, míg az itx házak igen zsúfoltak emellé. A shuriken egy i3-ra, kisebb i5, phenom II x2 és athlon II-re elég lehet, de zsúfolt házban, melegős "nagy" procin nem hiszem hogy megállná a helyét ( tudom mert nekem volt ilyen hűtőm). Amíg egy h60 a borda beszerelhető egy 12cm venti helyre így kab friss levegőt és a tápventi is hűti a lapot, de nincs fölösen megterhelve a táp ( q08,q11, sg05/06) esetén.
Megnéztem mennyi lenne a mutatvány így hirtelenjében.
Amit venned kellene
Ház: pl q08 18k
Lap: sapphire 25k
Cooler: h60 17k
Minden más maradhat, ez így 60K, régi lapot,házat, coolert el tudod adni , így 45k ba megálna.( természetesen ezt csak javaslom, így kellene a legkevsebb dolgot cserélned, és így a hűtés is jól megoldható, kezelhető).
-
toldy
őstag
válasz
RootRulez #7858 üzenetére
Ha jól tudom a 955 csak 125w tdp-s van. Nem hivatalosan talán működne, de a lap táp ellátása nem erre van kitalálva, hivatalosan max 95w tdp-ig kezeli a procikat. Valamint mivel ezen so-dimm van így értelem szerűen a ramoknak is búcsút inthetsz. nem tudom mennyire "sűrgős", késöbb hátha lesz am3+ lap ( ez nagyon nagy találgatás, de sose lehet tudni) illetve ott lesznek az fm1 lapok amd-s részről.
Szóval, azt mondom, nem.
-
zodo
nagyúr
válasz
RootRulez #3385 üzenetére
Köszi.
Ehhez a megoldáshoz ilyen csati kell ?
A bal oldali csati miatt kérdem, mert abban csak 3 tű van a jobb oldali 4-hez képest.
Gondolom akkor az nem lesz szabályzott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- OLED monitor topic
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest