Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szente
addikt
válasz #02929152 #17066 üzenetére
Egy tipp:
Oldalról az a 8cm-es ventit kukázd is egyből, sokat nem ad a hűtéshez, de legalább hangos.
Amíg nekem ilyen házam volt, addig elől volt kettő 12cm-es venti leszabályozva, hátulról meg a táp szívta ki a meleg levegőt. Ez elégséges hűtési teljesítményt adott úgy, hogy a procihűtőn nem volt venti (Samurai ZZ) . Igaz 65W-os proci volt benne, de dedikált VGA-val. -
szente
addikt
válasz Rypejakten #16413 üzenetére
Ahogy a képeket nézegetem, pont a ház teteje, vagy a VGA felé van elcsúsztatva, ha AMD-re rakom fel.
-
szente
addikt
Hali!
Használ valaki Asrock FM2A75M-ITX/FM2A85X-ITX lappal toronyhűtőt?
Lehet, hogy lecserélem a CM Elite 120 Advancedet egy olyan házra, amibe már lehetne rakni valami nagyobb dög toronyhűtőt, csak hát nem tudom, hogy hogyan férnek el alatta/mellette a HyperX Predatorok.
Alpenföhn Brockent, Scythe Ninját nézegetem, passzív üzemre.
Persze, ha tudtok jobbat 164mm magasságig, ami elfér a RAM-októl, akkor ne tartsátok magatokban! -
szente
addikt
válasz bignor #15688 üzenetére
Ha jól emlékszem max 160W-ot vesz fel konnektorból, szóval tuti elég lesz. De az SFX táp nem lesz olyan halk, mint egy rendes tápegység.
Amúgy a 7790-et jól gondold meg mert 1-2 ezer forintal drágábbért ott van a 7850. Itt a Hardveraprón meg szerintem simán kapsz újonnan annyiért,mint a 7790-et. -
szente
addikt
válasz bignor #15684 üzenetére
Igen szorzózáras, viszont csak 65W-os. Most a Bad Company 2-vel játszottam utoljára, Full HD felbontás, minden max.-on, így volt 25-40 FPS. Crysis 3 ugyan így futott mediumon. Játék közben max 80%-on pörgött a CPU, de idáig csak ritkán ugrott fel, inkább 60-70% között volt.
-
szente
addikt
válasz zolikaDB #15581 üzenetére
Köszi! Kicsit feleslegesnek érzem a konfigomhoz a 350W-os tápot. Még gondolkozok rajta, mert kicsit elkapott a hév, hogy jó lenne valami combosabb CPU(750k), meg egy HD7850-70. Bár félek, hogy 750k-t mert nem vinnél el a Samurai ZZ passzívan, úgy hogy házat is kéne cserélnem.
Egyáltalán van olyan ház ami csak kicsit magasabb a CM elite 120 Advancednél, és belefér egy törönyhűtő? -
szente
addikt
Tegnap belefutottam egy Core i5 2390t jelű prociba, aminek a TDP-je csak 35W.
Van valakinek infója róla hogy ezt hogyan érték el? Megnyírbálták a procit, vagy válogatott típusok gyárilag alulfeszelve? Kicsit megmozgatta a fantáziám... -
szente
addikt
Nem tudom volt e már:
Asrock FM2A75M-ITX R2.0 [link]
-
szente
addikt
válasz RootRulez #15179 üzenetére
Köszönöm!
Bár szerintem ez így fals eredmény lett, a 740-em kapott 2,67-et TC nélkül.
Arra keresem egyébként a választ, hogy teljesítményben hol helyezkedik el a leggyengébb i3-hoz képest.
Az A10 5800 kap kicsivel 3 pont felett. Azt hittem, hogy ez is fog annyit kapni. -
szente
addikt
Sziasztok!
Próbàltam már pár helyen, de nem igazán tudtak segíteni.
Szóval tudná nekem valaki mérni egy Cinebench-et FM2 Athlon II 750k-val?Előre is köszi!
-
szente
addikt
Köszi srácok a sok hozzászólást, most már sokkal okosabb lettem.
Szerintem az lesz, hogy a játékoknak lesz egy asztali HDD, a letöltéseknek meg egy 5400-as noti vinyó.
Ha úgy állítom be az asztali HDD-t, hogy ne 20, hanem 10 (vagy 5) perc után kikapcsoljon, akkor az nagyon rövidítené az élettartamát?A WD5000LVPT-ből nincs valami kisebb változat? Elég lenne nekem bőven egy 250GB-os is. Ennél tuti ki lehet kapcsolni a parkoltatást?
J.J. András: Kérdezd meg őt, nekem Januárban 20-ért hozta volna, lehet azóta már olcsóbb. Megbízható, korrekt srác, már többször üzleteltem vele. Bár garanciális ügyintézésben nincsen vele tapasztalatom... Jah, meg kicsit lassan reagál.
[ Szerkesztve ]
-
-
szente
addikt
Sziasztok!
A HDD topikban nem tudták segíteni, gondoltam megkérdezem itt, hátha nagyobb a tapasztalat.
Szóval eljutottam odáig, hogy a leghangosabb eleme a gépemnek a HDD.
Arra gondoltam, hogy halk is legyen, meg legyen tempó is, ezért a 7200as noti HDD-két nézegetem.
Tudja valaki, hogy ez mennyire hangos egy 5400ashoz képes, vagy mennyire halk egy sima asztali vinyóhoz képest?
Vagy jobb lenne úgy, hogy sima asztalim lennének a játékok, a letöltések, meg amik folyamatosan pörgetik a HDD-t, az meg egy 5400-as noti vinyón? Így az asztali lekapcsolna ha pl nem játszok, vagy filmet nézek stb.Köszi!
-
szente
addikt
Hát, pár miliméterrel lehetne magasabb a ház. Az Accelerp S1 Plus-ról le kellett vennem a műanyag borítást, hogy beférjen, de még így is feszül egy picit.
Amíg nem tettem be a vinyók után a 12CM-es ventit, addig a 7770 94 fokos volt. Raktam bele egy alacsony fordulatút, most már csak 71 fok maximum.Amúgy az FM2-nél mikor kapcsol be a Turbó? Mert eddig 3500 Mhz fölé nem ment a 740, pedig elvileg a max 3.7Ghz.
Amúgy megcsináltam Müszi Samurai ZZ mod-át is, idle 36 fok, load 51.
-
szente
addikt
Na megjött a pakkom.
Első benyomás: Rohadt nehéz szerelni a CM 120-at, pedig nincs nagy kezem...
-
szente
addikt
Szép csendben, magányosan halnak meg? Mert ha nem visz magával másik, alkatrészt, akkor had jöjjön. Most nincs gépem, ha 2 hétig működik, akkor legalább addig van. Garancia futár van rá, gondolom, ha kijön a rev. 2, akkor úgy is azt küldenek helyette. Most legalább megtudom, hogy milyen a garanciás ügyintézés a PCX-nél.
-
szente
addikt
válasz Sir Psycho #14617 üzenetére
Gondolod lesz? Még jó, hogy kértem garancia futárt.
-
szente
addikt
válasz Sir Psycho #14614 üzenetére
FM2A75M-ITX lapot rendeltem Athlon II X4 740-el. Fèlhetek?
-
szente
addikt
ASROCK FM2A75M-ITX tulajoktól kérdezném, hogy mekkora alapterületű proci hűtő fér el a lapon, hogy még ne takarja a memória foglalatokat?
Illetve milyen magas hűtő fér bele? Mert a gyártó szerint 65mm, de akkor Müszi-nek elvileg nem fért volna bele a Samurai ZZ.
[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
válasz abcdefg #14586 üzenetére
Anno, az integrált Atom procis ITX deszkámon is volt ilyen 4 centis procihűtő, de lekötöttem, mert nagyon hangos volt. Nem voltak melegedési problémáim, bár nekem volt benne ház hűtés is. Én a helyedbenolyan házat választanék, amibe belemegy minimum 8 centis venti, azok azért már jóval halkabbak.
-
-
szente
addikt
válasz Grave_444 #14426 üzenetére
Gondoltam én is rá, csak hát nem túl dizájnos megoldás.
@Mindenki: Még megvárom Pista0001 válaszát, aztán kb elég infót gyűjtöttem. Köszönöm!
Aztán majd holnap meglátom mennyi HUF terheli a bankszámlám, meg mennyiért megy el a mostani konfigom, ha egyáltalán elmegy....[B#14429]: Egyenlőre nem tudom, hogy lenne e rajta venti. Olvastam tesztet a Logouton 7770+Accelero S1 Plus-ról passzívban, ott okésak voltak a hőfokok, de 25 C fokos szobában készültek. Nem tudom mi lenne nyáron. Egy venti 800 RPM-re leszabályozva nem halkabb, mint a gyári megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
Nem rossz ötlet amit mondasz.
Ami van a CM-ben a HDD rögzítéshez, azok nem ilyen gumi gyűrűs sínek? Vagy nem sokat érnek? A mostani CM 600 Gladiator-omban is ilyenek vannak, nem igazán hallom a vinyó hangját.
Bár egy okostelefonos alkalmazás szerint 46 dB-en sűvítenek most a ventik, szóval gondolom elnyomja a hangukat.Pista0001ekem is van a gépemben két db Arctic F12 Pro, de nem tudom mi okozza ezt a hangnyomást a 6 venti közül.
Akkor te nagyon finnyás vagy a géped zajosságára? Mert igazából engem csak ez a 46 dB zavar. Szerintem ha ezt a felére tudnám csökkenteni, akkor már elégedett lennék. Így sem ajánlod a gyári ventiket?[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
Én játszani szeretnék rajta, akkor viszont nem zavarna a hangja, mert akkor eltereli a figyelmemet az audiovizuális élmény. Viszont ez a 160W TDP-t hűteni, most nagyon zavarja a fülemet még netezésnél is.
Hát akkor lehet, hogy még se lesz Bitfenix, nem akarok 20k-t kiadni házra, hogy még ráköltsek 6-8k-t ventikre, annyit már nem ér meg a design.
Müszi: Neked a Freezer hogy fért be a CM-be? Vagy a Fre64pro nem a Freezer 64 Prot takarja az adatlapodon?
-
szente
addikt
Viszi passzívban a hűtőd a procit, vagy megy a venti? Ha megy, akkor milyen fordulaton?
Pista0001: Mondjuk ez fül kérdése is, hogy halk, vagy sem. Szerinted egy 2-3k-s venti lehet nála halkabb? Mert ha szerinted ez a kategória is hangos, akkor nekem valszeg halk lesz.
#14417: Nem alaból 800 RPM a gyári ventik? Azt még lehet lejjebb szabályozni? Azt hittem alatt már be se indulnak.
[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
Köszönöm a segítőkészségedet!
Akkor ha jól számolom nem fog elférni már egy venti az Accelero-n. 42mm vastag. Őszintén a CM amolyan vészmegoldás lesz, ha nem jön össze a pénz a Bitfenixre. Kellene a tágasabb ház mert valami nagyobb hűtőt szeretnék a procira, hogy ha lehet, akkor elmenjen passzívban, na meg a formája is jobban tetszik a Prodigy-nek.
Még talán annyi, hogy a gyári ventik mennyire halkak? Érdemes őket lecserélni 2-3 ezer forintosra, vagy annyival ezek nem halkabbak? Minél halkabb konfigot akarok építeni, persze azért ne forrjanak az alkatrészek. A következőket terveztem bele:
ASROCK FM2A75M-ITX
AMD Athlon II X4 740
KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 1866MHz CL9 KIT ( Ha elfér a CPU hűtőtől a RAM borda)
HD7770 vagy HD6850 + Accelereo S1 Plus
2x 3,5" HDD + 1 SSD
FSP AHN vagy GHN táp.Pista0001: Akkor ott már a 12mm-es slim venti sem fér el gondolom. Az Accelero 42mm vastag.
-
szente
addikt
Sziasztok!
Bitfenix Prodigy és CM Elite 120 Advanced tulajoktól szeretnék segítséget kérni.
Lemérnétek nekem a VGA nyákja és az oldallap közötti távolságot? Arra lennék kíváncsi, hogy be férne e egy 7770 Accelero S1 Plus-sal.
Köszi! -
szente
addikt
hali
van valakinek tapasztalata a modecom 607 lcd házzal?konkrétan az érdekelne,hogy a kijelzőjét testre lehet e szabni,illetve a távirányítója be tudja e kapcsolni a gépet,illetve működik e egérként.
tudom nem itx ház,de egész jó alapja lehet egy htpc-nek...
csƵ(#7449):én is vízben gondolkodom itx-hez.bár még nem kérdeztem senkitől,most megteszem:brazost nem vinne el passzívban?
üdv.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest