Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Windows 11
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Mikrotik routerek
- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
- TP-LINK routerek
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
Azért még a C6-ITX sincs elengedve, azon gondolkodtam, hogy a táp elfordítva vmi custom felfogatással talán épp beférne az mATX-ATX kombó is.
alin lehet kapni 120mm ventire felfogatható táp tartót. Én ezzel használom a sima C6-ot, SFX táppal, mATX lappal, elfér minden. Memóriából viszont csak a normál magasságú a jó, tehát a sok RGB bordás cucc nem jó. Lényegében gondolkodj úgy, hogy ami RAM egy torony hűtő alatt nem fér el, az itt sem férne el. Talán csak a GPU-nak szűkösebb a hely a táp kábelek miatt, de SFX táppal és fűzött kábelekkel egyáltalán nem gond, SFX-L táppal és merev kábelekkel már az lenne.
Nagyon gondolokodom rajta hogy nem-e lenne jobb a C6 ITX, lényegében csak annyival adna többet hogy a hátsó venti legbelül van (én ezt most kívülre fogattam fel, hogy a táp alapját ne kelljen levágni), van rajta táp kábel hosszabbító (nálam most az egész táp kábel benyúl a gépbe, szét kell bontani ha kihúznám), és alul rendezettebbek a venti/hdd foglalatok.
Talán így a legalsó slotban lévő kártya mellé beférne egy alsó venti?Meg most jut eszembe, ha már hátul szabvány 120mm táp foglalat van, akkor a 120mm->SFX átalakítóval a táp mehetne hátra is. És akkor mehetne bele normál, előlről-hátra légáramlás.
Viszont a C6 ITX-hez csak 2 venti tartó sín jön. Nem tudom hogy a régi C6-ot úgy hiányosan el lehetne-e adni.
Hmm, mi legyen, megérné a csere csak azért hogy esztétikusabb legyen, vagy konzumer hulladékot generálnék vele...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Steam topic
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Dell notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Autós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.