-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz nagynorbi #10049 üzenetére
A (majdnem) komplett sztori: egy magyar muki elkezdte annak idején az AIDA32-t, aztán a Lavalys fölvásárolta és lett belőle Everest, aztán a magyar muki visszavásárolta, csinált belőle 64 bitest, ez lett az AIDA64.
Van próbaverzió, de erősen korlátozott. Mindenképp teljes verzió kell.
Közben kipróbáltam, és két fájlt hoz létre. Az egyik egy log fájl (5 másodpercenként), a másik pedig statisztika (min, max, átlag).
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
ITX-es alkatrészekben gazdag kellemesen küllemes és bensőséges ünnepeket a topiklakóknak!
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
nagynorbi
aktív tag
-
törölt tag
Hi urak,
Régebi lapok közül melyiket ajánlanátok, amik megfelelnek az alábbi követelményeknek? (részben, mert ehhez vannak már alkatrészeim)
-Parallel port
-DDR2 SODIMM vagy sima DDR2 slot
-IDE port (nem baj, ha két külön IDE portja van, így nem kell majd annyit kinlódni az XP telepítéssel)
-legalább 1GHz proci (nem tudom, van-e értelme a két magnak esetemben)
-DVI, vagy HDMI, vagy DP kimenet, mert nem szeretnék dsub-ra dugni nagyobb felbontású TFT-t
-a 4cm-es kerregő nem gond, mert amúgy is ledobom róla
-mini-ITX vagy kisebb
-PS2, hogy DOS alatt is menjen a keyboard
-mivel sokat fog menni, így a fogyasztás sem utolsó szempont, de végső soron nem kritikus
-ne legyen drága és ritka, hogy használtan is lehessen szerezni
köszi![ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #22145024 #10054 üzenetére
Esélyes, hogy legalább egy elvárásodból engedned kell. Hirtelen ezeket találtam:
Asrock A330GC
Nincs rajta digitális videokimenet (pótolhatod valami PCI-os VGA-val). Hogy használtan találsz-e, azt nem tudom, de ez elvileg egy relatíve elterjedt, könnyen beszerezhető lap.NF94-270-LF
Technikailag tud mindent, amit szeretnél, de vélhetően nem lehet könnyen és olcsón beszerezni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hmm, nem gondoltam, hogy ilyen macera a digit video out. Semmiképp sem szeretnék plusz karit belerakni, mert beépített helyen lesz és rázkódásnak van kitéve. A már meglévő IDE-s / DDR2-es motyókat sem szívesen dobnám ki, de el tudom képzelni, hogy nem drágább venni egy mai 350/450-es amd-t, vagy valamit az intel kinálatából Bár azokból nem ismerek olyat, amin van parallel port. Szal tanácstalan vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Kellemes ünnepeket!
(#10054) mintAdarab
Hát ez kb. lehetetlen kategória.
"Régi vs. új hardverek, csatlakozók" párosítása 350/450 felé meg pláne ahogy a jelen felé haladunk.Új lapokon ritka a régi csatlakozási pont pl. pci, paralel, Ide ha van akkor hiányzik róla a digitális kép de valamelyik mindenképp.
Mit építenél, car pc-t?
-
zodo
nagyúr
Kicsit kicsúsztam az időből.
Szóval ha car pc a cél akkor talán a Intel D945GCLF2 jó választás lehet. Sokan, még többen külföldön építettek erre a lapra ilyen igényekkel pc-t.
Ha nem ez az irányvonal akkor sorry de attól még mindig jó alternatíva lehet.
-
törölt tag
Majdnem ilyenbe kell. Egy home CNC-be fogom beletenni. Amit linkeltél az egyébként egy jó ár, nem?
Viszont ennek is csak analóg kimenete van. Ahogy HookR is már jelezte, tudnátok egy alalcsony fogyasztású PCI-os karit mondani, ami nem fagy ki fetétlenül ha szalagkábelen keresztül kötöm a deszkához a túl hosszú vezeték miatt. -
zodo
nagyúr
válasz #22145024 #10059 üzenetére
Szerintem jó ár mert nem csak a lap annyi. és még gari is van rá.
Anno talán ebben a topikban folyt a téma az ilyen jellegű lapokról, hátha találsz benne valami infót.
Amúgy akkora gond az analóg csati?
Teszel bele vga-t akkor mit tennél Pci slott-ba?
Szerintem az is "elavult" (nem úgy értve) technológia , drága és talán nincs is digi kimenetes és a fogyasztásról nem is beszéltünk. -
törölt tag
Csak azért gond, mert full-HD TFT-re téve elég hóka képet ad. Kisebb monitorom meg nincs, ha meg venni kéne, akkor kb ugyanazt a fogyasztást kapnám fele akkora pixelszámnál (kb 1280x--- a felső határ, ameddig érdemes analógba hajtani, engem nagyon zavar a homályos és a szokásosnál is fakóbb megjelenítő. Ebben a méretben meg csak régi sokat fogyasztó TN/PVA-k vannak)
A vidkarival kapcsolatban még keresek, de ahogy olvasgattam nem egyszerű ez a PCI-os dolog. Bár ott főleg mozizásra kerestek ilyat, de nekem nem kell hogy tudjon ilyenféle gyorsítási technológiákat. -
Mercutio_
félisten
-
nagynorbi
aktív tag
válasz #22145024 #10061 üzenetére
Itt az apróban biztosan találsz PCI-os karit, amin van legalább DVI kimenet. Üsd be az apró keresőjébe, hogy Matrox, és böngészgesd a hirdetéseket. Itt van pl. egy, de biztosan van még ezen kívül is.
Üdv.:
-
törölt tag
A parallel port az elengedhetetlen, mert egy USB-s átalakító (spec cucc) csak önmagában kb 50kHUF. Még lehetne LVDS displayben gondolkodni egy 1440-es csupasz kijelzővel, de nem szívesen mennék bele ilyenbe első körben; lesz elég más megoldandó is
Ez a "dukálna" dolog nem onnét táplálkozik, hogy BR-t és egyéb nagyfelbontású streamet akadásmentesen tudjon játszani?
"Nem könnyű de csak kialakul. "
már csak egy kicsi hiányzik! -
nagynorbi
aktív tag
Időközben megtaláltam (legalábbis azt hiszem) az ideális megoldást a vízhűtés kontra Silverstone SG05 problémára. Arra gondoltam, hogy ha beférne a tápegység alá a radiátor, akkor két legyet lehetne ütni egy csapásra.
1.- Megoldódna a radiátor megfelelő szellőztetése, mert a táp ventije átszívja rajta az elölről érkező friss levegőt.
2.- Nem kell kivenni a házból a 3,5-es HDD-t.
Úgyhogy be is passzíroztam oda a radiátort, és Intel burn teszt alatt nem melegedtek a magok 57 Celsius fölé. Majd kipróbálom játék alatt is, hogy valós körülmények között mit szól hozzá a rendszer. Remélem, hogy a tápegység nem fog túlmelegedni
Tudja valaki, hogy hány Celsius fok az ami már árthat a tápnak? -
zodo
nagyúr
válasz Mercutio_ #10063 üzenetére
Nem tudom, nem is kerestem de eleve nem vagyok híve az átalakítgatósdinak.
De talán nem is ez a fő szempont.
(#10065) mintAdarab
Nem onnan ered hanem ár/teljesítmény arányt tekintve gondoltam.
Viszont ha jól gondolom neked szinte egy régebbi vagy olcsóbb atx-es deszka tökéletesen megfelelne. -
Pista0001
addikt
válasz nagynorbi #10067 üzenetére
Egy Intel procinak a 69 °C nem sok. Mostanában elég sokat hajtom a gépet, gyakran 60-65 °C körül van mind a 4 mag. Most már egyre jobban kíváncsi vagyok hogy egy ilyen kompakt vízhűtés mennyivel lenne jobb mint a mini Ninja. Ha a te adataidból indulok ki akkor nem túl rózsás a kép mert az én procim mellesleg 95 W-os. Amíg elöl volt a radi és rajta volt a 120-as venti addig hány fok volt a maximum?
-
törölt tag
Mercutio_
bocs, ez kimaradt. Azt gondolom, hogy nem, legalábbis nem találtam olyat, ahol ez bizonyítottan megy ( a parallel port kritikus csak, a PS2 inkább csak kényelmi dolog. Az előbbi meg ráadásul laptopokon nem is "igazi", mert akkor rátennék egy dothan-os notit és meg van oldva)zodo
ATX: teljesen kizárva, nincs ekkora lepedőknek helyem és villannyal fűteni a lakást nem kifizetődő -
nagynorbi
aktív tag
válasz Pista0001 #10069 üzenetére
Amikor elöl volt a radiátor a 120-as Silverstone ventivel, akkor 50 Celsius volt a maximum maghőmérséklet (lehet, hogy a saját ventijével jobb eredmények születnének). Az a 69 Celsius pedig nem kevés, de én nem igazodom el azon, hogy mi a Tcase, ami az Intel ajánlása szerint nem lehet több az i3 2120 procinál, mint 69,1 Celsius, vagy mi az a TjMax. Ezek engem mindig megkavarnak, és még nem jártam utána.
A puding próbája pedig az evés, úgyhogy ugorj bele[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #22145024 #10056 üzenetére
Az Idegsejt is tudja mindazt, amit szeretnél
Intel D945GSEJT
A parallel portja header formájában van a nyákon, amit ki kell vezetni. Valószínűleg itt is az ár és a beszerezhetőség mentén kell kompromisszumot kötni.További majdnem jó alternatívák:
Intel DG41AN - (DDR3, Parallel, DVI, SATA)
IBase MB890 - (DDR, Parallel, DVI, PATA)
Gigabyte GA-D525TUD - (DDR3, Parallel, VGA, PATA)
Albatron KI51PV-754 - (DDR3, Parallel, DVI, PATA)Ha a microATX még belefér, azok között nagyobb a választék parallel porttal, digitális videokimenettel, PATA csatival.
-
Pista0001
addikt
válasz nagynorbi #10071 üzenetére
Szerintem a Tcase a processzor tokozás hőmérséklete lehet. De persze ez csak tipp
Ki fogom próbálni, de az még később lesz. Elég drága holmi, még egy kicsit rendbe kell szedni hozzá a költségvetést. Mellesleg a mostani házamban nem is lenne neki hely. Februárban pár országgal odébb költözök, majd akkor sorra kerül ez is.
-
HookR
addikt
válasz #22145024 #10074 üzenetére
Csak az érdekesség kedvéért:
MSI IM-945GSE-B
Majdnem ugyanaz, mint az I. D945GSEJT, kb. ugyanazokat tudja.Ezt viszont kifejezetten érdemes fontolóra venni:
Intel DH61DL
PATA-ért és DDR2-ért cserébe LGA-1155-ös, USB3-as, Gigabit LAN-os, max. 8GB DDR3-mal felvértezhető lap, ami köré combosabb és a jövőben még bővíthető vasat is építhetsz.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #22145024 #10076 üzenetére
Egy két magos G530-as jó ár/érték arányú, költséghatékony megoldás és az Atomoknál lényegesen erősebb, nem beszélve a sokkal korszerűbb IGP-ről.
Később meg mehet bele I3-2105 (HD3000-es IGP), vagy akár egyenesen valamelyik I5-ös négy maggal.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #10078 üzenetére
zavarni hogyne zavarna, de cserébe nem kér tetemes capital cost-ot, ami a kialakulóban lévő globális likviditási állapotokat figyelembe véve, akár előnyös is lehet
Meg nálam egyébként is javarészt egy ilyen vas idle-ben megy. Ha meg kell a kraft, akkor semmi sem elég. Pl az i3 2100 is lassú, mikor mondjuk lightroomból importálok/exportálok, de egyébként teljesen smooth a felhasználói élmény. És i7-nél is várom kéne kb harmad ennyit...HookR:
Neked valszeg több tapasztalatod van gépész környezetben. Egy HD3000 kb mekkora összeállításnál lassul be zavaróan (ie: már nem forog az ojjektum rotate parancsnál realtime)
Anno még a 915/945-ös csipszettel vígan solid edge-eztem, ha épp nem volt sok hengerfelület ami a poligonszám rohamos emelkedése miatt lezsibbasztotta volna a rendszert. Persze nem volt vele zökkenőmentes a munka, de közel sem volt olyan dráma, mint gondoltam előzőleg. -
HookR
addikt
válasz #22145024 #10079 üzenetére
Inventor és a Clarkdale 733MHz-es IGP-je (I3-530) vonatkozásában tudok nyilatkozni. Registry-ben aktiváltam a 'Post Statistics' kulcsot a képfrissítés kiíratásához (érezhető lassulást eredményezett) és a 'Minimum frame rate'-et* levettem 0-ra a teszt kedvéért. A mellékelt képen látható összeállítást 994x985 pixeles viewport-ban, az adott nagyításban forgatva 10-14Hz-et ír. Szubjektív megítélésem szerint, érzésre (Post statistics nélkül) még ingerküszöb fölötti, és nem megy a felhasználói élmény rovására. (Okosok szerint 15Hz körüli az ingerküszöb)
* A maximum 10Hz lehet. A frissítést nem engedi ez alá, inkább az összeállítás, vagy modell részletességét csökkenti, ha szükséges.
Amennyire meg tudom ítélni, a Clarkdale féle HD Graphics a 12 CU-jával kb. a HD2000 (6 CU) teljesítményét hozza clock to clock. Az órajelek különbsége okán utóbbi olyan 10-20%-kal erősebb. Ehhez képest a HD3000-ben meg ugye 12 CU van. Ennek és az órajelkülönbségnek köszönhetően olyan 2-2,5x-es szorzót mondanék rá a sima HD Graphics-hez mérten. A perspektíva kedvéért: a HD3000 valamivel erősebb a HD5450-nél.
(Nem, még mindig nem készült el teljesen. )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor annyira nem is vagyok lehangolva az eredménytől. Nekem a 10Hz bőven megfelel, annak tudatában hogy nincs is igazi VGA a gépben. Persze jobb ha smooth, de igazából az tud zavarni, ha már nem is rajzolja ki, még befoglaló kockaként sem. SE-ben ezt elég könnyű elérni, pl egy perforált lemezzel, vagy egy golyósorsóval.
A házikód nagyon tetszik, végre nem egy koppintás utánérzés!
Azt a végén majd meg tudod osztani velünk, hogy mennyi CNC órát igényelt a kifaragás? (beállásokkal együtt)Köszi!
-
zodo
nagyúr
válasz #22145024 #10081 üzenetére
"A házikód nagyon tetszik, végre nem egy koppintás utánérzés!
Azt a végén majd meg tudod osztani velünk, hogy mennyi CNC órát igényelt a kifaragás? (beállásokkal együtt)"Sose készül el (ez már a sokadik verzió) csak a tervekkel vagánykodik.
HookR
Bocs de muszáj volt.
Tényleg jó lenne már egy készterméket szemügyre venni.Amúgy jól látom hogy passzív vga lesz a trendi?
-
adamcucc
csendes tag
Sziasztok!
Kicsi, halk, esztétikus mini ITX házat keresek HTPC-hez.
Ami adott: Asus F1A75-I Deluxe lap + amd A6-3650 proci + 2TB WD Caviar Green HDD.
Főleg xbmc-re, netezésre, ritkán casual gamingre lenne használva a cucc.
A fogyasztásmérő szerint a teljes rendszer 30-40W körül eszik xbmc-zés közben, stressztesztelve (prime95 + furmark) max 120W-ot, szóval a gyakorlatban nem hiszem, hogy 100W fölé menne a fogyasztás.Azt gondolnám hogy egy paneltápos ház lenne az ideális, de amiket néztem azokkal mindig volt valami gond (táp nem elég erős, HDD v. procihűtő nem fér bele, a kis házventik túl hangosak, házventi nélkül nem szellőzik jól, stb).
A nem paneltáposak közül egyelőre egy Chieftec FI-02BC 200W házat próbáltam, de ennek viszonylag hangos a tápja, és a hűtése sem a legjobb.
A leginkább esélyes eddig a Silverstone SG06, egyetlen bajom vele hogy egy kicsit nagyobb annál mint amit szeretnék.
Van esetleg ötletetek?Előre is kösz.
-
lupol
csendes tag
Azért ez nem semmi van benne kakajó!
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #10082 üzenetére
Hát nem tudom igazából milyen összetevői vannak a lassításnak, de lassú ez tény. Ekkroa SSD-t meg nem fogok maholnap belevágni a gépbe. (egy rövidebb utazás során is elő lehet idézni 50GB "hasznos" tartalmat, mióta elkezdtem panózni. És ezek még csak a nyers raw-ok, semmi utómunka, vagy különböző pre-verziók.)
Amit eddig siekrült kihámoznom, hogy az LR nézőképeket érdemes SSD-re tenni, mert ha egyszer kiszámoltatja az ember, akkor utána már sokat lendít a gyorsaságon, ha egy fürge háttértárról van meghívva a képek böngészése során (ezt lehet lightroomba külön konfigolni, hogy hová tárolja el)zodo:
"Sose készül el (ez már a sokadik verzió) csak a tervekkel vagánykodik. "
Asszem sokan vagyunk itt, akiknek már évek óta van ebben a "sose készül el" fázisban
De én hamarosan kiszállok a klubból és faragok egy tühtig kis dobozt. Addig is adamcucc-hoz hasonlóan keresek házikókat a gépekhez.
Már nem tudom, ki linkelte, de köszi a Dchard féle ajánlatot, összejött az üzlet -
SQX_Barto
addikt
Látom nem a Silverstone-om a legerősebb SFX, de nekem annyi is bőven elég
Bár nem tudom mennyi plusz vám, illeték lenne, mire idáig eljutna...
A márkát nem ismerem, de nem is sok táp márkát ismerek csak pár "népszerűt".
Meg ugye itt is megy a matricázás sokszor (gondolom).If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Pista0001
addikt
A mai igényekhez nem a legjobb táp. Manapság minden a 12 V-os ágra épül, az 5 voltos már nem olyan fontos. Ennek ellenére ez a táp 30 A-t tud 5 V-on, míg 12 V-on csak 22 A-t. Viszonyításképp a SQX_Barto által "említett" 450-es Silverstone 22 A-t 5 V-on ad, míg a 12 V-os ága 36 A-t(!) tud. A mai elvárásoknak sokkal jobban megfelel, csak ne lenne olyan piszok drága. Még a 350-es Be Quiet 2 12 V-os ága is tud összesen 25 A-t, pedig alig több mint fele olyan teljesítményű mint az a Green "márkájú".
-
SQX_Barto
addikt
válasz Pista0001 #10089 üzenetére
Nem vágom az ágankénti voltokat és jelentőségüket, (sose érdekelt) 450wattot elégnek érzek a leendő konfighomhoz. Tény, hogy használtan, félév garival is 19ezerért vettem...
Ha bele tudnék hegeszteni ATX-est a Shuttle-omba, akkor feleennyijből megúsztam volna a tápkérdést. Ha meg Shuttle gyári táp, az meg egy 30ezres móka lett volna...
Tesóval valamikor befejezzük az új hátlap terveket, és remélem megvalósításra is sor kerül előbb utóbb...If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
kzkz
őstag
válasz adamcucc #10084 üzenetére
Szia!
Milyen tápot használsz, hogy csak ennyit eszik a gép?
Vettem tegnap egy Asrock E350M1/USB3-as brazost, mellé egy 4GB-os RAM-ot, és egy régebbi 500GB-os vinyóval alapjáraton 45W-ot evett, terhelve 60W-ot is.
Ezt egy -azt hiszem- Chieftec GPS-500A 500W-os táppal produkálta, de az LC-power 75W-os paneltápos házában is ugyanilyen eredményt hozott egy hasonló brazos config.
Érdekességképp kipróbáltam egy régebbi COOLER MASTER RS-450-ACLY 450W-os táppal, ami az alábbi teszt szerint igen hatékony: [link]
Hát azt hittem megüt a dugta, mert ezzel, alapból 60W környékéről indult, és terhelve 80W fölötti értékeket mutatott
(Én hülye az e táp alatt lévő régi gépemet mértem ki, ami kikapcsolva 30W-ot, alapjáraton 113W-ot evett, és emiatt döntöttem úgy, hogy új, kis fogyasztású gép kellene. Aztán most kiderült, hogy a táp is hozzáadott a fogyasztáshoz jó sokat )Szóval paneltápos házzal, és úgy tűnik jó minőségű Chieftec táppal se tudom 45W alá vinni. Ráadásul nekem min 2 vinyó lesz benne, az már 50W. Csak tudnám, hogy lehet elérni a 30W-ot, amiket írnak a prohardver-es tesztekben is...
Tegnap rendeltem a brazoshoz egy Codegen MX-31-es házat 300W-os táppal, mert ennél a Cooler Masternél már csak hatékonyabb lehet, (még táp nélkül is megéri a 8600Ft-os árát). Este lemérem, de ha ez is pazarol, akkor még ki kell adnom újabb 20e-t egy normális paneltápért, és így már nem igazán érte meg ez az egész dolog, aminek a célja a sokat zabáló gép kiváltása lett volna
[ Szerkesztve ]
-
adamcucc
csendes tag
Egy Chieftec DSI-200P-et használva mértem ezeket, bár nem teljesen pontos amit írtam, mert a 30-40W az idle-re vonatkozott, xbmc közben inkább 40-50W a jellemző.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #22145024 #10081 üzenetére
Azt még elfelejtettem megemlíteni, hogy a kontúrvonalakat kikapcsolva közel megduplázódik a képfrissítés.
Forgácsoló ismerős foglalkozásához híven a ráfordított időt is alaposan szétforgácsolta, ha szabad így fogalmaznom. Nem tudom hány órát töltött el vele összességében. Tippre olyan 6-7-et biztosan, de ezt ne vedd készpénznek! Lehet, hogy többet. (Elő- és hátlap, összekötő rudak, 5db belső tartó a 9-ből)(#10083) zodo: "Sose készül el (ez már a sokadik verzió) csak a tervekkel vagánykodik. "
Az a fura helyzet, hogy mind cáfolni, mind megerősíteni örömömre szolgálna, amit mondasz, de jelenleg egyik sem áll módomban."Amúgy jól látom hogy passzív vga lesz a trendi?"
A LP VGA modellje a hiányzó méretek híján egy félkész és kissé öszvér megoldás (HD5570 textúra, GTS450 hűtőborda burkolat és venti nélkül). Persze a ház méreteinek meghatározásához igazából nincs is többre szükség. Amúgy igen, az lenne a koncepció, hogy nagyobb bordával rendelkező LP kártyáról lekapni a gyári ventiket és a légáramlást a 2db 100x12mm-es Scythe ventivel biztosítani.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
kzkz
őstag
válasz Enszuke #10092 üzenetére
Köszi az infókat.
A fogyasztásmérőt kipróbálom újra, mondjuk egy 11W-os energiatakarékos égővel, meg hasonlókkal.
Más:
A PicoPSU két részből áll:
1. Belső rész, ami a gyár szerint kb 95%-os hatékonyságú
2. Külső adapter rész, erre viszont már 85%-os hatékonyságot írJól gondolom, hogy együtt akkor 0,95*0,85=0,8075 a hatékonysága?
Mert ha igen, akkor amennyibe a 150W-os pico cucc kerülne, ami 30000Ft, abból már ennél akár hatékonyabb sima tápot is tudnék venni...
-
törölt tag
igen jól számolod, de ez csak mindkettő munkaponti tartományának közös halmazára értendő. Szerintem ezeknek pico-s cuccoknak csak a kis méretnél van létjogosultsága, illetve, 60W terhelésig, ahol még az elemeket könnyű egymáshoz párosítani (szvsz)
HookR,
Nekem kellenek a kontúrvonalak. SE-ben eléggé semmilyen a modell, ha ezt kikapcsolom.
A szakid egészen korrektűl számol, ha megáll 7 órában az eddigi, különösen hogy nem egyszerre nyomta le.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Bízom benne.
Nem tudom pontosan mit értesz szabó alatt, de ha emlékszel, pont egy éve, hogy forgácsolás után összeraktam a félkész házat. Azóta lekerekítettem a sarkokat, lecsiszoltam az éleket, kapott egy kis szálcsiszolást az előlap, valamint miután megadta magát az ATX táp, lett helyette paneltáp + 203W-os Xbox tégla kombó. És most ott tartok, hogy a maradék tartóelemeket és a burkolati lemezeket magam szándékozom elkészíteni (Többek között ezért is nincs előrehaladás már hónapok óta ), mert a forgácsolás költsége finoman szólva túlmutatott az ingerküszöbömön.
Illetve tápellátás terén falba ütköztem, mert az Xbox tégla 2. 12V-os ágát az alaplap 4 tűs 12V-os kiegészítő csatlakozójába dugva nem indult el a rendszer és nem tudom mi lehet a baj. Ugye, másnak (igaz PicoPSU-val) ment a dolog, ezért lehet itt is valami kompatibilitási problémába futottam. Valami olyasmibe, mint az ATX táppal a minimum terheléses mizéria, ha emlékszik még rá valaki.
Hát így áll (szó szerint ) a projekt jelenleg, kérem alássan...▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest