Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Ma fonokom osztalyozta a meghirdetett programozoi meg informatikusi allasokra erkezett oneletrajzokat.
A palmat az a jelolt vitte, aki a holografia atyjarol elnevezett papirgyarban vette az oklevelet.
Fonokomnek persze fenntartasai voltak ezzel kapcsolatban, elvegre az a muintezmeny arrol hires, hogy barki vehet papirt, ha van eleg penze, es nem tudasra osztogatjak, igy kert tole tovabbi bizonyitvanyokat is.
Megkaptuk beszkennelve az e-reccsegit:
magyar nyelv es irodalom kozepes, huha mar jol kezdodik.
Mint kiderult ez volt az illeto erossege, osszes tobbi targybol epphogy atcsuszott kettessel... -
-
Gengi
senior tag
Sziasztok!
Végigolvastam a topic nagy részét. Háát a témaindító valóban különleges eset. Maga az álom... Minden egyetemista (mérnök hallgató) azért lép erre a pályára ,mert azt hiszi ,hogy később ő lesz a jani a cégnél. Több száz ezer forintot keres szinte 0 munkával. Sőőt még könyörögnek is neki ,hogy itt van 100 ember a kezed alá...
Én is végzős hallgató vagyok. Villamos mérnök (BSC). Elég sok helyen dolgoztam már sok féle rétegben. Szakmában még annyira nem sokat. De rengeteg élményem van ezzel kapcsolatban is. 3 hónapot húztam le egy amerikai cégnél. Nem igazán kérdezgettem ,hogy ki mennyit keres csak úgy megsaccoltam. Az utolsó hetekben véletlenül egy bérjegyzékhez jutottam hát lesújtó volt
. Nincsenek illúzióim mint a témai indító kollegának. Tudom ,hogyha most így elmennék dolgozni. A 200 K+-s Bruttó fizunak örülnék nagyon. De pont ezért nem vállalom be. Valaki azt hiszi ,hogy tapasztalat nélkül főnök lehet ? Hát az meg elég buta... Ha bekerülsz egy céghez álltalában a főnököd vesz fel. Akinek a helyére kerülhetsz. Majdhogynem kihalásos alap. De melletted több százan lesznek még akik ugyan azért versengenek.
Valaki mérnökként 500K-t akar keresni mint kezdő ??? Ha meg teszi én is gratulálok neki. 1-2 év rutinra szükség van. Utánna azért kinyílnak a lehetőségek. De azért nem kell hinni a mesékben.
Vannak ismerőseim. Pont az a 2%-ban ,akik állomfizetést keresnek. De a munka mellé már nem olyan jó.. Van aki tengeren van egy olajkúton. Van aki a sivatagban szintén olajjal kapcsolatban. Van olyan aki szibériában van. Ez már nem olaj.. Mind mind Évi 30-40 milliót is kereshetnek. De csak az életükkel játszanak
.....
Jelenleg magyarországon lehet munkát találni ,de a válság hatására picit még visszafogottan. 2-3 év mire végzel MSC-vel és akkor remélhetőleg már jobb lesz a helyzet.
Jha és igen. Nem kell 3 év mérnökről gazdászra váltáshoz. De az a 2 év nagyon dúrva lehet.
Fentebb említették még hogy külföldön lévő élet milyen jó meg vonza az embereket. Azért ez sem egyszerű megvalósítani. Kapcsolatok nélkül esélyed sincs. Vagy van de 30%-ban átvernek és benyelik a pénzed.
-
blaces
tag
Hello!
Jelenleg Programtervezőnek tanulok. Még csak most ismerkedem a programozással, jelenleg C nyelven. Az lenne a kérdésem, hogy milyen irányba érdemes elmozdulni a programozási nyelvek területén, ha engem elsősorban a net érdekel, na meg az olyan mérnökies megoldások. Ezeket kifejtem, hogy hogyan értem:
Netes környezet. Én itt a C# és Java-ra gondoltam elsősorban. Most láttam olyan híreket itt a prohardveren, amelyek szerint nemsokára a böngészőben lehet játszani, illetve megszűnik a platform függő játék, és elég lesz netről beszerezni. Ehhez melyik programozási nyelvet érdemes tudni?
Mellette érdekel a JavaFX, ami kicsit mérnökies megoldás, mert valami olyasmit olvastam róla, hogy ezeket akár majd tv-n telefonokon is lehet majd használni.Illetve valamilyen szinten érdekel a robotika... csak csodálkozom amikor a mérnök informatikusok robotokat programoznak itt az egyetemen, és mindezt C#--ban. Az hogy láthatom a programozásom eredményét kézzel fogva, a valós életben az nekem, tetszik, mint a robotika. Habár tudom ehhez mesterséges intelligenciára kéne rágyúrnom... habár úgy vettem észre, hogy a gráfokra épít ez a tárgy, amit kivételesen szeretek, de még csak matek órán ismerkedtem meg vele.
Habár majd tervezem, hogy a BME-re megyek mesterképzésre, remélem összejön. De azt tudom, hogy nem ilyen pénzügyi rendszereket akarok programozni, habár azok állítólag jól fizetnek...
De nekem fontos a szabadidő is, habár ebben a szakmában kevés van... De ha lesz családom akkor szeretnék többet velük lenni, na és a pénz sem lenne utolsó szempont.
A másik meg az hogy engem már 16 éves korom óta vonzz az, hogy külföldön éljek.Remélem sikerült jól leírnom.
Ha tudnátok segíteni, hogy melyik irányba néznek szét, az nagyon jó lenneHabár első lépés, a C nyelv elsajátítása
-
olizsoli
tag
válasz
V.Stryker #85 üzenetére
levelezős fősuli nekem felejtős
nekem kell az h szóban haljam ahhoz h megértsem
de talán az OKJ után 1-2évet dolgozok, 18éves koromban lejár az aranyfonal cucc amit szüleim fizetnek születésem óta (havi 2-3 ezer ft) és kapok 1millió ft-ot azt félreteszem addigra mire kijárom a sulit, csak kamaotzik vmennyit rá mondjuk 4-5 év alatt kb 15-20ezret a mai állás szerintés úgy már talán elég lesz fősulira, de ha találok egy jó állást OKJ után, akkor inkább nem kockáztatok és levelezős suli. Jó állás alatt értek egy nettó 110-130 között, persze nem kezdőfizunak. Ha sikerül elvégezni úgy a levelezős sulit akkor meg majd meglátom mi lesz
na de még inkább állás téren nem bonyolodok bele, mert azt se tudom egyelőre h konkrétan mit fogok tovább tanulni azon kívül h informatika -
olizsoli
tag
Köszönöm szépen a segítset és a tanácsokat.
OKJ-s képzésből nekem az Általános rendszergazda, Informatikai alkalmazásfejlesztő, szoftverfejlesztő és WEB-programozó képzések jönnek be legjobban, esetleg designer.
Hálózatkiépítést meg mindenféleképpen el kéne végezzem, nem árt érteni hozzá, akár a mostani sulimban akár átrakják a Szilibe.
Egyetemre nem lenne pénzem ösztöndíjhoz meg hülye vagyok úgyhogy az kilőve, kivéve ha addigra nem nyerünk a lottón.
Na de ki tudja, hogy mi lesz még 3és fél múlva... ha vki ismer olyan embert szóljon legyen szives
Köszönöm mégegyszer a segítséget és a tanácsokat -
V.Stryker
nagyúr
Szia
Azt hiszem tapasztalatból tudok egy kis tanácsot adni neked. Hasonló cipőben jártam, mint te,csak én közgáz szakon végeztem a szakközepet. A sors úgy hozta,hogy találtam munkát, ahol érettségivel a képességeimnek és nem a végzettségemnek megfelelő fizetést kaptam, tehát jó pénzt. Közben távoktatáson elkezdtem a műszakit,mert annak ellenére,hogy közgáz területen végeztem és dolgoztam, műszaki beállítottságú vagyok. Mivel az alapok hiánya miatt nehezen ment és egyébként is volt biztos anyagi keresetem, abbahagytam. Hiba volt.
A válság hatására elveszítettem ezt a munkát és 25 évesen kell munkát néznem és rájöttem, hogy a pénzügyi terület azon speciális részétől eltekintve semmihez sem értek és az álláskeresői oldalon még szürni sem tudok állásokra. -Ekkor megfogadtam,hogy ezt a "luxust", kiszolgáltatottságot nem fogom megengedni magamnak.
Most rendeződik a helyzet, műszaki területenés első dolgom,hogy elvégzem a szakmai iskolát mellette,hogy tudjak rendesen dolgozni egy adott területen, amiről van papírom. Utána, munka mellett ezen a területen egyetem.
Én úgy tapasztaltam,hogy ha újra kezdhetném az érettségi után, akkor elmennék egy két éves szakmai képzésre, hogy értsek valamihez, amiben dolgozni is lehet és utána az egyetem.
Egyszer az aligazgatónk azt mondta az érettségi előtt,hogy szerinte a legjobb most(6-7éve volt) szakmát tanulni,mert kevés a szakember(víz,gáz, villanyszerelő stb.),de diplomásokból meg Dunát lehet rekeszteni. Igaza volt!
Én azt mondom: Tanulásra fel!
-
bdfhz
aktív tag
A mostani sulid arra jó, hogy ízelítőt adjon a különböző területekből (irodai programok, webszerkesztés, programozás, stb.). Mire érettségizel, már lesz némi rálátásod az informatika különböző ágaira. Érettségi után én mindenképpen megcéloznék valamilyen államilag elismert képzést.
Az egyik lehetőség valamilyen OKJ-s képzés. Ezek a legtöbb esetben két évesek, a képzés során inkább a gyakorlaton van a hangsúly. Az 55-ös azonosítóval kezdődő, "felsőfokú" képzéseken tanultakat később be lehet számíttatni hasonló területen végzett főiskolai tanulmányokba. Az 54-es kezdetű "emelt szintű" képzéseknél erre nincs lehetőség. A különböző OKJ-s képzéseket a www.okj2006.hu oldalon tanulmányozhatod.
Ha főiskolára mész, leginkább a következő két szak jön számításba: mérnök informatikus, illetve programtervező informatikus. Mindkettőn sok matematikával és egyéb elméleti ismeretekkel fogják tömni a fejed, de hasznos gyakorlati ismereteket is felszedhetsz. A Bsc képzés - mint azt bizonyára tudod - három éves. Azt is számításba kell venni, hogy egy diploma jobban mutat az életrajzban, mint egy OKJ-s végzettség.
-
olizsoli
tag
* A programozás viszont érdekel, de azt csak jövőre fogjuk venni tavaly volt honlapszerkesztés meg az ien alap dolgok, idén excell meg képszeri jövőre Acces meg programozásba is belemegyünk, ha jól tudom
de először az ecdl-eket tesszük le tavaly megvolt 4 idén eddig 1 meg lesz még 1 jövőre meg adatbázis -
bdfhz
aktív tag
Ifjú barátom! Hozzászólásodat olvasva nem értem, mit is keresel egy műszaki szakközépben. Azt javaslom, ismerkedj a különböző foglalkozásokkal. Mivel szeretnél majd foglalkozni? Mennyire fontos a pénz? Mennyire fontos a karrier? Az állandó szakmai fejlődés? A szabadidő? A könnyű elhelyezkedés? Stb., stb. Ha ezt be tudod határolni, akkor lehet gondolkozni a tanulási stratégián. Addig is nyomasd az idegen nyelvet (nyelveket), az mindig jól fog jönni. Készülj arra, hogy valószínűleg el kell majd végezned legalább egy Bsc képzést (főiskolát), sajnos ez szinte kötelező manapság.
-
olizsoli
tag
Hello!
Bp-n járok a Pataky István HSZKI-be (műszaki és infó szakközép) jelenleg 10.-es nyelvi előkészítős vagyok és jövőre angol nyelvvizsga lesz, és 5. után vszínűleg 2 évet fogok tovább tanulni szakképzésen (CISCO képzés) ami eddig ott volt helyben a suliban de áthelyezték a Szilibe, ahol jóval gyengébb a képzés, mint nálunk és hát ugye idegen tanárok is... na szóval a lényeg az lenne, hogy érdemes-e elmennem a 2éves szakképzésre, vagy inkább próbálkozzak egy főiskolával? esetleg 2 év szakk. és utána fősuli?
a fősulitól azért tartózkodom, mert utálom a fizikát meg a matek se a kedvencem, a kémiát meg egyenesen rühellem.A törit a magyart az angolt az infót szeretem, elektronikából az elmélet jelenleg tanult részein elalszok, kapcsolási rajzokkal egészen elvagyok, csak az a sok törvény ne lenne, fizikából is azt utálom...Gyakorlati részével egyelőre sajnos még nem foglalkoztunk mivel idén van először elektrónk és most alapozunk... na de az olyan unalmas:S most pl a mágneses terekről tanultunk amit már általánusba is utáltam fizikán...
Szóval arra szerettem volna ezzel kitérni, hogy hol lenne érdemes továbbtanulnom és, hogy azzal kb-ra mennyit tudnék keresni, mert ma az a fő szempont egy továbbtanulásnál, hogy az adott munkaterületen mennyit lehet keresni majd. -
Hori05
csendes tag
Sziasztok, új vagyok itt és nem IT-s, de érdekel a téma.
Szal, mi is az a BX-tech?
Másrészről meggyőződésem, hogy a japán gumigyár nem keres semmilyen japánul beszélő hazai gépészeket, azt csak azért kell meghirdetni, hogy megkapja a japán emberke a munkavállalási engedélyt, ha nem találnak itthon alkalmas egyént Azt ugye nem gondolta senki komolyan, hogy hemzsegnek a japánul beszélő magyar technikusok?
Amúgy én is szívesen mennék a Bridgestone-ba melózni, hallottam, hogy jó bérek vannak.
Ha valaki tud nyitott állást ne kíméljen! (karbantartás környékén) -
tkazmer
addikt
én ezt nem vitatom. amennyiben meghallgatsz, még azt is elmondom, hogy végeztem fizikai munkát is, mezőgazdaságban, és nem traktorral, hanem ásóval és kapával (biogazdaságban a traktor nem "menő").
azt sem gondolom, hogy lenézem a fizikai munkásokat. a lakhelyemen (solymár) lévő postával éppen nem vagyok elégedett, de pl. a bp-i posták (amiket ismerek: mammut & V.ker) meg vagyok elégedve. tisztában vagyok vele, hogy szükség van rájuk, nyilván szeretnék lakni valahol, és az építész csak tervezi a házat, valakinek meg is kell építenie...viszont azt azért szerintem jó, ha tisztázzuk, hogy egyrészt a postaforgalmi szakközépiskolába járók nem épp "tovább tanulnak", legalábbis egy érettségit én a 21.sz.-ban nem neveznék továbbtanulásnak. Főleg, hogy egy egyetemi féléves vizsgára is gyakran többet kell készülni mint egy komplett érettségire...
innentől kezdve nem értem a felháborodásodat
a megjegyzésem arról szólt, hogy nem biztos, hogy a postásnak tanulóknak szól ez a topic, hiszen épp az előbb derült ki, hogy semmilyen továbbtanulást nem igényel.
-
gaby666
tag
Ha valaki komolyan dolgozni akar akkor mehet a postára kézbesitönek! csak birja a munkát, mert sokan azt hiszik, hogy csak sétálni kell meg motorozni! na akkor nagyot tévedtek!!!
-
bdfhz
aktív tag
Pontosan úgy van, ahogy valaki az előbb írta. Az egyetem egy kötelező kör, amit le kell tudni. Nagyon alacsony a hatásfoka, a tantárgyak felére valószínűleg sosem lesz szükség. Másrészt sok hasznos ismeret kimarad a tantervből.
Manapság nagyon sokan szereznek diplomát. (Tavaly a felsőoktatásba jelentkezők hány százalékát vették fel? 90?) Valószínűleg a munkaadók úgy gondolják, hogy aki manapság nem tud összekaparni magának egy diplomát, az már kifejezetten gyenge képességű. Szerintem ezért követelmény a diploma. A tudásra viszont nem garancia a felsőfokú végzettség, ezért követelmény a legtöbb állás esetében a szakmai tapasztalat. Azt is el tudom képzelni, hogy egy komoly tapasztalattal rendelkező szakembert akkor is felvesznek, ha nincs papírja.
Mindezt IT területre írtam, nem tudom más tudományoknál mi a helyzet.
-
syl5
őstag
Nézdd én is tudom, hogy a diploma sok egyén esetében nem egyenlő, az ahhoz kapcsolódó tudással, komplex gondolkodással....Ezt sajnos itt Mo-on meg lehet tenni, nem kötelező tanulni még akkor sem, ha már egyetemre jársz---->>az egyetemeknek sajnos az a lényeg, hogy minnél több pénzt vegyenek fel a minnél több hallgató után--->>az állam csak költi pl. erre is a pénzt--->>tatara-tatara....
Azzal nem nagyon értek egyet, hogy egy diplomás igazi mérnök ember csak a kutatással kéne foglalkoznia--->> ez inkább sztem a doktorokhoz köthető
Valamint egy mérnök ember nem nagyon hiszem hogy felhasználói oldalról lenne profi egy szakterületen....
Abban lehet igazad van, hogy át kéne értékelnem a nézeteimet, de én idáig se néztem le senkit; csak amikor engem néznek hülyének, és arra a megnyilvánulásra hogy "lehet hogy álomszerű elképzelések" rögtön jönnek az olyan negatív jellegű hozzászólások(mert annak a személynek épp nem jött be az élet), meg sorolhatnám; akkor kicsit eldurran az agyam...
Ha a munkával kapcsolatos nézeteimre gondolsz akkor én attól soha nem fogok eltérni! Nézdd nekem hasonló a gondolkodásom az élet minden területén...ha valamit kitűzök célként magam elé, akkor azt előbb- utóbb el is szoktam érni! Soha nem szoktam feladni! Pl.: most is legútóbb elmentem a vizsgázni..a tanár fasz volt, túl egyszerű volt neki az elkészített progi..3mast adott-->>letört voltam, eleinte hagyni akartam-->>aztán mondtam,mit nekem c#, semmi akadálya egy komplexebb progit csinálni nem hagyom ennyibe...visszamentem...5ösÉn úgy értékelem magam, hogy most már bármilyen technológiát meg tudok érteni, tudom alkalmazni a megfelelő dokumentumok tanulmányozása után...úgyhogy tuti gazdász ismeretek megszerzése lesz a következő lépcső.
-
ronson
őstag
Az, hogy valakinek diplomája van, az nem jelenti azt, hogy az átlagtól okosabb, erősene komlex gondolkodású ember. Bár az igaz, hogy az ilyen gondolkodású embereknek általábban van diplomájuk, de hozzáteszem, hogy ez a diplomások egy kisseb része.
Én is ilyen vagyok, bár sajnos nekem nincs diplomám, de ez egyéni szociális problémám.
Sokszor azért is keresnek diplomás embert, mert igazából egy komplex gondolkodású embert keresnek, akit a diplomások között valamivel nagyobb eséllyel találnak meg.
Szerintem pl. egy diplomás igazi mérnök ember, az kutató fejlesztő munkát végez és nem egy szakterületen akar mint "felhasználó" profi lenni.sly5: úgyhogy kérlek kicsit értékeld át nézeteidet. Bár nekem az egész írásodból az jön le, hogy leginkább a komolyabb kihívásoktól félsz.
Egyébként azt te tudod mennyire értékeled az infomatikai ismereteidet, de ha már eljutottál arra a szintre, hogy egyszerűen tudod bővíteni és nincs szükséged további informatikai tanulmányokra, akkor én a neked, ahogy innen leszűrtem (szeintem inkább sablonszerűen tanulós, mint a gondolkodós tipus vagy) közgazdaságtant ajánlanám neked mellé, mert ennek a kettőnek így egybe, pláne ha az írásaiddal szemben felmered vállalni, hogy pofi legyél, szerintem szép jövője van.
-
Goose-T
veterán
Nézd, ehhez azért kell öt év szakmai tapasztalat. Ha netalántán zöldfülűként most megkapsz 350 bruttót (szvsz kizárólag Budapesten lehetséges, ha Mo.-ban gondolkozunk), akkor azt kell mondjam, hogy megfogtad az isten lábát. Ha egy helyben maradsz, akkor legalább 3-4 év, mire eléred az 500-at, két év utáni munkahelyváltással kicsit meggyorsíthatod a dolgot, de ehhez eléggé rámenősnek kell lenned - itt jönnek be az olyan tényezők, mint a csábító önéletrajz írása hazugságok nélkül, tárgyalástechnika, ilyesmik. Ilyet pedig nem tanítanak az egyetemen, neked kell ráérezned, hogy tudod magad legjobban eladni.
A munkám egyébként jelenleg MSSQL adminisztráció és fejlesztés, de mellékszálon foglalkozom .NET-es fejlesztéssel is (VB főleg, kis C#), na meg volt egy bő három éves kitérőm a mobiltelefon-központok fejlesztése felé is (beágyazott programozás, TNSDL programnyelv az NSN-nél).
-
@Pirate@
tag
na neked bejött az "élet" grat, ha már így alakulnak a dolgaid, de ehhez sok munka kellett, hogy idáig juss gondolom...
esetleg pályakezdőket nem támogat senki?
gyakorlatos melót keresnék, de baranya megyében Pécsett nem nagyon van vagy csak én nem tudok róla
voltam egy gyakorlatos állásinterjún hálózatkivitelező és karbantartó cégnél, de sajnos elég kemény volt az angol teszt és 6 pont lett volna még szükséges a tovább lépéshez
mentorom tapasztalata: az egyetem nem ad átfogó ismeretek megszerzéséhez elég képzést, ami nem csak ebben a témakörben nyilvánul meg...
túl szép lett volna, hogy igaz legyen így első próbálkozásrade nem adom fel
szaktársaim többségén azt veszem észre, hogy nem is nagyon érdekli őket a szakma, csak legyen meg a papír már... de ez nem csak felénk fordul elő sztem
ilyen felfogással sztem nem sok jövője van a diploma értékének!
max a media marktba eladóként -
Goose-T
veterán
Kicsit erősebben kéne keresned. Én most váltottam állást, az öt és fél éves szakmai pályafutásom során ez a harmadik munkahelyem. Azóta is elég gyakran megkeresnek telefonon, e-mailben újabb állásajánlatokkal, alig győzöm lerázni őket.
A munkabéremre sem panaszkodom, több, mint ami az első hozzászólásban példaként fel van hozva.
-
Godefroy
senior tag
Látod te sem több százezres bérért dolgozol.
Szóval azért ez nem egy egyszerű játék.
Ráadásul volt ge yidőszak amikor néztem munkát, azt vettem észre a munkák fel fals, vagy már előre le van zsírozva de kiírás miatt muszály hírdetni.
Egyszer a 3. forduló után találtak ki egy olyan feltételt aminek nem feleltem meg.Képzett informatikusokból hiány van, de ezek általában elég speciális területek.
Azért megpróbálok széjjelnézni a piacon. -
bdfhz
aktív tag
Igen, mostanában több embert küldenek el, mostanában nehezebb az álláskeresés. De ez nem azt jelenti, hogy mindenütt létszámstop van. Néhány napja olvastam, hogy képzett informatikusból kifejezetten hiány van. Nézd csak meg a profession.hu-t!
Engem decemberben kirúgtak, most ismét van munkám, pedig semmi értékelhető tapasztalatom nincs. Az új munkahelyem állítólag több hónapon át fog képezni. Így lesz az alapfizum 150 bruttó.
Szóval nézelődj, mert különben 200-zal fogsz nyugdíjba menni.
-
bdfhz
aktív tag
Ember! Te tűröd, hogy 8 éven keresztül nem emelik a fizetésed? Hát nooormáális? Na figyelj ide! Algoritmus a következő: Bemegy főnökhöz. Kér 400-at. If megkap marad else kilép. END.
Ha az elmúlt évek során értékes tapasztalatot szereztél és beszélsz egy idegen nyelvet, könnyen találsz állást 40 évesen is. Hogy kicsit vulgárisabban fogalmazzak, ki fogják nyalni neked. Lehet, hogy költöznöd kell, de valamit valamiért.
Ha az elmúlt évek során nem piacképes tapasztalatot szereztél, akkor azért kell otthagyni a céget. Most még nem késő. Ha maradsz, és 50 évesen valamiért elveszted a munkádat, az már tényleg ciki lesz.
-
Godefroy
senior tag
Leírom mégegyszer lehet érthetőbben fogalmazok.
BRUTTO bérekről írok.Saját fizum 200 brutto. Újakat 3-400 ért vesznek fel.
Ez van.
Majd ha dolgozol észreveszed, az újabbak mindig nagyobb bérrel veszik fel.
8 éve léptem be akkor ez volt a fizu.
Fizuemelés meg nuku.Manapság meg elég nehéz munkát találni, úgy hogy nem huszonéves vagy hanem 40 közeli.
Remélem érthetőbb.
-
wildufo
csendes tag
Olyan értelemben, hogy a lehetőségek korlátoltak, és a tanárok hát finoman szólva nem emberbarátok. Ennek ellenére, bár sok idő alatt, olyan ismerőseim elvégezték a GAMF-ot, akiknek érettségit sem adtam volna. (végig infó szakról beszélek csak)
Persze a menedzser fikázós GAMF-os videó miatt mégis csak jó hogy van ez az intézmény.
ennyi
-
lajafix
addikt
telefon minden üzletileg kritikus embernek(értsd még a számla kiállító 'robot'-nak is) jár általában - a céges mobilok annyira kedvezményesek a szolgáltatóknál, hogy cégen belül ingyen beszélhetsz a kollegákkal, a maszek hívásokat meg kifizettetik.
Az autó már nem ennyire, általában érdemes belealkudni a munkaszerződésbe! -
syl5
őstag
válasz
Mr.Grincs #33 üzenetére
Én is azt mondom, hogy menj el dolgozni, és rögtön megjön a kedved a tanuláshoz! De nem kell oda egy év se, beadod a felvételit, nyáron elmész egy kis nyári munkára....aztán olyan nagy kedvvel fogsz tanulni, hogy csak na!
Tényleg addig örülj, amíg diák lehetsz, amíg alhatsz akár 10-11-ig is(jó ez inkább fősuli), amíg elegendő az hogy kicsit tanulgacc(olyan ösztöndíjakat lehet elérni....), amígy mehetsz hétköznap bulizni, amíg nem kell azzal törődni hogy nem fogsz bírni holnap felkelni, stb, stb, stb.... -
syl5
őstag
"fizu: az adóm 7 jegyű és nem 1es áll a legnagyobb helyértéken sajnos..."
Ez most komoly? nem írtad félre? csak az adód milliós nagyságrendű havi szinten? vagy ez éves szint akart lenni?
Szerintem jó lesz nekem az a menedzser a BME-n(pláne úgy hogy semmit nem kell majd pótolnom az előfeltételekből, mert az összes szükséges kreditem megvan).... az infót persze meg nem fogom elhanyagolni mellette
-
Godefroy
senior tag
Üdv!
A leírt 500k fizetésnek feléért sem dolgozom, mérnőki diplomával, programozoi végzettséggel 15 év számtech (info) tapasztalattal.
welcome2hungaryNálunk is vannak pályakezdők, ők 3-400k között keresnek, mivel 'új seprű' stb...
-
gaben
aktív tag
Nem tudom,hogy régebben milyen volt a GAMF,de én is hallottam,hogy nem egy "nagy szám",ill. sok rosszat is hallottam.De azóta egy gépészmérnök ismerősöm mondta,hogy munkatársai között is vannak GAMF végzettek,és megállják a helyüket teljesen jól!
Vannak ismerőseim,akik a GAMF-ra járnak,és mesélték,hogy akik nem bírják! a
GAMF-ot,azok átmennek DE-re és ott 3-as körüli átlaguk van.Volt olyan,hogy fizikából vagy 6X ment vizsgázni ,6 alkalommal 1-es ,DE-n meg elsőre megajánlott 2-es
És nem csak egy ember,több is van ilyen....
Biztos vannak olyan tárgyak,amik nem nehezek,könnyű teljesíteni,nincs nagyon nagy követelmény,de ilyenek mindenhol vannak.
Én nem a GAMF-ra járok,hanem egy másik intézménybe,de csalódtam a sulimban....Nem jó a magyar felsőoktatás.Átkellene alakítani a rendszert.Nekem ez jött le...Ez a lényeg,a részletekről oldalakat írhatnék...
GAMF szerintem nem rossz választás,mert most is indítanak képzéseket a BME oktatóival...és a Mercedes is biztos támogatni fogja. -
-
Mr.Grincs
veterán
Segítsetek..please....foggalmam sincs hova jelentkezzek. Mit érdmes most tanulni, vagy minek? Mellesleg semmi kedvem hozzá de azért kéne mert a faterom rágja a fülem
Lusta is vagyok mint az atom tanulni és így nagyon nehéz bárhova is menni
Tipp ötlet ilyesmi bármi jöhet... -
lajafix
addikt
félreértés ne essék, nem lebeszélni akarlak, hanem csak a fátylat lerántani a magyarországon általános képzetről, hogy a menedzsment mindenható valami.
Hátrányok:
1. fiatalként nem ér sokat a menedzsment tudás, ha nincs komoly gyakorlati tapasztalatod egy szakterületen. A jó menedzser általában ért is ahhoz, amit irányít.
2. Nálunk a képzések elég gyengék, mind a leadott anyag minőségét, mind a számonkérését illetően(ugye még mindig divat puskázni?) és nagyon elméletiek. Ez nem vezet széleskörben használható tudáshoz. Külföldön a magyar menedzsment diplomákat megmosolyoglyák, a magyar MBA papír értéktelen. Azaz nem árt külföldön csinálni, ott tapasztalatot szerezni. (a BMEs másoddiplomás képzés nagyon jó volt 7-8 éve is)
3. a magyar piacon tevékenykedő multi cégeknél levő "menedzserek" ugyanannyira gúzsba vanank kötve, mint a takarítók, önállóság szinte kizárva. Az állami szektorról nem szólok egy szót sem inkább, magyar kisvállakozásnak nem kell menedzser, marad a saját cég gründolása, node vaalamit annak a cégnek is kellene csinálnia, amihez kellene szakértelem...
4. ha rosszul csinálod, az embereid kiröhögnek és belesz*rnak a munkába. (ez ugye egyértelmű).előnyök:
1. ha jól csinálod az embereid szárnyakra kapnak.
2. jól is lehet vele keresni hosszú gürcölés után.A 2. pontot nyelveket beszélő, jól képzett, tudását alkalmazni tudó mérnök sokkal hamarabb megvalósítja.
fizu: az adóm 7 jegyű és nem 1es áll a legnagyobb helyértéken sajnos... A családot el bírom tartani egyedül is, átlag felett.
döntéselőkészítést, projekttervezést(néha vezetést), elemzéseket csinálok és sokkal kisimultabb vagyok, mint a főnökeim. -
-
Goose-T
veterán
Akkor jól értem, vacak 480KHUF (maximum) bruttóért olyan embert keresnek, aki legyen tapasztalt egy nagyon speciális technológiában, amit csak annál a cégnél ismerhetnek, és még tudjon japánul is?
Ez valahogy nem korrelál az előbbi állításoddal, miszerint minden jöttment technikus 400-500K-t keres bruttóban. Javíts ki, ha félreértettem volna valamit.
-
lajafix
addikt
"jó fizetés
szívesen csináljam
és kereslet is legyen iránta"
ez kicsit olyan, mint az egyszeri vevő, aki gyors, pontos és olcsó munkát akar. Pedig csak 2 tud létezni a 3 óhajból.Műszaki menedzser témakör. Nos a magyar képzések nem érnek túl sokat a menedzsment területén és gyakorlati szervezet irányítási tapasztalat nélkül inkább kínzás egy ilyen kurzus, ráérsz ilyenre 5 év munka tapasztalat után. Persze szerintem.
Nagyon nem hiszem, hogy az msc hátralevő féléveiben ne lenne olyan műszaki téma, amiben ne érné meg elmélyedni, mellette pedig dolgozni hogy tapasztalatot szerez.A piac tele van magát menedzsernek képzelő emberkével, sőt komoly pozikban komolytalan vezetőkkel is összefuthatsz. Ne alacsonyodj le hozzájuk, én a helyedben biztos a műszaki vonalat választanám, ugyanannyit meg lehet vele keresni jóval érdekesebb munkákkal. Természetesen érdemes jó néhány menedzsment ismerettel felszerelkezni de hidd el Magyarországon a menedzseri állások ugyanolyan reszelések mint a futószalag menti munka.
(munkám a műszaki és a menedzseri terület átfedése, 13 év tapasztalattal )
-
ronson
őstag
..az egyetem arról szól, hogy minél szélesebb legyen a látásköröm egy bizonyos területen...
Na látod ezzel egyet értek, de a betanulós dolgoddal nem.
Szerintem egy egyetemet végzet mérnököt ne kelljen már tanítani, hanem legyen képes az önálló fejlődésre, kutasson, alkosson és ő tanítson másokat.
Egyébként nem rosszindulatból írtam, csak próbállak kizökkenteni az eredeti nézeteidből.
Egyet tudj, ha elkezdesz dolgozni, az általábban nem cukorka, ne gondold, hogy lesz egy kis területet magába foglaló tevékenység és azt te vígan boldogan végzed álompénzért.
Általábban minden munkahelyen van alapvető stresz és a megoldásra váró problémák hada, de a piacgazdaság már csak ilyen.
Tehát ha egy munkáltató egy magasan képzett diplomást keres, azt azért keresi, hogy tudjon önállón gondolkozni,dolgozni, fejlődni, alkotni és problémákat megoldani.
Ha megsértettelek elnézést kérek.
Ja és jártam jó iskolába, ahol elsősorba önállóságra neveltek és csak másodsorban készítettek fel minket minket az érettségire, mert annyira önállók lettünk és tudtunk gondolkozni, hogy ezt megtettük magunktól.
-
syl5
őstag
IT területen minden cégnél vmilyen szinten specializálódni kell adott céghez, ami elég nehézkes egy kis kezdő lökés nélkül...
Lefogadom, hogy te nem jártál rendes iskolába.
Más: Mondtam már, hogy az ilyen jellegű hozzászólásokat hanyagoljuk már!!! Elegem van már az ilyen PHP Pistikékből, akik azt hiszik ők a menők, mert kívülről- belülről vágják ezt, de semmi mást, és emellett életük sincs.
Az egyetem nem arról szól, hogy mindent profin megtanítanak, hiszen nem is lehetne olyan sok technológiával részletesen foglalkozni, mint amennyi létezik. De ezzel a munkaadók is tisztába vannak, csak épp nem nagyon akarják felfogni sztem...az egyetem arról szól, hogy minél szélesebb legyen a látásköröm egy bizonyos területen...
Úgghogy ne betanítt munkásozzál itt , mert ezzel azokat illetik, akik vagy semmihez, vagy épen egy, esetleg kettő technológiához értenek részletesebben. Ezt nem lenézés képpen mondom, csak éppen a hozzászólások hangvételén rögtön lehet érezni, hogy ki tanult ember, és ki nem...és az elején leszögeztem, hogy azok írjanak, akiknek van építő jellegű hozzászólásuk.
De amugy nem fogom idegesíteni feleslegesen irígykedő emberek miatt magamat, ezzel lezártam ezt a témát, most már tényleg!!!!Ui.: és azért írok ilyen hangnemben, mert ha más is megengedheti magának, akkor én is!
Természetesen, akinek nem inge, nem veszi magára! -
amargo
addikt
Szia,
A meglátásom az: előbb el kell kezdened valahol, hogy bele tanulj, és majd utána, 1-2 év és jöhet az msc, ha hasznosnak találod.
Ne értsél félre (magam ellen is beszélek), de ha semmi (tisztelet, ha mégsem) tudással egyből egy komoly pozícióba engednek az a céget is minősíti. Mivel nem írtál vagy csak átugrottam, de látszólag semmilyen tapasztalatod sincs. Én is inkább azt javaslom előbb tanulj bele, amit főiskolán tanultál nem aktív tudás, kivéve, ha közben legalább napi 4-8órát nem áldoztál arra, hogy fejlesz.
Hogy milyen területen akarsz dolgozni azt Neked kell felfedezned én pl több nagy rendszerben több nyelven több platformon dolgozok (tervezésben is résztvettem) és mellette ismerek "speciális" területeket is.
Pont a hiba keresések véget kell tisztában lenned az adott nyelv, fordító és környezet legapróbb részleteivel.
Továbbá megjegyzem, ha majd váltani akarsz munkát, akkor mindig csak olyan helyet fogsz keresni, ahol az adott fejlesztői környezetet használják? -
ronson
őstag
"Már ne haragudj, de ha nekem tisztességesen megtanítanak valamit, akkor azt én tudni is fogom, de ha nem akkor nem tanul meg az ember magától semmit..."
Felénk ezt betanított munkásnak hívják, de ha nem tud magától, a munkaköréhez tartozó váratlan problémákra megoldást találni akkor, ha nem is picsázzák ki egyből, de a legközelebbi leépítési listán tuti, hogy rajta lesz.
Látom rendes iskolába sosem jártál, ami végül is nem a te hibád , hanem az oktatásé.
-
syl5
őstag
Látom irígykedsz barátom, hogy én nem vagyok olyan gyökér, mint te!
Emelett nagy tévhitben élsz öcsikém, ugyanis én a szüleimtől nemhogy kapok, hanem nem fogadok el pénzt, ugyanis olyan jól végzem dolgomat, hogy a kapott ösztöndíj bőven fedezi a kiadásaimat.
De te ezt biztosan jobban tudod?
És te vagy reménytelen, mert így próbálod kiélni magadat!Ezzel lezártam a témát! Úgyhogy légy szíves többet ne írj ide, ha nincs építő jellegű hozzászólásod!
-
<Lacy85>
addikt
válasz
kételkedem #19 üzenetére
BX Tech ismerete kétlem hogy sok embernek lenne. 3 helyen van összesen. Abból 1 itt
Japánban van a másik, ahonnan hülye lenne bárki is idejönni, amikor egy mezei melós annyit keres, mint itt egy mérnök.
A harmadik pedig mexikóban van. Ezt ki sem fejtem bővebbenBírom a rengeteg okos embert
Erre ugyanaz a válaszom: Sorry, hogy tudom, mi zajlik a cégemnél!
Nettó 170-250 pontosabban. Elhiheted, hogy az utóbbihoz közelít inkább.
Egy sima melós keres 130-140 nettót.
-
kételkedem
addikt
"Pályakezdő gépésztechnikusi állás."
Kételkedem.Az általad linkelt álláshirdetésben olyan munkaerőt keresnek, aki tud japánul, BX tech. ismeretekkel rendelkezik, határozott idejű munkaszerződéssel is vállalja a munkát. Az, hogy gépésztechnikus legyen a végzettsége, csak mellékes. Ezért a munkáér havi 300-480 k HUF bruttó fizetést kínálnak, ami nettó 166.500 - 251.100 HUF
Lefordítsam? Nettó 170 ezerért keresnek egy technikust néhány hónapra, japán nyelvtudással, speciális ismeretekkel. -
wildufo
csendes tag
Vitatkozás:
Ha info BSc-vel mész gazdász v menedzser MSc-re, már terv szerint és garantáltan nem 4 félév
minimum 6, meg kell csinalnod az összes BSc-s szaktárgyat (menedzserek esetében: a népmese, kirándulás, büfé 1-2 és egyéb tárgyakat
) mert CSAK a matek fizikát és infós tárgyakat tudsz elfogadtatni. Nekem is megvan pl. a Szervezeti magatartás nevű menedzser tárgyam, ugyanaz a nő is tanítja, beszéltem vele is meg a TO-val is, nem fogadnák el. Meg kéne csinálnom ismét.
Aláírom a másik irányú MSc hasznosságát, de én pl. programtervezőre mennék, ha lenne a BME-n esti v levelező belőle. (Elvileg a biztonságtech. mérnök MSc-t is csinálhatod jól infoBSc-vel, de erről nem sokat tudok, mert az nem az én világom)
Ha valaki tud valami jóféle melót, szólhat
-
gábbor
tag
Korrekt vagy, csak éppen kicsit fogyi. Ha valakinek azt mondják, hogy burokban él, nem úgy kell érteni, hogy nem jár sehova, hanem, hogy semmi más dolga nincs, minden elé van téve, magyarán eltartják. Mellesleg, pontosan azért nem tartozol a legjobbak közé, mert ilyeneket írkálsz. Egy igazán profi IT figurának nincsenek baráti, nem jár szórakozni, sportolni meg végkép, közösségbe sem jár mivel egész nap nézi a monitort. Ee ezt neked minek mondjam, te jobban tudod. Nem igaz?
"ha nekem tisztességesen megtanítanak valamit, akkor azt én tudni is fogom, de ha nem akkor nem tanul meg az ember magától semmit..."
Ez a okosság über! Főleg IT területen! Reménytelen vagy.
-
syl5
őstag
Köszi a véleményt, tanácsokat!
Amugy a menedzsert nem újabb bsc-ként akarom, hanem tovább msc-re. Így még + 4 félév, és lesz egy bsc -s infó + egy msc menedzer diplomám; ha maradok infón,akkor csak egy msc info diplomám lesz...nekem amugy kifejezetten ajánlották, hogy menjek más szakra pont az előzőek miatt.
Az meg hogy szívásdömping az más kérdés :S.....hozzászoktattak már itt ahhoz eléggé, meg elég erős gazdasági ismereteim is vannak(gazdasági szakközép)
-
wildufo
csendes tag
Sziasztok,
Csak leírom ami történt:
DUF, kötelező szakmai gyakorlat BSc-n, kis cég, itt "találkoztunk" PH-n: 80k, 3 hónapig. Utána 100k (nettó). A 7. félév alatt végig dolgoztam, ösztöndíj is volt, meg tudtam élni magamtól Pesten albiban. Most diplomáztam le, múlt hét szerdán
Márciusban szerződés vége, most munkakeres, ajánlatok a kb. 9 hónap rendszergazdás tapasztalatomra: (brutto)
- Lufthansa: max. 300
- fejvadász nem nevezte meg: 260+kocsiIgaz, tegnap reggel óta keresek állást
ezzel azt akarom mondani, hogy úgy tűnik, legalább lehetőség van.
Továbbtanulás: újabb BSc: fizetős, bár a menedzser 5 félév alatt megvan infos BSc-vel.
MSc: nappali kilőve, esti az ELTE-n, pontok miatt esélytelen, levelező Veszprém, talán.. másik szakot MSc-n: szívásdömpingSzerintem gyakornoknak olyan helyre érdemes menni, ahol tanulni is lehet.. Annak idején Goose-T ajánlotta a Nokiát, de ott XML-átalakítós "robotmunkát" kellett volna végeznem
A kisebb cégnél meg puff 12 Linux szerver, ez a baja oldd meg
-
syl5
őstag
Azért vagyok reménytelen eset, mert nem szarért-hugyért akarom kölcsönözni a kemény munka árán megszerzett tudásomat!
Azért élek burokban, mert ki merem mondani a véleményemet! Te nagyon nem vagy amugy tisztába azzal a kifejezéssel, hogy mi az hogy burokban él....nekem vannak barátaim, eljárok szórakozni, rendszeresen sportolok, közösségbe járok, stb....nem hiszem hogy egy burokban élő ember ilyen(biztos te vagy ilyen, azért írsz ilyet)
És mi az hogy az nem egyetem? Azért nem egyetem, mert amiért eddig egyszer kellett felvételizni és 5 évig tartott, azért most már 2x kell, és jó esetben ha indul februárban megfelelő képzés, akkor 5,5 évig tart(esetemben nem indult, így nálam 6 év), és eddig felvettek egyetemre akkor ha tiszta 2essel végigtolod az egészet, akkor is egyetemi diplomád lesz, ha ebben a rednszerben elkezded 2essel végigcsinálni a dolgokat, akkor biztos hogy nem lesz egyetemi diplomád, nem fognak felvenni msc-re....(persze nekem nem az a célom hogy 2essel végigmenjek, és ne tudjak majd semmit, csak tapasztaltam ilyenre példát)
Meg hogy könnyű egyetem...pláne egy műszaki...
Jah és már leírtam, hogy nem kezdőként gondoltam az 500e ft-ot, és a vezetést se...[link]...először olvass barátom!
Amugy meg miért ne lehetnék köztük? Már ne haragudj, de ha nekem tisztességesen megtanítanak valamit, akkor azt én tudni is fogom, de ha nem akkor nem tanul meg az ember magától semmit...Ui.: nem azt mondom, hogy ne legyenek negatív vélemények(mivel azok is lehetnek építőek), de azokat is meg lehet írni kulturált formában, és nem fikázni kell a másikat, főleg úgy hogy nem is igazán vagy képbe arra nézve, hogy mit is akarok(mert nem azt akarom, hogy elvégzek egy bsc infót, és rögtön vezető legyek, hanem azt akarom kideríteni már a munkaerőpiacon dolgozóktól, hogy milyen területen van értelme tovább menni, bővíteni a tudást)
-
<Lacy85>
addikt
Pályakezdő gépésztechnikusi állás.
Részemről itt lezártam a dolgot.Bocs, ha tisztában vagyok vele, hogy fizet a cég ahol dolgozok
Egy sima gépkezelő bruttója is 200.000Ft felett van egy normális hónapban. Feltétel: 8 általános. -
gábbor
tag
Nem igazán szoktam írni fórumokba, de erre írnom kell valamit. Véleményem szerint topicnyitó reménytelen eset, teljesen biztos vagyok benne, hogy egy burokban él. Láthatóan fogalma nincs az életről. Elvégzel egy egyetemet, és? (Vagyis még azt sem, mert az nem is egyetem). Az a legkönnyebb! Helyt állni egy munkahelyen(nem meki) megint egy másik dolog! Kevés kezdőként a 500e bruttó fizetés? Tudod te hány ember keres 20-akárhány évesen ennyit? Talán 2-3%, a legjobbak! Te nem vagy köztük, ez egyélrtelmü. Elöbb találj valamilyen biztos állást egyáltalán, bár biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi munkapiacon örülsz majd, ha egy buttó 150e-res helyed lesz, aztán majd utána gondolkodj vezetőként...
-
Goose-T
veterán
Nehéz elhinnem ezeket a fizetéseket... Én sem noname cégeknek dolgoztam (egyik, másik), a mostani munkahelyem sem az, a bátyam pedig az autóiparban dolgozik technikusként, így eléggé meseszerűnek hangzanak ezek a számok.
-
Goose-T
veterán
Te keresel annyit, vagy mások mondták? Mert én megfordultam már vidéken és a fővárosban is egy-két munkahelyen, és nagyon nem ezek a tapasztalataim. Esetleg leírhatnál egy cégnevet, elmennék oda szívesen dolgozni, amennyiben többet fizetnének, mint amennyit most keresek.
-
syl5
őstag
1.Természetesen nem kezdő fizetésként gondoltam azt az 500k -t, és a vezetői pozíciót sem!
2.Mindenki, így te is "hülye" voltál kezdőként! Kérem mellőzük ezt...
3.Nem a fejlesztőkörnyezetekkel finnyáskodok, hanem azzal hogy sztem valamilyen szintű bemutatása azért szükséges a speciális környezeteknek.Köszönöm a reakciót, és a fentieket nem kötöszködés gyanánt írtam, inkább pontosítottam a nyitó hozzászólást!
-
Goose-T
veterán
Hehe, jók a meglátásaid, valóban álomvilágban élsz.
Akkor elmagyarázom a dolgokat, én már lassan hat éve a szakmában dolgozom, főiskolai infós diplomával.
1. 500K bruttó, mint gyenge kezdőfizetés? Muhaha. Budapesten pályakezdőként 300-400K bruttó a reális (vidéken ennek mondjuk a 70%-a), függetlenül attól, hogy főiskolai vagy egyetemi diplomád van - kezdőként ugyanúgy hülye vagy mindenhez, később pedig már csak a megszerzett gyakorlat számít, a papír az csak előfeltétel. Előző munkahelyemen sok frissdiplomással kellett együtt dolgoznom (BME, SZTE, VE, ME stb.), és némelyik egyetemet végzett illető annyira betonfejű volt, hogy a falra másztam tőlük, a főiskolát végzettek közül viszont elég sok volt a talpraesett ember.
2. Hogy akarsz vezetői pozícióban kezdeni, ha tojáshéj van a fenekeden? Mondj le róla, minimum három-négy év fejlesztőmunka, rátermettség és temérdek seggnyalás kell ahhoz, hogy egyáltalán esélyed legyen ilyen pozícióra. Esetleg van másik út, legyen egy zseniális ötleted, csinálj vállalkozást, add el sok pénzért az általad fejlesztett szoftvert/szolgáltatást, és a saját vállalkozásodnak te lehetsz a vezetője - ehhez viszont szintúgy nagyon sok munkát kell befektetni.
3. Ne finnyáskodj a fejlesztőkörnyezettel. Azért vagy mérnök, hogy átláss bármilyen bonyolult környezetet. Ha egyszerű lenne a fejlesztőmunka, akkor nem mérnökök végeznék.
4. Szerintem felesleges még másfél évet tanulóként eltöltened. Kezdj el dolgozni, szerezz valódi tapasztalatokat, aztán ha még van kedved hozzá és értelmét is látod, belekezdhetsz távoktatáson vagy estin az msc-be.
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Mérnök Informatikus bsc-s diplomát fogok szerezni június környékén
(aki nem tudja milyen is az a bsc- s diploma annak---->>
2005 től megszűnt a főiskolai, és az egyetemi diploma/végzettség
E helyett egy kétszintű rendszer lett, ahol te hiába tudod hogy egyeteminek megfelelő végzettséget szeretnél majd, mégis először főiskolainak megfelelő diplomával kezdessz, és ha sikeresen leállamvizsgáztál, akkor jelentkezhetsz a kiegészítő képzésre, amivel egyeteminek megfelelő diplomád lesz majd.
A rendszer két része tehát:
BSC-főiskolai szintű tudásnak felel meg elméletben
MSC-egyetemi szintű tudásnak felel meg elméletben)Gyakorlatban ez úgy valósult meg(pláne a mi egyetemünkön, ahol eddig csak egyetemi infó képzés volt), hogy szinte az egész egyetemi tudást besűrítették 7 félévre az eddigi 10 helyett.
Nos én úgy gondoltam, hogy nem megyek tovább info msc-re, hanem választok egy másik szakot, hiszen info msc-n ugyanazokat tanítanák mint bsc-n, csak elvileg részletesebben....
Tehát én szívesen meghallgatnék már dolgozó, gyakorlott embereknek a véleményét akár a döntésem mellett, vagy ellen!
Kíváncsi lennék, hogy már a való életben a szakmában dolgozó emberek mit ajánlanának inkább?(hogy mélyítsem el még jobban informatikai ismereteim, vagy egészítsem ki azokat más terület ismereteivel)Esteleges msc képzésnek gondoltam:
-Műszaki menedzser, ahol menedszeri/ üzleti ismeretek mellett számos érdekes tudományba is betekintést nyernék, mint pl.: nanotechnológia, biotechnológia, stbCélom pedig mi lenne ezzel az egésszel?
Olyan területen szeretnék majd dolgozni, ahol megfizeti az embert(persze nem kezdőként)!
Én úgy gondolom, és úgy tapasztaltam, hogy az informatikusokat, programozókat nem igazán fizetik meg...(500 000 bruttóból elvileg 260 000 kerül kézhez)
Egy vezetői területen pedig azért ennek duplája is elérhető véleményem szerint.
(itt is kérnék véleményeket, hogy jó e meglátásom?)
Más: hogy nem csak a pénz számít! Tehát én most keresgéltem munkát, és elég sok próba feladatot megcsináltam, és nekem az jött le, hogy ugyan pályakezdőket keresnek, vagy tisztában vannak vele, hogy az vagy; de mégis elvárják hogy pár nap alatt lásdd át az évek alatt felépített fejlesztőkörnyezetüket! Ami lehetlen, és nagy szívás lesz az egész kezdetben(jó ondjuk ez annyira lehet nem is kéne ide)
Nos amit végülis ide akartam, hogy pl.: én úgy gondolom hogy nekem egy php/mysql programozás akármeddig is csinálnám mindig szívás lenne, és így nem csinálnám szívesen....mert egyszerűen nem tudok egy olyan fejlesztő környezetet összeállítani, ahol láthatóak a hibák.
Tehát ott van egy Netbeans, egy eclipse, egy Visual Studio, ahol nyomon tudom követni a kódot, és megtalálom a hibát, és így szívesen programoz az ember.....de úyg hogy már 10szerre kijavítom, és még mindig nem jó, és már anniyra bele vagy gabajodba, hogy azt se tudod mit hova töltöttél fel....Egyszóval ilyen elképzelések mellett mit ajánlanátok:
jó fizetés
szívesen csináljam
és kereslet is legyen irántaAzt is tudom, hogy ezek elég álomszerű elképzelések, de én úgy gondolom, hogy ez járna egy IT szakembernek bármilyen pozícióban is dolgozik, mert azért nem csak úgy van, hogy leülök és bekapcsolom a gépet.....
Ui.: ha rossz helyre tettem, akkor bocs; de sztem végülis ide való
Új hozzászólás Aktív témák
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung UE32N4302AK 82-cm, led okos tv. Okos funkciokkal: Netflix, Disney+, Youtube, stb....
- Vadonat Új 0km-es Garanciás MSI ALPHA17 ryzen 9 7945hx rtx 4070 32gb ram 1 tb ssd
- Új HP PN 672647-213 Magyar Billentyűzet.
- Zbook/860/850/840/30 G10/G9/G8/G7/G6/T15/T14/14S/T590/T490/T580/T480/T570/470S/T560/Legion 5/X1yoga3
- SAMSUNG 50" Neo QLED 4K QN90A Smart TV eladó
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest