Új hozzászólás Aktív témák
-
ronson
őstag
Az, hogy valakinek diplomája van, az nem jelenti azt, hogy az átlagtól okosabb, erősene komlex gondolkodású ember. Bár az igaz, hogy az ilyen gondolkodású embereknek általábban van diplomájuk, de hozzáteszem, hogy ez a diplomások egy kisseb része.
Én is ilyen vagyok, bár sajnos nekem nincs diplomám, de ez egyéni szociális problémám.
Sokszor azért is keresnek diplomás embert, mert igazából egy komplex gondolkodású embert keresnek, akit a diplomások között valamivel nagyobb eséllyel találnak meg.
Szerintem pl. egy diplomás igazi mérnök ember, az kutató fejlesztő munkát végez és nem egy szakterületen akar mint "felhasználó" profi lenni.sly5: úgyhogy kérlek kicsit értékeld át nézeteidet. Bár nekem az egész írásodból az jön le, hogy leginkább a komolyabb kihívásoktól félsz.
Egyébként azt te tudod mennyire értékeled az infomatikai ismereteidet, de ha már eljutottál arra a szintre, hogy egyszerűen tudod bővíteni és nincs szükséged további informatikai tanulmányokra, akkor én a neked, ahogy innen leszűrtem (szeintem inkább sablonszerűen tanulós, mint a gondolkodós tipus vagy) közgazdaságtant ajánlanám neked mellé, mert ennek a kettőnek így egybe, pláne ha az írásaiddal szemben felmered vállalni, hogy pofi legyél, szerintem szép jövője van.
-
ronson
őstag
..az egyetem arról szól, hogy minél szélesebb legyen a látásköröm egy bizonyos területen...
Na látod ezzel egyet értek, de a betanulós dolgoddal nem.
Szerintem egy egyetemet végzet mérnököt ne kelljen már tanítani, hanem legyen képes az önálló fejlődésre, kutasson, alkosson és ő tanítson másokat.
Egyébként nem rosszindulatból írtam, csak próbállak kizökkenteni az eredeti nézeteidből.
Egyet tudj, ha elkezdesz dolgozni, az általábban nem cukorka, ne gondold, hogy lesz egy kis területet magába foglaló tevékenység és azt te vígan boldogan végzed álompénzért.
Általábban minden munkahelyen van alapvető stresz és a megoldásra váró problémák hada, de a piacgazdaság már csak ilyen.
Tehát ha egy munkáltató egy magasan képzett diplomást keres, azt azért keresi, hogy tudjon önállón gondolkozni,dolgozni, fejlődni, alkotni és problémákat megoldani.
Ha megsértettelek elnézést kérek.
Ja és jártam jó iskolába, ahol elsősorba önállóságra neveltek és csak másodsorban készítettek fel minket minket az érettségire, mert annyira önállók lettünk és tudtunk gondolkozni, hogy ezt megtettük magunktól.
-
ronson
őstag
"Már ne haragudj, de ha nekem tisztességesen megtanítanak valamit, akkor azt én tudni is fogom, de ha nem akkor nem tanul meg az ember magától semmit..."
Felénk ezt betanított munkásnak hívják, de ha nem tud magától, a munkaköréhez tartozó váratlan problémákra megoldást találni akkor, ha nem is picsázzák ki egyből, de a legközelebbi leépítési listán tuti, hogy rajta lesz.
Látom rendes iskolába sosem jártál, ami végül is nem a te hibád , hanem az oktatásé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Samsung Xcover 4 STRAPA-Okostelefon, Garanciával, Üzletből
- Samsung Galaxy Xcover 4s 3G/32GB , Androidos Strapatelefon, Üzletből
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest