Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz Redchucky #12143 üzenetére
Az egy ALi-chipes box, ami merevlemezeket is támogat, 500 GB vagy 1 TB, már nem emlékszem.
Ez is ALi-chipes, nem látom a méretet, de a merevlemezt írja:
http://www.alcordigital.hu/termek/alcor_hd_2650_digitalis_vevo
Ez például MStar-chipes:
http://www.alcordigital.hu/termek/alcor_hd_2500_digitalis_vevo
Itt már írja, hogy 1 TB.
Nem nagyon tudsz szerintem akkora pendrive-ot használni, hogy ne bírna vele. Egy ilyen boxtól már csak azért is elvárható, mert a HD-műsorok felvételéhez kell a tárhely.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
azbest
félisten
válasz Redchucky #11206 üzenetére
Tehát nálunk is azt látják a rendszerben, hogy nincs rá engedélyezve?
Egyébként pedig hagyd a vevőt valamelyik csatornán, amely azon a muxon szerepel. Az alapcsomagos csatornák mellett van a tv2 és rtl klub is. Hagy egy fél órára azon. Milyen vevővel használod?
Melyik csatornákkal próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Redchucky #11192 üzenetére
Ha az alapcsomagos csatornák nem jönnek be, akkor vételi probléma lehet. Még ha valamiért nem is nyitná azokat, de a listában szerepelniük kell.
Egyébként előfordulhat hogy az ügyintéző hibázik. Annó évekkel ezelőtt, amikor 1 hó hbo-t kaptam, elfelejtették a társkártyára is aktiválni. Ahogyan jeleztem rögtön javították
-
sericata
csendes tag
válasz Redchucky #10815 üzenetére
Itt egy nagy nulla a jel erőssége és minősége, ha csak antennakábellel próbálom. Szobaantennás vétel szempontjából nem éppen ideális hely, magas házak közel egymáshoz. De még itt is fel lehet tornázni 90 százalékra egy olcsó szobaantennával is. Ha alapból 40%-kal indulsz antenna nélkül, esélyes, hogy beválik majd, amit venni akarsz.
-
Kernel
nagyúr
válasz Redchucky #10814 üzenetére
Lehet olyan reflexió is, amire nem számítanál, távolabbi hegyoldal például. Kezdetnek nem rossz, de el kell szórakozni vele, itt nem lehet biztosat mondani.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Redchucky #10811 üzenetére
Az sem mindegy, merre néz az ablak, milyen árnyékoló házak vannak útközben. Ezt biztosra senki nem fogja megmondani, de ilyenkor érdemes bedugni egy darab drótot, illetve egyéb botantennát, szobaantennát, ami van kéznél.
Ha így valami jelet össze lehet szedni, akkor van remény, hogy egy jobb antennával hátha már csak jobb lehet.
-
darvinya
titán
válasz Redchucky #5360 üzenetére
Én pre-paid -os vagyok.
Éves kártyát veszek 10eFt-ért alap extrát, de karácsonykor veszem mindig az új kártyát és arra a hétre minden van.
(A többi időszak nem is érdekel, mert utána 1 éven keresztül csak ismételnek, tevesoppolnak)
Így nézve egyik szolgáltató nem tud ennyiért szolgáltatni.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Murphistic
aktív tag
-
darvinya
titán
válasz Redchucky #2170 üzenetére
Ha neked nem fontos médialejátszás/felvétel akkor jó a Telefunken.
Bár én soha nem választanám pont ezek miatt.[azbest]
Régebben leírtam, de megint leírom.
A kártyát amit akcióban vettem a decoder Wayteq hd90cx-en a conax infoban kártya alapból 2011.12.12-2012.01.12-ig volt érvényes.
Én 2011.12.20-2012.01.03-ig használtam teljesen nyitva és csak azért zárt le, mert aktiváltam.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
zhagyma
őstag
válasz Redchucky #2148 üzenetére
Az MPEG2/MPEG4 bitráta "minőségegyenlőség" ökölszabály: 2:1. A mindigtv tipikusan a H264(MPEG4) bitrate-k alsóhangját képviseli. Egyszerűen ez az a bitrate érték ami mellett az információt már nem lehet "büntetlenül" átvinni (információvesztés). Ezen némileg segít a VBR videókódolás és a statisztikus multiplexelés.
Alsóhang:
MPEG2 SD 576i: ~5 Mbps
MPEG4 SD 576i: ~2 Mbps
MPEG4 HD 1080i: ~6 MbpsNormális:
MPEG2 SD 576i: ~8 Mbps
MPEG4 SD 576i: ~4 Mbps
MPEG4 HD 1080i: ~12 MbpsA szolgáltató általi videókodolás / videó bitrate esetén érdemes figyelembe venni, hogy egyes szolgáltatók "alternatív" forrásból beszereznek "nyersanyagot" (olcsó). Ezért azonos paraméterek esetén a forráskülönbség is erősen befolyásolja a minőséget. A forrás minőség szempontjából a például a jobbak közé tartozik az AH a "rosszabbak" közé a DIGI.
Ui.: Például. Az RTLKLUB 16:9 formátumváltás elején a DIGI MPEG2 SD-ben 8,2 Mbps-el adta az RTL-t egy ideig. Sokan azt hitték HD adás, annyira jó volt ...
-
club1
veterán
válasz Redchucky #2148 üzenetére
Én nem váltottam, nálam mind a kettő működik (bronze és családi). Mint említettem (talán nem jött le), szerintem a kábeles digitális adás (sőt néha a földfelszíni plasztikussága /vacak tömörítése/ miatt még az analóg is) többnyire szebb. Én 94 cm-es HD tv-n simán látom a különbséget...
-
Watt25
veterán
válasz Redchucky #2143 üzenetére
Azt mondják, hogy a HDMI csatlakozás az SD adásoknál is észrevehetően szebb képet eredményez.
Azonban ha a TV-d tudja az MPEG4-et, akkor box sem kell, csak antenna.
A kérdés itt még, hogy a kisebb bitrátájú (de MPEG4-es) video van-e olyan jó, mint a UPC-nél, ahol általánosságban magasabb a bitráta, de MPEG2 az SD adás.
Itt a kis táblázatocskám, bár pont a kábeles UPC adatai még nincsenek meg, de mivel kábelen jön a jel, tuti magasabb bitrátát engedhetnek meg maguknak, mint a MindigTV.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
club1
veterán
válasz Redchucky #2023 üzenetére
A Dalos-hegyen lévő adó eléggé nyomja, de a Jereván ltp (ha ott laksz) vonat felőli része árnyékban van. A soproni városi adó meg gyengusz. A Thomson szobaantennák nekem nem jöttek be, egy 5 éves tányéros Hama kb. 2x annyi nyereséget tud. Alapból én szobaantennát senkinek nem javasolok, hiszen szobán belül rengeteg elektromos ricsaj (mobiltelefon, wlan, mikrosütő, stb...) van, amit az jó eséllyel összeszed, azt meg a digitális tv nem igazán szereti...
Aktív témák
- Miért van szükségem négy darab Elektromos rollerre?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Assetto Corsa EVO
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- iOS alkalmazások
- Raspberry Pi
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s