Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz outsiheder #10369 üzenetére
Köszönjük az értesítést!
Én meg az új TomatoVPN-t várom már , de nagyon. http://tomatovpn.keithmoyer.com/
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Fleed
aktív tag
válasz outsiheder #10368 üzenetére
Nem... anno t-kábelhez kaptuk a routert, és én ezt felhoztam Bp-re az albérletbe. Szóval másnak is van ilyen problémája? Lehet valamit kezdeni, vagy csere?
-
Atapi
senior tag
válasz outsiheder #10330 üzenetére
mög nö fázzon a tökföjöd ebben a hidegben
-
Atapi
senior tag
válasz outsiheder #10327 üzenetére
"Az újabb (N-es) routerek procijai természetesen magasabb órajellel mennek, és értelemszerűen a switch rész is már gigabites ethernet sebességgel megy
Egy szóval korszerűbbek!"ez nem igaz, ezért irtam. ha gondolod citálok tipusokat, de te is találsz n-es 100as eszközöket bármelyik gyártó kinálatában, ha veszed a fáradtságot és utánanézel.
-
Atapi
senior tag
válasz outsiheder #10325 üzenetére
120as nethez már full gigabites routert illenék ajánlani, az hogy n-es, magában kevéske.
egyébként a max 50mbps-t nem a levegőbe mondtam, sima tcp/ip natnál azt naggyából ki is tudja hajtani alapszolgáltatásokkal. -
bigdigit
addikt
válasz outsiheder #10185 üzenetére
erre írtam,hogy hiába dugom össze a modemet és a routert a modemen nem gyullad fel a kapcsolat ledje.
-
bigdigit
addikt
válasz outsiheder #10183 üzenetére
hogy világítana ha nem tud kapcsolódni a modemhez?
bár fogalmam sincs mert most nincs bedugva de szerintem nonszensz a kérdés.[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
válasz outsiheder #10179 üzenetére
újra lett indítva.
kábelcsere volt.
internet led világít a modemen és mint írtam másik modemmel minden működik is.
szóval modem jó,kábel jó és az 54gl helyi hálója is jó csak a modem és roueter közötti kapcsolat nem működik. -
bigdigit
addikt
válasz outsiheder #10179 üzenetére
minden cserebe le lett játszva.
másik routerrel minden működik.átdugom 54gl-be fel sem gyullad a modemen a wlan led.nem érzékeli.
tegnapi vihar körül hülyült meg de érdekes mód semmi más nem sérült gondolva egy esetleges villámra.[ Szerkesztve ]
-
DiVaD
senior tag
válasz outsiheder #10136 üzenetére
Szia!
Köszönöm.
Szerencsére a listának hála lett SD és JFFS is.
Viszont az ipkg megint nem megy....
Nincs erről valakinek valamilyen gyakorlati tapasztalata?
Jó más FW-el is, csak legyen grafikus felülete is (egy sima wifi jelszót azért nem konzolból akarom módosítani telneten/ssh-n keresztül).
Amikor utoljára raktam X-WRT-t jtagolni kellett. -
Tonyk
veterán
válasz outsiheder #10122 üzenetére
Én nyertem! #10058-ban hamarabb jeleztem.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
outsiheder
tag
válasz outsiheder #10074 üzenetére
a 10071-re ment
-
lenbazso
csendes tag
válasz outsiheder #9959 üzenetére
Nem is figyeltem, hogy van wiki-je a dd-wrt oldalnak. A képen látható leírás szerint sikerült megcsinálnom a két router közti kapcsolatot. Igaz délelőtt még nem volt net, de délután újra összedugva már lett. Nem értem, de mind1, lényeg hogy rendesen mükszik.
-
looser
addikt
válasz outsiheder #9957 üzenetére
A böngésző egyik beélpülőjével volt gond, de sajnos nem emlékszem, melyik letiltása után javult meg; a hasraütés nevű tudományos módszerrel helyrejött a dolog. Emlékeim szerint két dolgot tiltottam le, ebből az egyik egy dotnetes plugin volt.
átraktam offba
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz outsiheder #9954 üzenetére
Az összes javítást telepítem, be is van állítva automatikusra a frissítések letöltése (kérésre telepít). Egyedül a rosszindulatú szoftverek eltávolítója nevű cuccot nem szoktam telepíteni. FF 3.6.3 a flash playert most telepítettem, de az is elméletileg friss volt. Átmegyek a firefox topicba, nem szeretnék itt offolni. A tippet pedig újfent köszönöm!
UP: ezek az MS kapcsolódású stuffok vannak telepítve.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
fairi
addikt
válasz outsiheder #9828 üzenetére
Na megnéztem a dolgokat!
Első átdugdostam ide-oda sehol semmi különbség....idáig ok!
laptop bekapcsol,PC-n nem netezek....
Laptopon szép 10/10 mbit körüli érték...Következő lépcsőfok:
Pc elindítok egy fullHD-s youtzube videót,nem meglepő módon a letöltés közben vánszorog a net a wifin át,eddig normális..letöltődött a jutub video,adatforgalom a PC-n leáll,erre a laptopon továbbra is siralmas vánszorgás..
10 perc eltelik még mindig nem normális az adatforgalom a laptopon wifin át...Nézem a real-time az adatforgalmat a routeren át,és egyik pillanatban 4000 kbit/ sec utána 100 kbit se,és sokáig így marad..Jutub videó emiatt szaggat,letölt belőle alaptop egy kis részt,leáll a net,és mikor a video odaér szaggat,újra megiramodik..
speedneten is látszik ez.....
Olyan mintha a PC-s netezés "eltömítene" vmit...
Bitek vhova beakadtak és nem engedik utána hogy a wifin szóródjon a net -
fairi
addikt
válasz outsiheder #9824 üzenetére
egy notebook van,meg egy winmos pda..
ha tudsz egy spped tesztelő oldalt amit képes egy pda megjeleniteni és lefuttatni normálisan az mehet kereszttesztnek...
nem is ecsetelem kettő már total halál ha együtt lógnak rajtaok végigpróbálom este,és jelentkezem képekkel...
-
outsiheder
tag
válasz outsiheder #9824 üzenetére
Arra azért vigyázni kell a notebook/pc cserénél, hogy a notebook ne csatlakozzon egyszerre wjfin és dróton is!
-
fairi
addikt
válasz outsiheder #9814 üzenetére
pc ethernet kábel nem cserélhető,háztetőről van levezetve a kábel és csatlakozik be a gépbe, most a routerbe...több éves a kábel,és maga a net jön a PC-re,no problam...
tudom elvileg semmi ne foglalja le,mivel mániákusan nézem ezt a részt amit mondasz..ipconfig parancssor nem jön össze,beírom,és 1 sec alatt eltűnik az ablak meg se tudom nézni mit ír ki
QoS erről tudok,csak awifinek kéne elsőbbséget admni..
neten elég gyors,semmi nem zavar netezés közben..
megoldani azt kéne elérnem bármi zavaró dolog esetén a wifi kapjon elsőbbséget -
fairi
addikt
válasz outsiheder #9811 üzenetére
DUmeterrel nézem,kb semmi nem megy,folyamatos megfigyelés alatt tartom PC adatforgalmat...
Legfrissebb Avira professional 10 van fent, legjobb vírusirtók közé tartozik sztem,ő nem lát semmit...
DUMeter nem mutat adatforgalmat,vagyis a zombulás kizárva...Tomaton nézem grafikusan,mikor nem voltam szépen ment a wifin a net,mikor bekapcs,és semmi nem megy a háttérben(ami elvileg adatafiorgalmat generál),kb huszadjára esik vissza awifis adatforgalom sebessége..
ha nem vagyok 3000-5000 kbit/ sec bekapcs PC,nincs torrent a wifin leme4gy 150-300 kbit,és ayoutube a laptopon már szenved...
PC-ével ismerkedést nem ma kezdtem,de megállt a tudományom...
talán olyan opció nincs a tomaton ami prioritást ad a wifin levő adatforgalomnak a PC-n levővel szemben..
GL a linksysem,vagyis tehetek fel sokféle firmware-t....
-
zsolt501
nagyúr
válasz outsiheder #9781 üzenetére
Pontosan, az én eredeti tápegységem amit hozzá adtak az terhelt és terheletlen állapotban is 19V-ot adott le a 12V helyett, szóval érdemes odafigyelni.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz outsiheder #9754 üzenetére
Nagyon örülnék neki ha igaz lenne és megtörténne.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz outsiheder #9724 üzenetére
Sajnos én is úgy látom hogy befejezték a srácok, nagyon sajnálom.
-
veze
őstag
válasz outsiheder #9202 üzenetére
köszi a választ, közben olvasgattam utana én is, nem részletezem mer nem a topic témája,
de itt [link] pl irnak erröl, aki tájékozodni akar uplink kérdésben -
veze
őstag
válasz outsiheder #9200 üzenetére
bocsi hogy most az egyszer OFF leszek..
néztem TP link 8 portosat és hát olcsóbb , több port, 60 honap gari..meg raktaron is van
kérdés: miért jo az ha van nekem a switchen uplink portom is? az 5 portos linksysre tudok plusz egy gépet crosslink kabellel még rátenni?
router>switch> gépek .ebben a felállásban is müködik a portforward és a DHCP majd a routerben (nyilván müködik, gondolom én, elég gáz lenne ha nem) -
nyilasmisi
tag
válasz outsiheder #9184 üzenetére
Hello!
Ez igaz, de a HUB feleslegsen dobálni fogja minden portján kifelé a csomagokat, és feleslegesen lassítja a hálózatot.
Egy 10/100-as switch-et 1500-ért már lehet venni a Vaterán is. Az meg nem pénz érte.
Üdv
-
gozandris
csendes tag
válasz outsiheder #9176 üzenetére
Köszönöm a segítséged! Megoldódott a gond. Volt náluk már 2 rendszergazda is, egy a hivatalból, egy meg pestről A 2. megoldotta Megnézte, hogy tényleg jó e a jelszó:S
Persze hogy nem volt jó. Úgyhogy a másik jelszót kellett beírni, mert net csomagot váltottunk, ezért kaptunk új jelszót. Még egyszer köszi a segítséget, és remélem más is tanul ebből az esetből, nemcsak én!
A jelszó NAGYON FONTOS!!! Köszi -
gozandris
csendes tag
válasz outsiheder #9171 üzenetére
Modemes, szerintem DSL. Megvoltak az újraindítások, a gépet nem indítottam újra.
-
gozandris
csendes tag
válasz outsiheder #9167 üzenetére
Elvileg megcsináltam. Disable-ra volt állítva a klónozás, Enable-ra állítottam, klónoztam, save settings, vártam, még mindig nincs net. Status-ban most egyezik az ip , de a connect meg disconnect fölött semmi adat sincs, ahol az ip adress meg ilyenek vannak. KB 5 sorban. Nem oldódott meg.
-
tihs
tag
válasz outsiheder #9143 üzenetére
kösz
de azt egyszerűen meg tudod e mondani mit állítsak be a routeren? -
Prego
senior tag
válasz outsiheder #9137 üzenetére
routert kell tesztelnem, de nem is ez a bajom, hanem hogy nem hajlandó megosztani a másik ethernetet
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Brumi
senior tag
válasz outsiheder #9108 üzenetére
Kb fél óra alatt beüzemeltem a D-Link routert (a legtöbb időt a portforward beállítása vette igénybe). Egyelőre minden tökéletesen megy, torrent mellett is elég jó a net (8 Mb). Most két géppel és egy PDA-val terheltem, nem jelentett neki problémát. Bár eleinte a Linksys is jó volt, szóval most jön a tartósteszt...
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9121 üzenetére
Rendben, nincs több kérdésem.
Boldog ünnepet!
ui: persze azért nem fenékig tejfel a dolog, mert most meg a NAS-t nem látom a hálózatban.
pingelni tudom a router admin feluleten, de a PC rol nem megy a ping -
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9119 üzenetére
Na jól van, de eddig nem kellett ilyet csinálni.
Ezután is szeretném klónozás nélkül használni.
Mert ha bármi lesz a routerrel és egy másik gépet akarok a modemre dugni, mar is gond lesz.
Éppen egy laptopot próbálok rendbe tenni, de nem akarom a hálózatomra rátenni, ilyenkor jól jön az ha nem kell klónozni. -
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9117 üzenetére
Nálad van a pont!
Reset gomb ugyan nincs a modemen, de a MAC address clone opcióval kicsesztem a modemmel.
Most van net, holnap majd reszeteltetem a szolgáltatóval a modemet.Köszi, az ötletet.
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9114 üzenetére
B+ mostmár lassan csetelhetnénk is
Igazad van, de a régivel sem ment és az újban csak az USB támogatás más.
Minden maradt a régiben.Amúgy egyszerre csak egyet módosítottam a firmwaret mást nem, mert a beállítások a gyáriak még mindig
[ Szerkesztve ]
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9112 üzenetére
hogy őszinte legyek, mostmár bánom a cserét, a másik legalább működött.
amúgy nem fűztem sok reményt ahhoz, hogy kicserélik szó nélkül 1 nap alatt.
kellemeset csalódtam a cégben, igaz nem először vásárolok náluk.csak ne szopnék az új routerrel.
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9110 üzenetére
Mindent újra indítottam, többször is.
Reset is megvolt.
Sőőt lefrissítettem a gyári firmwaret is.
Belépek az admin felületre és látom, hogy nincs ip cime kivülről a routernek.
Ha csak egyszerűen kihúzom a routert és bedugom a PC-t a modembe, azonnal van net.
Minden különösebb újra indítás nélkül is.Sajnos én egy kis helyi szolgáltatónál vagyok így ott most már nincs ügyfél szolgálat.
Holnap ha minden igaz munkanap van akkor majd megpróbálom újra.
-
Prego
senior tag
válasz outsiheder #9072 üzenetére
Olvastam a hozzászólásokat.
A modememhez nem tudok hozzáférni, azt írja hogy nincs jogosultságom.
Legközelebbi szakadásnál megpróbálom pingetni a modemet, megláom mi lesz.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
válasz outsiheder #9069 üzenetére
Supportot ismerve a következő lesz a válasz:
- húzza ki a modemet, várjon 30mp-et és dugja vissza ...
Amúgy előbb is észrevettem hogy kilépett MSN, meg laposon kiírta a Cisco network magic hogy internet bontva, bementem a routerbe, nyomtam egy pinget az origo.hu-ra, visszajött a net is és a ping is 100%os volt. Legközelebb asszem a modemet pingelem meg.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
válasz outsiheder #9060 üzenetére
Természetesen már volt levélváltás, letesztelték a rendelkezésükre álló eszközökkel távolról a modemet és semmi baja (hozzáteszem szerintem se, gépre kötve közvetlenül megy mint állat.)
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
outsiheder
tag
válasz outsiheder #9066 üzenetére
de azért amikor a dd-wrt raktam fel, és is a minivel kezdtem
-
veze
őstag
válasz outsiheder #9062 üzenetére
az enyém rendben van, én igy csinaltam anno, de most nem az enyémröl van szó hanem egy ujrol...
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9045 üzenetére
Igen most jó az időpont
3 napja vesztette el a pontos időt, de utána meglett újra .
Betettem a böngészőbe 10 másodpercenként frissíti az oldalt. -
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9039 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de milyen fenti címet kell beírni a böngésző címsorába?
192.168.100.1 re gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
Juzzie71
tag
válasz outsiheder #9036 üzenetére
Köszönöm a válaszod, akkor megpróbálkozom a reset-tel. Telnet segítségével én is betudok lépni, dehogy ott mit is kell "hegeszteni", azt nem találtam sehol. Gondoltam van itt olyan szaki, aki ért hozzá. De sebaj, csak a Digi.net hozzáférést kell beállítani pppoe segítségével. Ha nincs semmilyen buktató, akkor remélem menni fog.
Üdv. és még egyszer köszönöm.
-
outsiheder
tag
válasz outsiheder #9037 üzenetére
Javítom magam, ne a sima WRT-54G-T, mert annál oda kell figyelni, hogy melyik a hardver verzió, amit a gyári szám első négy karaktere alapján lehet azonosítani, az alternatív firmware verziókat nem mindegyik változatra lehet feltenni.
Tehát a WRT54GL a jobb vétel, mert arra bármi feltehető.
-
davide83
csendes tag
válasz outsiheder #9037 üzenetére
Köszi a linket, most már legalább tudom, hogy ennyit bír az eszköz és kész
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9025 üzenetére
Leírnád, hogy te hogyan lépsz be a modem webfelületére?
Köszönöm
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9019 üzenetére
Közben találtam egy oldalt a neten, ahol elmagyarázzák, hogy hogyan kell belépni a modem webes felületére.
Tételezzük fel, hogy megcsinálom és benn vagyok a modem admin felületén, miért lesz ez nekem jó?
Mit kéne csinálnom, és miért?Nem lenne egyszerűbb egy másik modemet kérni a szolgáltatótól?
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9015 üzenetére
"A webes felület talán http://192.168.100.1/
(de a wrt54g default állapotában is ezen a címen van, tehát a saját belső, a gépekre kiosztott dhcp címtartomány át kell állítani máshova)"Na most ezt a részt nem értem .
A modememnek a valószínű webes felületének az ip-je a 192.168.100.1 ez OK ezt értem
nekem a default gyári kiosztás nem ez, hanem a 192.168.1.100 - 149 ig.
akkor most ha átállítom az általad írtra akkor bejön a modem webes felülete? -
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9004 üzenetére
Nalam a remaining lease time 6 ora, nem is tudom allitani, vagy legalabbis nem talalom, hogy hol lehetne.
A maximum connection erteke gyari 4096 a torrent miatt itt meg 200 nal nagyobb erteket nem lattam.
Azonban az Advanced ->DHPC/DNS resznel a static lease time "same as normal lease time" allasban van.
Lehet, hogy at kene allitanom "infinite" vagy "costum" allasba?Mikor megrendeltem a szolgaltatast a kabel szolgaltatonal, akkor azt mondtak, hogy nem szakitjak meg a netet 24 orankent.
Ez igaz is lehet, mert gyakorlatilag 2 eve ugyan az az IP cimem, pedig nem kertem fix IP-t.
Mondjuk az aramszuneteket es a javitasokat leszamitva sosem ment el a net a szolgaltato es a modem kozott.Jut eszembe, a router es a PC kozott a lease time-t megnoveltem a maximumra a multkor.
Most ahogy nezegetem a router webes feluletet, a DDNS automatic refresh 28 nap.Tobbet nem tudok mondani, kérem kaccsolja ki!!
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #9005 üzenetére
Átolvastam a doksit, amit adtak a kabelmodemhez.
Nem irnak benne webes feluletrol.
A gateway-t megtudom pingelni, ha van net akkor minden rendben.
Ha elmegy a net, akkor hiaba pingelem nincs valasz. -
h_143570
addikt
válasz outsiheder #9006 üzenetére
Na igen ez hasznos informacio, egyidoben 2 kulonbozo eszkoznek nem lehet azonos ip cim egy azonos alhalozaton. Kezdok szamara fontos megkotes es hasznos tudni.
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #8989 üzenetére
Nem haragszom, inkább a tehetetlen düh ami nem tesz jót az idegeimnek
Sajnos az ügyfélszolgálat nyitva tartása alatt én dolgozom.
Ezért mire hazaérek már nem tudok velük beszélni.
De ha legközelebb nem lesz net, akkor megteszem amit ajánlottál.Bár én kínomban arra gondoltam, hogy kicseréltetem a modemet hátha az a rossz.
"Tehát arra kérd meg őket, hogy indítsák újra a kábelmodemedet, ha tényleg jónak tűnik náluk, akkor ezt meg tudják tenni, a ledeken látszik, ha újraindul, és meg fogsz lepődni újra lesz neted, anélkül, hogy a routerhez hozzányúlnál/újraindítanád
De ettől még korán sem biztos, hogy rossz lenne a kábelmodem."Ha ez az eset előfordulna, akkor mi lehet a hiba?
A log filéből nekem az a gyanús hogy a szolgáltató DHCP-je nem osztja ki az új IP-t miután lejárt a lead time.
Ezért " ragad be " a régi ip amit a router utoljára kapott és ezért látom a connected állapotot annak ellenére, hogy valójában nincs net.
De lehet hogy ez az egész csak hülyeség, nem tudom. -
h_143570
addikt
válasz outsiheder #9000 üzenetére
Na igen tobb, mint fel evig csond aztan 3 napon belul 2.
-
h_143570
addikt
válasz outsiheder #8995 üzenetére
Termeszetesen a hivatalos oldalon.
[link] -
zsolt501
nagyúr
válasz outsiheder #8990 üzenetére
Szerintem ők sem igazán figyelik már a történéseket a Tomato oldalán.
-
h_143570
addikt
válasz outsiheder #8990 üzenetére
Eleg sok mindent fejlesztettek rajta.
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #8980 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy amikor nálam nincsen net, akkor a modemen úgy látszik a ledek alapján, hogy van.
Amikor felhívtam a szolgáltatót, akkor ők azt mondták, hogy náluk minden rendben.
Ezt viszont én nem tudom leellenőrizni, de hiszek nekik így csak nálam lehet valami gubanc.
24 órán át megy a modem is és a router is, lehet hogy a modem ezt nem bírja -
IzI
senior tag
válasz outsiheder #8975 üzenetére
Akkor úgy kérdem hogy azzal a többlet lehetőséggel amit update-el eltudnék érni azzal stabilabbá tudnám tenni-e a pingemet? Mert jelenleg másik gépen ahol neteznek up le van korlátozva de még így is egy kicsit bezavar.Kérdés tudnék-e még ezen javítani.
-
legenda
válasz outsiheder #8969 üzenetére
neked magától értődhet, nekem is, másoknak is, de nem mindenkinek! hiába van leírva rengetegszer, mégis félreértik, meg újra és újra megkérdezik - jobb konkrétan fogalmazni, és direktben leírni a mindent!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz outsiheder #8967 üzenetére
legalább is vezetéken, wifi esetében már nem garantált, sőt...
bizonyos ellenoldalak esetén jó, ha a 20 - 22 mbit/s elérhető![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #8938 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, de én ezt otthon nem tudom leellenőrizni.
Így elhittem a szolgáltatómnak, hogy náluk minden rendben. Én egy viszonylag kis helyi szolgáltatónál vagyok, ezidáig nem volt gondom velük. Ha bármi hiba volt azonnal, még aznap jöttek és megcsinálták, sőt volt olyan, hogy ők hívtak, mert hibát észleltek.
Ezek alapján nincs okom kételkedni a szavukban.Nálam nem lassult a net, egyszerűen megszakadt, és ez valahol a modem és a router között jött létre.
Bár még nem próbáltam ki simán csak a modem - PC kapcsolatot. -
GS_Laja
csendes tag
válasz outsiheder #8936 üzenetére
Koszonom, kozben mar megtalaltam
Felhivtam oket amikor nalam nem ment a net.
A modemmel minden rendben volt, ok lattak, hogy van kapcsolat es a modemen a LEDek is ezt mutattak.Tegnapelőtt frissítettem a tomatot a routeren, azota nem szakadt meg a net ( kop, kop).
Pedig mar nagyon vartam a szakadast, hogy megcsinalhassam a Pingelest -
bolic
őstag
válasz outsiheder #8914 üzenetére
v1.8.3 build 15772
(#8918) Tel Elek: Ilyen a gyári FW, gyorsan cseréld le míg nem késő, különben örökre elérhetetlen lesz az admin oldal. Nekem kis híján az utolsó pillanatban sikerült flasheltem évekkel ezelőtt! Tomato FW évek óta bejövős dolog vót, hát most már másik routerem van. Azok a régi szép idők voltak, mikor első routert tanulmányoztam. Olyan mint a kerékpározás, elsőre bonyolultnak tűnik. Na cserélj FW-t most. Sajnos nekem is idegen a DD-WRT.
Másvalakinek: Akinek érdekel a GL Tomato FW-es routerem, írj pü-t. Nem sürgős.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
sbazsi
veterán
válasz outsiheder #8561 üzenetére
látom az is mindegy, hogy v1.0, vagy v1.1
na ha lesz rá pár órám, akkor majd vacakolok vele...a lényeg, hogy a generic standard kell nekem.
-
sbazsi
veterán
válasz outsiheder #8516 üzenetére
nyomtam,hogy add, kitöltöttem, majd alul save.
dhcp-n belülre raktam, lehet ez a baj. bár ettől még kellene valahol egy listának lennie, nem?!a régi routeren is az volt az ip címe, amit most meg akarok adni, épp azért akarom ezt megadni. és a nyomtatóban még áram sem volt a csere alatt.
ezért állok értetlenül a dolog előtt, de már az is fejlődés lenne, ha látnám, hogy miket adtam meg. -
sbazsi
veterán
válasz outsiheder #8513 üzenetére
Mert a release-sel kitörölted
az a dhcp lease volt. amit a gép oszott.
van benne egy static ip vagy minek nevezett cucc.
ott meg kell adni a mac addresst, a nevet és a kívánt ip címet.
ezt megtettem, mielőtt rádugtam a hálóra a routert.
a nyomtató mégis más ipt kapott a dhcp-től.
és ezt a static ip listát nem tudom sehol előkaparni.Firmware: DD-WRT v23 SP2 (09/15/06) std
-
sbazsi
veterán
válasz outsiheder #8509 üzenetére
dhcp lease törlés opciót találtam a routerben.
na de miért nem látom az általam megadott macaddress-ipcím párosokat?! -
sbazsi
veterán
válasz outsiheder #8506 üzenetére
reggel megnézem már nem vagyok bent.
egyébként minek kellene lennie normál esetben?
ki-bekapcs volt ma párszor.routerben hogyan tudok megszüntetni egy dhcp lease-t?
és a router miért ragaszkodik a 2.27-hez?mielőtt a routerbe bármi mást dugtam volna, megadtam neki a nyomtató mac address-ét, nevét, és a kívánt ip címet. majd csak eztán cseréltem le a régi routert (abban is 2.5 volt a cím vége, tehát a nyomtató ezen volt) mégis 2.27-et adott neki.
az a baj, hogy még csak meg sem tudom nézni, hogy amit beírtam, azt nem írtam-e el. mert nem jelenik meg sehol.
-
sbazsi
veterán
válasz outsiheder #8502 üzenetére
mielőtt rádugtam, beállítottam.
most: rooter reboot, úgy, hogy a nyomtató 2.5 végre volt statikusan állítva.
majd nyomtatón visszaállítottam, hogy dhcptől kérje a címet. nyomtató kikapcs.
router még egyszer reboot.
majd nyomtató bekapcs. és a router a 2.27-re tette megint.mit tegyek?!
-
akaido
addikt
válasz outsiheder #8463 üzenetére
Mindkét asztali gép dhcp-n és nem műxik a net rajtuk.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
akaido
addikt
válasz outsiheder #8453 üzenetére
Köcce a tanácsot!
Arra gondolsz, hogy a router Basic Setupjában az Automatic Configuration-DHCP(ez van most beállítva) menüjében a Static DHCP-t válasszam ki? Mert külön gépekre vonatkoztatva nem találok opciót.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Fricu
tag
válasz outsiheder #8452 üzenetére
Igazad van általánosságban, én azonban kellő óvatossággal jártam el.
A kütyü áramtalanítva, sztatikus fesz ellen földelt csuklópánt (ez talán túlzás, de bizti ami bizti) 26 ezres (anno!, vagy 10 éve) spéci digit-műszer, még HT gyártmány (címkézés..) (extra kis fesszel-áramgenerátorosan méri az elelnállást), elsőként a csatlakozó és az ellenállás közti szakaszt, majd csatlakozó és az ellenállás túlvége (IC oldal) közti szakaszt (ami szakadásnak mutatkozott), vagyis a csatlakozótól csak az SMD-n át kerülhet vezérlés az IC-re. Ez hangsúlyozom, csak a legfelső (RH7) csatl. pontra vonatkozik, a többit már beforrasztottam, azokra nem mértem rá, nem lett volna értelme.Fricu
-
FABRICIUSZ
tag
válasz outsiheder #8407 üzenetére
Beillesztem a helyére a nagyító segítségével a tű-t és utána lerakom a nagyítót , majd bedugom a tápot .
De feltételezem felnőtt ember , és nem kell fogni a kezét.FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
válasz outsiheder #8402 üzenetére
Ruter lesúlyozva könyvel , bal kézben a tű beillesztve a megfelelő lábak közé a hegye.
Jobb kézzel bedugja a tápot .Ennyi.
FABRICIUSZ
-
Fricu
tag
válasz outsiheder #8399 üzenetére
az sem kap címet sajna, a helyzet ugyan az.
a d-link webes konfig oldalát elérem, azt én telepítettem, gyári új volt.
a linksys nem az enyémegy szolgáltató hozta ki a barátomnak, szerintem saját fw-t tett rá.
ezt kéne lecserélni akár az erdetireFricu
-
Fricu
tag
válasz outsiheder #8395 üzenetére
bocs, ha félreérthető volt:
D-link modem (360T)
D-link router 524UP
lan vezetékkel a gépre, ez az én működő konfigom.
ebben a rendszerben kiveszem a d-link routert, a helyére kerül a linksys, tehát a kábelezéssel nem lehet gond.
a pc visszaállítgatása a manuális ip-ről persze kell, hogy újra tudjak netezni az eredeti konfiggal
most viszont elővettem egy p3-as kövületet, azzal már tudok paralell szórakozni a linksys-el, természetesen új kábellel. igaz ezen nincs most modemes kapcsolat, de az úgy is csak akkor érdekes, ha él már a router
a ledek villognak a routeren és a gép lan csatiján is villognak, ha engedélyezem a kapcsolatotFricu
-
Fricu
tag
válasz outsiheder #8392 üzenetére
ha manuálban beállítom a 192.168.1.15-t a gépnek, a 192.168.1.1-t átjárónak, a megfelelő ethernet led villog, a kapcsolat kilép a korlátozott-nincs státuszból, de az átjáró nem pingelhető, webes konfig nem érhető el.
aut-ban nem kap ip címet a routertőlFricu
-
Fricu
tag
válasz outsiheder #8390 üzenetére
nemcsak, hogy nem pingelhető, de meg sem lehet nyitni webes konfig oldalt.
működő rendszerbe dugtam át a régi router helyére, és nem megy, ha vissza rakom-állítgatom jó újra, arról netezek
próbáltam más kábelle isFricu
-
Fricu
tag
válasz outsiheder #8387 üzenetére
nem kap sajna
átjárónak adjam ezeket a címeket manuálban?
a gép maradt 192.168.1.15-n
ha igen, kipróbáltam, nem pingelhetők
köszi a tippetFricu
-
Fricu
tag
válasz outsiheder #8369 üzenetére
a hosszú hardwares törlés természetesen kipróbálva, semmit nem segített sajna. villog kicsit aztán beáll minden folyamatosan világítosra, és a gép szerint nincs kapcsolat vagy korlátozott.
a wan-lan összekötéstől mit vársz, nem értem.
már a routert sem látom, mindegy,hogy van-e bejövő net vagy nincs.
beszéltem a linksys-szel is, hogy tudnám visszatölteni a gyári firmwaret, de nem tudnak-akarnak segíteni.Fricu
-
petir
senior tag
válasz outsiheder #8354 üzenetére
outsiheder gondolhatod hogy probaltam.
Engem amugy a távmendzselési funkcio nem nagyon zavar ranyomk hogy disable es koszonom.Viszont a problemam idegesit, hogy nem tudok bongeszni az interneten miota ddwrt fw van a routeremen mert allandoan A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt hibauzenetet latom a bongeszombe, ugyanakkor torrent vigan tolt felfelé, most kiprobaltam pingelek egy oldalt parancssorbol nem jon valasz... ilyenkor mi van mi lehet a hiba mit tudok csinalni???
Mert amugy tetszene ez az egesz ddwrts dolog mert gyari fwhez kepest csomo lehetoseg van benne,csak ha igy nem tudok bongeszni sokat nem erek vele....
-
bexinho23
őstag
válasz outsiheder #8355 üzenetére
Hello!
A router jó helyen van, mert a szobámban van 1-1,5 m2 -es hely (sarok), ahol a router és a modem van. Se nap, se meleg nem éri. Azért vettem weboldalról (pc-x), mert itt vidéken 4-6 ezerrel drágábban lehet hozzájutni valamihez, nem úgy mint Pesten. Nem kis eldugott boltból vettem, és már vettem tőlük mást is (ipod-ot). Ez a cég 1 éves garanciát vállal szinte minden termékére (ha nem többet). Ezért volt az, h vállalták a garanciát (bár azt nem értem h amit ők "szolgáltattak", azt hívják -e garanciának. Namind1). Mivel a régi javíthatatlan volt, ezért felajánlották h cserélik. De mivel csak drágább termék volt, így ráfizetéssel, de beruháztam egy GS típusra. Bontatlanul, gyári csomagolásban kaptam természetesen, a másik termék meg maradt náluk. Amúgy nincs semmi módosítva a routeren, semmi firmware telepítve (tomato vagy miket lehet...), normálisan gyári beállításon alkalmazom. Annyi van, h 1 gép lanon, 1 xbox360 (néha), laptop meg egy gép van wlan-on csatlakoztatva, szinte egész nap. 2 Gépen pedig van mikor egész nap megy a torrent.
-
veze
őstag
válasz outsiheder #8354 üzenetére
nekem viszont szükségem van a távmenedzselésre, mert használom, tehát be kell kapcsolnom, még akkor is ha nem lenne.. ezért volt megnyugtató az sp1-et a javította sp2-re cserélni
-
wwhy
veterán
válasz outsiheder #8336 üzenetére
tudom
már megnéztem
azért csak reménykedtem[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
miroka
csendes tag
válasz outsiheder #8287 üzenetére
de én úgyy tudom, hogy a port triggering az teljesen más mint a port forwarding
-
miroka
csendes tag
válasz outsiheder #8285 üzenetére
De én port forwarding-ot szeretnék a gyári soft-on is beállítani.
Pl. a 1780-as portot átírányitani a 80-asra.A 80-ast pedig lezárni utána.( egy adott IP-re ) -
oliba
őstag
válasz outsiheder #8241 üzenetére
Igaz, hogy ott nem volt semmi, de mindegy. Akkor most melyikre kattintsak rá? WAN port, vagy Wireless Interface? Az egyiket engedi csak, mindkettőt nem engedi, így nem tudom, hogy melyik legyen, mert mint írtam, nem értek hozzá
szerk.: thx
[ Szerkesztve ]
-
oliba
őstag
válasz outsiheder #8238 üzenetére
Egész reggel nem volt net, szóval ki lett cserélve a modem, mert router nélkül sem volt net, amikor közvetlen a modemre csatlakoztam. Mac címet hogyan tudom klónozni? Erre még nem jött válasz. Itt ebben az új tomato frimeware-ben nem értem, hogy hogyan kell
-
ádyz
addikt
válasz outsiheder #8230 üzenetére
Akkor erre a típusra nincs is tomato?
-
oliba
őstag
válasz outsiheder #8221 üzenetére
Megcsináltam a mac adress klónozást, nem segített + kicseréltem a routernek a tápját, de az sem segített
-
ádyz
addikt
válasz outsiheder #8225 üzenetére
A linksys oldalán csak v1.0 és v3.0-t lehet kiválasztani, v2.0 nincs.
Van status, de nincs semmi uptime vagy ilyesmi.
-
ádyz
addikt
válasz outsiheder #8222 üzenetére
Jelenleg 1.00.7
Érdemes frissíteni, vagy maradjon?
Más: Az uptime-ot hol lehet megnézni?
-
oliba
őstag
válasz outsiheder #8218 üzenetére
Albérletbe UPC volt 20/3-as. Itthon ADSL van Enternet-től 2048/192-es, ami nem forgalomkorlátos.
Nem tudom, hogy miről mire lett frissítve, de gondolom az akkori legújabbra. Ezt nem én intéztem, egyszercsak jöttek és bejelentették, hogy a frimewarefrissítés megoldotta a problémát. Mac-adress klónozást ő csinált, én nem csináltam az itteni netnél, mert nem értek hozzá Ez egy pót táp, mivel a régit otthonhagytam, amikor albérletbe mentem, de ha tovább fog szarakodni, akkor kipróbálom azzal.Egyenlőre megjavult érdekes módon, de kétlem, hogy jó lenne sokáig
-
eastsider
nagyúr
válasz outsiheder #8214 üzenetére
meg van a router.
be is van konfigurálva, meg minden..viszont a tűzfala valamiért blokkolja a gmail-t ha kikapcsolom megy, ha be, nem
kikapcsoltam a filter multicastot, így megy... a torrent is jó
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz outsiheder #8211 üzenetére
köszi
nekem a fő a stabilitás ha az megvna más nem kell (egyelőre), ha a gyári fw is stabil akkor nekem jó... -
Tonyk
veterán
válasz outsiheder #8204 üzenetére
Értem. És Te amennyiben a tomato 6-os modjáról beszélsz, akkor csak annyit mondasz hogy tomato? Nem teszed hozzá, hogy tomato 6. (Bele ne köss a 6-ba, csak az egyszerűség kedvéért írtam le így.). Mert ugye innét indultunk ki. Úgy gondolom, ha valaminek a valamijéről beszélünk akkor konkrétan arról beszélünk. Nyilván ha nem jelöljük meg akkor az alapra gondolunk (Kérsz palacsintát? vs Kérsz kakós palacsintát?).
De látom nem értjük egymás. De felesleges is erről értekezni ennyiszer. Túlbeszéljük .Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest