Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
quby
őstag
válasz pum pal #1613 üzenetére
Természetesen lehet.Bár nemtom te menyore örülnél ha valaki a csapolná a netedet...
hogy dd-wrt microja tudja-e azt nemtom de a generic és tomato az biztosan.a wifi beállitásoknál kliens modot kell válassz és ott valamelyik menüponban meglátod az elérhető hálozatokat és csatlakozni is tudsz.Lehet hogy nem jol emléxem de asszem igy a laptopod nem fog tudni wifivel kapcsolodni a linksyshez csak kábelenA legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
And
veterán
Ezen még nem vagy túl? Vagy két napja nem kapcsoltad ki- és vissza a routert ? Az előző lépés(ek) után is azt írta a tutorial, hogy ''After this has occured we need to power cycle the router again''.
Egyedül a sikeres frissítés közben, azaz az Upgrade Firmware v1.255 -nél az 'Upgrade' gombra kattintva vagy a tftp parancs elküldése _után_ nem szabad a tápot kikapcsolni: ekkor meg kell várni, amíg a router reboot-ol, és újra működőképes lesz. De Te még addig nem jutottál el. -
And
veterán
1-2 tipp az általad linkelt fórumból: először is, nyiss egy parancssort és pingeld meg a routert az alapértelmezett címen:
ping 192.168.1.1
erre a routernek elvileg válaszolnia kell. Ha ez megy, az Upgrade Firmware v1.255 helyett próbáld meg a WinXP beépített (csak SP2 esetén ?) tftp-kliensével elküldeni a firmware-t. Szintén parancssor:
tftp -i 192.168.1.1 put dd-wrt.v23_micro_generic.bin
Arra ügyelj, hogy a fenti .bin fájl az aktuális mappában legyen, különben a Win nem biztos, hogy megtalálja.
Van, aki azt írta, hogy bár a router a ping-re válaszolt, XP-s gépről mégsem ment fel a firmware, csak Win2k alól, tftp-vel. Nem tudom, ez mennyire lehet gyakori, én a JTAG-es módszerrel küldtem rá anno a bootloader-t a v5-ös hardveremre, aztán XP alól, parancssoros tftp-vel ment rá a dd-wrt micro. -
Rival
aktív tag
Now that we are at the managenet mode screen click Browse... and navigate to the file we created in the vximgtool. Once you have it in the filename field click Apply. Now we wait for the word Success! to appear on the screen. After this has occured we need to power cycle the router again. After the router comes back on the Power light should be blinking, this is expected and actually good.
Ezen túlvagy? Management mode, Tallóz..., file kiválaszt, amit a vximgtool-lal csináltál, majd Alkalmaz, és kapsz egy ''Success!''-t. Ezután router kikapcs, majd bekapcs, és a Power led villog egyfolytában. Ha ez így van, akkor a gépet fix IP címre állítani (pl. 192.168.1.101, def. gateway 192.168.1.1), és a linksys tftp tool-lal a 192.168.1.1-be flash-elni a dd-wrt_micro-t...
[Szerkesztve] -
And
veterán
Ha követed a leírást, szerintem nem lehet elrontani: [link], (a két link valamelyikén).
Igen, a dd-wrt v23 sp2 kell neked, abból is a micro nevű kiadás.
A JTAG-et meg felejtsd el, nem lesz rá szükséged (az egy másik módszer a flash-eléshez, de neked remélhetőleg csak a többlépcsős, webfelületen végrehajtható frissítést kell megejtened). -
And
veterán
A dd-wrt 'micro' verziója is megy kliensként, azzal nincs gond. A baj az, hogy a v7.0-ás hardver az addig megszokott Broadcom processzor helyett Atheros AR2317 -t kapott, amit a dd-wrt tudomásom szerint egyáltalán nem támogat. (A wikipedia-n már a v8.0-s hardvert is említik, amelynél elvileg visszatértek a Broadcom-gyártmányú procra, igaz, a v2.2-es hardver óta szinte állandó típusnál újabb verzióra.)
Úgyhogy jobban jársz, ha a v7-est hagyod meg - a gyári fw-rel együtt - routernek, és az 5.0-ba flasheled be a dd-wrt micro-t. -
Rival
aktív tag
Az a baj a WRT54G-vel v5-től felfelé, hogy azok csak 2M flash memóriával bírnak, így DD-WRT-ből csak a ''micro'' verzió megy fel. A v7-ről nincs infóm egyelőre, használható-e vele a dd-wrt, elvileg a v6 igen, de mondom, csak a ''micro'', ami nem tartalmaz annyi szolgáltatást...
-
Rival
aktív tag
Sajnos WAP54G nem igazán fog tudni összejönni a WRT54G-vel, ahogy szeretnéd (személyes tapasztalat). AP WDS üzemmódban csak egy másik WAP54G-vel hajlandó összekapcsolódni (fel is hívja a figyelmet beállításkor). Wireless bridge üzemmódban nem tudsz az AP-hoz kapcsolódni vezeték nélkül, csak vezetékesen. Sima AP-ként pedig csak vezetékkel tudod a routerhez kapcsolni. Buta kis jószág, és mivel egy árban van router bratyójával, nem igazán tudom, mi értelme szegénynek...
[Szerkesztve] -
And
veterán
Természetesen, azért szabvány a 802.11g (meg a -b, -a), hogy az azt támogató készülékek kompatibilisek legyenek, vagy mi. Egyedül abban nem vagyok biztos, hogy a WAP54-re rá tudod erőltetni a kliens módot. DD-WRT -vel biztos nem. Volt nekem egy Asus WL300g -m, és úgy tudtam megszabadulni tőle, hogy valakinek kellett egy kliens. Szerencsére azt támogatta a DD-WRT ..
[Szerkesztve] -
And
veterán
Nem vagyok biztos benne, hogy a WAP54G-vel ez összehozható. Gyári firmware-rel tuti nem, mert a WAP54G is csak egy AP, amely nem tud egy másik AP-vel (WRT54G, a wlan felől) kommunikálni. A WAP54G pedig alapban nem multifunkciós, nem lehet kliensként beállítani. Kliens módot ugye a WRT54G-sorozat is csak kiokosítva tud, de pl. a DD-WRT a hwsupport.txt szerint nem támogatja a WAP54G-t. Más külső firmware esetleg, de ennek utána kell nézni.
-
And
veterán
Nem feltétlenül muszáj, de érdemes használni a router DHCP-szerverét. (Hozzátenném, hogy a Linksys-féle saját router setupot nem használtam sosem.) Ez a legegyszerűbb eset, alap gyári firmware-rel:
- Router: bekapcsolod a DHCP-szervert. A Setup / Basic setup oldalon: DHCP-server enable. A Starting IP-Address mezőben megadod az első IP-t, amelyet a DHCP-szerver kioszthat, pl. 192.168.1.2 (feltételezve, hogy a router címe a belsőhálón a default 192.168.1.1). A maximum DHCP users-nél megadhatod a szerver által kioszható címek maximális darabszámát, ami alapesetben 50. Így a 192.168.1.2 - 192.168.1.51 tartományban kaphatnak címeket a DHCP-kliensként beállított PC-k.
- PC (asztali és laptop): engedélyezed a DHCP-klienst, vagyis azt, hogy a gépek a routertől kérjenek IP- (meg alhálózati maszk-, DNS- és alapértelmezett átjáró-) címeket. Most még fix IP-re van állítva a géped. WinXP: vezérlőpult, hálózati kapcsolatok, jobb klikk a LAN-csatolón, tulajdonságok, TCP/IP protokoll, tulajdonságok, általános fül: IP-cím automatikus kérése ill. DNS-kiszolgáló címének automatikus kérése.
Ez mint a LAN oldalra vonatkozik.
A router WAN oldalán viszont te nem közvetlenül az internetre, hanem már egy belső hálózatra csatlakozol, fix IP-vel. Tehát a routered 'Internet connection type' adatait ugyanúgy kell beállítani, ahogy eredetileg a gépedet konfigurálták. Static IP beállítás, majd:
- IP: 10.0.0.110
- Subnet mask: 255.255.255.0
- Gateway: 10.0.0.138
- DNS1: 10.0.0.115
- DNS2: 194.109.104.104 (ez mondjuk érdekesen hangzik, de mindegy).
Ha a géped eredetileg automatikusan (DHCP-n) kapna IP-címet, akkor az Internet Connection Type -nál az ''Automatic Configuration - DHCP''-t kellene belőni, az MTU-nál pedig az ''Automatic''-ot, és kész is lenne .
#659: Ha a routerre olyan PC-t kötsz, amelyen a DHCP-kérést bekapcsolták, működni fog. A PC a csatlakoztatás pillanatában kér magának egy IP-t, a router meg ad neki.
Viszont a statikus IP miatt ekkor a WAN (internet) oldalon vagy a haver gépének adatait kell megadni, vagy hagyod úgy ahogy van, de akkor a Te gépedet az eredeti beállításokkal nem szabad rajtahagyni a hálózaton (gondolom mindketten ugyanabban a lokális hálózatban vagytok).
[Szerkesztve] -
naigen79
csendes tag
Szia!
Elore nem fix IP-vel probalkozta es ment! Utana megneztem h o mit adott.
Most a laptopnak 192.168.1.100(wireless) es az asztalinak 192.168.1.200
A kommunikalas egesz jo es minden megy.
En a tegnap szereltem fel, ugyhogy egyelore ennyit tudok mondani...További kellemes napot!
-
And
veterán
A jtag-kábel a routeren lévő flash eeprom közvetlen programozására szolgál. Egyszerű passzív kivitelben PC oldalon a párhuzamos portra kapcsolódik, a router nyákjára pedig rá kell forrasztani egy tüskesort (egy meglévő furatsorba). Meg pár darab ellenállás is kell a kábelhez, de ennél komolyabb alkatrész már nem. Leírás, pl.: [link].
-
Simi121
aktív tag
melyik lábat zártad össze? mert mindegyik más. Nekem GL van 16-17-es láb, Töky-é V5 volt ott 15-16-os láb, de olvastam már az 5-6-os lábat is. Elvileg ha jó lábat zársz össze akkor kell , hogy történjen valami változás, álltalában za, hogy az összes led elkezd világitani. Kihúzott állapotban zárd össze a lábakat, majd ad rá az áramot és kb. 3 sec múlva vedd le a zárást és tftp-el probálj rányomni egy firmware-t, leginkább a dd-wrt micro-t ajálom és ha sikerül mehet rá másik. Ha felmegy a firmware, akkor várjál vele kb 2 percig.
Simi
-
And
veterán
Ez végre egy konkrét leírás . Már kérdezni akartam, hogy flash-elés közben adta-e meg magát, vagy 'csak úgy', mert utóbbi valszeg ritkább. Most megy a ping vagy nem? Ha a firmware hibája miatt szórakozik, akkor valóban rendbe lehet hozni a jtag-kábeles módszerrel. De ha tényleg ez a baja, akkor még mindig ott a kérdés, hogy mitől romlott el..
-
kymco
veterán
Van ilyen az ''Administration'' menűpont alatt, hogy ''Factory defaults''. Ha valamit nagyon elbénáztál a beállításoknál, innen újra lehet kezdeni....
Ezután beállítod a szolgáltód alapján biztosított beállításokat a ''Setup'' menűpontban, majd a wireless beállításokat a ''Wireless'' menűnél a biztonsági résszel együtt, és szerintem nem lesz gond.www.refujvaros.hu
-
And
veterán
Ha az eredeti gyári firmware van a routereden, akkor sehogy. Az ugyanis nem támogatja az adóteljesítmény beállítását.
Túl sokat egyébként sem tudnál nyerni az alapbeállításhoz képest, mert egy bizonyos teljesítmény felett a rádiós chipset hűtést igényel (és ez nem olyan magas érték). -
kymco
veterán
Először vezetékesen kösd össze, és így hálózati kulcs nélkül is fel tudod konfigurálni. Bepötyögöd a böngésződbe a 192.168.1.1 címet, majd felhasználó névnek admin-t és jelszónak is admin-t..... és feltárul a beállítások menürendszere....
Itt beállíthatsz magadnak új hálózati kulcsot is, amit csak te ismersz....
[Szerkesztve]www.refujvaros.hu
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- Ingatlanos topic!
- Raspberry Pi
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest