Hirdetés
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjsz
senior tag
válasz
Atos23 #13815 üzenetére
Tomato-val NAGYON-NAGYON régen volt szívás, nem tudta normálisan kezelni a WPA2-t. (az AP is egy Tomato-s eszköz volt).
Freshtomato esetén az volt a gond, hogy ha az AP funkciót ellátó eszköz is Freshtomato volt, akkor ott a "helyi" klienseket ledobálta rendszeresen, szakadozott nekik a net (a távolabbi kliens is erre panaszkodott).
Éppen ezért én DD-WRT-vel oldottam meg ezt, van még olyan helyszín, ahol ez mind a mai napig működik!!
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Képes a WRT54GL bármely eredeti vagy moddolt firmware-el WLAN kliensként működni?
Ha esetleg nincs meg valakinek, olyan Wi-Fi vevőként szeretném használni, ami veszi a jelet pl. egy másik routertől wifin keresztül, és LAN-on adja át a vett jelet a helyi hálózatnak (vagy pl. csak egy számítógépnek).
Azok az eszközök, amelyek gyárilag Access Pointnak készültek, általában mind tudják ezt a funkciót.Sajnos most egy pár hétig nincs nálam a Linksys, hogy leellenőrizzem, viszont jó volna előre tudni, hogy alkalmas-e rá
Köszi!
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
WRT54GL-re melyik legutolsó DD-WRT-t lehet felrakni?
Mert ebben a listában nem igazán láttam?!
-
szhunor
tag
Akkor elhiszem
Az igazság az, hogy eddig 10 Mbit/s-es netem volt ezzel a routerrel, és ahogy most váltottam 100 Mbit/s-re, egyből vettem egy új TP-Link Archer C6 AC1200 gigabites routert, és már azzal használtam első perctől, most kb 2 hónapot bírt a TP Link és megadta magát, S.O.S vissza tettem a jó öreg Linksys-t, ami már legalább 10 éve stabilan megy mai napig, csak ez már kevés sebességben. De hát ez akkor is király cucc, főleg, hogy tettem rá 2 db gyári 7 dBi-es antennát, még a pincében is volt jel -
tjsz
senior tag
-
szhunor
tag
Nem hiszem. Ha úgy adják el a terméket, hogy 10/100 as LAN, ez nem az a kategória, hogy csak kamu specifikáció.
Tapasztalatból írod, hogy nem tud többet? -
szhunor
tag
Hello
Van egy ős WRT54GL routerem, már nem is emlékszem mikor vettem, de 10-12 éve biztos hibátlanul működik stabilan, most váltottam 10-ről 100 Mbit/s es internetre.
Direktben a PC-re kötve modemről leadja a max sebességet, de ha a Routeren keresztül mérek, akkor max 50 Mbit/s-et mérek.
Elvileg LAN-on kéne tudnia a 100-at igaz ?
Tomato Firmware v1.28.1816 van rajta.Van ötlete valakinek ?
Köszönöm !
Üdv
Hunor -
tjsz
senior tag
-
Minstrel
senior tag
Melyik az utolsó fw ami ajánlott WRT54GL-re? Most tomato 1.28 van rajta, de csinál sokszor olyan hülyeséget, hogy a wifi jel megszűnik, de LAN-on továbbra is van net és csak újraindítás után lesz újra wifi. Lehet nem az fw miatt van mert már elég öreg router, de kettő is van és mindegyiken ugyanez az fw, ezért gyanakszom rá kicsit. Wifi power pár hétig magasra volt emelve, azt hittem amiatt csinálja, de most 42-ön van és nem hagyta abba.
-
vocsok111
csendes tag
Köszönöm a figyelemfelhívást! Ez volt a megoldás, már meg is csinálta a Digi a publikus ip átállításomat.
(Ezt próbáltam a másik router-em helyén is kezdeményezni, ahol most ok a helyzet, hogy az is el ne szálljon egyszer, de azt mondta az ügyintéző, csak akkor tudja beállíttatni fixen publikusra, vissza, ha már egyszer NAT-ba került.)
-
tjsz
senior tag
válasz
vocsok111 #13797 üzenetére
Ha úgy kezdődik, hogy 100.x.y.z akkor nem publikus IP címet kap a router-ed a szolgáltatótól. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatód tud segíteni: vagy pulikus IP cím adással vagy pedig azzal, hogy a 8080-as portot (az ő router-ében) beforgatja a te router-ed címére. Inkább publikus IP címet kérj!
-
vocsok111
csendes tag
válasz
vocsok111 #13796 üzenetére
...na, szóval, a fülembe ültetted a bogarat, és megnéztem a router mellékelt képen lévő lapján és az ott szereplő 100-as kezdetű ipcímmel is, ás azzal meg megy a routerhez csatolt asztali gépemről (digi hálózaton belülről), de nem megy a mobilomról mobilnetről az elérés... Szóval, mégiscsak ipcím hibája lehet???!
Ha igen, akkor ez hogy deríthető ki, és oldható meg? Illetve ez felhasználható automatikus dinamikus dns szolgáltatónál valahogy?! -
vocsok111
csendes tag
Sajnos nem tudom, ez mit jelent.
Eredetileg a no-ip.com-nál regisztrált dinamikus dns címme, illetve névvell próbálkoztam, de aztán direktben a myip.com-ról lekérdett ipcímmel is próbálkoztam (mert én is arra gondoltam, hogy nem aktualizálódott még a dns rekord bejegyzés), de aztán a dns bejegyzés is az volt, amit a myip.com mutatott. Ennek ellenére lehet, hogy mégsem ez lenne az én ip címem? És, ha igen, tehát nem ez, akkor hogy deríthetem ki, mit használhatok? Ez egységes lenne diginél, vagy területenként, vagy valami más alapján különbözhet, hogy ki mennyre használható ipcímet kap? Azért írtam, hogy a másik földrajzi helyen meg megy a dolog, és szintén Digi, mert gondoltam, akkor itt sem az ip címmel lenne a gond, de ebben nem vagyok biztos.... -
vocsok111
csendes tag
Sziasztok!
Mit nem vehettem észre?
WRT54GL routerem van, ezer éve üzemel, és emlékeim szerint ment korábban a remote management is. Most azonban az istennek nem tudom látni kintről a routert.
A csatolt kép szerinti hivatalos linksys-es 4.30.17-es firmware van rajta és szintén látszanak az érintett beállításo isl. Ha kintről akarom elérni, nem találja a böngésző (Edge, és Chrome sem) az "ipcím:8080"oldalt sem http://, sem https:// előtaggal. Digis szolgáltatóm van, és igaz, hogy másik terülten a városban és más rendszerben (itt optikai, ott rézkábel jön be a lakásba), de ott egy másik routerem szintén Diginél viszont megy (az viszont nem ilyen, hanem egy - szintén régebbi - Netgear). És, mellesleg a szintén nem változtatott port forwarding és triggering beállítások mellett a belső ip cameráim webfelületét sem érem el.
Valakinek esetleg ismerős a jelenség?
A válasszal töltött időt előre is köszönöm! -
kiralytom
aktív tag
szia!
Igen, több is. Tegnap volt mikor helyreállt este a rendszer, működött, reggelre megint elszállt és csak villogott a Power led. Az imént pedig égett szagra lettem figyelmes és elhallgatott az egész router. Szóval legalább gyorsan kiderült mi a probléma: az hogy elfáradt és vége.
-
kiralytom
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja marháskodik a router, sokszor mintha kikapcsolna ilyenkor áramtalanítás után visszajött. Ma próbáltam az egészet újra konfigurálni gondoltam hátha ez segít. Jelenleg az van, hogy a reset gomb után már felcsatlakozni sem tudok, de kábelen sem akart ip-t leosztani neki hogy azzal csatlakozzak a felülethez. Korábban a "Power" gomb kigyulladt, majd elkezdett villogni, folyamatosan világított pár másodpercig a "WLAN" felirattal, majd újra villogás.
Most miután kihúztam és hagytam áramtalanítva 5 percig épp nem csinálja és a "Power" és "WLAN" is folyamatosan zölden világít.Nem tudom jelent-e bármit is de a "Cisco System" felirat mellett ami ha jól vettem észre egy gomb is volt amikor folyamatosan sárgán világított, volt amikor teljesen elaludt és egyszer volt mikor fehéren is villogott, talán mikor hosszan nyomtam.
Mivel pontosan az eszközt nem ismerem ezért segítséget szeretnék kérni , hogy mi lehet a probléma és az hogyan orvosolható?
-
tjsz
senior tag
válasz
crissprivat #13782 üzenetére
MIPSR1 Mini kell neked. De: inkább FreshTomatot rakd fel. Eddigi tapasztalataim alapján gyorsabb, jobb.
-
crissprivat
senior tag
-
crissprivat
senior tag
Nagy valószímüséggel igen,már több helyen olvastam,hogy nem nagyon bírja az áramkimaradásokat.
Ezért is célszerü ilyen gépek mellé egy jó kis szünetmentes,azért sokat tud védeni. Pláne felénk,van,amikor egymás után is percenként elveszik,visszaadják az áramot vagy 15x. Fene a ...... -
tjsz
senior tag
válasz
crissprivat #13779 üzenetére
Na, az áramszünettel volt pár szívásom, ahol ilyen router volt Tomato-val. Ugyanis - máig nem tudom miért - ha ingadozott alatta az áram, ill. 2x-3x elment alóla, akkor képes volt elfelejteni a beállításait. Ezt Zarate és Shibby féle tomato-val is tapasztaltam, ezért gondolom inkább hardverhez köthető ez a jelenség, mint firmware-hez.
-
crissprivat
senior tag
Köszi a tippeket,de egyelőre nincs nagy kedvem ezzel bíbelődni. Visszaraktam már mindent a régi felállás szerint,úgy elmegy fagyás nélkül a rendszer. Csak egy hosszabb áramszünet lehet akadály,amit már nem bír áthidalni a szünetmentes tápom.
Amúgy a k26/132-es firmware sem rossz,maga a hardver a gyengécske a feladathoz. -
tjsz
senior tag
válasz
crissprivat #13777 üzenetére
Nekem egykoron K24-el gyorsabb volt, mint K26-al.
Ha Shibby féle firmware-hez ragaszkodsz, akkor állj át 140-esre. Nekem is van ilyen (ügyfélnél ill. itthon is), ezzel egészen jó.
Próbáld ki FreshTomato-val!
-
crissprivat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13776 üzenetére
MIPSR1-132 K26 MiniIpv6
-
válasz
crissprivat #13775 üzenetére
K26-os fw-vel próbáltad? Vagy a K24-el?
-
crissprivat
senior tag
Sajnos,mint router,1.32-es shibby tomato-val nem nagyon bírta 1 napnál tovább a kiképzést a linksys. Lefagyott és megállt minden itthon
Igaz,elég sok mindent kellett volna bírnia. (egy családi ház teljes hálózata,pc,ip kamerák,NAS,médialejátszók,AP)
De,mint AP,úgy szépen müködik -
tjsz
senior tag
válasz
crissprivat #13772 üzenetére
DSCP fix felesleges, feltéve ha nem Comcast előfizető vagy. A többi okés.
-
crissprivat
senior tag
Még annyi érdekelne,hogy tomato-ban a tűzfal beállításnál mit érdemes beállítani,vagy maradhat így alapbeállításon?
-
tjsz
senior tag
válasz
crissprivat #13769 üzenetére
Arra ott van a WLAN led.
-
crissprivat
senior tag
Hali.
Az lenne a kérdésem,hogy a routeren a 'cisco systems" gomb tud narancs és fehér színben világítani. Van rá mód olyan beállításnak,hogy pl. narancs színben világítson,amikor ki van kapcsolva rajta a wifi és fehéren amikor aktív a wifi?
Köszi -
crissprivat
senior tag
OK,már megtaláltam
-
crissprivat
senior tag
Helo.
A 841-es tp-link dd-wrt-vel nem kezelte a nyomtatót,nem a wrt54. Wi-fis az epsonom,nem kell hozzá usb port. Azért írtam,hogy vissza álltam a linksys-re,mivel ezzel semmi gondom nincs. Csak volt elfekvőben egy tp-link és gondoltam váltom a g szabványt n-re,de nem jött összeÁ,lényegtelen amúgy a dolog.
Köszi az infót a mac address-ről,de tomato alatt hogyan kell a mac addresst alap értékre visszarakni?
-
tjsz
senior tag
válasz
crissprivat #13764 üzenetére
Elő szokott fordulni, hogy egy firmware upgrade után a MAC address elállítódik helytelen értékre és a wifi scanner alkalmazások a MAC address azonosító alapján rossz hardverként azonosítják. Olyankor vissza kell rakni "default"-ra.
-
tjsz
senior tag
válasz
crissprivat #13763 üzenetére
Szia!
Ezt hogy érted, hogy nem kezelte a nyomtatót? WRT54GL-en nincs USB port. Vagy ez valami hack-elt verzió?
-
crissprivat
senior tag
Erre valaki?
Pár éve kérdeztem,de még nem kaptam rá választ,köszi aki tudja -
crissprivat
senior tag
A múlt 7en próbáltam lecserélni egy 841es tp linkre ddwrtvel,újítani a rendszert,de nem kezelte az epson nyomtatóm. Ezért maradt a linksys.
-
crissprivat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13761 üzenetére
Szia. Hát igen,ahhoz enyhén kevéske. De,mint AP még nálunk jól teszi a dolgát. HD filmeket is lestreamel még mindig akadás nélkül.
Szóval egyelőre marad -
válasz
crissprivat #13760 üzenetére
Üdv!
Remek, de én mondjuk nem sokra mennék vele a Gbit-es DIGI nethez.
-
crissprivat
senior tag
Hali.
Már rég jártam erre,de én még mindig egy 54gl-t használok tomato-val. Már nem is tudom,hány éve -
-
-
gabor_01
senior tag
Van egy ősi WRT54G V3.1 ketyerém. Amióta csak emlékszem DD-WRT volt rajta.
Most vissza kéne rakjak egy gyári szoftvert. (Megvenné valaki és kéri a gyárit vissza rá.)
Hogyan csináljam? Nem szeretnék téglásítani.
Azt tudom, hogy egyes típusoknál létezik direkt visszaállításhoz való verzió.
Köszönöm -
tjsz
senior tag
válasz
Ladislaoca #13753 üzenetére
Asus RT N18U. Természetesen Tomato firmware-el.
-
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Hamarosan 30 megabites netem helyett 60 megás lesz.
Linksys WRT54GL Routerem helyett mit tudnátok ajánlani amivel ki tudnám használni a 60 megabitet?
Árban max 20 ezerre gondoltam. -
tjsz
senior tag
válasz
Yogibear974 #13751 üzenetére
A led-ek alapján meg lehet tudni, hogy van-e fizikai kapcsolat.
Ha van, akkor a DDWRT firmware log-jában kellene megnézni, hogy miért nem kap IP címet. De ennek nagyon sok oka lehet: PPPoE autentikáció esetén jó-e a felhaszn. név és/vagy jelszó, jó-e az MTU érték, fix IP címet kell használni vagy DHCP-n keresztül kap stb.-stb.
-
szebkam
csendes tag
Sziasztok
Tudtok nekem segiteni miért nem akkar fel jelentkezni a netre.
Belépő user psssword oké de az ip: 0.0.0.0
Wrt54gl van szó. -
Yogibear974
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13746 üzenetére
54GL v1.1 mind a 16 MB aktív. Elméletileg! Bár van amit nem használ!
Most, hogy jobban rápillantottam, jelenleg így néz ki!
Rendszer, vagy cache részére van az a kb 1,3MB?! -
válasz
Yogibear974 #13744 üzenetére
Ez pontosan milyen router? Azt hiszem WRT54GS-ből volt 16MB-os verzió, aminél DD-WRT-vel alapból csak 8MB-ot látott, és külön kellett aktiválni a másik 8MB-ot. Ott szintén ilyen jelenséget produkált memória elfogyáskor, hogy leállt a WiFi.
-
And
veterán
válasz
Yogibear974 #13744 üzenetére
Nálam az nvram (ami ugye a kissé megtévesztő nevével ellentétben a flash része) szokott elfogyni, és olyankor a tiédhez hasonló dolgot produkálni: wifi lekapcsol, telnet/ssh alatt az 'nvram show' végeredményként negatív (!) szabad nvram-területet közöl. Innentől kezdve egyéb beállításokat sem jegyez meg. A build ugyanaz, mint nálad, de a hosszú reset megoldja a problémát. Rájöttem, hogy a WAN-adatforgalom naplózása (Status / WAN / Traffic) eszi meg szépen lassan a nem felejtő tárat sok-sok hónap folyamatos működés után. Ezt a naplót törölve ismét lesz elegendő nvram tárhely, és a működés is normalizálódik.
-
Yogibear974
senior tag
-
tjsz
senior tag
válasz
Yogibear974 #13742 üzenetére
Ütemezett (és rendszeres) router újraindítással próbálkoztál esetleg? Melyik verziójú DDWRT?
-
Yogibear974
senior tag
Ált. 97%-os memó. használatnál, ha kevés a 'szabad' hely. Tünetek: elmegy a wi-fi, hiába jelzi, hogy van. Webes kezelőfelület újra angol (ddwrt). Hiába mentem el. Olyan, mintha valami overburning lenne.
Ilyenkor vissza az alap rom és ráfrissít. Restore beállítás backupból. Reset sem segít.
Évente max.1-2x ilyen. Nem tudom mitől van. Annyira nem zavar. Remélem nem nyírom ki a flasht ezel. -
tjsz
senior tag
válasz
Yogibear974 #13740 üzenetére
"Néha újra kell húzni a romot, ha betelik a memó"
Ezt hogy érted? Rendszeresen flash-elni a firmware-t? Illetve hogy telhet be a memó? Megfelelő opciókkal ez kivédhető.
-
Yogibear974
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13739 üzenetére
Köszi! Jó ez még, tökéletesen működik!
Kiszolgál minden egységet! Néha újra kell húzni a romot, ha betelik a memó, de amúgy atomstabil! Akkor ennyire képes a wifi része. -
válasz
Yogibear974 #13738 üzenetére
Mivel ebben a routerben g szabványos wifi van, így az elérhető maximum valahol 22-24Mbps közt van. De ez csak akkor igaz, ha nincs egyéb zavaró körülmény, pl. más wifi hálózatok nem látszanak, és nagyon közel vagy a routerhez, mondjuk egy helységben. Ha már ezek közül bármelyik nem igaz, simán lehet megfelelő ez a ~15Mbps. Ha ez kevés, akkor megérett a cserére a router.
-
Yogibear974
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13737 üzenetére
Ált. le:13-16 Mbps, fel:16-20 Mbps között.
-
válasz
Yogibear974 #13736 üzenetére
Ez többnyire így szokott lenni, WiFi-n a feltöltés nagyobb mint a letöltés. Jelenleg mennyi az annyi?
-
Yogibear974
senior tag
A wifin a feltöltés mindig nagyobb, mint a letöltés! (speedtest) Mit állítsak még be, hogy jobb legyen?! TX power az jó! Antennakat vegyem ki automatikosból?! Kisérletezzek úgy?! Köszi.
-
tjsz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13734 üzenetére
Köszi szépen!
-
Sok féle hardver verzió készült a WRT54G sorozatból, amikben 125 és 240MHz közötti órajeleken ment a SoC, ebből adódhat a nagyobb teljesítménybeli szórás. Nekem is volt több ilyen routerem, WRT54G, WRT54GL, WRT54GS típusok is, anno teszteltem Tomato-val, az eredmény valamelyik hirdetésem alá be is van linkelve, csak sajnos megint döglődik a Hardverapró szervere, nem látszanak a hozzászólások, így nem tudom melyik alatt volt. Ha megtalálom délután belinkelem, de azt hiszem valahol 3800-4000KB/sec körül volt a vége.
-
válasz
mitibi #13730 üzenetére
Itt kaphatsz segítséget: Milyen routert?
-
mitibi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13729 üzenetére
Köszönöm!
Tudnál ajánlani egyet?
-
-
mitibi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Linksys WRT54GL V1.1 - es routerem, és a frissen bekötött 60M netemet, ha a routeren keresztül mérek speedtest - et nem tudom 43Mbs fölé tornászni. Tomato 1.23 volt rajta, de már probáltam a saját gyárival, illetve most a Tomato_RAF_1.28 - al.
Router nélkül 56Mbs mérek, innen kezdtem gyanakodni rá.
Közben olvastam, hogy nem is fog tudni többet, jól értettem, kérlek erősítsétek meg gyanakvásom, sajna új routerben kell beruházni.Köszönöm!
mitibi
-
pedro7
tag
válasz
crissprivat #13725 üzenetére
Köszönöm, de szeretnék a dd-wrt-nél maradni.Abban bíztam van erre valamilyen megoldás, hogy reset nélkül újra menjen a wi-fi.
-
pedro7
tag
Már a második WRT54-es routerem csinálja azt, hogy valamilyen újraindulás vagy áramszünet után elszáll a wifije.
Sehogysem tudom visszahozni csak a gyári reset-el
DD-wrt van rajtuk.Van valakinek ötlete mit lehetne még csinálni, hogy megússzam a reset-et ?
Minden más müködik rajta. -
tjsz
senior tag
-
zss3
újonc
válasz
Intruder2k5 #13720 üzenetére
A szokásos kis ablak mint pl.tomatonál,a böngésző sorban csak az ip,192.168.182.1, az ablakban felül:A(z) http://192.168.182.1 felhasználónevet és jelszót kér. A webhely üzenete: „R1”.... felhasználó: jelszó: és ennyi...
-
-
tjsz
senior tag
User: root, jelszó: admin.
Ha nem ez, akkor bizony
1. húzd ki a 220-ból
2. tarts benyomva a hátulján a reset gombot
3. ne engedd el a gombot, dugd vissza a 220-ba
4. tartsd igy a gombot 30 másodpercigÍgy elvileg törli a beállításait és visszaáll minden alapértékre. Az IP cím 192.168.1.1 lesz.
-
zss3
újonc
Sziasztok! kaptam egy Németországból származó wrt54g v2-t,a felhasználó nevet és a jelszót szeretném megtudni,mert már mindent próbáltam amit csak tudtam,30/30/30 reset semmi változás...a router vezetékesként hibátlanul működik de wifin jelszó nélkül használhatatlan.192.168.182.1 ...ennyi volt a dobozára írva,de felh,és jelszó nem.Ebben szeretnék segítséget kérni,előre is köszönöm!
-
Birki
tag
Sziasztok!
Itthoni hálózatot szeretném helyre tenni. Úgy tervezem megoldani, hogy UPC router WIFI-n osztja a netet és egy WRT54GL router client módban csatlakozik hozzá, ami továbbosztja egy MAC-nak egy okos TV-nek és egy NAS-nak.
Jó helyen tapogatózom ha arra számítok, hogy egy Tomato Shibby firmware-el tudja majd a router az említett client bridge módot?
Ha igen, honnan tudom melyik verzió megy fel 1.4-ből?
Hol találok leírást a custom firmware felrakásáról? -
Yogibear974
senior tag
válasz
Yogibear974 #13708 üzenetére
...bakker, benéztem a topikot! Bocsesz...a router tökéletesen müxik ddwrt-vel. Memó túlcsordulás sincs mostanság :-D
-
Yogibear974
senior tag
Azt vettem észre, hogy most ebben a nagy melegben, ahogyan a telefon egyre jobban melegszik. A kék nilkin szilikon hátlap elszineződött. Konkrétan szürkés 'füstfoltok' jelentek meg rajta a kritikus 'forró' helyeken. (régebben S5 hátlapnál is előfordult.)Annyira nem zavaró, csak esztétikailag. Leszedni még nem próbáltam, ha lehet egyátalán.Ti is tapasztaltatok már ilyet?!
-
tjsz
senior tag
válasz
doberman #13705 üzenetére
Szia!
Próbálkozz nyugodtan a Shibby féle tomato-val. Több mint 1 hete raktam fel egy saját wrt54gl v1.1-re, azóta is szépen működik, teszi a dolgát, ahogy kell. Fontos, hogy kábelen keresztül csináld a frissítést, SOHA ne wifi-s csatlakozáson keresztül (jobb is, ha a frissítés ideje alatt a wifi-t letiltott a notebook-odon)
Itt bővebben írtam a felrakásról ill. találsz infót arról is, hogy melyik firmware megy fel a tiedre.
-
doberman
senior tag
szia.
wrt54gl v1.1 a pontos tipust.
bevallom őszintén nem sikerült másik firm-et rátenni. most AA 12.09 openwrt van rajta. tfpd32 vel próbálkoztam
de szerintem valamit nem jól csinálok: áramtalanít, reset gomb nyomva tart dmz led villog, tfpd - saját gép 192.068.1.2, betallózom az eredeti firm-et (FW_WRT54GL_4.30.18.006_US_20160108.bin, bár ez a Shibby nagyon szimpatikus.), put és nem történik semmi, tehát az a block számláló sem indul el. utána próbáltam: puttyal - telnettel be tudok lépni.vagy inkább másoljam fel a bin-t a routerre majd:
sysupgrade -v -n firm.bin ?Az a baj, hogy azt sem tudom, hogy itt is van e az a "vágott" firm, nem vágott firm dolog.(kabalából itt a soros kábel a táskámban.
)
-
tjsz
senior tag
válasz
doberman #13703 üzenetére
Nincs buktató. Én mind a mai napig ilyen router használok ÉS üzemeltetek. Van olyan, amelyen a régebbi Zarate féle tomato van és van olyan is, ahol már a Shibby féle tomato működik. Egy pontos típus alapján meg tudod mondani, hogy mekkor flash van benne, az alapján pedig a megfelelő firmware-t meg tudod határozni.
-
doberman
senior tag
szervusztok.
kezem közé került egy ilyen kütyü (bezzeg 10 éve mikor fájt rá a fogam...).
Jelenleg AA openwrt fut rajta de nagyon lassúcska a luci rajta. néha percekig várni kell míg a beállításokat elmenti. (kondik, táp ellenőrizve) Normális ez? Luci alól reseteltem, volt vagy 5 perc mire újra indult. - Sejtem én, hogy nem egy mai darab, de ez azért már nagyon lassú. esetleg próbáljak másik firm-et? pl itt ez a tomato.
sosem használtam, gyorsabb lenne esetleg rajta? Ja egyáltalán openwrt-ről tomato-ra mik a buktatók? esetleg egy step by step...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- IPad Pro 11" (3rd gen) 128GB Wifi+Cellular Akku: 93% Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest