Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeva000
addikt
én ezt a giottos gömbfejet használom....D90+markolat+sigma 70-200 és sigma 50-500....Ezzel a fejjel garantáltan szaladgálhatsz az állvánnyal,nem fog lebukni,még csak megmozdulni se....
Állványom szintén giottos MT9361...de nem nagyon kaphatóak itthon. -
szeva000
addikt
válasz Real_Necro #2579 üzenetére
annyit segíthetek,hogy az álvány mellé még számolj kb 15cm-t....nekem 13cm magas a giottos MH1300-621...tripoddal pont 84cm....ezért is adtak 90cm-es táskát gondolom,hogy a nagyobb fejek is bőven férjenek...de kell is.
Az állvány méretét meg gondolom most is tudod....
A másik,hogy ez a fej gyári adatok szerint 15kg-os,pedig ezt az 500-as sigmával+d90+markolattal is lóbálhatom,meg sem mozdul...azért látszik,hogy nem egy olcsósított koppincs.[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz Real_Necro #2575 üzenetére
csináld úgy,mint én a F1-en...elvittem mindkettőt,de a pályára sosem értem ki csak a géppel,mert minden nap a szálláson felejtettem őket....igaz elég volt nekem a hátizsákot cipelni.....
Huuuh,reggel óta kerestem a monopodot és a gömbfejet......kezdtem lemondani róla....de megtaláltam[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz kiskornel #2571 üzenetére
Nah,hogy nyugodtak legyünk mindketten...megnéztem reggel a giottost. Hossz 90cm(ebben pont elfér az 1300-621 fejjel hosszban,tehát nem 81cm és nem is 85...az karcsú ennek az állványnak.
Az átmérő továbbra is 13cm...de felmerült bennem valami....most átmérőt mértél vagy üsszelapítottad a tokot és úgy volt 13cm???Ha igen,akkor más a leányzó fekvése,mert nekem úgy már 20cm,tehát a kör kerülete 40cm,de az akkor is 13cm átmérőben...és bőven bele lehet hajítani 2monopodot a tripod mellé...
Most sokkal nagyobb gondom az,hogy nem találom a monopodot és a fejet....lehet elhagytam a múltkor az erdőben én is???[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz Real_Necro #2569 üzenetére
"Tehát felhúzáskor össze vissza kell igazgatni az állványt (Manfi 055XPROB).
80cm hosszba biztos belefér egy ilyen fejjel és mellé még szegecsekkel.
Viszont a monopodom (Manfi 682B) akárhogy raktam mellé, Nem lehetett behúzni a zippzárat. "...akkor ez mi?...lehet én vagyok már agyilag kiakadva a mai nap után ..
vámon átjött a vaku?én meg lehet visszaveszem az enyémet[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz kiskornel #2564 üzenetére
nem lájtos az,akkor a manfrotto szutyka olyan.....Az MT 9361+vele adott táska és vállszíj.Ott van még a 1300C-621 gömbfej és még a másik giottos MM9670......
Nem hazudok,ha azt mondom,hogy 2ilyen tripod elférne egymás mellett...nah az szorulna esetleg.Nemhogy egy rossz monopod mellette.Abból símán gond nélkül kettő belemenne a tripod mellé.
nem árulás ez,nem is hazugság...egyszerűen el kellene fogadni,hogy a giottos sokkal jobb felszereltségben,így sokkal olcsóbb is.
de ha el nem felejtem,megmérem holnap a gyári tokot.Tuti nincs több 13cm-nél átmérőben...[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz kiskornel #2561 üzenetére
most én sem tudom megmérni,de sztem a giottosomé sincs több átmérő 13cm-nél....és még a monopod is bele van pakolva vígan.
Viszont hosszra tuti nagyobb 80cm-nél...sztem 90 van símán.De legalább az 1300-621-es fejjel vígan elfér.A 80 cm-ben nem vagyok bizta,hogy el is férne. -
szeva000
addikt
válasz Real_Necro #2549 üzenetére
bakker,ez eszembe sem jutott ...van kiskerék,még fékes is....csak meglököm és már gurul is....csak ne lejtőn legyen,mert nem érem utol soha többé
-
szeva000
addikt
válasz Real_Necro #2547 üzenetére
jah,de ez giottoséknál alaptartozék...tehát 3X0ft...az 0ft ...akkor 8k a tüske és kb. 8k a tok.....
én csak magamnak csináltam hosszabb tüskét is,met miért ne,ha már meg tudom csinálni.Télen sokkal jobb az leszúrni. -
szeva000
addikt
válasz Real_Necro #2543 üzenetére
most mit nyavajogsz ennek???...nem megmondtam,hogy a manfrottod 2X annyiba fog fájni a végén?
ott volt a jó giottos.....
de valószínű,hogy a 3 annyi...a giottosnál tudom,hogy ha elhagyod ott darabra is van,még anno néztem 2k alatt volt ha jól emlékszem...persze azóta megoldottam...nem sz*r aluból,rozsdamentesből esztergáltam egy méghosszabb tüskét,mint a gyári.... -
szeva000
addikt
válasz kiskornel #2491 üzenetére
jóóó,de írtam,hogy ha nem vált nagyobb dslr gépre
Azért ott már te sem ajánlanád egy 70-200mellé a 20k-s állványt
Ez nekem is feltűnt,hogy nem nagyon van giottos mostanában....csak nem értem miért..pedig egyértelműen a legjobb ár/értékkel bíró állvány.[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz HollyBoni #2486 üzenetére
Így van,akkor panoráma kell inkább neked....De akkor minek vettél fényképezőt???
Amit linkeltem,az jó kb.Persze az is 140cm+a középoszlop kihúzható.(amit azért nem árt elkerülni a gyengusz állványoknál,mert hamar bemozdul minden)
Ennyiért jobbacskákat össze lehet szedni ebay-ről...
Ha meg már komolyabb kategóriában agyalsz,akkor Giottos,Manfrotto....de azok már egy fejjel 60k körül kezdenek.
Én Giottosokat használok...kiváló állványaik és fejeik vannak....Árban még jóval a manfrotto alatt vannak,persze ebből is 50-60k egy nagyon jó párosítás.[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz HollyBoni #2484 üzenetére
Hááát ne várj csodát egy 10k-s állványtól...sztem mérlegeld,hogy esetleg gépet akarsz e majd a közeljövőben cserélni.Esetleg egy komolyabb dslr-re.....Akkor inkább gyűjtögess még jócskán.
A másik....gömbfej vagy panorámafej kell e mellé???Úgy meg aztán végképp halott ügy a 10k-s kategória.
Ebay-en van pár jó minőségő aránylag olcsón,ha esetleg érdekel és nem félsz onnan vásárolni.
Az itthoniakból talán ez elfogadható lenne neked. -
szeva000
addikt
válasz Balinov #2476 üzenetére
sztem ne sajnáld...a gömbfejet én is sz*rrá szoktam húzni....főleg ha az 50-500 van rajta...
ráadásul így ránézésre ezt a súlyt símán vinni kellene.
bááár most nézem...gömbfejjel 1.6kg?????azéer ezt nem hinném ...
nekem a giottos állvány és fej együtt kb 3,5kg körül van.[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
-
szeva000
addikt
-
szeva000
addikt
válasz feco100 #2468 üzenetére
Nomeg egy normális gömbfej is közelebb van 1kg-hoz...ami már alapon az állványt terheli...azért ez sem elhanyagolható.Főleg kihúzott középoszlopnál...
Ezért is érdemesebb kissé magasabb állványt is venni.Én is a 9361-en nem is nagyon szoktam kihúzni,mert símán elég a magasság.A portrémarkolattal meg főleg[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz Balinov #2467 üzenetére
persze,ha rámegy,menet stimmel,akkor ennyi.
De nem D90-ed van???(most hirtelen úgy rémlik)...Én néha használom a d10-es menüt(exposure delay)
esti fotónál néha nagyon jó.
nappal is jó,ha van idő várni
Báár én nem vagyok bizta abban,hogy maga az állvány is nagyon erős,ha bemozdul egy 18-105-el. -
szeva000
addikt
válasz feco100 #2465 üzenetére
A 9351 gyengébb és picit alacsonyabb,mint a 9361,de símán elbírja a panát,meg egy dslr-t is.
Inkább már szélsőséges viszonynál jöhet elő a baj,beremeg...vagy szél miatti instabilitás.
A gömbfejben is a 10kg-os elég,ha nem egy nagyobb 2-3kg-os telével szaladgálsz.
Talán még most kapható ez a típus: [link]
Állványnak én ezt jobban ajánlanám...ez atomstabil lesz neked örök életre :[link][ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz feco100 #2461 üzenetére
Én egy Giottos MT9361-et használok egy giottos MH1300-621C gömbfejjel.Ezen a sigma 50-500 sem mozdul el,nyugodtan vállra merem kapni az egészet egy D90+portrémarkolattal.
Nézz szét,hátha van valakinek egy nem lestrapált darab vagy itt is szokott lenni eladó néha.
Egyértelműen sztem a legjobb vételek egyike ez az állvány.Esetleg próbáld meg a 9351-et,az azért gyengébb valamennyivel.Vagy a 9271-et....De a gömbfejjel ne nagyon spórolj...ha valami telében is agyalsz,akkor kb 15-20kg-os teherbírású kelleni fog.
Monopodom szintén egy Giottos MM9760. -
szeva000
addikt
-
szeva000
addikt
válasz Santiagain #2456 üzenetére
nem volt azon tele,hanem egy síma 18-105....az is halott ügy.
A giottosaimnál hála égnek az 500-as telével felrakva sincs gond...persze ezek tényleg 60k-s állványok.
Egyébként tuti azt a gépet elbírja,mert a havernál próbáltam,annak egy pana FZ20 van és azzal használja...de szél ne legyen,mert nem egy nagy stabilitással rendelkező állvány....mondjuk ennyiért csodát ne várjunk. -
szeva000
addikt
válasz Santiagain #2453 üzenetére
huuu,egyszer ráraktam a D90-et ilyenre.....nem is merdtem a vázat elengedni
-
szeva000
addikt
Néha nekem is kikészül a csuklóm rendesen már a váz+markolat és a 70-300-tól....azért vannak hátrányai ennek is...de legalább kinéz valahogy
Ha most lenne lóvé,meg is venném az 50-es obidat...de az csak jó 2hónap múlva lesz sajna...sokba volt ez a sigma még kintről is....igaz majd 200-at spóroltam így[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz DarknessHope #2402 üzenetére
A Giottos 9361 és Giottos 1300-621c párossal tuti jól jársz.....de sasjna együtt nem a 30k kategória.
Nem csalódnál benne,mint azok sem csalódtak még akik megvették.Sztem a legjobb vétel ebben a kategóriában.Ezzel merem én is hurcolászni a D90-et. -
szeva000
addikt
válasz DarknessHope #2391 üzenetére
először is nem ártana egy árat megadnod.Most csak állvány kellene igazán vagy gömbfej is?
-
szeva000
addikt
válasz DarknessHope #2389 üzenetére
és szted az az állvány makrózni jó lesz az instabilitása miatt???ilyen 3kg körülit egy szellő is beremegtet.
-
szeva000
addikt
válasz kemalboy01 #2382 üzenetére
Én elagyalnék egy Giottoson is...MT9361.Nem azért,mert nekem az van,de ahhoz jár vállszíj és táska is.Nomeg qrva erős.Az áraik meg szinte megegyeznek.
-
szeva000
addikt
válasz kemalboy01 #2357 üzenetére
azért jó lenne,ha bővebben kifejtenéd,hogy miket tervezel még venni obiból,mert nem hiszem,hogy állványból érdemes lenne egy alulméretezettet venned.Akkor már többet ér még gyűjtögetni egy komolyabbra.Azok meg a 30k duplájába lesznek fejjek kb.
-
szeva000
addikt
válasz kemalboy01 #2352 üzenetére
csak állványt vagy fejet is hozzá?
-
szeva000
addikt
háát az a 3,5kg-os teherbírású állvány tényleg elég karcsú.
Egy obinál már az erőkarokkal is számolgatni kell,és egyből kijön,hogy egy 1,5kg-os gép még egy 8kg-os fejet is bedönt.Persze ha csak függőlegesen használod,nem fordítod semerre a fejet vagy a középoszlopot,akkor nem hiszem,hogy gond lesz.
nekem a 300-as obival a 15kg-os giottos fejet is jól meg kell tépni,hogy felmerjem kapni vállra.[ Szerkesztve ]
-
-
-
szeva000
addikt
majd meglátod,mikor a D90+markolat lebukik róla és jó esetben csak az obi koppan
Sajna egy ilyen géphez illig egy normális 15-20kg teherbírású fej.meg egy kb 10kg-os állvány.Egy gyengébb állványon már az expókor bemozdul a váz.
most nézem mit írtam az előbb..az MT és az MTL a különbség a csavaros és pattintós változat között.[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz SkyLaci #2101 üzenetére
hidd el,nekem volt egy ilyen hama állványom...kib*sztam....a másik.ha állványt veszel egy dolog,de akkor most nem érné meg befektetni egy örökké tartóba?Mi lesz ha gépet cserélsz?megint veheted a 60000-es állványt,ha nem akarod széttörni a felszerelésed....
De ha tényleg nem akarsz rákölteni,akkor menj be valahová és rakd rá a gépet,próbáld ki.Ha neked megfelel...akkor jó.
De ne is álmodj,hogy jobb lesz mint kézből...mikor lenyomod az expogombot befog mozdulni,annyira instabil az ilyen occsó állvány. -
-
szeva000
addikt
válasz k78chriss #2073 üzenetére
Hidd el,nem éri meg spórolni.A Giottos meg tényleg nagyon jó cucc.Megveszed és sokáig használni fogod boldogan...Én a régi állványomon néha nem mertem elengedni a D90-et portrémarkolattal és 300-as obival....inkább nem kockáztattam tovább.Erre nyugodtan rá merem bízni a gépet (nekem is Kornél segített,hogy milyen kategóriát is keressek és mondhatom,hogy ennyiért sztem a legjobb vétel ez az összeállítás.Nomeg pár emberke már évek óta nyúzza és kutya bajuk.)
Majd arra az 500-as sigma képekre kíváncsi lennék...majdnem vettem nemrég én is,de inkább most berendeltem egy 90-es F2.8-as tamront,mert én makrózni szeretek még mindig....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest