- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asustor NAS
- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Adobe Photoshop
- YouTube
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olomlovag
tag
Sikerült találnom használati útmutatást. Megkaptam a választ! Köszönöm Alex91 a segítséget! Jó lesz!
-
Olomlovag
tag
Alex91! A típusa Huawei Echolife HG 8345H ruting módban. Azt írják Wi-fi képes 2.4 . Ennyit infót találtam róla.
-
Olomlovag
tag
Alex91!
Köszönöm a gyors választ én is gondoltam erre.
Mennyire lesz így biztonságos a Wi-fi a telefonok területén? Vagy ez nem függ össze?
Annak idején azért vettem csak a Routert, hogy itthon biztonságosan használjam a Wifit, és ne kelljen a telefon szolgáltatójának a Netjét használnom. Mert ugye nincs élet net nélkül. Ha az egyik szolgáltató kidől.
Javíts ki a hülyeségeket beszélek. Abból is tanulok. Vagy legalább is megpróbálok.Üdv
-
Olomlovag
tag
Üdvözlet!
Remélem jó helyen vagyok.
Panelból vannak a falak és a jelenlegi router eddig megfelelt az igényeimnek. 2 telefon használja, és egy asztali PC.
Nagyon nem vagyok jártas ezen a téren, és elnézést, ha a kérdést sem teszem fel jól.
Ma kötöttek be hozzánk egy Digi 1000 FTTH-t. Vezetéket az általuk adott Huawei készülékig cseréltek. Tehát a lakásban a régi kábel maradt. Jelenleg egy TP-LINk 841N wireless 300 router-hez csatlakozik. Onnan tovább a gépbe. A kérdésem az, hogy 80 Mbs a sebességteszt eredménye. Mi szükséges ahhoz, hogy magasabb legyen a kihasználtság? Lehet, hogy nem csak router, hanem megfelelő alaplap is szükséges, esetlegesen kell UTP kábel is ? Most tervezem a 10 éves gépem cseréjét, és szeretném úgy összerakni, hogy a jövőre nézve is megfeleljen az elvárásoknak. Ami max egy plusz PC-t vagy laptopot jelentene a jelenlegi igénybevételhez képest.Köszönettel
Olomlovag
-
Olomlovag
tag
válasz
Intruder2k5 #43847 üzenetére
Üdv Intruder2k5!
Köszönöm szépen a segítséget, nekiesek a tanulmányozásnak. Meg kellett egy kis megerősítés, hogy jó helyen gondolkodom.
Olomlovag
-
Olomlovag
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Életem eddigi részén köldökzsinóron szívtam magamba a világ tudását. Fogalmam sincs mi fán terem a megosztás tudománya. Vásároltam egy Wifi képes Tabletet és szeretném úgy használni otthon, hogy közben ne kelljen bekapcsolnom a számítógépet. Telecom-os 30 Mbit / sec-es internetem van, és ahhoz egy Hauwei Echolife HG 850a adja az elérést optikai kábelen. Panelrengetegben lakom, és 10 - 15 méteres körzetben " jónéhány Wifit " látok. Két - három fal közepette stabil helyzetet hogyan tudnék teremteni úgy, hogy a későbbiekben lenne esetlegesen még egy kábeles számítógép csatlakozásom. Valaki routert valaki acess point-ot javasolt. Igyekeztem utána olvasni a barátom " gügye " segítségével, de teljesen képzavarban és tanácstalanságban szenvedek.
Eddig egy TP-link 841-N-ben láttam hasonlóságot elképzeléseimmel az olcsó kategóriában, de nem tudom mire számíthatok a többi felhőlakót illetően.Elnézést kérek a hosszú és zavaros mondandómért.
Köszönettel
Olomlovag
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Dobozos Lenovo YOGA 7 2in1 ultra7-155h 16gb ddr5 1tb ssd OLED 120hz 2,8K
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest