Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Ez frissebb: FreshTomato WiKi & https://freshtomato.org/
[ Szerkesztve ]
-
M3nt0R
tag
Köszi!!
A helyzet egy nagyon picit érdekesebb: a legjobban a wifi a földszinten kell, viszont a Digi az emeleten jön be. Mindent az emeleti iroda szobába szeretnék összefuttatni, de ott a gépek kábelezve lesznek. Az emeleten max arra kell wifi hogy a hálóba nyomkodni tudjuk a telót. Meg ha néha beülök a fotelbe az irodába a laptoppal.
Szóval kb ilyet tudok elképzelni:
- bejön a digi az irodába
- onnan kábellel lemegyek a nappaliba a földszintre a digi routerből
- arra teszek egy bika Asus-t (AX56 vagy 92-t)Viszont gyanítom lentről nem lesz elég erős fel a wifi jel, tehát fentre is kellene egy router, de oda overkill-nek éreznék még egy AX92-t. Elég lehet valami egyszerűbb ami tudja az AiMesh-t és szeretik majd egymást a 92-vel?
-
blakey
titán
Az nincs feljebb, csak árban.
Kevesebbet bír az AC68U.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
CocooN-z
őstag
Csak megvettem az AC1200G+ -t. És a hálóba ez sem jut be. Ám ha már van 1-es wifijel, akkor az AC képes eszközök tudnak menni ~20-60 mbit-el, ám sokszor van hogy egy disconnect / forget és reconnect segít csak. Egy légtérben és mellette lévő szobákan megy. A kérdéses háló érdekes...mert csak kb 5 méterre van az eszköztől.
Sok előnnyel bír ez a kütyü azért, sokat tud. VPN, Guest, AC, Wifi Schedule, és még ez meg az
[ Szerkesztve ]
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
-
-
-
haddent
addikt
Köszi mindenkinek!
4. Nyilván, viszont bizonyos eszközök/routerek/frekvenciák jobban kedvelik eztvagy azt a csatornát, mivel az adott hullámhossz "finomhangolása" 1-1 csatorna amennyire én tudom, azaz kicsit tovább van "osztva", így kialakulhat minimálisan optimálisabb és kedvezőtlenebb hullámhossz
-
MODERÁTOR
-
Predator2
addikt
Valamivel el kell vinnem a routertől az ac-ig a jelet nem? Azt meg utp kábellel tudom megtenni. Ahoz meg, hogy ne legyen csúnya/láb alatt végig kell furkálni a házat.
A többieknek is köszönöm a választ. Sajnos nincs megoldás a problémámra.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Predator2
addikt
Annak idején akartam rá nagyobb antennákat venni, de lebeszéltek róla, mert hogy hangosabban kiabál majd, de az adatot nem küldi tőle jobban, vagy valami ilyesmi. Helyette vegyek egy ac-t de ahhoz meg szét kellene furkálni a házat, amit nem szeretnék.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
istvanszucs
tag
A router WAN oldala a kábelmodemhez csatlakozik. A vezetékes LAN oldalon csak a NAS van, amelynek nincs wifi adaptere. A wlanra sok eszköz csatlakozik, többek között az Linksys.
A Linksys mögött a switch, a switch mögött több eszköz. Az viszont gyanús, hogy ha a hálózati térképen nézem a klienseket, akkor a switch mögött levő eszközök ugyanolyan MAC cím alatt jelennek meg, ráadásul az egyik IP cím (a Samsung TV) kétszer is megjelenik:...
E8E:27:22:82:A1 192.168.1.104
E8E:27:22:82:A1 192.168.1.103
E8E:27:22:82:A1 192.168.1.104
...Nekem nem világos, hogy miért.
-
istvanszucs
tag
Köszi szépen, de sajnos pont ott vagyok ahol az elején...
Az ASUSnál AP van beállítva a WDS fülön, a T-Linken most Bridge with AP (WDS kikapcsolva), erre, ha megszólítom valamelyik T-Linken lógó eszközt, vagy magát a T-Linket, akkor...
Nov 7 19:15:41 kernel: br0: received packet on eth1 with own address as source address
Aztán egy rövid idő után a T-Link meg a mögötte levő eszközök is elérhetetlenek lesznek
-
istvanszucs
tag
Találtam, követtem és így jutottam a leírt helyzethez. Persze nem segít(ett), hogy más néven nevezik látszólag ugyanazt a működési módot még egy márkán belül is és hogy ellentmondóak az instrukciók, úgyhogy továbbra is szívesen venném a segítséget.
Tehát van egy (ASUS) router amely csatlakozik az internethez (továbbiakban ASUS). Van egy TP-link eszköz amelyet a routerhez wireless módon szeretném csatlakoztatni (továbbiakban TP-Link), hozzá pedig egy switchen keresztül több wired eszköz csatlakozna.
Nincs szükség arra, hogy hozzá vezeték nélkül további eszközök csatlakozzanak.Keresztkérdések:
A TP-link eszközön melyik működési módot kellene beállítanom. Client? Ha Client akkor kapcsoljam be a WDS-t? Bridge with AP? WDS repeater? Universal Repeater?
Az ASUS routeren, amely az internethez csatlakozik AP-t állítsak, WDS-t, vagy hybridet annak függvényében, hogy a másik oldalon WDSt, vagy WDS repeatert adok meg? Ha WDS-t adok meg, akkor kölcsönösen kell megadnom a MAC címeket és összekapcsolnom az eszközöket, vagy csak a TP-Linket kell az ASUShoz kapcsolnom.
Köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Oczu
senior tag
Mondjuk ezt a kérdést inkább ide
Másrészt, nekem nem másol sehová semmit, hanem lejátsza
[ Szerkesztve ]
-
robagp
tag
Hello!
Ezt nem tudom mi: "esetleg vehetsz helyette AP-t, ha kiakad aprón fillérekért"
A routerra írnál példát /ami jól is működik/, mert nem vagyok járatos benne, és azt se tudom hogyan kell majd beállítani.
Hogy működik a router-es verzió? Wifi-t vesz és wifi-t ad tovább, vagy veszi a wifi-t és kábelen adja tovább?bambano: Sajnos ahol meg tudom venni ott túl drága 20-30e huf.
Jedster: akkor létrehoztam a lehetetlent. 3 eszközre lenne leosztva. Mind egyformán látja-nemlátja mód között ugrál, de ha elhúzom 3m-t akkor folyamatos a jel mindegyiken.
-
félisten
Nagyon bízom benne, hogy az idő a keresztkompatibilitásnak dolgozik. Ebbe persze bármikor beleköphet egy hasznos / rosszindulatú fejlesztés az anyaoldalon, de bízom benne, hogy a jövő versenyét nem így akarják megnyerni a nagyok.
Üdv: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
mattew
tag
Köszönöm mindkettőtök segítsègèt!
1) Igaz nem jól fogalmaztam meg a kèrdèst. Nem a fogyasztásra, hanem a melegedèsre gondoltam, illetve a hdd "járatására". De gondolom ha a sebessèg hasonló akkor ez sem mutat jelentős eltèrèst. Pontosan milyen fájlrendszer ès szoftver az ideális (win7 alatt my computerből androidon es-file explorerrel nyitom meg az ftp tartalmát)?
2) Laikus kèrdès: ha publikus de nem fix címem van hogyan tudom távolról lekèrni azt? (Pl ha nem othonról szeretnèm megnyitni a hdd-t, akkor hogyan tudhatom meg hogy a szolgáltató èppen milyen ip-t osztott nekem, vagyis hol èrhetők el a fájlok)
4) Arra gondoltam, hogy a router asszimetrikus antennákkal nem működik olyan jól, de úgy tűnik az elmèletem nettó baromság volt, bocsi.
3-5) Ès openwrtvel megoldhatók? (Fogyasztás illetve látogatott oldalak loggolása)#37322 MaCs
Elsősorban filmek, zenèk közös tárjakènt illetve amolyan kèt gèp közötti cloudkènt (bemásolom a fájlt a laptopról az asztaligèphez mondjuk egy óra múlva odaülő szemèly meg megnyitja, használja esetleg pendrivera rakja) kèpzeltem el. Elsősorban a 0.5 ös elèg lassú feltöltès illetve az idősebb családtagok kènyelme (a mappa fogalmát ismerik a cloudot nem, ez az elèrès my computerből nem nehezebb mint a my documents megnyitása) motivált. Vagyis nem tárolnák rajta pótolhatatlan adatot (vagy van másolat gèpen, vagy ugye google a barátunk). Erre gondolom elèg biztonságos az ftp is? Igazából ha nem számít a módosítás dátuma akkor van jelentősège a dátumcserènek?Elnèzèst az offèrt jobbnak tartottam itt válaszolni mint más topikban, így elkerülve, hogy aki írt nekem nem látja a választ.
[ Szerkesztve ]
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.
-
Jedster
tag
Hát... inkább úgy látom, hogy néha nagyon gyengén van implementálva. Legalábbis gyárilag. Például a fórumon ajánlott N12D1-es típus repeater üzemmódját gyárilag mindenki felejtse el, mint time sensitive megoldást. DD-WRT, OpenWrt, paradicsom, stb. lehet, hogy jobban megoldotta, de az egyszeri felhanálónak - aki csak megveszi, és úgy használja - nem tudnám jó szívvel ajánlani. Nem volt még kedvem végigkísérletezni az összes rendszer összes üzemmódját, de gyakorlatilag a DD-WRT-s Client/Client-Bridge üzemmód minden ilyen jelismétlős igény kielégítésére megfelel, és stabilan üzemel. Feltételezem a többi custom firmware is. Én a repeater és WDS üzemmódokat inkább kerülöm, ha lehet. Az észrevétlen le/felcsatlakozás pedig nálam sosem merült fel, mint igény.
-
Jedster
tag
Ezek a készülékek is S&F (Storage n Forward) eszközök. Tehát tárolják és továbbítják az áramló adatot. Az N-es szabvány nem támogatja az MU-MIMO technológiát. Ebből következik (többek között), hogy a repeater először rácsatlakozik a routerre, lebonyolítja az adatcserét, majd egy idő után továbbítja. Hogy mekkora pufferrel, milyen időközönként, az megvalósítás kérdése. Tapasztalataim szerint, a sávszélesség határa alatt jóval is megfigyelhetők időszakos lag spike-ok. Nem feltétlenül van így minden routerrel és firmwarrel, de nem árt felkészülni rá, mert az online gaming, VOIP és stream szolgáltatások igencsak megérzik ezt.
A kliens mód pont-pont kapcsolata sokkal tisztább felállás ebből a szempontból. Ott csak a router áll több készülékkel kapcsolatban. Pl. DD-WRT-s megoldásnál a kliens mód stabilan 1-3ms között növeli a pinget, nincs akadozás. Sőt, ott a client-bridge üzemmódot is stabilnak találtam.
-
Integra
titán
értem, köszönöm, akkor marad mindenképpen a zte mint adsl modem és erre megy rá majd egy másik router.
közben böngésztem az asus oldalán a routereket és alul bal oldalt az oszlopban van egy olyan rész, hogy lefedettség (ultimate, legjobb, jobb és jó) - ez gondolom azt jelenti, hogy a hatótáv mely routereknél a legjobb.
közben rátaláltam erre a kütyüre, amelyen 9dbi antennák vannak. a kérdés az, hogy vajon ha az ember vesz egy routert, akkor arra külön az asusnál megvehetők ezek a 9dbi antennák, hogy még jobb legyen a router hatótávolsága?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
jeni
félisten
igen ezen gondolkodtam,hogy hardveres javulásnak,FEJLŐDÉSÉNEK,tecnikailag lesz-e előnye az Asus-nak a D-Link-el szemben?
a fogyasztással nem foglalkoznék mert az harmadlagos,még a melegedéssel sem,mert azzal sincs gondom.szinte 24/7-ben üzemel a routerem UPC 120/10-s csomagban.
ezek szerint nem nyerek vele semmit,csak mikor elromlik,de ott van a bőséges garancia idő rá! -
BullZeye
veterán
Szomorúan hallom :\ Csak azt hittem, hogy a beállítást, miszerint "melyik országban vagyunk" át lehet állítani valami custommá, hogy erősebben küldje a jelet.
(#26558) Intruder2k5
WR841ND-n még usb sincs, hogy tudok rákötni egy külső vinyót, vagy pendriveot torrentezésre? O.o
Ahogy a ASUS RT-N12 D1-n sincen :\Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Integra
titán
jelenleg a t-home által adott adsl2+ modem van, ez a zte 931 v2 zxdsl készülél, egy adsl modemes n-es wifi router, beépített antennákkal. nem tudom áthelyezni, az adott szobában kell lenni, ami az iroda. viszonylag a ház közepén van a router.
a távolságot amúgy nagyjából tudom, mert a házimozi-hifi rendszernek is internetre van szüksége és odáig már nem ér el a hatósugara, ezért jelenleg úgy oldottam meg, hogy a netgear wnce2001 wifi adapter a nappaliban a dohányzó asztal alá van behúzva hosszabb usb kábelen és táppal, mert ott még nagyjából stabil a jel. de ez nem lehet tartós megoldástehát első lehetőség, hogy veszek egy komoly adsl2+ wifi routert, aminek külső antennái vannak és cserélni lehet nagyobb teljesítményűekre minden gond nélkül. én alapvetően csak linksys/cisco párti vagyok, de a cisco is ráfeküdt ezekre a beépített, nem bővíthető antennás készülékekre. nekem egy cisco e4200-as routerem van, profi, de nem adsl modemes, így azt nem tudom kipróbálni normálisan a másik házban. és nem találtam még külső antennás cisco routert ami megfelelne, de járok ennek is utána. kellene találnom bp-en egy cisco forgalmazó boltot, ahol valóban megtudják mutatni a készülékeket és mi melyikre képes.
természetesen jó lenne engedély nélküli eszközökkel megoldani az egészet.
a telek nagy, 1600m2 és nem szabályos téglalap telek, de mondjuk úgy, hogy egy irányban kb 500m2-t biztosan lekéne fedni egy 180 fokos sugarú körben. elektroszmog szerintem itt azért nem sok van mivel erdős terület és a szomszédos családi házak is messzebb vannak....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
csili123
csendes tag
-
barotisanyi
csendes tag
Igen, vannak esetek, amikor tényleg felhasználó oldali a probléma, de azért sok esetben maga a router a ludas. Egyébként jól mondod, remek lenne ha mindenki megtehetné, hogy Linksyst, vagy asust vesz, mert akkor legalább csak a user hibákból fakadó problémák lennének, a routerekkel általában nem lenne gond, hiszen ezek eggyértelmúen magasabb minőségüek mint a dlink meg a tenda vagy a tplink és társaik.remek , hogy kapsz szaloncukor árban routert, de utána ilyen fórumokat kell bujnod, hogy vmi teljesitményt kicsikarj belőle,mire sikerül addigra kb.elromlik. ez nem csak a routereknél van így, hanem az élet minden területén.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Több városban ismerek embereket, akik megelégedéssel használják ilyen környezetben a tp-link routerüket. Jómagam is közéjük tartoztam, míg lehetőségem volt rá. Ez a nehasznájjátépélinketpppoevelmerelütavillamos is csak egy újabb féligazság, egy újabb belemagyarázás.
Akkor ennek titkát megoszthatnád vele is, biztos örömmel fogadná!
-
MODERÁTOR
Csak az igazat írtam, illetőleg a saját véleményemet! A TP-LINK az a típus, ami ezekkel nem képes már működni, más routerek viszont jó eséllyel még igen! Amúgy nem mellesleg sok DIGI előfizetőnél is jelentkezik hasonló probléma, ahol még modem sincs, csak egy bejövő LAN kábel, és egy TP-LINK router! Mondjuk az igaz, hogy a DIGI szerelői hajlamosak B szabványú kábeleket behúzni, de itt megint csak az az eset áll elő, hogy a TP-LINK az, ami ezt a legrosszabbul tolerálja!
Amúgy köszönöm a kiegészítésed, de majd ha úgy gondolom, hogy egyeztetnem kell veled mielőtt leírok valamit, akkor meg foglak keresni előtte!
-
Darbo
tag
nem tudom milyen beállítási gondom lehet, a routert már többször konfoltam újra, a lassulás jellemzően csak esténként jelentkezik, de már akkor is tapasztaltam amikor 1 asztali gép és a nas volt csak bekapcsolva. a nas nem töltött le , csak fel 20 k val mégis az online játék keményen laggolt.más esetben a notin egy lap betöltése fél perc volt majd a noti újra csatlakoztatása után azonnal megjavult.
Főként azért gondolom, hogy router gond lehet, mert kb tavaly nyáron volt hasonló gondom, de akkor már rendszeresen szakadt is a net, elvittem szervízbe a routert, mivel még belefér az 5 évbe, ahol firmware frissítésen esett át, és azt követően mostanáig nem volt baja -
legenda
az első biztos, a második talán...
a wifi témában is nyomja - másik rgisztrációval -, hogy csak a linksys!
ideje lesz már ismét aprítani!
már egy ismerős gyártói illetékesnek is írtam - persze csak poénból -, hogy kell nekik ez a kéretlen reklám, vagy sem, mert esetlegesen több kárt okoz, mint hasznot![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
B.Ricsike
őstag
Hát szerintem nem tesztelték 3-4évig folyamatosan. Persze, téma lezárva, gondolom nem adja fel a szolgálatot, nem félek tőle! De érted, lehet valami alkatrész pár év folyamatos melegség után bedobja a törölközőt. De lényegtelen, ott se hülyék dolgoznak, biztos minden kivan találva frankón.
Intruder2k5 : Mennyire szükséges a modding? Sokkal jobb lesz tőle a ketyere? 3 pontban letudnád írni, hogy miért érdemes? Átlagos napi használat mellett is van értelme? Nálam leginkább a torrent megy éjjel-nappal. Van még rajta egy IPTV azt csókolom.
-
fricc_
tag
Köszi, az sejtettem hogy egy router nem lesz elég, sőt inkább AP-ben gondolkozom és ha jól sejtem ott sem egy darabba, viszont nem találtam arról infót hogy mondjuk egy "átlagos" Tplink AP" mennyi klienst bír kiszolgálni, mielőtt totál belebonyolódik a csomagkezelésbe. :-)
Ja most olvasom krealon válaszát, erről az ökölszabályról még nem hallottam, de megszívlelem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
1. Ezt elfogadnám, de a probléma a CPU-ban rejtőzik. Sajnos nem elég gyors a router ennyi csomaghoz már. Leesik a kliensek között az átvitel. Tesztelve van. Amint egy kliens-kliens átvitel marad már kellemes 80MB/s átvitelt tud, de több kliens egyidejű másolásnál már a netezés is problémát jelent egy másik gépen.
(pl. kliens <- 80MB/s -> kliens, kliens <- 80MB/s -> kliens, kliens <-> internet)2. Nem lehetetlen. Üres csatornákon próbáltam. Ugyanazon jobb a WRT54G. Vagy gyenge az adó vagy kis nyereségű az antenna hozzá. De nem vacakolnék vele, valami erősebbet vennék.
[ Szerkesztve ]
-
-
InFRaReD
csendes tag
De, értem én Egyértelmű hogy a routert a nethez választod, ez a jelenlegi problémám - azon kívül hogy kezd befosni a routerem - hogy ha pld letöltök vmit akkor bukom a sávszél elég nagy részét wifin, mert ugye egy 80Mbites netből legjobb esetben kirántasz 10-11MB/sec sebességet, de ez semmit sem ér, ha egy G szabványos router az 54MBit elméletiével ezt neked 2,5-2,6MB/sec-kel továbbítja a céleszközhöz (noti, telefon, konyhai robotgép ).
És ugyanitt jön számomra képbe a NAS, ami ugyan kábellel csatlakozik a routerhez, az ám ha én arról olvasni akarok WLAN-on, akkor kurvasokat számít.
Tehát olyan N szabványos routerra van szükségem (hamár az összes Wifis eszközöm szintén tudja az N szabványt) ami ezt a problémát oldaná meg. Az számomra is egyértelmű, hogy külső antennás modellben kéne gondolkozni, a router nem lakberendezési tárgy, kb leszarom hogy kilóg-e belőle 3 antenna. -
InFRaReD
csendes tag
és ki fogja szétszórni wireslesen a forgalmat? egy switch-csel baszhatom. A jelenlegi routerem haldoklik, nem stabil, ráadásul csak 54Mbit-es a WLAN része, ami meg egy 80/30-as nethez egyébként is lassú, mert akkor bottleneck hogy öröm nézni. Tehát mindenféleképpen egy routerre van szükségem jelenleg. A NAS miatt meg fontos hogy gyors legyen mind a LAN mind a WLAN része.
-
vargalex
félisten
A samba megosztást szerintem a legelső verzió is tudta. Később került bele az ftp, dlna, illetve nyomtató támogatás. Máskülönben az első verzió mire használta volna az USB-t?
A másik dolog inkább 1501N-nek szól: a két külön részre osztást régen feltalálták. Úgy hívják, hogy router+NAS (azaz 2 külön eszköz).
Alex
-
vargalex
félisten
Hi!
Ne felejtsd el, hogy a TL-WDR4300 gyári firmware-val hardware-os NAT-ot tud (switch támogatja), tehát bőven a WNDR3700-as throughput-ja fölött tud!
Illetve korábbi hozzászólásod kapcsán azt is érdemes megjegyezni, hogy OpenWrt-vel az 1043ND-t nem fogja megakasztani a 70/70 net párhuzamos le/feltöltés esetén sem.
Alex
-
gyulank
addikt
Úgy, hogy nem tudom, mi a W-L, és ezen kívül úgy, hogy nem csak olyan szempontokból szeretném összehasonlítani, amikről nem tudom, hogy mik, hanem, hogy miben jobb az egyik, és miben rosszabb a másiktól, és mennyivel.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Bluerainbow
Közösségépítő
Nem akarom teljesen kicsavarni , most nem is megy pl csak 60/45 el. Én inkább a letőltési részt használom. Nem nagyon torrentezek , feltöltés pedig oda kell ugy tudom.
Most pl ahogy irtam direktben 60/45 a speed , routeren keresztül 9/12 A youtube alig megy 480 p-be.
Több pénzt nem igazán fektetnék bele , nem kell nekem maxon mennie a le feltöltésnek , csak a mostanitól azért legyen jobb. Ne okozzon már problémát ha videózok a youtube-on meg bekapcsolja a párom a netet böngészésre a laptopon.
Tájak fotók emlékek - https://www.facebook.com/2barangolo
-
gyulank
addikt
A TL-WDR4300-as mondjuk megéri sebességileg? Erről nem találtam adatot az 1. hozzászólásban.
[ Szerkesztve ]
-
Bluerainbow
Közösségépítő
Romániai vagyok. Itt az Rcs-Rds nevü társaság (nálatok talán Digi néven fut) biztositja a netet. Nekiek tulajdonképpen 2 fibernet csomagjuk van otthoni feljasználásra. Az egyiket ugy nevezik 50 megás , a másikat 100 megás. Na ez az 50-es csomag. Kb 18000 ft és tartalmazza a netet , meg ingyen mobil és vezetékes telefont.
Viszont , milyen routert vegyek ? Olvastam valahol a gigabites routerekről , az kell nekem ?
[ Szerkesztve ]
Tájak fotók emlékek - https://www.facebook.com/2barangolo
-
Cobretti13
tag
Szia.Azért vettem ilyen router mert fateroméknál is ez van kb 5-6 éve és valami tomato fw-vel stabilan működik a mai napig.3 asztali erőmű+1 laptop nyúzza szerencsétlent.Mennek a torrentek online játékok orrba szájba (faterom+2öcsém full kocka mind)+3androidos telo zte blade/2dbgalaxi mini.
Ettől jobb ajánlás nekem nem kell!2év alatt 16 vagy 17ezret költöttem 2 fos Tp-re.
Most mond meg hogy tényleg túlárazott e.Én megmondom:
ha minden évben veszek 5-6k körül valami hulladékot akkor az 6 év alatt (amit már bizonyított a Linksys) 30-36ezer kb ha jól számolok.Most megvettem ezt 19-ért osztva 6 évvel= 3300ft/év.(ennyiért még fost sem kapok).Ja és azt még nem adtam hozzá hogy hányszor hívott párom,hogy mi a sz@rt csináljon mert nincs net.Én meg kint vagyok németben(roaming).Lehet hogy ez nem tud 10000000Mbit/sec -et,DE EZT ÖSSZERAKOD ÉS ENNYI.
S3 / MSI GX 620 / Miskolc
-
Topikgazda
Én csak a személyes tapasztalatomat írtam le egy belső antennás Linksys-szel de azt is hozzátettem, hogy a körülmények erősen befolyásolhatják a vételt. Úgy gondoltam, hogy az általam vázolt helyzetben elég szép teljesítményt nyújtott így is.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Töki bácsi
aktív tag
Jó, világos. Olvasgattam fórumokat, és tényleg elég sok helyen szidják a TP-Link routereket. Inkább tényleg rááldozok 1-2 ezressel többet, ha a tapasztalatok alapján megbízhatóbbak más gyártók termékei. Jelenleg a Linksys E900-as modell mellett vagyok, 9000ért tudom beszerezni.
osu-no seishin
-
gyulank
addikt
Ha ha ha... Hirdetésben láttam, és azért kérdeztem, hogy a táp-e a különbség. Definíció: minél olcsóbb. De kapcsolóval lehet kikapcsolni, vagy programból? Én kapcsolóval gondoltam, és csak a WiFi részét. 5Mbps, de ha változna, akkor nem szeretnék újat venni, ezért minél nagyobb sebességűt akarok, hogy azon ne múljon, hogy képes-e rá. Amúgy túlfeszültség védelem akad a routerekben?
-
Topikgazda
-
deakdzso
csendes tag
Köszi!
Remek hír, hogy működik az USB megosztás, megkönnyíti majd az életet. A kulső HDD amit rá akarok kötni egy saját tápos WD asztali, szóval azzal nem hiszem, hogy gond lesz, de akkor lesek inkább táposat.Igaz, árat nem mondtam, de most, hogy már segítettetek belőni, hogy merre gondolkodjak, kb egy max 15K-t reálisnak érzek, USB HUB-bal együtt.
Ennek függvényében változik amit ajánlanál, vagy te is a TP-Link 842ND -et mondanád?Eladó Vsonic VSD3 új kábellel.
-
MODERÁTOR
(bár van egy tomato speedmod, amivel állítólag nagyon megy az 54gl, de minden mással megakad 30Mbps körül)
Bár WRT54GL-el nem volt módom kipróbálni, de WRT54G v2.2-vel igen, ami szintén az egyik legerősebb HW a sorozatból, de sajnos teljesen az sem igaz, ami ott le van írva! 40Mbps főlé azzal sem ment, és ez DHCP-s kapcsolat volt, úgyhogy PPPoE-vel még ennyi sem lett volna! Ettől függetlenül azt mondom, hogy egy nagyon jó kis router, stabil, megbízható, de csak olyan vegye meg, akinek néhány éven belül kizárt dolog, hogy FiberPower, DIGI, vagy valamilyen optikai nete lesz! 20-25-ös ADSL/kábel netig tökéletes, ha normális áron jut hozzá az ember, és nem annyiért, amennyiért ma árulják újonnan!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hardcore café
- Bestbuy játékok
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen okostelefont vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- ASUS USB3.0 HZ-3B Docking Station
- Kishibás! HP laptop - 15.6 - Radeon - DDR4 - SSD
- iPhone 14 PRO MAX 256GB space black APPLE.HU számla! 2026 január 10-ig Apple garancia! Akku 88%!
- Eladó bontatlan új állapotban lévő Deagostini és Hachette előfizetői ajándékok
- Kutya és macska kozmetikai nyíró és olló szett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest