Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
misirulez
senior tag
Sziasztok
Picit összetettebb problémám volna, amire megoldást keresek.
EU-n kivul elek, de tavmunkaban vagyok es fontos hogy a szgepem EU-s IP cimmel rendelkezzen, anelkul hogy a szgepemen barmilyen VPN futna.
Régebben egy tomato firmwares asus routerrel csatlakoztam, kulonbozo VPN szerverekre, több kevesebb sikerrel rendszeresen szakadások a router procija maxon pörgött es forro volt.
Egy ismerosom tanacsara beruhaztam egy "mango" GL-inet routerbe ez valoban "modernebb" de azert ez is többször megakad. Néha az internet szakadás oka, hogy a router megröccen ilyenkor a menüjében sem lehet belépni. de ez viszonylag ritka.
A munkám sajátosságából fakadóan, 1-1 internet szakadás ami akár csak 1masodperces is, minimum 10-20, de szerencsétlenebb esetben 100-200 dollárba is kerülhet.
Ezért nagyon fontos, hogy a netem stabil legyen, nem kell hogy gyors de lehetoleg sose, vagy csak nagyon ritkán szakadjon meg.
Mivel 7-8 különböző helyrol is bereltem már VPS szervert próbaként, nagyjabol tudom hogy a nagyobb cégek közül szinte egyik sem tud olyan internetet nyujtani ami sose szakadna meg.
OVH cloud bizonyult a "Legjobbnak" mert naponta "csak" 1-2 szakad meg pár másodpercre, de igazabol mindegy is hogy mennyi időre szakad meg mert a szoftverek amikkel dolgozom mind ujrainditást igényelnek egy net szakadásnál ami garantáltan drága mulatság.
Egy ideig probalkoztam, egy Bp-i lakásban csináltam egy kis vpn szervert, de a gond az volt, hogy olyan internet kapcsolat volt ami naponta változtatta az IP cimet, ami miatt a router ledobott a vps szerverrol.
Ezután egy másik helyen próbálkoztam ahol fix IP cimes router volt, de ott is rendszeresen ledobott a router, úgy hogy a lakásban egyébként volt internet es nem változott az IP cim.
Szóval a problémám megoldására több ötletem is van, de szivesen fogadnék más ötleteket is.1 legegyszerűbb:
találni olyan vps szolgáltatót ami szinte soha nem szakad meg 1 masodoercre sem. (OVH cloud jelenleg naponta 1-2 szer 1-2 masodpercre szakad kb. fix 500-800usd havi kárt okozva)
+ a GL inet routeremet lecserélni valami komolyabb cuccra ami szintén lehetoleg soha ne fagyjon ki.2 bonyolultabb
egy Bp-i cimre olyan internetet bekötni, ami fix IP cimes (ha jol láttam ilyet csak céges szolgáltalásként lehet kötni) vagy korlátlan mobilnet (???)
továbbá erre egy olyan routert beuzemelni ami szintén -stabilan- tud vps szervert mukodtetni, tehát ide is szükségem lenne tippre hogy erre milyen router a legjobb, összeghatár nelkul.ahol most elek ezek a routerek viszonylag könnyen elérhetőek, de nyilvan tudok rendelni mashonnan is csak azoknak több honap kell mire megérkeznek
TP-link Archer C6 - 40usd
TP-Link AX1500 - 60usd
TP-Link Archer EX220 - 50usd
TP-Link Archer AX73 - 150usd
TP-Link Archer C80 AC1900 - 65usd
TP-Link AX3000 - 120usd
TP-Link EX511 - 60usd
D-Link AC1750 - 125usd
D-Link AC3000 - 170usd
HUAWEI AX3S - 55usd
HUAWEI AX3 Pro WS7206 - 100usd
TP-Link Archer C6 AC1300 - 55usd
TP-Link Archer C50 V3 - 40usd
Archer AX72 Pro - 200usd
ASUS RT-AX88U Pro - 400usd
TP-Link Archer GX90 - 260usd
Asus RT-AC67P, AC 1900 - 140usd -
misirulez
senior tag
Sziasztok
Láttam, hogy léteznek sim kártya foglalatos routerek, azt nem tudom hogy ezek közül melyik képes arra, hogy alapból a WAN portól a sima netet használja, és csak akkor váltson át 4g-re hogyha az alap internet valami miatt megszakadt. és közben fusson a routeren végig egy vpn kliens. Tehát egy internet szakadás ami nálam szokott lenni néha 1-2 percig tartó azt leredukáljam a lehető legminimálisabbra. Sajnos nekem egy 10 másodpercnél hosszabb internet szakadás nagyon drága tud lenni.
A legmegbízhatóbb megoldást keresem.
Jelenleg Asus RT-N18U routerem van ezen fut egy vpn kliens. van usb aljzata rágoogliztam hogy arra rá lehetne-e dugni a mobilomat és azon futna USB-s internetmegosztás, de nem találtam ilyet. ki is próbáltam de semmi.
Csinálhatnám azt is, hogy a mobilt a PC-be dugom, csak ugye akkor nem VPN-en keresztül csatlakozna. a PC-n pedig nem futhat VPN kliens.Továbbá lenne még egy kérdésem. Létezik olyan router amin egyszerre több vpn kliens is futhat, és különböző LAN kiemeneteken más-más VPN fut? Bocs a béna megfogalmazásért, remélem érthető a kérdésem. Laptopot és PC-t használok egyiknek Mo-n kell lennie másiknak Fro-ban, de én közben egy 3ik országban vagyok. Ehhez jelenleg két különböző routert használok, és azon futnak a vpn kliensek. Jobb lenne csak egy router és abban egy 4g SIm kártya arra az esetre ha net kimaradás lenne.
Köszi a válaszokat
Üdv, Misi -
misirulez
senior tag
válasz Gubek-Einste #83129 üzenetére
Szia
Meglévő router mellé szeretnék egy másodikat, a második szgépemhez, aminek a beállítását rendzsergazda intézi. Annyi kérése volt felém, hogy olyan routert szerezzek amire a tomato felrakható.
Annyi még, hogy most itt Budapesten venném a készüléket, de később 110V-ról használnám, nem tudom mennyire jellemző a gyártóknál a 110/220V gyári adapter, vagy külön van US/EU kiadás más adapterekkel.
Kerethatár nincs, de nem szeretnék feleslegesen több pénzt a kelleténél kiadni. -
misirulez
senior tag
Sziasztok
Olyan routert keresek amire lehet Tomato-t tenni.
Bőven elég a legegyszerűbb is. Csak legyen megbízható.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5
- Billentyűzet gondom van
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest