- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
Igazad van, most azt írja, hogy az is AiMesh képes. Reggel 8:10 kor ugyanezen oldalon néztem én is, (most lecsekkoltam a böngésző előzményeim!) akkor a gyártói oldalon az szerepelt, hogy nem tud Mesh-egni. /vagy elnéztem/.
Így már az is ajánlott, ha olcsóbb, mint az AX55 akkor vehető. -
kiir
tag
válasz
BB9000 #95046 üzenetére
Az Asus RT-AX53u és haverja, az Asus RT-AX1800u igenis AiMesh-képes. Nézd csak meg a hivatalos honlapon:
https://www.asus.com/Networking-IoT-Servers/WiFi-Routers/ASUS-WiFi-Routers/RT-AX1800U/HelpDesk_BIOS/
https://www.asus.com/Networking-IoT-Servers/WiFi-Routers/ASUS-WiFi-Routers/RT-AX53U/HelpDesk_BIOS/
-
BB9000
senior tag
válasz
pappkarcsi #95041 üzenetére
Az AX1800U nem valami jó ajánlat az AX55-tel szemben, mert most 3000 forinttal olcsóbb ugyan, de nincs AiMesh képessége. Van rajta USB port, de azzal együtt is egy zsákutca.
Sokkal inkább AX55 , pláne akkor, ha gondolkodsz a Mesh-en is. -
Luc01
csendes tag
Sziasztok az Asus AX 1800-nak van USB csatlakozója, az tudja kezelni a nyomtatót? Gondolkodom a Mesh rendszeren is de 50-60eFt-nál nem akarok többet költeni és kellene a nyomtató csatlakozási lehetőség is. Ha erre van valakinek egy anyagilag barátságos ötlete azt megköszönném.
-
pappkarcsi
senior tag
LOL
Most hogy vége az AQUA-nál az akciónak, az AX1800U, aminek az eredeti ára 38 ezer volt, akcióban 25, ma már csak 23 ezer !!44! [link]
Ma kellett volna átvennem, de az eső miatt kértem egy nap haladékot, erre látom, hogy még 2 ezerrel olcsóbb..
Annyi ennek az AX1800U-nak a hátránya, hogy ha jól látom, hogy csak 2 magos, és nem támogatja a MESH-t, de 23ért valójában nem rossz ajánlat..
Az AX55 26k, az AX58U 37k -
sysrq
őstag
Az lehet, a Digi meg minden előfizetőnek lobogtatja hogy támogatja a vásárlást. Csak ezért meglepő nekem hogy nincs semmi róla. A második routert azért nem vetem el, a hálószobák a legmesszebb vannak az erkélytől, a lakás meg körbe van kábelezve cat6-al, tesztelem majd egy köztes ponton is.
-
Tompika777
senior tag
Senki nem esett senkinek, nem is értem ezt honnan vetted?
Jószándékból lett írva, hogy ne vegyél még egyet belőle, mert felesleges (azt te írtad, hogy tervezed).
Amúgy meg nem a levegőbe beszélek, nekem egy TP-Link AX55 router van OneMesh-ben egy TP-Link RE300 és RE315-el. Tehát tapasztalatból is tudom a korlátait,annak ellenére, hogy én még vagyok elégedve. De azt el kell ismerni, hogy az Asus rendszere sokkal rugalmasabb, és mivel ott a Mesh rendszer részei között adott a kábeles kapcsolat is,ennek köszönhetően stabilabb, és ha olyan eszközök vannak integrálva, akkor gyorsabb is a hálózat. Tehát emiatt ajánlják elsősorban az Asus-t ha több készülékből kialakítandó egységes hálózatról van szó. -
sysrq
őstag
De szépen nekem estetek, Szabeszka csak azt kérdezte kinek van tapasztalata a tp 53-al, gondoltam jelzem nekem majd lesz. Jó dolog az asus tudása de nekem úgy tűnt csak egy routert szeretne venni. A TP meg 27.5 ezer a digiseknek. Ám tévedtem.
-
Tompika777
senior tag
Ha a routerből tervezel venni még egyet a meglévő mellé, mert OneMesh-t szeretnél, akkor ne verd magad felesleges költségbe, hiszen a TP-Link OneMesh két router között nem működik, csak egy OneMesh képes router és OneMesh képes wifi hatótávnövelő között. Ráadásul ha a OneMesh-t is ax-esnek szeretnéd,abból egy db hatótávnövelő kb a router árában van, de lehet drágább.
Tehát két router között nem működik a dolog, kábeles kapcsolat nem megoldható a OneMesh hálózatban. Ezért is szokták az Asus-t ajánlani. -
sysrq
őstag
-
baro32
aktív tag
válasz
Essejó #95031 üzenetére
Figyelj én nem vagyok szakértő ezekben csak a saját tapasztalataimat szoktam bizonyos esetekben segítő szándékkal megosztani remélem érted.
Igen igazad van abban hogy a két készülék nagyon messze van egymástól tudásilag.
Én csak a sebességre szerettem volna rávilágítani mert ugye én aszt vettem ki a kérdésből és nem a távolság volt a beszéd tárgya vagy rosszul értelmeztem? -
baro32
aktív tag
válasz
misimagaki #95025 üzenetére
Igen sajnos ezekben el lehet kicsit veszni sajnos
Példaképpen: ASUS AC1200G+ Gigabytes meg minden nem hozta még az 500-as netet sem nem hogy az 1000-est , ellenben az ASUS AX5400-ra meg azt írják hogy akár elég lehet az 1000-es net-hez most én itt a WIFI-részét írom ne hogy belekeveredjünk -
-
Szabeszka
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #95022 üzenetére
Köszi a segítséget!
@Bacuzus: ha jól olvastam itt a fórumban, akkor legegyszerűbben ez az AiMesh-sel működik, szóval akkor marad az Asus. :)
-
-
Zoltn
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy az évente megtartandó Lan partymra vennék új routert. Eddig kábelekkel vacakoltunk de immáron mindenki csak notival jönne és száműznénk a drótokat. Max 10 készülék csatlakozna. Kivitelezhető ez wifin? Nem tudom számít e de csak régi játékokat futtatunk, mint Q3, UT, WC3.
És ha már itt tartunk nyilván a házból is felszámolnék minél több kábelt. Tv, erősítő, telefonok, nas, mediaplayer, pc, noti, ps, xbox, klimák, szóval vannak eszközök bőven. 1000es digi netem van. 100nm családi haz téglából. A router majdnem a ház közepén lenne.
Nincs kinezve semmi elkezdtem bongeszni a kinalatot es elvesztem.
Köszi a segítséget. -
Bacusuz
őstag
válasz
Szabeszka #95013 üzenetére
"A ház 90 m², a routert az egyik sarkában tudom beüzemelni"
Ekkora terület lefedésekor igen csak figyelni kell a jó elhelyezésre, nem merném mondani hogy elég lesz egy router főleg a ház másik végében a korrekt sebességgel való kiszolgáláshoz. Ha nem lesz elég akkor marad a 2 router esetleg Meshben. -
-
baro32
aktív tag
válasz
macii97 #95015 üzenetére
Nem nagyon értek hozzá megmondom őszintén én azért is vettem az AX5400-at hogy biztos hogy kiszolgáljon , lehet egy olcsóbb szériával sem lőttem volna mellé de én biztosra szerettem volna menni.
Értsd úgy hogy veszek valami olcsóbbat mondjuk 25-35körül és ha nem hozza azt amiért kicseréltem az előzőt akkor még nem vagyok előbbre inkább vettem egy jobbat gondolván hogy ez majd kiszolgál és úgy néz ki bejött mert hozza is sőt annyira okos sok funkcióját nem is fogom használninekem ennyit megért.
-
Multibit
nagyúr
válasz
misimagaki #95000 üzenetére
Ez mellé még párosul az is, hogy a noti amivel mértem ez is ennyit tud - HP 745G3. Szóval teljesen félrevoltam vezetve az eszközeim által.
Ezt hogy derítetted ki? A korlátos TP-Linkkel? Esetleg a HP-be ment közvetlenül a szolgáltató kábele? Volt egy öreg 2011-es Lenovo-m, ami a vérszegény CPU-jával is hozta a gigabitet LAN-on belül. Persze nem ő intézte a PPPoE-t. -
Szabeszka
aktív tag
Sziasztok!
Router vásárlása előtt állok, a gyári Digi (1000 Mb) nem annyira acélos wifin. A ház 90 m², a routert az egyik sarkában tudom beüzemelni.
Végig böngészve az összefoglalót arra jutottam, hogy főleg az Asus-t ajánljátok, nekem eddig tapasztalatom csak TP-LINK-kel van. Nem gamerkedem, nem kell csillogó-villogó külső, nincsen okosotthonom, a cél egy NAS, pár telefon, egy laptop és néhány wifire kapcsoló kamera korrekt sebességgel való kiszolgálása.
Az Asus RT-AX58 lenne a max árkategória (bestbyte, emag akciós 38ért), de ha én, a leírt setuppal egy AX55-tel nagyság rendileg ugyanott lennék, ami azért olcsóbb, akkor azt választanám.Esetleg az előző hozzászólásban jelzett akciós TP-LINK Archer AX53-ről mi a vélemény az Asus-hoz képest?
Köszi a segítséget előre is.
-
pappkarcsi
senior tag
Digiseknek a
27.5k TP-LINK Archer AX53 (AX3000) GIGABITES ROUTER
15k TP-LINK Archer C80 (AC1900) GIGABITES ROUTER#95009xdpeti0
Én is az RT-AX55 és az AX1800U között agyaltam, de nekem sikerült megrendelni, az utóbbit. Ha nem azt, akkor az AX55-öt venném. Nálam is kezd döglődni a tplink korábbi routere, plusz az Asus szoftvere ránézésre és 5 perc nyomkodás után is sokkal komolyabbnak tűnik. -
woodworm
veterán
válasz
misimagaki #95007 üzenetére
Az egy tájékoztató szöveg, hogy router módban alapértelmezett a dhcp szerver és a címfordítás. Ezeket ki lehet kapcsolni és ettől érdemben ez a szöveg nem fog változni. A hwnat a címfordítás hardveres gyorsítása, a korábban említett szolgáltatások nem működnek vele együtt, ezért olyankor automatikusan kikapcsolódik.
Az új gui-n változott a neve, NAT Boost opciót keress a Rendszereszközök, Rendszer paraméterek oldalon.Ha továbbra sem működik, akkor a Router gondok vagy a TP-link topikban kérj segítséget, mert ez a router nem csak ennyire képes, tudja a gigabitet.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
misimagaki #95005 üzenetére
És mi van a hardware NAT-tal?
https://www.tp-link.com/us/support/faq/540/ -
misimagaki
aktív tag
válasz
woodworm #95001 üzenetére
Qos volt, nem régen kapcsoltam be, de csak azért, hogy lássam a Tetherben a sebeségeket.
Már kikapcsoltam,. Decemberben volt egy hálózatbővítés, akkor kezdtem el mérni, akkor még nem volt Qos, és már akkor sem tudtam belsőhálón nagy sebességeket elérni.Hwnat-ról olvastam már Tp-Link fórumokon. Nem találtam erre utaló lehetőséget a routerben.
-
baro32
aktív tag
-
BB9000
senior tag
válasz
A telekomos szerelő "szembesítése" miből állt? A sebességméréseknél a gyanútlan felhasználót egy ravasz róka simán be tudja vinni az erdőbe, ha akarja.
Meg kellene nézni azt a komplett rendszert, mert nem csak a C7-ben lehet hiba. Elsőként a Telekom eszköze és a C7 közti kapcsolatot kell ellenőrizni. Abban három helyen lehet hiba:
1: C7 ,
2: kábel,
3: T-s modem/router.
Ha ez rendben van, akkor meg lehet vizsgálni a hálózat további elemeit. -
woodworm
veterán
válasz
Egyszerűen ki van kapcsolva a hwnat a routerben. Nincs valamilyen szűrés bekapcsolva (qos, szülői felügyelet)?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest