Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
bizi990
senior tag
válasz Gubek-Einste #45898 üzenetére
Köszi, még agyalok,mert most kicsit magához tért a router, legalább is nem annyira gáz.
-
gigollo
tag
válasz Gubek-Einste #45898 üzenetére
Köszi a választ, az a baj, hogy maximum 10.000 em van rá.
-
Topikgazda
válasz bizi990 #45884 üzenetére
Minden antennának azonosnak kell lennie és egy helyen is kell lenniük, nem nagy távolságban szét választva.
Az új eszköznél mindenképpen előszór a gyári antennákkal tegyél próbát.
Ha ki van építve a kábelezés szintenként akkor a legjobb megoldás ha a jelenlegi megy a felső szintre, az új pedig majd a netre csatlakozó/elsődleges eszköz lesz.#45886 gyulaitomika
Igen, ez egy router funkcióval is rendelkező ONT.#45893 Gazsi00
Ajánlott router-ek 20k-s határral:
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
5 GHZ-s wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9
A teljes sebesség wifi-n csak AC eszköz párral lesz meg.#45894 TmsBlgh
Wifi hatótávra/sebességre nincsen semmilyen garancia, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mennyi is lesz az annyi.
Ha már új router-t veszel akkor az legyen gigabites portokkal szerelt, az USB igény miatt pedig leginkább itt vannak ajánlott eszközök.
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9
TP-Link router-ek esetén a gyári firmware alatt a gépre telepített programmal működik a nyomtató megosztás, Asus alatt nincsen ilyen korálozás.#45895 gigollo
Ehhez a nethez már gigabites portokkal szerelt eszköz kellene, a legolcsóbb ilyen eszköz a TP-Link 1043NDv2/v3, további ajánlott eszközök 20k-s határral:
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U
5 GHZ-s wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
ZergeXDHun
csendes tag
válasz Gubek-Einste #45877 üzenetére
WR740N v1 , nem egy mai darab
-
gigollo
tag
Szia max 100megás digi net mellé
-
TmsBlgh
csendes tag
Sziasztok!
Leirnam roviden a helyzetet:
Adott egy ketszintes csaladi haz, a haz egyik also sarkaban van bekotve a t-home-os modem-router (50mbit le es 5mbit le) es jelenleg rakotve egy TP-Link TL-WR941ND, a t-home-os srac lotte be a dolgokat de annyira, hogy meg a TP-Link beallitasait megsem tudom tekinteni mert nem adja ki az admin feluletet sem... na de a problemak:
- gyakran nagyon belassul vagy meg is all az oldalak betoltese
(en arra gondoltam, hogy nem birja kezelni a tul sok eszkozt, ~10-12 eszkoz, torrent nem megy ilyenkor)
- a hatotavolsag, foleg felfele haladva szinte katasztrofalis
(tudom, hogy a falak korlatozzak elegge de azert szerintem nem akkora a haz, hogy ne lehetne megoldani)es ami meg jo lenne:
- szeretnem a nyomtatot is a halozatba kapcsolni (hp laserjet cp3235)
- illetve, jo lenne usb-n tartalmat megosztaniTudnatok nekem janlani valamilyen routert ami megoldja ezt a ket problemat, illetve a jo lenne dolgokat is?
A segitsegeteket koszonom!
Udv,
Tamas -
rayoliviero
veterán
240-es UPC nethez milyen router ajánlott? Sajna az Ubee (vezetéken) lefagy mindig torrent alatt, ha full sebességen megy, amúgy különösebb bajom nem lenne vele.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Mega_106 #45891 üzenetére
nekem rt-ac56u van jelenleg, a szekrény tetején sem melegszik, terhelés alatt sem.
rt-ac87u típusból még csak néhányat tettem ki, de amennyire néztem, azok is teljesen rendben vannak.
bordázva vannak ezek rendesen.
a wrt1900ac is jó típus amúgy, csak a marvell miatt nem mindenki preferálja - asus is van ilyen.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Mega_106 #45889 üzenetére
adott kategóriában az rt-ac87u lenne az, amivel nekiugranék, abban 1 GHz kétmagos + 500 MHz kétmagos proci, illetve 256 MB + 128 MB ram dolgozik.
nagyon végszükség esetén rt-ac68u vagy rt-ac56u, ezekben 800 MHz kétmagos proci és 256 MB ram van, visítva ezek is elbírhatják, ha nem ró minden - vagy túl sok - eszköz egyszerre komoly terhelést a routerre.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz bizi990 #45882 üzenetére
bizonyos esetekben elég, ha a router és az ellenoldal tudja, a köztes kiterjesztőnek nem muszáj, megfelelő beállításokkal úgy is működni fog.
Mega_106; szia, ez már nem kimondottan otthoni elvárásoknak megfelelő router kategória, vagy ha igen, akkor annak a teteje, mert 25 - 45 ellenoldali eszköz már nem kevés.
mennyi lenne a rászánt összeg?[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
félisten
válasz Multibit #45879 üzenetére
Nem feltétlenül reménytelen az a három szint / egy wifi-forrás.
A minap egy négy szintes lakásban próbálgattunk egy Asus TR-N18u-t.
A második emeletre telepítettük a routert, fölötte csak fafödém, alatta viszont két porosz süveges födém ennek megfelelően 60 cm-enként egy vastag I-vassal.
A külső antennákat megdöntve a legalsó szinten is 50 Mbps wifisebességet mértünk, stabilan.Persze rengeteg az ismeretlen, de egy próbát megérhet.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
gyulaitomika
tag
Huawei hg8245h
egy ilyen típusú készüléket szeretlek fel.
ez megfelel annak, amit írtál? hogy router is egyben?Intel Core i7 14700KF @ 3.4Ghz | Asrock Z790M PG Lightning/D4 | GeForce RTX™ 3080 VENTUS 3X 10G OC LHR | Kingston HyperX Predator RGB 32GB @ 3200mhz | be quiet! Pure Power 12 M 850W | Kingston SSD M.2 NVMe KC3000 1Tb | Toshiba 2TB HDD | Sharkoon RGB Slider White
-
Mega_106
újonc
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Olyan routert keresek ami képes kiszolgálni 25-45 db gépet (pc, telefon, tablet) valamint külső merevlemezről HD ill. 4K videókat képes streamelni.
A csatlakoztatott eszközök jelentős része csak 802.11n-t tud. Emiatt fontos, hogy ne csak 802.11ac-n tudjon jó sebességet produkálni az eszköz.Előre is köszönöm!
-
bizi990
senior tag
válasz Gubek-Einste #45883 üzenetére
Szuper
Akkor most már végleg nem tudom merre lenne érdemes elindulni. Notebook csere hamarosan lesz, most megnéztem elvileg telefonom is tudja illetve családban már mindegyik közel 3 éves, lassan cserélve lesznek.
Most két TPLINK (nyereséget nem tudok, ~30cm) +1 kínai 40cm-es csodaantenna épp átlövi a 3 szintet. Kábel van minden szinten. -
Topikgazda
válasz bizi990 #45882 üzenetére
Ha mindenképpen antennát akarsz cserélni akkor olyat vegyél ami csak 2,4 GHz képes mert 5 GHz-s és dual band antennát nem könnyű beszerezni.
Inkább router legyen a másodlagos eszköz is, később még jól jöhet a tudás és hardverben is erősebb mint a sima AP/repeater eszközök.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bizi990
senior tag
válasz Multibit #45879 üzenetére
Kábelezés van egy régebben kigondolt hálózati megoldásra.
Akkor roaming továbbra semmegoldott Jelenleg a router a földszinten van, korábban volt egy AP (router és volt repeater is) vezetékkel összekötve a routerrel, de csak sz@rabb lett az egész. Most nagy antennákkal átlövi a 3 szintet, csak fent már elég gyenge.Ahogy nézem nekem mindenképp külső, cserélhetős antennás kellene (2,4GHz is).
Az a baj, hogy az összefoglalóban lévő Wifi részt nem értem, nem tudom melyikkel járok jobban (Pl.: Teljesértékû Dual Band AC WiFi (szimultán 2.4 GHz - 450 Mbps & 5 GHz - 1300 Mbps), 3x3:3 MIMO).szerk: közben jöttek újabb hozzászólások,amit köszönök!
5GHz mindenképp legyen. Mehetek 30 fölé is, csak jó legyen.
Kábel van a szintek között.
Kali: két router kell vagy elég ha a router tudja és mellé teszek egy repeatert AP módban vezetékkel összekötve?[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz bizi990 #45878 üzenetére
nem maga az android a hiba forrása, hanem a készülék konkrét típusa számít, valamelyik támogatja, másik meg nem, de ez nem csak android esetén van így.
más kérdés, hogy nem csak a felcsatlakozó eszköznek kell ismerni és kezelni adott funkciót, hanem a router...stb. esetén is adott kell legyen a funkció;a fenti képet egy rt-ac56u router adminisztrációs felületén készítettem, de sok más típus is tudja, 20 e ft környéken például az rt-n18u is.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
Ekkora terület lefedezésére több eszköz kell majd, lehetőség szerint kábeles kapcsolattal egymás között.
Ha nincsen igényed/eszközöd 5 GHz-re akkor inkább válasszál egy csak 2,4 GHz-t tudó eszközt.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Multibit
nagyúr
Három szintre nem lesz elég egy router a stabil, gyors nethez. Több eszközre lesz szükséged, amelyeket vezetékkel kellene összekötni (ergo födém fúrás).
Mivel 3 szint van a lakásban, ezért régebben próbálkoztam AP-vel és repeaterrel, de android nem igazán támogatja, nem váltott megfelelően a két wifi között. Ha esetleg erre már van vmi megoldás...
[link] -
bizi990
senior tag
Úgy néz ki TL-WR1043ND WiFi része meghalt, szakaszosan és alacsony sebességgel megy, de inkább még annyit se.
Nagy sorházi lakás (kis alapterület, de 3 szint), sok eszköz (5 android, 2 Wifi + 3 Gb PC, 50Mb internet). Fontos a nagy hatótáv vagy cserélhető antenna és persze gigabit. Egyéb szolgáltatások USB-ről nem érdekelnek, van nas mellette. 5GHz jó lenne bár jelenleg egyik pc, telefon se tudja (ha jól tudom).
Nézegettem az ajánlott routereket, de nem tudom a fentiek szempontjából van-e különbség az olcsóbb és drágább routerek között.
Mivel 3 szint van a lakásban, ezért régebben próbálkoztam AP-vel és repeaterrel, de android nem igazán támogatja, nem váltott megfelelően a két wifi között. Ha esetleg erre már van vmi megoldás...
Nyilván jó lenne 20 körül maradni, de 40-ig mehet illetve ha utolsót is tudná, akkor még feljebb mennék.
Tudnátok vmit ajánlani? -
Topikgazda
válasz gigollo #45866 üzenetére
Milyen net sebesség mellé kellene?
Ennyiért az Asus N12 D1 vagy a TP-Link 841ND az ajánlott.#45875 ZergeXDHun
Most milyen eszköz van használatban?
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9#45876 gyulaitomika
Ha a kapott szolgáltatói eszköz router is egyben akkor használható a switch is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gyulaitomika
tag
válasz Gubek-Einste #45865 üzenetére
És ha veszek egy sokportos switch-et, amiből megy mindenhová, az kezeli a 120mbps netet, igaz?
max megy ki belőle egy router, hogy legyen itt is wifi.Intel Core i7 14700KF @ 3.4Ghz | Asrock Z790M PG Lightning/D4 | GeForce RTX™ 3080 VENTUS 3X 10G OC LHR | Kingston HyperX Predator RGB 32GB @ 3200mhz | be quiet! Pure Power 12 M 850W | Kingston SSD M.2 NVMe KC3000 1Tb | Toshiba 2TB HDD | Sharkoon RGB Slider White
-
ZergeXDHun
csendes tag
Sziasztok
Albérletbe kellene egy megbízható routert 60 megás net mellé, wifiről csatlakoznánk mindannyian kb 8 eszközzel.
Mostani nemigazán szeret lag mentesen működni .
20-25knál többet nem szánnánk rá, mit ajánlanátok ?
Előre is köszönjük[ Szerkesztve ]
-
p81er
csendes tag
válasz Multibit #45872 üzenetére
és mi a különbség ez http://digistar.hu/cikkek/reszletek/pag_cikkreszletek.aspx?CIKKID=24519 és ez [link] között
Gigabyte H97M-D3H, i5 4690, Alpenföhn Brocken Eco, Gigabyte GTX960 4GB WF2, Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz Vengeance LP, Super Flower FX 550W Bronze, LG 23MP47HQ-P
-
p81er
csendes tag
válasz Multibit #45868 üzenetére
Ezt is olvasom ott:
Fontos megjegyezni, hogy ha egy router nincs az ajánlott router-ek között, az NEM azt jelenti, hogy nem ajánlott. Ha olyan router-t néztél ki, ami nincs a listán, akkor kérdezd meg a Milyen routert? topicban, hogy érdemes e azt a modell-t megvásárolni!
Gigabyte H97M-D3H, i5 4690, Alpenföhn Brocken Eco, Gigabyte GTX960 4GB WF2, Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz Vengeance LP, Super Flower FX 550W Bronze, LG 23MP47HQ-P
-
p81er
csendes tag
Sziasztok!
Erről a routeről mi a véleményetek:
D-Link DIR-655 300Mbps gigabites wifi routerÜdv.
-
gigollo
tag
Sziasztok!
Kis 58 nm es lakásba saját otthoni felhasználásra 8-10000Ft körül milyen routert ajánlotok?
Lenne rajta egy Synology NAS, 1 asztali PC, 1 PS4 , 2 telefon, 1 okos TV, minden WIFI re lenne kötve csak a NAS menne kábelesen. VPN is lehet lenne rajta amivel elérem a szüleim hálózatát. nagyjábol ennyi. megbízható márkát keresnék, ami kitudna szolgálni. -
Topikgazda
válasz gyulaitomika #45858 üzenetére
Jó lenne ha rajzot csinálnál arról, hogy miből hova megy a kábel és pontosan hol milyen eszköz van.
#45864 DEJVID
Inkább az AC56U legyen mivel annak erősebb a hardvere, ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor N18U is jó lesz, ha pedig nem feltétel az AC-s wifi akkor szóba jöhet még az N56U/N65U/N66U is.A routeren futó torrent klienst hogy kell elképzelni?
A router USB portjára kell csatlakoztatni egy HDD-t és a router-re telepített firmware-ben van egy torrent kliens (vagy akár több is) és így maga a router fogja intézni a torrent le/fel töltéseket de figyelembe kell venni, hogy a router nem egy NAS/külön álló számítógép így csak korlátozottan használható erre.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Lecserélném a tp-link wr1043 routeremet. Ezzel a típussal nagyon elégedetlen vagyok, instabil, nagyobb (6-8GB) torrentek indítása esetén megbolondul. Ez a második darab amit használunk, az előző sem volt sokkal jobb. Most 30-40 körül néznék helyette egy másikat, lehetőleg nem tp-linket, mert nincs bizalmam a márkában. Az Asus-ok közül az AC-66U és az AC-56U szimpatikus. Menne róla egy asztali gép, egy PS3, egy set top box, vezeték nélkül pedig egy laptop és két telefon. Az asztali gépen játék és torrent is menne, a laptopon szintén torrentezünk. A net 120 megabites. Szóval ilyen elvárások mellett milyen routert ajánlanátok?A routeren futó torrent klienst hogy kell elképzelni?
[ Szerkesztve ]
-
SidCorky
őstag
Sziasztok!
Lett a lakásban egy új router, de ez most már a nappaliban van, mert ott vannak a gépek. Eddig tök jó vokt a hálószobában, mert volt gyors net, de így már szinte csak a nappaliban van, minden más helyiségben kb fél megás netet kapunk. Úgy tudom vannak ezek a jelismétlő kütyük. Ezek használhatóak arra, hogy máshol is gyorsabb legyen? Annyi az egész, hogy bedugom a konnektorba, gondolom bekonfigurálom, és kész is?
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
gyulaitomika
tag
válasz gyulaitomika #45858 üzenetére
és még egy:
ahol most van a CSAK WI-FI-re tartott router, az lejön, mert az új modemben van wi-fi, így olyan router csak hozzám jön, így abba a szobába elég egy darab sima router, ami kezeli és továbbítja is a 120bmit/s-es netet.Intel Core i7 14700KF @ 3.4Ghz | Asrock Z790M PG Lightning/D4 | GeForce RTX™ 3080 VENTUS 3X 10G OC LHR | Kingston HyperX Predator RGB 32GB @ 3200mhz | be quiet! Pure Power 12 M 850W | Kingston SSD M.2 NVMe KC3000 1Tb | Toshiba 2TB HDD | Sharkoon RGB Slider White
-
gyulaitomika
tag
válasz Gubek-Einste #45857 üzenetére
Hát úgy van, hogy van a modem, abból megy az IPTV vevőibe 1-1 üvegszálas kábel és egy kábel a routerbe.
Az egy olyan "fő"-router. Abból közvetlenül megy kábel 2 számítógépbe, és néha 1 laptoba, de megy belőle 1-1 kábel még 1-1 routerbe nem tudom mennyire érthető eddig
Az egyik "mellék"-routerből sehová nem megy(a wi-fi miatt van tartva igazából), a másikból megy hozzám(gépbe) és egy beltéri egységbe 1-1 kábel. Azt a wi-fit viszont használja 3-4 eszköz(laptop, telefon, tv, stb).
A két szoba közt a távolság nagyjából 30 méter.
Ennél olcsóbb megoldás nincs esetleg?[ Szerkesztve ]
Intel Core i7 14700KF @ 3.4Ghz | Asrock Z790M PG Lightning/D4 | GeForce RTX™ 3080 VENTUS 3X 10G OC LHR | Kingston HyperX Predator RGB 32GB @ 3200mhz | be quiet! Pure Power 12 M 850W | Kingston SSD M.2 NVMe KC3000 1Tb | Toshiba 2TB HDD | Sharkoon RGB Slider White
-
Topikgazda
válasz gyulaitomika #45856 üzenetére
Biztosan kell mivel a 841N-nek csak 100-as portjai vannak, a nem wifi-snek is erősen valószínű.
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
Mennyi és milyen adapter/kliens eszköz használná?
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gyulaitomika
tag
Sziasztok.
Most lett a Telekomnál 120mbit/s sebességű internetünk.
Már át is van állítva, hoztak új modemet(tegnap), viszont a sebesség maradt 50mbit/s.(reseteltem is)Kérdezném hát, hogy kell(enek) új router(ek)? Az egyik egy TP-Link tl-wr841n a másik meg tp-link, de nem tudom milyen, de nem Wi-Fi-s, és eléggé régi(6 éves kb, ha nem több).
Előre is köszönöm!
Intel Core i7 14700KF @ 3.4Ghz | Asrock Z790M PG Lightning/D4 | GeForce RTX™ 3080 VENTUS 3X 10G OC LHR | Kingston HyperX Predator RGB 32GB @ 3200mhz | be quiet! Pure Power 12 M 850W | Kingston SSD M.2 NVMe KC3000 1Tb | Toshiba 2TB HDD | Sharkoon RGB Slider White
-
lcee79
addikt
-
Topikgazda
válasz Paul Nichols #45851 üzenetére
Ide elég lesz egy Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND ha nincsen igény a gigabites portokra és/vagy 5 GHz-s wifi-re.
#45852 lcee79
5 GHZ-s wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
edari
őstag
válasz Intruder2k5 #45850 üzenetére
Valami olyasmit akarok venni (ha már veszek) amiben van ac és elbírja ezt a netet. De látom hogy 20k alatt nem megoldható. Akkor lehet az első lesz.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
Hi!
Mostanában akadozik a netem, de lassan kénytelen leszek azt gondolni, hogy csak a router okozza, mert miután újraindítom, rendszerint megjavul.
Van egy 5 éves tp-link WR1043ND V1-em (2014-es firmware-t látok hozzá csak)
Van valami jó ár-érték arányú router amivel ezt kiválthatnám?
50mbit/5mbit-es netem van
Semmit nem kell tudnia különösebben, ettől ne legyen rosszabb, de megbízhatóbb igen
Ja és persze minél olcsóbb legyen, nem akarok 50.000-eket költeni, inkább 10-ennel kezdődjönKöszi!
[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Paul Nichols
csendes tag
válasz Gubek-Einste #45848 üzenetére
3 telefon 1 tablet de nem egyszerre használná és 2 pc.
net sebessége 10Mb/s, de a router ilyen 300KB/s-es volt az előző.
Házban, de szeretném az udvaron is használni 1 emeletes házunk van és a falak normál falak.
Beszerzés 5-10e Ft.Köszönöm a válaszod
-
MODERÁTOR
-
edari
őstag
válasz Intruder2k5 #45847 üzenetére
Ja...azt nem néztem
Köszi, neked is Gubek-Einste.Akkor eközül a másik kettő közül melyik az ajánlottabb?
TP LINK TL-WR1043ND
TP-Link Archer C2[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Paul Nichols #45845 üzenetére
Milyen net sebesség mellé kellene?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
Mennyi és milyen adapter/kliens eszköz használná?#45846 Tesla93
Nem ajánlottak az AC750-es eszközök a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt és amúgy is csak 100-as portjai vannak így ki sem lehet vele használni a teljes net sebességet.
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
-
edari
őstag
Sziasztok
Erről a routerről mi a vélemény?
ASUS RT-AC51UEgy 240-es netet elbírna (upc)?
-
Paul Nichols
csendes tag
Sziasztok!
Új routert szeretnék vásárolni, mivel a régi sajnos magas pinget generál.
Nagy hatótávolságút szeretnék ha lehet, 4 portosat.Köszönöm a tanácsokat!
-
Topikgazda
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Csak kicsit tartozik a témához,de ennél jobb hely talán nincs. Laptophoz, usb-s 3g modemet hol tudok minél olcsóbban venni?
Köszi.yo
-
legenda
válasz Redplee #45841 üzenetére
hardverben ütős az rt-ac56u, a stabilitással és a megbízhatósággal biztos nem lesz gond, a kérdés az inkább, hogy wifi tekintetében is elég adott terület beszórására - a beépített antennáival -, vagy sem.
komolyabbat - minimum azonosan erős hardverrel - csak húzós felár ellenében fogsz találni, például azonos belső, de az antennák tekintetében külsős rt-ac68u már bő 50 e ft felett kezdődik.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Redplee
senior tag
Üzlethelységbe szeretnék minőségi megbízható routert. Optikai net van ami 30mbit/sec sebességű. Milyen routert érdemes ehhez használni? Kb 118m2 és nagyjából pont a közepén lenne a router. Egy számítógép és egy mobileszköz használja, illetve egy távolról is elérhető kamerarendszer. Jelenleg van egy "spare" routerem itthon tartalékban és az egy Asus RT-AC56U. Ez jó, vagy érdemes valami komolyabbat?
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
RAZZI9
csendes tag
válasz Gubek-Einste #45839 üzenetére
Köszi a gyors választ
-
Topikgazda
válasz RAZZI9 #45838 üzenetére
120-as nethez mindenképpen gigabites portokkal szerelt típus kell mivel akkor még vezetéken sem tudod kihasználni a teljes sebességet.
-
RAZZI9
csendes tag
Sziasztok!
Router vásárlás előtt állok és szeretném kikérni a véleményeteket, hogy milyet válasszak. Lenne egy 120 megás net, amihez kellene, egy gép lenne UTP-vel rákötve, a többi eszköz wifi-n kapcsolódna. Ezért fontos lenne, hogy a wifinek nagy legyen a hatótávja mivel elég nagy a lakás. E mellett pedig legyen neki egy usb 3.0-ás csatlakozása, amin meg tudok osztani pl egy külső HDD-t vagy egy nyomtatót. Ilyen nethez érdemes gigabitest nézegetnem vagy ez még nem az a kategória? Leginkább ASUS-t néztem olyan 20 ezer körül költenék rá, de más javaslatot is meghallgatok.
Köszi a válaszokat előre is.
-
Topikgazda
TP-Link MR3220/3420, Asus N10U B ami az alsóbb kategóriában ajánlott mobilnet megosztásra, illetve a CFW kompatibilis USB-s router-ekkel is megoldható ez a feladat.
20 kliens eszközköz inkább egy erősebb eszköz kellene, pl Asus N18U vagy valamilyen másik gigabites portokkal rendelkező router.Kaphatók ezek a 4g képes router szerűségek amiket szolgáltatóknál is lehet kapni.
Megoldható valami olyasmi hogy ennek a jelét egy wifi routerrel leosztom kábelen és wifin keresztül?
Igen megoldható, a legegyszerűbb ha az adott eszközön van LAN csatlakozó mert akkor egyszerűen csak kábellel össze kell kötni a két eszközt.
Ha nincsen vezetékes kapcsolati lehetőség akkor kell egy CFW-vel szerelt router amely tudja kliens módot + még mellett a wifi-s és kábeles megosztást egyszerre, ehhez firmware-től függően több beállítás is kellhet.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
S4LK3R
csendes tag
válasz Gubek-Einste #45834 üzenetére
Ezer hála és köszönet a gyors segítségért!
-
blaki
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi dolog megvalósítására keresek routert:
Konferencia, kb 20 fő. A helyen nincs kábeles net, csak Telenor és Telekom 4G lefedettség.
Milyen routert javasolnátok ami kezel sim kártyát vagy USB sticket és képes 20 embert kiszolgálni?
Nagyon rossz idő esetén előfordulhat hogy egy boros pincében lesz a konferencia megtartva, kb 8m a föld alatt, ide akkor értelem szerűen kábelen vinném le a netet a fenti routertől.
Nagy adat forgalom nem lenne, legfőképp email csekkolás - kis facebook gondolom - és hasonlók.
Még valami:
Kaphatók ezek a 4g képes router szerűségek amiket szolgáltatóknál is lehet kapni.
Megoldható valami olyasmi hogy ennek a jelét egy wifi routerrel leosztom kábelen és wifin keresztül?
Előre is köszi a segítséget!
-
Topikgazda
válasz zserrbo #45832 üzenetére
Általánosságban a külső antennával rendező típusok jobbak szoktak lenni de erre természetesen nincsen garancia, sok függ környezeti tényezőktől és a használt eszközöktől is.
#45833 S4LK3R
Kábeles össze kötés alatt utp kábelt értesz?
IgenIlletve ehhez a megoldáshoz ha Asus N12 D1 lenne a fő router és a Cisco EPC3925 router lenne utána kötve AP/Switch-ként?
Mivel a Cisco egy HGW (kábelnetes modem-router kombó eszköz) így mindenképpen neki kell lennie az elsődleges eszköznek.Illetve még egy kérdés, nehéz be állítani a routert AP/Switch-re?
Nem nehéz, ÍGY kell megtenni.
Az Asus N12 D1-ben van kimondottan AP módú beállítás is így ott nem kell a fenti módszert használni, elég a menüben AP módba tenni az eszközt.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
S4LK3R
csendes tag
válasz Gubek-Einste #45826 üzenetére
Válaszodat köszönöm!
Kábeles össze kötés alatt utp kábelt értesz?
Illetve ehhez a megoldáshoz ha Asus N12 D1 lenne a fő router és a Cisco EPC3925 router lenne utána kötve AP/Switch-ként?
Illetve még egy kérdés, nehéz be állítani a routert AP/Switch-re?Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
-
zserrbo
aktív tag
válasz Gubek-Einste #45829 üzenetére
Köszönöm a választ. Nem tudtam, hogy feleződik a sebesség olyankor. És a következő hsz-edben az antennára vonatkozó rész is hasznos volt, hogy belinkelted, ezért külön köszönet.
Ha jól értem nincs különbség az Asus routerei között az elérhető távolságban (azonos dbi-t nézve és mondjuk külső antennásokat), igaz? Elvégre az antenna ugyanazt kell hogy tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz MasterMind #45830 üzenetére
A gyári firmware támogatja a WDS bridging-et, szerintem nekem erre van szükségem. Elnézést, ha keverem a fogalmakat (repeater), tök kuka vagyok.
A WDS egy nem szabványos eljárás ezért gyártónként/firmware-enként változik a megvalósítása, többnyire csak azonos gyártó/eszköz/firmware esetén jön össze és akkor sem mindig működik megfelelően, elég instabil megoldás.Természetesen garancia nincs rá, csak gondoltam jóval nagyobb eséllyel lesz erősebb a jel, ha mindkét eszköz erősebb antennával rendelkezik, mintha csak az egyik, mivel a kommunikáció két irányú, habár fogalmam sincs, hogy a nagyobb antennának a vételi érzékenysége is nagyobb-e. Gondolom ezen áll vagy bukik a dolog.
Ennek a hozzászólásnak a végét olvasd el/nézd meg.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MasterMind
tag
válasz Gubek-Einste #45829 üzenetére
A gyári firmware támogatja a WDS bridging-et, szerintem nekem erre van szükségem. Elnézést, ha keverem a fogalmakat (repeater), tök kuka vagyok.
Természetesen garancia nincs rá, csak gondoltam jóval nagyobb eséllyel lesz erősebb a jel, ha mindkét eszköz erősebb antennával rendelkezik, mintha csak az egyik, mivel a kommunikáció két irányú, habár fogalmam sincs, hogy a nagyobb antennának a vételi érzékenysége is nagyobb-e. Gondolom ezen áll vagy bukik a dolog. -
Topikgazda
válasz zserrbo #45827 üzenetére
1; A Asus N12 D1 fogni fogni fogja csak kérdés, hogy milyen erősséggel és ezáltal milyen sebességgel mert repeater üzem módban felezve lesz az elérhető link sebesség alapból.
2; Ajánlott router-ek 20k-s határral:
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9#45828 MasterMind
Szóval a jelenlegi routert repeaterként tudnám használni?
Gyári firmware-rel nem de CFW alatt megoldható.Kábellel nem nagyon szeretném összekötni őket, viszont, ha mind két router 8dbi-s antennákkal lenne szerelve, akkor az átvinné a falat?
Garancia nincsen rá.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MasterMind
tag
válasz Gubek-Einste #45819 üzenetére
Szóval a jelenlegi routert repeaterként tudnám használni? Kábellel nem nagyon szeretném összekötni őket, viszont, ha mind két router 8dbi-s antennákkal lenne szerelve, akkor az átvinné a falat?
-
zserrbo
aktív tag
Helló!
Igények:
2 opció van:
1.) 3 lépcsőház van egy vonalban (kb 25 méterre van, de falak vannak köztünk). Mi a középsőben lakunk, lehet a mellettünk lévőből átlőném a jelet hozzánk és itt meg egy repeaterrel szórnám. Egy emeleten van a 2 lakás. Ez még kérdéses, de kb milyen routerrel kellene küldeni a jelet hozzánk és fogni is? Ez csak kíváncsiságból kérdezem.
Olcsó routerből néztem ezt ajánljátok: ASUS RT N12 D1. Ha ezt veszem ez képes lenne jól fogni a jelet, amit a másik tetszőleges router ad szerintetek?2.) nem nézzük az átjátszást, hanem a sebességet. Melyiket ajánlott megvenni, ami kezel egy digis 100/50-es netet? wifin keresztül max elég ennyi is, ha bővítik ott már a gép lehet a szűk keresztmetszet.
nem fontos az 5ghz-s hálózat, de tudhatja akár.
NAS-t lehet fogok rá kötni idén még. -
Topikgazda
válasz sumi4623 #45824 üzenetére
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9#45825 S4LK3R
A legjobb megoldás az ha kábelesen lesznek az eszközök összekötve és csak az elsődleges/netre csatlakozó eszköz lesz router módban, a több AP/Switch-ként müködne.
Sebesség csökkenés nem lesz kábeles kapcsolattal, wifi esetén semmi sem biztos így ott nem biztos, hogy meg lesz a teljes sebesség de ez természetes is mivel a körülményektől erősen függő.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
S4LK3R
csendes tag
válasz Gubek-Einste #45823 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat!
A lakásban egy főfalon kell keresztül mennie vízszintesen a wifinek, illetve felfelé egy födémen.
Ha nem okoz gondot akkor következő kérdések vetődtek fel, miszerint hogy lehetne legjobban megoldani a két router együtt működését ? Azaz hogy két router esetén a net sebesség csökkenni fog e?
Megoldás lenne e ha a jel erősítőre még egy routert rá kötnék vagy esetleg más hogyan kéne?Válaszokat előre is köszönöm!
-
sumi4623
tag
sziasztok! a 100megas digi internethez szeretnek routert venni. 2 gepet hasznalnank hozza plusz telefonokat. milyen routert ajanlanatok?
-
Topikgazda
válasz S4LK3R #45822 üzenetére
Leginkább úgy, hogy beüzemelsz a lefedendő terület nagysága szerint újabb eszközöket.
Ha nincsen igény az 5 GHz-s wifi-re és/vagy gigabites LAN portokra akkor elég lesz egy Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
S4LK3R
csendes tag
Üdvözlet!
Ruoter választással kapcsolatban kérném a segítségeteket.
Jelenleg egy Cisco EPC3925 routert használok amit a T-home-os előfizetésemhez kaptam ami 30/5 Megabites.
A következő lenne a problémám : A router eddig kettő eszközt használt. Most még több eszközzel már nem boldogul. Hogy lehetne megoldani egy családi házban hogy minden eszköz megfelelő jel erősséggel tudjon csatlakozni a wifire illetve a routerre.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Multibit
nagyúr
válasz RootRulez #45820 üzenetére
Ehhez a sebességhez - elvileg - az Asus RT-N12-D1 is elég, de ekkor csak a jelennek vásároltál. Ha hosszú távon gondolkodsz, akkor a TP-Link TL-WR841ND jobb választás (az erősebb vas miatt). De a legjobb választás egy ajánlott gigabites router lenne.
Még valami ajánlott: a téma összefoglaló elolvasása -
Topikgazda
válasz MasterMind #45817 üzenetére
Mivel a jelenlegi eszköznek 100-as portjai vannak így mindenképpen cserélni kell ja feljebb váltasz (amúgy is jobb lenne egy gigabites eszköz a 100-as net alá) így a jelenlegi lenne a másodlagos eszköz és vegyél egy gigabites portokkal rendelkező típust.
20k fölött már inkább AC wifi-vel szerelt eszközt lenne érdemes beszerezni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
EyElEs?!
tag
válasz Gubek-Einste #45806 üzenetére
Köszi a segítséget! Beruházok egy AC56U-ra, tetszik kinézetre, van benne ac, dlna és a cloud része is jópofának tűnik
-
MasterMind
tag
válasz Gubek-Einste #45806 üzenetére
Jelenleg egy Digi 100 Mbit-es net van itthon, de mivel lejárt a hűségünk, elképzelhető, hogy nagyobbra váltunk, lehetséges, hogy 500 vagy 1000 Mbit-re, de a wifin kapcsolodó eszközöknél nincs szükség a teljes sebességre. Még nincs döntés ezügyben, de a probléma megoldása érdekében számoljunk ezzel. Hát összegben legyen mondjuk 20e, de ha mindenképp szükséges, feljebb mehetünk valamivel. Másodlagos eszközként pontosan mire gondoltál?
[ Szerkesztve ]
-
konikan
aktív tag
-
Topikgazda
válasz konikan #45814 üzenetére
A teljes sebesség csak vezetéken lesz.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
konikan
aktív tag
Üdv!
Milyen routert ajánlanátok a Diginet 1000 mellé?
4 lan, és gyors wifi sugárzása lenne ideális. 30k-t szánnék rá, de ha több az sem probléma. A lényeg, hogy a kívánt sebesség elérhető legyen.
"-De engem szeretnek!" ..."-Az nem feltétel"
-
Pampipapi
tag
válasz Intruder2k5 #45812 üzenetére
Rendben, köszi!
-
MODERÁTOR
válasz Pampipapi #45810 üzenetére
Szia!
A kérdés nem ide való, próbáld meg ezekben a témákban.
Router gondok
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
[Re:] 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere[ Szerkesztve ]
-
WestBam
senior tag
válasz Gubek-Einste #45800 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet.
Annyira kevés dolga van a nasnak, hogy igazából csak itt zörög tök feleslegesen, és eszi az áramot, mondjuk ha havi 1 órát megy rajta a kliens sokat mondok. Erre szerintem tök felesleges.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Pampipapi
tag
Sziasztok!
Asus RT-N18U routert vettem, Digi 100/50-es nethez.
Kábelen meg is van a névleges sebesség (még több is), de Wifi-n 50/50 fölé nem igazán megy.
iPhone 5S-sel tesztelem. Mi az elvárható sebesség Wifin? -
Multibit
nagyúr
válasz RootRulez #45808 üzenetére
Maradj inkább az előbb említett Asusnál, vagy TP-Linknél!
az egyik illetőnek, akinek elromlott, épp olyanja volt előtte is
Hűha, komoly érv Tudsz olyan gyártót, amelyiknek még soha nem romlott el terméke?Az Asus kicsit kevesebbet bír, mint a TP-Link. Mekkora netsebességhez kell a router?
-
RootRulez
félisten
válasz RootRulez #45807 üzenetére
Illetve még képbe került a Netgear JWNR2010-100PES Router
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Két illetőnek kellene routert intéznem.
5-7000 forintos routerek közül, melyiket meritek jobban ajánlani.
Kettőt nézegettem, az
Asus RT-N12-D1 routert, illetve a
TP-Link TL-WR841NDAmúgy simán venném a 841ND-t, csak az egyik illetőnek, akinek elromlott, épp olyanja volt előtte is... :\
Szóval szerintetek? Esetleg e kettőn kívül valami más?
Köszi: RR
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
Topikgazda
válasz MasterMind #45801 üzenetére
A legjobb megoldás egy másodlagos eszköznek a beüzemelése kábeles kapcsolattal. Két lehetőség van: 1; a jelenlegi mellé venni egyet vagy, 2; a jelenlegi helyére venni egyet.
Net sebesség és ár függvényében könnyebb lenne ajánlani.#45802 XDModesty és #45805 zaibatsu
Nem ide való kérdés, menj át IDE vagy IDE vagy IDE.#45803 EyElEs?!
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9#45804 Jimmy66
Opció lehet, hogy megoldás is lesz az nem biztos, jó lenne tudni/kideríteni mitől is van ez.[ Szerkesztve ]
-
Jimmy66
senior tag
-
EyElEs?!
tag
Sziasztok!
Most költözünk egy 40nm lakásba és 500-as digi lesz.
Szerencsére 2 helyen van kábel, mert megcsináltattam, de ezen felül is szeretném, ha a wifi gyors lenne.
Jelenleg 13 wifit lát a telefonom (kb 90 százalék szerintem gyári beállításokkal).
Az lenne a kérdésem, hogy 20e alatt milyet lenne érdemes venni? (ha kicsit drágább de sokkal jobb kicsit hajlandó vagyok többet is fizetni). Ac wifit tud a mobilom, de jövőre veszek valószínűleg új laptopot, ezért jó lenne ha már ac kompatibilis lenne. Emellett lesz kábelen rádugva egy tv és max 4-5 kapcsolat lesz wifin ha ez érdekes.
Mivel szem előtt lesz nem árt ha jól is néz kiKöszi a segítséget!
-
XDModesty
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy ilyen routerem: http://logout.hu/cikk/tp-link_tl-wr1043nd_okositas/bevezetes_specifikacio.html
Van egy borzalmasan idegesítő hibája. Random meg szokott halni, a gép sárga kis felkiáltójellel jelzi az óra melletti wifi jelnél, hogy nincs net. A router egyébként áram alatt van, fut, a netet mégse továbbítja. Egy megoldás van ilyenkor, router áramtalanít, visszadug, és rögtön helyrejön.
Van bárkinek bármi ötlete, hogy ezt mi okozhatja? DDWRT van rajta.
-
MasterMind
tag
Üdv!
2 szintes vasbeton falú lakásba keresek jobb megoldást egy TP-Link WR941ND gyári antennás routernál. Az emeletről leküldött jel vagy gyenge vagy nem csatlakozik. Légvonalban kb. csak egy 10 méterrel kellene megnövelni a jel erősségét, persze ha nagyobb az sem baj. Tisztában vagyok vele, hogy a helyzetet nem oldja meg önmagában egy nagyobb antenna rászerelése. Bármilyen megoldás szóba jöhet, új router, erősebb antenna, access point szintén erősebb antennával, egyszóval minden érdekel. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest