Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #35399 üzenetére
az N18U jónak tűnik csak sokkal drágább mint a WR1043ND V2 és nem látom hogy többet tudna
szintén 2,4GHz only, 3x3:3 MIMO, bika proci igaz a TP-Link-be nem ARM van bár nem tudom az mit számít ha így is átvisz 940megabitet
átnéztem az Asus vs. TP-Link router kínálatot és úgy láttam maradok a 1043ND-nél mert jóval olcsóbb mint az Asus és nekem bőven elégMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
válasz Drago1 #35398 üzenetére
Az RT-AC68U, RT-AC56U szintén ARM alapúak, akárcsak az RT-N18U, viszont az első kettő AC szabványos, tehát Dual Band, még az RT-N18U csak 2.4GHz-et tud! Az RT-AC56U ezen kívül még belső antennás is! Bár az RT-AC68U az ára miatt valószínűleg tárgytalan, illetőleg ha a belső antennák miatt kihúzzuk az RT-AC56U-t is, akkor marad az RT-N18U, RT-AC66U, és az RT.N66U! Ebből a háromból az utóbbi kettő szintén tud 5GHz-et, bár a SoC (CPU) egy kicsit gyengébb benne! Persze ez a gyengébb azért relatív, mert még így is képes 7-800Mbps net átvitelére! Egyébként én is RT-N66U-t használok, lassan már két éve, és semmi gondom vele! Bár a netem csak 60/6Mbps UPC!
Ha nem kell az 5GHz, akkor RT-N18U-t, ha kell, akkor pedig az RT-AC66U-t választanám 40000Ft-ig! Mondjuk előbbi csak a felébe kerül az utóbbinak!
[ Szerkesztve ]
-
Drago1
tag
válasz Intruder2k5 #35396 üzenetére
Olyan 40 ezret!
-
Drago1
tag
válasz Intruder2k5 #35396 üzenetére
Hu ez eleg biztato koszi a tanacsot utana jarok ASUS-ban meg nem csalodtam mint marka soha!
-
MODERÁTOR
válasz Drago1 #35395 üzenetére
Szia!
Vegyél egy ASUS RT-N18U-t, meglehetősen erős, ARM alapú router, még a Gbit-es nethez is megfelelő!
Esetleg ha szeretnél 5GHz-et is, vagy AC-s WiFi-t, akkor RT-N66U, RT-AC66U, RT-AC56U, és RT-AC68U is jók, függően attól, hogy ténylegesen mennyit szánsz rá!
De arra nincs semmilyen garancia, hogy 2.4GHz-es WiFi-vel eléred a 100Mbps tempót, ehhez ugyanis megfelelő kliens, és ideális, zavar mentes környezet kell! Egy Dual Band eszközzel, 5GHz-en lényegen jobb esély lenne erre, illetőleg a két sávon együttesen, értelemszerűen több kliens irányába, akár a 200Mbps is átvihető! Persze AC szabvánnyal még akár egy kliens is elérheti a 200Mbps-t!
[ Szerkesztve ]
-
Drago1
tag
Sziasztok vettem ket hete egy TP-LINK WR842ND rutert 200mbit-es netem van digi ebbol csak elosszor 80 -at aztan szepen lassan egy het mulva mar csak 20 at hozott at a letoltesisebessege a feltoltesi az vitte a maximumot 27mbit -et!
Na most atraktam mashova kikapcsoltam aztan be es azota napokig csak a bekapcsolas led visszajelzo egett semmi mas egyszeruen megszunt sugarozni barmi fele jelet ez ment harom napig es odaig jutottam hogy a 2 hetes rutert apro darabokra tortem!
Megint bebizonyosodott hogy ami olcso az szar!
Segitseget szeretnek kerni hogy a piacon melyik a jelenleg legerossebb legmegbizhatobb ruter egy 200 mbit.es nethez,ha mar 100 Mbit-et athozna en mar akkor boldog lennek csak ne legyek lakason belul helyhez kotve !
A penz nem szamit egyszer kell kiadnom erte!
Elore is koszonom ja es TP-LINK -et soha azon kivul barmire nyitott vagyok! -
Vaze
őstag
válasz Intruder2k5 #35389 üzenetére
Regebbi internet szolgaltatomtol maradt nalam egy VIRGIN MEDIA Netgear Super Hub VMDG480
Esetleg ezel nemtudnam megoldani a router problemat?Vagy nem igazan?
Az az igazsag hogy nem igen szeretnek kolteni routerekre mert csak 2 hetig lennenk ott (Nyaralas)...
Es anyoseknak nincs szukseguk routere csak nekunk kellene meg ott vagyunk...MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
g0dl
addikt
Szerintetek mennyire várható az arm alapú routerek általánossá válása akár az olcsóbb modellek közt is?
-
Multibit
nagyúr
Ha kábelen használod és izomrouterre van szükséged (értsd: erős CPU, sok RAM), akkor igen, ez jó választás. Annyit azonban érdemes figyelembe venni, hogy új modellről van szó, nem sok tapasztalat van vele. Gyermekbetegségei lehetnek, de ha vannak ilyenek, azokat hamar orvosolni fogják fw frissítésekkel.
-
Vaze
őstag
válasz Intruder2k5 #35389 üzenetére
Nagyon Szepen Koszonom a gyors segitseget
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
MODERÁTOR
-
Vaze
őstag
válasz Intruder2k5 #35387 üzenetére
Sajna tobb infoval egyenlore nemtudok szolgalni,mert anyoseknal van ez...Es csak annyit tudok hogy egy sima net doboz van ami nem tudja a wifit...
Sághy-Sat Kft a szolgaltato...MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
MODERÁTOR
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Lehet hogy hulye kerdes,de azert megkerdem...
Adott egy sima internet doboz,ahoz hogy wifin keresztul is tudjak netezni mindenkepp routere van szuksegem?MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Ukeve
tag
válasz Multibit #35384 üzenetére
Azt tudom, hogy Wifi-n a max. sebességet nem tudnám elérni. Nem is az a cél vele, mert a laptopok és a telefonok csak netezésre és max. egy-két videó megnézésére lennének használva, és nem torrentezésre.
Tehát akkor erre az otthoni felhasználásra ez a router lenne a legmegfelelőbb választás?[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz Goblin12 #35380 üzenetére
Az Asus RT-N18U egy nagyon erős vas. Ha ilyet veszel, lehetőleg vezetékkel használd, akkor tudja megmutatni, hogy mit tud igazán. Wifi-vel csak árnyélka önmagának. Ha mindenképpen rádiót akarsz használni, elég, ha gyengébb routert vásárolsz, mert a wifi lesz a szűk keresztmetszet.
Ez a router akkor tudja a maximuot nyújtani wifi-n, ha a kliens is 3x3 MIMO-s. Ez bizony nagyon ritka! A másik dolog, ez a 600 Mbit/s marketing maszlag. Olyan ez, mint anno a 108 Mbit/s G-s wifi. A gyakorlatban nem igazán használta így senki, azaz nagyon kevesen. A 600 Mb/s (256-QAM) egy utólagos szabvány kiegészítés. Ehhez ilyet tudó ellenoldal kell!@35383, Ukeve
Az 500/100 sebességhez mindenképpen kábel kell, ugye ezzel tisztában vagy? Jelenleg ez a legolcsóbb "erős router".[ Szerkesztve ]
-
Ukeve
tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni a TP-LINK TL-WR1043ND V2.1 routerről. Digi 500-as nettel lenne használva egy 90 négyzetméteres családi házban. 2 gépet, 2 laptopot és 3 mobilt kéne kiszolgálnia. Ha van jobb router ajánlatotok ebben az árkategóriában (12-14 ezer Ft), akkor azt szívesen fogadom.
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
válasz Gubek-Einste #35377 üzenetére
Üdv,
köszi jónak tűnik. az részemről nagyon érdekes, hogy a router tudja a 600-at és egyetlen adapterük se tudja a 600 sebességet. nem igazán értek ehhez de biztos megvan a maga oka
Eltudnád nekem mondani, hogy ez mi: ASUS USB-N66 ? Repeater? Adapter? vagy minden egyben?
Nem tudom eldönteni min csatlakozik a géphez. :S USB-n lehet állítgatni a szoftware-t, LAN-t dugom a gépbe, és a WiFi meg csatlakozik a routerhez? Ha ez így működik akkor ezzel jobb sebességet tudnék elérni mint az N14-el? -
Hyena
senior tag
válasz Brogyi #35378 üzenetére
Koszonom a segitseget, de mar visszavittem a routert.
Kiprobaltam rajta tobb hivatalos firmwaret is mindegyikkel baj volt.
A jelenlegi aktualis tudott kb 560 megabitet, a routeren eredetileg levo regebbi kb 460-at.
Rendeltem helyette egy asus ac68u-t amirol masok itt elegedetten nyilatkoztak.
Remelem jo lesz.
A vasarlas helyen hallottam, hogy masnak is volt ilyen baja, van akinek a wifi sem jo, sem 2.4 sem 5 ghz-n nem bir tobbet mint 50 megabit.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Topikgazda
válasz Goblin12 #35376 üzenetére
Mivel az eszköz csak 2,4 GHz sávon dolgozik de ott 600-as kapcsolattal így min egy N300-as adapter való hozzá. Ilyen az USB-N14. Ami még szóba jöhet más gyártótól az a TP-Link 822N/8200ND. A PCI-E megoldásokkal kapcsolatos észrevétel az, hogy a gépház erősen tudja árnyékolni az antennáit így csökkentve az elérhető sebességet/lefedettséget, jobb megoldás egy USB-s adapter amelyet könnyű helyezgeti az optimálisabb eredményért.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Goblin12
őstag
Sziasztok
egy Asus N18U-hoz melyik az az Asus USB-s WiFi adapter ami illik hozzá? Vagy érdemesebb lenne PCI-E-s adaptert venni? Kb 6-7 méter a táv.
Köszi.
-
Hyena
senior tag
A mai napon vettem egy Netgear R7000 routert, es sajnos csak most talaltam meg a forumot.
A problemam az ami ahogy lattam masnak is, azaz nem kepes kihajtani a digi gigabites internetet.
A legjobb eredmeny 560 megabit, mig router nelkul kozvetlenul a gepre dugva ez 910 megabit volt.
Probaltam tobbfele firmware-el, egy kulfoldi forum tanacsara kikapcsolt forgalom merovel (alaphelyzetben is kivan), de ez a max.
Valami tanacs, vagy holnap vigyem vissza es csereljem mondjuk egy asusra? (mas is szobajohet ga van jobb otlet)
Kosz elore is!harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
gordon24
csendes tag
válasz Gubek-Einste #35373 üzenetére
Köszi! Beraktam a problémás topikba!
Sorry! :-)
-
Topikgazda
-
gordon24
csendes tag
Sziasztok!
Ugye beszélgettünk nem régen..
Vettem egy Tp-link wd 1043 V1.8 at.
Van egy kis gondom vele érdekelne megoldható-e..
A gond. Wifin mennek normálisan az eszközök, tehát szakadás mentesen szépen van net.
Lanon viszont gondom van, a gépet amikor ugye beállítottam szépen felismerte, azóta viszont ha a gépet kikapcsolom és újra indítom leszakad róla. Kis képernyőbe sárga felkiáltó jel és üzenet, hogy nincs internet..
Hibaelhárítás nem tudja megoldani, sőt a router kihúzása sem oldja meg. Jelenleg egy megoldás létezik, hogy netet varázsoljak, hogy törlöm a gép háló kártyáját, majd újra indítom. Felismeri és tökéletesen megy a net. Gyors, nem szakad stbstb.
Kérdés az, hogy mit lehet ezzel tenni, valami beállítási bibi?
A lap egy asus p5kc a saját integrált háló kártyájával...
ötlet?
-
-
g0dl
addikt
A wdr 4300-nak van érdemi előnye a 3600-zal szemben? Az antennák száma több, de korábban azt írtátok dual band antennái problémát is okoznak.
Vagy ez a probléma egyformán áll mindkettőre? -
TeeJay
félisten
fura nálam családi házban (120nm alapterület 3 emelet) vígan jó 2 emelettel lentebb is
szerintem próbálgasd a csatornákat meg állítsd be rendesen az N módot illetve a 20/40MHz sávszélességet(#35362) air76
mindhárom router tökéletes rá
ha nem kell 5GHz ellenben erősebb 2,4GHz-re vágysz akkor 1043ND V2
ha meg kell akkor a másik kettő értelem szerűen[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
air76
tag
Sziasztok!
Most volt nálunk egy DIGI szerelő,mert álítólag a 80/40 es netemet 200/50 Mbps-ra emelik.A gépemben lévő hálókártya elvileg bírja(GigabyteMA785GT-UD3H)de a TP-LINK-WR841ND routerem csak max 100Mbps bír.A segítségetekre lenne szükségem,milyen routert vegyek,mindenképp TP-LiNK-et szeretnék(ár/éték arány).
Ajánlották a TP-LINK Dual Band Gigabit TL-WDR4300 Wireless routert? Írnak róla jót és rosszat?
Esetleg TP-LINK TL-WDR3600 N-Wireless Router? vagy TP- LINK TL-WR1043ND Gigabit Wireless N router?
A válaszokat köszönöm.AIR... -
Multibit
nagyúr
válasz modflow #35360 üzenetére
De lehet. Nem "mezei" LAN kábel kell hozzá, hanem kereszt kábel.
-
-
Multibit
nagyúr
válasz modflow #35356 üzenetére
De ha veszel olcsón egy gigabites switchet, amit csatlakoztatsz a routerhez és a számítógépeid kábeleit a switchbe dugod, máris gigás kapcsolat lesz közöttük.
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Van egy Asus RT-N12 D1-em.
Ha beledugom az asztali gépet gigagib LAN on és a laptopot is gigabit LAN-on, akkor hogy lehet, hogy csak 100 Mb/s -os az adatátvitel ha egyikről másikra másolok? -
ftc
nagyúr
Üdv
kérdésem lenne.
Adott egy ADSL vonal 5Mbit... Jelenlegi szolgáltatom 1 eurot szed be havi szinten a routert... hosszabb távon drágább mintha vennék egyet... Fejlesztést nem várok a közeljövőben.
Mit ajánlotok ADSL modemmel együtt?
Jelenleg egy TP-LINK TD-W8951NB szolgál ki...
köszönöm a válaszokat
-
TeeJay
félisten
UPC adott Technicolor routert? csak mert az elég erős ám, én a helyedben simán használnám gigabit LAN-on
2,4 és 5GHz wifije is van igaz egyidőben csak egyiket tudja használni
semmi baj nincs vele szüleimnél úgy viszi a torrentezést 2 gépről mint a huzatMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
eames
tag
Elköltöztünk és szolgáltatót váltottunk. UPC, koax kábelen jön be a net (15/1). A régi routeremnek ez nem jó, amit adtak, az pedig gyenge. Tudtok ajánlani valamit? Árat nem írok mert nem vagyok tájékozott ebben a témában, de nem szeretnék sokat költeni rá.
-
kmisi99
addikt
Egy ilyen router jó lenne kollégiumos netre 3 részre osztani a netet? Netgear wnr2000 A net jóval 100mbit fölötti de nem kell nagy sávszél csak legyen stabil. Úgyse lehet torrentezni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Drenadar #35344 üzenetére
Nem mindenkinek van igénye HW NAT-ra! Sok olyan terület van az országban, ahol nincs DIGI, de még komolyabb Telekom, vagy UPC kábel se, amihez szükség lenne erre! Mondjuk nekem is 60/6Mbps netem van, amit vígan elvisz az RT-N66U Tomato-val, HW NAT nélkül, de még a 120, sőt legjobb tudomásom szerint a 240Mbps csomag sem lenne neki akadály! Ekkor persze jönne a kérdés, hogy akkor minek nekem egy ilyen erős router...?! Hát azért, mert nálam ez látja el a NAS funkciókat, és azért ott sem árt, ha nem 3MB/sec-el tudok másolni! Nem mozgatok TB-okat, így igazából nincsen szükségem NAS-ra, ráadásul így megúszom a dolgot egy áramfogyasztóval, de azért az jól esik, ha mondjuk egy-egy 700MB-os, vagy 1,4GB-os avi-t nem másol egész este!
-
Jedster
tag
válasz katalin888 #35330 üzenetére
Szerintem nagyon jó vas, csak sajnos sújtja a Linksys örök rákfenéje. A szoftver. Ha lesz rá jó custom firm és valakinek pont ilyen teljesítményű cucc kell, akkor megérheti venni.
-
Jedster
tag
válasz Dark Archon #35324 üzenetére
Nem matricázott. Az ASUS többnyire nagyon jó routereket gyárt, csak drágább, mint a TP-link. Viszont a gyári firm jellemzően sokkal okosabb az ASUS-nál, mint TP-linknél.
Mint korábban írtam, mindkét router tökéletes választás a nem gigabites kategóriában. A Tp-link Atheros alapú, az ASUS N12D1 pedig Broadcom chipek köré épül (régen a Linksys is használta azokat a chipeket). Az ASUS-nál arra kell figyelni, hogy ne N12E-t vegyél, ami hasonlóan néz ki, de kis antennákkal jön, és Realtek alapú, ezért nem ajánlott.
-
legenda
hopp, bocsánat, elnéztem a hozzászólásodban a típust, két 56-osnak olvastam, onnan az usb elírás...
wifi mimo szempontjából van még eltérés - az rt-n65u javára -, de annyira nem probléma, mert elég ritka a 2.4 GHz sávon a 3 antennás és jobb, mint 2*2:2 mimo képes ellenoldal.
wan <-> lan átviteli sebességben jobb az rt-n65u, de ha terheléses munkáról van szó, akkor inkább bíznám a dolgot a kétmagos procira és a dupla ramra.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
-
Haart
addikt
Szimpla kérdés ki melyiket ajánlja és miért:
Asus RT-N65U
Asus RT-AC56ULényeg a torrent és 1db usb3. Melyik lenne a gyorsabb/jobb?
-
MrSealRD
veterán
Ami a vezetéket illeti, mérj eltérő napszakokban, többet...Lehet a UPC sincs a helyzet magaslatán.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
legenda
szia,
amennyiben direktben többet mér a munkaállomás, akár a maximális 120-at, úgy beállítások ellenőrzése a router adminisztrációs felületén, egyéb hibalehetőségek kizárása, például a router és munkaállomás közötti kábel.
a router problémásban, vagy a router direkt témájában írd le a beállításokat; wan kapcsolati mód...stb.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
pecz
csendes tag
Sziasztok!
Megjött az általatok ajánlott tl-wr1043nd v2 és a tl-wn822n adapter az asztali pc-hez. Problémám a következő lenne. Miután bekonfiguráltam a routert, kíváncsiságból még lan kábellel lefutattam egy speedtesztet és csodálva tapasztaltam, hogy a letöltés csak 80 megabit körül mozog, wifin pedig közvetlenül a router mellet olyan 70 megát mértem. Az internet egy upc fiber power 120-as. Mi lehet a probléma?upc fiber power 240 & TP-LINK TL-WR1043ND V2.1; galaxy express
-
zsolt501
nagyúr
válasz katalin888 #35330 üzenetére
Szoftver függő a dolog, az Asus RT-AC68U esetén elég alacsony sebességeket hozott a teszt, de az új szoftverrel már lazán hozza ugyan azt a sebességet mint a Linksys routere lényegesen olcsóbban.
És ezt tudom is igazolni.A digi véletlen fordított sebességet állított be nekem, de a lényeg ugyan az 900Mbit fölött volt a sebesség.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
katalin888
aktív tag
-
MODERÁTOR
válasz katalin888 #35327 üzenetére
Nézz körül a hardverapro-n, hátha pont találsz ilyet!
-
zsolt501
nagyúr
válasz katalin888 #35327 üzenetére
Túlárazott
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
katalin888
aktív tag
Mit szoltok ehhez a cikkhez?
Mindenki mondja, hogy a Belkin ota nem ajanlott a Linksys, de ugy nez ki, hogy ez a WRT1900AC nem rossz darab csak nem eri meg az arat.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz TeeJay #35325 üzenetére
Nem mindig jó frissíteni, lásd a Netgear R7000-es modelljét, ott pont a gyári frissítés miatt szált el a HW-NAT, szóval frissíteni csak óvatosan, mert nem biztos hogy előnyel fog járni a dolog.
-
TeeJay
félisten
válasz Dark Archon #35324 üzenetére
cserélgetni nem kell mert akkor oda a HW NAT és prociból nem tud 940megabitet átvinni
frissíteni viszont mindig ajánlott mert javítanak az újabb FW-ek az eszközönMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
addikt
A nagyobb hatótáv mondjuk nem árt, köszi
Jedster: köszi neked is. Az Asus maga gyártja a routereit vagy csak matricázza? Ha matricázza, akkor mi van a dobozban? TP-Link van pár ismerősömnél, nincs vele gondjuk, viszont az Asus-t router téren nem ismerem, ugyanakkor cserélgetni sem fogom a TP-Link gyári szoftverét, az biztos.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
zsolt501
nagyúr
válasz laciiiiiii #35321 üzenetére
De kiírja, csak a legfrissebb kell hozzá, a 3.0.0.4.376_1663 verzió számú.
Egy csomó mindent javítottak benne.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
dupladé.
csendes tag
válasz Intruder2k5 #35227 üzenetére
köszönöm a választ, végül az rt-ac56u lett a befutó már be is üzemeltem. eddig pöpec!
"Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe" - Szu-Ce ## battlelog: eDDy_yolo
-
F_Zolee
veterán
Hello
Egyszer már érdeklődtem itt router iránt. Most viszont megfogalmazódott bennem újabb kérdés. Létezik olyan típus aminek gigabites a lan része?
-
zsolt501
nagyúr
válasz Brogyi #35315 üzenetére
És mivel elcseszték a HW-NAT-ot benne ezért mindent szoftveresen akar megoldani vagyis processzor erőből, ami olyan 400-500-as net körül van vége.
Ennyit ment alternatív szoftverrel is mikor feltette, ezért is ugrott be, hogy ott biztos nem megy a HW-NAT.
És a külföldi visszajelzések is ezt kezdik igazolni.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
krealon
veterán
"most tervezel váltani 1043nd v1-ről valamire, és egyelőre a 4300 az ami szimpatikusnak tűnik TP-Linkek közül. Asust nem szeretnék (árban is magasabb ebből a kategóriából). 4300al kapcsolatban azt olvastam hogy gyengébb a 2.4Ghz wifi mert beépített antennái vannak. Ez mennyire igaz?"
Nem beepitett, hanem specialis dual-band antennai vanak, amikbol nincs nagyobb dBi erteku (fokuszaltabb) verzio.
A kozositett antennanak olyan hatranya is van, hogy az antenna erosito vegfokozatok jelenek kozositese es bejovo jel szetvalasztasa is veszteseggel jar, igy egy kicsit bonyolultabb a megvalositas, mintha kulon-kulon antennak lennenek hasznalva az egyes savokon. Ezeknek a bonyodalmaknak, es a hardver verziok kozti valtasok kovetesenek neha aldozatul esnek az alternativ firmware-ek felhasznaloi, de mivel olcso az eszkoz, sok fogy belole, igy elobb utobb azert megoldodnak a problemak.Nekem van 4300-asom, de en csak azonos legterben hasznalom a kliens eszkozzel (radasul 5 GHz-en), igy nem tudom megmondani, hogy jobb lesz-e a 1043-asnal.
-
Topikgazda
-
eami
veterán
válasz Gubek-Einste #35311 üzenetére
100/50 de idővel ez lehet magasabb lesz 500/100 esetleg gigabites (de ez kevésbé valószínű). a mostani 1043nd v1 amúgy elég gyakran eldobja a wifit mostanság és olyankor csak restart oldja meg.
-
Topikgazda
-
zsolt501
nagyúr
válasz laciiiiiii #35309 üzenetére
Szerintem a 7000-es esetén a szoftvert cseszték el, mert tuti hogy nem megy benne a HW-NAT.
Mekkora proci terhelést mutat a 930-esetén a router?
-
laciiiiiii
csendes tag
válasz zsolt501 #35280 üzenetére
Na ma vissza vittem az extrém digitalba a Netgear R7000-rest. Egész éjjel külföldi fórumokat olvastam és bebizonyosodott, hogy nem tud átvinni egy 1000-res netet csak a felét. Lehet szórakozni vele, hogy a prociját felhúzod, de akkor sem fogja kiadni azt a 930-at, amit a routeres toplista mutat. Becseréltem egy Asus AC68U-ra. Ez gyári firmwarerel tökéletes...930-az es is visz, és a wifi részleg is erős...és végre van benne vpn, ami nekem fontos. Most már csak meg kell válnom a Linksys wrt19000 ac-től, amit szintén ajánlok bárkinek, mert ugyan úgy átviszi a giga netet csak a vpn nincs benne...., de majd feldobom az apróhirdetésekbe,
[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
válasz krealon #35307 üzenetére
Köszi most tervezel váltani 1043nd v1-ről valamire, és egyelőre a 4300 az ami szimpatikusnak tűnik TP-Linkek közül. Asust nem szeretnék (árban is magasabb ebből a kategóriából). 4300al kapcsolatban azt olvastam hogy gyengébb a 2.4Ghz wifi mert beépített antennái vannak. Ez mennyire igaz? Visszafelé nem szeretnék lépni :\
[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
wrd4300 backdoor becsukható a WAN irányából?
-
nobela
senior tag
válasz Intruder2k5 #35302 üzenetére
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 99.900.-
-
MODERÁTOR
válasz nobela #35301 üzenetére
http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WR841ND
Specifications -> HARDWARE FEATURES -> Button -> Wi-Fi On/Off Button
Remélem ezt már látod...
-
nobela
senior tag
válasz Intruder2k5 #35299 üzenetére
"Írtam is, meg a kép is ott van"
Nem tölti be a képet se a Chrome se az IE...
De attól még hiszek neked
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 99.900.-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest