Új hozzászólás Aktív témák

• op9

aktív tag

válasz Tompika777 #105055 üzenetére

Mert azt hittem, h ez egy komolyabb szakmai fórum, ahol jó ötleteket/típus ajánlásokat kaphatok.

Kitöltöttem a kérdőívet, 100-as és 400-as netre kértem konkrét router ajánlatokat.

Erre kaptam azt a választ, h:
    1: mesh rendszert építsek ki egy db PC LAN csatlakoztatásához
    Ebben megegyezhetünk, h ágyúval verébre.

2: inkább kábelezzek
    Természetesen a legjobb módszer, de nem véletlenül írtam be a "milyen routert" topikba, és nem a "hogyan fúrjam át a födémet" topikba

3: nekem nem repeater kell, hanem kliens módú eszköz
    Teljesen jó a repeater is erre a célra, sőt, még többet is tud, mint a kliens mód.

4: újonnan nem lehet 2.4GHz-es 10/100-as LAN csatlakozású routert vásárolni
    Konkrétan 34db routert lehet újonnan vásárolni.

5: inkább AC-s routert vegyek gigabites lan-nal
    A vasfödém a wifi egyik legnagyobb ellensége, a 2.4GHz-es jelnek van a legnagyobb esélye értelmesen átmenni, erre inkább vegyek 5GHz-es routert.

Ezután jött a használjak Powerline adapter párost anélkül, h megkérdezték volna, h milyen idős a vezetékezés, egy megszakítón vannak-e a konnektorok, van-e nagy fogyasztó azon a hálózaton stb...

Nem tudom, h látszik-e, h teljesen érthetetlen válaszokat kaptam egy szakmai topikban a problémámra.. ezek után gondoltam, h leírom az eddigi konkrét tapasztalatom, és prezentálok egy bevált eszközt, ami képes arra, amit kértem, arra meg jön a fikázás.

Kértem, h akkor mi az a konkrét típus, ami ennél jobb választás lenne ár/érték arányban, akkor olvassam a topik összefoglalót.

Egyedül tasiadam adott konkrét típusokat, amit ezúton is köszönök neki! A többiektől csak általános, félrevezető, kritizáló, majd kitérő válaszok jöttek.

Szóval igen, azt teszem, veszek egy 5500Ft-os routert, ami pont elég a 100-as net kiszolgálására, amit kértem is. 400-as netre meg talán egy erősebb Asus router lehetne, ha átmegy az 5GHz-es jel, mert abban van még repeater funkció, a legtöbb TP-link/Mercusys-ből már direkt kiveszik ezt a módot.

How Bad Do You Want It?

Új hozzászólás Aktív témák