- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Crypto Trade
- Windows 11
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Milyen NAS-t vegyek?
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Rendszergazda topic
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aviator
tag
Sziasztok!
Ezt szeretném letölteni a lehető legegyszerűbb formában. Milyen módon, vagy programmal lehetne ezt megoldani?
Köszönöm a segítséget!
-
Top cat
addikt
-
mexel
veterán
Klassz mindkettő, ha minden opciót értenék több mindenre is tudnám használni valószínűleg.
Köszönöm! -
mexel
veterán
válasz juharsirup #36595 üzenetére
Köszi, megnézem, az első ismerős. Magyarul tud? (majd rákeresek egyébként) Nem szeretnék valami hibás félrefordításommal valamit letörölni
Nem találok magyarítást hozzá sajnos. Na mindegy, megnézem mit tudok így kezdeni a dologgal.
[ Szerkesztve ]
-
juharsirup
csendes tag
Duplicate Cleaner (angol)
Beyond Compare (angol)
Ezzel a kettővel szinte bármit megcsinálhatsz. A TC ehhez hülye.
Ha két - amúgy azonos - számba különböző tagek vannak beleírva, akkor azok már nem egyeznek bitről-bitre. Viszont a Duplicate Cleanerben van audio mode is. A Pro verzióban elérhető a Match Audio Data only funkció, amivel ez a probléma még könnyebben kikerülhető.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Fájlok és mappák összehasonlításával kapcsolatban kérdeznék. Eddig a TC-t használtam, több összehasonlítási módszer is van benne de vagy nem jól kezelem, vagy valamit nem értek, de egyik sem az igazi, kicsit macerásak.
Amire kellene: KB 2TB-nyi ömlesztett mappákban lévő zeneszámot, mappákat stb kellen összehasonlítani, hogy rendszerezni lehessen. A lényeg, hogy van ami sokszor van meg, ezeket kellene törölni, de van aminek a címe egyezik de mégsem az. ( itt volt gondom a tc-vel néha) Tudom ott is lehet tartalomra hasonlítani, de ennyi adatnál egyesével nagyon macera. Milyen lehetőségek lennének ilyesmire?A mappaszinkronizálás jó lehet erre a tc-ben? Az csak külsőre keres egyezést vagy ugyanúgy mint a fájlok összehasonlítása?
( közben nézegetem ezt a mappaszinkronizálást: ez mivel hasonlít mit? Nem a 2 oldalon lévőt hasonlítja össze?)Ja, és az audichecker mire jó pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
juharsirup
csendes tag
válasz b_alazs #36592 üzenetére
Nyilván csak első alkalommal kell "regisztrálni", az auto indítás pedig alap. Ez azért egy chatprogramnál adja magát.
A Dropbox is lehet megoldás, hiszen jelez, ha új fájlt kaptál vagy valami változott, de ott egy közös szerkesztésnél lehetnek konfrontációk is. Célirányosabb programot egyelőre nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
b_alazs
tag
válasz juharsirup #36590 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Az fontos lenne, hogy ne lehessen klasszikus chat szolgáltatásként használni, hanem egyfajta figyelemfelkeltés lenne a célja (do-not-reply )kb. 100 számítógépen futna, a napi bejelentkezés sem megoldás, azonnal kéne indulni a windows-zal.
Üdv,
Balázs -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Kaptam két SD kártyát, aminek az írásvédelmet állító pöcke nincs meg.
( hogy kitört, leesett, elveszett, stb... nem tudni )
Ezeket fényképező gépekben használták, és így ennek a hiánya miatt nem lehet rá írni.
Hogy lehetne az írásvédelmet feloldani? Létezik erre szoftver? -
juharsirup
csendes tag
válasz disy68 #36589 üzenetére
Lan messengerből én még nem találtam normálisat. Célszerűbb akkor már a Telegram (group chat). Nem kell hozzá más, mint egy SMS-ben kapott kód (regisztrálós oldal helyett simán, appon belül megoldható). Az említett programoknál pedig sokkal kifinomultabb fájlküldésre és chatre. Egy db. exe, cloud based - ami legalább kényelmes, és multiplatform.
Általános célokra is sokkal jobb, mint messengerezni, hangoutsolni vagy skypeozni. Folyamatos hang- vagy videóalapú kapcsolat még nincs benne, de hangüzeneteket már lehet küldözgetni. A képek tömörített vagy eredeti formában küldhetők, akár albumszerűen is, a gif-eket natívan kezeli stb.
[ Szerkesztve ]
-
disy68
aktív tag
válasz b_alazs #36588 üzenetére
Skype, hangouts, vagy valami lan messenger
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
b_alazs
tag
Sziasztok!
Tudnátok olyan szoftver javasolni amivel kivitelezhető az, hogy pl. egy új információ elküldésekor egy pop-up ablakban megjelik (vagy az értesítés új infóról) egy hozzáadott csoportnál?
Egy irodában lenne szükség erre, gyakorlatilag szakmai anyagok és információk hatékony terjesztésére.
Az e-mail nem megoldás, az lenne a legjobb, ha egy inyenes, direkt erre a célra szánt szoftvert találnánk.
Ha csak fizetős alternatívákat tudnátok javasolni, azt is szívesen veszem.Üdv,
Balázs -
G@ben
addikt
válasz disy68 #36582 üzenetére
Ezt ki fogom próbálni, köszi!
Működik a portable verzióval is?Sk8erPeter:
olyan melóm van, hogy sokat kell hotkey-eket használni, nem szeretnék bevonni még egyet, mert az már zavaró. Így simán zenét hallgatok, csak nem hallgatok végig egy számot, így gyorsítva a válogatást, ha meg olyat hallok, amit meg akarok tartani, akkor azt kiszedem a listából, majd a legvégén a listában maradtakat fizikailag is törlöm. Az eddigi statisztika azt mutatja, hogy minden 4-5. számot tartom meg, azaz ennyiszer 1-1,5 percenként kell foglalkoznom vele, szemben a mostani minden 1-1,5 perccel.[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
VásRló
tag
Szerintetek, ha valaki bútort szeretne tervezni hosszabb távon, akkor pl a 3ds max a jó választás, vagy érdemesebb mást használni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Csak kíváncsiságból: ennek amúgy mi értelme? A számléptetésre nem szeretnél hotkey-t, mondván, akkor eltereli a munkáról a figyelmedet, hogy lenyomsz egy hotkey-t, és számot váltasz, DE meló mellett szeretnéd lejátszani a számokat 1,5 percig, hogy aztán kiválogasd, hogy kell-e. És azt hogy csinálod, hogy maga a kiválogatás nem vonja el a figyelmed a munkáról? Nem értem.
(#36552) tknof1871:
"A Duolingo-t megírni hány munkaóra lehetett a programozónak/programozóknak? Csak a programot."
Honnan tudhatná bárki, aki nem vett részt a fejlesztésében? Egy ilyen munka jó hosszú ideig tart, ennél értelmesebbet erre a kérdésre nem lehet válaszolni (határ a csillagos ég, főleg, hogy folyamatos továbbfejlesztést igényel, ez nem olyan, hogy egyszer csak KÉSZ, és annyi).Sk8erPeter
-
disy68
aktív tag
Helló, van a foo_scheduler plugin, azzal megoldható a számléptetés.
Csinálsz egy eventet -> On new track
Csinálsz egy action listet -> add action (delay, megadod az időt pl. 90 sec) -> add action (next track)
Társítod az eventhez az a létrehozott action listet -> assign action listLehet érdemes csinálni még egy eventet, hogy ha megállítod a lejátszást, akkor ne léptessen tovább. Ezt már nem teszteltem.
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
G@ben
addikt
válasz juharsirup #36580 üzenetére
A hotkey nem jó, mindenképpen automata léptetés kell. Hiába van lecsukva a program, ugyanúgy azzal foglalkoznék és nem a melóval.
-
juharsirup
csendes tag
A foobar2000-nél nem találsz jobbat. Állíts be global hotkey-eket a számléptetésre (pl.: CTRL ALT + és -), azzal a lecsukott állapotából is tudod léptetni. Ugyanígy használható hangerőre és minden egyéb funkcióra a hotkey-ezés. Pluginnel akár még ratingelheted is a számokat szintén hotkey-el. Állítgatás kérdése, de nincs olyan, amit ne lehetne elérni vele.
-
Kernel
nagyúr
válasz Antigabo #36578 üzenetére
Pillanatra eltájolódtam, a hideg laptopnál még nincs szükség hűtésre, valószínűleg csak teszt gyanánt pörgeti fel.
Asztali gépnél felpörög, utána visszalassít.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Antigabo #36576 üzenetére
Felpörgetés elvileg azért van, hogy biztosan elinduljon, ha esetleg megszorulna a tengely, akkor is. Azt nem tudom, nálad miért áll le utána.
De ez az alaplap tulajdonsága desktop gépnél is, a BIOS vezérli, fixen benne van a programjában.
PWM-ventilátor 12V tápját nem tanácsos csökkenteni, ezzel behatárolod a fordulatát, illetve a PWM-vezérlést épp azért találták ki, hogy ne a hagyományos módon kelljen szabályozni, hanem négyszögjellel, miközben a táp marad állandó 12V. Műszakilag ez sokkal korrektebb, stabilabb megoldás.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Antigabo
tag
Sziasztok !
Hardveres megoldás előtt/helyett kérnék tanácsot ehhez :
Probléma :
Nem lehet szabályozni a laptop ventit.
Egyáltalán.
Sem szoftveresen (speedFan)
Sem BIOS-ból.
A venti 4 eres és a fordulatszáma változik a terhelés függvényében - szóval vmi azért irányítja - de nem tudom hogy mi és hogy lehet e azon változtatni mert ócska az ahogy elindítja a hűtést :
Nulla fordulat után 2800 azután kikapcsol, majd újra be !! Ha nagyobb terhelést kap emeli / csökkenti ez oké.
De ez az elindúlgatás kiakaszt, nem szeretném szétszedni hogy potit vagy diódát rakosgassak bele.
Valaki tud trükköt ?
Asus k72jr - W764Szégyen a tudás - de hasznos !
-
G@ben
addikt
Keresnék olyan zenelejátszó programot Win7 alá, ami tudja a következőket:
- kezeli a flac, ape, wav, stb lossless formátumokat
- portable, mert nem telepíthetem az irodai gépre, de ha külső vinyóra telepítve is megy, az is jó
- közvetlen lehessen belőle törölni fizikailag, azaz sima Delete-re csak a lejátszási listából szedje ki, fizikai törlésre meg a vinyóról is (ahogy a Foobar2000 csinálja)
- és a legfontosabb: be lehessen állítani, hogy egy számot mettől meddig játsszon le, azaz mondjuk minden számot 1 perctől 1:30-ig, mert ez kb jó a meló közbeni válogatáshoz, hogy kell-e vagy sem.Tudtok ilyet ajánlani? Az utolsó pont kivételével a Foobar is tökéletes lenne.
-
mezis
félisten
válasz bluemirage #36573 üzenetére
Nekem is gyanús a cég. Nem is a saját programjuk, a letöltésnél van egy apró betűs megjegyzés.
mezis
-
őstag
Nekem gyanús a cég, semmi infó róla... aztán nincs semmi, hogy a videószerkesztő az ingyenes vagy mi... Miért adják ingyen...
Aztán itt egy gyanú dolog még egy másik termékükre.
A termékek közt nincs is fenn a vágó... Én félnék tőle... és tartanék a cégtől is... De a Te géped...Meliora sunt bono inimica
-
-igu-
addikt
válasz juharsirup #36570 üzenetére
Köszönöm a tippeket, lesz mivel szórakoznom.
PC-n magam is foobar-t használtam zenehallgatásra, mostmár viszont egy Kodi-t futtató minPC a forrás.
A google sajnos ekkora tételben már nem megoldás a borítókhoz.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
mezis
félisten
Üdv.!
Van valakinek tapasztalata ezzel a video szerkesztő programmal ?mezis
-
juharsirup
csendes tag
Újratömörítés nélkül szabja szét a CUE alapján az albumot a Medieval CUE Splitter. Ha konvertálnál is (én pl. az ócska APE-kat szoktam FLAC-ba), akkor az simán foobar2000-ből megtehető. Zenelejátszásra gondolom amúgy is alap. Ha nem az, akkor most megkönnyítettem az életed.
Az MP3 infók szerintem sosem lesznek egységesek, a manuális beavatkozást nehéz kikerülni. Három program a célra: Mp3tag, MusicBrainz Picard, TagScanner. A legjobb megoldás köztük lesz. Én ezekkel nem szoktam szórakozni (pontosabban manuálisan mindig helyrerakom a dolgokat), de ha mégis kell, a foobar-hoz is van freedb tagger plugin.
Borítókhoz: google.com.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
Sziasztok!
A kissé nagyra nőtt zenei gyűjteményemet szedném rendbe, ehhez kellene valami okos eszköz Windows 7 oprendszer alá.
Amire használnám:- cue file alapján szétdarabolni az egy file-os albumokat,
- mp3tag-ek rendbetétele, de lehetőleg ne filenév alapján, hanem netről szedve az infókat (és akkor nem lennének ilyen előadók külön, mint B.B. King, B.B.King, BB King, hanem egységesen ugyanaz),
- albumborítók letöltése és hozzárendelése a file-okhoz - de lehet, hogy elég a mappába letölteni, onnan már be tudja olvasni a jelenlegi lejátszóm (hogy a következő tudni fogja-e, az kérdéses, ezért lenne jobb "direktbe").Mindez nem annyira mp3, de inkább veszteségmentes tömörítésű anyagok ( .flac, .wv, .ape) kezelésére kellene.
Most próbálkozom a Helium Music Manager-rel, de ha van jobb ötletetek, amivel minden fentebb felsorolt műveletet végre tudok hajtani, akkor kérlek, segítsetek tippekkel.
Nem kell, hogy ingyenes legyen (próbaverzió azért jól jönne a fizetés előtti kipróbáláshoz), 20-30 eurót szívesen rászánok a tökéletes megoldásra.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
varsam
őstag
Sziasztok,
az alábbi igényre tudnátok valami megoldást javasolni?
Notebook képének megjelenítése egy LG smart TV-n wireless megoldással.ami eszközök vannak
Lenovo T520, i5 proci + HD3000, Win7
LG smart TV
Apple TV (régebbi)Irodai környezetről van szó, ezért lenne sokkal kényelmesebb a wireless megoldás. Ha csak külső eszközzel oldható meg, az is érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
válasz bluemirage #36565 üzenetére
Akkor erről ennyit, nem erőltetem...
Köszi a véleményt[ Szerkesztve ]
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
őstag
válasz klepto #36564 üzenetére
Ha jól emlékszem a korszak megszűntével, a Pio 221LBK is már csak ipari hulladék. A most kapható legjobbak is csak alulról súrolják a régi középszintet. Keresettek a régi használt, de megkímélt írók ...
Inkább itt kérdezz utána:
Még néhány év és már semmilyen futottak még írót sem fogsz kapni újként... sajnos ez van.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
klepto
addikt
válasz akaido #36562 üzenetére
Köszi
Én BurnAware Free nevű progit használok, és eddig teljesen meg voltam vele elégedve.
Most viszont kezd kiöregedni az LG íróm, és másik író vásárlásán töröm a fejem.
Igaz, hogy az LG-hez képest 1,5x-es áron, de láttam bolti ár listán Pioneer DVR-221LBK LabelFlash írót, és ha találok hozzá értelmes szoftvert, akkor lehet, hogy arra ruháznék be.
A CD Burner XP nem ismeretlen számomra, már használtam régebben, és nem tűnt az sem rossznak, de a BurnAware jobban tetszett dizájnban.
Viszont a CD Burner oldalán csak a LightScribe tulajdonságot olvastam; akkor ő LabelFlasht nem tud?
Van még valami jó ingyenes íróprogi, ami tudja a LabelFlasht, de legfőképpen a DiscT@2-t?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
psg5
veterán
-
akaido
addikt
válasz klepto #36556 üzenetére
CD Burner XP tudja a Light Scribe funkciót, de a telepítés során oda kell figyelni, hogy a "járulékos" progikat ne telepítsd fel.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
juharsirup
csendes tag
válasz localhost #36559 üzenetére
Másik programot és adware-t amúgy nem, de én már azt sem szeretem, ha kérdés nélkül (vagy elenére) be akar épülni a jobbklikkes menübe, és erőlteti a net hozzáférést. Az sem a legjópofább, hogy beállítástól függetlenül át akarja venni a fájlkiterjesztések fölötti kontrollt. Persze ez kevésbé tűnik fel azoknak, akik nem használnak tűzfalat, vagy amúgy is ez a képnézegetőjük. De majd megnézem a leges-legújabb verzióval is.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
-
localhost
Közösségépítő
válasz juharsirup #36558 üzenetére
Nem kötexem, csak érdeklődöm : a picasa miféle sok szarságot pakol fel magán kívül?
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
juharsirup
csendes tag
A Picasa sok szarságot felpakol a gépre. Nálam a saját beállításait sem volt képes megjegyezni. Nem olyan rég próbáltam a legújabbat, de egy jóval előtte lévővel is hasonló problémák voltak. Szerintem is felejtős. Helyette...
Szerkesztési funkciókkal komolyabban ellátott képnézegető: FastStone Image Viewer. Ezzel én pl. tájolás szerint (EXIF), automatikusan forgatgatom a képeket.
klepto: Ma még képesek az emberek ilyenekkel foglalkozni (mint egyáltalán optikai lemez írása) Kiindulópontnak.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen vagyok-e a kérdésemmel.:
Milyen programot használtok, melyik a legkönnyebben kezelhető program amivel a számítógépen lévő fényképeket lehet kezelni? Pl időrendbe helyezi őket, index képeken látszik mappa szerűen.
Ha jól emlékszem a Picasa valami ilyesmi volt de az valamiért nem jött be.F.K.T.
-
klepto
addikt
válasz Dluinet #36555 üzenetére
Zacsishoz nem adnak, legalább is én, OEM-hez még soha nem kaptam, pedig már vagy 10 dvd írót elfogyasztottam
Dobozos verziót pedig még polcon sem láttam sohaHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Az ingyenes cd/dvd író programok közül melyikbe van benne a LightScribe, és a Labalflash + DiscT@2 szerkesztési, írási lehetőség?
Főként a DiscT@2 tudás érdekelne, mivel ahhoz nem kell speciális lemezHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
tknof1871
őstag
válasz Sk8erPeter #36529 üzenetére
Lehet, hogy bizonyos feladatokra léteznek összekattintós megoldások, de egy nyelvtanító szoftver túlzottan komplex ahhoz, hogy ilyesmi megoldható lenne, hacsak nem készít valaki egy ultrabrutálisan okos "keretet" ehhez, amit nehéz elképzelni, hogy sikerülne úgy elkészíteni, hogy univerzálisan alkalmazható legyen...
Sajnálom. Pont erre lenne szükség. Mondjuk minden tízedik(?) embernek így lenne könnyebb vagy egyáltalán lehetséges a nyelvtanulás (is). Vázlatosan olyan egyszerű milyen program kéne.
A Duolingo-t megírni hány munkaóra lehetett a programozónak/programozóknak? Csak a programot. Nem beleszámítva a tananyag, nyelvtani feladatok megfogalmazását/leírását, képek összeszedését, voice generatort csinálni.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
gproject
aktív tag
Koszonom a tanacsokat, tippeket!
Nagy valoszinuseggel a juharsirup altal ajanlott sketchbook lesz a befuto, egy Huion(h610pro/1060) tablaval.
(realme x50 pro, <[ ultrasone 480i 580i 820 ]>)
-
nonsen5e
veterán
Üdv!
Létezik olyan program [windows alá], amivel egyszerűen tudom szabályozni, hogy melyik program melyik hangkimenetet használja?
Egyszerre van rádugva a számítógépre headset és hangfal is.
A célom az lenne, hogy be tudjam állítani, hogy amennyiben headset van a gépre dugva, akkor Skype, Teamspeak, stb... azon adja a hangot, viszont a játékok, a Media Player vagy a böngésző pedig a hangfalon.Valamilyen szinten ezt támogatja az alap Realtek program + Windows is, csak két óra mire átállítgatom alkalmanként és nem engedi manuálisan állítani a programokat, hanem arra a csatornára teszi a programokat amelyikre ő gondolja.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
ngabor2
nagyúr
Tudnátok ajánlani egy olyan programot, ami a dupla fájlokat meg tudja keresni, segít kiegyelni és hálózati meghajtón is működik? Kipróbáltam a duplicate file findert és az Anti-twin-dupla nevezetűt, a hálózati meghajtót egyik se látta. A hálózati forgalom nem probléma, gigabites az összeköttetés.
-
juharsirup
csendes tag
válasz róland #36547 üzenetére
AutoDesk SketchBook
PC-n és Androidon is. Sokkal intuitívabb, mint az előbb említett programok. A Keep max akkor, ha nincs 3 éves a gyerek. Afölött bármit meg tud tanulni. Én 7-8 évesen már Infini-D-ben modelleztem Macintosh-on, pedig a kutya nem tanított, és még internet se volt.
[ Szerkesztve ]
-
róland
veterán
válasz gproject #36542 üzenetére
Ragaszkodsz a PC-hez?
Mert egy kb. 8"-os Android alapú tableten az ingyenes Google Keep - s ez még csak nem is célprogram -, valamint egy érintőceruza (ami 500 - 2000,- Ft között kapható) segítségével már szórakozhat a gyerek. Célprogramként meg ott vannak pl. az Adobe termékei.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Kis kereséssel:
Photoshop Elements
GIMP (ez valszeg túl bonyolult egy gyereknek)"
Egyik sem egyszerű, könnyed rajzolást segítő program, hanem képszerkesztő. (A Photoshop Elements egy valóban egyszerűsített fajta, de a célra akkor sem jó.)Nem kerestem még a témában, úgyhogy én sem tudok ajánlani alternatívát, de ezek egyrészt más célra vannak, másrészt egy gyereknek ennél jóval játékosabb eszköz kellene.
Sk8erPeter
-
-
gproject
aktív tag
Sziasztok!
Olyan nem tul bonyolult, lehetoleg magyarul is tudo rajzprogramot keresek(nem paint ) amivel elboldogul egy atlag 8 eves gyerek, es gond nelkul elfut egy ilyen HP Streamen. Illetve lehet hozza hasznalni digitalis rajztablat.
remelem letezikolyan nem erdekel ami tele van szorva kesz kepekkel, belyegzokkel, logokkal
azt akarom, hogy a gyerek maga rajzoljon, alkosson. ezek a kesz dolgok csak elterelnek a figyelmet[ Szerkesztve ]
(realme x50 pro, <[ ultrasone 480i 580i 820 ]>)
-
kispx
addikt
válasz juharsirup #36539 üzenetére
Egy kis kiegészítés:
TrueCrypt is safer than previously reported, detailed analysis concludes -
juharsirup
csendes tag
válasz Wolfskin #36538 üzenetére
Nem jobb, hanem friss, amúgy ugyanaz. Fixálták a TrueCrypt csomó biztonsági rését (részletesen itt). Mindenképp ezt használd, ne a TC-t!
Open source ugyanúgy, tehát ha a titkosítási eljárásba belenyúltak, akkor az egyrészt kiderülne, másfelől másik programban sem bízhatnál meg jobban.
Az admin jogról nem tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz juharsirup #36532 üzenetére
köszi, a true cryptet magam is használom és a vera-z is kipróbáltam (szerinted jobb? tartok tőle, hogy amiért a true cryptet megfingatták, hogy legyen benne backdoor, az itt már benne van, ezért lehet), csak az a gond vele, hogy admin jogokat kér. legalábbis az ő gépén egyszer próbáltuk, de nem ment...
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek kellene egy minimalista program, ami különböző típusú videókból tud kivágni részletet. Avi, mpg4, stb. Összesen annyit kell tudnia, hogy a videóból ki lehessen vágni darabokat 5-10 másodperces darabokat és azokat külön lementeni. Átkódolás sem kell, semmi. Én elsőre a virtualdubra gondoltam, de az a baj, hogy az is túl sok paraméterrel és gombbal rendelkezik. Van esetleg valakinek jobb javaslata?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
kristof_
tag
Nem tudom, hogy jó topikba írok-e. Egy olyan programot keresnék amivel wifin keresztül tudnék használni egy tabletet, mint másodlagos monitor. Androidos és windows-os megoldás is érdekelne, dualbootos a tab. Amit eddig találtam az a win 10-et nem támogatta (iDisplay). Tehát nem tükrözni akarom a monitort, arra millió megoldást tudok, de ilyet nem igazán találtam.
LG OLED65CX & Samsung HW-Q950T & PlayStation 5
-
juharsirup
csendes tag
válasz juharsirup #36532 üzenetére
Még egyszerűbb, ha készítesz a .hc-ről egy parancsikont, beírod a kódot, aztán a mountolás kb. 10 másodperce után rákattintasz a meghajtó parancsikonjára. A munka végeztével unmount, és máris hurcolászhatod a fájlt / pendrive-ot.
[ Szerkesztve ]
-
juharsirup
csendes tag
válasz Wolfskin #36531 üzenetére
Rendes drive-titkosításra a TrueCrypt utódja, a VeraCrypt használható. Van benne automount (ezt a részét még nem próbáltam). Ha nem akarod a teljes meghajtót titkosítani, az is megoldás, ha egy fix méretű titkosított fájl készítesz vele, és azt pakolod a pendrivera, vagy akár Dropboxba. Ezt, ha felcsatolod a programmal, akkor a tartalma külön meghajtóként jelenik meg. Mivel a fájl (.hc) kap társítást a programhoz, autorun.inf-be berakható az indítása (mondjuk egy normális, biztonságos gépen az autorun eleve ki van kapcsolva).
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
kollégám céges laptopján csak user jogosultsága van. tudtok olyan programot, amivel pendrájvot lehet letitkosítani,
• ha elveszti, másnak olvashatatlanok legyenek az adatai (azt hiszem ez egyértelmű )
• legyen auturun (ha csatlakoztatja, kérje a jelszót és utána csatolódjon fel)
• ne kérjen admin jogokatesetleg valami olyan progi, ami az otthoni gépével automatikusan leszinkronizálja, ha felcsatlakoztatja. max 1 klikk, de többet ne kelljen.
köszi!''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Kernel
nagyúr
válasz Sk8erPeter #36529 üzenetére
Ezen már én is fennakadtam, hogy applikációk már a Windows 98-on stb. is voltak, de érdekes módon az csak program, míg a mobilos programok már kényszerűen, sőt kényszeredetten applikációk, és véletlenül sem alkalmazások.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz tknof1871 #36528 üzenetére
Szerintem is kevés önmagában a Duolingo, de kezdőknek meghozhatja a kedvét a tanuláshoz, arra szerintem mindenképpen jó. Egy idő után viszont érezhető, hogy kevés (haladónak meg végképp túl sokat nem segít, legfeljebb ismeret-felelevenítésre).
"Programozói ismeretek nélkül tud csinálni [...] hasonló programot vagy applikációt egy amatőr?"
Ebben a formában olvasd el a mondatot, már önmagában ellentmondás. Hogyan tudna készíteni egy programot programozói ismeretek nélkül valaki? Lehet, hogy bizonyos feladatokra léteznek összekattintós megoldások, de egy nyelvtanító szoftver túlzottan komplex ahhoz, hogy ilyesmi megoldható lenne, hacsak nem készít valaki egy ultrabrutálisan okos "keretet" ehhez, amit nehéz elképzelni, hogy sikerülne úgy elkészíteni, hogy univerzálisan alkalmazható legyen...
Mellesleg ez az "applikáció" szó egy értelmetlenül erőltetett idegen kifejezés, valamiért a mobilalkalmazások elterjedésével terjedt el ez is (a médián keresztül is, meg azok miatt, akik idegen szavak használatával akarják növelni a mondandójuk komolyságát (természetesen nem rád gondolok, hanem általánosságban)), pedig a kiemelt "alkalmazás" teljesen normális fordítás lenne az "application" angol szóra. Plusz az alkalmazás/applikáció (ha már) szintén egy program, szóval a VAGY kötőszó itt nem indokolt, de azt sejtem, hogy mobilalkalmazásra gondoltál.Sk8erPeter
-
tknof1871
őstag
válasz Sk8erPeter #36391 üzenetére
Üdv! Tetszik a Duolingo felépítése, a módszer, de nem elég alapos. Nagyon rövid, a tartalma kevés. Van egy angol nyelvoktató könyvem. Tankönyv és munkafüzet. Alaposabban leírja a nyelvtant, szerteágazóbb, több feladat van benne. És ami fontos magyarról tanít angolra. Csak nekem a könyvből tanulás nem megy.
Programozói ismeretek nélkül tud csinálni a könyvből egy Duolingo-hoz hasonló programot vagy applikációt egy amatőr? Ha lehetséges akkor hanggenerátorral.
A "tudásfa" (így nevezi a Duolingo a tananyagot vagy tantervet) sokkal több egységből tevődne össze, mert a könyvben több részre oszlik szét az, ami a Duolingó-ban csak egy.
A feladatok hasonlóan néznének ki. Mondat lefordítása, vagy egy szó megfelelő alakját kell beírni egy hiányos mondatba.
Saját célra készülne, nem lenne terjesztve, mert az biztos illegális.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
cs_dy
tag
Kedves Tagok!
Olyan program van, amivel szerkeszthető arc készíthető? Gondolok itt arra, hogy bajuszt, szakállt és hajt lehet benne formázni?
Vagy erre csak a professzionálisabb képszerkesztők alkalmasak ?
Köszönettel:
cs_dy
AMD RYZEN 5 5600, 32 GB RAM, 1TB SSD, RTX 3060 TI
-
Kernel
nagyúr
válasz Luissimo #36522 üzenetére
Eszköztáron megjelenő ikonnal be kell kapcsolni, ha nem lenne aktív, utána menni kellene. Később lehet finomítani a beállításokon, én például visszaállítottam a standard kurzorra, a markoló helyett. Attól még ugyanúgy lehet vele fogni, csak nem animál a kurzor.
Kijelölés nekem úgy van beállítva, hogy a szöveges részre kattintok egyet, utána vált a kurzor függőlegesre, amivel a szöveget ki lehet jelölni másolásra stb. (De enélkül is megy a kijelölés.)
"Momentum" opciónál lehet engedélyezni a dobó / lendítő képességet. Egérrel megfogom a lapot, megdobom egy kicsit és szalad, görget. Gyorsabban vagy lassabban, ez függ attól is, hogy mennyire dobom meg.
[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Az ingyenes cd, dvd író programok közül melyikbe van benne a LightScribe, és a Labalflash + DiscT@2 szerkesztési, írási lehetőség?
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Wolfskin
őstag
válasz Kernel #36520 üzenetére
köszi, de én azt nem annyira szeretem, inkább az operában (és avant browserben) megszokott jobb klikk+ görgővel való tab-váltás hiányzik. van rá kiegészítő, tab wheel scroll, de ez csak akkor görget, ha a tabok fölé viszem a egeret. így meg kellett szokni, kicsit többet kell mozogni egérrel, de egy jó félmegoldás...
a másik, ami nagyon jó volt a bal+jobb és jobb+bal kattintás az előre -vissza funkciókra. (amúgy a tab mix plus é a classic theme restore együtt majdnem megoldják a testreszabhatóságot)
-
Kernel
nagyúr
válasz Wolfskin #36512 üzenetére
Firefoxban régóta használom a Grab and Drag kiegészítőt, ami a PDF-olvasóknál megszokott markoló tulajdonságot kölcsönzi a böngészőnek. Fel-le és oldalirányban is.
Ha esetleg érdekel valakit.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
igen, kicsit összetetten fogalmaztad meg, le is kellett rajzolnom, hogy értsem.. de hát későre járt...
a lényeg, hogy:• ha benne van a két sor, --> akkor 4 ágú nyíl,
• ha nincs benne akkor --> semmide egyik esetben sem scrollozik vízszintesen.
letöltöttem pár appot - (#36499) @Soma01 AlwaysMouseWheel, WizMouse, Katmouse, Mouse Hunter, köszönet érte, - próba képen, de csak egyiküknél volt megadva, mint opció, a horisontal wheeel (Mouse Hunter), de az sem csinálja. (xls-ben nem, egy képernyőlopóban egy nagy képet ha beállítottam, akkor jobb klikk+görgetéssel vízszintesen scrollolt ugyan, viszont itt meg egyáltalán nem görgetett függőlegesen.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz Wolfskin #36515 üzenetére
Az egyéb ilyen mouse görgető, vagy hasonló programok közül fut még valamelyik, vagy esetleg csak a drivere, (ha valamelyik telepít ilyet)? Az egeredhez van valamilyen driver telepítve? Az a funkció, amit tapasztalsz (a négy irányba mutató háromszögekké változó mutató), az akkor valószínű a Win7 beépített funkciója, ezt tudod kikapcsolni - pontosabban megkerülni - a 2 törlendő sor nem törlésével. Ha ott a két sor, és nem történik semmi, az az előbb írt programok maradéka, vagy a saját egérdriver miatt lehet (kapcsold ki ott a középső egérgomb funkcióját).
Esetleg indítsd újra az AutoHotkey-t, nyomd le 3x a középső egérgombot, és mindegyik lenyomás után görgess egy osztásnyit, majd duplakatt a H betűn, és másold be az ablak tartalmát (ha több oldalnyi lesz, akkor inkább privátban, vagy csináld meg újra, hogy rövidebb legyen).[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
Wolfskin
őstag
erre rájöttem, közben kigugliztam, de inkább az, hogy nálam nem fut úgy, ahogy kéne.
a browser mouse úgy nézett ki, hogy ha nyomtam egy 3. gombot, akk a képernyő jobb alsó sarkában bekapcsolt egy kis sárga tábla, hogy horizontal wheel, és onnan kezdve, ha görgettem akkor jobbra vagy balra ment a kijelző.
itt meg azt csinálja, hogy egy ilyen kis izét kapcsol be,
ha az egeret mozgatom, akkor viszi a képernyőt, de hatványozottan gyorsul, tehát pár centi után több ezer oszloppal ugrott meg a kép. ha görgetni kezdek, akkor megszűnik.
és a firefoxban pedig vertikálisan sem görget így. ha kikapcsolom a "H"-t, akk igen.
nálam van a hiba...?
na most meg igen. újraindítottam mindkét progit, és megy a firefox is. csak még a vízszintes görgetés nem[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Telepíts egy AutoHotkey-t (64 bites, ANSI, ha jól emlékszem a pipálandó dolgokra), majd hozz létre egy szöveges filet, amelynek a neve AutoHotkey.ahk legyen, a tartalma az előbb általam írt parancsok és vagy tedd be a My Documents, vagy dokumentumok könyvtárba, és indíttasd el automatikusan az AutoHotkeyt a Windowsba bejelentkezéskor (pl. bemásolod az ikonját az Indítópultba), vagy a scriptről készítesz egy parancsikont és azt teszed oda (ilyenkor az AutoHotkey.ahk máshol is lehet, ill. a neve is lehet más). Mindkettő esetben futni fog az AutoHotkey, és működteti a funkciót, amit tárgyaltunk, ennek a trayben egy zöld hátterű fehér H betűs ikon lesz a jele.
Ha az MButton:: WheelDown:: és WheelUp:: sor elé írsz egy $ jelet is, tehát pl. $MButton:: lesz, akkor ugyanez? Milyen programban nem működik?
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
közben rájöttem, de ha kihagyom azt a kéz sort, akk nem történik semmi, ha benne hagyom, akkor meg ilyen négy irányú nyíl lesz, benne egy golyó, és ha mozdítom az egeret, akk viszi a képernyőt bármely irányban, nem is kell görgetni. vagyis nem scrolloz...
-
Wolfskin
őstag
"egérgombra az AutoScroll minden egérnél bekapcsol-e" most, hogy fenn van az xmouse-controll button progi, igen.
de a fő kérdés, hogy ezzel most mit kell tenni? hova kell bemásolni, vagy hogy tudom lefuttatni...?mindenesetre hálás köszönet, hogy foglalkozol vele. nagy segítség, pedig olyan apróság. ergonómia. azt sem értem pl, hogy az opera óta egy fejlesztő sem tud olyan böngészőt készíteni, emilyenben működik tab-váltásra a jobb klikk+ görgető (na jó, az avant browser igen, de az meg másért nem jó)
-
brd
nagyúr
válasz Wolfskin #36510 üzenetére
WheelDown::
If (WheelState)
Send {Blind}{WheelRight}
Else
Send {Blind}{WheelDown}
Return
WheelUp::
If (WheelState)
Send {Blind}{WheelLeft}
Else
Send {Blind}{WheelUp}
Return
MButton::
SetKeyDelay -1
Send {Blind}{MButton}
If (WheelState)
WheelState = 0
Else
WheelState = 1
ReturnMost hirtelen nem tudom, hogy a középső egérgombra az AutoScroll minden egérnél bekapcsol-e Win7-ben, vagy ez csak az egerem drivere miatt van, de ha az előző, akkor a következő 2 sort ki kell venned, mert idegesítő lesz:
SetKeyDelay -1
Send {Blind}{MButton}
Azonban ilyenkor semmilyen program nem kapja meg azt az eseményt, hogy lenyomódott a középső egérgomb, pl. az úgy működő böngészőkben a középső egérgombra nem tudod bezárni a tabokat. Olyasmit is lehet egyébként, hogy ha mondjuk hosszan (mondjuk fél másodpercnél tovább) nyomod, akkor állítsa csak át a görgetés módját, egyébként az eredeti funkciót végezze (vagy fordítva).[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
tudod hány éve keresek ilyesmit? hogy van-e igény...? "hát igény az volna rá..."
ide feltettem azt a régi progit, futni fut, csak horizontálisan mindig csak jobbra teker...
cserébe kiszámolok neked valamit excellben. vagy megcsinálok photoshopban...''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
brd
nagyúr
válasz Wolfskin #36506 üzenetére
A következő AutoHotkey script olyasmit csinál, mint amit szeretnél:
+WheelDown::WheelRight
+WheelUp::WheelLeftHa lenyomva tartod a SHIFT gombot, akkor vízszintesen görget. Mondjuk pont Excelben nem, mert ott szabadon engedték az állatokat, így továbbfejlesztés címszóval ezt (UI) is visszafejlesztették benne. Ha van rá igény, átírom ezt a 2 sort úgy 10-re, hogy valami változó használatával, a középső gombbal tudd kapcsolgatni, hogy hogyan görgessen, de addig nem fárasztom magam.
[ Szerkesztve ]
-
adik
őstag
hali,
milyen program, ami számolja, hogy egy bizonyos billentyűkombinációt hányszor ütök le?
Win 7/64 alatt kellene futnia, és ne kelljen neki admin jog / ne kelljen telepíteni - mivel vállalati környezetben agyoncenzurázott gépről van szó...
Köszi.Kettő, csipkebokor vessző!
-
Wolfskin
őstag
válasz Wolfskin #36505 üzenetére
hát úgy látom, hogy az egérrel való vízszintes görgetés az XP óta leheleten feladat lett...
néha visszagondolok a régi szép időkre, amik egy excell táblában jobbra, balra föl le mozogtam egy mozdulattal... hiába, a fejlődés...''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Wolfskin
őstag
válasz Wolfskin #36493 üzenetére
klöszi mindenkinek!
közben eszembe jutott, a gond nem is az volt, hogy nem aktiválta a görgetést, hanem hogy azon a Browser Mouse 1.1 -en volt egy lehetőség, hogy a 3. gombbal (görgő megnyomása) átváltott vízszintes görgetésbe (horizontal wheel). emlékszem anno, az XMouseControl-al napokat, heteket szöszmötöltem, hogy rávegyem vízszintes görgetésre, de nem tudja... na mindegy, ez is valami. köszi!am az az opció, hogy a görgő átvált vízszintesbe nagyon jó pl photoshopnál, amikor egy nagy képnek a pozícióját kellet finoman beállítani. ok, van shift+balgomb, de akkor is...
a Cursos Hider-nek nincs freeware alternatívája? és ez a billentyűt is kikapcsolja amikor véd?
Folder Hide vagy Folder Lock funkciókra tudtok valami használható freeware programot?
[ Szerkesztve ]
-
akaido
addikt
válasz bandras0226 #36480 üzenetére
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Wolfskin
őstag
válasz Benhill #36488 üzenetére
nekem ezek vannak erre portable módba (ide kopizom a mappáikat):
•Anti-Twin v1.8c - dupla fájl kereső\
•DoubleFileScanner\
•Duplicate Cleaner - foto, audio search_OK\
•Duplicate.File.Detective.5.0.74.Professional.Edition.Portable\
•EasyCleaner - find duplikat\nekem az anti twin jött be legjobban, mert nagyon jól tudod paraméterezni mind a keresést, mint a duplikátumok közti szelektálást
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- EAFC 25
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest