- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- Windows 11
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Milyen NAS-t vegyek?
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Rendszergazda topic
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz juharsirup #36783 üzenetére
Látod? Megcsinálták becsületesen, így nem kell frissítgetni. Ezt hívják minôségnek.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
brd
nagyúr
válasz juharsirup #36779 üzenetére
Leírta, hogy letesztelte, és neki pont jó lenne úgy, amit tapasztalt, csak drágállja. Ami egyébként érthető, nem a Magyarországi keresetekhez van méretezve az ára, azokhoz úgy max. a fele/harmada ár lenne a csábító, de hát nem ott van a célcsoport.
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz juharsirup #36777 üzenetére
ha ezek valóban hasznosak lennének, sokkal többen használtuk volna őket, és most nem kéne keresgélned.
Mint a példád is mutatja, inkább arról szokott szó lenni, hogy sokan nem értik (pontosan) az adott program, vagy a program által kezelt rendszer működését, és butaságokat beszélnek. Az meg különösen beteg, hogy leírják nekik, érezhetően javít az adott működésen, de ezt egy mozdulattal lesöprik az asztalról, mondván, szerintük nem (ember, azt sem érted, miről írnak, és te adsz tanácsot?). Persze ettől még rengeteg olyan, - a felhasználó számára - semmire sem jó tool létezik, amelyekről írtál. Biztosan a storage-gyártók is azért biztosítanak lehetőséget a forgótányéros meghajtók orba-szájba cache-elésére, mert kényszeredett toolt akarnak eladni.
The only real valuable thing is intuition.
-
Odin89
csendes tag
válasz juharsirup #36775 üzenetére
Sajnos a google-ban nem találtam a "PrimoCache"-hez hasonló műküdésű, de ingyenes programot, ezért kérdeztem itt ezen a fórumon.
-
Odin89
csendes tag
válasz juharsirup #36773 üzenetére
Nem érdekel mire harapsz, szeretnék a kérdésemre választ kapni.
Neked megköszönöm, hogy a saját látóköröd határain belül próbálsz segíteni, de nekem nem erre van szükségem. -
Odin89
csendes tag
válasz juharsirup #36771 üzenetére
Úgy vélem nem ezen fórum témája, hogy megvitassuk mi a probléma a véleményeddel..
Még egyszer köszönöm, hogy a magad esze szerint próbáltál segíteni, de nekem nem erre van szükségem.
Konkrétan leírtam milyen szoftvert keresek melyik fizetős helyett.
Köszi! -
Odin89
csendes tag
válasz juharsirup #36769 üzenetére
Úgy vélem a témában nem helytálló a véleményed. Nem érted a cache működését.
-
Odin89
csendes tag
válasz juharsirup #36767 üzenetére
Még egyszer köszi a válaszaid, de nem hardver vásárlási tanácsot kértem, hanem a kérdésem konkrétan olyan szoftverre vonatkozott amely cacheli a HDD-t.
Létezik ilyen program amit megfelelőnek tartok a célra, de az sajnos fizetős, én ingyenes megoldást keresek. -
Odin89
csendes tag
válasz juharsirup #36765 üzenetére
Köszi a választ, de nem erre voltam kíváncsi.
.
A "PrimoCache" kipróbáltam és remekül működik az adott konfigon, teljesen megszűnik a HDD kerregtetése, a gyakran induló programok gyorsabbak, érzésre még a boot idő is csökkent, de a legnagyobb nyereség a kis fájlok nyitogatásánál tapasztalható. -
Nokedli92
aktív tag
válasz juharsirup #36754 üzenetére
Igen, most azzal szemezek.. De pl olyat be tudok állítani hogy csak a szerverre szinkronizáljon fel, és utána törölhetem a fájlokat pl a telefonomról?
Mert olvastam hogy van egyirányú szinkronizálás, de az azt jelenti az ő esetükben hogy én a telefonról felszinkronizálom a tartalmat a cél eszközre, akkor a cél eszközön ha törlődik a tartalom akkor a forrás eszközön megmarad. Na most nekem pont a fordítottja lenne jó.Nem tudom mennyire voltam érthető..
Előre is köszönöm a válaszod!
Üdv, Csaba
-
-igu-
addikt
válasz juharsirup #36742 üzenetére
A wordpress.com alapból ad 3GB helyet a képeknek, de a posztokba csak kb. 700px széles képet enged betenni (ha nagyobb, lebutítja). Szóval ha az ember nem nagy képeket tárol, hanem eleve 700px méretet használ feltöltéskor, akkor sok mindenre elég az a 3GB - én eddig 77 poszthoz használtam el 2%-át.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
kispx
addikt
válasz juharsirup #36737 üzenetére
Nem tudom.
Ha valamit szeretnék vele, aminek a parancsa nem jut az eszembe, a Google pár másodperc alatt megmondja. Emiatt sosem próbálkoztam még GUI tenni a youtube-dl felé. -
Jazz
veterán
válasz juharsirup #36715 üzenetére
Fel se fogod a kérdést! És írtam már hogy vegyél vissza troll stílusodból! Ahelyett hogy csak osztod az észt a levegőbe legalább vedd a fáradtságot és értelmezz és olvass is!
Amit te belinkeltél leba*ósan hogy csak utána kell nézni, azt egy hsz-el előtted már leírtam, és azt is hogy nem működik! És nem, nem minden beállítás kérdése, mert az irfan sem tud olyat hogy mozgó egérnél sem jelenik meg a kurzor. Felfogtad?!
És mindenek előtt nagyon gyorsan csiszolj a stílusodon vagy nem sokáig lesz helyed itt a fórumon!
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz juharsirup #36712 üzenetére
Istenem . Az értelmes hsz.-t még gyakorold, és kisebb arccal.
Valakinek van valami tippje? 36707
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
rokendrol
senior tag
válasz juharsirup #36712 üzenetére
okés
-
Jazz
veterán
válasz juharsirup #36608 üzenetére
Sajnos a FastStonePicture-nél sem találtam olyat a beállítások között hogy kilehetne kapcsolni az egér kurzort. Ha megmozdul véletlenül, itt is megjelenik.
free your mind
-
őstag
válasz juharsirup #36671 üzenetére
Én nem minősítettem a szoftvert, ahogyan Te igen. De lehet, hogy én is le vagyok fizetve, ahogyan majd mindenki más és a linkelt oldal írója. Én nem írtam véleményt arról amit nem ismerek. Egyszerű kis programot ajánlottál. Kezdőnek szerintem jó lehet. Ha a kérdező az ImgBurn tényleg rendesen használta... nem csak tovább... tovább.... szinten... akkor sajnos neki nem lesz jó. Mert ez az egyik legprofibb író, mélyreható hangolásokkal... és bár nem bolondbiztos és valóban érteni kell használatához... És igen a tovább... tovább megoldásra én sem az ImgBurn-t javasolnám. Az ImgBurn a CD Rippelős EAC-hoz hasonló etalon... de az EAC-ot is csak azoknak ajánlanám akik megfelelő olvasóval és tudással rendelkeznek hozzá. Ezeket a szoftvereket (lsd EAC what new) nem kell fejleszteni, mert sajnos a mögöttes technológia már nem változik... csak visszafele csökevényesedik (írók, lemezek)
De a linkelt oldalnak és konstruktív vitának köszönhetően a kérdező most már több közül választhat... és ennek szerintem ő is örül...[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
válasz juharsirup #36668 üzenetére
Valószínűleg nem olvasta a bejegyzésedet, ezért nálam évek óta hiba nélkül teszi a dolgát.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
őstag
válasz juharsirup #36668 üzenetére
Jajj... ne máááá...
"AnyBurn is a light weight but professional CD / DVD / Blu-ray burning software that everyone must have." Ez egy vicces mondat, így elsőre...
Light = egyszerű, next... next és kész megoldás azoknak akik nem értenek hozzá vagy nincs szükségük professzionális íróra.Gizmo véleményét én is osztom... 16 év stúdiós munkával a hátam mögött és sok-sok táskányi megírt DVD és CD után.
Ez szép idézet tőle: ImgBurn's advanced features may confuse you if you just want to do a basic burn.... Ne engedd magad megzavarni... nincs is ezzel semmi gond. De azért "bugos vacak, sose volt egy csúcs" egy szakmai fórumon erős, főleg ha semmi alapja sincs.
Az Open Candy-ről írt a Gizmo is... nekem egy kicsit régebbi verzió van meg belőle, így semmi gondom.Meliora sunt bono inimica
-
mrobes
tag
válasz juharsirup #36654 üzenetére
Igazából csak virtuális meghajtóként használom, ez a része ingyenes és sok képfájlt támogat.
Bár a kép készítés már korlátozva van.
Promóciós kódot gyakran találni hozzá és tud Magyarul. -
dqdb
nagyúr
válasz juharsirup #36632 üzenetére
+ az általuk a telepítőbe csomagolt OpenCandy mellékhatásainak levakarása
Tisztább akkor már a JDownloader feltelepítése.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Jazz
veterán
válasz juharsirup #36625 üzenetére
Nem jó az FPVP....nem olyan egyszerű ez....
Nincs kikapcsolt egér kurzor funkció fullscreen módban (sem). Automatikus elrejtés van csak egy bizonyos idő után, de ha megmozdul az egér a görgetés közben, újra előjön a kurzor.
Nem "csak" beállítás kérdése.Irfannál meglehet ezt oldani? (illetve azt hogy ha a mappa elejére-végére ér, akkor ne csak úgy lehessen beállítani ahogy írtad, hanem hogy megakad, megáll a mappa végén, nem kezdi az elejéről (végtelen ciklusba lépve).
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz juharsirup #36606 üzenetére
Szerkeszteni nem akarok. Akkor a felsorolt 4 közül az FPVP használ egyedül GPU-t meg rendelget előre? Akkor ez lesz a nyerő. Főleg sok az igen nagy felbontású kép.
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz juharsirup #36606 üzenetére
Faststone link nálam nem megnyitható."Not Authorized to View This Page [CFN #0004]" (csak nálam?)
irfan folyton feldobja az ablakot ha adott mappa végére érsz és tovább görgetnél. Azt hogy lehet eliminálni.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
mexel
veterán
válasz juharsirup #36595 üzenetére
Köszi, megnézem, az első ismerős. Magyarul tud? (majd rákeresek egyébként) Nem szeretnék valami hibás félrefordításommal valamit letörölni
Nem találok magyarítást hozzá sajnos. Na mindegy, megnézem mit tudok így kezdeni a dologgal.
[ Szerkesztve ]
-
b_alazs
tag
válasz juharsirup #36590 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Az fontos lenne, hogy ne lehessen klasszikus chat szolgáltatásként használni, hanem egyfajta figyelemfelkeltés lenne a célja (do-not-reply )kb. 100 számítógépen futna, a napi bejelentkezés sem megoldás, azonnal kéne indulni a windows-zal.
Üdv,
Balázs -
G@ben
addikt
válasz juharsirup #36580 üzenetére
A hotkey nem jó, mindenképpen automata léptetés kell. Hiába van lecsukva a program, ugyanúgy azzal foglalkoznék és nem a melóval.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
-igu-
addikt
válasz juharsirup #36570 üzenetére
Köszönöm a tippeket, lesz mivel szórakoznom.
PC-n magam is foobar-t használtam zenehallgatásra, mostmár viszont egy Kodi-t futtató minPC a forrás.
A google sajnos ekkora tételben már nem megoldás a borítókhoz.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
psg5
veterán
-
localhost
Közösségépítő
válasz juharsirup #36558 üzenetére
Nem kötexem, csak érdeklődöm : a picasa miféle sok szarságot pakol fel magán kívül?
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
kispx
addikt
válasz juharsirup #36539 üzenetére
Egy kis kiegészítés:
TrueCrypt is safer than previously reported, detailed analysis concludes -
Wolfskin
őstag
válasz juharsirup #36532 üzenetére
köszi, a true cryptet magam is használom és a vera-z is kipróbáltam (szerinted jobb? tartok tőle, hogy amiért a true cryptet megfingatták, hogy legyen benne backdoor, az itt már benne van, ezért lehet), csak az a gond vele, hogy admin jogokat kér. legalábbis az ő gépén egyszer próbáltuk, de nem ment...
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
juharsirup
csendes tag
válasz juharsirup #36532 üzenetére
Még egyszerűbb, ha készítesz a .hc-ről egy parancsikont, beírod a kódot, aztán a mountolás kb. 10 másodperce után rákattintasz a meghajtó parancsikonjára. A munka végeztével unmount, és máris hurcolászhatod a fájlt / pendrive-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz juharsirup #36473 üzenetére
Ez nekem is nagyon bevált, (igaz nem a free-vel) hanem a EASEUS Partition Master-rel sikerült átkonvertálni a MBR táblás (adatokkal, telepített Windows-zal) vinyót GPT particióra. Azóta sem találtam olyan programit ami ilyet tud és persze úgy hogy nem boot CD vagy pendrive kell hozzá meg másik op rendszer, azt konvertálja amin ő maga is fut. (elvileg az AOMEI Partition Assistant is tudja, de azt nem próbáltam, az sem ingyenes.) Sajnos ingyeneset nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz juharsirup #36473 üzenetére
Ja tényleg, az EaseUS Todo Backup Free is van, ráadásul ingyenes.
Jó, hogy megírtad, hogy bevált.Nincs mit, majd ha esetleg kipróbálod a többi ajánlottat, tényleg megírhatnád, mit tapasztaltál velük.
Sk8erPeter
-
juharsirup
csendes tag
válasz juharsirup #36471 üzenetére
A megoldás az EaseUS-nál volt. Simán, Winből.
Az adódó hibát lekezelve legyártotta a bitpontos másolatot.Sk8erPeter: Köszi, majd ránézek ezekre is.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz juharsirup #36471 üzenetére
USB-s eszközöknél szerintem még egyszerűbb a kérdés, sok progi alkalmas lehet image készítésére az eszközökről.
Pl.:
- PassMark ImageUSB
- USB Image ToolPersze Linux/UNIX-rendszereken a dd bitre pontosan tud másolatot készíteni, de mivel ez nem túl felhasználóbarát megoldás, ezt nem szoktam ajánlani. A CloneZilla is megoldja természetesen, de erre ugyanaz érvényes, hogy bonyolultabb.
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ultranagy kameratárcsával bukott le a Vivo Ultrája
- BestBuy ruhás topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest