Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz tknof1871 #36528 üzenetére

    Szerintem is kevés önmagában a Duolingo, de kezdőknek meghozhatja a kedvét a tanuláshoz, arra szerintem mindenképpen jó. Egy idő után viszont érezhető, hogy kevés (haladónak meg végképp túl sokat nem segít, legfeljebb ismeret-felelevenítésre).

    "Programozói ismeretek nélkül tud csinálni [...] hasonló programot vagy applikációt egy amatőr?"
    Ebben a formában olvasd el a mondatot, már önmagában ellentmondás. :D Hogyan tudna készíteni egy programot programozói ismeretek nélkül valaki? Lehet, hogy bizonyos feladatokra léteznek összekattintós megoldások, de egy nyelvtanító szoftver túlzottan komplex ahhoz, hogy ilyesmi megoldható lenne, hacsak nem készít valaki egy ultrabrutálisan okos "keretet" ehhez, amit nehéz elképzelni, hogy sikerülne úgy elkészíteni, hogy univerzálisan alkalmazható legyen... :)
    Mellesleg ez az "applikáció" szó egy értelmetlenül erőltetett idegen kifejezés, valamiért a mobilalkalmazások elterjedésével terjedt el ez is (a médián keresztül is, meg azok miatt, akik idegen szavak használatával akarják növelni a mondandójuk komolyságát (természetesen nem rád gondolok, hanem általánosságban)), pedig a kiemelt "alkalmazás" teljesen normális fordítás lenne az "application" angol szóra. Plusz az alkalmazás/applikáció (ha már) szintén egy program, szóval a VAGY kötőszó itt nem indokolt, de azt sejtem, hogy mobilalkalmazásra gondoltál. :D

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák