- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
Nincs mit ismeri egy XP-vel azonos asztalon és start menün. Ikonok, rákattint, elindul... ez nem rocket science. Ráadásul neten is lehet használni. És ingyen van.
idegen lény: Ha nem csinálsz rajta semmit, akkor igen, elég az 1 GB. De mivel egy lecsupaszított XP sem eszik alapból 1,2 GB-nál kevesebb memóriát, ha van miből dolgoznia, ezért 1 GB-al a HDD-t fogja folyamatosan kerregtetni. Még 1-1 dokumentumot csak-csak meg tud nyitni, de ennyi. A böngészés teljesen kizárva, mondjuk netre amúgy sem szabad felereszteni. Ehhez képest a régebbi Xubuntu-k sokkal jobban elvannak kevesebb memóriával, de úgy tűnik, hiába magyarázom.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
pc360
addikt
Semmi értelme. Az aktuális Xubuntu, vagy a régebbi LTS kiadásai jók az XP-t váltandó, amúgy meg 15 ezer forintért lehet 4 GB-os, 2 magos, Win 10 kompatibilis masinát kapni, 20-ért talán még SSD-vel is ki lehet fogni, innentől fogva az egész szenvedés nevetséges.
-
Cs1csó
félisten
Rengeteg ZÁRT helyen PISZOK fontos feladatokra akár (atomerőmű vezérlés, reptér irányítás, rakétahordozó tengeralattjárók vezérlőjében az atomrakétákhoz stb.)
Ezzel nincs is gond ameddig vagy elzárva a külvilágtól vagy a létező legmodernebb tűzfal mögött vannak ezek a rendszerek.
Erős gépen ezért jobb már ilyent virtuálisan futtatni pl. valami ősrégi nyomtató miatt vagy könyvelőprogram vagy egyéb ilyen ok miatt.DE aki napi használatra akar ilyet az meg is érdemli az is aki egy 20 éves hardverre akar bízni fontos adatokat.
-
-
ALFA
senior tag
Egy ideje én se értem, mekkorát változott a világ, pár éve ádáz tömegek üvöltöztek, hogy a "nagy tezsvír" hátsó ajtóval megszerzi esetenként bizonyos az adataikat, most meg a teljes személyes nyilvántartást odaadják nekik hangmintával és helyzetmehatározással együtt, sőt még a kódokat is a titkosítottakhoz is.
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
ALFA
senior tag
Hohóóó, most lebuktak a fiatalok, valóban csak az ilyen videóra voltak kíváncsiak, nem a sakk érdekelte őket, ahogy reméltem.
Valami más programra gondoltak, talán c64-es vagy spectrumos áltozat volt, ahol a bástya az fizikailag széttépte az ellenfeleit, a királynő pedig nem varázslatokat csinált, mint ezen a videón, hanem felhúzta a szoknyáját, és amikor láthatóvá vált a fekete háromszög, az ellenség eltakarta az arcát, mire előkapott egy tőrt és leszúrta.
Naná, hogy a fekete háromszög érdekli őket, nem a 64 mező.
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
tonyrulez
őstag
Ezzel csak az a gond, hogy van "pár" feed amire fel vagyok iratkozva. Nap elején azt mind elküldeni Pocket-be, majd ott ömlesztve elolvasni, hát...
Egyébként működik a Pocket win-en is, van Chrome bővítmény ami valóban offline letölti a cikkeket későbbi olvasásra, ha más nincs akkor tényleg ez marad.4 8 15 16 23 42
-
Garada
őstag
Igen, igazából egy albumot szeretnék letölteni amiben nagyon sok kép van és böngésző ablakon belül szeretnék minden képet betölteni, hogy a program felismerje mindet egyben leszedje ezért lenne egy ilyen programra szükségem hogy ne manuálisan kelljen ezt végig csinálni, nem pedig olvasás vagy bármi egyéb céljából ezért nem baj ha még sebesség választás is lehetséges.
-
Már egy évtizede minden offline levélkliens alapbeállítása hogy csak a csatolt képeket jeleníti meg, a linkelteket nem. Ugyanez van a webes levelezőknél is. pl gmail..
és persze a tracking beállítások is tiltva vannak alapból.. egyszerűbb ha kéred a címzettet hogy azonnal válaszoljon egy "levelet megkaptam" üzenettel...csak az SMS-nél van olyan hogy letilthatatlanul kapsz értesítést (ha kérsz) amikor megérkezik a telefonra az smsed..
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
-
iguana
őstag
jééé, még egy iguana
kb. 2 éve a családomban mindenkit áttérítettem a telegram-ra. mindenen elfut, ha akarod még telepíteni sem kell, böngészőből is működik. egyszerű, nincs benne kismillió egyéb funkció és piszok gyors. gyakorlatilag azonnal ott van, amit küldesz.
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
pc360
addikt
Egy ősi, reklámos AOL mocsok, mindennemű titkosítás nélkül...
A sebesség-kérdés teljesen irreleváns, amíg nem ismersz tényleg instant messengert. A Telegram ilyen. Egyetlen EXE, a belépés 2 mp, ha küldesz valamit, az azonnal ott van, nem másodpercek múlva. A mobil kliens ugyanezzel a gyors működéssel bír.
A másik, hogy ha nem is a kliens, az ICQ csatorna viszont megbízhatatlan és lassú volt sokszor. Ha jól emlékszem, offline üzeneteket sem kezel. Próbáld ki a Telegramot, utána eszedbe nem jutna ICQ-t ajánlani akárkinek is. Legalább 10 éve nincs benne a NeszeTools-ban sem, nem véletlen.
A Discord meg a hangminőségével és a modern felületével arat. A Skype csak a meglévő kontaktok miatt lehet érdekes, de szerencsére 1000x igényesebb alternatívával pótolható.
[ Szerkesztve ]
-
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
őstag
Ha jogvédett az anyag, akkor a youtube kellemetlen meglepetéseket okozhat. Elnémítja, mobil eszközön tiltja stb...
Az elmélet jó... de én az indavideo-t javaslom, hogy oda regisztráljon, oda töltsön fel anyagot és onnan ossza meg a FB-on. Az indavideo engedékenyebb a szerzői jogokban, mint a youtube.
38 éves vagyok, de én sem vagyok fenn a FB-on.Meliora sunt bono inimica
-
juharsirup
csendes tag
Újratömörítés nélkül szabja szét a CUE alapján az albumot a Medieval CUE Splitter. Ha konvertálnál is (én pl. az ócska APE-kat szoktam FLAC-ba), akkor az simán foobar2000-ből megtehető. Zenelejátszásra gondolom amúgy is alap. Ha nem az, akkor most megkönnyítettem az életed.
Az MP3 infók szerintem sosem lesznek egységesek, a manuális beavatkozást nehéz kikerülni. Három program a célra: Mp3tag, MusicBrainz Picard, TagScanner. A legjobb megoldás köztük lesz. Én ezekkel nem szoktam szórakozni (pontosabban manuálisan mindig helyrerakom a dolgokat), de ha mégis kell, a foobar-hoz is van freedb tagger plugin.
Borítókhoz: google.com.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 10
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest