-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Ha minőségi, de hordozható gép kell, kis játékkal, akkor HP 4330s: matt képernyő, fém borítás, 3 év gari, usb3.0, a HD6490 meg bőven elég a Source-os játékokhoz.
Van gyengébb konfiggal is, usb3 nélkül: itt meg kell elégedni a minimális grafikus beállításokkal, de attól még játszható.(#3465) Dhampir
Melyikre érted?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Borote
addikt
Processzorral egy 2,9GHz-es kétmagos, hyper-threading-es Sandy Bridge processzor, tehát az asztali i3 2100-tól picit gyengébb, egy szálon pedig vele egy szinten van.
A GPU-ja NV-ből az 520MX szintjén van, ami asztaliban is hasonló nevet kapott - legalapabb Fermi GPU, 900MHZ-n, 64bit-es memória bus-szal.Source bőven fog rajta futni, ősrégi motor.
-
premete
veterán
-
Borote
addikt
Egyrészt, mik az igényeid? Mert anélkül nehéz is bármit is mondani.
Aztán, mire szeretnél i7-es processzort?
Mennyi a kereted?És vélemény a gépről: semmi esetre sem, főleg nem ilyen kiépítésben, a hűtése bőven nem bírja el ezt a hardvert, és anyagminőségre is elég gyenge eresztés.
Használd akár a keresőt[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Dell-ben ennyiért ne gondolkodj, ha játszani szeretnél (esetleg 220k-ért az új Inspiron SE, de azt a gépet továbbra sem ismerem). Packard Bellben meg úgy általában ne, csak ha bátor vagy.
VAIO-k ebben az árkategóriában szerintem nem különösebben jók... sőt... ja, és túlárazottak.Ha megfelel a GT410M teljesítménye, akkor ProBook 4530s... na az legalább anyagminőségre el van találva 160k-ért i3+HD6490M belsővel elvihető, 3 év garanciával.
Én a helyedben lehet, hogy várnék a 4540s-re (Igazából ez a GPU alig erősebb az IB integráltjánál).
Vagy egy A10-es 4545s majd[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Probook 4535s, 4530s a dedikált karis verziók. Szerintem felesleges az i5, elég oda talán az i3 vagy A4 procik is.
Packard Bell Acer almárka, hulladék szint mindegyik. Dell Inspiron felejtős.
A többi meg tényleg erősen függ ugye a belsőtől. De szerintem a probook az bőven jó lesz neked.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
DarkDeer
senior tag
Először is i7-es procit ritkán ajánlanak notebookba, mert igaz, hogy erős, de sokszor felesleges és nagyon fűt, tehát hangosabb lesz tőle a noti és hamarabb tönkremehet, ráadásul kényelmetlen használni egy átmelegedett gépet.
Szinte a legerősebb notebook videókártyákat is kihajtja egy i3, szóval a játék miatt felesleges az i7, hamarabb ütközöl GPU limitbe mint CPU limitbe.
Egyik gyártótól se zárkózz el, mindegyiknek van jól és rosszul sikerült szériája, de alapvetően egyik sem rossz.
Hazánkban a Packard Bell gépekre csak 1 év garancia van ami nem bővíthető, így ezt a márkát nem szoktuk ajánlani, főleg, hogy az anyaghasználata és általános minősége sem a legjobb, de elmegy.
A Dell kifejezetten ajánlott márka, kivéve a legolcsóbb Inspiron családot, az kritikán aluli minőségű, azt mindenképpen kerüld el.
HP-ból is az olcsó 630 sorozat nem túl jó.
A Sony szerintem túlárazott, sokat kell fizetni a névért.
Ha csak kevés játék lesz és az is régebbi akkor ez a HP elég lesz: HP ProBook 4530s A6D97EA
Ha komolyabb játék lesz akkor ezt a Lenovo-t ajánlom: LENOVO IdeaPad Z580A 59-335998 -
Tikakukac
titán
-
Ice&Lime
veterán
Örülök neki, az a gép egy nagy csalódás úgy ahogy van.
Egyedül a touchpadja nagyon jó, de ezt a szintet hozza a vele egy árban lévő gépek valamelyike is.(nekem nagyon sokat számít a touchpad és a gombjai, hogy jó legyen, ez rengeteg laptopnál elég gyenge tulajdonság,,nem értem hogy miért, akkor meg minek van, ha teljesen gagyi).A 6400-as széria már a belépő is egy nagyon picit jobb, a "legjobb" a 6490-es, de sem sem sokkal jobb mint a gef410, kb. hasonlóak, de az adatokat nézve a 6490 a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Ezek majdnem mind olyan kérdések, amik az elmúlt 100-200 oldalon elhangzottak
1.: attól függ, hogy mire szeretnéd használni. Játék, és mindennapos felhasználás során nem fogsz különbséget tapasztalni. Ha valahol masszív CPU használatra van szükség, ott lehet különbség. De tekintve, hogy ezek között kemény 20-30% különbség van, ott, ahol az i3 kevés lesz, gyakran már az i5 is. Egy SSD-vel többre mész a különbözetből. Sokkal többre.
2.: a 9600GT valószínűleg erősebb lesz, mint a HD6490M (cserébe ez utóbbinak sokkal-de sokkal alacsonyabb a fogyasztása), de nem hiszem, hogy sokkal. Ha ez zavar, várj a 4540s-re ITT kaphatsz egy hozzávetőleges képet (9600GT nélkül )
3.: Az AMD APU-k IGP-je képes erre igen, de drivertámogatottságtól függő az eredmény... én továbbra is azt mondom, hogy az a 160k-s konfiguráció éri meg a legjobban.
4.: switchable graphics-nak hívják, ha nem használod a dGPU-t, akkor egy nagyon alacsony energiaállapotba kerül, minimalizálva ezzel a fogyasztását, és az IGP adja a képet (bár ez nem a legjobb megoldás, mert a képet közvetlenül ha jól tudom, mindig az IGP adja, a dGPU a számítást végzi, akkor, amikor szükség van rá).
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Ég és föld a különbség. Minőséget tekintve. A hardver erősen másodlagos egy laptop milyenségét tekintve, mert hiába van erős belső, ha szar anyagokból építkezik, csillogós ujjlenyomatgyűjtő borzalom az egész... Ha megnézed élőben, látni fogod a különbséget a ProBook és az Acer között. + a 2 év garancia különbség az 20-25k forint.
Integrált azt jelenti, hogy valamilyen módon az alaplapra (vagy a processzorba) van rögzítve - integrálva. Amit Te nézel, az egy alaplapra forrasztott GPU, tehát nem éppen cserélhető, vagy legalábbis roppant problémás, igaz ez az esetleges meghibásodás esetén a cserére. De ennyi pénzért ne nagyon várj MXM modulos gépet
(#4772) Kasya: a négy éves időintervallumban nem tudok segíteni, tényleg. A mekbukk az sikítva férne bele a keretedbe. Melyik országban vásárolnád a gépet amúgy?
Azonban, ha nem mekbukkot akarsz, akkor tudok ajánlani príma gépeket ennyiért. Méretben mekkorát szeretnél? Jó minőséget, szép kijelzőt, erős belsőt ennyi pénzért simán kapsz, méghozzá workstation gépek formájában. Ennyiért én alapnak tartom, hogy fHD IPS kijelző legyen benne.
Szóval mérettől függően, amit ajánlok Neked, az a ThinkPad W széria - itt nem tudom, hogy lesz-e IPS kijelző, tartok tőle, hogy nem, ezért inkább a HP EliteBook w szériáját ajánlom, továbbá a Dell Precision-öket.
Ezekre a keretedből egy bitang erős gépre futja, IPS panellal, 3-4 év garanciával, fém vázzal, időtálló fém burkolattal, prémium minőségben. Csak azt kell eldöntened, hogy méretben és tömegben mik az igényeid.[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Szürkeimportos gépek nem játszanak
(#5689) Declare: TP topicban kérdezd, de jó gépek, ráadásul még gyári garancia is van rá. Mondjuk alfánál láttam már ilyet olcsóbban is.
(#5688) Gabbana: ha nem játszanál, és csak ritkán szerkesztenél videót, biztos vagy benne, hogy kell a 6770M és az i7? A gép pedig nincs kizárva, hogy külföldi, erre rá kell kérdezni. Nem írta le a teljes nevét.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
A játék belefér 200k-ba akár, de a Probook azért mégiscsak tutiság, sokkal jobb, mint egy konzumer felfújt belsővel. De én mondjuk üzleti noti párton vagyok egy jó ideje, szóval pici elfogultságom azért van. Szerintem jogosan.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
malwy
senior tag
Steamről: Video Card: Video card must be 256 MB or more and should be a DirectX 9-compatible with support for Pixel Shader 3.0.
Ez ugye elég általános dolog.
Maces résznél viszont: Video Card: ATI Radeon HD 2400 or better / NVidia 8600M or betterNa most ezt a szintet már felülteljesíti a hd7470.
notebookcheck.tesztje szerint azért elboldogul a játékokkal, és mint írtad, hajlandó vagy low settings-re.
(#7365) Иван: Kép nem az enyém, azt hiszem Tikakukac alkotta Én csak kiraktam FB-n, intésnek
Titánok harca:
HD 7470 based on the old Seymore XT chip and therefore a renamed version of the Radeon HD 6490M (perhaps with slightly changed clock rates).[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
A kép tulajdonosa én vagyok
6490 meg elviekben erősebb, gyakorlatban adott program alatt meg remek kérdés, nem világmegváltó, noticsekk szerint 20%, az pedig azért eléggé dolgozható driver és program részről is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Tikakukac
titán
Első körben buksz 2 év garit, ha a Probookot nézzük. Ez már bőven elég indok.
Plusz az első évet is ők adják rá, és sufnimegoldásban megy a javítgatás, olykor hónapokig áll az egész. Akkor már inkább te rendeld meg külhonból, és akkor nem fizeted meg legalább az ő árrésüket.luimapeiz: Desktop vonalról jövök, van vízhűtésem is több száz k-t öltem bele a régi gépembe, nagyjából mindent megcsináltam amit csak lehetett.
Vettem gémer laptopot is. A mai fejemmel egy rohadt petákot nem költenék játékos gépre. Akkora értékvesztése van, hogy hihetetlen. Gyakorlatilag 3 év után gombokat adnak értük. Az asztali is fűt. Csak ott be tudsz tenni egy 2 kilós rézcsöves hűtőt, notinál meg nem. Másik oldal, hogy gari után valóban szenvedés bárminek a cseréje, mert rohadt drága minden, vagy egyszerűen nincs is. Ha ezt bevállalod, akkor vegyed. De akinek nem létszükséglet, az ne tegye. Mondom, én is átestem ezen a korszakon, fogom is a fejem elég gyakran.Szerintem nézz szét, hogy milyenek a mai asztali gépek, meglepődnél mennyit változtak. És nagyon csendesre is lehet őket építeni, elég apró házban is.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
A ki tudja honnan összebugázott gépekre vagy van gari, vagy nincs. Ezt ők tudják, honnan lomolták össze. Te az ő cégük által kiadott papírt kapod.
De mint mondottam volt: 3 év rendes gari helyett kapsz 1 év sufni garit. Ilyenen gondolkozni sem szabad, ez tiszta szívás már előre is.
-
Tikakukac
titán
Rohadt sok embernek van ilyen Probookja, keress a HP topikban vagy innen olyat aki hasonlót vett. Futtass vele valamit, vagy konkrétan ezt a progit és megkapod a választ. Spekulálunk mi is, spec. progikhoz nem értek, 1-2 videovágó szoftver és némi képmanipuláló van a fejemben, a többihez nem értek én sem.
-
Tikakukac
titán
Személyesen nem ismerem őket, ha rendes magyar billzetes a gép, illetve jár a rendes mennyiségű gari, rendes garipapírral, akkor hatalmas gond nem lehet. Nagyon gyanúsan olcsó gépeket mondjuk megnéznék tüzetesebben, figyelve a felsoroltakra.
-
MaxxDamage
félisten
Szép darab !
Gratula hozzá és használd ki minden adottságát a kicsikének !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
decens
tag
muternál egy éve teljesít szolgálatot valami low-end PB, kb a 90e ft-os kategória. nyilván nem egy 100.000 lóerős világbajnok, de office/net gépnek tökéletesen megfelel, nincs azzal semmi gond. én telepítettem, én tartom karban neki, és egyáltalán nem érzem, hogy olyan tré lenne, sem megbízhatóságban, sem a műanyagok minőségében, sem a billentyűzetben.
ennek a terméknek is megvan a maga helye, egyszerűen tudni kell, hogy mit és mire vesz az ember. szerintem. kicsit olyan ez, mint lakberendezői körben szidni az ikeát. afféle presztizs-kérdés.
-
Tikakukac
titán
Acer almárka mellesleg.
Dhampir: Lehet azért, mert a név jól cseng, a levedlett technikát meg az anyacég adja, de ez csak tipp. Szerintem így megy.
Borote: Ó igen, hamarosan ugye megint koptatom Pest utcáit és nézegethetem én is a remek plakátokat. Már várom
Igyekszem ügyködni, múlt héten talán kemény 2X írtam be, azt is röviden. 4 napos házibulit tartottam itthon és finoman szólva nem ment a gépelés és a gondolkodás. De innentől már nem nagyon leszek "szabin" Főleg, mert most akarunk rendelni 10 darab AFFS panelt x200-akba, szóval nyüzsög a TP topik isSzerk.: ahogy nézzük, vámmal, meg minden vacakkal valami 13k talán, ha 10-et elhozunk. Elviekben erre még jön kedvezmény és ha sikerül megfűzni a gyereket, akkor lassabb postával adja és akkor megint nyerünk. Nem lehetetlen a 10k-s darabár sem szvsz.
decens: Amíg megy, addig nincs gond. Csak zéró a gari, pocsékok az anyagok és a gyártói support is finoman szólva moderált. 5-10k-val többért meg kapható rendes gép is, vagy használtan üzleti. Akkor meg minek ilyen vackot venni.
No igen, a 8440p meg külön életérzés, 120k környékén ahogy a kolléga is mondja kaphatóak elég sok garival, én valami fél éve vettem egyet, 2 év garival napra pontosan, mellé járt HP tatyó. És a gép full karcmentes volt, szinte gyárinak is elment. Ezért is balgaság megvenni a 100k-s hulladékot, szimplán magával babrál ki az ember.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Úgy igen, de mikor fejből próbálja az ember előkaparni egy proci órajelét vagy egy vidkari tulajdonságait, na az nem megy
Borote: No igen, a felbontás és a képarány az továbbra is ütős nálad. Nekem tényleg csak a tuti panel kell és megvagyok egy darabig. Palmrest az üvegszál erősítéssel bírja, minden más klappol. Akksi kell majd és lehet püfölni egész évben.
decens: Pedig a tipus adja meg a sava-borsát a dolgoknak, anélkül erősen torz az eredmény. Mondjuk az Amilo meg legalja Lenovo gázos, ez tuti. TP-ből is voltak kevésbé jó szériák, bár a többségük jó.
[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
A kislányt az ugy ertettem,hogy o is a csaladhoz tartozik..szoval vegul az egesz csalad hasznalna. (amugy ha jol hallottam mar lessz az alapsuliban is valmi pc kezelesi info tantargy )
Vegul monitor nelkul 300€ ert (+ 50€ lenne mar használtan egy monitor) ez a ketto konfig van
http://mobilarena.hu/dl/upc/2012-08/23/213740_tydenwbjgsnw0rkt_ddd.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120823/297_www.kepfeltoltes.hu_.png -
Neck
veterán
Szerintem pont ugyanannyit tud az a Toshiba konfig játékok alatt, mint a G580GH
A CPU limit meg ezeknél a VGAknál kb elérhetetlen sztem
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Borote
addikt
160k-ért már megkapod (vagy legalábbis múlt héten még megkaptad) a 4530s-t i3+HD6490M összetételben, ami szerintem jó kis vétel azon az áron!
Játék szempontjából mindegy itt a processzor, mert gyenge a GPU.
CPU igényes alkalmazások lennének 20-25%-kal lassabbak, általános felhasználásban ezt nem fogod észrevenni.Alapjáraton az iHD3000 megy, ahol pedig szükség van a GPU-ra, ott használja az AMD-t.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Én is ipont linkeltem
Nem, nem a 7k-ból kellene SSD-t venned, de mehet az SSD keretbeAmúgy nem teljesen értelek, mert azon izgultál, hogy i5 helyett i3 esetén érhet-e Téged sebességbeli hátrány, de az már nem izgat, hogy érezhetően lassabb lesz a géped a HDD miatt...
De ha a tárhely kell, akkor hajrá Amúgy a szélessávú internet korában mire kell ekkora háttértár? Munkán kívül mást nem nagyon tudok elképzelni. Persze van, aki 500GB filmet is szívesen tárolna a gépén, de valljuk be, ennek a racionalitása elég csekély.
-
Borote
addikt
Olyan adat, amit szökőévente használsz, miért kell, hogy mindig ott legyen Veled a notebookban?
Mert azon a vonalon elindulva, hogy a 320GB kevés, egy idő után a 640GB-on is helyhiánnyal fogsz küzdeni. Ugyanúgy helyhiánnyal küzdöttem itthon is, mindegy, hogy mennyi szekrény volt - aztán rájöttem, hogy amit nem használtam már több, mint 1 éve, arra nincs is szükségem. Elkezdtem minden kacatot kidobálni.
Sarkos a példa, de részben igaz ez az adattárolásra is, 640GB-ot is simán meg lehet tölteni fölösleges adattal.Persze mind különbözőek vagyunk, így az igények is mások, nem szeretnék semmit sem Rád erőltetni (ha ismered a spenótos viccet... ), viszont kíváncsi voltam, hogy jutottál el ehhez a döntéshez.
[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
nem csak bootnal samit az ssd. de majd ha hasznalsz 1x olyan gepet amiben van, meglatod h mennyire gyors. odd helyere mehet a hdd es sluss vagy esata, usb3 csatalakozos kulso hazban, de meg ott van a NAS lehetosege is.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
MaxxDamage
félisten
Javaslom a külső USB 3.0 -ás HDD-t adattárolási célra és a Belső HDD szinte mindig üres lesz...
Én vettem 1 Samsung Story Station 2TB USB 3.0 -ás Külső HDD-t és tökéletesen megfelel az adattárolási célra, a belső HDD-re töltök le sok adatot és mikor mondjuk pár száz GB összejön, egybe kimásolom a külső HDD -re , igaz mai áron nézve nem olcsó a 2-3TB -os HDD.... (külső) én még 22k -ért vettem (anno) , de ajánlom mindenképp !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Borote
addikt
Erről a boltról beszélsz?
(Mert korábban a Laptopszalont említetted).[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Ezt szomórúan látom / hallom...
Pont onnan akarok venni 1db Y580-as gépet....
Meg van ez a Computer Imperium
Na ez megint nagy átverés / megtévesztés...
Láttam fórumon, hogy 1 illető vett Y580-at és a hírdetésben szereplő HDD 7200rpm helyett csak 5400rpm-es és a RAM 1066MHZ-s DDR3 -as
Na meg én direkt ezügyben "érdeklődve" írtam nekik e-mailt amire x nap útán még semmi választ nem kaptam...
Szóval senkinek se ajánlom !
L
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- Google Pixel topik
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest