-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz Marci112233 #25408 üzenetére
Hálózati médiaforrásnak jó lesz a DS218j. Ha nagy sebességű torrenttel is terhelnéd, ahhoz már kevés.
Miért pont az X300 HDD-t nézted ki? Az N300 széria NAS-ba való. -
Borisz76
veterán
válasz Marci112233 #25410 üzenetére
Az, hogy mi van a támogatási listában.....
Olyan lemezeim vannak amik a listát sosem látták
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Marci112233 #25413 üzenetére
Elviekben jó pár év....gyakorlatban lehet, hogy 1 év alatt 3-4-5 db is tönkremegy.
Azért javaslom a RAID-et....pontosabban Synology esetén az SHR-t.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Alex91
félisten
válasz Marci112233 #25415 üzenetére
Altalaban lehet idoziteni a ki- es bekapcsolast.
A torrentet erdemes teljesen a nas-ra bizni. (En mar PC-t se hasznalok hozza. Tableten/mobilon intezheto minden, es ha filmekrol/zenerol van szo, akkor teljesen ki is hagyhato a pc.)
2 lemezes eseten esetleg mas gyartokat is megnezhetsz, nem csak a synology valasztekat. Egyebkent ha nem ipari mertekben megy a torrent, es a letoltes sebessege se fontos, akkor a 218j is megteheti.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Somatom
veterán
válasz Marci112233 #25417 üzenetére
Persze. WOL -lal is ébresztheted távolról.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Borisz76
veterán
válasz Marci112233 #25420 üzenetére
Ha nem kell a RAID/SHR , elég az 1 db lemez , akkor ajánlott a DS118.
-
addikt
válasz Marci112233 #25415 üzenetére
X300 hangja zavaró lesz hálószobában.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz Marci112233 #25449 üzenetére
Őszintén szólva arra amit eredetileg leírtál (torrent letöltés 10/1 vonalon, majd ezek lejátszása) a 218j is tökéletesen megfelel. Egy barátom egy 213j-t használ erre, 16/1 vonalon, egy RPi2-vel játssza le LibreELEC-el, nagyon elégedett vele.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
arcitec
addikt
válasz Marci112233 #25468 üzenetére
Értem, úgy használod, ahogy neked jólesik, lelked rajta. Ez is egy infó a felhasználásra. Én inkább a racionalitás felé hajlok(persze nem mindig sikerül). Tehát most arra jutottam, hogy - a teljesítményt is figyelembe véve - DS218+ vennék 1 lemez alá. Egyébként az igazi az lehetne, ha lenne olyan NAS, ami több lemezes és amelyik lemez nem kell, azt ki lehetne kapcsolni(nem kivenni),hogy ne használódjon feleslegesen a HDD, mert nem feltétlen biztos , hogy "örök" életűek...
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
ap-c
csendes tag
válasz Marci112233 #25533 üzenetére
Pénzügyi keret konkrétan nincs rá, mert nem most akarok venni, hanem most kezdem el felmérni, hogy mennyit kell rá összegyűjtenem ahhoz, hogy legyen, illetve milyen kompromisszumok kellenek, ha kellenek Ha ami kell túl drága, akkor még napolom kicsit, de ahogy elnézegettem raid5-ös 4 rack-es NAS-ok már 100 alatt is vannak csak nem tudom ezek nekem mennyire felelnek meg. Ami még nem tiszta, hogy milyen gyártók a megbízhatóbb jó gyártók, és melyek a messziről kerülendők NAS téren. Azt már látom, hogy a Synology magyarországon nagyon ráfeküdt a témára, de én pl máig azt sem tudtam, hogy ilyen gyártó létezik egyáltalán
[ Szerkesztve ]
-
ap-c
csendes tag
válasz Marci112233 #25555 üzenetére
a családban mindenki.. nálunk
Alex91: Igen efelé orientálódok, csak nem tudom, fog-e működni..
Patice: Most ránéztem, de a felhő nem opció, a hardver meg cirka kétszerese a többinek
-
GrooveHero
addikt
válasz Marci112233 #25579 üzenetére
Egy LG B6 55"-os OLED TV-re lenne kötve, nem tudom hirtelen, hogy annak gigabites portja van e....gondolom igen
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
Somatom
veterán
válasz Marci112233 #25678 üzenetére
Én arra utaltam, hogy jó lenne ezt az "apróságot" tisztázni, mielőtt kijelentjük, hogy az ethernet gyorsabb, mint az USB 2.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
őstag
válasz Marci112233 #25932 üzenetére
Ha automatizálható a ki-bekapcsolás, az lenne a legjobb - ezt mindegyik tudja?
A 60k kategóriájú Synology-t még meggondolom.
Ssd tök jó ötlet - az árán kívül van valami hátránya erre a célra?? Élettartam?"... and I hope you have a great day!"
-
TCr
veterán
válasz Marci112233 #25932 üzenetére
Szia,
Miért írtad azt, hogy ha torrent, akkor inkább a 218+?
Az egyfiókosok miért nem alkalmasak e célra?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Multibit
nagyúr
válasz Marci112233 #25945 üzenetére
Nem a torrentek száma határozza meg elsősorban a hw-szükségletet, hanem a szálak száma és az igényelt sebesség.
Aki szerényebb tempóval is megelégszik, nyugodtan töltikézhet ARM-os vassal. -
őstag
válasz Marci112233 #25938 üzenetére
Értem, köszi a tapasztalatokat, az autostart nekem nagy előny lenne!
Most néztem "noname" 1TB ssd ~25k-ért elhozható, tárhelyre a célnak elég, az élettartamától félek kicsit.. Lehet, hogy inkább maradok a HDD-nél.
A lassabb torrentezés nem gond, bőven elég lesz az ARM alapú eszköz."... and I hope you have a great day!"
-
padi68
senior tag
válasz Marci112233 #25993 üzenetére
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
mettek
addikt
válasz Marci112233 #26139 üzenetére
A sima 418 meg majdnem a duplája a 328-nak. Ahogy néztem a qnap is magyar és amire nekem kell azt mind tudja. A héten sztem megjön aztán kiderül.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Marci112233 #26273 üzenetére
Á, ennyit nem adok érte!
Az 520 se volt anno 50nél több emlékeim szerint(30k volt '16. Szeptemberben)[ Szerkesztve ]
-
humigabi
aktív tag
válasz Marci112233 #26296 üzenetére
Én u.i. jártam. Olvasgattam Borisz76 szaki hozzászólásait, meg az összefoglalóját és 2 lemezesből 4 lett, a végén meg vettem egy 918+. Még nem üzemeltem be, még mindig olvasok-tanulok, ahogy a mester írta.
humigabi
-
addikt
válasz Marci112233 #26305 üzenetére
Elég furcsa megoldás. Miért rosszabb ha NAS tölti egyből?
-
Alex91
félisten
válasz Marci112233 #26307 üzenetére
Nem kell intel procis, hogy torentezzen a NAS! Ahhoz kell, hogy gyorsan tudjon torrentezni. Ha valakinek lassabb nete van, vagy nem banja, hogy nem maximalis sebesseggel jon az anyag, az vehet nyugodtan gyengebb nas-t is. Nem mindenkinek hobbyja a NAS-sa allando baxtatasa, vagy a fel internet torrenten valo letoltese...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Multibit
nagyúr
csak ahhoz Intel procis NAS kellett volna
Miért is? Kötelező kimaxolni a nagy sebességű net előfizetésedet? Álmatlan éjszakáid lesznek, ha nem teszed?
Jól el vagyok egy ARM-os torrentező NAS-sal, ami nem használja ki az 500 Mbps netemet. -
Alex91
félisten
válasz Marci112233 #26310 üzenetére
Nem kell semmit se leallitani, csak a klienst kellene megfeleloen beallitani! Korlatozni a peer-ek szamat, es limitet allitani a letoltes sebessegere. Kicsit jatszani kell mire az ember megtallaja a megfelelo beallitast. Ugyanigy a seed-re is kell sebesseg korlatot beallitani.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
félisten
válasz Marci112233 #26310 üzenetére
Egy mobiltelefonról is simán lehet vezérelni a Transmissiont...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
addikt
Nekem sokkal egyszerűbbenk tűnik hogy a NAS végzi a torrent letöltést. Azt sem értem miért KELL Intel proci ehhez. Ez valami verseny?
-
chester91
senior tag
válasz Marci112233 #26405 üzenetére
Köszönöm!
A 2Gb-os is elég, vagy inkább a 6Gb-os?
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
válasz Marci112233 #26407 üzenetére
Rendben, köszönöm
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
mrhitoshi
veterán
válasz Marci112233 #26460 üzenetére
hmmm
A konkurencia ezen a szinten mit tud ? Ha nem Synology, akkor kiket tudnátok ajánlani ?(#26461) Ijk: Van esetleg valami oldal, ahol kézzel fogható teszt eredményeket tudok találni NAS-okat illetően ? Igazság szerint számok nélkül kicsit nehéz megfogni ezt a teljesítmény problémát.
PS4
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest